Wat is er aan de hand met webhosting ‘Uptime Garanties’ …

Aanbevolen WordPress-hosting


We willen allemaal dat onze websites 100% van de tijd actief zijn – dat is duidelijk. Immers, als onze sites uitvallen, zullen we waarschijnlijk daadwerkelijke klanten, potentiële klanten en mogelijk zelfs een deel van de reputatie verliezen waar we zo hard aan hebben gewerkt – om nog maar te zwijgen van het vooruitzicht van bezoekers die mogelijk hebben bijgedragen aan de verspreiding van sociale netwerken enz. hadden ze onze inhoud daadwerkelijk kunnen bereiken! Hoe meet je het verlies? Nou, het is onmogelijk om er echt een nummer op te zetten: hoe waardeer je immers het verloren potentieel? Op welke manier u er ook naar kijkt, uptime moet worden beschouwd als een groot probleem voor elke online onderneming!

Maar houdt uptime iets bij? Of ben jij een van de mensen die simpelweg aanneemt dat je hostingbedrijf de uptime van je site voor je in de gaten houdt? Misschien denk je dat ze systemen hebben om contact met je op te nemen zodra er iets misgaat? Immers, toen u zich aanmeldde voor hosting, was dit niet een van de attracties van het bedrijf dat u koos ‘Uptime garantie’? Lees verder…

Omdat ik de afgelopen weken wat downtime heb ondervonden op een van mijn sites, heb ik onlangs reden gehad om wat onderzoek te doen naar de “uptime-garanties” van verschillende webhostingbedrijven … en veel van wat ik heb gevonden heeft schudde mijn geloof in zulke beloften vrij aanzienlijk!

Een paar verrassende bevindingen:

Beginnend met de minst verrassende van mijn bevinding eerst, gaat hier:

Uptime-garanties variëren enorm!

Terwijl sommige webhostingbedrijven uptime-garanties van 100% bieden, bieden anderen helemaal geen uptime-garantie! Als ik dat een paar weken geleden had gelezen, had ik meteen iets gedacht als: “Ja, misschien, maar dat zijn alleen de minder gerenommeerde?”. Nou, nee … eigenlijk bieden sommige topwebhostingbedrijven dergelijke garanties helemaal niet op sommige van hun diensten!

Sommige bedrijven bieden zelfs uptime-garanties van slechts 99,9% …

Op het eerste gezicht klinkt 99,9% uptime best goed, toch ?! Dat is tenslotte bijna 100%! Maar een beetje rekenen, dit komt neer op een uptime-garantie van 364,64 dagen per jaar – of met andere woorden: een uptime-garantie van 99,9% laat ruimte voor maar liefst 8,64 uur downtime per jaar; wat betekent dat webhostingbedrijven die dit serviceniveau aanbieden, zichzelf in feite een foutmarge van ongeveer 40 minuten per maand geven … Die ‘99,9% uptime-garantie’ klinkt niet zo goed nu, toch? Dat gezegd hebbende, aan het eind van de dag maakt het gegarandeerde serviceniveau niet zoveel uit: in plaats daarvan, wat echt telt, is de daadwerkelijke uptime die u echt krijgt: een service met een garantie van 99% (of zelfs helemaal geen garantie) maar een werkelijke uptime van 100% verdient verreweg de voorkeur boven een service die 100% uptime garandeert maar dan eigenlijk alleen een uptime van bijvoorbeeld 99% bereikt!

Sommige uptime-garanties zijn niet zoveel waard!

Wanneer iemand zegt dat ze iets garanderen, is een logische reactie om te vragen wat er gebeurt als de dingen niet verlopen zoals beloofd? Als het gaat om webhostingbedrijven, lijkt het erop dat velen hun garantie niet met veel ondersteunen … bijvoorbeeld: een gemeenschappelijke garantie is als het serviceniveau onder de gegarandeerde uptime in een bepaalde maand daalt, u ‘ Ik heb het recht om een ​​maximale korting op uw volgende maandelijkse betaling van 5% van de volgende maandelijkse vergoeding aan te vragen (stel u voor dat u $ 5 per maand betaalt en een maand vaststelt dat u een uptime van slechts 90% heeft gehad – u heeft dan recht op een 25 cent korting op uw volgende factuur). Nauwelijks een stimulans voor het hostingbedrijf om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan hun ‘gegarandeerde’ serviceniveau. Webhostinggaranties variëren natuurlijk, sommige zijn aanzienlijk aantrekkelijker dan andere – controleer die van u!

Downtime als gevolg van gepland serveronderhoud telt meestal niet als ‘downtime’…

Bij veel webhostingbedrijven lijkt het erop dat er twee verschillende soorten downtime zijn: ‘algemene downtime’ en ‘geplande downtime’. Als uw hostingbedrijf u van tevoren op de hoogte stelt van een dreigende / geplande downtime, wordt dit meestal uit de vergelijking van het gegarandeerde serviceniveau gehaald. Gelukkig is dit soort uitvaltijd zeer zeldzaam! Zeldzaam genoeg om het in de garantie op te nemen? Je zou denken van niet, nietwaar?

De meeste webhostingbedrijven zullen niet echt moeite doen om contact met u op te nemen wanneer uw site uitvalt!

Het lijkt erop dat veel webhostingbedrijven u eenvoudigweg niet zullen waarschuwen wanneer uw site helemaal niet meer werkt (sommigen zullen het zelfs niet eens weten – zie hieronder). Op dezelfde manier zullen velen niet openlijk naar voren komen om enige vorm van compensatie aan te bieden (gegarandeerd of niet) als ze hun gegarandeerde serviceniveau niet halen (inderdaad, zoals reeds vermeld, zullen sommigen niet eens beseffen dat er zelfs maar iets mis is – zie hieronder) – in plaats daarvan moet u, om de beloofde compensatie te ontvangen, vaak degene zijn die het gesprek begint door hen te vertellen dat uw site niet actief is (of onlangs is geweest)!

Zelfs wanneer dit rechtstreeks wordt gevraagd, zullen maar weinig webhostingbedrijven u vertellen over het algehele uptime-niveau van uw site!

Kent u de uptime van uw site? Geeft uw gastheer u toegang tot dergelijke gegevens? Als je tot nu toe hebt aangenomen dat je webhost dergelijke gegevens beschikbaar heeft, is dit het moment om dit te controleren: vraag het aan je webhost en kijk wat ze zeggen!

En misschien wel het meest verrassende: veel webhostingbedrijven implementeren simpelweg helemaal geen uptime-monitoring!

Als een webhost een bepaalde mate van uptime niet garandeert, kunt u begrijpen dat ze zich niet echt bezighouden met het bewaken ervan. Maar hoe zit het met die bedrijven die een bepaald niveau van gegarandeerde uptime bieden? Moeten ze het niet volgen? Immers, als ze niet eens weten wat de uptime van een site is, hoe kunnen ze er dan zeker van zijn dat ze hun gegarandeerde serviceniveau halen? Het korte antwoord is verrassend genoeg: velen kunnen het niet! … met meer dan een paar hostingbedrijven die schijnbaar eigenlijk alleen het idee gebruiken om een ​​bepaald niveau van uptime te ‘garanderen’ als een manier om indruk te maken op nieuwe klanten en vervolgens nooit echt moeite te doen om ervoor te zorgen dat het niveau van uptime ooit wordt bereikt!

… Maar is dit allemaal zo erg??

De taak van een webhost is in de eerste plaats om uw website te hosten – daar betaalt u ze echt voor! Omvat dat ook het bewaken van de uptime? Nou, ik denk dat het allemaal afhangt van hoe je het bekijkt: sommige mensen zullen waarschijnlijk denken dat webhosts inderdaad de uptimes van hun klanten moeten bewaken (vooral degenen die een bepaald serviceniveau garanderen), terwijl anderen zullen zien dat veel webhostingbedrijven doen dergelijke uptime-monitoring-beloften helemaal niet aan hun klanten (dwz ze zijn perfect in lijn met de diensten die ze aanbieden en waarvoor hun klanten zich aanmelden / waarvoor ze zich hebben aangemeld).

Aanbevelingen:

Dus moet u zich zorgen maken als u ontdekt dat uw webhost u niet op de hoogte stelt als / wanneer uw site uitvalt? Of als ze een zo laag bedrag aan compensatie lijken te bieden als er iets misgaat, lijkt hun garantie enigszins zinloos? Of als ze een bepaald uptime-niveau garanderen, maar het dan niet echt controleren? Nou nee: waarschijnlijk niet … In een ideale wereld zouden gastheren misschien allemaal deze dingen doen, maar in werkelijkheid: zelfs enkele van de meest gerespecteerde toonaangevende gastheren lijken zich niet druk te maken! Afgezien van moraal en marketingtrucs, is het belangrijkste in mijn gedachten dat niet WHO bewaakt uw uptime, dat is uw uptime wordt ergens door iemand in de gaten gehouden! Anders, omdat niemand het controleert, is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat uw site regelmatig naar beneden gaat als gevolg van uw eigen schuld * waarbij u er zelfs helemaal niet van op de hoogte bent!

De oplossing: ongeacht of uw webhost uw uptime bewaakt, controleer het zelf met behulp van een tool / service zoals Jetpack’s ‘Monitor’-module, UpTime Robot en / of Pingdom (die ook een handige gratis mobiele app hebben – (let op: het kan nooit kwaad om het veilig te spelen door meer dan één uptime-monitoringtools / services te gebruiken in conjunctie om te helpen tegen valse positieven te zorgen) en als je ziet dat je hostingbedrijf niet goed presteert: pak het probleem dan zo snel mogelijk aan. Als je nog steeds een slechte betrouwbaarheid ziet, overweeg dan om naar een beter niveau te gaan van service (van een gedeelde naar een VPS-server bijvoorbeeld) of een compleet nieuwe host helemaal. Uptime zou immers een cruciale overweging moeten zijn voor elke serieuze online onderneming, en iets dat iemand, ergens, zou echt in de gaten moeten houden!

* als u een gedeelde hostingservice gebruikt, kan het zijn dat u downtime ervaart als gevolg van het feit dat sommige andere websites op dezelfde server te veel van zijn bronnen gebruiken, bijvoorbeeld!

Wat denk je: zijn uptime-garanties belangrijk? Moeten hostingbedrijven die een bepaald uptime-niveau garanderen, controleren of dit niveau ook daadwerkelijk wordt gehaald? Is het meten van de uptime van uw site uw verantwoordelijkheid of die van uw webhost?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me