VPS vs Hosting Dedikuar – Si të Bëni Zgjedhjen e duhur për biznesin tuaj

Marrëveshjet me WordPress


Nëse keni një uebfaqe të shkëlqyeshme që po fillon të tërheqë shumë vizitorë, ka të ngjarë të filloni të pyesni për përfitimet e mundshme të azhurnimit në një plan të ri pritës. Për shumë kompani, kjo varet në dy zgjedhje: VPS (Virtual Private Server) ose host i dedikuar.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë disa pyetje thelbësore që mund të vijnë, të tilla si: “A është një host i dedikuar me vlerë kosto shtesë?”, “A janë serverët e dedikuar opsioni më i shpejtë?”, Dhe “A mundet që një faqe në internet të dalë në të vërtetë? një server VPS? ” – plus, ne do të shohim gjithashtu disa shembuj të ushtrive udhëheqëse të industrisë që ofrojnë secilin lloj shërbimi. Deri në fund, me siguri do të jeni në gjendje të merrni një vendim të informuar mirë se cila nga këto dy teknologji të mbajtjes në internet është e drejta për përpjekjen tuaj të veçantë në internet.

Servers dhe planet e strehimit

Për të filluar, le të kalojmë disa nga bazat e pritjes, si ndryshimi midis një serveri dhe një plan pritës.

Një server është shumë thjesht një kompjuter me një hard disk, një CPU, disa memorie dhe një mori portash hyrje / dalje – në shumë mënyra, është në të vërtetë shumë i ngjashëm me kompjuterin tuaj në shtëpi. Pavarësisht nëse merrni një VPS ose një plan të dedikuar, qëndron se sa më i madh dhe më i fuqishëm të jetë harduer në server, aq më shpejt faqja juaj do të jetë në gjendje të funksionojë.

Disa nga komponentët e mësipërm të harduerit janë veçanërisht të rëndësishëm kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një plani të serverit. Disa nga këto janë:

 • Shpejtësia e CPU-së
 • Sasia e kujtesës në dispozicion
 • Sasia e hapësirës së ruajtjes / diskut

Atëherë, çfarë e bën zgjedhjen e një serveri kaq problematik? Përgjigja qëndron në dy faktorë të tjerë që kontribuojnë në mjedisin e serverit tuaj – planin tuaj të pritjes dhe se si këto komponentë të harduerëve janë përdorur në të vërtetë brenda serverit.

Një plan pritës është më shumë sesa një server. Një plan pritës është i përbërë nga të dy serverët dhe një numër shërbimesh menaxhimi siç janë përmirësimet thelbësore të programeve, protokolet e ndryshme të sigurisë (d.m.th. skanimet e malware dhe heqja automatike e virusit), dhe monitorimi i përgjithshëm i performancës, për të përmendur vetëm tre. Për të gjykuar me saktësi përshtatshmërinë e një plani të pritjes, duhet të jeni të vetëdijshëm për faktorët e mëposhtëm:

 • Pajisja e serverit
 • Shërbime të ndryshme të Menaxhimit të përfshira
 • Si përdoret pajisja

Pika e fundit në listën tonë – si përdoret pajisja – është pak a shumë ajo që ndan VPS dhe planet e dedikuara të pritjes. Pra, le të vazhdojmë …

Përkushtuar dhe VPS Hosting

Me planet e dedikuara të pritjes së pritjes, ka vetëm një përdorues që përdor për të përdorur GJITHA e pajisjes në server. Në të kundërt, me një plan hosting VPS hardveri i serverit mund të përdoret nga një numër i përdoruesve të ndryshëm.

Një plan i dedikuar pritës mund të mendohet në një mënyrë të ngjashme me kompjuterin tuaj të rregullt. Ju zotëroni të gjithë pajisjet dhe ju dhe vetëm keni qasje në të gjitha burimet në dispozicion.

Një VPS, nga ana tjetër, mund të krahasohet me një kompjuter që po ndahet nga shumë përdorues. Imagjinoni një zyrë me një kompjuter të vetëm dhe katër punonjës. Një miut, tastiera dhe ekrani individual janë të lidhur në kompjuter për secilin përdorues. Në total, ky kompjuter ka katër monitorë, katër tastierë dhe katër minj. Userdo përdorues po ekzekuton një version të veçantë të Windows-it dhe secilit përdorues i jepet maksimumi saktësisht një e katërta e hapësirës, ​​memorjes dhe CPU-së në dispozicion të diskut..

Serverët VPS përdorin teknologji “virtualizimi” për të ndarë në mënyrë efektive burimet e tyre midis përdoruesve të shumtë. Nëse hardueri përbëhet nga një hard disk 500 GB, 12 GB memorje dhe katër persona përdorin harduerin, secili do të marrë 125 GB hapësirë ​​ruajtjeje dhe 3 GB memorje.

Dallimet kryesore

Shtë e rëndësishme të kuptoni që të vetmet ndryshime midis VPS dhe serverëve të dedikuar që ia vlen të theksohen të gjitha burojnë nga mënyra se si përdoret pajisja. Të dy VPS dhe hosti i dedikuar mund të ofrojnë serverë të nivelit të ulët dhe të nivelit të lartë, dhe të dy mund të jenë të shpejta! Po kështu, të dy shërbimet mund të vijnë me skanim automatik dhe heqje të malware, kontrolle vjetore të sigurisë dhe më shumë.

Disa pako do të përfshijnë shërbime specifike falas, disa do t’ju kërkojnë të paguani pak më shumë; do të duhet të hidhni një vështrim nga afër në shërbimet specifike të menaxhimit të ofruara nga cilido kompani pritëse që po konsideroni.

Tani, le ta tërheqim vëmendjen tonë në ndryshimet që rrjedhin nga arkitekturat e dy llojeve të shërbimeve.

kosto

Kjo është ekonomi e pastër. Nëse një kompani pritëse mund të vendosë më shumë njerëz në të njëjtin server, ata mund t’i bëjnë këto pako më të lira sepse kostot e tyre për klient do të jenë më të ulëta. Kjo i bën opsionet VPS shumë më të lira se sa homologët e tyre të dedikuar. Shërbimet VPS të nivelit të ulët fillojnë me 20 dollarë në muaj, me orën e mesme ato me 55 $ / muaj, dhe serverët e nivelit të lartë do t’ju kthejnë asgjë nga 120 $ / muaj ose më shumë.

Ndërsa kam parë një server të dedikuar 99 $ / muaj, një produkt me cilësi të ulët me cilësi të mirë zakonisht do të jetë më afër $ 150 / muaj. Zgjidhjet e intervalit mesatar do të jenë rreth 250 dollarë në muaj, dhe prej andej në qiell është kufiri. Në varësi të nevojave tuaja të veçanta, një plan i zotëruar plotësisht i menaxhuar i dedikuar plotësisht mund t’ju kthejë rreth $ 2,500 / muaj – megjithëse kjo zakonisht është për faqet e internetit me dhjetëra miliona vizitorë në muaj.

siguri

Serverët e përkushtuar thuhet se janë më të sigurt se VPS. Kjo sepse përveç të gjitha kërcënimeve të zakonshme me të cilat duhet të përballet çdo plan pritës, Serverat VPS kanë një dobësi të veçantë që nuk i kushtohet: hiper këshilltarit.

Përveç që kanë emrin më të lezetshëm ndonjëherë, hipervirësi merret me krijimin dhe menaxhimin e secilës prej makinave virtuale (alotmenteve) në server. Shumica e viruseve ndikojnë vetëm në një makinë virtuale (d.m.th. një llogari të vetme përdoruesi), por në disa raste shumë të rralla ato në të vërtetë mund të jenë të avancuara sa duhet për të anashkaluar plotësisht hiper këshilltarin, duke u përhapur në të gjitha llogaritë në server.

konfiguracion

Konfigurimi është një aspekt ku serverat e dedikuar me të vërtetë dallohen. Për shkak se ju jeni përdoruesi i vetëm në sistem, ju keni afërsisht kontroll të plotë mbi gjithçka dhe për këtë arsye mund të bëni gjithçka që dëshironi me të – drejt e në ndryshimin e pjesëve të ndryshme të softuerit bazë të tij ose të harduerit.

Duke pasur kontroll të plotë mbi serverin, do të jeni në gjendje që (për sa kohë që të keni aftësi) të bashkoni një konfigurim që është i duhuri për çfarëdo siti që ju po funksiononi. Shumica e përdoruesve nuk do të kenë nevojë kurrë – ose duan të – luajnë rreth tyre me cilësime të tilla, por për ata që kanë nevojë për një konfigurim shumë specifik për të ekzekutuar një aplikacion shumë të specializuar ose raste të tjera të veçanta, një server i dedikuar do të jetë i vetmi i zbatueshëm zgjedhje.

Performance

Performanca është e lidhur kryesisht me specifikimet e harduerit të serverit. Duke pasur parasysh dy serverë me të njëjtat specifikime, serverat e dedikuar gjithmonë do të kenë një avantazh të performancës ndaj serverëve VPS – sepse nuk duhet të ndajnë burimet midis përdoruesve dhe me një server VPS. Prandaj, vijon se konfigurimet e serverave shumë të lartë ekzistojnë vetëm për përdoruesit e përkushtuar. Nëse vërtet faqja e internetit ose ndërmarrja juaj ka nevojë për një sasi të përbindësh pajisjesh për ta fuqizuar atë, atëherë do të jeni në gjendje të merrni këtë lloj të energjisë nga një ose shumë serverë të dedikuar.

Si të zgjidhni midis VPS dhe Hosting Dedikuar

Së pari, le të përjashtojmë koston. Nëse biznesi juaj nuk gjeneron ende mjaftueshëm për të përballuar një server të dedikuar, atëherë pritja VPS me siguri do të jetë një zgjedhje e shkëlqyeshme. Në fakt, unë zakonisht rekomandoj VPS pothuajse në të gjitha bizneset në internet. Një rregull i mirë për t’u ndjekur është kjo: Nëse ndërmarrja juaj në internet nuk po gjeneron para të mjaftueshme për të mbuluar kostot e një serveri të dedikuar, atëherë shanset janë që askund nuk keni nevojë për një të tillë.

Siguria është gjithashtu e lehtë për të përjashtuar. Rreziku shtesë për sigurinë e një virusi që anashkalon hiper këshilluesin është aq i vogël sa që ndodh rrallë. Nëse po filloni një biznes të bazuar në siguri (d.m.th. ligjore, bankare ose të lidhur me qeverinë), ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë një server të dedikuar për paqe shtesë të mendjes, por për shumicën e llojeve të tjera të biznesit nuk duhet të jetë një nga çështje. Vlen të përmendet se nuk ka asnjë server në botë i cili është i sigurt nga sulmet, nëse dikush është i prirur të fitojë qasje. Për më tepër, shumica e vrimave të sigurisë këto ditë janë krijuar nga faqet e internetit dhe përdoruesit duke përdorur kod të pasigurt në pjesën e përparme të faqes së internetit të tyre sesa nga ndonjë faj i vetë serverit.

Në përvojën time, zgjedhja zakonisht zvogëlohet në konfigurim dhe performancë. Për shembull, nëse duhet të përdorni një server me një konfigurim shumë specifik të harduerit, do të duhet të shkoni me një shërbim të dedikuar që ju lejon të mbledhni serverin tuaj fizik. Po kështu, nëse keni nevojë të instaloni një softuer special, ose dëshironi të akordoni pajisjen tuaj për ta bërë softuerin tuaj të funksionojë sa më efikasisht të jetë e mundur, kushtimi mund të jetë mënyra e vetme.

Vlen gjithashtu të përmendet këtu se nëse nuk keni një marrëveshje (të shtrenjtë) me kompaninë tuaj pritëse që vendos të gjitha operacionet ditore të drejtimit të një serveri të dedikuar në gjykatën e tyre, me të vërtetë do të jeni në gjendje të shfrytëzoni fuqinë shtesë e drejtimit të një nëse keni dikë në ekipin tuaj me disa aftësi seriozisht të frikshme të serverit. Nëse nuk keni askënd në listën e pagave që di shumë për teknologjinë e serverit, do të keni të ngjarë të përdorni për të përdorur siç duhet – dhe ndoshta edhe të pengohen duke pasur nevojë të përballeni – drejtimin e një serveri të dedikuar.

Performanca është një çështje e ndërlikuar. ’Shtë gjithçka për konfigurimin e pajisjeve. Jo të gjithë serverët e dedikuar janë më të shpejtë se serverët VPS – dhe disa madje mund të jenë ngadalshme sesa serverët VPS. Këtu është një shembull: le të krahasojmë një plan të dedikuar dhe një VPS, të dy nga e njëjta kompani:

VPS
përkushtuar

Bërthama CPU64
kujtim6GB4GB
Hapsirë ruajtjeje90GB1TB
Bandwidth3TB5TB
çmim$ 90 / month$ 195

Siç mund ta shihni, VPS është ndoshta shumë më shpejt sesa homologu i saj i përkushtuar. Mund të thoni që hapësira e ruajtjes dhe gjerësia e brezit është më pak, por kjo me të vërtetë nuk ka asnjë ndikim në shpejtësinë e sitit. Në fakt, përveç nëse duan të ruajnë dhe të shërbejnë video në / nga serveri i tyre, shumë pak njerëz do t’ju duhet ndonjëherë sa më shumë hapësirë ​​në disk prej 90 GB.

Sa i përket gjerësisë së bandës, kjo me të vërtetë mund të bëhet një pengesë. Sidoqoftë, ka një plan 150 $ / muaj VPS në të njëjtin host i cili ofron 5TB të bandës me tetë bërthamë dhe 10 GB memorje. Ky është akoma një çmim më i mirë sesa zgjidhja e dedikuar për fund të ulët!

Kështu që kur është shpejtoni një faktor vendimtar? Unë në fakt fola me një përfaqësues të SiteGround i cili ishte mjaft i bukur për të qenë i sinqertë dhe për të biseduar numrat me mua. Ai konfirmoi dyshimin tim – serverët e përkushtuar me shpejtësi të mençur rrahin VPS në vëllime shumë të larta të trafikut. Shifra që ai citoi ishte rreth 500,000 shikime në faqe në muaj, që është një shumë e konsiderueshme për shumicën e faqeve!

A duhet të zgjedh një host të kushtuar?

Bazuar në planet e disponueshme të pritjes dhe hulumtimin që kam bërë duke folur me përfaqësues të ndryshëm, përgjigjja ime e shkurtër është: me siguri jo. Për të arritur vërtet përgjigjen e duhur, duhet të bëni dy pyetje:

 • A e përjeton faqja ime rregullisht trafikun mbi 500,000 shikime të faqeve në muaj?
 • A kam nevojë për harduer dhe / ose softuer shumë të specializuar, dhe a kam ekspertizë për ta vendosur këtë në dispozicionin tim?

Nëse përgjigjja për secilën nga këto pyetje është “po”, duhet të konsideroni seriozisht hulumtimin e një zgjidhjeje të dedikuar pritëse. Nëse përgjigjja për të dy është “jo”, duhet të jeni mirë me një VPS.

Ekziston një konsideratë përfundimtare: prestigj. Nëse keni një dyqan Gucci, me siguri nuk do të keni karrige të IKEA – edhe nëse ato janë jashtëzakonisht të rehatshme dhe e kryejnë punën e tyre në mënyrë të përsosur. Nëse po krijoni një aplikacion bankar në internet, nga një këndvështrim marketingu do të dëshironi të përdorni se përdorni serverin më të sigurt, më të lartë – edhe nëse një konfigurim i tillë nuk kërkohet teknikisht për të ekzekutuar aplikacionin. Në raste të tilla, marrja e një serveri të dedikuar gjithashtu mund të jetë e vlefshme.

Zgjedhja e hostit të duhur

Në shumë raste, zgjedhja e hostit të duhur është më e rëndësishme sesa zgjedhja e planit të duhur të pritjes. Ka tre gjëra që unë rekomandoj të bëni për të kuptuar se cili host është i duhuri për ju:

 • Lexoni një numër artikujsh “hostet kryesorë” në internet dhe / ose, akoma më mirë, bisedoni me disa zhvillues jo të njëanshëm
 • Shfletoni hostingreview.io për vlerësimet e përgjithshme të ndërmarrjeve pritëse
 • Bisedoni me mbështetjen e klientëve të çdo ndërmarrje të mundshme përpara se të vendosni

Leximi i artikujve për hostet më të mira do t’ju japë një listë të shkurtër të ushtrive për të parë. Merrni këto artikuj me një kokërr kripë, megjithatë, sepse shumica prej tyre përmbajnë lidhje shoqërore, të cilat, për fat të keq, mund t’i bëjnë më pak nga botuesit më pak skrupulozë të njëanshëm. Sido që të jetë, mendoj se është e sigurt të thuash që do të mësosh më shumë për anën e mirë të ushtrive të përmendura në këto lloje artikujsh sesa të këqijat. Në kokë, ju së paku do të jeni në gjendje të njiheni me një mori kandidatësh të mundshëm.

Shfletimi i hostreview.io është gjithashtu një gjë e shkëlqyeshme për të bërë sepse kjo uebfaqe nuk punon aspak me lidhje Filialin; ajo mbledh opinione përmes mediave sociale dhe vlerëson pritësit në përputhje me rrethanat. Sipas mendimit tim, ky është një sistem shumë më i mirë, megjithëse nuk është pa fajet e tij.

Me sa di unë, të dhënat janë grumbulluar. Për shembull, një host me plane të dedikuara në nivel të lartë mund të ketë plane nën-parash të VPS-së. Shqyrtimet negative për planet VPS do të ndikojnë në rezultatin e përgjithshëm të kompanisë. Nëse kjo është e mirë apo e keqe është e diskutueshme. Personalisht, unë mendoj se një kompani duhet të përpiqet për përsosmëri në të gjitha fushat. Nëse e njëjta kompani operon një nga zgjidhjet më të mira VPS por një nga zgjidhjet më të kushtuara, kjo nuk do të jetë shumë e sigurt – edhe nëse në fakt po kërkoj vetëm një VPS.

Kujdesuni që gjithashtu të lexoni disa nga tweet-et në lidhje me faqen për të marrë një sens pse njerëzit pëlqejnë ose nuk e pëlqejnë hostin që ke zgjedhur të shikosh.

Biseda me mbështetjen e klientit është një mënyrë e rëndësishme për të vlerësuar nivelin e vëmendjes që një kompani i paguan klientëve të tyre. Sidoqoftë, kjo nuk është aspak e paqartë, pasi përgjigjet e shitjeve janë ndoshta më të motivuara sesa teknikët mbështetës, me të cilët do të bisedoni pasi të blini në të vërtetë një plan. Thënë kjo, një përvojë e keqe me një përfaqësues të shitjeve mund të jetë një tregues i mirë i nivelit të përgjithshëm të cilësisë së kompanisë.

Drejtuesit kryesorë të VPS dhe Dedikuar

Keni nevojë për disa shembuj specifik se ku të filloni? Mos u shqeteso. Më poshtë janë disa nga hostet që dimë pak rreth. Mbani në mend se nuk ka diçka të tillë si një host i përsosur; nikoqirët e këqij kanë ditët e tyre të mira dhe nikoqirët e mirë kanë ditët e tyre të këqija.

Ndërsa lexoni rishikime, duhet të dini që joproduktivat prej 1-2 ditësh janë të rralla, por ndodhin herë pas here. Një host i madh mund të ketë dhjetëra mijëra llogari. Shanset për disa që vuajnë nga problemet për t’u zgjidhur çdo vit janë me të vërtetë të larta. Fatkeqësisht, të gjithë hostët kanë përgjegjësi të përjetojnë probleme të tilla dhe asnjë nuk është i pamend. Reallyshtë me të vërtetë se sa shpesh ata kanë çështje të tilla dhe si shkojnë në trajtimin e tyre që veçojnë më të mirën nga pjesa tjetër!

SiteGround

Unë kam dy arsye për paraqitjen e parë të SiteGround. Ata kanë tendencë të marrin vlerësime të shkëlqyera në mediat sociale dhe koha që kalova me përfaqësimet e tyre të shitjeve nuk ishte asgjë më e mirë.

Unë u përpoqa të merrja një përgjigje të drejtpërdrejtë nga tre kompani pritëse në lidhje me “epërsinë” e shërbimeve të tyre të nivelit të lartë VPS mbi shërbimet e tyre të dedikuara për fund të ulta dhe SiteGround ishte i vetmi që më dha informacion të dobishëm dhe përgjigje të drejta.

Shërbimi i tyre VPS (të cilin ata, si shumë hostë të tjerë, e kanë etiketë ‘mbajtjen në re”) mund të jetë pak në anën e shtrenjtë në krahasim me disa kompani të tjera, por është jashtëzakonisht i personalizueshëm. Ju mund të zgjidhni sa bërthamë ju nevojiten dhe sa memorie dhe ruajtje keni qasje. Një VPS i mirë me SiteGround do t’ju kushtojë rreth $ 70 / muaj, por do të merrni një teknologji të shkëlqyeshme dhe një nivel shërbimi jashtëzakonisht të mirë. Serverat e tyre të dedikuar fillojnë nga 200 dollarë në muaj, gjë që nuk është e keqe.

Rrjeti i lëngshëm

Liquid Web është një kompani tjetër që është rishikuar mirë në mediat sociale. Kam punuar me një mik në një faqe në internet, të cilën e kemi bashkuar pak kohë më parë, të cilën vendosëm ta presim me Liquid Web kryesisht për shkak të shqetësimeve të kostos dhe ka qenë atje çdo herë që.

Planet e tyre VPS vijnë në rreth $ 50 për fund të ulët me shtesa a la carte që ju mund t’i përzieni dhe t’i përshtateni nevojave tuaja. Planet e dedikuara fillojnë me $ 150 / muaj – që duket si një marrëveshje mjaft e mirë në shikim të parë!

Tempulli i mediave

Media Temple është një kompani pritëse më e aftë për fund të lartë, me të cilën personalisht kam pasur shumë përvojë. Ata janë, rastësisht, ata që e presin këtë uebfaqe që po lexoni aktualisht. Mbështetëse të mençur kanë qenë gjithmonë të shkëlqyera; nga përgjigjet e shitjeve deri tek mbështetja teknike, ato pothuajse gjithmonë shkojnë sipër dhe përtej asaj që pritet prej tyre. Megjithëse kam pasur disa shqetësime të mëparshme me shërbimet e tyre të përbashkëta ndër vite, planet e tyre të pritjes VPS janë të nivelit më të lartë! Ndoshta më e mira nga të gjitha, unë ende nuk duhet të bëj ndonjë çështje në të gjitha kur bëhet fjalë për instalimin e gjërave në to!

Në lidhje me vetëm dobësinë e Temple Media është që ato janë mjaft të shtrenjta, veçanërisht kur bëhet fjalë për pritjen e dedikuar. Ju merrni atë që ju paguani, pse. Unë nuk i kam provuar ende shërbimet e tyre të nivelit të lartë (pjesërisht sepse konfigurimi më i ulët kushton 2,000 dollarë në muaj), por një numër i madh i kompanive të teknologjisë së lartë të biznesit të lartë vendosin t’i përdorin ato!

Linode

Linode është një kompani me të cilën nuk kam ndonjë përvojë personale, por shpesh dëgjoj gjëra të mira rreth tyre – veçanërisht në lidhje me kohën dhe ndihmën. Mark Jaquith (një zhvillues kryesor i WordPress) për shembull, duket se i mban ata në konsideratë të lartë, që është padyshim një pikënisje e mirë.

Përditësimet e ruajtjes së Linode RAM dhe SSD janë fantastike. Zbritja dhe shkurtova faturën time të Linode në gjysmë dhe është akoma më e shpejtë.

– Mark Jaquith (@markjaquith) 19 Prill 2014

Linode është një shërbim i vetëm VPS – i cili është një gjë e mirë për mendimin tim sepse lejon që ajo të përqendrojë të gjithë energjinë e tij në bërjen e një gjëje. Shtë interesante që çmimet jepen në orë dhe jo në muaj (megjithëse kostot mujore janë akoma të dukshme nëse i duhen ato). Një tjetër gjë që më pëlqen në lidhje me Linode është se ata kanë një paketë “të vogël” për vetëm 10 dollarë në muaj! Kjo nuk është një zgjidhje e fuqishme, natyrisht (lloji i çmimit thotë të gjitha), por nëse nuk keni shumë vizitorë, por ende keni nevojë për një zgjidhje të besueshme VPS, sigurisht që është një alternativë e shkëlqyeshme për pritjen e përbashkët!

Fundi i tyre i lartë 80 $ / muaj VPS është jashtëzakonisht i fuqishëm për çmimin. Me gjashtë bërthama, 8 GB RAM, 192 GB depozitim SSD dhe gjerësi bandë me 8 TB, është një nga paketat më të gjithanshme që kam parë deri më tani.

përfundim

Tani duhet të keni një kuptim të mirë të dallimeve të ndryshme midis dedikuar dhe host VPS. Elsedo gjë tjetër, duke qenë e barabartë, një zgjidhje VPS ka të ngjarë që basti më i mirë për të gjithë, por përpjekjet më të mëdha në internet. Nëse paratë me të vërtetë nuk janë objekt, atëherë nuk ka asgjë të keqe në marrjen e një pakete të dedikuar. Në disa raste, në të vërtetë mund të jetë opsioni i vetëm i arsyeshëm!

Mos harroni, megjithatë, që shërbimet e ndryshme të menaxhimit që merrni me planin tuaj të pritjes janë po aq të rëndësishme sa specifikimet dhe shërbimi ndaj klientit – prandaj sigurohuni t’i kontrolloni këto me tërësi me disa host të ndryshëm përpara se ta bëni atë përfundimtar të gjithë-rëndësishëm vendim!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me