14 suosituinta WordPress-monisivustolaajennusta

WordPress-tarjoukset


WordPress Multisite on loistava työkalu kaikille, jotka haluavat useampaa kuin yhtä verkkosivustoa, mutta eivät halua mennä WordPressin asennuksen vaikeuksiin useammin kuin kerran. Oletko luomassa verkkosivustoverkostoa itsellesi tai muille, Multisite tarjoaa sinulle helppokäyttöisen, joustavan alustan, johon mahtuu muutama – miljoonat sivustot.

WordPress Multisite tulee todella omakseen, kun sitä käytetään muutaman avainlaajennuksen kanssa. Olen jo usean vuoden ajan käyttänyt Multisite-sovellusta erilaisiin sovelluksiin ja tunnistanut luettelon suosituimmista plugineista, joita käytän suurimmassa osassa luomiani verkkoja.

Tämä luettelo jakautuu kolmeen luokkaan:

 • Laajennukset, jotka auttavat verkkosivustojen luomisessa
 • Laajennukset, jotka auttavat sinua hallitsemaan Monisivusto-verkkoasi
 • Laajennukset, jotka parantavat verkon suorituskykyä ja turvallisuutta

Joten tässä on 14 suosituinta laajennusta, joita suosittelen kaikille, jotka perustavat WordPress Multisite -verkon.

Plugins sivustojen luomiseen

Nämä laajennukset ovat kaikki aivan erilaisia; jotkut auttavat käyttäjiä luomaan oman sivuston, toiset auttavat sinua jakamaan sisältöä eri sivustojen välillä, ja jotkut estävät käyttäjiä luomasta sivustoa, jos et halua heidän haluavan. Olen sisällyttänyt joukon ilmaisia ​​ja premium-laajennuksia. Jos saatavilla on hieno ilmainen laajennus, olen valinnut sen, mutta jos ei ole yhtään ilmaista, joka toimisi tehtävän riittävän hyvin, olen korostanut premium-version.

Gravity Forms-käyttäjän rekisteröinnin lisäosa

WordPress Gravity Forms -lisäosa - kuvakaappaus verkkosivustolta

Erittäin suosittu Gravity Forms -laajennus voi tuntua paikallaan monisivustoverkkojen laajennusluettelossa, mutta ole kanssani. Painovoimamuodot voivat parantaa huomattavasti käyttäjien sivuston luomisprosessia.

Oletuksena WordPress tarjoaa rekisteröintisivun osoitteessa http://yourdomain.com/sign-up.php, mutta et voi tehdä paljon sen kanssa. Asentamalla Gravity Forms -laajennuksen ja Gravity Forms User Registration -laajennuksen voit luoda mukautetun lomakkeen, jonka avulla ihmiset voivat luoda verkkosivustosi ja sijoittaa sen mihin tahansa haluamaasi sivustoosi..

Voit myös luoda lomakkeeseesi mukautettuja kenttiä, jotka vastaavat tietokantakenttiä; joten jos esimerkiksi olet määrittänyt vaihtoehdon erityyppisille sivustoille, voit tarjota tämän lomakkeen avattavassa luettelossa ja lähettää sitten vaihtoehdon tietokantaan luomalla sopivan sivustotyypin.

Sinun on ostettava kehittäjälisenssi laajennuksen käyttämiseen, mutta en ole vielä tavannut WordPress-kehittäjää, jolla ei vielä ole!

Pro-sivustot

Pro Sites -laajennus - esimerkki hinnasivulta

Jos annat käyttäjien luoda omia sivustoja ja haluat viedä tämän hieman pidemmälle, premium-sivuston Pro-sivustot -laajennus on ystäväsi.

Pro Sites antaa sinun määrittää rekisteröinti- ja rekisteröintiprosessin sisältämään erilaisia ​​vaihtoehtoja ja hinnoittelurakenteita sekä antaa sinun luoda verkon lisäosia, joita käyttäjät voivat päivittää kirjautumisensa jälkeen..

Se perustuu massiivisen Edublogs-koulutusblogialustan käyttämään järjestelmään, ja sillä on merkittävä valikoima ominaisuuksia, jotka auttavat sinua ansaitsemaan rahaa verkon sivustoista.

Monisivustoinen kopiokone

Monisivusto-kopiokone - järjestelmänvalvojan näytön napautus

Jos verkostosi sivustot jakavat sisältöä, ensiluokkainen Multisite Content Copier -laajennus tekee siitä paljon helpomman.

Voit käyttää sitä asettaaksesi erilaisia ​​malleja uusille sivustoille, jotta kaikilla luomilla uusilla sivustoilla on aluksi sama ydinsisältö, ja sinun ei tarvitse rajoittaa tätä mallia yhdellä sisältöjoukolla. Voit käyttää sitä myös kopioidaksesi yhden sivuston sisällön osia manuaalisesti toiseen verkkosivustoon.

Sisällön kopioiminen verkkosivustosi välillä on jotain, joka sinun tulee tehdä varoen SEO-syistä, mutta jos esimerkiksi ylläpidät verkkoa assosioituneelle yritysryhmälle, niin kaikista niistä on joitain tietoja, jotka haluat sisällyttää sivustoja. Tämä laajennus auttaa sinua tekemään sen.

Monisivusto Cloner

Multisite Cloner -laajennus - kuvan muoto WordPress-laajennuksen arkistosivulta

Tällä laajennuksella on joitain samankaltaisuuksia Multisite Content Copier -sovelluksen kanssa, mutta yksi ero on siinä se on ilmainen.

Multisite Cloner ei anna sinulle aivan yhtä paljon joustavuutta, mutta se tekee yhden yksinkertaisen työn: sen avulla voit luoda verkkoon “master” -sivun, joka toimii jokaisen uuden luodun sivuston lähtökohtana. Tämä pääsivusto eroaa verkon pääsivustosta ja voi olla erityisen määrittämäsi, mutta estää hakukoneita.

Joka kerta, kun joko sinä tai sivuston järjestelmänvalvoja luot uuden sivuston, jos olet ottanut sivuston luomisen käyttöön, siinä on kaikki pääsivuston sisältö, mikä antaa käyttäjillesi hyvän lähtökohdan. Käytä sitä, jos verkon sivustoilla on oltava yhteistä sisältöä tai jos haluat ohittaa WordPressin uusissa sivustoissa luoman oletussisällön..

Verkot WordPressille

Networks for WordPress - sivu WordPress-laajennushakemistossa

Nyt tulemme seuraavaan ilmaiseen laajennukseen luettelossani, joka on Verkkot WordPressille. Tämän laajennuksen avulla voit ottaa jotain erittäin taitavaa ja mahdollisesti melko epärealistista sivustollesi – sen avulla voit luoda verkkoja verkkoosi.

Kun Networks for WordPress -laajennus on aktivoitu, sivustosi järjestelmänvalvojat voivat perustaa oman henkilökohtaisen monisivustoverkon sivustolleen, mikä tarkoittaa, että verkossa on kaksi kerrosta sivustoja. He voivat aktivoida teemoja ja laajennuksia verkossaan ja hallita kaikkia verkkosivuja.

Tämä voisi olla hyödyllinen työkalu jokaiselle verkolle, jolla on hierarkkinen rakenne, kuten kouluverkolle, jossa on kunkin luokan sivustojen aliverkko..

Toistaiseksi olen keskittynyt siihen, että annan käyttäjien luoda sivustoja ja tehdä prosessin helpoksi heille, mutta joskus haluat tehdä siitä vaikean, ellei jopa suoran mahdotonta. Silloin kun roskapostittajat kohdistavat sivustoosi ja luovat spam-blogeja (tai blogeja).

Anti Splog

Anti splog -

Ensiluokkainen Anti-Splog -laajennus käyttää algoritmia tunnistaaksesi sivustollesi rekisteröidyt päivämäärät ja poistamaan ne ennen niiden luomista. Voit määrittää sen olevan enemmän tai vähemmän tiukka tunnistettaessa splogeja ja sisällyttämään tai sulkemaan pois tietyt verkkotunnukset esimerkiksi sähköpostiosoitteissa.

Jos sinulla on avoin verkko, jonka avulla käyttäjät luovat omia sivustoja, tämä voi säästää paljon aikaa ja mahdollisesti tietoturvariskejä. Se on vähän kuin Akismet monisivustoverkoille!

WordPress MU -verkkotunnuksen kartoitus

WP MU Domain Mapping - sivu WordPress-laajennusten arkistossa

Tämän osan viimeinen laajennus on ilmainen ja on kenties hyödyllisin ilmainen Multisite-laajennus.

WordPress Multisite on loistava tapa luoda paljon erilaisia ​​sivustoja yhdellä WordPress-asennuksella, mutta entä jos sinä (tai sivustosi omistajat tai asiakkaat) haluat käyttää tiettyjä verkkotunnuksia yksittäisissä sivustoissa?

WordPress MU Domain Mapping -laajennus tekee tämän mahdolliseksi. Asenna ja aktivoi se verkkoosi, ja se antaa sinun määrittää verkkotunnukset yksittäisille sivustoille “ensisijaisena” verkkotunnuksena, mikä tarkoittaa, että vierailijat näkevät yksittäisen verkkotunnuksen samalla tavalla kuin itsenäisen sivuston. Kukaan ei tarvitse koskaan tietää, että sivusto toimii verkossa!

Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on varmistaa, että verkkotunnukset osoittavat verkkoosi, lisäämällä joko CNAME- tai A-tietue niiden DNS: ään, ja lisätä ne sitten Domain Mapping admin -näytöillä. Voit lisätä useita verkkotunnuksia jokaiselle sivustolle ja määrittää, mikä on ensisijainen verkkotunnus, joka näytetään kävijöiden selaimissa.

Laajennukset verkon hallintaan

Kun olet selvillä Multisite-palvelusta, verkon hallinta ei ole vaikeaa, mutta se voidaan tehdä entistä helpommaksi lisäämällä muutama avainlaajennus. Tässä on kolme laajennusta, jotka voivat tehdä elämästäsi verkonvalvojana hieman helpommaksi.

Käyttäjän vaihto

Käyttäjän vaihtolaajennus - poimintasivusivu WordPress-laajennusvarastoon

Jos olet joskus halunnut testata jotain verkostossa toisen käyttäjän – ehkä yhden asiakkaasi tai ryhmäsi jäsenen, jolla on erilainen käyttäjärooli – näkökulmasta, niin tiedät, mikä tuska voi olla. Sinun on joko kysyttävä heidän lupaa päästäksesi käyttämään heidän tiliään, katsomaan heidän hartiansa yli tai palauttamaan heidän salasanansa ja menemään tällä tavalla.

Ilmaisella Käyttäjävaihto-laajennuksella sinun ei tarvitse tehdä mitään näistä. Mene vain verkon järjestelmänvalvojan näytön Käyttäjät-sivulle, etsi käyttäjä, johon haluat vaihtaa, ja napsauta linkkiä vaihtaaksesi kyseiseen käyttäjään. Et todellakaan kirjaudu sisään sisään kuin kyseinen käyttäjä, mutta sinulla on verkon suhteen täsmälleen sama kokemus kuin kyseisellä käyttäjällä. Hyödyllinen, jos haluat testata ominaisuuksia, joita ei sovelleta verkon järjestelmänvalvojaan, tai jos haluat tarkistaa, että muut käyttäjäroolit eivät pääse käyttämään jotain, jota he eivät voisi pystyä.

Monisivustoparannukset

Usean sivuston lisälaitteiden laajennus - sivu WordPress-laajennusten arkistossa

Multisite Enhancements on toinen ilmainen laajennus (yay!), Joka lisää hienoja lisäominaisuuksia verkon järjestelmänvalvojan näytöille.

Ominaisuuksiin kuuluu:

 • Katso, mitkä plugins ja teemat aktivoidaan jokaisessa sivustossa plugin- ja teemaverkon järjestelmänvalvojan näytöistä – erittäin hyödyllinen, jos päivität teemoja tai laajennuksia ja haluat tietää missä sinun on testattava ne.
 • Pääsy ylimääräisiin kohteisiin hallintapalkissa, mukaan lukien ylimääräiset linkit yksittäisten sivustojen hallintaan.
 • Lisää “Lisää uusi” -valikkokohdan Plugins-järjestelmänvalikkoon verkon järjestelmänvalvojan näytöissä.
 • Lisää oma favicon järjestelmänvalvojan palkkiin ja valikkokohtiin.

Minulle ylivoimaisesti hyödyllisin ominaisuus on kyky nähdä, mitkä teemat ja laajennukset on aktivoitu missä; tämä nopeuttaa virheenkorjausta, testausta ja päivityksiä huomattavasti.

Tukijärjestelmä

tukijärjestelmä

Jos sinulla on monisivustoverkko, jossa kunkin sivuston hallinnassa on paljon erilaisia ​​ihmisiä, kannattaa ehkä tarjota käyttäjille tukea verkon sisällä, säästää aikaa ja vaivaa seurataksesi sähköpostia tai (kauhua!) Jopa puhelut.

Ensiluokkainen tukijärjestelmä -laajennus lisää verkkoon tukilipun ja usein kysyttyjen kysymysten järjestelmän, jota käyttäjät voivat käyttää joko pääsivustosi etuosan kautta tai omien järjestelmänvalvojan näytöidensä kautta taustalla.

Ominaisuuksiin kuuluu:

 • Nosta tukilippuja käyttöliittymän tai takaosan kautta, lisäämällä kuvia, videoita jne.
 • Määritä tukiluokat ja pyydä tukiliput lähetettäväksi ryhmäsi asianmukaiselle henkilölle luokasta riippuen.
 • Vastaa tukilippuihin käyttöliittymässä tai taustassa, ja vastauksestasi ilmoitetaan käyttäjälle sähköpostitse.
 • Luo UKK joko manuaalisesti tai kopioimalla tukiliput ja niiden vastaukset, ja näytä ne käyttöliittymässä ja taustassa.

Minulla on verkko, jonka avulla ihmiset voivat luoda omia sivustojaan ja löytää tämän laajennuksen korvaamattomaksi tiivistämisessä käyttäjiini ja tuen tarjoamiseksi heille ilman, että tarvitsen jatkuvasti sähköpostiosoitteiden ylläpitämistä..

Suorituskyvyn laajennukset

Viimeinen laajennusluokani on sellainen, joka parantaa verkon toimintaa paremmin sinulle ja käyttäjillesi. Nämä liitännäiset eivät ole monisivusto-erityisiä, mutta olen sisällyttänyt ne, koska on paljon laajennuksia, jotka tekevät näitä töitä eivätkä toimi Multisite-sivustolla. Nämä tekevät.

WP Super-välimuisti

WP Super Cache - kuvan muoto WordPress-laajennusvarastoon

Ilmainen WP Super Cache -laajennus tarvitsee tuskin mitään esittelyä: se on suosituin välimuistin laajennus WordPress-laajennusten arkistossa ja on käytössä yli miljoonalla sivustolla. Tämän vuoden huhtikuussa WP Dev Shed testasi kaikkia arkistossa olevia ilmaisia ​​välimuistin laajennuksia, ja tämä tuli esiin.

WP Super Cache on helppo käyttää Multisite-sovelluksen kanssa. Asenna se vain ja verkko aktivoi sen, ja se välimuistiin tallentaa verkon kaikkien sivustojen sivut, mikä lisää latausaikoja.

Lisäsin tähän kaksi varmuuskopiolaajennusta, koska luotettavan varmuuskopion omistaminen sivustollesi ja mahdollisuus palauttaa se helposti on niin tärkeää, ja väittäisin, että se on vielä tärkeämpää verkonhallinnalle. Jos verkkoosi menee, se ei ole vain sivustosi ja maineesi vaarassa, vaan myös sivustosi omistajien oma.

WP-DB-Backup

WP-DB-Backup - kuvakaappaus WordPress-laajennusten arkistosivulta

Muutama reilut varmuuskopiolaajennukset (mukaan lukien jotkut premium-laajennukset) eivät pelaa hienosti Multisite-ohjelmiston kanssa. Jotkut heistä eivät varmuuskopioi usean sivuston verkkoja. WP-DB-varmuuskopio ei ole yksi niistä.

Tämä laajennus tekee tarkalleen mitä odotit. Sen avulla voit ajoittaa sivustosi säännölliset varmuuskopiot, jotka voidaan tallentaa yhteen tai useampaan eri paikkaan (mukaan lukien Dropbox, Amazon tai sähköposti), ja antaa myös luoda useita varmuuskopioita, esimerkiksi varmuuskopioida tietokannan useammin kuin esimerkiksi teema- ja laajennustiedostot.

Ainoa haittapuoli on, että se ei tarjoa helppoa yhden napsautuksen palautusvaihtoehtoa kuten jotkut premium-laajennuksista. Sinun on tiedettävä kuinka siirtää tietokanta ja tiedostot uuteen WordPress-asennukseen, jos käytät sitä sivustosi palauttamiseen. Se on jotain, joka on suhteellisen suoraviivainen normaaleissa olosuhteissa, mutta voi olla tuskaa, jos sivustoosi on hakkeroitu ja jos olet paniikissa tai sinulla ei ole nopeaa WiFi-yhteyttä. Mutta se on ilmainen ja tekee varmuuskopion.

Snapshot Pro

Snapshot pro -laajennus - kuvakaapasivusivu WMPU DEV -sivustolla.

Jos olet valmis maksamaan premium-varmuuskopiolaajennuksesta, väittäisin, että Snapshot Pro on Multisite-sovelluksen paras. Se toimii saumattomasti Multisite-palvelun kanssa, antaa sinulle erilaisia ​​vaihtoehtoja varmuuskopion tallentamiseksi ja (tärkeintä) tarjoaa yhden napsautuksen helpon palautusprosessin. Jos verkkoasi menee ja sinun on saatava käyttäjien sivustot varmuuskopioimaan ja toimimaan mahdollisimman vähän vaivaa ja stressiä silmällä pitäen, Snapshot Pro on rahan arvoinen.

WordPress SEO

Yoast - WordPress SEO - kuva WordPress-laajennushakemistosta

On todennäköistä, että verkkosivustosi luovat ihmiset haluavat pystyä optimoimaan sivustonsa hakukoneille, mikä tarkoittaa, että sinun on asennettava käyttäjäystävällinen ja tehokas SEO-laajennus, jota sivustosi järjestelmänvalvojat voivat käyttää.

WordPress SEO on helposti suosituin SEO-laajennus WordPressille yli miljoonalla latauksella. Verkko aktivoituu ja kaikki sivustosi käyttäjät voivat hyödyntää sen ominaisuuksia parantaakseen sivuston SEO.

Se voi parantaa merkittävästi verkostosi sivustojen menestystä, ja hienoa on, että se on ilmainen.

Yhteenveto

Suuri osa sekä ilmaisia ​​että premium-luokan WordPress-laajennuksia toimii hienosti WordPress Multisite -verkoissa, joko aktivoituna verkon kautta tai yksittäisille sivustoille. Mutta jotkut eivät pelaa hienosti Multisite-palvelun kanssa, ja jotkut parantavat merkittävästi Multisite-palvelua.

Tässä luetellut 14 laajennusta ovat mielestäni Multisite tehokkaampia myös verkonvalvojille ja sivustojen ylläpitäjille. Ne parantavat käyttökokemusta, parantavat suorituskykyä ja tietoturvaa ja helpottavat verkon hallintaa.

Joten miettiä tarpeitasi, päättää, kuinka paljon budjettiasi sinulla on (tai jota sinulla ei ole) ja katso tämän luettelon laajennukset!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map