CSS за начинаещи: къде да научите CSS онлайн

Сделки с WordPress


Няколко години назад, докато обикалях местна книжарница, попаднах на книга, която привлече вниманието ми. Тогава любопитството ме подтикна да го взема и сканирам корицата на книгата.

“HTML & CSS For Dummies ”, безмълвно прочетох корицата на себе си. Усмихнах се на вида на комедийния завой, че знаех, че книгата също ще се отдаде, но рязко метнах книгата обратно на рафта.

Защо? Е, за да бъда напълно честен, малко се обидих от заглавието.

Не ме разбирайте погрешно Наистина харесвам колекцията от книги „Манекените“: всъщност аз самият притежавам няколко от техните книги; реакцията ми обаче беше чисто емоционална.

Разбирате ли, навремето се опитвах да науча уеб дизайн, но имах сериозни проблеми с него. За да бъда точен, се борех със CSS. Изобщо не можах да обвия главата си.

Когато попаднах на тази книга, думата „Dummies“ се почувства като удар на моя интелект – тъй като вече се чувствах като идиот, защото не разбирам повече за това как CSS работи с HTML.

Да, бих могъл да потърся фрагменти от код онлайн, за да копирам и поставите в таблицата със стилове на моя уебсайт, но това не беше това, което исках.

Исках пълно и закръглено разбиране за това как работи CSS и наистина исках да науча как да кодирам.

Накратко, това, което се опитвам да постигна е, ако се мъчите да научите CSS, не сте сами.

В крайна сметка заблудих пътя си чрез изучаване на CSS. Аз обаче не искам същото за вас.

Ако се мъчите да намерите тази илюзивна отправна точка в кодиращото си образование, тогава се надявам, че ще разгледате това свое ръководство за започване на учене на CSS онлайн.

CSS за начинаещи: Най-добрите безплатни онлайн ресурси

С толкова много уебсайтове, които твърдят, че помагат на начинаещите да усвоят CSS, да разберат кой да изберат може да бъде преобладаващ.

За да ви помогна да започнете, съставих списък на някои от най-добрите безплатни онлайн ресурси (списък на премиум ресурси следва по-нататък в статията) за изучаване на CSS:

Codecademy

Codecademy

Codecademy е един от любимите ми уебсайтове за научаване как да кодирам.

За разлика от много други места в мрежата, които просто изброяват кода и обясняват как работи, Codecademy ви дава практичен подход към обучението.

Дават ви уроци в инструкции с размер на хапки, които са лесни за следване и разбиране – нещо, което наистина бих оценил, когато едва започвах да уча CSS.

И тъй като CSS е научен най-добре чрез повторение, фактът, че получавате да пишете и практикувате код точно в браузъра, означава, че ще имате по-голям шанс да запомните какво научавате.

Като странична бележка, Codecademy предлага и други невероятни уроци по кодиране, от Ruby до Javascript и след това.

Всъщност всичко, което научите в сайта, може да ви научи как да изграждате и кодирате цели уебсайтове от нулата. Всичко безплатно! (щастлив танц)

Посетете Codecademy

Udemy

Udemy

Всеки има различен начин да научи нещата.

Ако сте много визуална личност, тогава Udemy може би е вашият жълт тухлен път.

Въпреки че Udemy обикновено таксува класовете, достъпни на сайта им, те имат и широк спектър от видео курсове, които са абсолютно безплатни.

Аз лично взех някои от тези безплатни курсове, така че повярвайте ми, когато ви кажа, че няма да се разочаровате от наученото, само защото е безплатен. Безплатните курсове на Udemy са отлични и аз лично бих ги препоръчал на всеки, който желае да научи CSS.

Създайте безплатен акаунт на сайта им и получете незабавен достъп до безплатни и платени курсове. О, и те също имат приложения за iPad и iPhone за обучение в движение.

Посетете Удеми

Tuts+

TutsPlus Premium

Повечето хора вече знаят, че почти всички курсове по Tuts + изискват такса, но рядко знаят, че имат и хубави безплатни курсове, които могат да ви помогнат да започнете.

Техен 30 дни за научаване на HTML и CSS разбира се, дава много приятна разбивка за това как HTML и CSS работят заедно и включва уроци за всеки от тези кодиращи езици.

Просто се регистрирайте и получете достъп до 32-те видео урока, които имат по темата.

Посетете Tuts+

SitePoint

SitePoint

SitePoint е друг страхотен онлайн ресурс за начинаещи.

Въпреки че нямат зададен курс за изучаване на CSS, те имат голям списък с ресурси, който определено трябва да отметите в браузъра си – да не говорим за широк набор от различни книги на различни езици за кодиране (включително CSS разбира се).

Посетете SitePoint

CSS за начинаещи: Най-добрите премиум онлайн ресурси

“Premium? Както при плащането, за да научите CSS? “

Да, това имам предвид и вече чувам следващия ви въпрос …

„Защо бих платил да уча CSS, когато мога да го науча безплатно?“

Е, за да отговорите на този въпрос, има физиологични причини да плащате за учене, като например, че много хора са склонни да приемат нещо по-сериозно, когато плащат за него: докато ученето безплатно може да е за предпочитане, плащайки малка такса за година или на месец до месец може да бъде много мотивиращо.

За мен винаги е по-вероятно да използвам нещо, когато влагам собствените си пари в него. И знам, че и аз не съм единственият, който се чувства така.

Освен мотивацията, има и две отличителни предимства при избора да платите за такива премиум курсове.

1) Много от тези, които започват да искат да научат CSS, често се оказват желаещи по-късно да научат по-всеобхватни видове кодиране, за да разширят своите познания за дизайн и разработка.

2) Тези, които желаят да влязат в техническата област, често срещат трудности при това без някакво сертифициране или обучение.

… да не говорим за факта, че платените ресурси често са (макар и не винаги) с по-добро качество от предлаганите безплатно.

Ако се занимавате сериозно с изучаването на уеб дизайн & развитие и търсите гъвкав подход към образованието си, след това проверете тези лоши момчета:

Къща на дърво

Team Treehouse

Treehouse бързо прерасна в един от най-известните онлайн ресурси за изучаване на всички видове уеб дизайн и разработки, свързани с кодиращи езици – включително CSS (разбира се).

Като някой, който има абонамент с тях, мога да ви кажа от личен опит, че разбирам защо са се разраснали толкова бързо.

Интерфейсът е приятелски настроен и курсовете (или песни, както ги наричат) са лесни за стартиране, следване и завършване.

Когато завършите всеки от курсовете, вие получавате награда чрез система за значки, която е изненадващо, добре … възнаграждаваща!

Ако изучавате CSS с надеждата да се разклоните в широкия свят на уеб разработката, помислете сериозно за това като за първа спирка! Можете да зададете свой собствен темп за научаване на нещо като CSS, но всичко, което ще научите, е в крак с най-актуалните практики за уеб дизайн.

Нещо повече, песните, които завършвате, не само ви дават разбиране за това как да проектирате и изграждате уебсайтове, но и ви учат на аспектите на стартиране и управление на бизнес – нещо, което като фрийлансър може да бъде огромна помощ за не само да започнете бизнеса си, но и да го организирате.

Освен това в момента Treehouse ви позволява да започнете безплатна пробна версия – за да видите дали това е нещо, което наистина искате да използвате и платите.

След изпробването можете да избирате между:

 • Сребърен план за $ 25 на месец
 • Златен план за $ 45 на месец

Ако обаче сте бързи за това, всъщност можете да започнете и завършите CSS курса, преди да се наложи да платите абонамент – т.е. просто в безплатната пробна версия!

Посетете Treehouse

Learnable

Learnable

Learnable е разширение на мрежата SitePoint (виж по-горе).

Техният библиотека с уроци и видео е обширен и изчерпателен, особено що се отнася до CSS.

Що се отнася до разликите между Learnable и Treehouse, не можах да намеря много: и двамата имат страхотна библиотека от видео курсове, но Learnable също има доста книги.

Друга разлика, която забелязах, беше ценовата им структура. Докато цената на Treehouse е двустепенна, Learnable има 3 опции за ценообразуване:

 • 1 месец = 29 долара
 • 6 месеца = 99 долара
 • 1 година = 149 долара

В крайна сметка харчите по-малко, ако плащате цяла година с Learnable, отколкото с Treehouse.

Ако не сте сигурни за кой искате да отидете, Learnable също има безплатна пробна версия, за която можете да се регистрирате. Така че, ако сте на оградата за това, просто пуснете и двамата бързо пробен пробег.

Лично аз направих кратка обиколка на CSS уроците на Learnable и наистина много ми хареса както усещането на видеоклиповете, така и нещата, които трябваше да предложат извън тези курсове..

Посетете Learnable

Линда

Линда

Сега, ако сте търсили в мрежата места, където да се научите да кодирате, има вероятност да се натъкнете на Линда.

Линда има курсове, които ви учат на всичко – от HTML и CSS, до CAD и Illustrator и след това.

Те се хвалят с над 2700 видео курсове и повече от 122 000 уроци с повече добавени всяка седмица! Доколкото мога да разбера, те имат една от най-големите библиотеки за видео обучение онлайн.

По отношение на цените Линда наистина не е много по-скъпа от другите две, споменати по-горе. Цената за членство е следната:

 • Основен: Месец до месец – 25 долара
 • Основен: Годишно таксуване – $ 250 (спестява ви $ 50)
 • Premium: Месец на месец – 37,50 долара
 • Premium: Годишно таксуване – 375 долара (спестява ви 75 долара)

Един основен бонус към членството е сертификатът (ите) за завършване, който печелите.

Въпреки че очевидно не е същото като колежа, много компании започнаха да търсят повече добри портфейли и сертификати като тези, за да получат усещане за вашите умения.

С такава обширна библиотека от курсове можете да научите много повече от само CSS и уеб разработка с Lynda.

Всъщност техните бизнес курсове са едни от най-изчерпателните, които съм виждал: ако имате този предприемачески дух към вас, тогава ще съм почти сигурен, че ще ви хареса обучението, което получавате с оглед на бизнеса.

Посетете Линда

Къде да научите CSS от нулата: Финални мисли за учене на CSS онлайн

И така, къде е най-доброто място да научите CSS от нулата? Е, всеки е малко по-различен. Докато може да ми хареса Treehouse, може би предпочитате Learnable.

Всеки сайт е проектиран по различен начин и има нещо уникално за предлагане, така че моето предложение би било да разгледате бързо всеки един от тях, да изберете един, който да ви подхожда и след това просто да скочите и да започнете!

Това каза, ако имате малък бюджет, помислете да започнете с Codecademy. Ако си дадете една седмица и се напънете да отделите половин час до час в курса на CSS, ще се изненадате колко ще вземете.

И макар истински да обичам всичко, което Treehouse може да предложи (включително песните за научаването да изграждаме WordPress теми, което всъщност беше голяма причина, поради която ги избирам), някак си изпаднал в това, че те не предлагат сертификати за завършване.

Тъй като Линда не е много по-скъпа за основното им членство, да се свържете с тях може да бъде по-добър избор за вас, ако искате да получите своите надеждни доказателства, че знаете нещо или две за уеб дизайна.

Наистина, разбиването на кода за учене може да бъде малко разрушаване на мозъка като първо – точно като изучаването на говорим език може да бъде трудно, когато за пръв път започвате, изучаването на кодиращ език (като CSS) може да отнеме известно време, за да щракнете най-накрая.

Но не се отказвайте; придържай се към него.

Бъдете строги и твърди със себе си – и ако трябва, не забравяйте да намерите начини да се мотивирате да продължите да се обучавате.

Като се имат предвид нещата, CSS е може би един от най-лесните от всички кодиращи езици за научаване. Най-хубавото е, че прави чудеса, за да помогне на мозъка ви да разбере повече за това как работи света на кодирането като цяло.

Има огромна нужда от образовани, бизнес мислещи хора навън и ако успеете да обучите и двете, можете да сте на път към невероятна и вълнуваща кариера.

Кой знае … Може би ти си следващият Крис Койер!

Познайте, че просто ще трябва да натиснете границите си и да разберете. (Мигане)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map