WP Engine WordPress Hosting Review – Maakt het echt een verschil? Is het het waard?

WordPress aanbiedingen


Heeft uw WordPress-website meer snelheid nodig? Meer zekerheid? Heeft toegang tot functies zoals automatische back-ups van websites, automatische updates van WordPress-software en een selectie van hoogwaardige premium WordPress-thema’s als onderdeel van uw hostingpakket aantrekkelijk klinkt?

Dan is managed WordPress hosting (in plaats van reguliere ‘shared’ hosting) precies wat u nodig heeft! En WP Engine is misschien wel het grootste bedrijf in deze ruimte.

In deze review behandelen we precies waartoe u toegang krijgt als u zich aanmeldt bij WP Engine. We bekijken ook welke laadtijden u kunt verwachten (we hebben een reeks diepgaande tests uitgevoerd met toonaangevende thema’s), uptime-resultaten, load-impact testresultaten (d.w.z. hoe ze presteren wanneer veel sitebezoekers allemaal tegelijkertijd toegang willen hebben tot uw site, waardoor er verkeerspieken ontstaan) en al het andere dat ze te bieden hebben.

Als je het beu bent om hostingrecensies te lezen die simpelweg functielijsten en promotionele inhoud herhalen, zal deze WP Engine-review van enorm belang zijn. Het zou u alle informatie en gegevens moeten geven die u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet kiezen voor WP Engine.

Over WP Engine Managed WordPress Hosting

WP Engine was misschien niet de eerste die managed WordPress-hosting aanbood – die eer gaat eigenlijk naar Pagely – maar ze zijn inmiddels het grootste (en bekendste) bedrijf in de managed WordPress-hostingsector. Met meer dan 80.000 klanten in 140 landen heeft WP Engine zeker enorm veel ervaring met het hosten van een grote verscheidenheid aan WordPress-sites. Volgens hun marketingmateriaal bezoekt ‘vijf procent van de online wereld elke dag minstens één ervaring op WP Engine’!

WP Engine-statistieken

De WP Engine-website heeft een aantal indrukwekkende statistieken over hun diensten.

Door krachtige hostingomgevingen aan te bieden die speciaal zijn geoptimaliseerd voor WordPress-websites, terwijl ook veel van de lopende taken worden uitgevoerd die nodig zijn om een ​​stabiele en veilige WordPress-website te runnen, is WP Engine een sterke kanshebber voor iedereen die meer nodig heeft dan de reguliere goedkope webhosts kunnen leveren.

Maar voldoet WP Engine echt aan alle marketinghype? Zijn ze de extra kosten waard??

Laten we erin duiken …

Waarom WP Engine overwegen??

Zoals gezegd biedt WP Engine managed WordPress-hosting aan. Dit betekent dat ze gespecialiseerd zijn in het creëren van hostingomgevingen die sterk zijn geoptimaliseerd voor WordPress-websites. Dit kan niet alleen leiden tot snelle laadtijden, maar het moet er ook voor zorgen dat uw website altijd soepel en veilig draait.

Dat klinkt goed, maar laten we eens kijken wat het precies betekent in termen van functies en functionaliteit.

Een premium beheerde WordPress-omgeving

Als u de specificaties van het WP Engine-hostingplan nader bekijkt, merkt u misschien dat ze eigenlijk shared hosting aanbieden. Maar laat de term shared hosting je niet afschrikken!

Zoals de testresultaten later in deze recensie laten zien, is dit niet de instapmodel shared hosting die je zou krijgen in ruil voor een paar dollar per maand, waar talloze websites op dezelfde server met lage specificaties zijn gepropt. In plaats daarvan krijg je met WP Engine toegang tot goed uitgeruste gedeelde hosting die is geoptimaliseerd voor WordPress en die zeer gunstig afsteekt bij de beste premium WordPress-hostingservices die er zijn.

Als u wilt zien hoe goed WP Engine shared hosting zich verhoudt tot entry-level shared hosting, bevat onze WP Engine vs SiteGround-vergelijking testresultaten die het verschil tussen deze twee soorten hosting zeer duidelijk maken. We zullen later in deze review meer prestatietestresultaten hebben, maar dat is niet de enige reden om WP Engine te verkiezen boven budgethosting …

Keuze uit StudioPress Genesis WordPress-thema’s

In juli 2018 verwierf WP Engine StudioPress, het themaontwikkelingsbedrijf dat het populaire Genesis Framework en een groot portfolio van premium WordPress-thema’s produceerde. Hierdoor hebben WP Engine-klanten nu zonder extra kosten toegang tot het Genesis Framework en een selectie van 37 StudioPress WordPress-thema’s. Gezien deze thema’s voor ongeveer $ 129 worden verkocht, is dit waar voor uw geld.

StudioPress-thema's

De mobiel-responsieve StudioPress WordPress-thema’s zijn nu zonder extra kosten beschikbaar voor WP Engine-klanten.

Deze thema’s omvatten een breed scala aan categorieën, met opties voor het maken van bureauwebsites, veel verschillende soorten blogs, café-sites, online portefeuilles en e-commerce winkels, om er maar een paar te noemen. Hoewel sommige van deze thema’s er wat gedateerd uitzien, zoals we in onze StudioPress-recensie hebben besproken, zijn er nog steeds tal van indrukwekkende opties beschikbaar.

Meer StudioPress WordPress-thema's

De StudioPress-thema’s zijn geschikt voor het maken van een breed scala aan websites.

Met zoveel geweldige opties die er zijn, kan het kiezen van een WordPress-thema erg moeilijk zijn. Met WP Engine heb je nu een goede selectie van hoogwaardige thema’s binnen handbereik. Dit vereenvoudigt niet alleen het proces van het kiezen van een thema, maar bespaart u ook geld. Natuurlijk ben je nog steeds vrij om een ​​ander WordPress-thema te gebruiken op je WP Engine-gehoste website.

Automatische WordPress-software-updates

Als onderdeel van hun managed hosting-service houdt WP Engine de belangrijkste WordPress-software van uw website up-to-date. Hierdoor gebruikt uw website altijd de nieuwste versie van WordPress. Het WP Engine-team test echter elke nieuwe update van tevoren aan de WordPress-software om er zeker van te zijn dat deze stabiel is, in plaats van deze onmiddellijk op uw website toe te passen.

Beheer updates

WP Engine houdt uw WordPress-software up-to-date, maar u kunt de automatische updates uitstellen.

Je hebt ook de mogelijkheid om de installatie van de volgende softwarerelease uit te stellen – iets dat je misschien zou willen overwegen met de aanstaande release van WordPress 5 en de nieuwe Gutenberg WordPress editor-activering. Vanwege de manier waarop de uitstelinstelling werkt, krijg je 60 dagen extra om de nieuwe versie van WordPress te testen voordat deze automatisch op je site wordt toegepast.

U kunt meer lezen over hoe automatische WordPress-software-upgrades werken op deze pagina van de WP Engine-website. In tegenstelling tot sommige beheerde WordPress-webhosts, worden plug-ins echter niet automatisch namens u bijgewerkt, waardoor u deze taak aan u overlaat.

Geautomatiseerde back-ups van WordPress-websites

Naast het up-to-date houden van uw WordPress-software, houdt WP Engine dankzij hun nachtelijke automatische back-ups ook een back-up van uw website. De WP Engine-back-ups bevatten alle WordPress-kernbestanden, thema’s, plug-ins en de database, dus als er iets misgaat met uw site en u een eerder punt moet herstellen, zou u daar geen problemen mee moeten hebben.

Website-reservepunten

Volledige WordPress-website-back-ups worden elke nacht gemaakt, maar u kunt ook op elk moment handmatig een site-back-up maken.

U kunt ook op elk moment handmatig een volledige back-up maken via de WP Engine-gebruikersportal. Dit is een handige functie die heel goed werkt. Als u handmatig een back-uppunt maakt voordat u wijzigingen aanbrengt in uw site, zoals het installeren van een nieuwe plug-in of een nieuw thema, kunt u uw site snel terugdraaien als er iets misgaat. De back-upbestanden zijn toegankelijk via de WP Engine-portal, maar u kunt ze als zip-bestanden downloaden om ze veilig te bewaren.

WordPress ontwikkel- en staging-omgevingen

Naast de productieomgeving waar u uw live WordPress-website host, biedt WP Engine u ook twee extra omgevingen om u te helpen bij het opzetten van een efficiënte ontwikkelingsworkflow.

Maak een staging-site

Met WP Engine kunt u eenvoudig ontwikkel- en testomgevingen voor uw website maken.

Een van de manieren om deze drie omgevingen te gebruiken, is door uw website in de ontwikkelomgeving te maken, vervolgens naar de staging-omgeving te verplaatsen om deze met klanten of andere teamleden te delen om te testen, en ten slotte naar de productieomgeving te pushen wanneer deze klaar is om live te gaan. Het verplaatsen van de site tussen omgevingen is zeer eenvoudig en vindt plaats via de visuele interface van de WP Engine-gebruikersportal.

Maak overdraagbare WordPress-websites voor klanten

Met WP Engine heb je ook de mogelijkheid om de overdraagbare omgevingsfunctie te gebruiken om werkende WordPress-websites voor klanten te creëren. Net als bij een gewone website die wordt gehost door WP Engine, heeft u drie omgevingen om mee te werken (ontwikkeling, staging en productie) bij het maken van een overdraagbare website.

Maak een overdraagbare site

Ontwikkelaars en webdesigners kunnen voor hun eigen account sites voor klanten maken voordat ze deze overzetten.

Deze overdraagbare websites tellen echter niet mee voor de sitetoeslag van uw hostingplan. Bovendien zijn ze met een wachtwoord beveiligd om de toegang te blokkeren en kunnen ze pas openbaar worden gemaakt nadat de overdracht aan de klant is voltooid.

Overdraagbare sitelink

Overdraagbare sites zijn met een wachtwoord beveiligd totdat ze live gaan.

Wanneer u een nieuwe overdraagbare site maakt, kunt u ervoor kiezen om te beginnen met een nieuwe WordPress-installatie of een bestaande site in uw account te gebruiken als basis voor het nieuwe project. Als u een ontwikkelaar bent die regelmatig sites voor klanten maakt, kunt u tijd besparen door snel een nieuwe WordPress-installatie te maken op basis van een bestaande configuratie van thema’s, plug-ins en instellingen..

Overdraagbare site-e-mail

WP Engine probeert het zo eenvoudig mogelijk te maken om een ​​site uit uw account en naar een klant over te dragen.

Zodra u uw klant via de demolink toegang tot de site heeft gegeven en zij tevreden zijn met uw werk, kunt u de site naar hen overzetten. Ze moeten een WP Engine-account hebben of maken met een actief hostingplan om de site live te zetten.

Deze relatief nieuwe functie van WP Engine is goed te vergelijken met een vergelijkbare functie van de ontwikkelaarsvriendelijke Flywheel WordPress-webhost, waardoor de aantrekkingskracht van WP Engine wordt uitgebreid naar degenen die websites voor klanten maken.

WP Engine GeoTarget Tool

Als u verschillende versies van uw website en de inhoud ervan aan bezoekers wilt tonen op basis van hun geografische locatie, dan heeft WP Engine daar een functie voor. Genaamd GeoTarget, deze tool zal de locatie van een bezoeker detecteren en vervolgens voorgedefinieerde website-inhoud aan hen tonen.

GeoTarget Tool

Met de GeoTarget-functie kunt u specificeren hoe uw inhoud wordt weergegeven op basis van de locatie van een bezoeker.

Na het installeren van de GeoTarget-plug-in, kunt u de shortcodes gebruiken om te bepalen welke inhoud in uw berichten, pagina’s en widgets aan bezoekers wordt weergegeven op basis van hun geografische locatie. U kunt zelfs code schrijven om aangepaste acties uit te voeren op basis van de locatie van de bezoeker. Wanneer u definieert welke inhoud aan wie wordt getoond, kunt u zover gaan dat u de postcode van de bezoeker gebruikt (als deze in de VS is gevestigd) om uw doelgroep echt te targeten met relevante inhoud.

Er zijn meertalige en vertaalplug-ins voor WordPress die vergelijkbare functies op uw website kunnen inschakelen. GeoTarget is echter gebouwd om te werken met de WP Engine caching-technologie om ervoor te zorgen dat uw website geen prestatieproblemen ondervindt wanneer u probeert meerdere versies van uw inhoud te verwerken.

Als u verschillende informatie op uw website wilt weergeven op basis van de locatie van een bezoeker, dan zou deze functie van WP Engine interessant moeten zijn. Helaas is de GeoTarget-functie alleen beschikbaar als betaalde add-on voor de WP Engine-hostingplannen.

Technische details van WP Engine Managed Hosting

Datacenter locaties

Met WP Engine kunt u uw website hosten op een goede selectie van locaties over de hele wereld.

Voor degenen die meer willen weten over de technische details van de WP Engine-hostingplannen, moet dit gedeelte van onze beoordeling alle vragen beantwoorden voordat we verder gaan met de resultaten van paginasnelheid, uptime en prestatietests:

 • Website caching: Regelmatige caching van websites en optionele caching van objecten voor het cachen van databasequery’s.
 • Content Delivery Network (CDN): Alle WP Engine-abonnementen bevatten CDN-toegang van MaxCDN zonder extra kosten.
 • PHP: Mogelijkheid om te schakelen tussen PHP 5.6, 7 en 7.2.
 • HTTP / 2.0: In gebruik op de servers en de CDN.
 • SSL: Gebruik het gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat, importeer uw eigen certificaat of koop er een via WP Engine.
 • SFTP: Mogelijkheid om meerdere beveiligde FTP-accounts te maken voor toegang tot uw webruimte voor het uploaden en bewerken van bestanden.
 • Server bestandsbeheer: Geen online bestandsbeheer; alleen FTP-toegang tot de serverruimte.
 • Toegang tot de database: phpMyAdmin wordt gebruikt om via een browser toegang te krijgen tot de WordPress-websitedatabase.
 • E-mailservice: Geen e-mailservice op een van de WP Engine-abonnementen.
 • Beheer van WordPress-websites: Updates van WordPress-software worden automatisch geïnstalleerd, hoewel u de mogelijkheid heeft om een ​​update 60 dagen uit te stellen. Geen automatische plug-in of thema-updates.
 • Plugin-beperkingen: Er is een lijst met niet-toegestane plug-ins, waaronder enkele caching-, back-up- en optimalisatie-plug-ins die de prestaties van de website kunnen beïnvloeden.
 • Veiligheids maatregelen: Websites worden gescand op malware en andere beveiligingsproblemen en het ondersteuningsteam zal actie ondernemen als er iets ongewoons wordt gedetecteerd.
 • Opschoningsdiensten na hack: Als uw site wordt gehackt terwijl deze wordt gehost door WP Engine, betalen ze Sucuri om het te repareren.
 • Datacenter locaties: Keuze uit serverlocaties in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Azië en Australië via een samenwerking met Google Cloud Platform.
 • Staging-sites: Alle plannen bevatten staging- en ontwikkelomgevingen naast de productieomgeving met gemakkelijke site-overdracht tussen de verschillende omgevingen via de gebruikersportalinterface.
 • Migratie van WordPress-websites: WP Engine heeft een gratis plug-in die u helpt uw ​​WordPress-website naar hun hostingplatform te migreren.
 • Bezoekersanalyse: U kunt gegevens over uw websiteverkeer en toewijzingsgebruik bekijken via het WP Engine-gebruikersportal-dashboard.
 • Uptime-controles: De voorkant van uw site wordt bewaakt op downtime, terwijl de achterkant ook wordt bewaakt om de algehele gezondheid van de site in de gaten te houden. Er wordt actie ondernomen als er een probleem wordt gedetecteerd.
 • Ondersteunende kanalen: Een 24/7 live chat-kanaal is beschikbaar op alle abonnementen, terwijl 24/7 telefonische ondersteuning beschikbaar is op alle abonnementen, behalve het instapmodel Startup. De 24/7 ticketondersteuning is gereserveerd voor de beste aangepaste abonnementen.

Meer informatie vindt u op de plan vergelijking pagina van de WP Engine website.

WP Engine Customer User Experience

Zoals u kunt zien, biedt WP Engine klanten een enorm scala aan handige functies. Het is echter ook belangrijk dat u uw account gemakkelijk kunt beheren en gebruik kunt maken van deze functies. Laten we, met dat in gedachten, eens rondkijken in het WP Engine-gebruikersportaal en de gebruikerservaring van het installeren en beheren van een WordPress-website.

WordPress installeren

Nadat u zich heeft aangemeld bij uw WP Engine-portal, is het maken van een nieuwe WordPress-website heel eenvoudig. Klik gewoon op de betreffende knop en voer vervolgens de naam van de site in. Bij het maken van de site heb je de mogelijkheid om te beginnen met een nieuwe WordPress-installatie of te kopiëren van een bestaande site op je account.

Als u iemand bent die regelmatig websites maakt voor uw klanten, dan stelt u het misschien op prijs om uw starterswebsite-configuratie van voorkeursthema’s en plug-ins snel toe te passen op een nieuwe site.

Maak een nieuwe site

Het maken van een WordPress-website is heel eenvoudig met WP Engine.

Hoewel het slechts een paar minuten duurt om uw site in te stellen, ontvangt u zodra deze gereed is een e-mail van WP Engine. Om te beginnen kunt u een WP Engine-subdomein gebruiken voor de URL van uw website. Zodra u echter een domein voor uw website heeft gekozen, kunt u dit eenvoudig koppelen aan uw hostingaccount via de WP Engine-gebruikersportal.

Een StudioPress WordPress-thema installeren

Download een StudioPress-thema

WP Engine-klanten kunnen kiezen uit meer dan 35 premium WordPress-thema’s van StudioPress.

Zoals gezegd hebben WP Engine-klanten nu toegang tot meer dan 35 premium WordPress-thema’s van StudioPress. Als u een van deze thema’s op uw website wilt gebruiken, downloadt u eenvoudig het bestand van uw WP Engine-gebruikersportaal en uploadt u het vervolgens naar uw WordPress-dashboard.

WordPress Dashboard-thema's

Hoewel de thema’s niet beschikbaar zijn in uw WordPress-dashboard, kunt u ze downloaden vanaf uw WP Engine-gebruikersportaal.

Deze thema’s worden geleverd met gedetailleerde documentatie om u te helpen ze op te zetten en uw nieuwe website zo snel mogelijk te lanceren.

Beheer van WordPress-websites

WP Engine WordPress Plugin

WordPress-websites gehost door WP Engine bevatten een extra set bedieningselementen voor het beheren van de site.

Met WP Engine worden WordPress-installaties geleverd met een automatisch ingeschakelde verplichte configuratie-plug-in. Via het plugin-gebied kunt u de cache van de website wissen en een staging-site maken. Links naar uw WP Engine-gebruikersportaal en ondersteuningsgebied worden ook toegevoegd aan uw WordPress-dashboard. Afgezien daarvan zijn de meeste functies voor websitebeheer toegankelijk via uw accountgebied op de WP Engine-website.

Gebruikersportal Dashboard

Veel taken, zoals het inschakelen van de CDN, kunnen snel worden uitgevoerd via de WP Engine-gebruikersportal.

Binnen uw WP Engine-gebruikersportaal kunt u taken uitvoeren zoals het inschakelen van de CDN, het maken van SFTP-gebruikersaccounts en het activeren van het gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen SSL-certificaat te importeren of er een aan te schaffen via WP Engine.

CDN-instellingen

De WP Engine gebruikersportaalinterface maakt het eenvoudig om uw WordPress-website te beheren.

Zoals eerder vermeld, wordt er elke dag automatisch een back-up van uw website gemaakt met WP Engine, maar u kunt ook uw eigen handmatige back-ups maken via de gebruikersportal. U heeft de mogelijkheid om uw website met een wachtwoord te beveiligen via de portal – een functie die handig zou moeten zijn wanneer u aan uw site werkt voordat deze wordt gestart.

Blokkeer websiteverkeer

Het is gemakkelijk om verkeer naar uw website te blokkeren door het met een wachtwoord te beschermen totdat het klaar is om live te gaan.

Over het algemeen maakt het gebruikersportaal het eenvoudig om uw site te beheren en toegang te krijgen tot de functies van WP Engine. Vergeleken met goedkope shared hosting-pakketten, die vaak cPanel gebruiken, is het speciaal gebouwde WP Engine-configuratiescherm veel gebruiksvriendelijker.

WP Engine Web Hosting-prestaties

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor premium managed WordPress-hosting in plaats van goedkopere opties is de mogelijke afname van de laadtijden van websites en de mogelijkheid om meer gelijktijdige bezoekers te ontvangen zonder dat de prestaties van uw website eronder lijden. Minder gevallen van downtime van websites zijn een andere belangrijke factor.

WP Engine bevordert zeker hun vermogen om een ​​hoogwaardige hostingservice te leveren, maar is dat echt zo? Laten we eens kijken naar de laadtijden van onze testwebsites die worden gehost door WP Engine, evenals hun vermogen om meerdere bezoekers tegelijkertijd te behandelen.

Testresultaten van WP Engine-laadtijd

Omdat alle websites verschillend zijn, hebben we twee testsites gemaakt voor onze WP Engine-beoordeling. De eerste testsite is gebouwd met een lichtgewicht WordPress-thema, terwijl de tweede is gemaakt met een veelzijdig thema met veel functies. De twee sites werden gecontroleerd met behulp van de Pingdom-service, waarbij de laadtijden gedurende een periode van zeven dagen elke 30 minuten werden geregistreerd. Hier zijn de resultaten …

WP Engine Zevendaagse snelheidstestresultaten met een lichtgewicht thema

Twenty Seventeen Theme

Twenty Seventeen is een populair voorbeeld van een lichtgewicht WordPress-thema.

Twenty Seventeen is het thema dat momenteel standaard wordt geactiveerd op nieuwe WordPress-installaties. Het is een lichtgewicht optie die wordt gebruikt op meer dan een miljoen WordPress-websites, waardoor het een goede kandidaat is om te testen hoe snel WP Engine een website kan leveren met een basisthema.

Als u van plan bent dit thema (of een vergelijkbare optie) te gebruiken, volgen hier de laadtijden die u mogelijk ervaart met WP Engine:

Pingdom-testresultaten

De gemiddelde laadtijd voor de WordPress-website met het lichtgewicht-thema was 259 milliseconden.

Onze testsite met het lichtgewicht thema gehost door WP Engine was erg snel. Met ongeveer een kwart seconde kon WP Engine indrukwekkende laadtijden leveren die veel sneller waren dan de resultaten van onze vergelijking van de gedeelde hostingplannen van Bluehost, HostGator en SiteGround, hoewel deze plannen veel goedkoper waren.

WP Engine presteerde echter ook beter dan de testsite in onze Kinsta-review, wat aantoont dat WP Engine zich kan handhaven tegen andere hosts in dezelfde prijsklasse.

Maar niet iedereen wil een WordPress-thema zonder franje gebruiken, dus wat gebeurt er als u een veelzijdige optie met veel functies voor uw website kiest? Laten wij het uitzoeken…

WP Engine Zevendaagse snelheidstestresultaten met een multifunctioneel thema

Als het gaat om een ​​goed voorbeeld van een multifunctioneel WordPress-thema, is Avada moeilijk te verslaan. Met tot nu toe meer dan 450.000 verkopen, een lange lijst met functies en meerdere demo’s op de website, is het niet moeilijk te begrijpen waarom Avada zo populair is. Al deze functionaliteit kan echter een grote impact hebben op de snelheid van de site, waardoor Avada een goede kandidaat is om te testen hoe goed WP Engine zwaardere WordPress-websites aankan.

Demo van Avada Theme Agency

De website-demo van Avada Agency is een goed voorbeeld van een resource-intensieve WordPress-website.

Voor deze WP Engine-laadtijd-test werd het Avada-thema geïnstalleerd en werd de demo van de Agency-website geïmporteerd. Opnieuw werden de laadtijden door Pingdom geregistreerd met intervallen van 30 minuten gedurende een periode van 7 dagen.

Avada Homepagetest

De gemiddelde laadtijd voor de WordPress-website met het Twenty Seventeen-thema was 1,43 seconden.

Zoals je kunt zien, was de grootte van de Avada-thematestpagina veel groter dan de pagina die werd gebruikt voor de Twenty Seventeen-thematest (275,47 KB vergeleken met 1,05 MB). Hierdoor waren de laadtijden minder indrukwekkend. Gezien de vele functies die op de demo-startpagina van Avada Agency worden gebruikt, zijn deze tijden echter niets om over te klagen. Dat gezegd hebbende, ze zijn niet zo snel als de tijden die zijn vastgelegd in onze Kinsta-hostrecensie.

Niet iedereen die voor een multifunctioneel thema zoals Avada kiest, zal zijn demosites precies zo gebruiken als ze zijn. Dus met dat in gedachten hebben we ook de laadtijden van een blogpost getest die op onze Avada-testsite is gepubliceerd.

Voor dit bericht waren de resultaten veel beter, met een gemiddelde laadtijd van 898 milliseconden, vergeleken met de 1,43 seconden van de demo van de Agency-startpagina.

Avada Blog Post Test

Een blogpost gemaakt met het Avada-thema en gebruikt in onze Pingdom-prestatietests.

Daarom, als u van plan bent een feature-rijk WordPress-thema zoals Avada te gebruiken, is het de moeite waard om wat tijd te besteden aan het testen van de impact van de verschillende demo’s, pagina-elementen en widgets op uw laadtijden voordat u uw site lanceert.

Samenvatting WP Engine Site Speed ​​Test Results

Zoals de laadtijden van Pingdom laten zien, is WP Engine zeker een snelle webhost. Hoewel je misschien niet zo eenvoudig een standaardthema wilt gebruiken als de lichtgewicht Twenty Seventeen, gebruik je waarschijnlijk niet een van de demo’s zoals die is van een zwaargewicht multifunctioneel thema zoals Avada. Als uw website dus een goede balans vindt tussen functies en bruikbaarheid, kunt u genieten van laadtijden ergens tussen die van onze testsites.

Testresultaten van WP Engine Pingdom

De testsite met een lichtgewicht thema is veel sneller geladen dan de testpagina’s die zijn gemaakt met het Avada-thema.

Bij het opzetten van onze testsites met WP Engine werden ze geïnstalleerd op de servers in hun Europese datacenter. Hierdoor werd in Pingdom gekozen voor de Europese testlocatie. Hoewel u kunt kiezen in welk datacenter uw site wordt gehost, met opties over de hele wereld, zal de afstand die uw bezoekers van de site zijn, een impact hebben op de laadtijden die ze ervaren. Het gebruik van een CDN (inbegrepen bij alle WP Engine-plannen) kan dit tot op zekere hoogte helpen verzachten.

WP Engine Load Impact Performance Testing

Laadtijden zijn een handige manier om de kwaliteit van een webhost te beoordelen, maar het is ook belangrijk om een ​​idee te krijgen van hoe uw site zal presteren wanneer meerdere bezoekers er tegelijkertijd toegang toe hebben. Voor dit deel van onze WP Engine-review hebben we de Load Impact-service gebruikt om meerdere gebruikers te simuleren die tegelijkertijd toegang hebben tot de door WP Engine gehoste WordPress-website.

Gedurende een testperiode van tien minuten nam het aantal virtuele gebruikers dat de site betrad toe (weergegeven door de blauwe lijn in de onderstaande grafiek) van één tot 250 virtuele gebruikers tegelijkertijd de site bezochten. De laadtijden van de site werden regelmatig door Load Impact geregistreerd om te zien hoe goed de site presteerde naarmate het aantal bezoekers groeide. Opnieuw werd het multifunctionele Avada-thema gebruikt op de testwebsite.

Load Impact Test Results

De Load Impact-test toont aan dat de door WP Engine gehoste site in staat was om 250 gelijktijdige virtuele gebruikers aan te kunnen zonder prestatieverlies.

Volgens de Load Impact-testresultaten hadden tot 250 virtuele gebruikers die gelijktijdig toegang tot de site hadden, geen enkele invloed op de prestaties van de door WP Engine gehoste site. De resultaten zijn beschikbaar op de Load Impact-website als u meer wilt weten over de test.

Vergelijkbare resultaten werden geregistreerd bij het testen van de door Kinsta beheerde WordPress-hosting, waarbij 250 gelijktijdige virtuele gebruikers geen invloed hadden op de prestaties van de testsite. Uit onze tests van de budgethosting van Bluehost, GoDaddy en HostGator bleek echter dat alle drie problemen hadden met meer dan 50 virtuele gebruikers die tegelijkertijd toegang tot de sites hadden.

Dus nu weten we hoe snel de testwebsite laadt en welk effect meerdere virtuele gebruikers tegelijkertijd hebben, laten we eens kijken naar de resultaten van onze WP Engine-downtime-monitoring.

WP Engine Uptime Testresultaten

Stilstand, hoe klein ook, kan een zeer negatieve invloed hebben op de effectiviteit van uw website. Periodes van onbeschikbaarheid kunnen ervoor zorgen dat uw website en, bij uitbreiding, u onprofessioneel en onbetrouwbaar lijkt, wat leidt tot gemiste kansen en een negatieve reputatie.

Pingdom Uptime-resultaten

Geen van onze sites die bij WP Engine werden gehost, ondervond enige downtime tijdens de testperiode van zeven dagen.

Hoewel WP Engine streeft naar een uptime van minimaal 99,95%, heeft onze monitoring tijdens onze zeven dagen testen geen gevallen van downtime gedetecteerd. Als uw site minder ervaart dan de overeengekomen uptime-niveaus, kunt u krediet aanvragen voor uw maandelijkse kosten.

Zoals u kunt zien, kunnen WordPress-websites die worden gehost door WP Engine snel laden en meerdere gelijktijdige bezoekers verwerken met minimale downtime. Maar hoeveel moet u betalen voor dit type service?

WP Engine Prijsdetails

Er zijn drie voorgedefinieerde WP Engine-hostingplannen om uit te kiezen, evenals een aangepaste optie die geschikt is voor sites die miljoenen bezoekers per maand ontvangen of voor diegenen die minimaal 25 WordPress-websites op één account moeten hosten..

Hostingplannen voor WP Engine

WP Engine heeft drie voorgedefinieerde hostingplannen en een optie voor een aangepast plan.

Als het gaat om de vooraf gedefinieerde WP Engine-hostingplannen, zijn uw opties als volgt:

 • Beginnen: $ 35 per maand voor één WordPress-website, tot 25.000 bezoeken en 10 GB bandbreedte per maand, met 10 GB opslagruimte.
 • Groei: $ 115 per maand voor vijf WordPress-websites, tot 100.000 bezoeken en 200 GB bandbreedte per maand, met 20 GB opslag.
 • Schaal: $ 290 per maand voor 15 WordPress-websites, tot 400.000 bezoeken en 400 GB bandbreedte per maand, met 30 GB opslagruimte.

Zoals eerder vermeld in deze WP Engine-recensie, bevatten alle plannen toegang tot de meer dan 35 WordPress-thema’s van StudioPress en een gratis SSL-certificaat. Je hebt ook de mogelijkheid om meer WordPress-websites op je abonnement te installeren voor een extra $ 20 per maand per site. Al uw sites delen echter de bronnen die beschikbaar zijn in uw plan, zoals de bandbreedte en opslagtoeslagen. Er zijn ook andere optionele betaalde extra’s beschikbaar, waaronder de eerder genoemde GeoTarget-functie en ondersteuning voor WordPress Multisite.

Ongeacht welke van de vooraf gedefinieerde plannen u kiest, uw WordPress-websites worden op hetzelfde type hardware gehost. Dus of u nu $ 35 of $ 290 per maand betaalt, u zou moeten kunnen genieten van vergelijkbare prestatieniveaus als onze testsites. Het is duidelijk dat uw website-configuratie en verkeersniveaus een grote rol spelen bij het bepalen van hoe goed uw sites presteren.

Voor meer informatie kunt u een volledige vergelijking van de WP Engine-prijsplannen op hun website bekijken.

Hoe zit het met extra kosten?

Aangezien elk abonnement beperkingen heeft aan bandbreedte en bezoekersaantallen, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat er gebeurt als u uw vergoeding overschrijdt. Als dit gebeurt, zullen klanten met de Startup-, Growth- of Scale-plannen een extra kost van $ 2 per 1.000 extra maandelijkse bezoekers oplopen. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze kosten en hoe WP Engine bezoekers telt.

Laatste gedachten

Na het uitvoeren van tests, zijn we van mening dat het eerlijk is om te zeggen dat WP Engine hun beloften nakomt om een ​​stabiele, krachtige WordPress-hostingomgeving te bieden.

De extra functies, zoals automatische back-ups, beveiligingsscans en WordPress-updates, zouden een deel van de stress weg moeten nemen bij het beheren van een website. Door toegang te hebben tot meer dan 35 hoogwaardige premium WordPress-thema’s kunt u een deel van de kosten van het hosten van uw site met WP Engine compenseren..

De gebruiksvriendelijke, gebruiksvriendelijke functies, zoals de ontwikkel- en testomgevingen, en de mogelijkheid om sites naar klanten over te dragen, zijn meer redenen om WP Engine te overwegen.

Het enige echte nadeel van WP Engine is de prijs van de plannen. Hoewel in dezelfde regio als veel van de andere toonaangevende beheerde WordPress-hostingproviders, is het niet gerechtvaardigd om $ 35 per maand of meer te betalen voor elke website. Als uw site echter inkomsten genereert, belangrijk is voor uw bedrijf of uw huidige host ontgroeit, is het logisch om WP Engine aan uw shortlist toe te voegen. Er is ook een concurrerende geld-terug-garantie van 60 dagen waarmee u WP Engine zonder risico kunt uitproberen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me