WP Engine WordPress хостинг преглед – наистина ли прави разлика? Струва ли си?

Сделки с WordPress


Има ли нужда от по-голяма скорост вашия уебсайт WordPress? Повече сигурност? Има ли достъп до функции като автоматично архивиране на уебсайтове, автоматични актуализации на софтуера на WordPress и селекция от висококачествени премиум WordPress теми като част от вашия хостинг пакет звучи привлекателно?

Ако е така, управляваният хостинг на WordPress (а не редовен „споделен“ хостинг) може да бъде точно това, от което се нуждаете! И WP Engine са може би най-голямата компания в това пространство.

В този преглед ще покрием точно това, до което ще получите достъп, ако се регистрирате с WP Engine. Ще разгледаме и какви времена за зареждане можете да очаквате (проведохме серия от задълбочени тестове с водещи теми), резултати от време на работа, резултати от тестове за въздействие върху натоварването (т.е. как те се представят, когато много посетители на сайта искат да имат достъп до вашия сайт едновременно, създавайки скокове на трафика) и всичко останало, което трябва да предложат.

Ако ви е писнало да четете хостинг рецензии, които просто преправят списъци с функции и промоционално съдържание, този преглед на WP Engine ще предизвика огромен интерес. Той трябва да ви предоставя цялата информация и данни, от които се нуждаете, за да вземете информирано решение дали да изберете WP Engine или не.

Contents

За хостинг на WordPress, управляван от WP Engine

WP Engine може би не е бил първият, който предлага управляван хостинг на WordPress – тази чест всъщност отива на Pagely – но в момента те са най-голямата (и най-известната) компания в управлявания хостинг сектор WordPress. С над 80 000 клиенти в 140 страни, WP Engine със сигурност имат купища опит, домакин на огромно разнообразие от WordPress сайтове. Всъщност според техните маркетингови материали „пет процента от онлайн света посещават поне един опит в WP Engine всеки ден“!

Статистика на двигателя на WP

Уебсайтът на WP Engine може да се похвали с впечатляващи статистики за техните услуги.

С предлагането на високоефективни хостинг среди, специално оптимизирани за уебсайтове в WordPress, като същевременно се грижи за много от текущите задачи, необходими за стартиране на стабилен и сигурен уебсайт на WordPress, WP Engine са силен конкурент за всеки, който се нуждае от повече от обикновените ниски разходи уеб хостове могат да доставят.

Но дали WP Engine наистина отговаря на маркетинговия свръх? Заслужават ли си допълнителните разходи?

Нека се потопим в …

Защо помислете за WP Engine?

Както споменахме, WP Engine предлагаше управляван хостинг на WordPress. Това означава, че те са специализирани в създаването на хостинг среди, които са силно оптимизирани за уебсайтове на WordPress. Това не само може да доведе до време за бързо зареждане, но също така трябва да гарантира, че уебсайтът ви винаги работи гладко и сигурно.

Това звучи добре, но нека разгледаме какво точно означава по отношение на функциите и функционалността.

Премиум управлявана WordPress среда

Ако разгледате по-подробно спецификациите на хостинг плана на WP Engine, може да забележите, че те всъщност предлагат споделен хостинг. Но не позволявайте терминът споделен хостинг да ви отложи!

Както показват резултатите от теста по-късно в този преглед, това не е споделен хостинг на входно ниво, който ще получите в замяна за няколко долара на месец, където безброй уебсайтове са натъпкани на същия сървър с ниски характеристики. Вместо това с WP Engine получавате достъп до добре ресурс за споделен хостинг, който е оптимизиран за WordPress и който се сравнява много благоприятно с най-добрите първокласни хостинг услуги WordPress там.

Всъщност, ако искате да видите колко добре WP Engine споделя хостинг в сравнение с споделен хостинг на входно ниво, нашето сравнение на WP Engine и SiteGround включва резултати от тестове, които правят разликата между тези два типа хостинг много ясна. По-късно в този преглед ще имаме повече резултати от тестване на производителността, но това не е единствената причина да изберете WP Engine за хостинг на бюджета …

Избор на темите на StudioPress Genesis WordPress

През юли 2018 г. WP Engine придоби StudioPress, компанията за разработка на теми, която създаде популярната Genesis Framework и голямо портфолио от премиум WordPress теми. Благодарение на това клиентите на WP Engine вече имат достъп до рамката Genesis и селекция от 37 теми на StudioPress WordPress без допълнителни разходи. Като се имат предвид тези теми на дребно за около 129 долара, това е страхотно съотношение цена / качество.

Теми на StudioPress

Темите на StudioPress WordPress с адаптивна мобилна връзка вече са достъпни за клиентите на WP Engine без допълнителни разходи.

Тези теми обхващат широк спектър от категории, с опции за създаване на уебсайтове на агенции, много различни видове блогове, сайтове за кафета, онлайн портфейли и магазини за електронна търговия, за да назовем само няколко. Въпреки че някои от тези теми започват да изглеждат малко датирани, както разгледахме в ревюто ни на StudioPress, все още има много впечатляващи опции.

Още теми за WordPress WordPress

Темите на StudioPress са подходящи за създаване на широк спектър от уебсайтове.

При толкова много страхотни опции, изборът на тема на WordPress може да бъде много труден. С WP Engine вече имате добра селекция от висококачествени теми под ръка. Това не само опростява процеса на избор на тема, но ви спестява пари. Разбира се, все още сте свободни да използвате всяка друга тема на WordPress на уебсайта си, хостван от WP Engine.

Автоматични актуализации на софтуера на WordPress

Като част от своята управлявана хостинг услуга, WP Engine ще поддържа актуалния основен софтуер на WordPress на вашия уебсайт. Благодарение на това, вашият уебсайт винаги ще използва най-новата версия на WordPress. Въпреки това, екипът на WP Engine тества предварително всяка нова актуализация на софтуера на WordPress, за да се увери, че е стабилен, а не да го прилага веднага на вашия уебсайт.

Управление на актуализациите

WP Engine поддържа актуализацията на вашия WordPress софтуер, но можете да отложите автоматичните актуализации.

Освен това имате възможност да отложите инсталирането на следващото издание на софтуера – нещо, което може да искате да помислите как да направите с предстоящото издание на WordPress 5 и новото активиране на редактора на Gutenberg WordPress. Поради начина, по който работи настройката за отлагане, получавате допълнителни 60 дни за тестване на новата версия на WordPress, преди тя автоматично да се приложи към вашия сайт.

Можете да прочетете повече за това как работят автоматичните надстройки на WordPress на тази страница на уебсайта на WP Engine. Въпреки това, за разлика от някои управлявани уеб хостове на WordPress, плъгините не се актуализират автоматично от ваше име, оставяйки тази задача на вас.

Автоматизирани архивиране на уебсайтове на WordPress

Освен че поддържа актуализацията на вашия WordPress софтуер, благодарение на автоматичните им резервни копия през нощта, WP Engine ще поддържа и уебсайта ви резервен. Резервните копия на WP Engine съдържат всички основни файлове, теми, плъгини и базата данни на WordPress, така че, ако нещо се обърка с вашия сайт и трябва да възстановите предишна точка, не трябва да имате проблеми с това.

Резервни точки за уебсайтове

Пълните резервни копия на уебсайтове на WordPress се създават всяка вечер, но можете също така да създадете ръчно архивиране на сайта по всяко време.

Можете също така ръчно да създадете пълен архив по всяко време чрез потребителския портал на WP Engine. Това е полезна функция, която работи наистина добре. Ръчното създаване на точка за архивиране преди извършване на промени в сайта ви, като например инсталиране на нов плъгин или тема, ви дава бърз начин да върнете сайта си обратно, ако нещо се обърка. Резервните файлове са достъпни чрез портала на WP Engine, но можете да ги изтеглите като Zip файлове за безопасно съхраняване, ако искате.

WordPress разработки и сценични среди

Освен производствената среда, където хоствате уебсайта си на живо на WordPress, WP Engine ви предоставя и две допълнителни среди, които да ви помогнат да настроите ефективен работен процес за развитие.

Създайте сайт за етапи

WP Engine улеснява създаването на среди за разработка и тестване за вашия уебсайт.

Един от начините за използване на тези три среди е да създадете уебсайта си в среда за разработка, след това да го преместите в сценична среда, за да споделите с клиенти или други членове на екипа за тестване и накрая да го избутате в производствената среда, когато е готов да стартира на живо. Преместването на сайта между среди е много лесно и се осъществява чрез визуалния интерфейс на потребителския портал на WP Engine.

Създайте преносими WordPress уебсайтове за клиенти

С WP Engine вие също имате възможността да използвате функцията за преносима среда за създаване на работещи уебсайтове на WordPress за клиенти. Както при обикновен уебсайт, хостван от WP Engine, и вие имате три среди, с които да работите (разработване, поставяне и производство), когато създавате преносим уебсайт.

Създайте прехвърляем сайт

Разработчиците и уеб дизайнерите могат да създават сайтове за клиенти за своя сметка, преди да ги прехвърлят.

Тези преносими уебсайтове обаче не се отчитат от надбавката за вашия хостинг план. Освен това те са защитени с парола, за да блокират достъпа и не могат да бъдат публично достъпни, докато прехвърлянето към клиента не завърши.

Прехвърляема връзка към сайта

Прехвърляемите сайтове са защитени с парола, докато не станат на живо.

Когато създавате нов прехвърляем сайт, можете да изберете да започнете с нова инсталация на WordPress или да използвате съществуващ сайт в акаунта си като основа за новия проект. Ако сте програмист, създаващ сайтове за клиенти редовно, възможността бързо да създадете нова инсталация на WordPress въз основа на съществуваща конфигурация на теми, приставки и настройки, със сигурност ще ви помогне да спестите време.

Прехвърляем имейл на сайта

WP Engine се опитва да направи възможно най-правилното прехвърляне на сайт от вашия акаунт и на клиент.

След като предоставите на клиента си достъп до сайта с помощта на демонстрационната връзка и той е доволен от работата ви, можете да прехвърлите сайта към тях. Те ще трябва да имат или създават акаунт в WP Engine с активен хостинг план, за да настроят сайта на живо.

Тази сравнително нова функция на WP Engine се сравнява добре с подобна функция от удобния за разработчиците уеб хост Flywheel WordPress, помагайки за разширяване на привлекателността на WP Engine към тези, създаващи уебсайтове за клиенти.

WP Engine GeoTarget Tool

Ако искате да показвате различни версии на вашия уебсайт и неговото съдържание на посетителите въз основа на географското им местоположение, тогава WP Engine има функция за това. Наречен GeoTarget, този инструмент ще открие местоположението на посетител и след това ще им покаже предварително определено съдържание на уебсайта.

GeoTarget Tool

Функцията GeoTarget ви позволява да укажете как се показва вашето съдържание въз основа на местоположението на посетителя.

След като инсталирате приставката за GeoTarget, можете да използвате кратките кодове, за да определите какво съдържание в вашите публикации, страници и джунджурии ще се показва на посетителите въз основа на географското им местоположение. Можете дори да напишете код за извършване на персонализирани действия въз основа на местоположението на посетителя. Когато определяте какво съдържание се показва на кого, можете да стигнете до използването на пощенския код на посетителя (ако е базиран в САЩ), за да насочите аудиторията си към подходящо съдържание.

Има многоезични и преводни плъгини за WordPress, които могат да активират подобни функции на вашия уебсайт. GeoTarget обаче е създаден да работи с кеширащата технология WP Engine, за да се гарантира, че уебсайтът ви няма проблеми с производителността, когато се опитва да борави с няколко версии на съдържанието ви.

Ако искате да показвате различна информация на уебсайта си въз основа на местоположението на посетителите, тази функция на WP Engine би трябвало да представлява интерес. За съжаление, функцията GeoTarget е достъпна само като платена добавка за хостинг плановете на WP Engine.

Технически данни за хостинг на WP Engine

Местоположения в центъра за данни

WP Engine ви позволява да хоствате вашия уебсайт в добър избор от места по целия свят.

За тези, които искат да знаят повече за техническите подробности за плановете за хостинг на WP Engine, този раздел от нашия преглед трябва да отговори на всякакви въпроси, преди да преминем към тестовете на скоростта, продължителността на работа и резултатите от ефективността:

 • Кеширане на уебсайтове: Редовно кеширане на уебсайтове и незадължително кеширане на обекти за кеширане на заявки към база данни.
 • Мрежа за доставка на съдържание (CDN): Всички планове на WP Engine включват CDN достъп от MaxCDN без допълнителни разходи.
 • PHP: Възможност за превключване между PHP 5.6, 7 и 7.2.
 • HTTP / 2.0: Използва се на сървърите и CDN.
 • SSL: Използвайте безплатния Let’s Encrypt SSL сертификат, импортирайте собствен сертификат или го закупете чрез WP Engine.
 • SFTP: Възможност за създаване на множество сигурни FTP акаунти за достъп до вашето уеб пространство за качване и редактиране на файлове.
 • Мениджър на сървърни файлове: Няма онлайн файлов мениджър; просто FTP достъп до сървърното пространство.
 • Достъп до база данни: phpMyAdmin се използва за достъп до базата данни на уебсайта на WordPress през браузър.
 • Услуга по имейл: Без имейл услуга по който и да е от плановете на WP Engine.
 • Управление на уебсайта на WordPress: Актуализациите на софтуера на WordPress се инсталират автоматично, въпреки че имате възможност да отложите актуализация за 60 дни. Няма автоматични актуализации на плъгини или теми.
 • Ограничения за приставки: Има списък с недопустими приставки, включително някои приставки за кеширане, архивиране и оптимизиране, които могат да повлияят на ефективността на уебсайта.
 • Мерки за сигурност: Уебсайтовете се сканират за злонамерен софтуер и други проблеми със сигурността и екипът за поддръжка ще предприеме действия, ако бъде открито нещо недобросъвестно.
 • Услуги за почистване след хакване: Ако вашият сайт е хакнат, докато е хостван от WP Engine, те ще платят Sucuri да го поправят.
 • Местоположение на центъра за данни: Избор на местоположения на сървъри в САЩ, Канада, Европа, Азия и Австралия чрез партньорство с Google Cloud Platform.
 • Съставни сайтове: Всички планове включват среда за създаване и разработка заедно с производствената среда с лесен трансфер на сайтове между различните среди чрез интерфейса на потребителския портал.
 • Миграция на уебсайтове на WordPress: WP Engine имат безплатен плъгин, който ви помага да мигрирате уебсайта си WordPress към тяхната хостинг платформа.
 • Анализ на посетителите: Можете да видите данни за трафика на вашия уебсайт и използването на разпределението чрез таблото за управление на потребителския портал на WP Engine.
 • Временни проверки: Предната част на вашия сайт се следи за престой, докато задната част също се следи, за да се следи за цялостното здраве на сайта. Ако се открие проблем, се предприемат действия.
 • Поддържащи канали: 24/7 канал за чат на живо е наличен за всички планове, докато 24/7 телефонна поддръжка е достъпна за всички планове, с изключение на началния план за влизане. Поддръжката на билети 24/7 е запазена за персонализирани планове от най-високо ниво.

Можете да намерите повече информация на страница за сравнение на план на уебсайта на WP Engine.

Опит на потребителите на WP Engine

Както можете да видите, WP Engine предлага на клиентите огромен набор от полезни функции. Също така е важно да можете лесно да управлявате профила си и да използвате тези функции. Така че, имайки това предвид, нека разгледаме потребителския портал на WP Engine и потребителското изживяване за инсталиране и управление на уебсайт на WordPress.

Инсталиране на WordPress

След като влезете в портала си WP Engine, създаването на нов уебсайт на WordPress е много лесно. Просто кликнете върху съответния бутон и след това въведете името на сайта. Когато създавате сайта, имате възможност да започнете с нова инсталация на WordPress или да копирате от съществуващ сайт във вашия акаунт.

Ако сте някой, който редовно създава уебсайтове за вашите клиенти, тогава може да сте доволни, че можете бързо да приложите конфигурацията на вашия стартов уебсайт на предпочитани теми и приставки към нов сайт.

Създайте нов сайт

Създаването на уебсайт на WordPress е много лесно с WP Engine.

Въпреки че са нужни само няколко минути, за да настроите вашия сайт, след като е готов, ще получите имейл от WP Engine. Като начало можете да използвате поддомейна на WP Engine за URL адреса на вашия уебсайт. Въпреки това, след като сте избрали домейн за вашия уебсайт, можете лесно да го свържете с вашия хостинг акаунт чрез потребителския портал на WP Engine.

Инсталиране на тема WordPress WordPress

Изтеглете тема StudioPress

Клиентите на WP Engine могат да избират от повече от 35 премиум теми WordPress от StudioPress.

Както споменахме, клиентите на WP Engine вече имат достъп до повече от 35 премиум WordPress теми от StudioPress. Ако искате да използвате някоя от тези теми на уебсайта си, просто изтеглете файла от вашия потребителски портал на WP Engine, след което го качете на вашия WordPress табло за управление.

Теми на таблото за управление на WordPress

Въпреки че темите не са достъпни в таблото за управление на WordPress, можете да ги изтеглите от вашия потребителски портал на WP Engine.

Тези теми идват с подробна документация, за да ви помогнат да ги настроите и стартирате новия си уебсайт възможно най-бързо.

WordPress Управление на уебсайтове

WP Engine WordPress Plugin

Уебсайтовете на WordPress, хоствани от WP Engine, включват допълнителен набор от контроли за управление на сайта.

С WP Engine инсталациите на WordPress се предлагат с автоматично активиран плъгин за задължителна конфигурация. Чрез приставката можете да изчистите кеша на уебсайта и да създадете сайт за поставяне. Връзките към вашия потребителски портал и област за поддръжка на WP Engine се добавят към вашия WordPress табло. Отделно от това, повечето от функциите за управление на уебсайтове се осъществяват чрез зоната на вашия акаунт на уебсайта на WP Engine.

Табло за управление на потребителския портал

Много задачи, като например активиране на CDN, могат бързо да бъдат изпълнени чрез потребителския портал на WP Engine.

В потребителския си портал за WP Engine можете да изпълнявате задачи като разрешаване на CDN, създаване на потребителски акаунти SFTP и активиране на безплатен SSL сертификат Let’s Encrypt. Можете също да изберете да импортирате свой собствен SSL сертификат или да го закупите чрез WP Engine.

Настройки на CDN

Интерфейсът на потребителския портал на WP Engine улеснява управлението на вашия уебсайт WordPress.

Както споменахме, вашият уебсайт ще се архивира автоматично всеки ден с WP Engine, но можете също да създадете свои собствени ръчни архиви през потребителския портал. Имате възможност да защитите паролата на уебсайта си чрез портала – функция, която трябва да е полезна, когато работите на сайта си преди да стартирате.

Блокирайте трафика на уебсайтове

Лесно е да блокирате трафика към уебсайта си, като го защитите с парола, докато не е готова да стартира на живо.

Като цяло потребителският портал улеснява управлението на вашия сайт и достъп до функциите, предоставени от WP Engine. В сравнение с нискотарифните споделени хостинг пакети, които често използват cPanel, целевият вграден контролен панел на WP Engine е много по-лесен за използване.

Производителност на уеб хостинг на WP Engine

Една от основните причини да изберете първокласно управляван хостинг на WordPress над по-евтини опции е потенциалното намаляване на времето за зареждане на уебсайтове, както и възможността за настаняване на повече едновременни посетители, без представянето на вашия уеб сайт да страда. По-малко случаи на престой на уебсайтове е друг важен фактор.

WP Engine със сигурност насърчават способността им да предоставят високоефективна хостинг услуга, но наистина ли е така? Нека да разберем, като разгледаме времената за зареждане на нашите тестови уебсайтове, хоствани от WP Engine, както и тяхната способност да се справят с множество посетители едновременно.

Резултати от тестовете за време на зареждане на двигателя на WP

Тъй като всички уебсайтове са различни, ние създадохме два тестови сайта за нашия преглед на WP Engine. Първият тестов сайт е създаден с помощта на лека тема WordPress, докато вторият е създаден с многофункционална многофункционална тема. Двата сайта бяха наблюдавани с помощта на услугата Pingdom, като времето за зареждане се записва на всеки 30 минути за период от седем дни. Ето резултатите …

Седемдневни резултати от теста за скорост на WP Engine с лека тема

Двадесет и седемнадесет тема

Двадесет седемнадесет е популярен пример за лека тема на WordPress.

Двадесет и седемнадесет е темата, която понастоящем се активира в нови WordPress инсталации по подразбиране. Това е лек вариант, който се използва в повече от милион уебсайтове на WordPress, което го прави добър кандидат за тестване колко бързо WP Engine може да достави уебсайт с основна тема.

Ако планирате да използвате тази тема (или подобна опция), ето времената за зареждане, които може да изпитате с WP Engine:

Резултати от Pingdom тест

Средното време за зареждане за уебсайта на WordPress, използващ леката тема, беше 259 милисекунди.

Нашият тестов сайт, използващ леката тема, хоствана от WP Engine, беше много бърз. След около четвърт от секундата WP Engine успя да осигури впечатляващи времена на зареждане, които бяха много по-бързи от резултатите от нашето сравнение на споделените хостинг планове за бюджет Bluehost, HostGator и SiteGround, въпреки че тези планове бяха много по-евтини.

WP Engine обаче също се представи по-добре от тестовата площадка в нашия преглед на Kinsta, показвайки, че WP Engine може да държи своя собствена спрямо други хостове в същия ценови диапазон.

Но не всеки иска да използва тема без WordPress, така че какво ще се случи, ако изберете многофункционална опция за вашия уеб сайт? Нека разберем…

Седемдневни резултати от тестовете за скорост на WP Engine с многоцелева тема

Когато става дума за добър пример за многофункционална тема на WordPress, Avada е трудна за победа. С повече от 450 000 продажби до момента, дълъг списък от функции и множество демонстрации на уебсайтове, не е трудно да разберете защо Avada е толкова популярна. Въпреки това, цялата тази функционалност може да окаже голямо влияние върху скоростта на сайта, което прави Avada добър кандидат за тестване на това колко добре WP Engine може да се справи с по-тежки уебсайтове на WordPress.

Демонстрация на тематичната агенция Avada

Демонстрацията на уебсайта на Авада е чудесен пример за интензивен ресурс уебсайт на WordPress.

За този тест на времето за зареждане на WP Engine беше инсталирана темата на Avada и бе внесена демонстрацията на уебсайта на агенцията. Отново, Pingdom времената на зареждане бяха регистрирани на 30-минутни интервали за период от 7 дни.

Тест за начална страница на Avada

Средното време за зареждане на уебсайта на WordPress, използващ темата Twenty Seventeen, беше 1,43 секунди.

Както можете да видите, размерът на тестовата страница за тема Avada беше много по-голям от страницата, използвана за теста на Twenty Seventeen (275,47 KB в сравнение с 1,05 MB). Поради това времето за зареждане беше по-малко впечатляващо. Имайки предвид масива от функции, използвани на демонстрационната страница на агенция Avada, в тези времена няма какво да се оплаквате. Това каза, че те не са толкова бързи, колкото времената, записани в нашия хостинг преглед на Kinsta.

Не всеки, който избере многофункционална тема като Avada, ще използва демо сайтовете си точно такива, каквито са. Така че, имайки това предвид, тествахме и времената за зареждане на публикация в блог, публикувана на нашия тестов сайт Avada.

За тази публикация резултатите бяха много по-добри със средно време за зареждане от 898 милисекунди, в сравнение с 1,43 секунди на демонстрацията на началната страница на агенцията.

Тест на блога на Avada

Публикация в блога, създадена с темата Avada и използвана в нашето тестване за Pingdom ефективност.

Ето защо, ако планирате да използвате богата на функции WordPress тема като Avada, добре е да отделите време за тестване какво влияние имат различните демонстрации, елементи на страници и джунджурии върху времето за зареждане, преди да стартирате вашия сайт.

Обобщение на резултатите от тестовете за скорост на сайта на WP Engine

Както показват времената за зареждане, записани от Pingdom, WP Engine със сигурност е бърз уеб хост. Въпреки че може да не искате да използвате тема като основна като леката двадесет и седемнадесет, вероятно няма да използвате някоя от демонстрациите, тъй като е от многофункционална тежка категория като Avada. Ето защо, ако вашият уебсайт постигне добър баланс между функции и практичност, можете да се насладите на време за зареждане някъде между онези, изпитани от нашите тестови сайтове.

Резултати от тестовете на WP Pingdom тест

Тестовият сайт с лека тема се зарежда много по-бързо от тестовите страници, създадени с темата Avada.

При настройването на нашите тестови сайтове с WP Engine те бяха инсталирани на сървърите в техния европейски център за данни. Поради това е избрано европейското място за тестване в Pingdom. Въпреки че можете да изберете в кой център за данни да се хоства вашия сайт с опции по целия свят, разстоянието, което посетителите ви са от сайта, ще окаже влияние върху времето за зареждане, което преживяват. Използването на CDN (включен във всички планове на WP Engine) обаче може да помогне да се смекчи това до известна степен.

Тестване на въздействието на натоварването на двигателя на WP

Времето за зареждане е полезен начин да се прецени качеството на уеб хост, но също така е важно да добиете представа за това как ще се изпълнява вашият сайт, когато много посетители имат достъп до него едновременно. За тази част от нашия преглед на WP Engine използвахме услугата Load Impact, за да симулираме множество потребители едновременно с достъп до уебсайта на WordPress, хостван от WP Engine..

За десетминутен период на тестване броят на виртуалните потребители, които имат достъп до сайта, се увеличава (представен със синята линия на графиката по-долу) от един, докато в същото време не са посетили 250 виртуални потребители. Времето за зареждане на сайта се записва от Load Impact през редовни интервали, за да се види колко добре се изпълнява сайтът с увеличаване на броя на посетителите. Отново многоцелевата тема Avada беше използвана на тестовия уебсайт.

Резултати от тестовете за въздействие на натоварване

Тестът за натоварване на въздействието показва, че хостваният от WP Engine сайт е в състояние да се справи с 250 едновременни виртуални потребители без никакъв спад в производителността.

Според резултатите от тестовете Load Impact, до 250 виртуални потребители, достъпващи сайта едновременно, не са оказали никакво влияние върху работата на сайта, хостван от WP Engine. Резултатите са достъпни на уебсайта Load Impact, ако искате да знаете повече за теста.

Подобни резултати са регистрирани при тестване на хостинг WordPress, управляван от Kinsta, като 250 едновременни виртуални потребители не оказват влияние върху работата на тестовия сайт. Тестовете ни за хостинг на бюджет от Bluehost, GoDaddy и HostGator обаче разкриха, че и тримата имат проблеми с повече от 50 виртуални потребители, които имат достъп до сайтовете едновременно..

Така че сега знаем колко бързо се зарежда тестовият уебсайт и какъв ефект имат няколко виртуални потребители, които имат достъп до него едновременно, нека да разгледаме резултатите от нашия мониторинг за прекъсване на WP Engine.

Резултати от тестовете на WP Engine Uptime

Времето на престой, независимо колко е малко, може да окаже много негативно влияние върху ефективността на вашия уебсайт. Периодите на недостъпност могат да направят вашия уебсайт и като разширение изглеждате непрофесионално и ненадеждно, което води до пропуснати възможности и отрицателна репутация.

Резултати от Pingdom Uptime

Нито един от нашите сайтове, хоствани с WP Engine, не е имал престой през седемдневния период на тестване.

Въпреки че WP Engine има за цел да осигури продължителност от поне 99,95%, мониторингът ни не установи случаи на престой през седемте ни дни на тестване. Ако вашият сайт изпитва по-малко от договорените нива за продължаване, можете да кандидатствате за кредит срещу месечните си такси.

Както можете да видите, уебсайтовете на WordPress, хоствани от WP Engine, имат потенциала да се зареждат бързо и да се справят с множество едновременни посетители с минимален престой. Но колко трябва да платите за този вид услуга?

Детайли за цените на двигателя на WP

Има три предварително дефинирани хостинг планове за WP Engine, както и персонализирана опция, която е подходяща за сайтове, които получават милиони посетители месечно, или такива, които трябва да хостват поне 25 уебсайта на WordPress в един акаунт.

Хостинг планове за двигатели на WP

WP Engine имат три предварително дефинирани хостинг плана, както и опция за персонализиран план.

Що се отнася до предварително зададените планове за хостинг на WP Engine, вашите опции са следните:

 • Стартиране: $ 35 на месец за един уебсайт на WordPress, до 25K посещения и 10 GB честотна лента на месец, с 10 GB място за съхранение.
 • Растеж: $ 115 на месец за пет уебсайта на WordPress, до 100K посещения и 200 GB честотна лента на месец, с 20 GB място за съхранение.
 • Мащаб: 290 долара на месец за 15 уебсайта на WordPress, до 400K посещения и 400 GB честотна лента на месец, с 30 GB място за съхранение.

Както бе споменато по-рано в този преглед на WP Engine, всички планове включват достъп до 35-плюс WordPress теми от StudioPress и безплатен SSL сертификат. Също така имате възможност да инсталирате повече уебсайтове на WordPress във вашия план за допълнителни $ 20 на месец на сайт. Въпреки това, всичките ви сайтове ще споделят наличните ресурси във вашия план, като честотната лента и квотите за съхранение. Налични са и други опционални платени екстри, включително споменатата по-рано функция GeoTarget и поддръжка за WordPress Multisite.

Независимо кой от предварително зададените планове сте избрали, вашите уебсайтове на WordPress ще бъдат хоствани на същия тип хардуер. Следователно, независимо дали плащате $ 35 или $ 290 на месец, трябва да можете да се насладите на подобни нива на ефективност като нашите тестови сайтове. Очевидно конфигурацията на вашия уебсайт и нивата на трафик ще играят голяма роля в определянето на ефективността на вашите сайтове.

За повече информация можете да видите пълно сравнение на ценовите планове на WP Engine на техния уебсайт.

Какво ще кажете за надценките?

Тъй като всеки план има ограничения на честотната лента и броя на посетителите, може би се чудите какво ще стане, ако преодолеете надбавката си. Ако това се случи, клиентите в плановете за стартиране, растеж или мащаб ще натрупат разходи за надценка от 2 долара на 1000 допълнителни месечни посетители. Можете да разберете повече за тези такси и как WP Engine брои посетителите на тази страница.

Заключителни мисли

След извършване на тестване смятаме, че е честно да кажем, че WP Engine изпълнява обещанията си за предлагане на стабилна, високоефективна WordPress хостинг среда.

Допълнителните функции, като автоматично архивиране, сканиране на сигурността и актуализации на WordPress, би трябвало да извлекат част от стреса от управлението на уебсайт. Също така, достъпът до повече от 35 висококачествени премиум WordPress теми помага да се компенсират част от разходите за хостинг на вашия сайт с WP Engine.

Лесните за използване функции, удобни за разработчиците, като среди за разработка и поставяне, както и възможността за прехвърляне на сайтове към клиенти, са повече причини да се обмисли WP Engine.

Единственият реален недостатък на WP Engine е цената на плановете. Въпреки че в същия регион, както и много други водещи управлявани хостинг доставчици на WordPress, плащането на $ 35 на месец или повече не е оправдано за всеки уебсайт. Ако обаче вашият сайт генерира приходи, е важен за вашия бизнес или превъзхожда текущия ви хост, има смисъл да добавите WP Engine в своя списък. Има и конкурентна 60-дневна гаранция за връщане на парите, която ви позволява да изпробвате WP Engine без риск.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map