De beste måtene å tjene til livets opphold med WordPress – forklart!

WordPress-tilbud


Jeg møter jevnlig mennesker som enten begynner på en karriere med WordPress eller tenker å ta et sprang til en.

Disse kommer normalt inn under en av to overskrifter: personer som har brukt WordPress som en hobby på en stund og vil bruke ferdighetene sine for å tjene penger, og folk som kommer til WordPress fra en annen spesialitet som kan se potensialet til plattformen.

Så hvis du er en av de menneskene som vil bygge en karriere med verdens mest populære Content Management System, hva er alternativene tilgjengelig for deg? I denne artikkelen skal jeg se på noen av karrieremulighetene som tilbys (inkludert noen du sannsynligvis ikke allerede har vurdert).

Disse kommer inn under fem hovedoverskrifter:

 • Utviklere
 • designere
 • Innholdsskapere
 • lærere
 • Markedsførere (inkludert SEO).

Som du kan se fra denne listen, trenger du ikke å være teknisk tenkende for å tjene til livets opphold med WordPress. Det er faktisk mange som gjør det som ikke gjør det.

Så la oss ta en titt på hver kategori etter tur.

Utviklere

Det er mange muligheter for utviklere å skape en karriere med WordPress, men disse er ikke begrenset til PHP-utviklere. WordPress kan også være en god passform for frontend-utviklere.

Annonse for Senior WordPress Developer hos Spark

Jobber for utviklere inkluderer denne WordPress Developer-rollen som for øyeblikket annonseres.

PHP-utviklere

Hvis du er en PHP-utvikler, eller du har lært PHP-ferdigheter fra å jobbe med WordPress, vil det være karrieremuligheter du kan arbeide for, inkludert:

 • Å skrive temaer for byråer eller klienter, basert på et gitt design
 • Skrive plugins for byråer eller klienter. Spesialiserte WordPress-byråer vil ofte ha utviklere som har fokus på avansert plugin-utvikling.
 • Å skrive plugins og / eller temaer til salgs via en markedsplass (eller til og med via din egen webside). Hvis koden din er av høy kvalitet og plugins og temaer du oppretter, oppfyller et potensielt lukrativt behov, kan du leve veldig sunn fra dette.

Front End utviklere

Men karrierer i WordPress er ikke bare begrenset til backend-utviklere. Med den økende rollen til WP-REST API vil det være mer behov for JavaScript-utviklere for å jobbe med WordPress, så vel som det fortsatte kravet til HTML- og CSS-utviklere som kan gjøre design til WordPress-temaer.

WP-REST API-nettsted

WP-REST API vil bety flere WordPress karrieremuligheter for JavaScript-utviklere

Mulighetene inkluderer:

 • Skrive temaer for klienter eller byråer. Klienter med presise og innovative designkrav vil trenge dyktige CSS-utviklere for å gjøre disse designene til kode.
 • Selge temaer via en markedsplass. Du må utvide frontend-ferdighetene dine med PHP-ferdigheter for å kunne skrive arbeidstemaer, men hvis du kan bruke CSS-ferdighetene dine til å lage vakre temaer, vil det være et marked for dem.
 • Å skrive plugins (eller bidra til dem) ved hjelp av JavaScript. Som JavaScript-utvikler kan du være en del av et team som også inkluderer PHP-utviklere, eller du kan jobbe alene på en plugin som hovedsakelig er JavaScript-basert.
 • Opprette (eller bidra til) temaer med utstrakt bruk av JavaScript. Dette er ikke lenger begrenset til å bruke JavaScript på tradisjonelle måter (f.eks. Animasjoner og effekter), men med WP-REST API vil det være muligheter for JavaScript-utviklere å skrive kode som henter og håndterer data fra databasen. Du kan gjøre dette for et byrå eller skrive temaer for salg via en markedsplass.

Jeg tror det er trygt å si at den største veksten her vil være for JavaScript-utviklere. JavaScript blir mer integrert i WordPress, og flere WordPress-byråer vil trenge JavaScript-utviklere når ting utvikler seg.

designere

En vellykket karriere med WordPress er ikke bare begrenset til utviklere. Alle disse nettstedene de skal kode, må utformes, og det er ikke bare den visuelle designen, men utformingen av grensesnitt og interaksjoner også.

Brukergrensesnitt Designer jobbannonse for Automattic

Jobbmuligheter for designere inkluderer UI Designer-roller hos Automattic.

Her er noen av alternativene:

 • Visuelle designere er nødvendige for å designe nettsteder for klienter og gi design for temaer. Noen byråer inkluderer designere på deres ansatte som gjør dette (muligens i tillegg til merkevarebygging og grafisk design), mens andre jobber med eksterne designere, kanskje på frilansbasis.
 • Designere som kan kode HTML og CSS, er viktige for byråene, da de kan tilby fungerende mockups av nettsteddesign. Flere og flere designere lærer å gjøre dette, og det er en ferdighet verdt å legge til repertoaret ditt.
 • Brukeropplevelse (UX) og User Interface (UI) designere etterspør stadig oftere å designe grensesnittene på WordPress nettsteder og temaer. For eksempel ansetter Automattic for tiden brukergrensesnittdesignere samt Excellence Wranglers med ansvar for brukertesting.
 • Tilgjengelighetseksperter jobber ofte freelance eller for byråer på WordPress-nettsteder og har en viktig rolle i å sikre at tilgjengeligheten blir innarbeidet. Tilgjengelighetskonsulenter blir noen ganger leid inn av klienter for å gjennomgå og forbedre WordPress-siden deres.

Jonny Allbut

Jonny Allbut

Jonny Allbut – en designer som elsker WordPress

Jonny Allbut er et utmerket eksempel på at noen tjener penger på WordPress som designer. Han begynte å jobbe med WordPress på grunn av fleksibiliteten og det enkle som en ikke-spesialist kan begynne å få tak i. “Det som førte meg til WordPress (og temadesign) var hvor logisk temasystemet var. Selv om du ikke virkelig kjenner PHP og bare er vant til å designe, kan du bli overrasket over hvor raskt du kan endre et av standardtemaene for å gjøre det til ditt eget. “

Innholdsskapere

WordPress handler om publisering. Raison-d’etre er å demokratisere publisering og gjøre det mulig for alle å publisere innholdet sitt på nettet.

Skrivejobber på nettstedet til innovatore studio - screen grab

Mulighetene for innholdsskapere inkluderer å skrive produktbeskrivelser av høy kvalitet – som demonstrert på invitasjonsstudio

Dette betyr at WordPress tilbyr et bredt spekter av karrieremuligheter for forfattere og innholdsskapere, for eksempel:

 • Administrere din egen blogg. Dette er ikke en enkel ting å tjene til livets opphold, men hvis du jobber hardt med det og har kvalitetsinnhold som folk ønsker å komme tilbake for, kan det være et vellykket karrierealternativ.
 • Å skrive for andre WordPress-drevne nettsteder. Hvis du er en journalist eller skribent som leter etter en karriere innen nettpublisering, vil det å ha WordPress-ferdigheter være veldig gunstig. Flere og flere nyhetssider og blogger blir drevet av WordPress og det å kunne jobbe med plattformen vil gi deg en ekstra fordel sammen med kvaliteten på skrivingen din.
 • Publisering av video og fotografering. Mens nettsteder som YouTube og Flickr er enormt viktige steder for folk å dele video og fotografering på nettet, bruker du ditt eget WordPress-nettsted deg fleksibiliteten til å legge til en hvilken som helst innholdstype enkelt og kontrollen til å gjøre det på den måten du vil. Det gir deg også fullstendig eierskap til alt du publiserer, samt kontroll over aspekter som inntektsgenerering og annonsering.
 • Gi kopi for bedriftsnettsteder som nettbutikker og forretningsblogger. Den største plattformen for nettbutikker er nå WooCommerce, og det er butikkeiere som trenger forfattere for å lage engasjerende innhold som vil hjelpe dem med å selge produkter. Hvis du kan jobbe med WordPress (og plugins som WooCommerce), får du et forsprang.

lærere

WordPress er en flott plattform for lærere og elever. Hvis du er en lærer som ønsker å starte en online utdanningstjeneste eller virksomhet, eller for å støtte studentene dine på nettet, er det sannsynligvis en WordPress-tjeneste eller plugin for deg. For eksempel kan edublogs brukes til å lage en blogg for deg selv og / eller studentene dine, mens en rekke WordPress-plugins lar deg publisere pedagogisk innhold på nettet.

Edublogs nettsted

Edublogs lar lærere bruke WordPress sammen med studenter

Det er muligheter for å fremme din karriere med WordPress for:

 • Lærere som ønsker å støtte studentens læring ved å tilby ressurser på nettet.
 • Lærere som vil lage sin egen blogg for å dele sine ferdigheter og få kontakt med andre lærere, eller la elevene lage blogger.
 • Pedagogiske virksomheter og trenere som ønsker å publisere læringsmateriell på nettet, og nå et bredere publikum enn gjennom mer tradisjonelle treningsmetoder.

markedsførere

Du kan tro at en markedsføringskarriere ikke har noe forhold til tekniske ferdigheter, men med dominansen av SEO, er det endret. Det er mange markedsføringsbedrifter der ute som bruker WordPress som en plattform for å selge varer og tjenester og hjelpe kundene sine med å gjøre det samme.

WooCommerce nettsted

Det er mange jobbmuligheter for markedsførere – spesielt WooCommerce-spesialister.

Spesialisasjoner inkluderer:

 • E-handel. Spesialister innen e-handel er høyt verdsatt av kunder, ettersom deres ferdigheter vil omfatte mer enn bare å opprette en nettbutikk, men også inkluderer å optimalisere den butikken for salg og kundebeholdning. Med WooCommerce nå mer populært enn tredjeparts e-handelstjenester, er WordPress-ferdigheter veldig verdifulle for e-handelsspesialister.
 • SEO. Du kan enten selge SEO ferdigheter direkte til klienter og implementere dem på deres WordPress nettsteder eller gi opplæring og veiledning for klienter til å følge seg selv. SEO-eksperter som Andy Kinsey tilbyr konsulenttjenester for kunder og driver en SEO-blogg ved hjelp av WordPress.
 • Sosiale medier. Klienter vil ofte ønske å integrere sosiale medier på nettstedet sitt, og hvis du er spesialist på sosiale medier, vil det å integrere dette i et WordPress-nettsted hjelpe deg med å tiltrekke flere kunder. Mange markedsføringsbedrifter og merker sysselsetter eksperter på sosiale medier, og flere av disse bruker WordPress.
 • Nettstedskonvertering. SEO vil bringe besøkende til nettstedet ditt, men konvertering vil gjøre dem til betalende kunder. WordPress hjelper med dette ved å gjøre det enkelt for deg å lage en ‘salgstrakt’ gjennom nettstedet ditt, og hvis du kan hjelpe kundene dine å få flere kunder ved å gjøre dette, så kommer de tilbake for mer.

Dave Pullig

Dave Pullig

Dave Pullig elsker å hjelpe bedrifter med å dra nytte av WordPress

Dave Pullig er et annet godt eksempel på at noen tjener penger på WordPress. Dave spesialiserer seg på SEO og WordPress utvikling og driver WordPress meetup grupper i Nord-England. ”Karrieren min med WordPress startet da jeg kjørte en online restaurantguide som vi byttet fra vår egen tilpassede skriftlige kode. Det forvandlet nettstedet og måten vi publiserte innhold på. Jeg driver nå et byrå og elsker å se hvordan andre virksomheter kan dra nytte av fleksibiliteten og brukervennligheten av WordPress. ”

Sammendrag

WordPress er stort, og det vokser: du trenger ikke at jeg skal fortelle deg det. Men etter hvert som WordPress vokser, vil brukerbasen bli mer mangfoldig, og utvalget av ferdigheter som trengs av WordPress-fagfolk vil øke.

Enten du er en utvikler, designer, innholdsskaper, pedagog eller markedsfører, det er mange muligheter for de som ønsker å jobbe med WordPress. Hvis du kan kombinere mer enn ett av de ovennevnte (for eksempel ved å kode en sosial media-plugin eller bygge tilgjengelige temaer), er det enda bedre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map