WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmakatsaus – mitä saat ja on sen arvoinen? (2020)

WordPress-tarjoukset


Jos olet kokenut WordPress-käyttäjä, olet todennäköisesti sivuuttanut verkkosivustosi ylläpidon WordPress.com-sivustolla.

WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman käynnistämisen ansiosta monet syyt, miksi WordPress.com on jätetty huomiotta vakavana verkkoisäntänä, on kuitenkin poistettu (kuten kyky käyttää omia laajennuksia ja teemoja, esimerkiksi ).

Paitsi, että lisäksi verkkosivustojen ylläpidon haitoista poistaminen WordPress.com-sivustolla, liiketoimintasuunnitelma sisältää myös joitain todella hyödyllisiä ominaisuuksia ja toimintoja.

Seuraavaksi tutkimme kaikkia tämän palvelun etuja ja haittoja auttaaksemme sinua päättämään, onko tämä todella verkkosivustosi paras isäntä. Lisäksi tarkastellaan myös tätä joitain tuloksia omasta riippumattomasta verkkosivustomme latausnopeustesteistä ja suorituskyvyn seurannasta joten näet kuinka sitä verrataan muihin vaihtoehtoihin.

Ne, jotka ovat aivan uusia WordPressissä, saattavat ihmetellä, miksi WordPress.com-sivuston ylläpitäminen – yritys, joka on tiiviisti yhteydessä WordPress-ohjelmiston perustamiseen ja kehittämiseen – ei ole itsestään selvä valinta. Jäljempänä autamme selittämään, miksi näin on, mutta myös miksi – liiketoimintasuunnitelman saapuessa – monet tavanomaisista vastalauseista eivät enää ole enää voimassa.!

WordPress.com-hosting ja erityisesti heidän liiketoimintasuunnitelmansa eivät kuitenkaan ole kaikille. Joten varmistaaksemme, että tämä arvostelu on täysin tasapainossa (koska kaikkien hyvien arvostelujen pitäisi tietenkin olla), tutkimme myös palvelun haittoja / kielteisiä näkökohtia.

Aloitetaanpa…

WordPress.com Business Hosting -palvelun pääpiirteet

WordPress.com -yrityksen isännöinti

Ennen kuin selvitämme syistä, miksi et ehkä halua kirjautua WordPress.com Business -majoitukseen, tässä on joitain parhaita syitä harkita tätä vaihtoehtoa verkkosivustollesi..

Vapaus käyttää teemavalintaa ja laajennuksia

Mahdollisuus käyttää jotain haluamaasi teemaa tai asentaa kaikki haluamasi liitännäiset eivät ehkä kuulosta paljoa kenellekään, joka on isännöinyt WordPress-verkkosivustoa sellaisten yritysten kanssa, kuten Bluehost, GoDaddy tai SiteGround, lue vertailuviestimme täältä.

Suhteellisen viime aikoihin saakka, jos halusit käyttää WordPress.com-isännöintipalveluita, olit ankarasti rajoitettu, kun kysyt, mitä teemoja ja laajennuksia voit käyttää verkkosivustollasi..

Nyt WordPress.com Business hosting -suunnitelman asiakkaat eivät voi vain etsiä ja asentaa teemoja ja laajennuksia suoraan WordPress-hallintapaneelistaan, mutta he voivat myös lähettää teemoja ja laajennuksia tietokoneeltasi – mukaan lukien ne, jotka ovat ostaneet suoraan muut lähteet tai jopa ne, jotka he ovat itse luoneet.

Jotkin laajennukset, joita ei sallita, kuten WP Super-välimuisti, BackWPup ja Advanced Database Cleaner. Kiellettyjen lisäosien luettelon pitäminen on kuitenkin melko yleinen käytäntö monien hallittujen WordPress-isäntäten, kuten WP Engine ja Kinsta, kanssa (lue vertailumme täältä, joka myös kieltää laajennukset, jotka saattavat vaikuttaa kielteisesti tarjoamiinsa palveluihin).

Onneksi kiellettyjen laajennusten ominaisuudet, kuten välimuisti, verkkosivustojen varmuuskopiot ja muut optimointityökalut, ovat sinulle saatavana osana WordPress.com Business -palvelusuunnitelmaa. Tämän takia et todellakaan menetä mitään tärkeitä toimintoja. Sen sijaan saat pääsyn näihin ominaisuuksiin vain suoraan verkkoisäntältäsi, ei kolmansien osapuolien laajennuskehittäjien sijaan. Tästä voi olla hyötyä jopa, koska jos jokin menee pieleen tai tarvitset apua, sinulla on vain yksi yritys, jonka kanssa hoidetaan, eikä useita tarjoajia.

Verkkosivun luomisohjeet

Olitpa uusi verkkosivustojen luominen vai tarvitsetko inspiraatiota seuraavalle projektillesi, sinun pitäisi löytää WordPress.com-verkkosivuston luontitoiminto hyödyllinen. Vaikka WordPress.com-palvelimella voit käyttää WordPressin oletuskäyttökokemusta, joka on saatavana itse isännöimissä verkkosivustoissa, saat myös mahdollisuuden käydä läpi asennusprosessin käynnistääksesi sivustosi.

Verkkosivun luomisen tarkistuslista

Tarkistusluettelon avulla on helppo nähdä, minkä tehtävät olet suorittanut ja mitä on vielä tehtävä uuden sivustosi avaamisen auttamiseksi.

Hyödyllisen tarkistuslistan lisäksi ohjattu toiminto perustaa myös sivustosi perustan kysymällä, millaista projektia työskentelet. Ohjatun toiminnon aikana live-chat-kuvake näkyy näytöllä, josta saat nopean tavan saada apua tukihenkilöstöltä tarvittaessa.

Valitse verkkosivustotyyppi

Ohjattu WordPress.com-toiminto auttaa sinua luomaan uuden verkkosivustosi.

Kun olet valinnut luotavan verkkosivustotyypin, kuten blogin tai yrityssivuston, voit käyttää jotain esiasennetuista tyyleistä tai demoista. Niitä on paljon, joista valita, joten sinun tulisi löytää sopiva vaihtoehto riippumatta siitä, mitä työskentelet.

Määritä verkkosivuston aihe

WordPress.com-verkkosivustojen rakennustyökalu antaa sinulle paljon valmiita malleja, joista valita.

Kun olet määritellyt, minkä tyyppisiä verkkosivustoja haluat luoda, ohjattu toiminto lisää sisältöä ja näyttää aiheisiin liittyvät muut vaihtoehdot ja muut suunnittelupäätökset.

Ohjattu verkkosivun asennus

Aikaisemman valintasi perusteella ohjattu toiminto aloittaa uuden sivustosi rakentamisen.

Voit myös nopeasti valita käytettävissä olevista muotoilutyyleistä ohjatun toiminnon avulla, jolloin voit muuttaa sivustosi fontteja, värejä ja muita näyttöominaisuuksia..

Valitse verkkosivuston muotoilu

Ohjattu toiminto sisältää muutamia erilaisia ​​ennalta määritettyjä tyylejä, joista valita.

Kun sivusto on alkanut muotoutua, voit alkaa muokata paikkamerkkisisältöä ja lisätä omaa tekstiä intuitiivisen käyttöliittymän kautta. Napsauta vain tekstiä, jota haluat muokata, ja voit kirjoittaa suoraan sivulle.

Napsauta ja kirjoita -muokkaus

WordPress.com-verkkosivustojen tekstiä ja muuta sisältöä voidaan muokata point-and-click-käyttöliittymän kautta.

Lopuksi voit valita verkkotunnuksen tai osoitteen verkkosivustollesi. Ohjattu WordPress.com-toiminto auttaa sinua löytämään sopivan osoitteen ja verkkotunnuksen laajennuksen, ja saat verkkotunnuksen ilmaiseksi ensimmäisenä vuonna osana WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmaa (vaikka joudut maksamaan sen uusimisesta joka seuraavana vuosi).

Verkkotunnuksen valitseminen

WordPress.com-liiketoimintasuunnitelma sisältää verkkotunnusmaksujen ensimmäisen vuoden.

Osana palvelua liiketoimintasuunnitelmaasiakkaat voivat myös ajoittaa yksi-yksi-istunnon WordPress.com-tukihenkilöstön jäsenten kanssa sivuston perustamisessa ja oppia lisää WordPress-ohjelmistosta..

Vaikka sinun ei tarvitse käyttää ohjattua toimintoa, kuten näette, se on kattava työkalu, joka auttaa uusia verkkosivustojen omistajia ja WordPress-käyttäjiä rakentamaan nopeasti sivustonsa ääriviivat. Vaikka WordPressille on paljon kolmannen osapuolen verkkosivustojen rakennustyökaluja, on hienoa saada käyttää WordPress-tiimin rakentamaa työkalua, joka integroituu saumattomasti WordPress-ohjelmistoon.

Kaikkia hallitaan sinulle

He eivät vain autta sinua verkkosivustosi avaamisessa, vaan myös hallitsevat sitä puolestasi – tai ainakin monissa WordPress-sivuston ylläpidon tärkeimmissä kohdissa.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että WordPress.com-tiimi tekee parhaansa varmistaaksesi, että verkkosivustosi toimii sujuvasti ja turvallisesti. Joten esimerkiksi jos verkkosivustostasi tulee yhtäkkiä suosittu, ehkä sen jälkeen, kun artikkeli on mennyt virukselliseksi tai yleisösi on vähitellen kasvanut, ylimääräiset palvelinresurssit osoitetaan saumattomasti sivustoosi. Tämä kaikki tehdään ilman tarvetta päivittää suunnitelmaa tai siirtää verkkosivustoasi, kuten voi tapahtua joidenkin muiden isäntien tapauksessa.

Voit myös asettaa asentamasi laajennukset päivitettäväksi automaattisesti (vaikka et myöskään ota tätä ominaisuutta käyttöön, jotkut laajennukset päivitetään joka tapauksessa, jos tietoturvaan liittyvä korjaus on saatavilla).

Plugin Update Manager

Osana hallittua palvelua asennetut laajennukset voidaan asettaa päivittämään automaattisesti.

Verkkosivun varmuuskopiot ja sivuston palauttaminen

Osana tätä hallittua palvelua verkkosivustosi varmuuskopioidaan automaattisesti joka päivä. Varmuuskopion palauttaminen ja sivustosi kelaaminen yhteen varmuuskopiointipisteistä on erittäin helppoa, ja voit myös ladata varmuuskopiotiedostot säilyttämistä varten.

WordPress-varmuuskopiointijärjestelmä

WordPress-verkkosivustojen varmuuskopiot luodaan joka päivä, ja voit käyttää niitä hallintapaneelin kautta.

Koska tätä toimintoa tarjotaan premium-palvelun VaultPress kautta, myös Automatticilta (WordPress.com-yrityksen takana olevalta yritykseltä, jonka perustaja auttoi myös WordPressin luomisessa), saat pääsyn yhteen parhaimmista WordPress-varmuuskopioratkaisuista osana WordPress.com-sivustoa. Liiketoimintasuunnitelma. Jos lataat varmuuskopion, poimittu arkisto antaa sinulle pääsyn kaikkiin verkkosivustosi tiedostoihin, mukaan lukien WordPress-tietokanta.

Verkkosivun varmuuskopiotiedoston sisältö

Ladatut varmuuskopiot sisältävät kaikki verkkosivustosi muodostavat tiedostot, mukaan lukien laajennus- ja tietokantatiedostot.

Toinen todella hieno ominaisuus WordPress.com Business -palvelupalvelussa on, että voit katsella luetteloa viimeisimmästä tuhannesta sivustosi toiminnoista, jotka on suoritettu kojetaulustasi. Tähän sisältyy kuka on kirjautunut sisään, milloin ja mistä IP-osoitteesta.

Verkkosivun toimintaloki

Toimintaloki helpottaa muutosten peruuttamista ja on hyödyllinen myös turvallisuustarkoituksiin.

Vaikka kaikkea ei kirjata, paljon toimintaa on, mukaan lukien laajennuksiin liittyvä toiminta, sisällön luominen ja poistaminen sekä muut muutokset sivustollesi. Toimintalokista on mahdollista kelata eteenpäin ennen edellisen toimenpiteen suorittamista.

Joten jos olet esimerkiksi poistanut vahingossa sivun, sinun pitäisi pystyä kumoamaan tämä toimenpide tehokkaasti toimintalokin avulla. Menetät kuitenkin kaikki muut muutokset, jotka olet tehnyt sivustoosi tämän jälkeen.

Kelaa verkkosivuston muutokset

Voit kelata taaksepäin monia sivustossasi suoritetuista toimista toimintalokin palautuspisteistä.

Vaikka varmuuskopiointiin ja palautuspisteisiin pääsee verkkosivustosi kojetaulun kautta, jos sivustosi on alhaalla tai sitä ei ole saatavana mahdollisesti kohtalokkaan virheen vuoksi, on silti mahdollista käyttää varmuuskopiointitoimintoa palauttaaksesi sivustosi edelliseen pisteeseen.

Vaikka useimmat verkkoisäntälaitteet tarjoavat jonkin tyyppisiä varmuuskopioratkaisuja, tämä WordPress.com-sivustolta tuleva VaultPress-käyttöinen järjestelmä on toistaiseksi toimivin ja helpoin käyttää.

Hosting WordPress-asiantuntijoilta

WordPres.com-tuki

24/7 live chat -palvelu on saatavana tilisi hallintapaneelissa.

Monet parhaiten hallinnoiduista ja jaetuista WordPress-isännistä ovat ylpeitä siitä, että palkkaavat asiantuntijatukihenkilöstöä huolehtimaan asiakkaidensa verkkosivustoista ja tarjoamaan heille apua tarvittaessa.

Nämä yritykset optimoivat myös palvelimet ja muun käyttämänsä tekniikan saadakseen parhaan mahdollisen suorituskyvyn WordPressistä.

Se on hienoa, jos päätät tulla WordPress.com-yritysasiakkaaksi, käytännössä leikkaat välittäjän ja ylläpidät verkkosivustosi suoraan yrityksen kanssa, jonka perustaja auttoi WordPressin luomisessa ja joka tukee edelleen tämän ohjelmiston kehittämistä.

Saat myös 24/7 pääsyn WordPress.com-tukipalveluhenkilökuntaan tai Happiness Engineersiin, kun he haluavat soittaa heille, live chat- ja sähköpostimyyntikanavien kautta. Testaamalla tätä WordPress.com Business -katsausta tukihenkilöstö oli sekä reagoiva että avulias.

Joten teoriassa, jos joku osaa isännöidä, hallita ja tukea WordPress-verkkosivustoja ja niiden omistajia, sen pitäisi olla WordPress.com.

WordPress.com- ja WordPress.org-yhteydet eivät kuitenkaan takaa huippuluokan palvelua. Joten myöhemmin tässä katsauksessa nopeustesteistä, käyttöaikavalvonnasta ja kuormankäsittelytuloksista paljastuu, millaiseen palveluun asiakkaat pääsevät, paljastuu mikä on todellinen tilanne.

Ei tallennustilaa tai kaistanleveysrajoituksia

Toisin kuin halvemmat WordPress.com Personal- ja Premium-suunnitelmat, liiketoimintasuunnitelma antaa sinulle rajoittamattoman määrän tallennustilaa työskennellä. Myöskään kaistaleveyttä tai vierailijarajoituksia ei ole paikallaan.

Koska nämä tallennustilan puute ja kaistanleveysrajoitukset ovat melko harvinaisia, varsinkin kun kyse on hallitusta WordPress-isännöinnistä, tämä tekee WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmasta houkuttelevan vaihtoehdon, jos haluat isännöidä suuria tiedostoja tai vastaanottaa paljon liikennettä verkkosivustollesi – etenkin tämä hintaluokka.

Podcast-äänitiedostosoitin

Video- ja äänitiedostot voidaan helposti lisätä viesteihin ja isännöidä liiketoimintasuunnitelmatililläsi.

WordPress.com-suunnitelmissa on nyt myös parannettu tukea podcastien ylläpitämiselle, joten jos ajattelet oman näytöksesi aloittamista, tämä on toinen syy harkita tätä isäntää verkkosivustollesi. Videoiden isäntä on myös hyvä sijainti VideoPress-soittimen ja liiketoimintasuunnitelman tuen ansiosta.

Pääsy premium-teemoihin ja laajennuksiin

Liiketoimintasuunnitelman (ja halvemman premium-suunnitelman) asiakkaat pääsevät valikoimaan teemoja, jotka heidän on muuten maksettava käyttää. Kirjoittamishetkellä valittavana oli yli 200 premium-teemaa, samoin kuin vielä enemmän ilmaisia ​​teemoja.

WordPress Premium -selain

Liiketoimintasuunnitelmaasiakkaat pääsevät yli 200 premium-WordPress-teemaan kojetaulustaan.

Teemat kattavat laajan valikoiman tyylejä ja käyttötarkoituksia, joten riippumatta siitä, millaista verkkosivustoa aiot rakentaa, sinun ei tarvitse maksaa premium-teemasta muualta, jos kirjaudut liiketoimintasuunnitelmaan WordPress.com.

Lisää premium WordPress-teemoja

Lisää WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa ylläpidettyjä premium-aiheisia sivustoja voi käyttää ilmaiseksi.

Koska näitä teemoja on saatavana WordPress.com-hallintapaneelista, niihin pääsee helposti ja ne voidaan nopeasti soveltaa verkkosivustollesi. Käyttöliittymän avulla on helppo suodattaa teemat niiden ominaisuuksien ja minkä tyyppisten verkkosivustojen perusteella ne voidaan luoda. Lisäksi WordPress-teeman tarkistusryhmä on ne kaikki hyväksynyt, joten niiden kaikkien olisi pitänyt tuottaa korkeatasoisesti.

Jos kuitenkin pääsy premium-WordPress-teemoihin ilman lisäkustannuksia on sinulle tärkeä, saatat olla kiinnostunut tietämään, että WP Engine -asiakkaat saavat pääsyn kaikkiin StudioPress-teemoihin osana isännöintisuunnitelmiaan..

Ensiluokkaisten laajennusten osalta Automatticin – WordPress.com-yrityksen takana olevan yrityksen – Jetpack aktivoidaan sivustossasi oletuksena. Vaikka Jetpack ja sen perusominaisuudet ovat kenelle tahansa ilmaisia, WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman asiakkaat saavat pääsyn Jetpack-moduuleihin Professional-suunnitelmasta, joka maksaa 29 dollaria kuukaudessa, jos se ostetaan erikseen.

Jetpack-laajennuksen hinnasuunnitelmat

Jetpack Professional -suunnitelman ominaisuudet ovat saatavilla verkkosivustoilla, joita ylläpidetään liiketoimintasuunnitelmassa.

Professional Jetpack -suunnitelman ominaisuuksiin kuuluvat työkalut sivustosi suorituskyvyn parantamiseksi, ylimääräiset suojausominaisuudet ja sosiaalisen median automaatiotoiminnot. Saat lisätietoja työkaluista, joihin pääset käsiksi, äskettäisessä Jetpack-laajennuksen oppaassa.

Kuten aiemmin käsiteltiin, yksi liiketoimintasuunnitelman tärkeimmistä ominaisuuksista WordPress.com-sivuston halvempien vaihtoehtojen lisäksi on tietysti se, että voit asentaa valitsemasi ilmaiset ja maksetut laajennukset muilta palveluntarjoajilta..

Tuki mukautetulle koodille

Sen lisäksi, että sinulla on vapaus asentaa valitsemiasi teemoja ja laajennuksia (lukuun ottamatta yhteensopimattomien laajennusten luettelossa olevia), WordPress.com-yrityskäyttäjänä voit myös mukauttaa verkkosivustosi mukautetun koodin avulla. Joten, jos haluat muokata teemaa mahdollisuuksiensa ulkopuolella, mikä on mahdollista, muokata olemassa olevaa laajennusta tai mukauttaa WordPress-toimintoa jollain muulla tavalla, voit tehdä niin.

Toisin sanoen, jos haluat todella tehdä suuria mukautettuihin koodeihin liittyviä muutoksia WordPress-verkkosivustoosi, sinun tulee ottaa yhteyttä WordPress.com-tukipalveluhenkilökuntaan ennen kirjautumista keskustelemaan tarpeitasi ja selvittää, voidaanko he mukauttaa, vain siinä tapauksessa, että he menevät palvelun ehtoja vastaan.

Molempien maailman paras lähestymistapa sisällön julkaisemiseen ja verkkosivujen hallintaan

WordPress-verkkosivustosi hallintaan, mukaan lukien asetusten määrittäminen, sisällön luominen sekä laajennusten ja teemojen asentaminen, tätä toimintoa voidaan käyttää WordPress.com-sovelluksen mukautetun hallintapaneelin kautta..

WordPress.com-hallintapaneeli

Verkkosivustosi voidaan hallita WordPress.com-sovelluksen mukautetun käyttöliittymän kautta.

Tämä WordPress.com-kojetaulu eroaa itse isännöimien WordPress-verkkosivustojen oletusarvoisesta kojelaudasta, ja se helpottaa WordPressin oletuskäyttökokemuksen yksinkertaistamista. Voit kuitenkin käyttää myös WordPressin oletushallintapaneelia, jos haluat ‘todellisen’ WordPress-kokemuksen.

Oletus WordPress-hallintapaneeli

Oletus WordPress-kojetaulu on edelleen saatavana WordPress.com-kojelaudan rinnalla.

Molemmilla käyttöliittymillä on pääsy niihin, jotka ovat uusia WordPress-sovelluksia, sekä niihin, jotka ovat todenneet WordPressin oletuskäyttöliittymän olevan ylivoimainen tai hämmentävä, arvostamaan WordPress.com-palvelun yksinkertaistettua kojetaulua..

WordPress-viestit

WordPress.com-kojelauta näyttää näyttävältä mukavammalta kuin WordPress-oletusarvoinen kojelauta.

Niiden, jotka haluavat puhdasta WordPress-käyttökokemusta, jolla on suora pääsy kaikkiin WordPress-oletus-kojetaulun ominaisuuksiin ja toimintoihin, tulisi kuitenkin olla ilo tietää, että he voivat hallita sivustoaan ja luoda sisältöä tällä tavalla.

WordPress-hallintapaneelin viestiluettelo

Jokainen, joka suosii tavallista WordPress-kojetaulua, on ilo tietää, että se on edelleen saatavana.

Jotkut WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman ominaisuuksista, kuten varmuuskopiointijärjestelmä ja premium-teemakirjasto, ovat käytettävissä vain WordPress.com-hallintapaneelin kautta. Siksi on hyvä nähdä, että voit vaihtaa nopeasti kahden käyttöliittymän välillä tarpeen mukaan.

Uusi WordPress Editor

Sisällön muokkaaminen tapahtuu oletuksena päivitetyn WordPress Editor -käyttöliittymän kautta.

Tämän käyttöliittymien ja kokemusten valinnan pitäisi auttaa WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmaa vetoamaan jokaiselle, jolla on itse isännöimä WordPress-verkkosivusto ja joka on huolissaan mahdollisesta toiminnallisuuden menetyksestä siirtyessäsi WordPress.com-palveluun. Spektrin toisessa päässä niiden, jotka haluavat sujuvamman lähestymistavan verkkosivustojen hallintaan, tulisi löytää valinta myös kojetauluista.

Klassinen WordPress Editor

Voit helposti palata aikaisempaan WordPress-editointikokemukseen asentamalla ilmaisen Classic Editor -laajennuksen.

Koska oletus WordPress-kojetaulun ja järjestelmänvalvojan toimivuus on kasvanut vuosien varrella, siitä on tullut hieman ylivoimainen, etenkin niille, jotka ovat WordPressin uusia käyttäjiä..

Tämän ratkaisemiseksi yhä useammat verkkoisäntäyritykset yrittävät nyt toteuttaa omat käyttöliittymänsä WordPress-käyttökokemuksen yksinkertaistamiseksi. WordPress.com-tiimi on kuitenkin luonut tähän mennessä parhaan ratkaisun luoda käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, joka yksinkertaistaa verkkosivuston hallintaa uhraamatta mitään toimintoja.

Suhteellisen edullinen

Tutkittuaan WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman ominaisuudet on selvää, että tätä palvelua voidaan oikeutetusti kutsua hallinnoiduksi WordPress-isäntänä; myös WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa ylläpidettyjen kahden sivuston suorituskykytestauksen tulokset (joihin aiomme päästä) osoittavat myös tämän.

Joten ottaen huomioon tämä ja se, että suosittujen hallinnoitujen WordPress-hosting-yritysten, kuten WP Engine ja Kinsta, lähtötason suunnitelmat tulevat hintaan 30 dollaria, WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman 25 dollarin kuukaudessa hinta tekee tästä suhteellisen edullinen vaihtoehto.

WordPress.com Business vs Kinsta vs WP Engine

WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman hinta on hyvin verrattavissa Kinsan ja WP Enginen aloitustason suunnitelmiin.

On syytä huomauttaa, että joudut maksamaan yhden vuoden ylläpidosta WordPress.com-sivustolla. Jos päätät maksaa vuosittain WP Moottorilla ja Kinsta, saat alennuksen, joka vastaa vastaavan kuukausittaisen hinnan laskee vastaavasti 25 dollariin ja 29 dollariin..

Vaikka voit maksaa paljon vähemmän valitsemalla budjetin jaetun hosting-palvelun yritykseltä, kuten HostGator tai Bluehost, et pääse samaan ominaisuuksien tai suorituskyvyn tasoon kuin WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmasta.

Entä muut WordPress.com-hosting-suunnitelmat?

Ominaisuuksien vertailu

Sen lisäksi, että pystytään luomaan verkkokaupan, liiketoimintasuunnitelma on WordPress.com-sivuston monipuolisin vaihtoehto.

Jos budjetti on tiukka, mutta haluaisit silti WordPress.com-palvelun ylläpitävän verkkosivustosi, muut halvemmat suunnitelmat saattavat kiinnostaa:

 • Blogger: 3 dollaria kuukaudessa, laskutetaan vuosittain 6 Gt tallennustilaa.
 • Henkilökohtainen: 5 dollaria kuukaudessa, laskutetaan vuodessa 6 Gt tallennustilaa.
 • Premium: 8 dollaria kuukaudessa, laskutetaan vuosittain 13 Gt tallennustilalla.
 • Liiketoiminta: 25 dollaria kuukaudessa, laskutetaan vuosittain rajoittamattoman tallennustilan avulla.
 • verkkokauppa: 45 dollaria kuukaudessa, laskutetaan vuosittain rajoittamattoman tallennustilan avulla.

Halvempien suunnitelmien (Blogger, Personal ja Premium) tärkein haittapuoli verrattuna liiketoimintasuunnitelmaan on, että et voi ladata teemoja ja asentaa laajennuksia. Et voi myöskään poistaa WordPress.com-tuotemerkkiä, ja tallennustilaa on rajoitettu.

Jos haluat tietää enemmän erilaisista suunnitelmista, voit tarkastella kaikkia niiden yksityiskohtia WordPress.com-sivustossa.

Miksi et käytä vain tavallista web-hosting-palvelua?

Nyt kun WordPress.com Business -majoitussuunnitelma antaa sinulle melkein saman vapauden laajennuksilla ja teemoilla kuin tavallinen jaettu ja hallinnoitu WordPress-isännöinti, miksi et vain käytä yritystä, kuten SiteGround tai WP Engine, verkkosivustosi isäntänä.?

Se on hyvä kysymys, ja toivottavasti suorituskykytestiemme tulokset auttavat sinua vastaamaan. Mutta se ei koske vain sivuston nopeutta. Kuten tämä arvostelu on toivottavasti osoittanut, ominaisuudet, kuten tehokas ja intuitiivinen varmuuskopiointijärjestelmä, käyttäjäystävällinen WordPress.com-kojetaulu ja verkkosivuston asennustoiminto tekevät tästä palvelusta houkuttelevan hosting-vaihtoehdon..

Haitat WordPress.com Business Hosting -palvelusta

Ennen kuin pääsemme testitietoihin, on joitain syitä, miksi WordPress.com Business -majoitus ei ehkä ole sinulle sopiva.

Palvelintilaan ja tietokantoihin pääsyn puute

Monien verkkoisäntöjen, mukaan lukien joitakin hallittuja WordPress-isännöintipalveluita, avulla voit käyttää online-tiedostonhallintaa tai FTP-ohjelmistoa pääsemään palvelintilaan, johon verkkosivustosi on tallennettu. Tämän käyttöoikeuden avulla voit luoda, poistaa ja muokata tiedostoja palvelimellasi. Voit myös lähettää tiedostoja, kuten laajennuksia, teemoja ja muita isäntäsi sallimia tyyppejä.

SiteGround-tiedostonhallinta

Jotkut isännät, mukaan lukien SiteGround, antavat sinun hallita palvelintasi tiedostoja, mutta se ei ole mahdollista WordPress.com Business -hotellin avulla.

Yksi tämän palvelimen käytön eduista on, että voit muokata nopeasti WordPress-verkkosivustosi muodostavia tiedostoja, kuten wp-config.php-tiedosto, jolloin voit muuttaa WordPressin toimintaa tai korjata tiettyjä ongelmia, kuten tietokantayhteyttä. virhe.

SiteGround-tietokannan käyttö

WordPress.com-isännöinnin avulla et pääse suoraan verkkosivustoosi tietokantaan.

WordPress.com-hosting-palvelun avulla et kuitenkaan voi käyttää palvelintilaa tällä tavalla tai käyttää WordPress-verkkosivustosi tietokantaa. Vaikka tämän ei pitäisi olla ongelma monille lukijoille, jos se on yksi vaatimuksistasi, WordPress.com-hosting ei ole sinulle.

Pluginin rajoitukset ja ehdot

Kuten aiemmin mainittiin tässä katsauksessa, on olemassa muutamia laajennuksia, joita et voi asentaa verkkosivustoosi.

Yhteensopimattomien laajennusten luettelossa ei saisi olla yllätyksiä niille, jotka ovat aiemmin tarkastelleet hallittua isännöintiä ja nähneet luettelot laajennuksista, joita nämä yritykset eivät salli, sinun on ehdottomasti tarkistettava luettelo itse, ennen kuin kirjaudut WordPress.com Business hosting -palveluun..

Spektrin toisessa päässä WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa ylläpidettyjen verkkosivustojen on käytettävä Akismetin roskapostin torjuntaa ja Jetpack-laajennusta. Vaikka Jetpack-laajennuksella on joitain erinomaisia ​​ominaisuuksia, jotkut ihmiset saattavat pahoillaan joutua käyttämään sitä. Ei ole harvinaista, että muilla WordPress-isäntälaitteilla on pakolliset laajennukset, jotka asiakkaiden on asennettava, kuten välimuisti ja sivuston hallintatyökalut.

Jotkin muualta löydetyt ominaisuudet puuttuvat

Jos valitset premium-hallinnoidun WordPress-isäntäyrityksen, kuten WP Engine tai Flywheel, tai jopa jonkin verran halvempaa jaettua hosting-suunnitelmaa, mukaan lukien SiteGround-suunnitelmat, saat pääsyn joihinkin ominaisuuksiin, joita ei ole saatavana WordPress.com Business -majoituksessa. suunnitelma.

Siirrettävät asiakassivustot

Yksi tällainen ominaisuus on kyky luoda yksityisiä sivustoja asiakkaillesi, joita ei ole julkisesti saatavilla tai joista ei laskuteta, ennen kuin he ovat valmiita toimimaan. Joten jos Web-suunnittelija etsii isäntää, joka voi auttaa sinua työskentelemään yhdessä asiakkaiden kanssa ja luovuttamaan luomiesi sivustojen omistusoikeuden, siellä on todennäköisesti parempia vaihtoehtoja kuin WordPress.com Business -hotellit.

Useita verkkosivustoympäristöjä

Lisäksi, jos haluat mahdollisuuden työskennellä verkkosivustosi kehitys- tai vaiheittaisen version parissa, tätä toimintoa ei ole saatavana WordPress.com Business -hotellista ennen kuin painat näitä muutoksia verkkosivustollesi yhdellä painikkeen painalluksella..

Verkkokaupan tuki

Toinen toimintojoukko, jota ei ole saatavana WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa, on kyky luoda verkkokauppa. Vaikka voit lisätä verkkosivustoosi yksinkertaisen PayPal-painikkeen, jonka avulla voit myydä tavaroita verkossa, jos haluat luoda täysin varustellun verkkokaupan, sinun on päivitettävä kalliimpaan 45 dollarin kuukaudessa verkkokauppasuunnitelmaan..

Viimeinkin, vaikka WordPress.com-käyttöliittymä on hyvin suunniteltu, se ei ole niin mukava katsoa kuin tyylikäs Flywheel-asiakasportaali.

WordPress.com-liiketoiminnan suorituskyvyn testitulokset

Joten nyt olemme kattaneet WordPress.com Business -majoitussuunnitelman etuja ja haittoja, katsotaanpa ehkä tärkeimpiä tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon Web-isäntä valittaessa – sivuston nopeus, käytettävyystasot ja kyky käsitellä useita vierailijoita kerralla.

WordPress.com lataa aikatestatuloksia

Ensinnäkin tämän isännän nopeuden testaamiseksi luotiin kaksi WordPress-verkkosivustoa kahdelle eri WordPress.com Business -tilille. Yhdessä sivustossa käytettiin oletusarvoista ja kevyttä Twenty Nineteen -teemaa, ja toisaalta suosittu ja painava Avada-teema asennettiin ja aktivoitiin.

Verkkosivustojen suorituskyvyn testaamalla näitä kahta vastakkaista teemaa tulisi antaa sinulle käsitys siitä, kuinka nopeasti verkkosivustosi voisi latautua käytettävän teeman tyylin ja hallinnoimasi verkkosivustotyypin mukaan.

Nopeustestejä varten Pingdom seurasi kunkin sivuston URL-osoitteen latausaikoja. Raskaan painon Avada-teemaa käyttävällä sivustolla seurattiin kotisivun URL-osoitetta ja kevyt Twenty Nineteen -teema blogin postitusta.

Pingdom tallensi näiden URL-osoitteiden latausajat 30 minuutin välein seitsemän päivän aikana, antaen kunkin sivuston keskimääräisen latausajan.

Kevyt teeman nopeustestaustulokset

Kaksikymmentäyhdeksäntoista teema on aktivoitu uusissa WordPress-verkkosivustoissa oletuksena, ja se on hyvä esimerkki kevyestä teemasta, jota joku voi käyttää yksinkertaiseen blogiin tai perussivustoon. Kun sivusto oli perustettu, luotiin perussivu, joka sisälsi tekstiä ja kuvaa. Loput sivustosta, mukaan lukien WordPress.comin asentamat asetukset ja laajennukset, jätettiin oletustilaan.

Kaksikymmentäyhdeksäntoista WordPress-teema

Kaksikymmentäyhdeksäntoista on nykyinen WordPress-oletusteema, ja se on hyvä esimerkki kevyestä teemasta.

Seitsemän päivän seurannan jälkeen, jolloin sivuston nopeus rekisteröitiin 30 minuutin välein, WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa ylläpidetyn verkkosivuston testisivun keskimääräinen latausaika oli 603 millisekuntia.

Pingdomin tulokset

Kevyt teemaa käyttävän verkkosivun sivun keskimääräinen latausaika oli 603 ms seitsemän päivän testauksen jälkeen.

Tämä keskimääräinen latausaika on erittäin kunnioitettava ja osoittaa, että WordPress.com-liiketoimintasuunnitelma on enemmän kuin kykenevä ylläpitämään blogeja ja yksinkertaisia ​​verkkosivustoja. Nyt verkkosivuston tuloksiin, joissa käytetään raskasta teemaa.

Monikäyttöinen teeman nopeuden testitulokset

Koska Avada on yksi suosituimmista WordPress-teemoista – ellei ei suosituin -, se on sopiva valinta monipuolisten verkkosivustojen luomiseen testausta varten.

Kun toisen WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman ylläpitämä sivusto oli laadittu, premium-Avada-teema asennettiin, ja yksi sen vaihtoehtokirjaston demoista tuotiin. Tätä testiä varten valittiin Avada Agency -verkkosivun esittely, koska se sisälsi paljon suosittuja ominaisuuksia, kuten liukusäätimiä ja videotaustat.

Avada WordPress Theme Agency -demo

Sivustolle tuotiin Avada-teemaviraston esittely testatakseen, kuinka WordPress.com-liiketoimintasuunnitelma sopii raskasverkkoisille verkkosivustoille.

Avada-teema aktivoi myös joitain WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa ylläpidettyjä verkkosivustoja ja laajentaa niitä myös muutamiin laajennuksiin, kun ne on asennettu. Kaikki nämä laajennukset sekä WordPress-asetukset jätettiin oletustiloihin.

Tällä sivustolla testattavan sivun tiedostokoko oli paljon suurempi kuin toisen sivuston testisivulla, ja tämän vuoksi keskimääräinen latausaika Pingdomin seurannan seitsemän päivän jälkeen oli 1,06 sekuntia tai 1 060 millisekuntia..

WordPress Pingdom Avada -sivunopeustesti

Avada-teemaa käyttävän sivuston sivun keskimääräinen latausaika oli 1,06 sekuntia.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, sivuston testisivu, joka käyttää raskasta Avada-aikaa, on ladattu vaikuttavalla ajanjaksolla. Tämä tapahtui siitä huolimatta, että sivun tiedostokoko oli paljon suurempi kuin sivuston testisivu kevyellä teemalla.

WordPress.com -sivunopeuden yhteenveto

Pingdom-sivun nopeuden yhteenveto

Molemmat WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa ylläpidetyt testisivut latautuivat nopeasti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että molemmat WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa ylläpidetyt testisivustot toimivat hyvin Pingdom-sivun nopeustesteissä:

 • Kevyt kaksikymmentäyhdeksäntoista teeman keskimääräinen latausaika: 603 millisekuntia (382,39 kt sivun koko).
 • Raskaan Avada-teeman keskimääräinen latausaika: 1,06 sekuntia (5,29 Mt sivukoko).

Koska raskasvetoista Avada-teemaa käyttävä testisivusto suoritettiin kuitenkin erityisen hyvin, vaikuttaa siltä, ​​että WordPress.com-liiketoimintasuunnitelma on erityisen hyvä valinta jokaiselle, joka käyttää tämän tyyppistä teemaa tai luo sivuja, joiden tiedostokoko on suuri.

On myös syytä huomauttaa, että testisivustojen optimointiin ei ole pyritty. Siksi, jos keskityit WordPress-verkkosivuston lataamiseen nopeammin esimerkiksi pienentämällä kuvatiedostojen kokoa, pienentämällä tiedostoja tai mahdollistamalla gzip-pakkaamisen, saatat saada vielä parempia tuloksia WordPress.com-palvelimen ylläpitämästä sivustosta.

WordPress.com-liiketoimintasuunnitelma vs. kilpailu

Äskettäisessä WP Moottorin ja Kinsnan vertailussa testasimme myös verkkosivuston latausaikoja Avada-teeman avulla.

Vaikka tämä artikkeli ei ole näiden isäntien vertailu, on mielenkiintoista huomata, että samaa raskasta teemoa käyttävän sivuston latausajat olivat paremmat WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa verrattuna lähtötason WP: n ylläpitämien sivustojen aikoihin. Moottori ja Kinsta suunnittelevat.

WordPress.com-sivuston isäntä, joka käytti kevyttä Twenty Nineteen -teemaa, ei kuitenkaan ollut yhtä nopea verrattuna samaa teemaa käyttäviin Kinsta- ja WP Engine -sivustoihin..

Mielenkiintoista on, että testeissä, jotka suoritimme SiteGround GoGeek vs StartUp -vertailulle, kun kyse oli kevyestä teemasta, sivustot isännöivät näitä halvempia suunnitelmia, jotka oli ladattu samanlaisina aikoina kuin WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa.

Jaetussa SiteGround-suunnitelmissa isännöidyn sivuston latausajat eivät kuitenkaan olleet yhtä vaikuttavia kuin WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmassa ylläpitämättömän teeman osalta..

Nämä tulokset tukevat aiemmin esitettyä huomautusta, että jos aiot luoda yksinkertaisen sivuston kevyellä teemalla, latausajat hyvältä jaetulta isäntältä, kuten SiteGround, saattavat olla samanlaisia ​​kuin WordPress.com-liiketoiminnasta saatavat. suunnitelma.

Jos aiot kuitenkin käyttää suosittua monikäyttöistä teemaa, kuten Divi tai Avada, tai verkkosivustosi sisältää paljon kuvia ja muuta sisältöä, jolla on suuri tiedostokoko, saat todennäköisesti paremman suorituskyvyn WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmasta.

WordPress.com Lataa vaikutusten testaus

Puhdas sivunopeus ei ole ainoa mittari, jota tarkastelimme WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmakatsauksessa. Halusimme myös tietää, kuinka hyvin tämän suunnitelman ylläpitämät sivustot pystyvät käsittelemään useita kävijöitä, jotka käyttävät heitä samaan aikaan.

Koska testisivustomme eivät todellakaan vastaanota liikennettä, simuloimme useita sivustoa samanaikaisesti käyttäviä vierailijoita Load Impact -palvelun avulla..

Tätä suorituskykytestiä varten raskas Avada -teemaa käyttävän verkkosivuston kotisivua seurasi Load Impact. Palvelu simuloi 250 sivua käyttävää käyttäjää, kasvaen yhdestä virtuaalisesta käyttäjästä 250 samanaikaiseen käyttäjään tasaisella nopeudella kymmenen minuutin testin aikana.

Seuraavassa kaaviossa sininen viiva edustaa sivustoon pääsyä käyttävien virtuaalisten käyttäjien lukumäärää samanaikaisesti, kun taas vihreä viiva näyttää sivun latausajan..

WordPress.com-liiketoiminnan kuormitustesti

Enintään 250 virtuaalista käyttäjää, jotka pääsivät samanaikaisesti testiin, ei vaikuttanut latausaikaan.

Kuten yllä olevasta kaaviosta voidaan nähdä, sivuston latausaika ei kärsinyt, koska sitä käyttävien virtuaalisten käyttäjien määrä kasvoi 250: een. Voit nähdä testin tulokset ja muut tiedot itsellesi Load Impact -sivustolla..

Koska tämä suorituskykytaso on hyvin verrattavissa Kinsta- ja WP Engine -arvostelujen samojen Load Imctct -testien tuloksiin, se asettaa WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman samaan luokkaan kuin näiden kahden hallinnoidun WordPress-isännän vastaavan hinnoittelun lähtötason suunnitelmat. kun kyse on kyvystä käsitellä useiden käyttäjien kuormaa, jotka käyttävät sivustoa samanaikaisesti.

WordPress.com Uptime -testitulokset

Sivuston seisokkien mittaaminen on toinen hyvä tapa testata isännän suorituskykyä. Joten kymmenen päivän ajan seurasimme testisivustojemme saatavuutta Pingdomin käytettävyyden tarkistajapalvelun avulla.

Pingdom Uptime Test

Kymmenen seurantapäivän aikana yhden sivuston käyttöaika oli 100 prosenttia, kun taas toisen sivuston käyttöaika oli 99,99 prosenttia.

Kuten tulokset osoittavat, yksi testisivustoista ei kokenut seisokkeja, kun taas toinen ei ollut käytettävissä minuutin ajan kymmenen seurantapäivän aikana.

Koska käyttöaika on jopa tärkeämpi kuin sivunopeus, on hienoa nähdä, että testisivustomme olivat saatavilla vähintään 99,99 prosenttia ajasta.

WordPress.com -yrityksen isännöinnin tekniset yksityiskohdat

Ennen kuin voimme päättää tämän WordPress.com -yrityksen isännöintikatsauksen, tässä on joitain teknisiä yksityiskohtia palvelusta, joka saatat olla kiinnostunut:

 • Verkkosivun välimuisti: Mukautettu välimuistiratkaisu, joka pystyy skaalaamaan tarvittaessa ilman sivuston omistajien puuttumista asiaan.
 • Sisällönjakeluverkko (CDN): Verkkosivuston sisältö jaetaan automaattisesti palvelimille ympäri maailmaa.
 • PHP: Tällä hetkellä PHP-versio 7.2.19 on käytössä, eikä versioita voi muuttaa. Uusimman version tiedot löytyvät täältä.
 • HTTP / 2.0: HTTP / 2.0 on tuettu.
 • SSL: Let’s Encrypt -palvelun ilmaisia ​​SSL-varmenteita käytetään sivustossasi, mutta muualla omia varmenteitasi ei ole mahdollista käyttää.
 • SFTP: Palvelimiin tai tallennustilaan ei ole FTP-käyttöoikeutta.
 • Palvelimen tiedostonhallinta: Ei online-selainpohjaista tiedostonhallintaa palvelimelle pääsyä tai tiedostohallintalaajennusten tukea.
 • Tietokantaan pääsy: WordPress-verkkosivustojen tietokantaan ei ole pääsyä.
 • Sähköpostipalvelu: Sähköpostipalvelua ei ole, mutta voit käyttää sähköpostin edelleenlähetystä tai käyttää kolmannen osapuolen sähköpostin tarjoajaa verkkotunnuksessasi.
 • WordPress-verkkosivuston hallinta: WordPress-ohjelmisto päivitetään automaattisesti.
 • Plugin-rajoitukset: Tässä on luettelo yhteensopimattomista laajennuksista, joita ei sallita.
 • Turvatoimet: Liikennettä seurataan epäilyttävän toiminnan havaitsemiseksi, ja sivustoturvallisuus testataan säännöllisesti osana WordPress.com-suojaustoimenpiteitä.
 • Hakkeroinnin jälkeiset siivouspalvelut: WordPress.com tarjoaa apua, jos sivustosi hakkeroidaan.
 • Tietokeskuksen sijainnit: Et voi valita datakeskuksen sijaintia tai päättää, missä verkkosivustosi isännöidään. CDN kuitenkin jakaa verkkosivustosi sisällön useisiin maailmanlaajuisiin sijainteihin.
 • Vaihepaikat: WordPress.com-tililläsi ei ole mahdollisuutta vaiheittaisten sivustojen luomiseen, ja vaiheittaista laajennusta ei tueta.
 • WordPress-verkkosivustojen siirto: Voit käyttää All in One WP -siirtotietolaajennusta tai seurata ohjeita siirtääksesi WordPress-verkkosivustosi WordPress.com Business-hosting-palveluun..
 • Käyttötarkastukset ja takuu: Seisokkeille ei ole olemassa käyttöaikatakuita tai valvontaa.
 • Tukikanavat: WordPress.com Liiketoimintasuunnitelman asiakkaat pääsevät live-chat-palveluun ympäri vuorokauden.

Toivottavasti se vastaa kaikkiin palveluun liittyviin kysymyksiisi. Jos ei, jätä kommentti tai ota yhteyttä erittäin hyödylliseen ja reagoivaan WordPress.com -yhtiön myyntitiimiin live-chat-kanavansa kautta..

Lopulliset ajatukset

WordPress.com-liiketoimintasuunnitelma on erittäin vaikuttava.

Mahdollisuus asentaa oma valitsemasi teemoja ja laajennuksia tarkoittaa, että WordPress.com-liiketoimintasuunnitelma tulisi sisällyttää mihin tahansa keskusteluun parhaiten hallituista WordPress-isännöksistä. Testauksen tulokset osoittavat toiminnallisuuden lisäksi, että tämä palvelu voi kilpailla suorituskyvystä tämän hintaluokan parhaiden isäntien kanssa.

Lisää WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman lisäetuja, kuten pääsy premium-teemoihin, tehokas varmuuskopiointijärjestelmä ja verkkosivuston asennustoiminto, puhumattakaan kilpailukykyisestä hinnoittelusta, ja tämä palvelu on yksi parhaista vaihtoehdoista WordPress-verkkosivustojen omistajille. Etsitkö premium-majoitusta.

Aiemmin isännöimää WordPress.com-palvelua on pidetty heikompana vaihtoehtona itse isännöimälle WordPress-kokemukselle. Nyt WordPress.com-sivuston liiketoimintasuunnitelma kuitenkin ylittää lähes kaikki väitteet, jotka kenellä tahansa voi olla tämän palvelun valinnasta perinteisen web-isännöinnin sijaan..

Joten jos etsit parasta hosting-kokemusta verkkosivustollesi, WordPress.com-liiketoimintasuunnitelman pitäisi ehdottomasti olla suosikkilistallasi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me