WordPress for Dummies Book – Kezdje el a WordPress használatát (Book Review)

WordPress for Dummies - készítette Lisa Sabin-Wilson


Írta: WordPress-szakértő, Lisa Sabin-Wilson – a WebDevStudios társtulajdonosa – WordPress for Dummies (jelenleg a 6. kiadásban) kiváló bevezető a WordPressbe, bárki számára, aki írásos forrást keres, hogy segítsen nekik az első WordPress-alapú webhelyük létrehozásában és megértésében..

A WordPress kezdőknek szóló kifejezetten a WordPress for Dummies számára több mint 350 oldal szakszerűen írt tartalmat tartalmaz – olyan témákkal, amelyek a WordPress használatának előnyeitől kezdődnek (bárki számára, aki még nem tudja meggyőződni arról, hogy a WordPress valóban kiváló eszköz az első létrehozásához) webhely), hogy megértsük a WordPress témák és funkciók létrehozásának és testreszabásának sok bonyolultságát.

Miről szól?

Matt Mullenweg (aki nem más, mint maga a WordPress társalapítója) rövid előrelépésével kezdődik, a WordPress for Dummies hat fő részre oszlik:

 • Az 1. rész a WordPress weboldalak létrehozásának előnyeit, a blogolás általános alapelveit, valamint a WordPress tárolt verziója (azaz a WordPress.com és a WordPress saját üzemeltetett verziója (azaz WordPress.org) közötti fő különbségeket ismerteti..
 • A 2. rész a WordPress.com (azaz a WordPress tárolt verziója) használatára összpontosít – az indulás ismertetésére, az újonnan létrehozott blog írására és kezelésére, valamint a dolgok kinézetének és megjelenésének javítására témákkal, widgetekkel és frissítésekkel.
 • Ezután a 3. rész ellentmond a 2. résznek a WordPress.org-ra (azaz a WordPress saját üzemeltetett verziójára) összpontosítva – olyan alapvető témákkal foglalkozik, mint például a domain név regisztrálása, a megfelelő WordPress tárhely kiválasztása és a WordPress tényleges telepítése ( ezt különösen jól fedezik). Ezután a WordPress irányítópulton való navigálásról és egy blogzási rutin létrehozásáról beszél.
 • A könyv 4. része arról szól, hogy a WordPress-t lehetőleg kihasználja és kibővítse: médiával, beépülő modulokkal és témákkal.
 • Az 5. rész átvilágítja a WordPress testreszabásának világát – óvatosan bemutatva az olvasót a WordPress fájlszerkezetéről és arról, hogyan lehet alapvető szerkesztéseket végrehajtani HTML, CSS és a PHP kezdetével.
 • A 6. rész ezt követően egyszerűen tíz népszerű WordPress beépülő modul és tíz ingyenes WordPress téma javasolásával ér véget.

És végül, vannak függelékek – amelyek lefedik a webhely frissítésének és biztonsági másolatának készítésének, a meglévő blognak a WordPressbe történő áttelepítésének és a webhely új gazdagépbe történő áthelyezésének alapvető kérdéseit. Vannak még két bónusz fejezet hogy megpróbáljunk néhány fejlettebb témát lefedni, nevezetesen: a WordPress tartalomkezelő rendszerré való tervezése és több oldal tárolása a WordPress segítségével.

Jól van??

A legfrissebb, pontos és magával ragadó könyv ez a WordPress webhely felállításának és működtetésének alapjait ismerteti, olyan bizalommal, amelyet elvár a szakértő szerzőktől..

Lisa egyértelműen ír és véleményem szerint megteremti az egyensúlyt, hogy elegendő információval szolgáljunk a kezdőknek anélkül, hogy túlterhelnénk őket az igazságról.

Ugyanakkor, amikor a könyv két legnagyobb kérdésével foglalkozik, az új kezdõ WordPress-felhasználók kétségtelenül rendkívül érdekelnek abban, hogy megválaszolják – azaz: 1) Hogyan lehet navigálni a WordPress tárhelyének választási világában? és 2) Hol lehet vásárolni kiváló minőségű, megbízható WordPress témákat? – Nem tudok segíteni az érzésnek, hogy a könyv egy kicsit rövidesen megjelenik. Alapjában véve csak egy maréknyi különféle WordPress-házigazda említi a Bluehost, a HostGator, a Kinsta, a WP Engine és a Pressable szoftvert, és csak két prémium WordPress téma szolgáltatót, az iThemes és a StudioPress szolgáltatót. Ez valójában kissé szégyen, mivel annak kiválasztása, hogy melyik hostolási szolgáltatást (például megosztott, VPS, menedzselt stb.), Amelyen felállítja a webhelyét, valóban kicsit több helyet érdemel, mint amennyit a könyv ad – és amennyire csak lehet mivel a prémium-WordPress témaszolgáltatók sokkal több lehetőséget választhatnak, mint a két említett (mint például a Themify, az Elegáns témák és természetesen a WooThemes – csak a három közül említhetők meg)!

Azt is el tudom képzelni, hogy egyes népi emberek talán a könyvet kissé túlzottan a blogolásra koncentrálják. Nyilvánvaló, hogy van egy bónusz fejezet, amely a WordPress CMS-ként való használatához jár, de valójában csak ez: egy bónusz fejezet. A könyv lényege továbbra is a WordPress használatáról szól a blogolásban, nem pedig üzleti, e-kereskedelmi vagy portfólió-webhely létrehozására..

A fenti enyhe kritika mellett a WordPress for Dummies számos témát kiemelkedően jól foglal magában, ideértve a domain nevek regisztrálásának helyét, a telepítési folyamatot és egy olyan témát, amelyben szinte az összes WordPress kezdő (és időnként még néhány haladó felhasználói) is zavarba kerül: megkülönböztetés a WordPress.com és a WordPress.org között!

Ezenkívül ez egy nagyon gyorsan olvasható, és merem mondani: viszonylag olcsó – a régi jó Amazon-on csak 15 dollárért vettem egy példányt: ez az ár sokkal többnek tűnik a piacon lévő WordPress-központú könyvekkel összehasonlítva. mint ésszerű!

Összegezve:

A WordPress-en egy könyvet írni a kezdőknek (dummies?) Nem könnyű feladat, nagyrészt azért, mert szinte lehetetlen felmérni, hogy pontosan mekkora tudással rendelkezik egy olyan összetett témáról az olvasó már az olvasó számára. És mivel sok WordPress-en elérhető könyv van, látom, hogy a megfelelő választás gyakran enyém lehet. Tehát kalapok Lisára, hogy felvegyék a kihívást!

Ez az ideális könyv teljes kezdő? Nos, talán nem, de minden bizonnyal erős versenyző – különösen szerény véleményem szerint, ha: a) a létrehozni kívánt weboldal egy blog, és b) Ön olyan ember, aki szereti tanulni tulajdonképpen csinál dolgok – ellentétben azzal, hogy csak a szélén ülünk, amíg minden információ elérhető a tárgyról, mielőtt piszkosan kezét!

Röviden: ha egyike azoknak az embereknek, akik a saját WordPress-blog elindításáról beszélnek, de még nem kezdtek el mindent elkészíteni, a WordPress for Dummies mindkettő bizalmat nyújt Önnek, amire valóban fel kell lépnie, és – fut a WordPress segítségével, és győződjön meg arról, hogy van szilárd alapja, amelyből építhet!

Nézze meg az Amazon-on

*** A WordPress tanulásáról szóló további könyvekkel kapcsolatban olvassa el a WinningWP könyvespolcot ***

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map