WordPress.com Business Plan Review – Wat krijg je en is het het waard? (2020)

WordPress aanbiedingen


Als je een ervaren WordPress-gebruiker bent, heb je waarschijnlijk geen rekening gehouden met het hosten van je website met WordPress.com.

Dankzij de lancering van het ‘Business’-plan van WordPress.com zijn veel van de redenen waarom WordPress.com als serieuze webhost over het hoofd werd gezien, overwonnen (zoals de mogelijkheid om uw eigen plug-ins en thema’s te gebruiken, bijvoorbeeld ).

Niet alleen dat, maar naast het overwinnen van de nadelen van het hosten van uw website met WordPress.com, bevat het bedrijfsplan ook enkele echt nuttige functies en functionaliteiten.

Hieronder bespreken we alle voor- en nadelen van deze service om u te helpen beslissen of dit echt de beste host is voor uw website. Bovendien gaan we ook kijken enkele resultaten van onze eigen onafhankelijke website laadsnelheidstests en prestatiebewaking zodat u kunt zien hoe het zich verhoudt tot andere opties.

Degenen die helemaal nieuw zijn bij WordPress, vragen zich misschien af ​​waarom het hosten van een website met WordPress.com – een bedrijf dat nauw verbonden is met de oprichting en ontwikkeling van de WordPress-software – niet de voor de hand liggende keuze is. Hieronder leggen we uit waarom dit het geval is, maar ook waarom – met de komst van het bedrijfsplan – veel van de gebruikelijke bezwaren niet meer van toepassing zijn!

WordPress.com-hosting, en hun bedrijfsplan in het bijzonder, is echter nog steeds niet voor iedereen. Dus om ervoor te zorgen dat deze recensie volledig in balans is (zoals alle goede recensies natuurlijk moeten zijn), gaan we ook in op de nadelen / nadelen van de service.

Laten we beginnen…

Belangrijkste kenmerken van WordPress.com Business Hosting

Zakelijke hosting van WordPress.com

Voordat we ingaan op de redenen waarom u zich mogelijk niet wilt aanmelden bij WordPress.com Business hosting, volgen hier enkele van de beste redenen om deze optie voor uw website te overwegen.

Vrijheid om uw keuze van thema’s en plug-ins te gebruiken

Als je elk thema dat je leuk vindt kunt gebruiken of alle gewenste plug-ins kunt installeren, klinkt het misschien niet zo veel voor iedereen die een WordPress-website heeft gehost met bedrijven zoals Bluehost, GoDaddy of SiteGround, lees hier onze vergelijkingspost.

Maar tot relatief recentelijk, als je de WordPress.com-hostingservices wilde gebruiken, was je ernstig beperkt als het ging om welke thema’s en plug-ins je op je website kon gebruiken.

Nu kunnen klanten van het WordPress.com Business-hostingplan niet alleen rechtstreeks vanuit hun WordPress-dashboard naar thema’s en plug-ins zoeken en deze installeren, maar ze kunnen ook thema’s en plug-ins uploaden vanaf hun computer – inclusief die ze rechtstreeks hebben gekocht bij andere bronnen, of zelfs bronnen die ze zelf hebben gecreëerd.

Sommige plug-ins zijn niet toegestaan, zoals WP Super Cache, BackWPup en Advanced Database Cleaner. Het hebben van een lijst met verboden plug-ins is echter een vrij gebruikelijke praktijk bij veel beheerde WordPress-hosts, waaronder WP Engine en Kinsta (lees onze vergelijking hier, die ook plug-ins verbiedt die de service die ze bieden negatief zouden kunnen beïnvloeden).

Gelukkig zijn de functies van de verboden plug-ins, zoals caching, website-back-ups en andere optimalisatietools, beschikbaar als onderdeel van het WordPress.com Business hostingplan. Hierdoor loop je niet echt essentiële functionaliteit mis. In plaats daarvan krijg je alleen rechtstreeks toegang tot deze functies van je webhost, in plaats van van externe plug-inontwikkelaars. Dit kan zelfs een voordeel zijn, want als er iets misgaat of als u hulp nodig heeft, heeft u maar één bedrijf in plaats van meerdere providers.

Help bij het maken van websites

Of u nu nieuw bent in het maken van websites of inspiratie nodig heeft voor uw volgende project, u zou de WordPress.com-wizard voor het maken van websites nuttig moeten vinden. Hoewel u de standaard WordPress-gebruikerservaring kunt gebruiken die beschikbaar is bij door uzelf gehoste websites, krijgt u bij WordPress.com-hosting ook de mogelijkheid om door het installatieproces te lopen om uw site te starten.

Checklist voor het maken van websites

Met de checklist kunt u gemakkelijk zien welke taken u heeft voltooid en wat er nog moet worden gedaan om u te helpen bij het lanceren van uw nieuwe site

Naast de handige checklist, legt de wizard ook de basis voor uw site door te vragen aan welk type project u werkt. Tijdens de wizard wordt het pictogram voor livechat weergegeven, zodat u snel hulp kunt krijgen van het ondersteunend personeel als u dat nodig heeft.

Kies type website

De WordPress.com-wizard helpt u bij het maken van uw nieuwe website.

Nadat u het type website heeft gekozen dat u wilt maken, zoals een blog of bedrijfssite, kunt u een van de vooraf gebouwde stijlen of demo’s toepassen. Er zijn er veel om uit te kiezen, dus waar je ook aan werkt, je zou een relevante optie moeten vinden.

Definieer website-onderwerp

De WordPress.com-websitebouwer biedt u veel vooraf gemaakte sjablonen om uit te kiezen.

Nadat u hebt gedefinieerd welk type website u wilt maken, voegt de wizard wat inhoud toe en toont hij u de relevante opties met betrekking tot thema’s en andere ontwerpbeslissingen.

Website-installatiewizard

Op basis van uw eerdere selecties begint de wizard met het bouwen van uw nieuwe site.

U kunt ook snel kiezen uit de beschikbare opmaakstijlen via de wizard, zodat u de lettertypen, kleuren en andere weergave-eigenschappen van uw site kunt wijzigen.

Kies website-indeling

De wizard bevat een aantal verschillende vooraf gedefinieerde stijlen om uit te kiezen.

Zodra de site vorm begint te krijgen, kunt u beginnen met het bewerken van de inhoud van de tijdelijke aanduiding en het toevoegen van uw eigen tekst via de intuïtieve interface. Klik eenvoudig op de tekst die u wilt bewerken en u kunt rechtstreeks op de pagina typen.

Klik-en-type bewerking

De tekst en andere inhoud van WordPress.com-websites kan worden bewerkt via de point-and-click-interface.

Ten slotte kunt u een domeinnaam of adres kiezen voor uw website. De WordPress.com-wizard helpt u bij het vinden van een geschikt adres en een domeinnaamextensie, en u krijgt de domeinnaam het eerste jaar gratis als onderdeel van het WordPress.com Business-plan (hoewel u moet betalen om het elk volgend te vernieuwen) jaar).

Een domein kiezen

Het WordPress.com Business-abonnement omvat het eerste jaar domeinkosten.

Als onderdeel van de service kunnen klanten met een businessplan ook een één-op-één-sessie plannen met een lid van het ondersteunend personeel van WordPress.com om hun site te helpen opzetten en meer te leren over de WordPress-software.

Hoewel u de wizard niet hoeft te gebruiken, zoals u kunt zien, is het een uitgebreide tool waarmee nieuwe website-eigenaren en WordPress-gebruikers snel de contouren van hun site kunnen bouwen. Hoewel er veel tools voor het bouwen van websites van derden zijn voor WordPress, is het fijn om toegang te hebben tot een tool die is gebouwd door het WordPress-team en die naadloos integreert in de WordPress-software.

Alles wordt voor u beheerd

Ze helpen je niet alleen om je website te lanceren, maar ze zullen het ook voor je beheren – of in ieder geval veel van de belangrijkste aspecten van het runnen van een WordPress-website.

Wat dit in de praktijk betekent, is dat het WordPress.com-team zijn best zal doen om ervoor te zorgen dat uw website soepel en veilig draait. Dus als uw website bijvoorbeeld plotseling populair wordt, bijvoorbeeld nadat een artikel viraal is gegaan of uw publiek geleidelijk is gegroeid, worden naadloos extra serverbronnen toegewezen aan uw site. Dit wordt allemaal gedaan zonder dat u uw plan hoeft te upgraden of uw website moet verplaatsen, zoals het geval kan zijn bij sommige andere hosts.

U kunt ook instellen dat de door u geïnstalleerde plug-ins automatisch worden bijgewerkt (hoewel, zelfs als u deze functie niet inschakelt, sommige plug-ins toch worden bijgewerkt als er een beveiligingsgerelateerde oplossing beschikbaar is).

Plugin Update Manager

Als onderdeel van de beheerde service kunnen geïnstalleerde plug-ins automatisch worden bijgewerkt.

Website-back-ups en siterestauratie

Als onderdeel van deze managed service wordt er elke dag automatisch een back-up van uw website gemaakt. Het herstellen van een back-up en het terugspoelen van uw site naar een van de back-uppunten is heel eenvoudig en u kunt de back-upbestanden ook downloaden om ze veilig te bewaren.

WordPress back-upsysteem

Er worden elke dag back-ups van WordPress-websites gemaakt en u kunt ze openen via uw dashboard.

Omdat deze functionaliteit wordt aangeboden via de premium VaultPress-service, ook van Automattic (het bedrijf achter WordPress.com, wiens oprichter ook heeft geholpen bij het maken van WordPress), krijg je toegang tot een van de beste WordPress-back-upoplossingen die er zijn als onderdeel van WordPress.com Bedrijfsplan. Als u een back-up downloadt, geeft het uitgepakte archief u toegang tot alle bestanden waaruit uw website bestaat, inclusief de WordPress-database.

Inhoud van het back-upbestand van de website

Gedownloade back-ups bevatten alle bestanden waaruit uw website bestaat, inclusief de plug-in en databasebestanden.

Een andere erg leuke functie van de WordPress.com Business-hostingservice is dat u vanuit uw dashboard een lijst kunt bekijken met de laatste duizend activiteiten die op uw site zijn uitgevoerd. Dit omvat wie heeft ingelogd, wanneer en vanaf welk IP-adres.

Website activiteitenlogboek

Het activiteitenlogboek maakt het gemakkelijk om wijzigingen ongedaan te maken en is ook handig voor veiligheidsdoeleinden.

Hoewel niet alles is vastgelegd, zijn er veel activiteiten, waaronder plug-in-gerelateerde activiteiten, het maken en verwijderen van inhoud en andere wijzigingen aan uw site. Vanuit het activiteitenlogboek is het mogelijk terug te spoelen naar voordat een eerdere actie werd uitgevoerd.

Dus als u bijvoorbeeld per ongeluk een pagina heeft verwijderd, zou u deze actie effectief ongedaan moeten kunnen maken via het activiteitenlogboek. U verliest echter alle andere wijzigingen die u sinds dat moment op uw site heeft aangebracht.

Website-wijzigingen terugspoelen

U kunt veel van de acties die op uw site zijn uitgevoerd terugspoelen vanuit de herstelpunten in het activiteitenlogboek.

Hoewel de back-ups en herstelpunten toegankelijk zijn via het dashboard van uw website, is het, als uw site niet beschikbaar is of niet beschikbaar is, misschien vanwege een fatale fout, nog steeds mogelijk om de back-upfunctionaliteit te gebruiken om uw site naar een vorig punt te herstellen.

Hoewel de meeste webhosts een soort back-upoplossing bieden, is dit door VaultPress aangedreven systeem van WordPress.com het meest functionele en gemakkelijk te gebruiken tot nu toe.

Hosting van WordPress-experts

Ondersteuning voor WordPres.com

De 24/7 live chat-ondersteuningsservice is beschikbaar via uw accountdashboard.

Veel van de best beheerde en gedeelde WordPress-hosts zijn trots op het inhuren van deskundig ondersteunend personeel om voor de websites van hun klanten te zorgen en hen te helpen wanneer ze hulp nodig hebben.

Deze bedrijven optimaliseren ook hun servers en de andere technologie die ze gebruiken om de beste prestaties uit WordPress te halen.

Dat is geweldig, maar als u ervoor kiest om een ​​zakelijke WordPress.com-klant te worden, verwijdert u effectief de tussenpersoon en host u uw website rechtstreeks bij het bedrijf waarvan de oprichter heeft bijgedragen aan het maken van WordPress en die de ontwikkeling van deze software blijft ondersteunen.

Je krijgt ook 24/7 toegang tot het ondersteunend personeel van WordPress.com, of Happiness Engineers zoals ze ze willen noemen, via de kanalen voor live chat en e-mailtickets. Tijdens het testen voor deze WordPress.com Business-review was het ondersteunend personeel zowel responsief als behulpzaam.

Dus in theorie, als er iemand is die weet hoe WordPress-websites en hun eigenaren moeten worden gehost, beheerd en ondersteund, dan zou dat WordPress.com moeten zijn.

De verbinding tussen WordPress.com en WordPress.org garandeert echter geen hoogwaardige service. Dus om te helpen bepalen tot welk type service klanten toegang krijgen, zullen de snelheidstests, uptime monitoring en load handling resultaten later in deze review onthullen wat de werkelijke situatie is.

Geen opslag- of bandbreedtelimieten

In tegenstelling tot de goedkopere persoonlijke en premium-abonnementen van WordPress.com, biedt het Business-abonnement u een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte om mee te werken. Er zijn ook geen bandbreedte of bezoekerslimieten.

Aangezien dit gebrek aan opslag- en bandbreedtelimieten vrij zeldzaam is, vooral als het gaat om managed WordPress-hosting, maakt dit het WordPress.com Business-plan een aantrekkelijke optie als u grote bestanden wilt hosten of veel verkeer naar uw website wilt ontvangen – vooral in deze prijsklasse.

Podcast-audiobestandspeler

Video- en audiobestanden kunnen eenvoudig in berichten worden ingevoegd en gehost op uw Business Plan-account.

De WordPress.com-plannen hebben nu ook verbeterde ondersteuning voor het hosten van podcasts, dus als u overweegt om uw eigen show te starten, is dit nog een reden om deze host voor uw website te overwegen. Videohosting is ook goed ondergebracht dankzij de VideoPress-speler en ondersteuning voor het Business-plan.

Toegang tot premium thema’s en plug-ins

Klanten met het Business-abonnement (en het goedkopere Premium-abonnement) krijgen toegang tot een selectie van thema’s die ze anders zouden moeten betalen om te gebruiken. Op het moment van schrijven waren er meer dan 200 premium-thema’s om uit te kiezen, evenals nog meer gratis thema’s.

WordPress Premium Theme Browser

Klanten met een businessplan krijgen via hun dashboard toegang tot meer dan 200 premium WordPress-thema’s.

De thema’s bestrijken een breed scala aan stijlen en doeleinden, dus wat voor type website u ook gaat bouwen, de kans is groot dat u niet voor een premiumthema van elders hoeft te betalen als u zich aanmeldt bij het bedrijfsplan van WordPress.com.

Meer premium WordPress-thema's

Meer van de premium-themasites gehost op het WordPress.com Business-abonnement kunnen gratis worden gebruikt.

Omdat deze thema’s ook beschikbaar zijn vanuit uw WordPress.com-dashboard, zijn ze gemakkelijk toegankelijk en snel toe te passen op uw website. De interface maakt het gemakkelijk om de thema’s te filteren op hun functies en op welk type website ze geschikt zijn om te maken. Bovendien zijn ze allemaal goedgekeurd door het WordPress thema-reviewteam, dus ze hadden allemaal volgens een hoge standaard moeten zijn geproduceerd.

Als toegang tot premium WordPress-thema’s zonder extra kosten voor u belangrijk is, is het wellicht interessant om te weten dat WP Engine-klanten toegang krijgen tot alle StudioPress-thema’s als onderdeel van hun hostingplannen.

Als het gaat om premium plug-ins, wordt Jetpack van Automattic – het bedrijf achter WordPress.com – standaard op uw site geactiveerd. Hoewel Jetpack en de belangrijkste functies voor iedereen gratis te gebruiken zijn, krijgen klanten met het WordPress.com Business-abonnement toegang tot de Jetpack-modules van het Professional-abonnement, wat 29 dollar per maand kost als het afzonderlijk wordt gekocht.

Prijsplannen voor Jetpack-plug-in

De functies van het Jetpack Professional-abonnement zijn beschikbaar voor websites die worden gehost op het Business-abonnement.

Onder de kenmerken van het Professional Jetpack-plan zijn tools om de prestaties van uw site te verbeteren, extra beveiligingsfuncties en automatiseringsfunctionaliteit voor sociale media. U kunt meer te weten komen over de tools waartoe u toegang krijgt in onze recente gids voor de Jetpack-plug-in.

Natuurlijk, zoals eerder besproken, is een van de belangrijkste kenmerken van het bedrijfsplan, naast de goedkopere opties van WordPress.com, dat u uw keuze aan gratis en betaalde plug-ins van andere providers kunt installeren.

Ondersteuning voor aangepaste code

Naast de vrijheid om uw keuze van thema’s en plug-ins te installeren (behalve die in de lijst met incompatibele extensies), kunt u als WordPress.com Business-gebruiker uw website ook aanpassen met behulp van aangepaste code. Dus als u een thema verder wilt wijzigen dan mogelijk is via de opties en instellingen, een bestaande plug-in bewerkt of de WordPress-functionaliteit op een andere manier aanpast, kunt u dat doen.

Dat gezegd hebbende, als u echt grote aangepaste codegerelateerde wijzigingen aan uw WordPress-website wilt aanbrengen, moet u contact opnemen met het ondersteunend personeel van WordPress.com voordat u zich aanmeldt om uw behoeften te bespreken en te kijken of ze kunnen worden ondergebracht, voor het geval ze gaan tegen de servicevoorwaarden.

Best-of-Both-Worlds-benadering van contentpublicatie en websitebeheer

Als het gaat om het beheren van uw WordPress-website, inclusief het configureren van de instellingen, het maken van inhoud en het installeren van plug-ins en thema’s, is deze functionaliteit toegankelijk via het aangepaste dashboard van WordPress.com.

Dashboard van WordPress.com

Uw website kan worden beheerd via de aangepaste gebruikersinterface van WordPress.com.

Dit WordPress.com-dashboard verschilt van het standaarddashboard van zelf-gehoste WordPress-websites en het is een goede taak om de standaard WordPress-gebruikerservaring te vereenvoudigen. U kunt echter ook het standaard WordPress-dashboard gebruiken als u de ‘echte’ WordPress-ervaring wilt.

Standaard WordPress-dashboard

Het standaard WordPress-dashboard is nog steeds beschikbaar naast het WordPress.com-dashboard.

Met toegang tot beide gebruikersinterfaces, moeten degenen die nieuw zijn in WordPress en degenen die de standaard WordPress-gebruikersinterface overweldigend of verwarrend hebben gevonden, het vereenvoudigde dashboard van de WordPress.com-service waarderen.

WordPress-berichten

Het WordPress.com-dashboard ziet er mooier uit dan het standaard WordPress-dashboard.

Degenen die de voorkeur geven aan de pure WordPress-gebruikerservaring, met directe toegang tot alle functies en functionaliteit van het standaard WordPress-dashboard, moeten blij zijn te weten dat ze hun site kunnen beheren en op deze manier inhoud kunnen creëren.

Lijst met WordPress-dashboardberichten

Iedereen die de voorkeur geeft aan het standaard WordPress-dashboard, zal blij zijn te weten dat het nog steeds beschikbaar is.

Sommige functies van het WordPress.com Business-plan, zoals het back-upsysteem en de premium themabibliotheek, zijn alleen toegankelijk via het WordPress.com-dashboard. Daarom is het goed om te zien dat u indien nodig snel tussen de twee interfaces kunt schakelen.

Nieuwe WordPress-editor

Het bewerken van inhoud vindt standaard plaats via de bijgewerkte WordPress Editor-interface.

Deze keuze aan gebruikersinterfaces en ervaringen zou het WordPress.com Business-plan moeten helpen om iedereen aan te spreken die een zelf gehoste WordPress-website heeft en zich zorgen maakt over een mogelijk verlies aan functionaliteit bij het migreren naar de WordPress.com-service. Aan de andere kant van het spectrum zouden degenen die de voorkeur geven aan een meer gestroomlijnde benadering van websitebeheer, de keuze van dashboards ook aantrekkelijk moeten vinden.

Klassieke WordPress-editor

U kunt eenvoudig terugkeren naar de vorige WordPress-bewerkingservaring door de gratis plug-in Classic Editor te installeren.

Omdat het standaard WordPress-dashboard en -beheergebied in de loop der jaren in functionaliteit is gegroeid, is het een beetje overweldigend geworden, vooral voor degenen die nieuw zijn bij WordPress.

Om dit te verhelpen, proberen steeds meer webhosts hun eigen gebruikersinterfaces te implementeren om de gebruikerservaring van WordPress te vereenvoudigen. Het team van WordPress.com heeft tot nu toe waarschijnlijk de beste oplossing bedacht voor het creëren van een gebruiksvriendelijke interface die het beheer van een website vereenvoudigt zonder in te boeten aan functionaliteit.

Relatief betaalbaar

Na te hebben gekeken naar de functies van het WordPress.com Business-plan, is het duidelijk dat deze service met recht managed WordPress-hosting kan worden genoemd; de resultaten van onze prestatietests van de twee sites die worden gehost op het WordPress.com Business-plan (dat we binnenkort gaan bereiken) tonen dit ook aan.

Dus met dat in gedachten, en het feit dat de instapplannen van populaire beheerde WordPress-hostingbedrijven zoals WP Engine en Kinsta $ 30 bedragen, maakt de prijs van $ 25 per maand van het WordPress.com Business-plan dit een relatief betaalbare optie.

WordPress.com Business vs Kinsta vs WP Engine

De prijs van het WordPress.com Business-plan is goed te vergelijken met de instapplannen van Kinsta en WP Engine.

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat u vooraf moet betalen voor een jaar hosting met WordPress.com. Als je ervoor kiest om jaarlijks te betalen met WP Engine en Kinsta, krijg je een korting die de equivalente maandelijkse prijs verlaagt tot respectievelijk $ 25 en $ 29.

Hoewel u veel minder kunt betalen door te kiezen voor budget shared hosting van een bedrijf als HostGator of Bluehost, krijgt u niet toegang tot hetzelfde niveau van functies of prestaties als bij het WordPress.com Business-plan.

Hoe zit het met de andere WordPress.com-hostingplannen?

Functievergelijking

Afgezien van de mogelijkheid om een ​​eCommerce-winkel te maken, is het bedrijfsplan de meest veelzijdige optie van WordPress.com.

Als u een beperkt budget heeft, maar toch wilt dat uw website wordt gehost door WordPress.com, zijn de andere goedkopere abonnementen mogelijk interessant:

 • Blogger: $ 3 per maand, jaarlijks gefactureerd met 6 GB opslagruimte.
 • Persoonlijk: $ 5 per maand, jaarlijks gefactureerd met 6 GB opslagruimte.
 • Premium: $ 8 per maand, jaarlijks gefactureerd met 13 GB opslagruimte.
 • Zakelijk: $ 25 per maand, jaarlijks gefactureerd met onbeperkte opslagruimte.
 • eCommerce: $ 45 per maand, jaarlijks gefactureerd met onbeperkte opslagruimte.

Het grootste nadeel van de goedkopere abonnementen (Blogger, Personal en Premium), vergeleken met het Business-abonnement, is dat je geen thema’s kunt uploaden en plug-ins kunt installeren. Je kunt de branding van WordPress.com ook niet verwijderen en er zijn limieten aan opslagruimte.

Als u meer wilt weten over de verschillende plannen, kunt u al hun details bekijken op de WordPress.com-website.

Waarom niet gewoon reguliere webhosting gebruiken??

Nu het WordPress.com Business-hostingplan u ongeveer dezelfde vrijheid geeft met plug-ins en thema’s als reguliere gedeelde en beheerde WordPress-hosting, waarom zou u niet gewoon een bedrijf zoals SiteGround of WP Engine gebruiken om uw website te hosten?

Dat is een goede vraag, en hopelijk helpt een van de resultaten van onze prestatietests u te beantwoorden. Maar het gaat niet alleen om de snelheid van de site. Zoals deze recensie hopelijk heeft aangetoond, maken functies zoals het krachtige en intuïtieve back-upsysteem, het gebruiksvriendelijke WordPress.com-dashboard en de wizard voor het instellen van de website deze service tot een aantrekkelijke hostingoptie.

Nadelen van WordPress.com Business Hosting

Voordat we bij de testgegevens komen, zijn er enkele redenen waarom WordPress.com Business hosting mogelijk niet geschikt voor u is.

Gebrek aan toegang tot serverruimte en databases

Bij veel webhosts, waaronder enkele beheerde WordPress-hostingservices, kunt u een online bestandsbeheerder of FTP-software gebruiken om toegang te krijgen tot de serverruimte waar uw website is opgeslagen. Met deze toegang kunt u de bestanden op uw server maken, verwijderen en bewerken. U kunt ook bestanden uploaden, zoals plug-ins, thema’s en andere typen die door uw host zijn toegestaan.

SiteGround Bestandsbeheer

Sommige hosts, waaronder SiteGround, laten je de bestanden op je serverruimte beheren, maar dat is niet mogelijk met de WordPress.com Business hosting.

Een van de voordelen van deze servertoegang is dat u snel de bestanden waaruit uw WordPress-website bestaat, zoals het wp-config.php-bestand, kunt bewerken, zodat u de werking van WordPress kunt wijzigen of bepaalde problemen kunt oplossen, zoals de databaseverbinding fout.

SiteGround Database toegang

Met WordPress.com-hosting heeft u geen directe toegang tot uw websitedatabase.

Met WordPress.com-hosting heeft u echter geen toegang tot uw serverruimte of toegang tot de database voor uw WordPress-website. Hoewel dit voor veel lezers geen probleem zou moeten zijn, als WordPress een van uw vereisten is, zal WordPress.com-hosting niets voor u zijn.

Beperkingen en voorwaarden voor plug-ins

Zoals eerder vermeld in deze recensie, zijn er een paar plug-ins die u niet op uw website kunt installeren.

Hoewel de lijst met incompatibele plug-ins geen verrassingen mag bevatten voor degenen die eerder naar managed hosting hebben gekeken en de lijsten met plug-ins hebben gezien die deze bedrijven niet toestaan, moet u de lijst zeker zelf controleren voordat u zich aanmeldt bij WordPress.com Business hosting.

Aan de andere kant van het spectrum moeten websites die worden gehost op het WordPress.com Business-plan de Akismet-antispam-plug-in en de Jetpack-plug-in gebruiken. Hoewel de Jetpack-plug-in een aantal uitstekende functies heeft, zullen sommige mensen het misschien niet willen gebruiken. Het is echter niet ongebruikelijk dat andere WordPress-hosts verplichte plug-ins hebben die hun klanten moeten installeren, zoals caching- en sitebeheertools.

Sommige functies ontbreken elders

Als u kiest voor premium managed WordPress-hosting van een bedrijf zoals WP Engine of Flywheel, of zelfs een aantal goedkopere shared hosting-abonnementen, waaronder die van SiteGround, krijgt u toegang tot enkele functies die niet beschikbaar zijn op de WordPress.com Business-hosting plan.

Overdraagbare klantensites

Een van die functies is de mogelijkheid om privé-sites voor uw klanten te maken die niet openbaar beschikbaar zijn of waarvoor niet wordt gefactureerd totdat ze klaar zijn om live te gaan. Dus, als u een webdesigner bent die op zoek is naar een host die u kan helpen met klanten samen te werken en het eigendom van de sites die u maakt gemakkelijk kunt overdragen, zijn er waarschijnlijk betere opties dan WordPress.com Business hosting.

Meerdere website-omgevingen

Als u de mogelijkheid wilt hebben om aan een ontwikkelings- of testversie van uw website te werken, voordat u die wijzigingen met één druk op de knop naar uw live site pusht, is deze functionaliteit niet beschikbaar via WordPress.com Business hosting.

E-commerce ondersteuning

Een andere set functionaliteit die niet beschikbaar is in het WordPress.com Business-plan is de mogelijkheid om een ​​eCommerce-winkel te maken. Hoewel u een eenvoudige PayPal-knop aan uw website kunt toevoegen waarmee u online artikelen kunt verkopen, moet u, als u een volledig uitgeruste online winkel wilt maken, upgraden naar het duurdere e-commerceplan van $ 45 per maand.

Ten slotte, hoewel de gebruikersinterface van WordPress.com goed is ontworpen, is het niet zo leuk om naar te kijken als het stijlvolle Flywheel-klantenportaal.

Testresultaten van WordPress.com Business Performance

Dus, nu we de voor- en nadelen van het WordPress.com Business hostingplan hebben besproken, laten we eens kijken naar misschien wel de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een webhost: de sitesnelheid, uptime-niveaus en het vermogen om te handelen meerdere bezoekers tegelijk.

WordPress.com laadtijd testresultaten

Ten eerste zijn er, om de snelheid van deze host te testen, twee WordPress-websites gemaakt op twee verschillende WordPress.com Business-accounts. Op de ene site werd het standaard en lichtgewicht Twenty Nineteen-thema gebruikt, en aan de andere kant werd het populaire en zware Avada-thema geïnstalleerd en geactiveerd.

Het testen van de prestaties van de websites met behulp van deze twee contrasterende thema’s zou u een idee moeten geven van hoe snel uw website kan worden geladen, afhankelijk van de stijl van het thema dat u wilt gebruiken en het type website dat u gaat beheren.

Voor de snelheidstests werden de laadtijden van een URL van elke site gecontroleerd door Pingdom. Op de site met het zwaargewicht Avada-thema werd de URL van de startpagina gevolgd en voor het lichtgewicht Twenty Nineteen-thema een blogpost.

De laadtijden van die URL’s werden door Pingdom elke 30 minuten gedurende een periode van zeven dagen geregistreerd, wat een gemiddelde laadtijd voor elke site geeft.

Lichtgewicht thema snelheidstestresultaten

Het Twenty Nineteen-thema is standaard geactiveerd op nieuwe WordPress-websites en is een goed voorbeeld van een lichtgewicht thema dat iemand kan gebruiken voor een eenvoudige blog of een eenvoudige bedrijfssite. Nadat de site was opgezet, werd een basispagina gemaakt met wat tekst en een afbeelding. De rest van de site, inclusief de instellingen en plug-ins die door WordPress.com zijn geïnstalleerd, bleven in hun standaardstatus.

Twenty Nineteen WordPress Theme

Twenty Nineteen is het huidige standaard WordPress-thema en is een goed voorbeeld van een lichtgewicht thema.

Na zeven dagen monitoring, waarbij de snelheid van de site elke 30 minuten werd geregistreerd, was de gemiddelde laadtijd van de testpagina van de website gehost op het WordPress.com Business-plan 603 milliseconden.

Pingdom-resultaten

De pagina op de website met het lichtgewicht-thema had een gemiddelde laadtijd van 603 ms na zeven dagen testen.

Deze gemiddelde laadtijd is zeer respectabel en geeft aan dat het WordPress.com Business-plan meer dan geschikt is voor het hosten van blogs en eenvoudige websites. Nu verder naar de resultaten van de website met het zwaargewicht thema.

Multipurpose Theme Speed ​​Test Results

Omdat Avada een van de meest populaire WordPress-thema’s is – zo niet de meest populaire – is het een geschikte keuze voor het maken van functierijke websites om te testen.

Nadat de tweede site was gehost op het andere WordPress.com-bedrijfsplan, werd het premium Avada-thema geïnstalleerd en werd een van de demo’s uit de bibliotheek met opties geïmporteerd. Voor deze test werd de website-demo van Avada Agency gekozen omdat deze veel populaire functies bevatte, zoals schuifregelaars en video-achtergronden.

Avada WordPress Theme Agency Demo

De Avada Theme Agency-demo is geïmporteerd in de site om te testen hoe geschikt het WordPress.com Business-plan was voor zwaargewicht websites.

Naast de plug-ins die automatisch worden toegepast op elke website die wordt gehost op het WordPress.com Business-plan, activeert het Avada-thema ook een paar plug-ins wanneer het wordt geïnstalleerd. Al deze plug-ins, evenals de WordPress-instellingen, bleven in hun standaardstatus.

De bestandsgrootte van de pagina die vanaf deze site werd getest, was veel groter dan de testpagina op de andere site, en daarom was de gemiddelde laadtijd na zeven dagen monitoring door Pingdom 1,06 seconden of 1.060 milliseconden..

WordPress Pingdom Avada Page Speed ​​Test

De pagina op de site met het Avada-thema had een gemiddelde laadtijd van 1,06 seconden.

Zoals de afbeelding hierboven laat zien, is de testpagina op de site met de zwaargewicht Avada-tijd in een indrukwekkende hoeveelheid tijd geladen. Dit ondanks het feit dat de bestandsgrootte van de pagina veel groter was dan de testpagina van de site met behulp van het lichtgewicht thema.

Samenvatting van de paginasnelheid van WordPress.com

Samenvatting van Pingdom-paginasnelheid

Beide testsites gehost op het WordPress.com Business-plan zijn snel geladen.

Samenvattend presteerden beide testwebsites die werden gehost op het WordPress.com Business-plan goed in de snelheidstests van de Pingdom-pagina:

 • Lichtgewicht Twenty Nineteen thema gemiddelde laadtijd: 603 milliseconden (382,39 KB paginagrootte).
 • Gemiddelde Avada thema gemiddelde laadtijd: 1,06 seconden (5,29 MB paginagrootte).

Omdat de testsite met het zwaargewicht Avada-thema echter bijzonder goed presteerde, lijkt het erop dat het businessplan van WordPress.com een ​​bijzonder goede keuze is voor iedereen die dit type thema gebruikt of pagina’s met grote bestandsgroottes maakt.

Het is ook vermeldenswaard dat er geen inspanningen zijn geleverd om de testsites te optimaliseren. Als u zich daarom concentreert op het sneller laden van uw WordPress-website, door bijvoorbeeld de bestandsgrootte van afbeeldingen te verkleinen, bestanden te verkleinen of gzip-compressie in te schakelen, kunt u nog betere resultaten behalen met uw gehoste WordPress.com-site.

WordPress.com Business Plan versus de concurrentie

In een recente vergelijking van WP Engine en Kinsta hebben we ook de laadtijden van een website getest met behulp van het Avada-thema.

Hoewel dit artikel geen vergelijking is van deze hosts, is het interessant om op te merken dat de site met hetzelfde zwaargewichtthema betere laadtijden had in het WordPress.com Business-plan, vergeleken met de tijden van de sites gehost op het instapniveau WP Engine en Kinsta-plannen.

De site die werd gehost door WordPress.com en het lichtgewicht Twenty Nineteen-thema gebruikte, was echter niet zo snel in vergelijking met de door Kinsta en WP Engine gehoste sites die hetzelfde thema gebruikten.

Interessant is dat in tests die we hebben uitgevoerd voor onze SiteGround GoGeek vs StartUp-vergelijking, als het ging om het lichtgewicht thema, de sites die op deze goedkopere plannen werden gehost, in vergelijkbare tijden werden geladen als die op het WordPress.com Business-plan.

Als het echter om het zwaargewichtthema ging, waren de laadtijden van de site gehost op de gedeelde SiteGround-plannen niet zo indrukwekkend als die gehost op het WordPress.com Business-plan.

Deze resultaten ondersteunen het eerder gemaakte punt dat, als u van plan bent een eenvoudige site te maken met een lichtgewicht thema, de laadtijden van een goede gedeelde host zoals SiteGround vergelijkbaar kunnen zijn met die van WordPress.com Business plan.

Als u echter een populair multifunctioneel thema zoals Divi of Avada gaat gebruiken, of als uw website veel afbeeldingen en andere items met grote bestandsgroottes zal bevatten, zult u waarschijnlijk betere prestaties halen uit het WordPress.com Business-plan.

WordPress.com Load Impact Performance Testing

Pure paginasnelheid is niet de enige statistiek die we hebben bekeken voor onze beoordeling van het WordPress.com Business Plan. We wilden ook weten hoe goed de sites die op dit plan worden gehost, meerdere bezoekers kunnen verwerken die er tegelijkertijd toegang toe hebben.

Omdat onze testsites eigenlijk geen verkeer ontvangen, hebben we de Load Impact-service gebruikt om te simuleren dat meerdere bezoekers tegelijkertijd toegang tot de site hebben.

Voor deze prestatietest werd de homepage van de website met het zwaargewicht Avada-thema gecontroleerd door Load Impact. De service simuleerde 250 gebruikers die de pagina bezochten, en steeg van één virtuele gebruiker naar 250 gelijktijdige gebruikers met een constante snelheid tijdens een test van tien minuten.

In de onderstaande grafiek geeft de blauwe lijn het aantal virtuele gebruikers (VU) weer dat tegelijkertijd de site bezoekt, terwijl de groene lijn de laadtijd van de pagina weergeeft.

WordPress.com Business Load Impact Test

Tot 250 virtuele gebruikers die gelijktijdig toegang tot de test hadden, hadden geen invloed op de laadtijd.

Zoals u kunt zien in de bovenstaande grafiek, heeft de laadtijd van de site niet geleden, aangezien het aantal virtuele gebruikers dat er tegelijkertijd toegang toe heeft, is toegenomen tot 250. U kunt de resultaten en andere details van deze test zelf zien op de Load Impact-website.

Aangezien dit prestatieniveau goed te vergelijken is met de resultaten van dezelfde Load Impact-tests van onze Kinsta- en WP Engine-beoordelingen, plaatst het het WordPress.com Business-plan in dezelfde categorie als de vergelijkbare geprijsde instapplannen van die twee beheerde WordPress-hosts als het gaat om de mogelijkheid om de belasting van meerdere gebruikers die tegelijkertijd toegang hebben tot de site aan te kunnen.

Uptime-testresultaten van WordPress.com

Het meten van de downtime van een website is een andere goede manier om de prestaties van een host te testen. Daarom hebben we tien dagen lang de beschikbaarheid van onze testsites gecontroleerd met de Pingdom uptime checker-service.

Pingdom Uptime Test

Tijdens de tien dagen van monitoring had de ene site een uptime van 100 procent, terwijl de andere 99,99 procent had.

Zoals de resultaten laten zien, ondervond een van onze testsites geen downtime, terwijl de andere gedurende tien dagen monitoring gedurende één minuut niet beschikbaar was..

Aangezien uptime nog belangrijker is dan paginasnelheid, is het geweldig om te zien dat onze testsites minstens 99,99 procent van de tijd beschikbaar waren.

Technische details van WordPress.com Business Hosting

Voordat we deze WordPress.com Business Hosting-beoordeling afsluiten, volgen hier enkele technische details over de service waarin u mogelijk geïnteresseerd bent:

 • Website caching: Aangepaste caching-oplossing die kan worden geschaald wanneer dat nodig is, zonder tussenkomst van site-eigenaren.
 • Content Delivery Network (CDN): Website-inhoud wordt automatisch gedistribueerd naar servers over de hele wereld.
 • PHP: Momenteel is PHP versie 7.2.19 in gebruik en het is niet mogelijk om van versie te veranderen. Informatie over de laatste versie vindt u hier.
 • HTTP / 2.0: HTTP / 2.0 wordt ondersteund.
 • SSL: Gratis SSL-certificaten van Let’s Encrypt worden op uw site toegepast, maar er is geen optie om uw eigen certificaten van elders te gebruiken.
 • SFTP: Er is geen FTP-toegang tot de servers of opslagruimte.
 • Server bestandsbeheer: Geen online browser-gebaseerde bestandsbeheerder voor toegang tot de server of ondersteuning voor plug-ins voor bestandsbeheer.
 • Toegang tot de database: Er is geen toegang tot de WordPress-websitedatabase.
 • E-mailservice: Er is geen e-mailservice, maar u kunt e-mail doorsturen gebruiken of een externe e-mailprovider gebruiken met uw domein.
 • Beheer van WordPress-websites: De WordPress-software wordt automatisch bijgewerkt.
 • Plugin-beperkingen: Er is een lijst met niet-compatibele plug-ins die niet zijn toegestaan.
 • Veiligheids maatregelen: Verkeer wordt gecontroleerd om verdachte activiteiten te detecteren en de sitebeveiliging wordt regelmatig getest als onderdeel van de beveiligingsmaatregelen van WordPress.com.
 • Opschoningsdiensten na hack: WordPress.com biedt hulp als uw site is gehackt.
 • Datacenter locaties: U kunt geen datacenterlocatie kiezen of beslissen waar uw website wordt gehost. Het CDN verspreidt echter de inhoud van uw website naar meerdere wereldwijde locaties.
 • Staging-sites: Er is geen mogelijkheid om staging-sites te maken onder uw WordPress.com-account en staging-plug-ins worden niet ondersteund.
 • Migratie van WordPress-websites: U kunt de All in One WP Migration-plug-in gebruiken of de instructies volgen om uw WordPress-website naar WordPress.com Business hosting te verplaatsen.
 • Uptime-controles en garantie: Er zijn geen uptime-garanties of monitoring voor downtime.
 • Ondersteunende kanalen: Klanten van WordPress.com Business Plan hebben 24/7 toegang tot de live chat-service.

Hopelijk beantwoordt dit alle resterende vragen die u mogelijk heeft over de service. Zo niet, laat dan gerust een opmerking achter of neem contact op met het zeer behulpzame en responsieve pre-salesteam van WordPress.com via hun livechatkanaal.

Laatste gedachten

Het bedrijfsplan van WordPress.com is zeer indrukwekkend.

De mogelijkheid om uw eigen keuze van thema’s en plug-ins te installeren, betekent dat het WordPress.com Business-plan moet worden opgenomen in elke discussie van de best beheerde WordPress-hosts. Naast de functionaliteit laten de resultaten van de tests zien dat deze service qua prestaties kan concurreren met de beste hosts in deze prijsklasse.

Voeg de extra voordelen van het WordPress.com Business-plan toe, zoals toegang tot premium-thema’s, het krachtige back-upsysteem en de wizard voor het instellen van websites, om nog maar te zwijgen van de concurrerende prijzen, en deze service komt naar voren als een van de beste opties voor eigenaren van WordPress-websites op zoek naar premium hosting.

In het verleden werd de gehoste WordPress.com-service beschouwd als een inferieur alternatief voor de zelf-gehoste WordPress-ervaring. Maar nu overwint het bedrijfsplan van WordPress.com bijna alle bezwaren die iemand heeft om deze service te kiezen boven traditionele webhosting.

Dus als u op zoek bent naar de beste hostingervaring voor uw website, zou het WordPress.com Business-plan zeker op uw shortlist moeten staan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me