CSS for nybegynnere: Hvor kan jeg lære CSS online

WordPress-tilbud


For noen år tilbake mens jeg gikk gjennom en lokal bokhandel, kom jeg over en bok som fanget oppmerksomheten min. Nysgjerrigheten puttet meg så å hente den og skanne bokomslaget.

“HTML & CSS For Dummies, ”leste jeg stille forsiden for meg selv. Jeg smurte til den slags komiske svingen som jeg visste at boken også ville låne seg, men brått brått boka tilbake på hyllen.

Hvorfor? For å være helt ærlig ble jeg litt fornærmet av tittelen.

Misforstå ikke. Jeg liker Dummies boksamling: Jeg eier faktisk noen få av bøkene deres selv; Min reaksjon var imidlertid rent emosjonell.

På det tidspunktet prøvde jeg å lære webdesign, men hadde alvorlige problemer med det. For å være presis, slet jeg med CSS. Jeg kunne ikke snakke hodet rundt det i det hele tatt.

Da jeg kom over denne boka, føltes ordet ‘Dummies’ som en jab på intellektet mitt – siden jeg allerede følte meg som en idiot for ikke å forstå mer om hvordan CSS fungerte med HTML.

Ja, jeg kunne slå opp kodebiter på nettet for å kopiere og lime inn i stilarket til nettstedet mitt, men det var ikke det jeg ønsket.

Jeg ønsket en fullstendig og avrundet forståelse av hvordan CSS fungerte, og jeg ville virkelig lære å kode.

Kort sagt, det jeg prøver å få til, er at hvis du sliter med å lære CSS, er du ikke alene.

Til slutt sladret jeg meg gjennom læring av CSS. Imidlertid vil jeg ikke ha det samme for deg.

Hvis du sliter med å finne det illusive utgangspunktet i kodingsopplæringen din, håper jeg at du vil vurdere dette som din guide til å komme i gang med å lære CSS online.

CSS for nybegynnere: Beste gratis online ressurser

Med så mange nettsteder som hevder å hjelpe nybegynnere med å lære CSS, kan det være overveldende å finne ut hvilken man skal velge.

For å hjelpe deg i gang har jeg satt sammen en liste over noen av de aller beste gratis online ressursene (en liste over premium ressurser følger med lenger ned i artikkelen) for å lære CSS:

Codecademy

Codecademy

Codecademy er et av favorittnettstedene mine for å lære å kode.

I motsetning til mange andre steder på nettet som bare viser koden og forklarer hvordan den fungerer, gir Codecademy deg en praktisk tilnærming til læring.

Du har fått leksjoner i små størrelsesinstruksjoner som er enkle å følge og forstå – noe jeg virkelig ville satt pris på da jeg akkurat begynte å lære CSS.

Og siden CSS læres best ved repetisjon, betyr det at du skriver og øver på kode rett i nettleseren, at du har en bedre sjanse til å huske hva det er du lærer.

Som sideanmerkning tilbyr Codecademy også andre fantastiske kodingstimer, fra Ruby til Javascript og videre.

Faktisk kan alt du lærer på nettstedet lære deg å bygge og kode hele nettsteder fra bunnen av. Alt gratis! (lykkelig dans)

Besøk Codecademy

Udemy

Udemy

Alle har en annen måte å lære ting på.

Hvis du er en veldig visuell person, kan Udemy bare være din gule murvei.

Selv om Udemy vanligvis tar betalt for klassene som er tilgjengelige på nettstedet, har de også et bredt utvalg av videokurs som er helt gratis.

Jeg har tatt noen av disse gratiskursene personlig, så tro meg når jeg forteller deg at du ikke kommer til å bli skuffet over det du lærer bare fordi det er gratis. Udemys gratis kurs er topp og jeg vil personlig anbefale dem til alle som ønsker å lære CSS.

Opprett en gratis konto på nettstedet deres og få øyeblikkelig tilgang til både gratis og betalte kurs. Oh, og de har også både iPad og iPhone-apper for læring mens du er på farten.

Besøk Udemy

Tuts+

TutsPlus Premium

De fleste vet allerede at nesten alle kursene på Tuts + krever gebyr, men sjelden vet at de også har noen fine gratiskurs som kan hjelpe deg i gang.

Deres 30 dager å lære HTML og CSS kurset gir for eksempel en veldig fin oversikt over hvordan HTML og CSS fungerer sammen og inkluderer opplæringsprogrammer på hvert av disse kodespråkene.

Bare registrer deg og få tilgang til de 32 videotimene de har tilgjengelig om emnet.

Besøk Tuts+

Sitepoint

Sitepoint

SitePoint er en annen flott online ressurs for nybegynnere.

Selv om de ikke har et fast kurs for å lære CSS, har de en flott ressursliste som du absolutt bør bokmerke i nettleseren din – for ikke å nevne et bredt utvalg av forskjellige bøker på forskjellige kodespråk (inkludert CSS selvfølgelig).

Besøk SitePoint

CSS For nybegynnere: Beste premium online ressurser

“Premium? Som i å betale for å lære CSS? ”

Ja, det er det jeg mener, og jeg kan allerede høre ditt neste spørsmål …

“Hvorfor skulle jeg betale for å lære CSS når jeg kan lære det gratis?”

For å svare på det spørsmålet, er det fysiologiske grunner til å betale for å lære, for eksempel det faktum at mange mennesker er tilbøyelige til å ta noe mer seriøst når de betaler for det: mens det å lære gratis kan være å foretrekke, betaler du en liten avgift for et år eller på en måned til måned-basis kan være veldig motiverende.

For meg er det alltid mer sannsynlig at jeg bruker noe når jeg har lagt inn mine egne penger. Og jeg vet at jeg heller ikke er den eneste som føler det.

Bortsett fra motivasjon, er det også to distinkte fordeler ved å velge å betale for slike premiumkurs.

1) Mange som begynner med å ville lære CSS synes ofte at de ønsker å senere lære mer omfattende typer koding for å utvide sin design- og utviklingskunnskap.

2) De som ønsker å komme inn på det tekniske feltet har ofte problemer med å gjøre det uten noen form for sertifisering eller opplæring.

… for ikke å nevne det faktum at betalte ressurser ofte (men ikke alltid) er av bedre kvalitet enn de som tilbys gratis.

Hvis du ser alvorlig på å lære nettdesign & utvikling, og du leter etter en fleksibel tilnærming til utdannelsen din, så sjekk ut disse dårlige guttene:

Trehytte

Team Treehouse

Treehouse har raskt vokst til en av de mest kjente online ressursene for å lære alle slags webdesign og utviklingsrelaterte kodespråk – inkludert CSS (selvfølgelig).

Som noen som har abonnement hos dem, kan jeg fortelle deg av personlig erfaring at jeg forstår hvorfor de har vokst så raskt.

Grensesnittet er vennlig og kursene (eller sporene, som de kaller dem) er enkle å starte, følge og fullføre.

Når du er ferdig med hvert av kursene, blir du belønnet gjennom et merkesystem som er overraskende, vel … givende!

Hvis du lærer CSS i håp om å gå ut i en bredere verden av nettutvikling, bør du ser på dette som ditt første stopp! Du kan sette ditt eget tempo for å lære noe som CSS, men alt du lærer holder tritt med den nyeste webdesignpraksisen.

Dessuten gir sporene du fullfører ikke bare en forståelse av hvordan du designer og bygger nettsteder, men de lærer deg også aspektene ved å starte og drive en bedrift – noe som som frilanser kan være en stor hjelp i ikke bare å få virksomheten til å gå, men også for å holde den organisert.

Videre lar Treehouse deg for øyeblikket starte en gratis prøveperiode – for å se om det er noe du virkelig vil bruke og betale for.

Etter rettsaken kan du velge mellom enten:

 • Sølvplan for $ 25 per måned
 • Gullplan for $ 45 per måned

Imidlertid, hvis du er rask med det, kan du faktisk starte og fullføre CSS-kurset før du trenger å betale for et abonnement – dvs. bare i gratis prøveversjonen!

Besøk Treehouse

learnable

learnable

Lærbart er en utvidelse av SitePoint (se ovenfor) nettverk.

Leksjonen og videobiblioteket deres er omfattende og omfattende, spesielt når det gjelder CSS.

For så vidt forskjellene mellom Lærbart og Treehouse kunne jeg ikke finne mange: begge har et stort bibliotek med videokurs, men Learnable har også ganske mange bøker.

En annen forskjell som jeg la merke til var prisstrukturen deres. Mens Treehouse-prisen er todelt, har Learnable tre prisalternativer:

 • 1 måned = 29 dollar
 • 6 måneder = 99 dollar
 • 1 år = $ 149

Til slutt bruker du mindre hvis du betaler for et helt år med Learnable enn med Treehouse.

Hvis du ikke er sikker på hvilken du vil gå til, har Learnable også en gratis prøveperiode som du også kan registrere deg på. Så hvis du er på gjerdet om det, bare gi begge en rask prøvekjøring.

Personlig tok jeg en rask omvisning i Learnable’s CSS-leksjoner og likte ganske godt både følelsen av videoene og tingene de hadde å tilby utenom akkurat disse kursene..

Besøk Learnable

Lynda

Lynda

Hvis du nå har søkt på nettet etter steder å lære å kode, er sjansen stor for at du kom over Lynda.

Lynda har kurs som lærer deg alt fra HTML og CSS, til CAD og Illustrator og videre.

De kan skryte av over 2700 videokurs og mer enn 122.000 opplæringsprogrammer med mer lagt til hver uke! Så vidt jeg kan si har de et av de største videotreningsbibliotekene på nettet.

Når det gjelder priser, er Lynda virkelig ikke mye dyrere enn de to andre som er nevnt over. Prisene for medlemskap er som følger:

 • Grunnleggende: Måned til måned – $ 25
 • Grunnleggende: Årlig fakturering – $ 250 (sparer deg $ 50)
 • Premium: Måned til måned – $ 37,50
 • Premium: Årlig fakturering – 375 dollar (sparer 75 dollar)

En viktig bonus til medlemskapet er sertifikatet (er) for fullføring som du tjener.

Selv om det tydeligvis ikke er det samme som en college-grad, har mange selskaper begynt å se mer på gode porteføljer og attester som disse for å få en følelse av ferdighetene dine.

Med et så omfattende bibliotek med kurs, kan du lære mye mer enn bare CSS og webutvikling med Lynda.

Faktisk, forretningskursene deres er noen av de mest omfattende jeg har sett: Hvis du har den gründerånden om deg, så er jeg ganske sikker på at du vil elske opplæringen du får med tanke på virksomheten.

Besøk Lynda

Hvor skal jeg lære CSS fra riper: Endelige tanker om å lære CSS online

Så hvor er det beste stedet å lære CSS fra bunnen av? Vel, alle er litt forskjellige. Selv om jeg kanskje liker Treehouse, vil du kanskje lære mer.

Hvert nettsted er designet på en annen måte og har noe unikt å tilby, så mitt forslag vil være å ta en rask titt på hver enkelt av dem selv, velge en som passer deg og så bare hoppe inn og komme i gang!

Når det er sagt, hvis du har et stramt budsjett, kan du vurdere å starte med Codecademy. Hvis du gir deg selv en uke og presser deg selv til å bruke en halv time til en time på CSS-kurset, vil du bli overrasket over hvor mye du vil ha hentet.

Og selv om jeg virkelig elsker alt det Treehouse har å tilby (inkludert sporene for å lære å bygge WordPress-temaer, som faktisk var en stor grunn til at jeg valgte dem), så er jeg litt av det at de ikke tilbyr sertifikater for fullføring.

Siden Lynda ikke er mye dyrere for sitt grunnleggende medlemskap, kan det å gå med dem være et bedre valg for deg hvis du ønsker å få et praktisk bevis på at du vet en ting eller to om nettdesign.

Riktignok kan det å bryte seg inn i å lære kode være litt hjerneforskyvning som først – akkurat som å lære et talespråk kan være vanskelig når du først begynner, kan det å ta et kodespråk (som CSS) ta en stund å endelig klikke.

Men ikke gi opp; hold deg til det.

Vær streng og fast mot deg selv – og hvis du trenger det, må du huske å finne måter å motivere deg til å fortsette å lære.

Alt i betraktning er CSS sannsynligvis det enkleste av alle kodespråkene å lære. Det beste av alt er at det gjør underverker for å hjelpe hjernen din til å forstå mer om hvordan kodingsverdenen fungerer generelt.

Det er et stort behov for utdannede, forretningsinnstilte mennesker der ute, og hvis du kan få opplæringen i begge deler, kan du være på god vei til en fantastisk og spennende karriere.

Hvem vet … Kanskje du er den neste Chris Coyier!

Gjett at du bare trenger å presse grensene og finne ut av det. (blunke)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map