De beste manieren om de kost te verdienen met WordPress – uitgelegd!

WordPress aanbiedingen


Ik ontmoet regelmatig mensen die beginnen aan een carrière bij WordPress of erover denken om de sprong naar een carrière te maken.

Deze vallen normaal gesproken onder een van de volgende twee rubrieken: mensen die WordPress al een tijdje als hobby gebruiken en hun vaardigheden willen gebruiken om de kost te verdienen, en mensen die naar WordPress komen vanuit een ander specialisme dat het potentieel van het platform kan zien.

Dus als jij een van die mensen bent die een carrière willen opbouwen met ‘s werelds populairste Content Management Systeem, wat zijn dan de opties die voor jou beschikbaar zijn? In dit artikel zal ik enkele van de aangeboden carrièremogelijkheden bekijken (waaronder enkele die je waarschijnlijk nog niet hebt overwogen).

Deze vallen onder vijf hoofdrubrieken:

 • Ontwikkelaars
 • Ontwerpers
 • Contentmakers
 • Opvoeders
 • Marketeers (inclusief SEO).

Zoals je in deze lijst kunt zien, hoef je niet technisch te zijn om de kost te verdienen met WordPress. Sterker nog, er zijn genoeg mensen die dat niet doen.

Laten we om de beurt elke categorie bekijken.

Ontwikkelaars

Er zijn genoeg mogelijkheden voor ontwikkelaars om een ​​carrière op te bouwen met WordPress, maar deze zijn niet beperkt tot PHP-ontwikkelaars. WordPress kan ook zeer geschikt zijn voor front-end-ontwikkelaars.

Advertentie voor Senior WordPress Developer bij Spark

Banen voor ontwikkelaars omvatten deze WordPress Developer-rol die momenteel wordt geadverteerd.

PHP-ontwikkelaars

Als je een PHP-ontwikkelaar bent, of je hebt PHP-vaardigheden geleerd door met WordPress te werken, zijn er carrièremogelijkheden die je kunt nastreven, waaronder:

 • Thema’s schrijven voor bureaus of klanten, op basis van een aangeleverd ontwerp
 • Plug-ins schrijven voor bureaus of klanten. Gespecialiseerde WordPress-bureaus hebben vaak ontwikkelaars die zich richten op de ontwikkeling van geavanceerde plug-ins.
 • Plugins en / of thema’s schrijven voor verkoop via een marktplaats (of zelfs via uw eigen website). Als uw code van hoge kwaliteit is en de plug-ins en thema’s die u maakt een potentieel lucratieve behoefte vervullen, dan kunt u hier een zeer gezond leven mee verdienen.

Front-end ontwikkelaars

Maar WordPress-carrières zijn niet alleen beperkt tot backend-ontwikkelaars. Met de toenemende rol van de WP-REST API, zullen JavaScript-ontwikkelaars meer nodig hebben om met WordPress te werken, evenals de voortdurende vereiste voor HTML- en CSS-ontwikkelaars die ontwerpen kunnen omzetten in WordPress-thema’s.

WP-REST API-website

De WP-REST API betekent meer carrièremogelijkheden voor WordPress voor JavaScript-ontwikkelaars

Mogelijkheden zijn onder meer:

 • Thema’s schrijven voor klanten of bureaus. Klanten met nauwkeurige en innovatieve ontwerpvereisten hebben bekwame CSS-ontwikkelaars nodig om deze ontwerpen om te zetten in code.
 • Thema’s verkopen via een marktplaats. Je moet je front-endvaardigheden uitbreiden met PHP-vaardigheden om werkthema’s te kunnen schrijven, maar als je je CSS-vaardigheden kunt gebruiken om mooie thema’s te maken, dan is er een markt voor.
 • Plug-ins schrijven (of eraan bijdragen) met JavaScript. Als JavaScript-ontwikkelaar kunt u deel uitmaken van een team dat ook PHP-ontwikkelaars omvat, of u kunt alleen werken aan een plug-in die voornamelijk op JavaScript is gebaseerd.
 • Thema’s maken (of bijdragen aan) thema’s met uitgebreid gebruik van JavaScript. Dit is niet langer beperkt tot het gebruik van JavaScript op de traditionele manieren (bijv. Animaties en effecten), maar met de WP-REST API zullen JavaScript-ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om code te schrijven die gegevens uit de database ophaalt en verwerkt. U kunt dit bijvoorbeeld voor een bureau doen of thema’s schrijven die via een marktplaats te koop zijn.

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat de grootste groei hier voor JavaScript-ontwikkelaars zal zijn. JavaScript wordt steeds meer geïntegreerd in WordPress en meer WordPress-bureaus hebben JavaScript-ontwikkelaars nodig naarmate de zaken zich ontwikkelen.

Ontwerpers

Een succesvolle carrière bij WordPress beperkt zich niet alleen tot ontwikkelaars. Al die websites die ze gaan coderen, moeten worden ontworpen, en dat is niet alleen het visuele ontwerp, maar ook het ontwerp van interfaces en interacties.

User Interface Designer vacature voor Automattic

Vacatures voor ontwerpers zijn onder meer UI Designer-rollen bij Automattic.

Hier zijn een paar mogelijkheden:

 • Visuele ontwerpers zijn nodig om sites voor klanten te ontwerpen en ontwerpen voor thema’s te leveren. Sommige bureaus bevatten ontwerpers in hun personeel die dit doen (mogelijk naast branding en grafisch ontwerp), terwijl anderen werken met externe ontwerpers, misschien op freelance-basis.
 • Ontwerpers die HTML en CSS kunnen coderen, zijn belangrijk voor bureaus omdat ze werkende mockups van website-ontwerpen kunnen bieden. Steeds meer ontwerpers leren dit te doen, en het is een vaardigheid die het waard is om aan je repertoire toe te voegen.
 • Ontwerpers van gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterface (UI) worden steeds vaker gevraagd om de interfaces in WordPress-sites en -thema’s te ontwerpen. Automattic neemt bijvoorbeeld momenteel gebruikersinterfaceontwerpers in dienst, evenals Excellence Wranglers, die verantwoordelijk zijn voor het testen van gebruikers.
 • Toegankelijkheidsexperts werken vaak freelance of voor bureaus op WordPress-sites en spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van toegankelijkheid. Toegankelijkheidsadviseurs worden soms ingehuurd door klanten om hun WordPress-site te beoordelen en te verbeteren.

Jonny Allbut

Jonny Allbut

Jonny Allbut – een ontwerper die gek is op WordPress

Jonny Allbut is een uitstekend voorbeeld van iemand die als ontwerper de kost verdient met WordPress. Hij begon met WordPress te werken vanwege de flexibiliteit en het gemak waarmee een niet-specialist ermee aan de slag kan. “Wat mij naar WordPress (en themaontwerp) leidde, was hoe logisch het themasysteem was. Zelfs als je PHP niet echt kent en gewoon gewend bent om te ontwerpen, zal het je misschien verbazen hoe snel je een van de standaardthema’s kunt aanpassen om het je eigen te maken. “

Contentmakers

Bij WordPress draait alles om publiceren. De reden hiervoor is het publiceren te democratiseren en het voor iedereen mogelijk te maken hun inhoud online te publiceren.

Schrijfopdrachten op de innovator studio website - screen grab

Mogelijkheden voor makers van inhoud zijn onder meer het schrijven van productbeschrijvingen van hoge kwaliteit – zoals aangetoond in Invite Studio

Dit betekent dat WordPress een breed scala aan carrièremogelijkheden biedt voor schrijvers en makers van inhoud, zoals:

 • Je eigen blog beheren. Dit is niet eenvoudig om je brood mee te verdienen, maar als je er hard aan werkt en inhoud van hoge kwaliteit hebt waar mensen steeds weer op terug willen komen, kan het een succesvolle carrièreoptie zijn.
 • Schrijven voor andere door WordPress aangedreven sites. Als je een journalist of schrijver bent en op zoek bent naar een carrière in online publiceren, dan is het hebben van WordPress-vaardigheden zeer nuttig. Steeds meer nieuwssites en blogs worden mogelijk gemaakt door WordPress en als u met het platform kunt werken, krijgt u een extra voordeel, samen met de kwaliteit van uw schrijven.
 • Video en fotografie publiceren. Hoewel sites zoals YouTube en Flickr enorm belangrijke plaatsen zijn waar mensen video en fotografie online kunnen delen, biedt het gebruik van uw eigen WordPress-site u de flexibiliteit om eenvoudig elk inhoudstype toe te voegen en de controle om het te doen zoals u dat wilt. Het geeft u ook het volledige eigendom van alles wat u publiceert, evenals controle over aspecten zoals inkomsten genereren en adverteren.
 • Kopiëren voor zakelijke sites zoals online winkels en zakelijke blogs. Het grootste platform voor online winkels is nu WooCommerce en er zijn winkeleigenaars die schrijvers nodig hebben om boeiende inhoud te maken waarmee ze producten kunnen verkopen. Als je met WordPress kunt werken (en plug-ins zoals WooCommerce), krijg je een voorsprong.

Opvoeders

WordPress is een geweldig platform voor docenten en leerlingen. Als je een docent bent die een online onderwijsservice of -bedrijf wil starten of je studenten online wil ondersteunen, dan is er waarschijnlijk een WordPress-service of plug-in voor jou. Edublogs kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​blog voor uzelf en / of uw studenten te maken, terwijl u met een reeks hoogwaardige WordPress-plug-ins educatieve inhoud online kunt publiceren.

Edublogs website

Edublogs laat docenten WordPress gebruiken met studenten

Er zijn mogelijkheden om je carrière bij WordPress te bevorderen voor:

 • Docenten die het leren van studenten willen ondersteunen door middel van online bronnen.
 • Docenten die hun eigen blog willen maken om hun vaardigheden te delen en in contact te komen met andere docenten, of hun studenten blogs willen laten maken.
 • Educatieve bedrijven en trainers die leermateriaal online willen publiceren en een breder publiek bereiken dan via meer traditionele trainingsmethoden.

Marketeers

Je zou kunnen denken dat een marketingcarrière geen verband houdt met technische vaardigheden, maar met de dominantie van SEO is dat veranderd. Er zijn tal van marketingbedrijven die WordPress gebruiken als platform om goederen en diensten te verkopen en hun klanten te helpen hetzelfde te doen.

WooCommerce-website

Er zijn tal van vacatures voor marketeers – vooral WooCommerce-specialisten.

Specialismen zijn onder meer:

 • E-commerce. E-commerce specialisten worden zeer gewaardeerd door klanten, omdat hun vaardigheden meer zullen zijn dan alleen het creëren van een online winkel, maar ook het optimaliseren van die winkel voor verkoop en klantenbinding. Nu WooCommerce populairder is dan e-commerce-services van derden, zijn WordPress-vaardigheden zeer waardevol voor e-commerce-specialisten.
 • SEO. U kunt SEO-vaardigheden rechtstreeks aan klanten verkopen en deze op hun WordPress-sites implementeren of klanten training en begeleiding bieden om zichzelf te volgen. SEO-experts zoals Andy Kinsey bieden adviesdiensten aan klanten en voeren een SEO-blog uit met WordPress.
 • Sociale media. Klanten zullen vaak sociale media in hun site willen integreren en als u een specialist in sociale media bent, kunt u meer klanten aantrekken als u dit op een WordPress-site kunt integreren. Veel marketingbedrijven en merken hebben experts op het gebied van sociale media in dienst, en meer hiervan gebruiken WordPress.
 • Website conversie. SEO brengt bezoekers naar uw site, maar conversie verandert hen in betalende klanten. WordPress helpt hierbij door het u gemakkelijk te maken een ‘verkooptrechter’ via uw site te creëren, en als u uw klanten kunt helpen meer klanten te winnen door dit te doen, dan komen ze terug voor meer.

Dave Pullig

Dave Pullig

Dave Pullig helpt bedrijven graag profiteren van WordPress

Dave Pullig is een ander geweldig voorbeeld van iemand die de kost verdient met WordPress. Dave is gespecialiseerd in SEO en WordPress-ontwikkeling en runt WordPress meetup-groepen in Noord-Engeland. “Mijn carrière bij WordPress begon toen ik een online restaurantgids leidde die we hebben overgeschakeld van onze eigen aangepaste geschreven code. Het veranderde de site en de manier waarop we inhoud publiceerden. Ik heb nu een bureau en zie graag hoe andere bedrijven kunnen profiteren van de flexibiliteit en het gebruiksgemak van WordPress. ”

Overzicht

WordPress is groot en groeit: je hoeft me dat niet te vertellen. Maar naarmate WordPress groeit, zal het gebruikersbestand diverser worden en zal het scala aan vaardigheden dat WordPress-professionals nodig hebben toenemen.

Of je nu een ontwikkelaar, ontwerper, maker van inhoud, docent of marketeer bent, er zijn genoeg mogelijkheden voor degenen die met WordPress willen werken. Als je meer dan een van de bovenstaande kunt combineren (bijvoorbeeld door een hoogwaardige plug-in voor sociale media te coderen of toegankelijke thema’s te bouwen), dan nog beter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me