Knjiga WordPress za lutke – započnite s WordPressom (pregled knjige)

WordPress za lutke - napisala Lisa Sabin-Wilson


Napisala WordPress-ekspertkinja Lisa Sabin-Wilson, suvlasnica WebDevStudios – WordPress za lutke (sada u 6. izdanju) izvrstan je uvod u WordPress za sve koji traže pisani resurs koji će im pomoći da započnu s kreiranjem i razumijevanjem tehničkih karakteristika svoje prve web stranice s WordPressom.

Jasno usmjeren prema početnicima WordPress-a, WordPress for Dummies sadrži više od 350 stranica stručno napisanog sadržaja – s temama u rasponu od prednosti korištenja WordPress-a (za one koji još nisu uvjereni da je WordPress doista izvrstan alat s kojim mogu stvoriti svoj prvi web stranica) za razumijevanje mnogih složenosti stvaranja i prilagođavanja WordPress tema i funkcionalnosti.

O čemu se radi?

Počevši s kratkim naprijed Matt Mullenweg (nitko drugi nego sam suosnivač WordPress-a), WordPress for Dummies podijeljen je u šest glavnih dijelova:

  • Prvi dio pokriva prednosti korištenja WordPress-a za izradu web stranica, mnoga temeljna načela bloganja općenito, te glavne razlike između host verzije WordPress-a (tj. WordPress.com i verzije WordPress-a s hostom (tj. WordPress.org).
  • Drugi dio usredotočen je na korištenje WordPress.com (tj. Verziju WordPressa s hostom) – pokriva kako započeti, pisanje i upravljanje novootvorenim blogom te poboljšavanje izgleda i osjećaja stvari s temama, widgetima i nadogradnjama..
  • Treći dio se zatim razlikuje od drugog dijela usredotočujući se na WordPress.org (tj. Samoposluženu verziju WordPress-a) – pokrivajući ključne teme poput registracije domene, kako odabrati odgovarajući WordPress hosting i kako započeti instalaciju WordPress-a ( ovo je posebno dobro pokriveno). Zatim nastavlja razgovor o navigaciji na nadzornoj ploči WordPress-a i uspostavljanju rutine bloganja.
  • Četvrti dio knjige govori o tome kako iskoristiti – i proširiti – WordPress: s medijima, dodacima i temama.
  • Dio 5 zaronio je u svijet prilagođavanja WordPressa – laganim upoznavanjem čitatelja s WordPress datotečnom strukturom i načinom izrade osnovnih izmjena koristeći HTML, CSS i početke PHP-a.
  • Dio 6 zatim završava jednostavnim predlaganjima deset popularnih WordPress dodataka i deset besplatnih WordPress tema.

I na kraju, tu su dodaci – koji pokrivaju bitne teme ažuriranja i izrade sigurnosnih kopija vaše web stranice, migracije postojećeg bloga na WordPress i premještanja vaše web stranice na novi host. Ima ih i dva bonus poglavlja pokušaj pokrivanja nekoliko naprednijih predmeta, a to su: dizajniranje za WordPress kao sustav za upravljanje sadržajem i hosting više web mjesta s WordPressom.

Je li to dobro??

Ažurirana, točna i privlačna, ovo je knjiga koja pokriva osnove postavljanja i pokretanja WordPress web stranice s vrstom povjerenja kakvu biste očekivali od stručnog autora.

Lisa piše jasno i po mom mišljenju stječe ravnotežu pružanja početnicima dovoljno informacija bez preopterećenja s pravom.

To je rečeno, kada je u pitanju pokrivanje knjiga najvećim pitanjima, bilo koji početnik WordPress korisnika bez sumnje će biti izuzetno zainteresiran da odgovori – tj. 1) Kako se kretati svijetom odabira WordPress hostinga? i 2) Gdje mogu kupiti visokokvalitetne, pouzdane WordPress teme? – Ne mogu si pomoći da osjetim kako knjiga izlazi više nego kratko. U osnovi spominje samo nekoliko različitih WordPress domaćina Bluehost, HostGator, Kinsta, WP Engine i Pressable i samo dva vrhunska WordPress pružatelja tema iThemes i StudioPress. To je stvarno sramota, jer odabir vrste hosting usluge (kao što su zajednički, VPS, upravljani itd.) Na kojoj ćete postaviti web mjesto zaista zaslužuje malo više prostora nego što knjiga daje – i, što se tiče kako pružatelji tematike premium-WordPressa mogu odabrati više od samo dva spomenuta (poput Themifyja, Elegantnih tema i, naravno, WooThemes-a, navesti, ali tri od mnogih)!

Također mogu zamisliti da će neki narod možda knjigu smatrati pretjerano fokusiranom na bloganje. Odobreno, postoji poglavlje o bonusu koje se koristi WordPress-om kao CMS-om, ali stvarno je to samo: poglavlje o bonusu. Jezgra knjige je još uvijek u korištenju WordPress-a za bloganje, za razliku od korištenja za postavljanje tvrtke, e-trgovine ili portfelja.

Gornja lagana kritika na stranu, WordPress for Dummies izuzetno dobro pokriva brojne teme, uključujući gdje treba registrirati imena domena, postupak instalacije i temu o kojoj se gotovo svi WordPress-ovi novaci (a povremeno čak i neki napredniji korisnici) zbunjuju oko: razlikovanja između WordPress.com i WordPress.org!

Nadalje, to je i prilično brzo čitanje i, usudio bih se reći: relativno jeftino – uzeo sam primjerak na dobrom starom Amazonu za samo 15 dolara: cijena koja se, u usporedbi s mnogim drugim knjigama usmjerenim na WordPress na tržištu, čini više nego razumno!

Sumirati:

Pisanje knjige na WordPressu za početnike (lutke?) Nije lak zadatak, uglavnom zato što je pretpostaviti koliko će znanje čitatelja tako složen predmet čitati gotovo nemoguće procijeniti. Uz toliko dostupnih knjiga o WordPressu, vidim kako odabir pravog često može biti i minsko polje. Dakle, šeširi se Lisi zbog uspona s izazovom!

Je li ovo idealna knjiga za potpun početnici? Pa, možda i nije, ali sigurno je jak suparnik – pogotovo, po mom skromnom mišljenju, ako: a) web mjesto koje želite stvoriti je blog, i b) vi ste vrsta osobe koja voli učiti zapravo radite stvari – za razliku od sjedenja u stranu dok ne dobijete svako malo informacija o nekoj temi prije nego što zaprljate ruke!

Ukratko, ako ste jedan od onih ljudi koji razgovaraju o pokretanju vlastitog bloga za WordPress, ali zapravo se nisu još postavili za postavljanje, WordPress za lutke pružit će vam samopouzdanje da trebate stvarno ustati i -pokretanje WordPressom i osiguravanje da imate solidne temelje na kojima možete nadograditi!

Pogledajte na Amazonu

*** Za više knjiga o učenju WordPressa potražite na WinningWP policama s knjigama ***

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me