Htaccess Made Easy – Kirja-arvostelu

htaccess tehty helpoksi


Huolimatta siitä, että suurin osa WordPress-käyttäjistä ei todennäköisesti tiedä sen olemassaolosta, htaccess-tiedosto on työkalu, joka kehottaa kaikkia ja kaikkia, jotka hallitsevat omaa WordPress-asennustaan, tietämään. Myönnetty .htaccess, jonka on kirjoittanut WordPress-guru Jeff Starr (Digging into WordPress -kirjailija), ei välttämättä ole kirja, joka koskee erityisesti htaccess-sovelluksen käyttöä WordPressin kanssa (vaikka siinä on koko 22-sivinen luku, joka on omistettu juuri tälle * ), kun on kyse kiinteän resurssin löytämisestä tämän erityisen kätevän työkalun ymmärtämiseksi (ja toteuttamiseksi) (WordPressin ylläpitämille tai muulla tavoin toimiville verkkosivustoille – käytännössä minkä tahansa tyyppisissä Apache-sivustoissa ei todennäköisesti ole parempaa, kattavampaa aloittelijan resurssia) katsotaanpa …

Mistä se kertoo?

Alkaen perusteista (mistä htaccess-tiedosto on, miten se toimii ja miten se toteutetaan) .htaccess made helppo pyrkii olemaan yhden luukun opas kaikista htaccess-asioista jokaiselle, joka haluaa toteuttaa valtavan määrän htaccess-tiedostoja toiminnallisuus – suorituskyvyn optimoinnista (pakkaamisen, välimuistin hallinnan mahdollistaminen jne.) SEO: n parantamiseen (rikkoutuneiden linkkien uudelleenohjaaminen, haitallisten linkkien puhdistaminen jne.) ja tietoturvan tiukentamiseen (hakemistonäkymien poistaminen käytöstä, hotlinkien estäminen, IP-pääsyn hallinta jne.) * *.

Onko se yhtään hyvä?

Yritäminen ottaa joku htaccess-perusteista (aihe, josta monet WordPress-aloittelijat ajattelevat olevan jotenkin mystinen ja jopa monet alan asiantuntijat yleensä ovat ujo) ja jopa tasolle, jossa he tuntevat olonsa mukavaksi työskennellä suhteellisen edistyneiden htaccess-toimenpiteiden kanssa. massiivinen yritys – sellainen, johon olen iloinen voidessani sanoa, että Jeff näyttää todella panneen sydämensä ja sielunsa! Hyvin kirjoitettu ja suhteellisen perusteellinen heti alusta alkaen kirja näyttää olevan huolellisesti koottu (puhumattakaan erittäin tarkasta) ja sisältää ehdottomasti kasaan linkkejä ja viitteitä kaikenlaisiin ylimääräisiin htaccess-asiaan liittyviin resursseihin (kaikille, jotka haluavat laajentaa tietämystä entisestään).

Ainoa pala “kritiikkiin”, jonka yritin väittää, on henkilökohtaisesti sitä mieltä, että se on enemmän kuin hiukan lyhyt kuvaus siitä, miten (piste) tiedostoja (kuten. itse htaccess-tiedosto, joka, kuten monet tietävät, on melkein aina oletusarvoisesti piilotettu tietokoneellesi – tämä tarkoittaa, että sellainen yksinkertainen (vaikkakin joskus hankalaa toteuttaa) informaatio löytyy tietysti helposti verkosta ilman paljon vaivaa (ja monet kirjaa lukevat ihmiset ovat varmasti jo täysin tietoisia siitä, miten tämä kaikki tehdään tietysti muutenkin).

Kenen pitäisi lukea se?

Kuten kirjan johdannossa todetaan, “.htaccess made easy on kirja ylläpitäjille, suunnittelijoille ja kehittäjille, jotka ovat siellä ojissa: ihmiset tekevät / muokkaavat mahtavia verkkosivustoja päivittäin”.

… Johon lisäisin myös kaikki, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää htaccess-tiedostoista ja mitä he voivat tehdä yleensä.

johtopäätös

Sisältää yli 100 käsin valittua htaccess-reseptiä käytännöllisestä poikkeukselliseen. Tämä on kirja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tietämään lisää htaccess-käytöstä ja / tai käyttämään sitä tosiasiallisesti monenlaisiin asioihin, kuten liikenteen uudelleenohjaukseen, tietyn hakemiston suojaamiseen salasanalla, hakukoneiden optimointi, käytettävyyden parantaminen ja niiden sivustojen suojaaminen haittaohjelmilta.

Kuten jo mainittiin, .htaccess-muodossa tehdyillä helpoilla päämäärillä on olla lähteenä resursseille kaikille htaccess-asioille – ja lyhyesti sanottuna minun on sanottava iso “suoritettu tehtävä”! Se on todellakin monipuolinen fantastinen resurssi, jonka avulla voisin panostaa, että aladollari on melkein kaikille, jotka työskentelevät verkkosivustojen kanssa (WordPress tai muut), hyötyä tavalla tai toisella. Koko kirjan lukemisen aikana olen joutunut pysähtymään eri kohtiin palaamaan takaisin ja katsomaan toisen kerran (joskus ensimmäisen ”asianmukaisen” ilmeen) joihinkin omiin htaccess-tiedostoihini – eri verkkosivustoille -, jotta molemmat ymmärtäisivät paremmin, mitä jo oli siellä ja, mikä tärkeintä, tee erilaisia ​​.htaccess-made-helppokäyttöisiä muokkauksia ja parannuksia!

Näytä virallinen verkkosivusto

Lataa ilmainen luku?

* sisältää ladattavan htaccess-aloitusmallin, joka on erityisesti luotu käytettäväksi WordPressin kanssa.

**… tarkastella sisällysluetteloa?

*** Katso WordPressin oppimisesta yleensä kirjoja WinningWP Bookshelf ***

Ostin sen? Käytti sitä? ajatuksia?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me