Waarom gratis WordPress-hosting bijna altijd een slecht idee is!

WordPress aanbiedingen


Als je dit bericht leest, is de kans groot dat je overweegt je site te hosten op gratis WordPress-hosting.

Als dat het geval is, raad ik je aan om een ​​beetje op de rem te trappen en dit bericht af te maken voordat je een beslissing neemt.

Hoewel de belofte om iets gratis te krijgen altijd aanlokkelijk is, zijn er enkele verborgen ‘kosten’ met gratis WordPress-hosting waardoor het bijna altijd een slecht idee is.

Uw site wordt bijvoorbeeld langzaam geladen, u krijgt te maken met limieten en onverwachte shutdowns en u zult over het algemeen een slechte ervaring hebben in vergelijking met het kopen van betaalde hosting.

In dit bericht bespreek ik negen redenen waarom je geen gratis WordPress-hosting zou moeten gebruiken, behalve in een paar specifieke situaties. Vervolgens deel ik drie van de ‘beste’ gratis WordPress-hosts, evenals drie betaalbare betaalde alternatieven die een betere optie zijn voor de meeste sites.

Waarom biedt iemand in de eerste plaats gratis WordPress-hosting aan??

Als je een Heinlein-fan bent, weet je dat ‘er bestaat niet zoiets als een gratis lunch’. Dus waarom bieden bedrijven in de eerste plaats gratis WordPress-hosting aan? Wat is het addertje onder het gras?

Nadat we naar een aantal verschillende gratis WordPress-hosts hebben gekeken, lijkt de overheersende overeenkomst te zijn dat ze gratis hosting gebruiken als een marketingstrategie om je naar hun betaalde plannen te leiden.

Ze gebruiken het gratis abonnement om u naar hun service aan te trekken, maar vervolgens hanteren ze strikte limieten en bevatten ze veel upsells om u ertoe te brengen uw gratis service te upgraden naar een betaald abonnement..

Maar zelfs als u binnen die limieten kunt blijven en het sirenelied van agressieve upsell-aanbiedingen kunt weerstaan, is het gebruik van gratis WordPress-hosting meestal geen goede beslissing. Dit is waarom:

Negen redenen waarom u niet zou moeten vertrouwen op gratis WordPress-hosting voor een serieuze website

1. Uw site laadt super langzaam

Als je een serieuze website bouwt, is het belangrijk dat je site snel laadt. Er zijn allerlei gegevens en redenen om een ​​snelladende website te willen. Bijvoorbeeld:

 • Google gebruikt paginasnelheid als een rangordefactor in zowel zijn mobiele als desktopresultaten.
 • Langzamere laadtijden komen overeen met hogere bouncepercentages, wat betekent dat meer mensen uw site verlaten zonder in te grijpen.

Dus, hoe erg is het vergeleken met een betaalde WordPress-host?

Nou, ik heb me aangemeld voor een populaire gratis WordPress-host Byet om hun prestaties te testen, en het was frustrerend om zelfs acties uit te voeren in het WordPress-dashboard omdat alles zo traag was.

Toen ik probeerde de democontent van een thema te importeren om de hostingprestaties te testen, bleef het importproces constant verlopen omdat de verbinding te traag was.

Uiteindelijk moest ik mijn toevlucht nemen tot het testen van alleen het standaard Twenty Twenty-thema, met een mediane laadtijd van 2.681 s:

Byet hosting prestatietest

Volledige resultaten.

Hoewel 2,681 seconden goed klinken, onthoud dat dit alleen voor het standaard ‘Hallo wereld!’ Bericht en het standaardthema is. Zelfs de goedkoopste van de goedkope shared hosts kunnen deze setup meestal in ~ 1-1,5 seconden laden, dus deze prestatie is echt vreselijk.

Kortom, uw bezoekers zullen een slechte gebruikerservaring hebben aan de voorkant en u zult ook een slechte gebruikerservaring hebben aan de achterkant.

2. U moet zich houden aan strikte opslag- en bandbreedtelimieten

Met een gratis WordPress-host krijg je normaal gesproken slechts 1 tot 2 GB opslagruimte met een gratis abonnement, wat je niet veel flexibiliteit geeft. Sommige zijn zelfs lager, met 300 MB of minder.

Begrijp me niet verkeerd – dat is genoeg voor een eenvoudige WordPress-site, maar u kunt die limiet snel bereiken, afhankelijk van de plug-ins die u gebruikt en de grootte van de afbeeldingen / video’s die u naar uw site uploadt.

Daarnaast moet u zich ook zorgen maken over het halen van uw bandbreedtelimiet als uw site te veel bezoekers ontvangt. Dit is een groot probleem omdat de meeste gratis hosts agressief sites zullen afsluiten die te veel bandbreedte gebruiken.

Ter vergelijking: veel goedkope gedeelde hosts bieden onbeperkte opslag en bandbreedte, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u uw limieten overschrijdt.

3. U krijgt geen toegang tot ondersteuning

Wanneer u voor hosting betaalt, krijgt u doorgaans minimaal 24/7 ondersteuning via e-mail of livechat, terwijl sommige hosts ook telefonische ondersteuning bieden.

Dat is belangrijk omdat je vrijwel zeker in een situatie terechtkomt waarin je die ondersteuning moet gebruiken. Ik beschouw mezelf als behoorlijk ervaren met het beheren van WordPress-sites en ik moet nog steeds af en toe contact opnemen met de ondersteuning van mijn host voor hulp.

Als u echter gratis WordPress-hosting gebruikt, krijgt u meestal:

 • Geen ondersteuning.
 • Zeer minimale ondersteuning via een forum of iets dergelijks.

In het beste geval is beperkte ticketondersteuning, waarbij de meeste gratis hosts met slechts een communityondersteuningsforum gaan.

Kijk bijvoorbeeld naar het verschil in ondersteuning tussen de gratis en betaalde abonnementen op de gratis hosting van AccuWeb:

Ondersteuningsbeleid van AccuWeb

4. Uw site wordt mogelijk gearchiveerd / verwijderd als deze inactief is

De meeste gratis WordPress-hosts proberen altijd bronnen te besparen, wat betekent dat ze periodiek inactieve sites opschonen om het eigen gewicht te verwijderen.

Als uw site een periode van inactiviteit doormaakt, kunt u per ongeluk aan de verkeerde kant van een van deze zuiveringen terechtkomen en uw site volledig kwijtraken.

Als u bijvoorbeeld de ondersteuningsforums doorzoekt op 000webhost, een andere populaire gratis WordPress-host, ziet u talloze gevallen van dit gebeuren:

Site is afgesloten op 000webhost

Dus, tenzij je de druk wilt hebben om te onthouden dat je af en toe moet inloggen, is het waarschijnlijk beter om te betalen voor een host die je niet zal zuiveren als je te lang inactief bent.

5. Uw site kan om een ​​andere reden worden verwijderd (en u heeft geen verhaal)

Naast dat een site wordt afgesloten vanwege inactiviteit, ben je ook op de gril van een gratis WordPress-host voor andere soorten opschortingen.

Bij 000webhost kunt u bijvoorbeeld automatisch worden opgeschort als u de limieten voor ‘verwerkingskracht, geheugen, treffers enzovoort’ overschrijdt. Uw gastheer kan u ook schorsen als een derde partij of medewerker u meldt.

Hoewel u bezwaar kunt maken tegen een opschorting, moet u dit binnen zeven dagen doen, anders worden uw gegevens voor altijd verwijderd, zonder kans om ze te herstellen:

Opschortingsbeleid voor 000webhost-account

Het opschortingsbeleid varieert afhankelijk van de host, maar ze lijken in dit opzicht meestal redelijk op elkaar.

Hoewel betaalde hosts u ook kunnen schorsen, hebben ze een financiële prikkel om dat niet te doen, waardoor het veel minder een probleem wordt.

6. Uw host kan willekeurig worden afgesloten (en u verliest uw gegevens)

Zelfs als uw site niet wordt opgeschort of verwijderd, is er nog een andere manier waarop u de toegang tot uw site kunt verliezen.

Als je ‘beste gratis WordPress-hosts’ of iets dergelijks google, zul je een verbluffende overeenkomst opmerken tussen veel van de lijsten die je tegenkomt:

Ze zijn vaak gevuld met opgeheven opties die niet meer werken.

Nee, deze bloggers zijn niet alleen lui, het is gewoon een gevaar voor de gratis WordPress-hostingruimte.

Simpel gezegd, gratis webhosts worden veel vaker afgesloten dan betaalde webhosts.

Uw site kan dus een beetje soepel blijven puffen, maar er is een niet-triviale kans dat uw host op een bepaald moment in de toekomst kan worden afgesloten. Soms krijgt u zelfs geen melding, waardoor u uw gegevens zou kunnen verliezen als u niet regelmatig een back-up van uw site maakt.

7. U staat er alleen voor met beveiliging

De meeste betaalde webhosts implementeren proactieve beveiligingsmaatregelen en scannen omdat ze er financieel belang bij hebben uw website schoon en functioneel te houden.

Dat is niet het geval bij de meeste gratis hosts. Sommige bieden wel standaard firewalls en accountisolatie, maar het staat ver af van het soort proactieve beveiligingsmaatregelen dat een door kwaliteit betaalde WordPress-host implementeert.

De meeste betaalde WordPress-hosts bieden tegenwoordig ook gratis, eenvoudig te installeren SSL-certificaten. Hiermee krijgt u het groene hangslot in de browser van bezoekers en kunt u de gegevens beveiligen die tussen uw bezoekers en uw website worden doorgegeven.

U krijgt echter geen gratis SSL-certificaat met gratis hosting, waardoor uw gegevens tijdens het transport openstaan ​​voor kwaadwillende actoren.

8. Mogelijk krijgt u te maken met verouderde technologieën

Als u uw WordPress-site veilig en functioneel wilt houden, moet u de nieuwste technologieën gebruiken. PHP 5.6, PHP 7.0 en PHP 7.1 ontvangen bijvoorbeeld niet langer actieve ondersteuning of beveiligingsoplossingen, wat betekent dat u minimaal PHP 7.2 moet gebruiken.

Desondanks bieden veel gratis hosts niets anders dan PHP 7.0.

U zult hetzelfde ook vaak merken bij andere technologieën, zoals HTTP / 2.

Dit probleem geldt echter niet voor alle gratis WordPress-hosts. De gratis hosting van AccuWeb biedt bijvoorbeeld zowel PHP 7.X als HTTP / 2. Maar het is waar voor de meeste gratis WordPress-hosts waar ik naar keek.

9. Je zult te maken krijgen met een aantal vervelende dingen

Ten slotte heb ik dit gedeelte aan het einde geplaatst omdat het een soort van alles is voor ‘vervelende dingen waar je mee te maken krijgt, maar er zijn tijdelijke oplossingen’.

Veel gratis WordPress-hosts ondersteunen bijvoorbeeld geen e-mailhosting, wat betekent dat u geen eigen e-mail kunt maken (bijvoorbeeld [email protected]). Er zijn tijdelijke oplossingen – zoals het gebruik van een gratis Zoho Mail-account – maar dit is iets dat u niet hoeft te doen met een fatsoenlijke gedeelde host.

Evenzo zullen de e-mails die uw WordPress-site verzendt (zoals e-mails voor het opnieuw instellen van wachtwoorden) waarschijnlijk een slechte afleverbaarheid hebben, wat betekent dat ze rechtstreeks naar de spammappen van mensen gaan. Of sommige gratis hosts schakelen PHP-mail gewoon volledig uit, wat betekent dat uw WordPress-site helemaal geen e-mails kan verzenden.

Nogmaals, je zou dit kunnen oplossen door een gratis SMTP-service te gebruiken, zoals SendGrid of Mailgun, maar het voegt wat werk toe.

Andere functies die u zult missen die de meeste betaalde WordPress-hosts aanbieden, zijn:

 • Automatische back-ups
 • Automatische WordPress-updates
 • Staging-sites

Kortom, omdat u het absolute minimum aan service krijgt, zult u het initiatief moeten nemen en een aantal zaken moeten regelen die een goed betaalde host voor u zal regelen.

Twee situaties waarin gratis WordPress-hosting zinvol is

Ik denk dat er twee situaties zijn waarin gratis WordPress-hosting zinvol kan zijn. Ik denk nog steeds niet dat dit de beste oplossing is, maar het kan soms een goede oplossing zijn.

Het eerste scenario zou zijn als je gewoon een soort sandbox wilt waar je zonder risico kunt spelen met WordPress-thema’s en plug-ins. Ik heb bijvoorbeeld heel veel WordPress-testsites verspreid over verschillende hosts, omdat ik zo gemakkelijk verschillende WordPress-tools kan uitproberen.

In dergelijke scenario’s is het niet echt een groot probleem als uw site langzaam laadt of een beveiligingsprobleem heeft omdat er niets belangrijks op de site staat.

Een ander scenario waar gratis hosting zou kunnen werken, is een hobbysite zonder winstoogmerk. Als u bijvoorbeeld gewoon een website wilt maken waar uw uitgebreide familie afbeeldingen kan hosten, is misschien gratis WordPress-hosting alles wat u nodig heeft.

Toch zou ik voorzichtig zijn, omdat het altijd mogelijk is dat je host je kan afsluiten of opschorten, waardoor je je site en zijn gegevens zou kunnen verliezen.

Als u uw hobbysite waardeert, is het misschien beter om deze naar een goedkope gedeelde host te verplaatsen die een beetje betrouwbaarder is.

De zakelijke reden waarom gratis WordPress-hosting een slecht idee is

Als u het bovenstaande gedeelte opnieuw leest, zult u merken dat ik niet heb genoemd dat u een winstgericht bedrijf runt op gratis WordPress-hosting.

Er is een reden voor die weglating – het is een slecht idee!

Als u wilt dat uw bedrijf succesvol is, moet u erin investeren. Omdat ik hopelijk hierboven naar huis reed, zijn er enkele zeer reële zakelijke kosten om WordPress-hosting gratis te maken.

De grootste zijn de laadtijden van uw site. Langzame laadtijden hebben een negatieve invloed op de gebruikerservaring en de Google-ranglijst. Bovendien zijn er zelfs gegevens die een verband laten zien tussen langzamere laadtijden en een daling van de conversieratio’s. Al deze dingen zijn het tegenovergestelde van wat u nodig heeft als u wilt dat uw bedrijf succesvol is.

Er zijn ook de beveiligingsproblemen die ik hierboven noemde, en het feit dat u uw bedrijf op elk moment kunt verliezen door een onverwachte sluiting.

Als je van plan bent een succesvol bedrijf op te zetten, is investeren in kwaliteitsbeheerde WordPress-hosting, zoals WP Engine of Kinsta, een goed gebruik van je geld. U krijgt een partner die zorgt voor het optimaliseren en onderhouden van uw site, zodat u zich kunt concentreren op het laten groeien van uw bedrijf. Lees meer over hoe managed WordPress-hosting u helpt.

De drie ‘beste’ gratis WordPress-hosts

Als je nog steeds denkt dat gratis WordPress-hosting geschikt voor je is, zijn hier enkele van de betere opties die er zijn, gebaseerd op mijn onderzoek.

Deze opties kunnen enkele van de valkuilen elimineren die ik hierboven heb besproken, maar ik denk nog steeds niet dat ze een goede keuze zijn voor elk type serieuze website.

000webhost

000webhost gratis WordPress-hosting

In de bovenstaande secties leek het misschien een beetje alsof ik op 000webhost koos, maar de reden dat ik ze als voorbeeld bleef gebruiken, was eigenlijk omdat ze een van de betere, meer populaire opties zijn voor gratis WordPress-hosting.

000webhost is de gratis optie van Hostinger, een goedkope gedeelde WordPress-host.

Je hebt wel te maken met veel upsells die je ertoe aanzetten om betaalde hosting bij Hostinger aan te schaffen, maar 000webhost is nog steeds een goede optie. Dit krijg je:

 • Maak gratis twee websites.
 • Gebruik uw eigen aangepaste domein of een gratis 000webhost-subdomein.
 • Volledige database- en FTP-toegang.
 • WordPress-installatieprogramma met één klik.
 • Geen advertenties.
 • 300 MB opslagruimte
 • 3 GB aan bandbreedte

Het belangrijkste nadeel van deze is de strikte limieten – 300 MB is niet veel ruimte voor een website, en dat kun je gemakkelijk opeten met afbeeldingen.

Byet

Byet gratis WordPress-hosting

Byet is uniek omdat ze onbeperkte opslag en bandbreedte aanbieden (of op zijn minst adverteren). Er is echter één kanttekening bij de onbeperkte opslag: individuele bestanden mogen niet groter zijn dan 10 MB. Dus verwacht niet dat het vol zit met tonnen video’s of zoiets.

Andere kenmerken zijn onder meer:

 • Gebruik je eigen aangepaste domein of een gratis domeinnaam.
 • E-mailhosting voor maximaal vijf accounts.
 • One-click WordPress autoinstaller.
 • Geen advertenties.

Byet bestaat al meer dan tien jaar, dus ze zijn ook een van de stabielere gratis WordPress-hosts.

AccuWeb

AccuWeb gratis WordPress-hosting

AccuWeb is een andere gevestigde gratis host – ze bestaan ​​al sinds 2003. Ze zijn een beetje strenger dan anderen over wie zich aanmeldt – je moet een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs overleggen wanneer je je registreert, wat hen gedeeltelijk helpt bij het afdwingen een strikte regel ‘één website per persoon’.

Dit zijn de andere kenmerken:

 • 2 GB SSD-opslag en 30 GB bandbreedte.
 • Gebruikt cPanel.
 • Volledige toegang tot server en database.
 • WordPress-installatieprogramma met één klik.
 • Geen advertenties.
 • Gebruik uw eigen aangepaste domeinnaam. AccuWeb doet dat echter wel niet bieden een gratis subdomein zoals de andere.
 • Maximaal 25 e-mailaccounts.

AccuWeb lijkt de beste gratis optie als het gaat om het aanbieden van moderne technologieën. Je krijgt bijvoorbeeld nog steeds toegang tot cPanel, de nieuwste versies van PHP en HTTP / 2.

Drie goedkope betaalde alternatieven voor gratis WordPress-hosts

Dus als u geen gratis WordPress-hosting mag gebruiken voor een serieus project, waar moet u dan uw site hosten?

Welnu, als u gratis WordPress-hosting overweegt, betekent dit waarschijnlijk dat u een beperkt budget heeft, wat betekent dat u goed zou passen voor gedeelde WordPress-hosting.

Met gedeelde WordPress-hosting ‘deelt’ uw site zijn bronnen met andere sites op een server.

Hoewel dit niet ideaal is voor high-traffic, high-performance sites, is het volkomen haalbaar voor kleine projecten – en het grote voordeel is dat het uw kosten zeer laag houdt.

We hebben een hele pagina gewijd aan onze aanbevolen gedeelde WordPress-hostingproviders, maar hier volgt een kort overzicht van onze aanbevolen opties …

 • SiteGround – onze beoordeling – betaalde abonnementen beginnen bij $ 3,95 per maand (minimaal een jaar) met handige functies zoals automatische WordPress-updates, gratis SSL-certificaat, een aangepast dashboard en meer.
 • DreamHost – onze beoordeling – betaalde abonnementen beginnen bij $ 2,59 per maand (minimaal drie jaar) of $ 4,95 per maand (maandelijks betalen) met automatische WordPress-updates, gratis SSL-certificaten en automatische back-ups.
 • Bluehost – betaalde abonnementen beginnen bij $ 2,95 per maand (minimaal drie jaar) of $ 4,95 per maand (minimaal één jaar) met een gebruiksvriendelijk dashboard, enscenering, automatische WordPress-updates en meer.

Elk van deze gedeelde hosts biedt een veel beter product dan gratis WordPress-hosting op verschillende belangrijke gebieden:

 • Prestatie – zelfs bij goedkope shared hosting laadt uw site veel sneller dan gratis WordPress-hosting.
 • Gebruikerservaring – alle drie deze hosts bieden echt handige dashboards en handige onderhoudsfuncties, zoals automatische WordPress-updates.
 • Ondersteuning – u krijgt toegang tot 24/7 ondersteuning wanneer u die nodig heeft.

We hebben ook een aantal andere goedkope WordPress-hosts verzameld.

Conclusie

Op dit moment hoop ik dat ik duidelijk heb gemaakt dat er een aantal echte kosten zijn om gratis WordPress-hosting te krijgen. Hoewel u niet met geld hoeft te betalen, moet u betalen met:

 • langzamere laadtijden en verminderde gebruikerservaring
 • meer tijd besteed aan het beheren van uw site omdat u de tools mist die de meeste betaalde hosts bieden
 • de angst om uw site te kennen kan op elk moment worden afgesloten met weinig tot geen mogelijkheid tot verhaal.

Mijn mening? Als je daar rekening mee houdt, is het uitgeven van ~ $ 5 per maand voor een goedkope gedeelde host eigenlijk ‘goedkoper’ dan gratis WordPress-hosting!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map