VPS vs dedikert hosting – Hvordan gjøre det riktige valget for bedriften din

WordPress-tilbud


Hvis du har et flott nettsted som begynner å tiltrekke mange besøkende, begynner du sannsynligvis å lure på om de potensielle fordelene ved å oppgradere til en ny hostingplan. For mange selskaper koker dette til to valg: VPS (Virtual Private Server) eller dedikert hosting.

I denne artikkelen diskuterer vi noen grunnleggende spørsmål som kan komme opp, for eksempel: “Er dedikert hosting verdt den ekstra kostnaden?”, “Er dedikerte servere det raskeste alternativet?”, Og “Kan et nettsted faktisk vokse ut? en VPS-server? ” – pluss at vi også skal se på noen eksempler på bransjeledende verter som tilbyr hver type tjeneste. Mot slutten vil du forhåpentligvis kunne ta en velinformert beslutning om hvilken av disse to webhotellteknologiene som er den riktig for din egen online innsats.

Servere og vertsplaner

Til å begynne med, la oss gå over noen få hosting-grunnleggende ting, som forskjellen mellom en server og en hostingplan.

En server er ganske mye bare en datamaskin med en harddisk, en CPU, litt minne og en mengde inngangs- / utgangsporter – på mange måter er den faktisk veldig lik datamaskinen din hjemme. Uavhengig av om du får en VPS eller en dedikert plan, står det at jo større og kraftigere maskinvaren på serveren er, jo raskere vil nettstedet potensielt kunne kjøre.

Noen av de ovennevnte maskinvarekomponenter er spesielt viktige når det gjelder valg av serverplan. Noen av disse er:

 • Hastigheten til CPU
 • Mengden tilgjengelig minne
 • Mengden lagringsplass / diskplass

Så hva gjør det da å velge en server så problematisk? Svaret ligger i to andre faktorer som bidrar til ditt servermiljø – hostingplanen din og hvordan disse maskinvarekomponentene faktisk brukes på serveren.

En hostingplan er mer enn bare en server. En vertsplan består av både serveren og en rekke administrasjonstjenester som oppgradering av kjerneprogramvare, forskjellige sikkerhetsprotokoller (dvs. skanning av skadelig programvare og automatisk fjerning av virus), og generell ytelseovervåking, for bare å nevne tre. For å bedømme egnetheten til en vertsplan nøyaktig, bør du være oppmerksom på følgende faktorer:

 • Serverens maskinvare
 • De forskjellige ledelsestjenestene inkludert
 • Hvordan maskinvaren brukes

Det siste elementet på listen vår – hvordan maskinvaren brukes – er mer eller mindre det som skiller VPS og dedikerte hostingplaner. Så la oss gå videre …

Dedikert og VPS Hosting

Med dedikerte hostingplaner er det bare én bruker som får bruke ALLE maskinvaren på serveren. I motsetning til dette, med en VPS-hostingplan, kan serverens maskinvare brukes av en rekke forskjellige brukere.

En dedikert hostingplan kan tenkes på en lignende måte som din egen vanlige datamaskin. Du eier all maskinvaren, og du og bare har tilgang til alle tilgjengelige ressurser.

En VPS kan derimot sammenlignes med en datamaskin som deles av flere brukere. Se for deg et kontor med en enkelt datamaskin og fire ansatte. En individuell mus, tastatur og skjerm er koblet til datamaskinen for hver bruker. Totalt har denne datamaskinen fire skjermer, fire tastaturer og fire mus. Hver bruker kjører en egen versjon av Windows og hver bruker tildeles maksimalt en fjerdedel av tilgjengelig diskplass, minne og CPU-hastighet.

VPS-servere bruker “virtualisering” -teknologier for effektivt å dele ressursene sine mellom flere brukere. Hvis maskinvaren består av en 500 GB harddisk, 12 GB minne, og fire personer bruker maskinvaren, vil de hver få 125 GB lagringsplass og 3 GB minne.

Hovedforskjeller

Det er viktig å forstå at de eneste forskjellene mellom VPS og dedikerte servere som er verdt å fremheve alt stammer fra hvordan maskinvaren brukes. Både VPS og dedikert hosting kan tilby avanserte og avanserte servere, og begge kan virke raskt! På samme måte kan begge tjenestene komme med automatisk skanning og fjerning av skadelig programvare, årlige sikkerhetsrevisjoner og mer.

Noen pakker vil inneholde spesifikke tjenester gratis, noen vil kreve at du betaler litt ekstra; må du se nærmere på de spesifikke administrasjonstjenestene som tilbys av det vertsselskapet du vurderer.

La oss nå rette oppmerksomheten mot forskjellene som stammer fra arkitekturene til de to tjenestene.

Koste

Denne er ren økonomi. Hvis et vertsfirma kan sette flere mennesker på samme server, kan de gjøre disse pakkene billigere fordi kostnadene per kunde blir lavere. Dette gjør VPS-alternativene mye billigere enn deres dedikerte kolleger. Low-end VPS-tjenester starter på $ 20 / month, mellomtoner klokke på rundt $ 55 / month, og high-end servere vil sette deg tilbake alt fra $ 120 / month eller mer.

Selv om jeg har sett en dedikert server på $ 99 / måned, vil et lavprodukt av god kvalitet vanligvis være nærmere $ 150 / måned. Mid-range løsninger vil være rundt $ 250 / måned, og derfra på himmelen er grensen. Avhengig av dine egne behov, kan en fullstendig administrert dedikert hostingplan til og med sette deg tilbake rundt $ 2500 / måned – selv om dette vanligvis er for nettsteder med titalls millioner besøkende i måneden.

Sikkerhet

Dedikerte servere sies generelt å være sikrere enn VPS. Dette er fordi i tillegg til alle de vanlige truslene som en hvilken som helst vertsplan må møte, VPS-servere har en spesiell svakhet det dedikerte ikke: hypervisoren.

Bortsett fra å ha det kuleste navnet noensinne, håndterer hypervisoren å lage og administrere hver av de virtuelle maskinene (tildelingene) på serveren. De fleste virus påvirker bare en virtuell maskin (dvs. en enkelt brukerkonto), men i noen veldig sjeldne tilfeller kan de faktisk være avanserte nok til å omgå hypervisoren fullstendig og spre seg til alle kontoer på serveren..

konfigurasjon

Konfigurasjon er ett aspekt der dedikerte servere virkelig skiller seg ut. Fordi du er den eneste brukeren på systemet, har du nesten total kontroll over alt og kan derfor gjøre stort sett hva du vil med det – helt til å endre forskjellige deler av kjerneprogramvaren og / eller maskinvaren.

Ved å ha full kontroll over serveren, vil du kunne (så lenge du har ferdighetene) sette sammen en konfigurasjon som er riktig for det nettstedet du kjører. De fleste brukere trenger ikke noen gang å – eller ønske å leke seg med slike innstillinger, men for de som trenger en veldig spesifikk konfigurasjon for å kunne kjøre et høyspesialisert program eller andre spesielle tilfeller, vil en dedikert server sannsynligvis være den eneste levedyktige valg.

Opptreden

Ytelsen er i stor grad relatert til serverens maskinvarespesifikasjoner. Gitt to servere med samme spesifikasjoner, vil dedikerte servere alltid ha en ytelsesfordel i forhold til VPS-servere – fordi de ikke trenger å dele ressursene mellom brukere og med en VPS-server. Det følger da at veldig avanserte serverkonfigurasjoner bare eksisterer for dedikerte brukere. Hvis nettstedet eller bedriften din virkelig trenger en monstermengde maskinvare for å drive den, vil du bare kunne få denne typen strøm fra en eller flere dedikerte servere.

Hvordan velge mellom VPS og dedikert hosting

La oss først utelukke kostnader. Hvis virksomheten ennå ikke genererer nok til å ha råd til en dedikert server, vil VPS-hosting nesten helt sikkert være et godt valg. Faktisk anbefaler jeg generelt VPS til nesten alle online virksomheter. En god tommelfingerregel å følge er denne: Hvis det elektroniske foretaket ditt ikke genererer nok penger til å dekke kostnadene for en dedikert server, er sjansen stor for at du ikke er i nærheten av å trenge en.

Sikkerhet er også lett å utelukke. Den ekstra sikkerhetsrisikoen for at et virus omgår hypervisoren er så liten at det sjelden skjer. Hvis du starter en virksomhet basert på sikkerhet (dvs. juridisk, bank- eller myndighetsrelatert), kan det være lurt å vurdere en dedikert server for ekstra trygghet, men for de fleste andre typer virksomheter burde det ikke være mye av utgave. Det er imidlertid verdt å merke seg at det ikke er noen server i verden som er trygge for angrep hvis noen er bøyde på å få tilgang. Dessuten er de fleste sikkerhetshull i disse dager laget av nettsteder og brukere som bruker usikker kode i front-enden av nettstedet, i stedet for fra feil på serveren selv..

Etter min erfaring koker valget vanligvis ned til konfigurasjon og ytelse. For eksempel, hvis du absolutt må bruke en server med en veldig spesifikk maskinvarekonfigurasjon, må du gå med en dedikert tjeneste som lar deg montere din egen fysiske server. På samme måte, hvis du trenger å installere spesiell programvare, eller du vil stille inn maskinvaren for å gjøre programvaren din kjørt så effektivt som mulig, kan dedikert være den eneste veien å gå.

Det er også verdt å merke seg at at med mindre du har et (dyrt) arrangement med ditt vertsfirma som legger alle de daglige driftene med å drive en dedikert server på deres domstol, vil du bare kunne utnytte den ekstra kraften å kjøre en hvis du har noen på laget ditt med noen seriøst formidable serverferdigheter. Hvis du ikke har noen på lønningslisten som vet mye om serverteknologi, vil du sannsynligvis kjempe for å benytte deg av – og kanskje til og med bli hindret av å måtte takle det – å drive en dedikert server.

Ytelse er en vanskelig sak. Det handler om maskinvarekonfigurasjon. Ikke alle dedikerte servere er raskere enn VPS-servere – og noen kan til og med være det tregere enn VPS-servere. Her er et eksempel: la oss sammenligne en dedikert og en VPS-plan, begge fra samme selskap:

VPS
dedikert

CPU-kjerner64
Hukommelse6GB4GB
Oppbevaringsplass90GB1TB
båndbredde3 TB5TB
Pris$ 90 / måned$ 195

Som du kan se, er nok VPS mye raskere enn sin dedikerte motpart. Du kan si at lagringsplassen og båndbredden er mindre, men dette har egentlig ingen innvirkning på hastigheten på stedet. Med mindre de vil lagre og servere videoer på / fra sin egen server, vil veldig få mennesker noensinne trenge så mye som 90 GB diskplass.

Når det gjelder båndbredde, kan dette virkelig bli en flaskehals. Det er imidlertid en $ 150 / måned VPS-plan på samme vert som tilbyr 5 TB båndbredde med åtte kjerner og 10 GB minne. Dette er fremdeles en bedre pris enn den dedikerte løsningen!

Så når er hastighet en avgjørende faktor? Jeg snakket faktisk med en SiteGround-representant som var hyggelig nok til å være ærlig og snakke med meg. Han bekreftet mistanken min – hastighetsmessige, dedikerte servere slo bare VPS med veldig store trafikkmengder. Tallet han siterte var rundt 500 000 sidevisninger i måneden, noe som er et betydelig beløp for de fleste nettsteder!

Bør jeg velge dedikert hosting?

Basert på de tilgjengelige vertsplanene og forskningen jeg har snakket med forskjellige representanter, er mitt korte svar: sannsynligvis ikke. For å virkelig komme til riktig svar, må du imidlertid stille to spørsmål:

 • Opplever nettstedet mitt jevnlig trafikk i overkant av 500 000 sidevisninger i måneden?
 • Trenger jeg høyt spesialisert maskinvare og / eller programvare, og har jeg kompetanse til å sette dette opp til min disposisjon?

Hvis svaret på noen av disse spørsmålene er “ja”, bør du seriøst vurdere å undersøke en dedikert hostingløsning. Hvis svaret på begge er “nei”, bør du ha det bra med en VPS.

Det er en endelig vurdering: prestisje. Hvis du har en Gucci-butikk, har du sannsynligvis ikke IKEA-stoler – selv om de er ekstremt komfortable og gjør jobben sin perfekt. Hvis du oppretter en nettbank-app, fra et markedsføringsperspektiv, vil du sannsynligvis fortelle at du bruker den mest sikre, mest avanserte serveren – selv om et slikt oppsett ikke er teknisk nødvendig for å kjøre appen. I slike tilfeller kan det også lønne seg å få en dedikert server.

Å velge riktig vert

I mange tilfeller er det å velge riktig vert viktigere enn å velge riktig hostingplan. Det er tre ting jeg anbefaler deg å gjøre for å finne ut hvilken vert som passer for deg:

 • Les en rekke “topp verter” -artikler på nettet og / eller, enda bedre, snakk med noen få ikke-partiske utviklere
 • Bla gjennom hostingreview.io for generelle rangeringer av vertsfirmaer
 • Snakk med ethvert potensielt vertsfirmas kundesupport før du bestemmer deg

Når du leser artikler om toppverter, vil du gi deg en liste over verter du kan se på. Ta imidlertid disse artiklene med et saltkorn, fordi de fleste av dem inneholder tilknyttede lenker som dessverre kan gjøre færre av de mindre samvittighetsfulle forlagene ganske partiske. Uansett tror jeg det er trygt å si at du vil lære mer om den gode siden av verter som er nevnt i denne typen artikler, enn de dårlige. På oppsiden vil du i det minste kunne sette deg inn i en haug med potensielle kandidater.

Å surfe på hostingreview.io er også en fin ting å gjøre fordi dette nettstedet ikke fungerer med tilknyttede lenker i det hele tatt; den samler meninger via sosiale medier og rangerer vertene deretter. Etter min mening er dette et mye bedre system, selv om det også ikke er uten feil.

Så vidt jeg vet er dataene samlet. For eksempel kan en vert med dedikerte planer ha VPS-planer under pari. Negative vurderinger for VPS-planer vil påvirke den totale poengsummen til selskapet. Om dette er bra eller dårlig, kan diskuteres. Personlig synes jeg at et selskap bør strebe etter dyktighet på alle områder. Hvis det samme selskapet driver en av de beste VPS-løsningene, men en av de verste dedikerte løsningene, er det ikke så betryggende – selv om jeg faktisk bare er ute etter en VPS.

Pass på å også lese noen av tweetsene om nettstedet for å få en følelse av hvorfor folk liker eller ikke liker verten du har valgt å se på.

Å snakke med kundesupport er en viktig måte å måle hvor mye oppmerksomhet et selskap vender kundene sine på. Dette er imidlertid ikke idiotsikkert, ettersom salgsrepresentanter sannsynligvis er mye mer motiverte enn supportteknikere, som du vil snakke med etter at du faktisk har kjøpt en plan. Når det er sagt, kan en dårlig opplevelse med en selger være en god indikasjon på selskapets generelle kvalitetsnivå.

Ledende VPS og dedikerte verter

Trenger du noen spesifikke eksempler på hvor du skal begynne? Ingen bekymringer. Nedenfor er noen av vertene vi vet litt om. Husk at det ikke er noe som heter en perfekt vert; dårlige verter har sine gode dager og gode verter har sine dårlige dager.

Når du leser anmeldelser, bør du vite at nedetider på 1-2 dager er sjeldne, men skjer noen ganger. En stor vert kan ha titusenvis av kontoer. Sjansene for noen få som lider av vanskelige å løse problemer hvert år er faktisk ganske høye. Dessverre kan alle verter oppleve slike problemer, og ingen er idiotsikker. Det er virkelig hvor ofte de har slike problemer og hvordan de gjør for å håndtere dem som virkelig skiller de beste fra resten!

Siteground

Jeg har to grunner til å presentere SiteGround først. De har en tendens til å motta fantastiske sosiale medieromtaler, og tiden jeg brukte med selgeren var intet mindre enn fantastisk.

Jeg prøvde å få et direkte svar av tre vertselskaper angående “overlegenhet” av deres high-end VPS-tjenester i forhold til deres dedikerte tjenester, og SiteGround var den eneste som ga meg nyttig informasjon og rette svar.

VPS-tjenesten deres (som de, i likhet med mange andre verter, merker “cloud hosting”) er kanskje litt på den dyre siden sammenlignet med noen andre selskaper, men den er ekstremt tilpassbar. Du kan velge hvor mange kjerner du trenger og hvor mye minne og lagring du har tilgang til. En god VPS med SiteGround vil koste deg rundt $ 70 per måned, men du får både god teknikk og et ekstremt godt servicenivå. Deres dedikerte servere starter på $ 200 per måned, noe som ikke er ille.

Flytende nett

Liquid Web er et annet selskap som er godt gjennomgått på sosiale medier. Jeg jobbet med en venn på et nettsted vi satte sammen for en stund tilbake, som vi bestemte oss for å være vert for med Liquid Web først og fremst på grunn av kostnadsproblemer, og det har vært der hver siden.

Deres VPS-planer kommer på rundt $ 50 for low-end med la carte-tillegg du kan mikse og matche til dine egne behov. Dedikerte planer starter på $ 150 / month – som virker som en ganske god avtale ved første øyekast!

Media Temple

Media Temple er et mer enn dyktig, avansert vertsfirma som jeg personlig har hatt mye erfaring med. De er forresten også folk som er vertskap for nettstedet du leser for øyeblikket. Støttemessig har de alltid vært gode; fra salgsrepresentanter til teknisk support, går de nesten alltid utover hva som forventes av dem. Selv om jeg har hatt noen få tidligere hikke med deres delte tjenester i løpet av årene, er VPS-hostingplanene helt topp! Kanskje det beste av alt, jeg har ennå ikke støtt på noen form for problemer når det gjelder å installere ting på dem!

Om den eneste ulempen med Media Temple er at de er ganske dyre, spesielt når det gjelder dedikert hosting. Du får det du betaler for. Jeg har ikke prøvd high-end-tjenestene deres ennå (delvis fordi den laveste konfigurasjonen koster hele $ 2000 / måned), men et stort antall topp-end big-business / tech-selskaper velger å bruke dem!

Linode

Linode er et selskap jeg ikke har noen personlig erfaring med, men jeg hører ofte gode ting om dem – spesielt når det gjelder oppetid og support. Mark Jaquith (en WordPress-lederutvikler) for eksempel ser ut til å holde dem høyt, noe som absolutt er et godt utgangspunkt.

Linode RAM og SSD lagringsoppdateringer er fantastiske. Jeg nedklassifiserte og kuttet Linode-regningen min i to og den er fortsatt raskere.

– Mark Jaquith (@markjaquith) 19. april 2014

Linode er en VPS-eneste tjeneste – noe som er en god ting etter min mening fordi den lar den fokusere all sin energi på å gjøre en ting. Interessant er at prisene er gitt per time i stedet for per måned (selv om månedlige kostnader fremdeles er synlige hvis du trenger dem). En annen ting jeg liker med Linode er at de har en “bitteliten” pakke for bare 10 dollar i måneden! Dette er selvfølgelig ikke en kraftig løsning (prisantydningen sier alt), men hvis du ikke har mange besøkende, men fortsatt trenger en pålitelig VPS-løsning, er det absolutt et flott alternativ til delt hosting!

Deres high-end $ 80 per måned VPS er ekstremt kraftig for prisen. Med seks kjerner, 8 GB RAM, 192 GB SSD-lagring og 8 TB båndbredde, er det en av de mest allsidige pakkene jeg har sett til dags dato.

Konklusjon

Du skal nå ha god forståelse for de forskjellige forskjellene mellom dedikert og VPS-hosting. Alt annet er en VPS-løsning sannsynligvis det beste alternativet for alle unntatt de største online bestrebelsene. Hvis penger imidlertid ikke er noe objekt, er det ingenting galt i å ta tak i en dedikert pakke. I noen tilfeller kan det faktisk være det eneste fornuftige alternativet!

Ikke glem at de forskjellige administrasjonstjenestene du mottar med hostingplanen din er like viktige som spesifikasjonene og kundeservicen – så husk å sjekke disse grundig med noen få forskjellige verter før du tar den helt viktige finalen beslutning!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map