Ulasan Hosting Web Liquid Web – Adakah Bagus? Sekiranya Anda Menggunakannya?

Tawaran WordPress


Liquid Web adalah penyedia hosting WordPress terurus yang terkenal dan terkenal dengan beberapa rancangan menarik. Tetapi adakah mereka pilihan yang tepat untuk anda dan laman web anda?

Untuk membantu anda menjawab soalan itu, ulasan ini merangkumi hasil dari pelbagai ujian prestasi kami melayari laman web WordPress kami yang dihoskan dengan Web Cecair.

Selain menggunakan data dari alat berbayar untuk memberi anda idea tentang seberapa pantas laman web anda dimuat dan seberapa baik ia dapat menangani lonjakan lalu lintas, ulasan ini juga menguraikan ciri-ciri utama – melampaui kandungan penjualan untuk mengetahui apa sebenarnya suka menjadi pelanggan Web Cecair.

Di permukaan, Liquid Web mungkin merupakan hos web WordPress yang dikendalikan seperti yang lain. Tetapi pada saat anda membaca ulasan ini, anda akan mengetahui dengan tepat di mana mereka lebih baik daripada pertandingan, serta bidang-bidang di mana terdapat ruang untuk diperbaiki.

Sekiranya anda mencari hos terbaik untuk laman web anda, Web Cecair pasti ada dalam senarai pendek anda. Tetapi, dengan maklumat dari ulasan ini, anda akan segera mengetahui sama ada maklumat tersebut memenuhi kehendak anda, atau apakah carian harus diteruskan.

Mari kita mulakan…

Mengenai Web Hosting Cecair

Liquid Web adalah syarikat milik persendirian yang beribu pejabat di Michigan, AS, dan, tidak seperti banyak syarikat hosting WordPress yang diuruskan, mereka juga memiliki pusat data sepenuhnya di mana mereka menjadi tuan rumah laman web pelanggan mereka. Oleh itu, jika anda mencari host web yang mengendalikan seluruh rangkaiannya, Web Cair semestinya sangat menarik.

Tangkapan skrin laman web Web Cecair

Liquid Web mengkhususkan diri dalam hosting mewah, termasuk hosting WordPress yang dikendalikan.

Untuk memberi anda gambaran mengenai saiz syarikat ini, berikut adalah beberapa statistik pantas mengenai Liquid Web:

 • Sejuta laman web di bawah pengurusan.
 • Lebih 30,000 pelanggan di lebih daripada 130 negara.
 • Lebih 500 profesional hosting bekerja untuk menyampaikan perkhidmatan tersebut.
 • Mereka menjadi tuan rumah laman web untuk jenama besar, termasuk National Geographic, FedEx dan Motorola.
 • Skor Promoter Bersih dari Web Cecair menjadikannya sebagai salah satu jenama yang paling disukai di dunia.

Beberapa tahun yang lalu, Liquid Web berhenti menawarkan hosting bersama, sehingga mereka dapat menumpukan pada penyampaian hosting mewah untuk pemilik laman web dan kedai dengan keperluan yang lebih kompleks. Ini adalah berita baik bagi sesiapa yang mencari hosting WordPress yang dikendalikan dan mencari syarikat yang melaburkan semua sumbernya dalam menawarkan hosting premium, daripada menghabiskan masa dan usaha untuk bersaing dalam dunia web hosting bersama kos rendah.

Reka bentuk laman web Liquid Web kadang-kadang membingungkan dan membingungkan, dengan banyak maklumat untuk dicerna.

Namun, pada saat anda menyelesaikan tinjauan ini, anda akan mempunyai semua yang anda perlukan untuk menentukan sama ada Liquid Web adalah hos yang tepat untuk projek anda.

Apa yang Membezakan Web Cecair?

Seperti yang disebutkan, tidak seperti beberapa hos web yang terkenal, seperti SiteGround, Bluehost dan GoDaddy, Liquid Web tidak menawarkan hosting bersama. Sebaliknya, mereka memberi tumpuan kepada penyediaan penyelesaian hosting mewah.

Mereka bukan syarikat hosting hanya WordPress, dengan VPS, cloud dan pakej hosting khusus dalam portfolio mereka.

Salah satu faedahnya ialah kakitangan dan sumber Liquid Web tidak habis digunakan dengan menangkap dan menyokong pemilik laman web asas. Sebaliknya, mereka dapat melaburkan lebih banyak masa dan tenaga mereka dalam memberikan perkhidmatan premium kepada mereka yang mempunyai keperluan hosting yang lebih kompleks dan harapan yang tinggi.

Manfaat lain yang berpotensi untuk memilih Liquid Web adalah bahawa, tidak seperti ketika anda mendaftar dengan syarikat yang hanya menyediakan hosting WordPress yang diuruskan, anda harus mendapat akses kepada staf dengan pengetahuan yang lebih luas, merangkumi pelbagai jenis perkhidmatan dan penyelesaian hosting mewah – bukan hanya mengurus hosting WordPress.

Oleh kerana itu, sekiranya kakitangan Web Cecair melihat bahawa laman web WordPress anda mungkin dilayan dengan lebih baik oleh hosting khusus atau cloud, mereka semestinya dapat mengesyorkan rancangan yang lebih sesuai dari portfolio mereka, tanpa perlu risau anda akan pergi ke tempat lain untuk mencari produk.

Dengan pasukan besar yang hanya bertumpu pada penyediaan hosting premium, ada kemungkinan besar laman web anda akan dijaga oleh kakitangan dengan tahap pengetahuan dan kepakaran yang lebih tinggi daripada yang mungkin anda dapatkan di syarikat yang juga menawarkan hosting di hujung pasaran.

Bukan hanya itu sahaja – seperti yang akan anda ketahui, ada beberapa bidang lain yang menjadikan Web Cecair berbeza dari persaingan …

Pelan Hosting WordPress Terurus Web Cecair

Walaupun Liquid Web mempunyai rangkaian perkhidmatan dan produk hosting, termasuk hosting VPS cloud dan pelayan khusus, untuk tinjauan ini, kami memfokuskan pada perkhidmatan hosting WordPress mereka yang dikendalikan.

Pelan hosting WordPress Liquid Web yang dikendalikan bermula pada $ 19 sebulan, atau $ 190 setahun jika anda memilih untuk membayar setiap tahun, dan semua rancangan termasuk elaun lebar jalur bulanan sebanyak 5 TB:

 • Spark: $ 19 sebulan untuk satu laman web WordPress dan storan SSD 15 GB.
 • Pembuat: $ 79 sebulan untuk sehingga lima laman web WordPress dan storan SSD 40 GB.
 • Pembina: $ 149 sebulan untuk sehingga 25 laman web WordPress dan storan SSD 100 GB.
 • Pengeluar: $ 299 sebulan untuk sehingga 50 laman web WordPress dan storan SSD 300 GB.
 • Eksekutif: $ 549 sebulan untuk sehingga 100 laman web WordPress dan storan SSD 500 GB.
 • Perusahaan: $ 999 sebulan untuk sehingga 250 laman web WordPress dan penyimpanan SSD 800 GB.

Selain rancangan hosting WordPress yang dikendalikan, Liquid Web juga telah menguruskan hosting WooCommerce (baca ulasan khusus kami untuk sesiapa sahaja yang membuat kedai dalam talian dengan WordPress. Walaupun anda boleh memasang plugin WooCommerce dan e-dagang lain pada rancangan hosting terurus biasa, titik penjualan utama rancangan WooCommerce adalah bahawa ia telah dioptimumkan terutama untuk kedai e-dagang dan perpustakaan produk mereka yang seringkali besar, dan juga termasuk beberapa ciri berkaitan e-dagang tambahan.

Untuk semua rancangan WordPress, ada diskaun yang tersedia bagi mereka yang memilih untuk membayar setiap tahun dan bukannya bulanan, yang secara berkesan bermaksud anda membayar selama sepuluh bulan dan bukannya 12 ketika membayar selama setahun hosting di awal.

Bayaran Lebihan

Walaupun tidak ada had pandangan pengunjung atau halaman, terdapat peruntukan lebar jalur 5 TB pada setiap rancangan. Walau bagaimanapun, Web Cecair tidak mengenakan bayaran lebihan, dan peruntukan ini hanya ada untuk menghentikan penyalahgunaan. Sekiranya anda melebihi jumlah itu, dalam kebanyakan kes, menurut kakitangan sokongan, tidak ada yang akan berlaku.

Ringkasan Rancangan Hosting

Rancangan hosting WordPress yang dikendalikan dari Liquid Web berharga seiring dengan rancangan dari penyedia lain di ruang ini. Walau bagaimanapun, ketika memilih rumah untuk laman web anda, harga bukanlah segalanya. Ciri, prestasi dan perkhidmatan pelanggan adalah bidang yang sama pentingnya untuk dipertimbangkan.

Oleh itu, untuk membantu anda memutuskan apakah ini adalah pilihan yang tepat untuk laman web anda, selebihnya dari tinjauan ini, termasuk bahagian perincian teknikal di kemudian hari, merangkumi apa yang anda dapat akses dengan rancangan ini. Tetapi, untuk meringkasnya, penyediaan akses CDN, sijil SSL yang didayakan secara automatik percuma, dan sembang langsung dan telefon 24/7 menjadikan Liquid Web sebagai pilihan yang kompetitif.

Ciri-ciri utama

Sekarang kita mempunyai gambaran umum mengenai rancangan hosting WordPress yang dikendalikan, termasuk berapa harganya, sudah waktunya untuk meneroka dengan tepat ciri-ciri yang anda dapat akses, dan juga bagaimana pelaksanaannya.

Mari kita mulakan dengan melihat persekitaran hosting dan ciri-ciri yang akan membantu anda mengurus laman web anda dengan lebih cekap.

Pelayan WordPress Dioptimumkan

Persekitaran hosting WordPress telah dibina dan dikonfigurasi khas untuk memberikan perkhidmatan yang pantas dan boleh dipercayai untuk laman web yang dibuat dengan perisian ini. Dengan menggunakan Nginx, PHP 7, penyelesaian cache khusus dan pemampatan gambar, Liquid Web berharap dapat mewujudkan platform yang stabil dan berfokus pada prestasi untuk semua jenis laman web WordPress. Kami akan mengetahui sama ada perkara tersebut berlaku di bahagian ujian prestasi.

Pengurusan Laman Web WordPress

Untuk mengambil sebahagian daripada pengurusan laman web dari tangan anda, perisian inti WordPress secara automatik dikemas kini secara lalai. Namun, anda boleh menjeda fitur ini jika anda memerlukan lebih banyak kawalan ketika kemas kini berlaku, memberi anda peluang untuk menguji rilis baru sebelum menerapkannya ke laman web anda. Web Cecair juga akan mengemas kini pemalam anda, tetapi tidak sebelum mereka mengujinya untuk keserasian dengan laman web anda yang lain.

Sandaran Laman Web WordPress Automatik

Satu lagi ciri perkhidmatan hosting yang dikendalikan adalah sandaran laman web harian automatik. Sandaran ini disimpan dengan selamat di pelayan Web Cecair, tetapi di kawasan yang terpisah dari laman web anda. Mereka ditahan di sana selama 30 hari, tetapi anda boleh memuat turunnya untuk penyimpanan jangka panjang. Mengakses dan memulihkan sandaran sangat mudah: Cukup log masuk ke papan pemuka Web Cecair anda, arahkan ke kawasan yang berkaitan dan klik pada sandaran yang ingin anda pulihkan.

Senarai Sandaran Laman Web

Laman web disandarkan secara automatik setiap hari, dan fail disimpan selama 30 hari.

Sekiranya anda memuat turun salah satu sandaran ke komputer, anda boleh mengekstraknya dan mengakses fail dan pangkalan data laman web individu, yang membolehkan anda memulihkan sebahagian daripada laman web anda, dan bukannya keseluruhan sandaran.

Arkib Sandaran Laman Web

Sandaran yang dimuat turun mengandungi pangkalan data dan fail individu yang membentuk laman web WordPress anda.

Sekiranya anda lebih suka mempunyai sistem sandaran yang lebih kaya dengan ciri, mungkin dengan sandaran masa nyata dan kemampuan untuk melakukan pemulihan separa melalui antara muka web, maka anda boleh memasang pilihan sandaran WordPress pilihan anda sendiri, seperti plugin VaultPress premium , atau melanggan rancangan Jetpack Professional.

Laman Pementasan

Ciri yang berguna adalah kemampuan membuat laman pementasan, atau salinan laman langsung anda, di mana anda boleh menguji plugin, tema dan perubahan lain. Liquid Web merangkumi ciri ini di semua rancangan hosting WordPress yang dikendalikan mereka, walaupun beberapa host yang bersaing, seperti WP Engine, menawarkan lebih banyak versi kaya fitur.

Butang Salin Tapak Pementasan

Cukup klik butang untuk membuat salinan laman langsung anda di persekitaran pementasan.

Membuat laman pementasan dan menyalin kandungan laman langsung anda ke persekitaran pengujian cukup mudah, tetapi ketika menyalin laman ujian ke persekitaran langsung tidak ada pendekatan tekan tombol. Sebaliknya, kaedah yang disyorkan adalah menggunakan plugin Migrate to Liquid Web – alat yang berdasarkan plugin migrasi BlogVault yang popular.

Tetapan Pemalam Migrasi

Plugin migrasi Liquid Web digunakan untuk menyalin kandungan laman web pementasan ke laman langsung.

Stensil Tapak

Serta membuat salinan cepat laman web anda untuk tujuan pengujian menggunakan fitur pementasan, anda juga dapat membuat salinan laman web anda untuk digunakan sebagai titik awal untuk projek baru.

Mungkin anda sangat menyukai reka bentuk dan konfigurasi laman web WordPress semasa anda, atau anda mempunyai gabungan tema dan pemalam yang anda ingin gunakan sebagai asas untuk laman web baru. Bagaimanapun, dengan ciri stensil, anda dapat membuat salinan laman web anda dengan cepat dan memindahkannya ke laman web baru – semuanya melalui antara muka visual papan pemuka akaun Liquid Web.

Ciri Stensil Tapak

Liquid Web membolehkan anda membuat stensil yang dapat dijadikan landasan untuk laman web baru.

Sekiranya anda merancang untuk membuat banyak laman web WordPress untuk diri sendiri atau pelanggan anda, maka ciri stensil dapat membantu anda menjimatkan masa dan usaha ketika memulakan projek baru.

iThemes Sync Pro

Untuk mempermudah proses menguruskan satu atau lebih laman web WordPress lebih jauh, rancangan hosting WordPress yang dikendalikan di atas pelan Spark peringkat permulaan termasuk akses ke iThemes Sync Pro, yang akan dikenakan biaya $ 11 sebulan. Dengan alat ini disambungkan ke laman web anda, anda dapat mengemas kini tema dan pemalam melalui papan pemuka iThemes Sync untuk semua laman web yang anda kelola.

Papan Pemuka iThemes Sync Pro

iThemes Sync Pro membolehkan anda mengurus banyak laman web WordPress melalui papan pemuka pusat.

Anda juga dapat memantau waktu henti, memasang tema dan plugin baru, dan melakukan beberapa tugas pentadbir lain di beberapa laman web, sama ada secara individu atau sekaligus, melalui papan pemuka iThemes Sync. Terdapat juga beberapa fitur pengoptimuman pangkalan data yang dapat membantu laman web anda berjalan dengan lebih lancar.

Keselamatan Pro iThemes

Sejak Liquid Web memperoleh iThemes, iThemes Security Pro juga disertakan dalam semua rancangan hosting WordPress yang diuruskan di atas rancangan Spark peringkat permulaan. Versi percuma plugin ini sangat popular, dan versi Pro membina kejayaan alat itu dengan menambahkan lebih banyak cara untuk memastikan keselamatan laman web anda.

Papan Pemuka Pro Keselamatan iThemes

iThemes Security Pro mempunyai banyak ciri berguna untuk membantu menjaga keselamatan laman web anda.

Oleh itu, jika anda ingin mengaktifkan pengesahan dua faktor, pengimbasan malware automatik dan pemantauan sistem fail di laman web anda, ciri-ciri ini dan banyak lagi tersedia sebagai sebahagian daripada sebahagian besar rancangan hosting yang dikendalikan melalui iThemes Security Pro.

Akses ke Pemalam Premium Lain

Serta akses ke alat-alat iThemes yang tersedia di beberapa paket hosting terkelola Liquid Web, pelanggan juga mendapatkan akses ke pilihan plugin premium lain. Berkat ini, anda boleh menggunakan plugin pembangun halaman Beaver Builder Lite premium (bernilai $ 99 setahun) dan plugin pembangun borang dalam talian WPForms Lite premium (bernilai $ 79 setahun) tanpa kos tambahan, sebagai sebahagian daripada kumpulan WordPress Liquid Web yang diuruskan.

Pengalaman Pengguna Web Cecair

Ketika bergabung dengan Liquid Web, mendaftar dan melancarkan laman web WordPress baru sangat mudah. Oleh itu, jika anda mencari hos yang membolehkan anda menghidupkan dan menjalankan laman web baru anda tanpa berlengah, Liquid Web memenuhi kriteria tersebut.

Sekiranya anda belum mempunyai nama domain untuk laman web anda, anda boleh mendaftarkannya dengan Enom melalui papan pemuka Web Cecair anda. Walaupun pada harga $ 30 untuk pendaftaran nama domain satu tahun, ada pilihan yang lebih murah di luar sana.

Pengurusan Akaun Pelanggan dan Laman Web

Papan Pemuka Akaun Web Cecair

Papan pemuka akaun Web Cecair mudah dilayari.

Setelah mendaftar, anda boleh menguruskan akaun anda melalui papan pemuka di laman web mereka. Perincian untuk laman web anda dapat diakses melalui papan pemuka, bersama dengan pengaturan untuk setiap situs.

Maklumat Laman Web

Maklumat mengenai laman web anda dan pautan ke perkhidmatan lain boleh didapati di papan pemuka akaun.

Beberapa tetapan laman web yang dapat Anda konfigurasikan melalui papan pemuka akaun termasuk mengaktifkan atau menonaktifkan kemas kini automatik, mengaktifkan perlindungan kata laluan untuk laman web anda, dan membersihkan cache, serta menghidupkan dan mematikannya.

Menukar versi PHP adalah kawalan lain yang anda dapat akses, dan anda juga boleh memuat turun beberapa log untuk laman web anda – termasuk log akses dan log ralat Nginx dan PHP.

Tetapan Tapak

Beberapa kawalan untuk laman web anda dapat diakses melalui papan pemuka akaun anda.

Satu ciri yang baik adalah anda boleh membuat akaun pengguna tambahan dengan mudah untuk memberi orang lain akses ke papan pemuka anda. Sekiranya anda bekerja sebagai sebahagian daripada pasukan atau telah menyewa orang untuk membantu laman web anda, ini mungkin berguna.

Walaupun papan pemuka akaun Web Cecair mempunyai beberapa tetapan dan kawalan yang berguna, seperti kebanyakan, jika tidak semua, hos WordPress yang dikendalikan, mereka tidak akan membiarkan anda mengurus akaun anda melalui panel kawalan seperti cPanel. Oleh itu, jika anda mahukan kemampuan untuk memasang perisian lain pada akaun anda, buat pekerjaan cron atau buat sendiri pengalihan URL, Web Cair, dan hosting WordPress yang dikendalikan secara umum, mungkin bukan untuk anda.

Papan Pemuka WordPress

Bergantung pada rancangan anda, laman web baru yang dibuat pada rancangan hosting WordPress yang dikendalikan dilengkapi dengan beberapa plugin yang telah diinstal sebelumnya, termasuk iThemes Security Pro, iThemes Sync, WPMerge, dan beberapa peluasan pemampatan dan pengoptimuman gambar percuma. Walau bagaimanapun, semua ini dapat dikeluarkan sekiranya perlu.

Satu-satunya pengubahsuaian bukan pilihan pada papan pemuka WordPress adalah butang cache kosong pada bar alat pentadbir, yang membersihkan cache Varnish Web Liquid.

Butang Cache Kosong

Perisian WordPress tidak diubah suai, selain butang Empty Cache yang berguna.

Tidak seperti beberapa hos, seperti SiteGround atau WordPress.com, tidak ada wizard untuk membantu anda menyiapkan laman web baru anda. Walaupun, jika anda ingin mengakses ciri seperti ini, anda boleh memasang pemalam Jetpack.

Sokongan pengguna

Salah satu cara Liquid Web bertujuan untuk membezakan diri mereka dengan syarikat hosting WordPress mewah dan terkawal yang lain adalah dengan memberi tumpuan untuk memberikan perkhidmatan pelanggan yang cemerlang. Seperti yang disebutkan sebelumnya, ini nampaknya akan membuahkan hasil – sekurang-kurangnya berdasarkan Skor Promoter Bersih yang tinggi dari jenama mereka.

Skor Promoter Net Web Cecair

Berkaitan dengan jenama terkenal lain, Liquid Web mempunyai skor kesetiaan pelanggan yang tinggi, berdasarkan Skor Promoter Bersih mereka.

Walaupun mengaku berusaha lebih jauh untuk pelanggan mereka mulai menjadi lebih biasa di kalangan hos WordPress yang diuruskan, dengan syarikat seperti Pressable memberi penekanan besar untuk membantu pelanggan mereka mendapatkan yang terbaik dari laman web mereka, Liquid Web menyokong tuntutan mereka dengan ciri berkaitan sokongan mereka.

Sokongan Langsung, Telefon dan E-mel

Semua rancangan hosting WordPress yang dikendalikan merangkumi akses 24/7/365 ke saluran sokongan sembang langsung, telefon dan e-mel. Bukan hanya itu, tetapi mereka menjamin masa tindak balas atau (sebahagian) wang anda dikembalikan. Dasar ini digariskan dalam SLA mereka, tetapi jika anda tidak berhubung dengan staf sokongan melalui sembang langsung atau telefon dalam masa 59 saat, atau e-mel anda tidak dibalas dalam masa 59 minit, anda berhak mendapat sebahagian pengembalian wang dari bayaran hosting. Terdapat juga jaminan masa operasi 100 peratus.

Semasa menggunakan perkhidmatan untuk ulasan ini, kakitangan sokongan Web Cecair mudah dihubungi dan sangat membantu ketika dihubungi melalui e-mel dan sembang langsung.

Kelemahan Web Cecair

Satu perkara yang boleh membuat anda berhenti mencuba Web Cecair adalah reka bentuk laman web mereka. Walaupun tidak ada yang salah dengan itu, ia tidak sehalus dengan beberapa hos lain di luar sana. Walau bagaimanapun, laman web ini mempunyai banyak kandungan yang berguna, jadi, jika anda suka membuat kajian menyeluruh sebelum memilih hos, terdapat banyak maklumat yang perlu disaring.

Pilihan Lokasi Pusat Data Terhad

Kawasan lain di mana Liquid Web ketinggalan dalam beberapa persaingan adalah rangkaian lokasi di mana anda boleh mengadakan laman web anda. Web Cecair hanya menawarkan tiga lokasi pusat data (dua di AS dan satu di Eropah), sedangkan hos seperti Kinsta dan WP Engine menawarkan lebih banyak pilihan, yang terdapat di seluruh dunia. Walaupun, tidak seperti kebanyakan host, Liquid Web memang memiliki pusat data ini, dan bukannya menyewa pelayan di dalamnya.

Namun, kerana semua rancangan Web Cecair termasuk penggunaan CDN, kandungan laman web anda akan diedarkan ke lokasi yang (diharapkan) dekat dengan pengunjung anda.

Sistem Sandaran Asas

Laman web anda akan disandarkan secara automatik setiap hari, tetapi, seperti yang diliputi sebelumnya, pilihan anda untuk memulihkan sandaran tersebut tidak begitu kaya dengan beberapa hos lain, termasuk rancangan DreamPress dari DreamHost dan rancangan Perniagaan WordPress.com.

TERMASUK TEMA PERKATAAN

Beberapa host kini merangkumi akses ke tema WordPress premium pada rancangan mereka, seperti tema WP Engine dan StudioPress yang dapat digunakan oleh pelanggan mereka. Segala rancangan yang merangkumi langganan Jetpack Professional juga memberi pelanggan akses kepada lebih dari 200 tema premium.

Walaupun rancangan hosting Liquid Web WooCommerce merangkumi tema Astra Pro premium – salah satu tema terpantas yang dibina untuk e-dagang – rancangan hosting terurus biasa tidak memberi anda akses ke mana-mana tema WordPress.

Seperti yang anda lihat, terdapat beberapa bidang di mana Liquid Web dapat memberikan perkhidmatan yang lebih baik, tetapi, secara keseluruhan, ciri-ciri yang anda dapat akses, tidak kurang juga akses 24/7 ke sembang langsung, telefon, dan sokongan e-mel, membuatnya pilihan yang kompetitif.

Keputusan Ujian Prestasi Hosting

Untuk membantu anda mendapatkan idea tentang seberapa pantas laman web anda dimuat jika anda mengehoskannya dengan Liquid Web, serta tahap waktu operasi yang mungkin anda alami, bahagian tinjauan ini mempunyai hasil dari ujian kami.

Memuatkan Keputusan Ujian Masa

Untuk mengetahui seberapa cepat laman web ujian kami yang dihoskan oleh Liquid Web, kami menggunakan perkhidmatan Pingdom premium untuk memantau masa pemuatan mereka dalam tempoh tujuh hari. Semasa ujian, kelajuan laman web dicatat setiap 30 minit untuk mencari purata masa muat.

Keputusan Kelajuan Laman Web Tema Ringan

Untuk laman web ujian pertama kami, kami menggunakan tema Dua Puluh Sembilan Belas ringan yang diaktifkan secara lalai di laman web WordPress baru. Hasil ujian ini semestinya sangat relevan bagi sesiapa sahaja yang merancang untuk membuat blog asas atau laman web sederhana menggunakan tema ringan.

Dua Puluh Sembilan Belas Tema WordPress

Twenty Nineteen adalah contoh yang baik untuk tema WordPress percuma dan ringan.

Halaman contoh dibuat di laman web ujian yang mengandungi gambar dan beberapa teks. Kelajuan halaman itu dipantau oleh Pingdom, dan masa pemuatan rata-rata 358 milisaat direkodkan.

Dua Puluh Sembilan Belas Keputusan Kelajuan Tapak

Laman web ujian kami yang menggunakan tema ringan mempunyai waktu memuat rata-rata 358 milisaat.

358 milisaat adalah masa memuat yang mengagumkan untuk laman web dengan ukuran ini. Untuk konteks, beberapa kali hos WordPress terkelola lain yang kami uji dalam kurungan harga ini termasuk: Boleh ditekan, dengan 538 milisaat; rancangan hosting terurus DreamPress dari DreamHost, dengan 581 milisaat; dan rancangan hosting Perniagaan dari WordPress.com, iaitu 603 milisaat.

Hasil Masa Tema Berat Tema Berat

Sekiranya anda ingin membuat laman web yang lebih kaya dengan ciri, maka tema pelbagai guna seperti Avada mungkin merupakan pilihan yang lebih baik.

Demo laman web Agensi tema Avada WordPress

Avada adalah pilihan yang baik jika anda membina laman web yang kaya dengan ciri.

Untuk ujian kedua kami, kami memasang tema Avada terlaris dan plugin yang diperlukan, dan mengimport demo laman web Agensinya. Setelah tujuh hari melakukan pemantauan, Pingdom mencatatkan purata masa pemuatan untuk halaman utama laman web ini sebagai 959 milisaat.

Keputusan Kelajuan Laman Web Avada

Halaman utama laman web ujian yang menggunakan tema Avada kelas berat mempunyai masa memuat rata-rata 959 milisaat.

Purata masa memuat 959 milisaat ini setanding dengan kelajuan laman web yang sama yang dihoskan oleh Pressable, yang mempunyai waktu muat rata-rata 958 milisaat, dan laman web rancangan WordPress.com yang dihoskan, yang dimuat dalam 1.06 saat.

Walau bagaimanapun, laman utama laman web yang dihoskan oleh Liquid Web lebih pantas daripada beberapa hos lain yang telah kami tinjau dalam julat harga ini, termasuk laman web yang dihoskan oleh Kinsta, yang dimuat dalam 1,25 saat; laman web yang dihoskan oleh WP Engine, yang dimuat dalam 1.43 saat; dan laman web yang dihoskan oleh DreamPress, yang dimuat dalam masa 1.89 saat.

Bagi mereka yang merancang untuk menggunakan tema yang kaya dengan ciri seperti Avada, tetapi tidak memasang salah satu halaman utama yang telah dibina, kami juga menguji masa memuatkan catatan blog di laman web ujian kedua kami.

Templat Catatan Blog tema Avada Agency WordPress

Catatan blog di laman web ujian menggunakan tema Avada dan demo laman web Agensinya.

Setelah tujuh hari melakukan pemantauan, purata masa memuatkan catatan blog adalah 974 milisaat.

Keputusan Kelajuan Laman Pasca Blog Avada

Memuatkan Ringkasan Masa

Kedua-dua laman web ujian kami mempunyai masa muat rata-rata yang mengagumkan, menurut Pingdom. Oleh kerana itu, sama ada anda merancang untuk membuat laman web sederhana atau yang lebih berat, Web Cecair harus menjadi pilihan yang sesuai dari segi kelajuan laman web. Tambahan pula, masa memuat ini dibandingkan dengan kelajuan hos WordPress terkawal lain yang telah kami tinjau.

Ringkasan Kelajuan Laman Pingdom

Masa muat rata-rata laman web ujian WordPress kami yang dihoskan oleh Liquid Web.

Namun, kerana laman web ujian kami tidak mendapat trafik, hasilnya tidak memberikan gambaran keseluruhan mengenai prestasi. Oleh itu, dengan itu, kami juga menjalankan ujian untuk melihat sejauh mana laman web kami yang dihoskan oleh Liquid Web dapat menangani beberapa pengguna maya yang mengaksesnya pada masa yang sama.

Beban Hasil Ujian Prestasi Impak

Untuk mengetahui seberapa baik laman web yang dihoskan oleh Liquid Web dapat menangani lalu lintas, kami menggunakan perkhidmatan Load Impact premium untuk mensimulasikan beberapa pengunjung yang mengakses laman web ujian kami menggunakan tema Avada pada masa yang sama.

Untuk ujian ini, Load Impact ditetapkan untuk meningkatkan jumlah pengguna maya yang mengakses laman web dari satu pengguna kepada 200 dalam jangka masa lima minit. Semasa ujian berjalan, masa tindak balas laman web direkodkan secara berkala untuk melihat apa kesan pengguna maya ini terhadap prestasi.

Dalam hasil di bawah, garis biru mewakili jumlah pengguna maya (VU) yang mengakses laman web ini, sementara garis hijau menunjukkan masa tindak balas halaman yang dipantau.

Beban Hasil Ujian Kesan

Waktu tindak balas stabil hingga sekitar 130 pengguna mengakses laman web ini, lalu meningkat sedikit tanpa menjadi tidak responsif.

Seperti yang anda lihat dari carta, jumlah pengguna maya serentak yang mengakses laman tersebut memberi sedikit kesan pada masa respons laman web.

Namun, tidak sampai 130 pengguna mengakses laman web ini pada masa yang sama waktu respons meningkat. Walaupun begitu, laman ujian tidak pernah responsif, seperti yang berlaku dalam beberapa ujian hosting bersama kami, di mana laman web ini tidak dapat menangani 50 pengguna serentak.

Anda dapat melihat perincian penuh ujian ini, termasuk carta interaktif, di laman web Load Impact.

Walaupun dapat menangani 200 pengguna maya pada masa yang sama sangat mengagumkan, tahap prestasi yang sebanding dicatatkan dalam ulasan kami mengenai hos lain yang diuruskan dengan harga yang sama, termasuk DreamHost, Kinsta, Pressable, WP Engine dan rancangan Perniagaan WordPress.com. Oleh itu, jika anda menjangkakan sejumlah besar pengunjung atau lonjakan lalu lintas secara tiba-tiba, semua host ini adalah pilihan yang sesuai.

Keputusan Ujian Masa

Liquid Web nampaknya memandang serius downtime, kerana mereka menjamin 100% waktu operasi, dan, berdasarkan 12 hari pemantauan kami dengan Pingdom, tidak ada kejadian downtime yang terdeteksi untuk kedua-dua laman web kami.

Hasil Waktu Pingdom

Pingdom tidak mengesan waktu henti untuk kedua-dua laman web ujian kami.

Sekiranya tahap uptime turun di bawah 100 peratus, anda mungkin akan mendapatkan pengembalian dana atas sebahagian dari biaya hosting anda, menurut perjanjian tingkat perkhidmatan Web Cair.

Walaupun waktu operasi 100 peratus adalah tahap tertinggi, Web Cecair bukan satu-satunya tuan rumah yang mencapainya. Tidak seperti beberapa rancangan hosting bersama yang telah kami tinjau, sebahagian besar host WordPress terurus yang kami uji telah mencapai skor uptime yang sempurna.

Secara keseluruhan, laman web ujian kami mengalami beberapa masa pemuatan terbaik yang kami catat setakat ini, serta tahap pengendalian lalu lintas dan waktu operasi yang mengagumkan. Oleh itu, jika anda mencari hos web yang pantas dan boleh dipercayai, Web Cecair pasti memenuhi kriteria tersebut.

Butiran Teknikal

Sebelum menyelesaikan kajian kami, berikut adalah beberapa perincian teknikal mengenai perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan dari Web Cecair:

 • Cache laman web: Web cair menggunakan carning Varnish, tetapi pelanggan dapat melumpuhkannya dan menggunakan plugin atau perkhidmatan caching pilihan mereka sendiri.
 • Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN): Rancangan hosting WordPress yang dikendalikan merangkumi akses ke CDN global melalui penyatuan dengan Cloudflare.
 • PHP: PHP 7.2 diaktifkan secara lalai, tetapi pelanggan boleh beralih ke 5.6, 7.0 dan 7.1 melalui papan pemuka mereka.
 • HTTP / 2.0: HTTP / 2.0 dan Nginx digunakan pada semua rancangan hosting WordPress yang diuruskan.
 • SSL: Sijil SSL percuma dari Let’s Encrypt digunakan secara automatik ke laman web anda, atau anda boleh menggunakan sijil SSL anda sendiri yang telah anda beli dari tempat lain.
 • SFTP & SSH: Anda boleh mengakses ruang pelayan anda melalui SFTP dan SSH menggunakan perisian pilihan anda.
 • Pengurus fail pelayan: Tidak ada pengurus fail berasaskan penyemak imbas untuk mengakses ruang pelayan dan failnya.
 • Akses pangkalan data: Pangkalan data laman web WordPress boleh diakses melalui phpMyAdmin.
 • Perkhidmatan e-mel: Liquid Web menawarkan hosting e-mel sebagai perkhidmatan tambahan berbayar, bermula dari $ 1 sebulan.
 • Pengurusan laman web WordPress: Sebagai sebahagian daripada perkhidmatan yang dikendalikan, perisian dan pemalam WordPress dikemas kini secara automatik. Ini boleh dimatikan melalui papan pemuka Web Cecair jika diperlukan.
 • Sekatan pemalam: Tidak seperti beberapa host WordPress yang diuruskan yang lain, tidak ada plugin yang tidak dibenarkan.
 • Langkah keselamatan: Web Cair memantau pelayan mereka untuk masalah keselamatan menggunakan perkhidmatan dalaman. Walaupun mereka tidak memantau laman web yang mereka hoskan, iThemes Security Pro, yang termasuk dalam semua rencana di atas rencana Spark tingkat awal, memiliki fitur ini.
 • Perkhidmatan pembersihan pasca-hack: Liquid Web akan melakukan pengimbasan laman untuk membantu anda memperbaiki laman web anda jika diretas, tetapi mereka tidak menawarkan perkhidmatan pembersihan.
 • Lokasi pusat data: Liquid Web memiliki pusat data di mana mereka menjadi tuan rumah laman web pelanggan, dengan lokasi di Phoenix, AZ, dan Lansing, MI, di AS, dan Amsterdam, NL, di Eropah.
 • Laman web pementasan: Perkhidmatan pementasan laman web tersedia untuk semua rancangan hosting WordPress yang dikendalikan.
 • Penghijrahan laman web WordPress: Liquid Web akan memindahkan mana-mana laman web WordPress yang ada ke pelayan mereka secara percuma menggunakan gabungan alat automatik dan pemindahan langsung.
 • Pemeriksaan dan jaminan masa tamat: Pelayan dipantau untuk waktu henti, tetapi bukan laman web yang dihoskan. Walau bagaimanapun, alat iThemes yang disertakan menyediakan perkhidmatan ini jika anda memilih rancangan di atas rancangan Spark peringkat permulaan. Terdapat jaminan masa operasi 100%, dengan wang terkurang jika tahap ini tidak tercapai.
 • Saluran sokongan: Semua rancangan hosting WordPress yang dikendalikan merangkumi akses ke sembang langsung, telefon dan sokongan e-mel yang dikendalikan 24/7/365. Perjanjian tahap perkhidmatan menyatakan bahawa permintaan sembang langsung dan telefon dijawab dalam masa 59 saat, dan permintaan e-mel dalam masa 59 minit, atau pelanggan mendapat wang kembali.

Maklumat di atas diharapkan dapat membantu anda untuk membuat keputusan yang lebih tepat mengenai sama ada mendaftar dengan tuan rumah ini atau tidak.

Pemikiran Akhir

Web Cecair berprestasi sangat baik dalam ujian kelajuan dan kesan muatan laman web, dan waktu operasi 100 peratus juga tidak boleh dilupakan.

Hakikatnya, kemampuan untuk menangani lonjakan lalu lintas dan kekurangan caj yang berlebihan bermakna hos ini boleh menjadi pilihan yang baik bagi sesiapa sahaja yang tidak mahu bimbang tentang apa yang mungkin berlaku sekiranya penonton meningkat dengan cepat atau kandungannya menjadi viral.

Kurangnya akses ke tema premium mungkin tidak menyenangkan bagi sesetengah orang, tetapi, walaupun tema WordPress terbaik biasanya berharga kurang dari $ 100, ini mungkin tidak menjadi faktor penentu jika anda hanya merancang untuk menjadi tuan rumah satu atau dua laman web.

Secara keseluruhan, rancangan Liquid Web berharga di wilayah yang sama dengan kebanyakan pertandingan, dan merangkumi hampir semua ciri yang terdapat di tempat lain. Kerana ini dan skor prestasi dari ujian kami, Web Cecair pasti mendapat tempat di dekat, atau di bahagian atas, senarai pendek anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me