WordPress for Dummies Book – Aloita WordPress (Book Review)

WordPress for Dummies - kirjoittanut Lisa Sabin-Wilson


Kirjoittanut WordPress-asiantuntija Lisa Sabin-Wilson – WebDevStudios-osakkeenomistaja – WordPress nukkeille (nyt 6. painos) on erinomainen johdanto WordPressiin kaikille, jotka etsivät kirjallista resurssia auttamaan heitä aloittamaan ensimmäisen WordPress-pohjaisen verkkosivustonsa tekniset ominaisuudet ja ymmärtämään niitä.

Selvästi WordPressin aloittelijoille suunnattu WordPress for Dummies sisältää selvästi yli 350 sivua asiantuntevasti kirjoitettua sisältöä – aiheilla, jotka vaihtelevat WordPressin käytön eduista (jokaiselle, joka ei ole vielä vakuuttunut siitä, että WordPress on todellakin erinomainen työkalu, jolla luoda ensimmäinen verkkosivusto) ymmärtää monia WordPress-teemojen ja niiden toimintojen luomisen ja mukauttamisen monimutkaisuuksia.

Mistä se kertoo?

Alkaen Matt Mullenwegin (kukaan muu kuin itse WordPressin perustaja) lyhyestä eteenpäin, WordPress for Dummies on jaettu kuuteen pääosaan:

  • Osa 1 kattaa WordPressin käytön edut verkkosivustojen luomisessa, monet bloggaamisen yleiset periaatteet yleensä ja tärkeimmät erot WordPress-palvelimen isännöidyn version (eli WordPress.com ja WordPressin itse isännöimän version (ts. WordPress.org) välillä).
  • Osa 2 keskittyy WordPress.com-sivuston (eli WordPress-palvelimen isännöidyn version) käyttöön – kattaa aloittamisen, äskettäin luodun blogin kirjoittamisen ja hallinnan, ja parantaa asioiden ulkoasua teemoilla, widgetteillä ja päivityksillä.
  • Osa 3 vastustaa sitten osaa 2 keskittymällä WordPress.org (eli WordPressin itse isännöimään versioon) – kattaa olennaiset aiheet, kuten kuinka verkkotunnus rekisteröidään, miten valita sopiva WordPress-isäntä ja miten WordPressin tosiasiallinen asennus tapahtuu ( tämä on katettu erityisen hyvin). Sitten puhutaan WordPress-hallintapaneelissa liikkumisesta ja blogirutiinin perustamisesta.
  • Kirjassa 4 on kaikki WordPressin hyödyntämistä ja laajentamista: medialla, laajennuksilla ja teemoilla.
  • Osa 5 tutkii WordPressin mukauttamisen maailmaa – johdattamalla lukijaa varovasti WordPress-tiedostorakenteeseen ja siihen, kuinka tehdä perusmuokkauksia HTML: n, CSS: n ja PHP: n alkujen avulla.
  • Osa 6 päättyy sitten ehdottamalla kymmenen suosittua WordPress-laajennusta ja kymmenen ilmaista WordPress-teemaa.

Ja lopuksi, on liitteitä – jotka kattavat tärkeät aiheet sivustosi päivittämisestä ja varmuuskopioinnista, olemassa olevan blogin siirtämisestä WordPressiin ja verkkosivustosi siirtämiseen uuteen isäntään. Siellä on myös kaksi bonusosaa joka yrittää kattaa pari edistyneempää aihetta, nimittäin: WordPressin suunnittelu sisällönhallintajärjestelmäksi ja useiden sivustojen isännöinti WordPressillä.

Onko se yhtään hyvä?

Ajantasainen, tarkka ja kiinnostava, tämä on kirja, joka kattaa sekä WordPress-verkkosivuston perustamisen että käytön perusteet sellaisella luottamuksella, jota odotat asiantuntijakirjailijalta.

Lisa kirjoittaa selkeästi ja mielestäni saavuttaa tasapainon tarjota aloittelijoille tarpeeksi tietoa ylikuormittamatta heitä oikeasta.

Toisin sanoen, kun kyse on kirjan kahdesta suurimmasta kysymyksestä, joka tahansa aloittelija WordPress-käyttäjä on epäilemättä erittäin kiinnostunut vastaamaan – ts. 1) Kuinka navigoida WordPress-isäntävalinnan maailmassa? ja 2) Mistä voin ostaa korkealaatuisia, luotettavia WordPress-teemoja? – En voi auttaa tuntemaan, että kirja tulee enemmän kuin vähän lyhyeksi. Siinä mainitaan vain kourallinen erilaisia ​​WordPress-isäntiä Bluehost, HostGator, Kinsta, WP Engine ja Pressable ja vain kaksi premium-luokan WordPress-teematoimittajaa iThemes ja StudioPress. Tämä on todella häpeällistä, koska valitsemalla minkälainen isännöintipalvelu (kuten jaettu, VPS, hallittu jne.), Jolla sivustosi pystytään, ansaitsee hieman enemmän tilaa kuin kirja antaa sille – ja toistaiseksi kun premium-WordPress-teeman tarjoajia menee, on valittavana paljon enemmän kuin vain kaksi mainituista (kuten Themify, Elegant Themes ja tietysti WooThemes – mainitakseni vain kolme monista)!

Voin myös kuvitella, että jotkut ihmiset saattavat löytää kirjan hieman liian keskittyneeksi bloggaamiseen. Myönnetään, että on bonusosasto, joka menee WordPressin käyttämiseen CMS: nä, mutta se on oikeasti vain se: bonusosasto. Kirjan ydin on edelleen WordPressin käyttäminen blogoinnissa sen sijaan, että sitä käytettäisiin yritystoiminnan, verkkokaupan tai salkun verkkosivuston perustamiseen.

Edellä mainitun vähäisen kritiikin lisäksi WordPress for Dummies kattaa useita aiheita erinomaisesti, mukaan lukien verkkotunnusten rekisteröintipaikat, asennusprosessit ja aiheen, jota lähes kaikki WordPress-aloittelijat (ja joskus jopa jotkut edistyneemmät käyttäjät) sekoittavat: erottelu välillä WordPress.com ja WordPress.org!

Lisäksi se on myös melko nopea lukea ja uskallan sanoa sen: suhteellisen halpa – otin kopion vanhasta hyvästä Amazonista vain 15 dollarilla: hinta, joka verrattuna moniin muihin markkinoilla oleviin WordPressiin keskittyviin kirjoihin näyttää enemmän kuin kohtuullinen!

Yhteenvetona:

Kirjan kirjoittaminen WordPressistä aloittelijoille (tutteille?) Ei ole helppo tehtävä, lähinnä siksi, että on lähes mahdotonta arvioida, kuinka paljon tietoa lukijalla on jo niin monimutkaisesta aiheesta. Ja koska WordPress-kirjoista on niin paljon kirjoja, voin nähdä, kuinka oikean valitseminen voi usein olla miinakenttä. Joten, hatut Lisalle, jotta he pystyisivät vastaamaan haasteeseen!

Onko tämä ihanteellinen kirja saattaa loppuun aloittelijoille? No, ehkä ei, mutta se on ehdottomasti vahva haastaja – etenkin nöyrän mielestäni, jos: a) luomasi sivusto on blogi ja b) olet sellainen henkilö, joka haluaa oppia itse asiassa tekemässä asiat – toisin kuin vain sivussa istuminen, kunnes olet saanut kaiken tiedon aiheesta, ennen kuin kädet likaantuvat!

Lyhyesti sanottuna, jos olet yksi niistä ihmisistä, joka puhuu oman WordPress-bloginsa perustamisesta, mutta ei ole vielä oikeasti päässyt määrittämään kaikkea, WordPress for Dummies antaa sinulle molemmat itseluottamuksen, jota tarvitset oikeasti nousemiseen ja – ajaa WordPressin kanssa ja varmista, että sinulla on vankka perusta, josta voit rakentaa!

Katso se Amazonista

*** Lisätietoja WordPressin oppimisesta, katso WinningWP Bookshelf ***

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me