WPChat – egy korszerű WordPress közösségi társalgó a Leland Fiegel-től

A WordPress fejlesztő Leland Fiegel, akit tavaly augusztusban indítottak (akit sokan elismernek a létező első kereskedelmi szórakoztató üzletek – ThemeLab * – eredeti alapítójának), a WPChat már néhány lenyűgöző lépést tett a a WordPress-hez kapcsolódó különféle témák sokféle megvitatására szolgáló egyik hely. Az olyan szálakkal kezdve, hogy a fejlesztőknek tematikát kellene-e eladniuk a Themeforest-nél, vagy annak megvitatására, hogy mi történhet a WordPress-rel, ha az elképzelhetetlen valaha megtörténhet az alapítójával, Matt Mullenweg-rel, nemcsak a témák széles skálája nyitott megvitatásra, hanem a gazdag szakértői ismeretekkel is és vélemények, amelyek megérintésre kerülnek. Sőt, ellentétben a sok kiemelkedő WordPress-beszélgetés öblítő lyukkal (például a Facebookon folyamatosan népszerű Advanced WordPress csoporttal és az egyre népszerűbb WordPress Google+ csoporttal), a WPChat rendelkezik az összes eszközzel, amelyet a teljes – fúvott, modern fórum, amely magában foglalja a szálak és funkciók forkolásának képességét, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a korábban megvitatott témák könnyű megtalálását!


Annak érdekében, hogy kicsit többet megtudjunk erről a fantasztikus új fórumról, annak indulásáról és irányáról, néhány kérdést feltettünk a weboldal alapítójára: Leland Fiegel…

K) Azok érdekében, akik még nem tudják, ki vagy, adjunk egy kis betekintést a háttérbe.

Teljes munkaidőben WordPress fejlesztőként dolgozom egy DC-i reklámügynökségnél. A WordPress DC meetup csoport társszervezője vagyok. És körülbelül nyolc éve dolgozom a WordPress-szel.

Q) És mi a helyzet a WPChat-tal? Mi a webhely története?

Az egész akkor kezdődött, amikor 2009 augusztusában aukción vettem fel a wpchat.com domain-t. Egy egyszerű élő chat-webhelyként indítottam el, amely elég hamarosan ezután szolgálta a WordPress közösséget..

Kísérleteztem néhány különféle megoldással, de végül IRC-t használtam [szerk. Internet Relay Chat] csatorna a freenode-ból, amelyet beágyaztam a wpchat.com honlapra. Küldnék egy tweetet a @wpchat-ból (általában a @themelab-ből retweetelnek, és a csevegés elég gyorsan megtörténik a WordPress közösség mindenféle emberével).

A régebbi @wpchat tweetek átnézése jó ötlettel szolgálhat arról, hogy ki állt meg. Megpróbáltam kihívni mindenkit, aki csatlakozott a Twitter-hez. Amikor retweettelnek, a csevegések elég vírusosak lehetnek.

A webhely és az azt kísérő IRC-csatorna viszonylag alvó állapotban volt az újraindításig, de minden hónapban folyamatosan fizettem a tárhely-számlát, és alkalmanként az emberek gyorsan bejelentkeztek egy gyors csevegésre, de sehol sem voltak közel azokhoz a tevékenységi szintekhez, amelyeket a 2009-2010 közötti időszakban tapasztaltunk..

2014 közepén teljesen megtisztítottam a régi webhelyet, és felállítottam egy Diskurzus fórumot. Ami ma hoz minket.

Q) Mi a gondolkodásmód a webhely mögött? Szerelemért vagy pénzért való projekt? Milyen hosszú távú célja van a webhely számára??

Határozottan szeretem. Mindig nagy figyelmet fordítottam a WordPress közösségre, és azóta, hogy eladtam a Theme Lab-ot, eddig nem volt igazán sok outlet. Alapvetően a WPChat blogomat veszem figyelembe a WordPress közösségről.

Elég olcsó futtatni, bár szponzorral szeretnék pénzt keresni, mivel elég sok időt töltök rá. Fontosnak tartottam olyan „Pro” fiókok létrehozását, amelyek hozzáférést biztosíthatnak egy privát fórumhoz és más előnyöket is, de a fő fórum mindig ingyenes és mindenki számára nyitva áll..

Más hosszú távú célok közé tartozik a tagság növelése és a már meglévő csoport további aktivitásának ösztönzése.

K) Ki a célközönség? Ez egy olyan fórum, amelyben mindenki szívesen feltesz bármilyen, a WordPress-rel kapcsolatos kérdést, vagy főleg a fejlesztőknek szól??

Bár maga vagyok a fejlesztő, határozottan nem akarom ezt csak a fejlesztőkre korlátozni. A bloggerek, a tervezők, a vállalkozók, a fejlesztők, a kezdőtől a haladóig terjedően, mind örömmel várják a WPChat-ot. Mindenki szívesen feltesz bármilyen, a WordPress-rel kapcsolatos kérdést, és igyekszem biztosítani, hogy egyetlen szál sem marad megválaszolatlanul..

K.) Számosféle módon lehet online fórumot létrehozni manapság, és már tudom, hogy inkább a diskurzust választotta, mint mondjuk a bbPress… Miért diskurzus?

Csak tetszik a diskurzus élménye. Szeretem azt a hangulatot is, amelyet a közösség kap. Nagyon WordPress-esque.

A bbPress lett volna az én első választásom, ha nem a diskurzusban szolgált volna. Nem igazán gondolkoztam mással.

Nehéz volt a diskurzust választani a bbPress felett, de ezen a ponton csak azt gondolom, hogy a diskurzus egy polírozottabb önálló fórummegoldás..

Úgy gondolom, hogy kissé furcsa egy nem WordPress megoldást használni egy olyan webhelyre, amely a WordPressről szól, de mivel a Diskurzus teljesen ingyenes és nyílt forráskódú, akárcsak a WordPress, úgy gondoltam, hogy ez nem túl nagy kérdés.

K.) Látom, hogy jelenleg két adminisztrátor van a WPChat számára: te és Jeff Chandler (akiket sokan tudni fognak a WPTavern munkájáról. Milyen a Jeff szerepe? Két férfiak próbálkozása, vagy csak Jeff segít)?

Jeff volt az első tag (rajtam kívül), és segített felépíteni az újraindítás elején. Amikor először telepítettem a Diskurzust, mindketten csak az adminisztrátori területeken és a felületen lüktettek, csak megszokták, mivel korábban egyikünk sem használta a Diskurzust.

Nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy a WPChat a földön legyen. Mivel még nem vagyok közel ahhoz, amit Jeff elérhet a WordPress közösségben, tudta hirdetni a WP Tavernban és a személyes csatornáin, hogy a kezdetektől kezdve megszerezzen egy igazán erős tagságot..

Manapság biztos vagyok benne, hogy Jeff nagyon elfoglalt a kocsmában, tehát az utóbbi időben nem láttam őt a WPChat-on. Bár rendszergazdaként tartottam őt azért, mert bízom benne, és nem árt az, ha egy másik megbízható rendszergazda van a webhelyen.

K.) Tudom, mert olvastam a személyes webhelyén, hogy a WordPress-t „nagyjából az összes webhelyére” használja – miért olyan szenvedélyes?

Csodálatos szoftver. Csodálatos közösség. Megváltoztatta az életem. Nem tudok szenvedélyesen foglalkozni vele.

Kérdés) Ha kellene neveznem néhány versenytársat a webhelyről, akkor azokra a néhányra, amelyek azonnal eszembe jutnak, a fejlett WordPress csoport a Facebookon, a Google+ WordPress csoport és a WordPress alhálózat, hogyan különbözteti meg a WPChat?

Határozottan van néhány megkülönböztető tényező.

A WPChat teljesen független a közösségi hálózatoktól. Szándékosan nem tettem bele semmiféle „társadalmi bejelentkezés” funkciót, bár a Diskurzus támogatja azt, csak hogy a lehető legszükségesebb legyen. Sokan azt mondták nekem, hogy valóban értékelik, hogy a WPChat nem kapcsolódik semmilyen meghatározott közösségi hálózathoz.

A Facebook csoporttal ellentétben a WPChat teljes tartalma teljesen nyitott és olvasható a nyilvánosság számára anélkül, hogy egy regisztrációs fal mögé rejtőzne.

Továbbá, amint már említettük, a WPChat nem csak a fejlesztők számára készült. Stack túlcsordulás, AWP [szerk. Advanced WordPress Group], és még a WordPress.org támogatási fórumok is jobb helyek a haladó kérdések megválaszolására..

Szeretnék mindenféle vitát ösztönözni a WPChat-on, különösen a WordPress közösséggel kapcsolatos üzleti és vállalkozói szellemről. Ezek a kedvenc megbeszéléseim a webhelyen (amelyekkel később foglalkozom).

K.) A WPChat-on jelenleg 250 szálat találunk, ez eddig minden kedvenc?

Az árazási görbe magyarázata: https://wpchat.com/t/explaining-the-pricing-curve/499 … nem feltétlenül a WordPress specifikus, de lehet. Alapvetően arról szól, hogy hogyan magyarázhatjuk az internetes szolgáltatások árképzését olyan emberek számára, akik esetleg nem ismerik az iparágot.

Ön egy témavállalkozást indít. Értékesítenie kellene a ThemeForest oldalon? https://wpchat.com/t/youre-starting-a-theme-business-should-you-sell-on-themeforest/94 … elég önmagát magyarázó. Nagyszerű információt kapott a ThemeForest jelenlegi eladóitól, valamint egy Envato alkalmazottjától!

Valójában bármi üzleti vagy vállalkozói hüvelykujj felfelé kerül tőlem.

Q) A jelenlegi felhasználói bázist tekintve jelenleg 300 felhasználó van a WPChat-on; mit tettek eddig a webhely népszerűsítése érdekében – vagy csak az egyszerű szóbeszéd révén?

Nagyjából minden szájról és a Twitterről szól. A népszerűsítésem módja most az, hogy új szálakat hozok létre és tweetelem őket.

Nem töltöttem egy fillért a reklámra.

Q) A WPChat közel áll a hat hónapos évfordulójához (az augusztusi újraindítás óta), a tanulságokat és / vagy meglepetéseket az út mentén?

Hú, tényleg ilyen hosszú volt? Csak meg vagyok lepve a tagbázis és az általuk létrehozott beszélgetések miatt. Ez egy nagyszerű csoport, és nagyon lenyűgöző az összes új dolog, amit tőlük tanultam.

K) Van-e a WP közösségben olyan személy, akit különösen örülne annak, hogy a webhelyen van, aki még nem tagja? Talán meg fogják látni ezt a bejegyzést …;)

A WordPress közösség számos kedvenc emberem jelenleg tagjai, tehát már nagyon izgatott vagyok ebben a tekintetben.

Nem annyira foglalkozom a WordPress közösség nagy neveivel (túl sokat kell megnevezni), egyszerűen csak csatlakozom a WPChat-hoz, csakúgy, mint az, hogy minõségi beszélgetéseket folytatjak az emberekkel a WordPress közösség minden pontján.

Kérdés) Tudom, hogy évek óta személyesen halmozott fel a WordPress-hez kapcsolódó ismeretek (olyan projektek révén, mint a ThemeLab és a Pluginferno (egyébként nagyszerű logo)) – bármilyen tanácsadás az embereknek, akik megpróbálnak megélni a WordPressben vagy annak környékén.?

Köszönöm! (re: nagyszerű logó)

Folyamatosan tanulja meg és kísérletezzen.

Az internetes fejlesztési környezet folyamatosan változik, így nem szabad önelégültséggé válni. Tudom, hogy személyesen sokat foglalkozom a JavaScript ismereteim fejlesztésével, ami egyre fontosabbá válik a WordPress jövőbeli verzióiban (nem az, hogy ez még nem volt most).

Köszönöm Leland – Folytasd a nagy munkát!

Ha még nem tette meg, lépjen tovább a webhelyre, tegyen fel néhány kérdést, válaszoljon meg még néhányat, és vegyen részt ennek a fantasztikus új közösségnek az építésében!

* (Megjegyzés: A ThemeLab-et Syed Balkhi vásárolta meg 2014 elején).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map