Ulasan DreamHost – Adakah DreamHost adalah Host WordPress yang Layak? Dan Hosting Mana Yang Perlu Di Pilih? (2020)

Tawaran WordPress


Ditubuhkan pada tahun 1996, DreamHost adalah salah satu syarikat hosting yang dimiliki secara bebas dalam perniagaan sekarang. Mereka menawarkan pelbagai pakej untuk semua jenis laman web, termasuk beberapa rancangan fokus WordPress yang berpatutan dan dilengkapi dengan ciri.

Dalam tinjauan ini, kami memfokuskan pada rancangan yang ditujukan kepada pengguna WordPress, termasuk pakej hosting dikongsi dengan harga lebih rendah dan rancangan hosting WordPress terkelola premium mereka, untuk membantu anda mencari pilihan yang tepat untuk laman web anda.

Selain melihat ciri-ciri yang dapat anda akses semasa mengehoskan laman web anda dengan DreamHost, kami juga menerangkan cara-cara berbeza ciri-ciri tersebut dilaksanakan pada pelbagai rancangan – dan membandingkan prestasi rancangan bersama dengan rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamHost DreamPress, supaya anda dapat melihat mana yang paling sesuai untuk projek anda.

Dengan menggunakan perkhidmatan berbayar seperti Pingdom dan Load Impact, ulasan ini tidak hanya mengulangi kandungan pemasaran DreamHost. Sebagai gantinya, anda boleh menggunakan data dan pengalaman kami mengehos laman web dengan DreamHost untuk membuat keputusan yang tepat mengenai apakah anda harus menghoskan laman web anda dengan syarikat ini atau tidak, dan, jika ya, rancangan mana yang terbaik.

Mari kita mulakan…

Contents

Gambaran Keseluruhan Pelan Hosting DreamHost

Seperti yang disebutkan, DreamHost menawarkan hosting bersama peringkat awal, serta hosting dikendalikan WordPress yang lebih khusus, iaitu DreamPress. Mereka juga menawarkan pelayan peribadi maya (VPS) mewah dan hosting pelayan khusus.

Tangkapan Skrin Laman Utama DreamHost

Bagi mereka yang ingin mengehos aplikasi secara dalam talian, terdapat rancangan komputasi awan dan hosting penyimpanan objek, halaman harga yang terlalu rasmi.

Gambaran Keseluruhan Rancangan Hosting DreamHost

DreamHost mempunyai banyak rancangan, termasuk hosting bersama dan hosting WordPress yang dikendalikan.

Namun, di bawah ini, kami akan memfokuskan pada hosting bersama peringkat permulaan dan rancangan hosting terurus DreamPress premium yang kedua-duanya sesuai untuk pengguna WordPress.

Untuk memberi anda idea tentang apa yang tersedia dari DreamHost, berikut adalah gambaran ringkas mengenai rancangan berbeza ini sebelum kami meneroka ciri terbaik mereka dengan lebih mendalam (dan juga menyebutkan beberapa kelemahan yang mungkin berlaku).

Hosting Berkongsi DreamHost

Pertama, kami mempunyai rancangan hosting bersama yang mewakili cara termurah untuk menghoskan laman web anda dengan DreamHost:

 • Shared Starter: Dari $ 2.59 sebulan untuk menjadi tuan rumah satu laman web dengan storan SSD 50 GB.
 • Shared Unlimited: Dari $ 5.95 sebulan untuk menjadi tuan rumah laman web tanpa had dengan storan SSD tanpa had.

Harga ini mungkin kelihatan sangat kompetitif, tetapi anda perlu membayar selama tiga tahun hosting untuk mendapatkannya. Membayar selama satu tahun dimuka menyaksikan kenaikan bayaran setara bulanan menjadi $ 3,95 untuk pelan Starter dan $ 6,95 untuk pelan Tanpa Had, sementara memilih untuk membayar bulanan akan dikenakan biaya masing-masing $ 4,95 dan $ 10,95. Sekiranya anda membuat laman web untuk organisasi bukan untung, ada baiknya anda melihat sama ada anda layak mendapat diskaun DreamHost yang berkaitan.

Tiada Lebar Jalur atau Had Pelawat

Walaupun pelan Starter memberi anda storan SSD 50 GB, pelan Tanpa had membolehkan anda menggunakan storan SSD seberapa banyak yang anda suka. Namun, tidak ada batasan lebar jalur dan penggunaan inode, atau jumlah kunjungan yang dapat diterima oleh laman web anda. Anda juga mendapat nama domain percuma jika anda memilih untuk membayar setiap tahun dan bukannya bulanan, dan setiap orang mendapat sijil Let’s Encrypt SSL percuma untuk membantu mengamankan laman web mereka.

Walaupun peruntukan storan dan lebar jalur yang tidak terhad menarik perhatian, mereka yang biasa dengan hosting bersama anggaran tidak akan terkejut apabila mengetahui bahawa jika laman web anda mula menggunakan terlalu banyak sumber, seperti RAM pelayan, DreamHost mungkin mencadangkan anda menaik taraf ke yang lebih berkemampuan merancang, seperti pilihan DreamPress atau VPS. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai polisi tanpa had di halaman ini di laman web DreamHost.

Hosting WordPress Terurus DreamPress dari DreamHost

Walaupun anda boleh memasang WordPress pada rancangan yang dikongsi, dan bahkan memilih untuk memasang perisian WordPress secara automatik semasa mendaftar, mereka yang mencari hosting WordPress berprestasi lebih tinggi mungkin mendapati rancangan DreamPress lebih menarik:

 • DreamPress: Dari $ 16.95 untuk storan SSD 30 GB dan dibina untuk ~ 100k pelawat bulanan.
 • DreamPress Plus: Dari $ 24.95 untuk penyimpanan SSD 60 GB dan dibina untuk ~ 300k pelawat bulanan, ditambah Jetpack Professional dan penggunaan CDN tanpa had.
 • DreamPress Pro: Dari $ 71.95 untuk storan SSD 120 GB dan dibina untuk pelawat bulanan ~ 1M-plus, ditambah Jetpack Professional, penggunaan CDN tanpa had, dan ciri pemantauan dan penyelesaian masalah DreamCare.

Sekali lagi, seperti rancangan hosting yang dikongsi, membayar selama setahun di muka memberi anda harga yang disenaraikan di atas, sementara membayar bulanan menyebabkan kadarnya masing-masing meningkat menjadi $ 19.95, $ 29.95 dan $ 79.95 sebulan. Juga, seperti rancangan bersama, terdapat diskaun bukan untung dari DreamHost.

Had Penyimpanan dan Pelawat Bulanan

Seperti yang anda lihat, tidak seperti rancangan hosting Shared Unlimited, terdapat had penyimpanan pada rancangan DreamPress. Walaupun, seperti rancangan yang dikongsi, lebar jalur tidak dapat diukur, DreamHost memberikan anggaran jumlah pengunjung bulanan rancangan yang telah dibina untuk menangani.

Dalam praktiknya, tidak ada perkara seperti hosting tanpa had, dan jika anda menggunakan terlalu banyak sumber pada rancangan bersama, anda mungkin akan diminta untuk meningkatkan. Oleh itu, ada baiknya melihat elaun rancangan DreamPress telah diterbitkan, kerana ini memungkinkan untuk menentukan rancangan mana yang paling sesuai.

Contohnya, jika anda tahu laman web anda akan menggunakan storan 40 GB dan akan menerima sekitar 300 ribu pelawat bulanan, rancangan DreamPress peringkat permulaan tidak akan mencukupi, dan anda perlu memilih rancangan DreamPress Plus yang lebih mahal.

Oleh itu, walaupun rancangan DreamPress lebih terhad daripada rancangan hosting bersama, ini tidak berlaku. Sekiranya anda cuba mengehoskan laman web WordPress yang besar dan sibuk pada rancangan bersama peringkat permulaan, anda mungkin akan menghadapi masalah prestasi pada suatu ketika.

Walau bagaimanapun, kami akan menguji ini kemudian dalam siaran ini apabila kami menjalankan ujian simulasi muat kami untuk mengetahui sama ada rancangan DreamPress benar-benar lebih mampu daripada rancangan bersama peringkat permulaan.

HostHost Shared Hosting vs DreamPress Managed WordPress Hosting

Selain dari variasi harga yang jelas, perbezaan utama antara hosting bersama kos rendah dan rancangan hosting dikendalikan DreamPress premium adalah yang terakhir ditujukan kepada pemilik laman web yang mencari masa memuatkan lebih cepat dan prestasi laman web yang lebih baik secara umum.

Untuk membantu menggambarkan perbezaan prestasi antara kedua jenis rancangan ini, kemudian dalam tinjauan ini, anda akan mendapat hasil dari ujian kami yang menunjukkan masa memuatkan laman web yang dihoskan pada rancangan bersama dan rancangan DreamPress.

Bukan hanya memuatkan masa dan kemampuan untuk menangani banyak pengunjung di mana rancangan ini berbeza. Serta prestasi laman web, rancangan DreamPress termasuk beberapa fitur tambahan, dan juga versi peningkatan dari beberapa fitur yang terdapat pada rencana bersama.

Oleh itu, untuk membantu anda menentukan rancangan mana yang terbaik untuk laman web anda, di bahagian seterusnya, kami akan meneroka ciri-ciri yang paling penting dari rancangan ini, dan juga perbezaan bagaimana ciri-ciri ini dilaksanakan pada rancangan hosting bersama berbanding dengan rancangan hosting WordPress yang diuruskan oleh DreamPress.

Ciri-ciri Terbaik Web Hosting DreamHost

Kumpulan ciri yang betul akan memudahkan anda menjaga laman web anda, menjaganya dan mengurus akaun anda. Oleh itu, mari kita terokai ciri terpenting dari DreamHost, termasuk yang terdapat pada rancangan hosting WordPress yang dikongsi dan dikendalikan.

Nama Sama, Fungsi Berbeza

Seperti disebutkan, beberapa fitur tersedia pada rencana bersama dan rancangan DreamPress, tetapi disampaikan dan dilaksanakan dengan cara yang berbeza. Sekiranya ini berlaku, kami akan mengetengahkan perbezaan ini untuk membantu anda melihat rancangan mana yang terbaik untuk laman web anda.

Sandaran Laman Web WordPress

Ciri-ciri sandaran yang anda dapat akses sangat berbeza bergantung pada jenis hosting yang anda pilih dari DreamHost, dan rancangan mana yang anda pilih.

Ciri Sandaran Hosting WordPress Terurus DreamPress

Sebagai contoh, pelanggan di semua rancangan DreamPress boleh menggunakan penyelesaian sandaran DreamHost dalaman. Namun, kerana rancangan DreamPress Plus dan Pro termasuk langganan Jetpack Professional, rancangan ini juga termasuk akses ke perkhidmatan sandaran VaultPress yang kuat.

Senarai Sandaran VaultPress

VaultPress menyandarkan laman web anda secara berkala dan setiap kali ia mengesan perubahan pada laman web anda.

Seperti yang dijelaskan oleh ulasan VaultPress kami, ini adalah salah satu alat sandaran terbaik untuk WordPress, yang memberi anda akses ke sandaran masa nyata, penyimpanan tanpa had untuk fail sandaran anda dan pemulihan satu klik. Tidak seperti dengan banyak penyelesaian sandaran WordPress yang lain, anda dapat memulihkan fail individu dengan cepat untuk membantu anda mengembalikan kesilapan yang mungkin anda buat semasa mengedit tema atau fail lain yang membentuk laman web anda.

Memulihkan Sandaran VaultPress

VaultPress membolehkan anda memuat turun dan memulihkan fail dan jadual pangkalan data individu dari arkib sandaran.

Walau bagaimanapun, jika anda memilih rancangan DreamPress peringkat awal, dan ketinggalan untuk mengakses ciri sandaran Jetpack Professional, anda masih mendapat akses ke sistem sandaran yang berfungsi, jika sedikit asas. Melalui ciri DreamPress ini, sandaran laman web anda dibuat secara automatik setiap hari, dan anda juga mempunyai kemampuan untuk membuat satu sandaran manual sehari.

Sistem Sandaran DreamPress

Laman web yang dihoskan dalam rancangan DreamPress disandarkan secara automatik setiap hari.

Semua sandaran ini disimpan selama dua minggu dan dapat diakses melalui kawasan akaun DreamHost anda. Namun, tidak ada pilihan untuk memuat turun sandaran atau melakukan pemulihan separa, seperti memulihkan hanya pangkalan data atau fail tema individu, misalnya.

Ciri Sandaran Hosting Dikongsi

Bagi mereka yang mempunyai rancangan hosting bersama dengan harga lebih rendah, pilihan untuk membuat sandaran laman web WordPress anda tidak semudah itu. Salah satu pendekatannya ialah memasang plugin sandaran WordPress pilihan anda, termasuk membayar secara berasingan untuk perkhidmatan VaultPress yang disertakan dengan rancangan DreamPress Plus dan Pro.

Pemalam Sandaran DreamObjects

Penyelesaian cadangan DreamHost yang disyorkan adalah menggabungkan laman web anda dengan perkhidmatan DreamObjects mereka.

Pilihan lain adalah mendaftar untuk akaun DreamHost DreamObjects berbayar dan menggunakan plugin DreamObjects Backups percuma untuk membuat dan menyimpan sandaran dalam perkhidmatan storan awan ini dari DreamHost. Penyelesaian ini membolehkan anda membuat sandaran seluruh laman web dan pangkalan datanya, setiap hari, mingguan atau bulanan. Anda juga boleh memuat turun fail sandaran dan memilih berapa banyak sandaran untuk disimpan di pelayan.

Fail Sandaran DreamObjects

Dengan akaun DreamObjects, sandaran anda dibuat secara automatik dan dimuat naik ke storan awan.

Terdapat percubaan percuma selama 30 hari yang membolehkan anda mencuba penyelesaian DreamObjects Backup, tetapi, selepas itu, anda perlu membayar. Namun, dengan harga bermula dari $ 0,95 sebulan untuk penyimpanan 40 GB, itu adalah pilihan yang baik untuk membuat sandaran laman web WordPress anda ke awan.

Alat Sandaran Domain DreamHost

Domain DreamHost anda disandarkan secara automatik, tetapi anda tidak mendapat kawalan sebanyak dengan pemalam sandaran WordPress yang baik.

Terdapat juga pilihan pemulihan domain, yang membolehkan anda memulihkan seluruh direktori web domain anda ke titik dalam dua minggu terakhir. Walaupun ini dapat membantu anda keluar dari masalah jika ada masalah dengan laman web atau akaun anda, anda tidak mendapat tahap kawalan yang sama seperti yang anda lakukan dengan plugin WordPress yang baik, seperti kemampuan untuk memulihkan bahagian tertentu di laman web anda.

Ringkasan Sandaran Laman Web WordPress

Ketika datang ke sandaran laman web, perbezaan utama antara rancangan tersebut adalah bahawa laman web yang dihoskan di rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress disandarkan secara automatik sekali sehari, sementara pada rancangan yang dikongsi, anda boleh mengatur penyelesaian cadangan anda sendiri atau bergantung sistem sandaran domain yang agak terhad.

Walau bagaimanapun, rancangan DreamPress Plus dan Pro juga merangkumi akses ke penyelesaian sandaran VaultPress yang mengagumkan melalui rancangan Jetpack Professional.

Tema WordPress

Seperti yang telah disebutkan, rancangan DreamPress Plus dan Pro – tetapi bukan rencana tingkat awal – termasuk akses ke Jetpack Professional. Sebagai tambahan kepada faedah lain dari ini, anda juga mendapat akses ke lebih dari 200 tema WordPress premium, serta banyak tema percuma, yang merangkumi pelbagai gaya dan tujuan. Anda boleh melihat tema ini dengan menggunakan akaun Jetpack Professional anda untuk mengakses portal WordPress.com.

Tema WordPress

Akaun DreamPress Plus dan Pro merangkumi akses ke tema premium di WordPress.com.

Sayangnya, seperti rancangan DreamPress peringkat permulaan, rancangan bersama tidak termasuk akses ke tema WordPress apa pun, kecuali pilihan percuma yang tersedia melalui semua papan pemuka WordPress secara lalai. Anda tentu saja dapat memasang tema pilihan anda yang telah anda muat turun dari tempat lain.

Laman Web dan Sokongan Pengguna

Tidak kira sama ada anda memilih rancangan bersama dari DreamHost atau rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress mereka, anda mendapat akses ke saluran sokongan sembang langsung yang dibuka antara jam 5.30 pagi dan 9.30 malam Waktu Pasifik, tujuh hari seminggu. Anda juga dapat mengirimkan tiket dan permintaan sokongan e-mel 24/7.

Sokongan Telefon Premium

Walaupun tidak ada talian sokongan telefon standard, anda boleh meminta panggilan balik dari meja bantuan DreamHost. Walaupun ini adalah perkhidmatan berbayar, beberapa rancangan termasuk sejumlah panggilan balik percuma setiap bulan, seperti DreamPress Plus dan Pro yang merangkumi tiga dan lima panggilan balik percuma setiap bulan..

Hubungi Sokongan DreamHost

Sokongan telefon adalah perkhidmatan premium yang disertakan dengan beberapa rancangan atau tambahan berbayar dengan yang lain.

Pelanggan dengan rancangan lain, seperti pilihan hosting bersama dan rancangan DreamPress peringkat permulaan, serta mereka yang memerlukan lebih banyak panggilan balik daripada yang disertakan dalam rancangan mereka, dapat membayar $ 9,95 setiap permintaan panggilan balik, atau $ 14,95 setiap bulan untuk tiga panggilan balik setiap bulan.

Malangnya, nombor di luar Amerika Syarikat dan Kanada tidak dapat digunakan untuk meminta panggilan balik, dan panggilan hanya diberikan dalam bahasa Inggeris.

Kekurangan sokongan telefon standard dan perkhidmatan sembang langsung 24/7 bermaksud DreamHost kekurangan pilihan sokongan dari beberapa hos web popular lain, seperti SiteGround dan banyak syarikat hosting WordPress yang diuruskan.

Perkhidmatan Sokongan DreamPress WordPress

Untuk mendapatkan sokongan, pelanggan DreamPress juga mendapat akses keutamaan kepada pasukan pakar WordPress dalaman yang terpisah dari staf yang menyokong pelanggan dari rancangan lain. Tujuannya adalah untuk memastikan pelanggan DreamPress mendapat akses lebih cepat kepada staf sokongan, yang juga mempunyai kepakaran WordPress yang lebih besar.

Perkhidmatan Sokongan Jetpack

Sekiranya anda memilih pelan DreamPress Plus atau Pro, yang merangkumi langganan Jetpack Professional, anda juga mendapat akses kepada kakitangan sokongan Jetpack WordPress, memberi anda tempat lain untuk mendapatkan bantuan dengan laman web anda.

Semasa ujian untuk tinjauan DreamHost ini, kakitangan sokongan sangat membantu dan responsif, melalui saluran sembang langsung dan e-mel.

Kemudahan Pementasan Laman Web WordPress

Keupayaan untuk membuat laman pementasan memberi anda tempat yang selamat untuk bekerja pada salinan laman web anda, tanpa membahayakan laman web langsung anda.

Beberapa contoh kapan anda mungkin ingin membuat versi pementasan laman web anda termasuk menguji plugin baru, memasang tema baru atau mengedit kod. Setelah selesai menguji, anda dapat mengganti laman langsung anda dengan versi pementasan hanya dalam beberapa klik, bergantung pada sistem yang anda gunakan.

Ciri Pementasan DreamPress

Tidak seperti rancangan hosting bersama, rancangan DreamPress merangkumi ciri pementasan.

Walaupun rancangan hosting bersama tidak termasuk fitur pementasan, rancangan DreamPress menjadikannya sangat mudah untuk membuat laman pementasan. Cukup klik butang untuk membuat laman pementasan, kemudian, setelah disiapkan, gunakan kawalan untuk menyalin kandungan di antara kedua-dua laman web.

Kawalan Tahap

Ciri pementasan DreamPress sangat mudah digunakan.

Sistem pementasan DreamPress sangat mudah digunakan. Namun, tidak seperti beberapa hos lain, seperti SiteGround dan WP Engine, anda tidak boleh memilih komponen laman web mana yang akan dipindahkan antara persekitaran langsung dan pementasan, seperti hanya fail, pangkalan data atau bahkan hanya jadual pangkalan data tertentu.

Ini bermakna satu-satunya pilihan anda ialah memindahkan keseluruhan laman web, menimpa keseluruhan laman web tujuan dalam proses. Kelemahannya ialah anda boleh menghadapi masalah sekiranya tulisan baru telah ditambahkan ke laman langsung semasa kerja sedang dilakukan pada reka bentuk laman pementasan, misalnya.

Panel Kawalan DreamHost

Tidak seperti banyak penyedia hosting bersama yang popular, tetapi seperti kebanyakan hos WordPress yang diuruskan, DreamHost tidak menggunakan perisian cPanel untuk membolehkan anda menguruskan akaun anda.

Panel Kawalan DreamHost

DreamHost menggunakan panel kawalan khusus dan bukannya perisian cPanel yang popular.

Sebaliknya, anda mesti menggunakan panel kawalan DreamHost khusus untuk menjalankan tugas seperti menguruskan domain yang berkaitan dengan akaun anda, memasang WordPress, dan mengakses alat yang membolehkan anda berinteraksi dengan ruang dan pangkalan data pelayan anda.

Pengurus Fail DreamHost

Anda boleh mengakses fail di ruang pelayan anda melalui pengurus fail tersuai DreamHost.

Syukurlah, panel kawalan DreamHost direka dengan baik dan mudah digunakan. Walaupun terdapat beberapa komponen cPanel yang hilang, semua alat dan kawalan penting tersedia untuk memastikan anda dapat mengurus laman web dan akaun hosting anda.

Akses Pangkalan Data phpMyAdmin

Anda boleh mengakses pangkalan data laman web WordPress anda melalui antara muka phpMyAdmin.

Ciri-ciri Profesional Jetpack

Kerana anda mendapat akses ke rancangan Jetpack Professional dengan dua rancangan hosting WordPress teratas DreamPress – Plus dan Pro – ada baiknya merangkumi ciri apa yang termasuk ini untuk membantu anda memutuskan apakah mereka layak membayar tambahan untuk rancangan harga tinggi ini.

Butiran Pelan Jetpack

Pelan DreamPress Plus dan Pro merangkumi akses ke ciri rancangan Jetpack Professional.

Sistem Sandaran WordPress yang diperbaiki

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, sistem sandaran VaultPress dari rancangan Jetpack Professional jauh lebih unggul daripada penyelesaian sandaran DreamPress standard. Sebenarnya, VaultPress boleh dikatakan sistem sandaran terbaik yang tersedia untuk WordPress.

Walaupun rancangan DreamPress merangkumi sandaran automatik harian, VaultPress akan membuat sandaran laman web anda dalam masa nyata, seperti dan bila ada perubahan yang dikesan. Berkat ini, anda mempunyai kemampuan untuk kembali ke belakang dengan cepat sebelum anda membuat perubahan, seperti menghapus pos atau memasang pemalam, misalnya.

Dengan VaultPress, anda juga dapat memuat turun dan memulihkan sandaran penuh dan separa, seperti fail individu, hanya folder pemalam, atau jadual pangkalan data.

Lebih banyak Ciri Keselamatan Laman Web WordPress

Selain sistem sandarannya yang kuat, VaultPress juga secara automatik mengimbas laman web anda untuk perisian hasad dan kod jahat sambil memantau kegiatan mencurigakan di laman web dan pangkalan datanya. Anda juga mempunyai kemampuan untuk menjalankan imbasan manual jika anda mengesyaki ada sesuatu yang tidak betul dengan laman web anda.

Imbasan Keselamatan VaultPress

VaultPress mengimbas laman web anda di latar belakang untuk masalah keselamatan, tetapi anda juga dapat menjalankan imbasan manual.

Satu lagi ciri keselamatan Jetpack Professional yang berkaitan dengan keselamatan adalah log aktiviti yang memaparkan beberapa peristiwa dari laman web anda. Walaupun ciri ini tersedia pada rancangan Jetpack percuma, rancangan Profesional memaparkan senarai aktiviti dari tahun lalu, berbanding dengan 30 hari rancangan Jetpack yang lain.

Log Aktiviti Jetpack

Pelan Jetpack Professional memaparkan senarai aktiviti di laman web anda dari tahun lalu.

Ciri log aktiviti dapat membantu anda memantau laman web anda untuk masalah keselamatan, memberi anda kemampuan untuk melihat tindakan yang tidak Anda lakukan. Ini juga dapat digunakan untuk membantu Anda menyelesaikan masalah laman web anda dengan menampilkan peristiwa yang terjadi sebelum timbul masalah.

Alat Pengoptimuman Tapak Tambahan

Walaupun perkhidmatan hosting dikendalikan DreamPress telah dioptimumkan untuk membantu memuat naik laman web WordPress anda secepat mungkin, rancangan Jetpack Professional menyertakan beberapa alat tambahan untuk membantu meningkatkan kelajuan laman web dan kandungannya.

Salah satu alat ini ialah CDN Jetpack yang dilengkapi dengan storan tanpa had. Dengan CDN diaktifkan, fail laman web anda diedarkan secara automatik ke pelayan di seluruh dunia, mengurangkan jarak yang harus mereka tempuh untuk menjangkau pengunjung anda. Selain mengendalikan gambar, CDN Jetpack juga menyokong video, memberi anda cara untuk memuatkan fail besar ini dari ruang pelayan DreamHost anda dan menjimatkan wang simpanan anda.

CDN Jetpack

Fail, termasuk gambar dan video, secara automatik dipindahkan ke CDN Jetpack untuk meningkatkan masa pemuatan.

Proses untuk menambahkan fail ke CDN sangat lancar; muat naik fail seperti biasa ke Perpustakaan Media WordPress anda, dan fail tersebut akan dipindahkan di latar belakang ke rangkaian pelayan Jetpack yang diedarkan. Tidak ada iklan atau jenama yang ditampilkan di video anda.

Terdapat juga alat carian yang lebih baik yang bertujuan untuk memberikan hasil yang lebih cepat dan lebih relevan kepada pengunjung anda ketika mereka mencari di laman web anda, terutamanya jika laman web anda mempunyai banyak kandungan yang akan disaring..

Pilihan Sokongan yang Dipertingkatkan

Oleh kerana DreamPress tidak menyediakan saluran sembang langsung 24/7 (sebaliknya, ia dibuka pada waktu pejabat, tujuh hari seminggu), dapat mengakses sokongan e-mel keutamaan dari kakitangan meja bantuan WordPress.com melalui rancangan Jetpack Professional adalah tambahan yang bagus untuk rancangan DreamPress Pro dan Plus.

Akses ke Tema WordPress Premium

Setiap laman web WordPress memerlukan tema, dan, walaupun terdapat beberapa tema percuma yang hebat, yang premium cenderung kelihatan lebih bagus, mempunyai templat yang lebih berguna dan akan memberikan laman web anda penampilan yang lebih profesional. Syukurlah, seperti yang disebutkan, rancangan Jetpack Professional memberikan anda pilihan tema WordPress premium.

Tema WordPress Arcane Premium

Ini adalah contoh salah satu tema premium yang boleh anda pilih dengan rancangan DreamPress Plus dan Pro.

Melalui rancangan Jetpack Professional, anda mendapat lebih daripada 200 tema premium untuk dipilih, termasuk beberapa yang berharga sebanyak $ 79. Oleh itu, jika anda melihat tema premium yang anda suka, jumlah yang anda jimatkan dengan tidak membelinya dapat merangkumi perbezaan harga beberapa bulan antara rancangan tahap kemasukan DreamPress, yang tidak mempunyai tema, dan rancangan Plus, yang memberikan anda mengakses tema premium itu.

Papan Pemuka Pengurusan Laman Web WordPress.com

Perlu disebutkan juga bahawa apabila Jetpack diaktifkan di laman web anda, anda dapat menguruskan beberapa aspek WordPress melalui pengguna dashboard yang sama dari platform yang dihoskan oleh WordPress.com. Sekiranya anda lebih suka papan pemuka WordPress yang dihoskan sendiri, ia masih tersedia.

Papan Pemuka Jetpack

Jetpack membolehkan anda mengurus laman web anda melalui papan pemuka yang sangat mirip dengan papan pemuka WordPress.com.

Pilihan antara muka ini mungkin menarik bagi sesiapa sahaja yang memikirkan untuk berpindah dari perkhidmatan WordPress.com yang dihoskan ke hosting sendiri laman web WordPress mereka sendiri tetapi tidak mahu meninggalkan pengalaman pengguna WordPress.com.

Papan Pemuka WordPress Lalai

Papan pemuka lalai perisian WordPress yang dihoskan sendiri masih mudah diakses.

Menariknya, kerana antara muka papan pemuka ini dihoskan di laman web WordPress.com, dan bukan sesuatu yang dimasukkan ke dalam laman WordPress anda, anda tidak perlu risau kerana memperlahankan laman web anda.

Berbanding dengan papan pemuka WordPress lalai, papan pemuka gaya WordPress.com, dengan antara muka yang lebih moden, mungkin lebih mudah digunakan. Walau bagaimanapun, anda masih perlu menggunakan papan pemuka WordPress yang dihoskan sendiri untuk menyelesaikan tugas tertentu, seperti bekerja dengan beberapa pemalam dan tema pihak ketiga.

Ringkasan Tambahan Pelan Profesional Jetpack

Memang benar bahawa anda boleh melanggan pelan Jetpack Professional dan membayar ciri-ciri berguna ini, tidak kira sama ada anda mendaftar ke rancangan DreamPress Plus dan Pro atau tidak.

Walau bagaimanapun, memandangkan rancangan Jetpack Professional berharga $ 29 sebulan dan rancangan DreamPress Plus bermula pada $ 24.95, ini membantu menjadikan rancangan Plus lebih menarik dari segi kewangan. Satu-satunya kelemahan menggunakan Jetpack ialah beberapa ciri diduplikasi, seperti sandaran, dan anda berpotensi mempunyai dua pasukan sokongan untuk berkomunikasi dengan.

Walau bagaimanapun, ini adalah masalah kecil dibandingkan dengan ciri yang ditingkatkan, fungsi tambahan, dan pilihan sokongan yang disediakan. Sekiranya anda sudah memikirkan rancangan DreamPress, rancangan Jetpack Professional pasti menjadikan rancangan Plus sebagai pilihan yang lebih menggoda berbanding dengan rancangan DreamPress peringkat permulaan yang tidak termasuk langganan Jetpack Professional premium..

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai ciri dan pemikiran kami mengenai perkhidmatan ini dalam panduan utama kami untuk plugin Jetpack.

Kelemahan Hosting Berkongsi DreamHost dan WordPress Terurus

Sekarang kita telah merangkumi ciri terbaik perkhidmatan DreamHost, termasuk rancangan WordPress yang dikongsi dan diuruskan, sudah tiba masanya untuk melihat beberapa kelemahan pakej ini dan syarikat hosting ini.

Kekurangan Akses ke Tema WordPress Premium

Pertama, melainkan jika anda memilih rancangan DreamPress Plus atau Pro yang lebih mahal, hakikat bahawa anda tidak mendapat akses ke tema WordPress premium mungkin menarik bagi sesetengah pihak. Walaupun kebanyakan rancangan yang dikongsi dari host lain tidak dilengkapi dengan tema WordPress premium, beberapa rancangan hosting yang dikendalikan, seperti WP Engine dan tema StudioPress yang disertakan dalam rancangan mereka.

Pilihan Sokongan Terhad

Tidak ada sokongan telefon langsung dan ketiadaan akses 24/7 ke sembang langsung boleh menjadi pemecah perjanjian bagi sesetengah pihak.

Walaupun anda dapat menghantar e-mel pada bila-bila masa pada siang atau malam, kadang-kadang anda memerlukan akses segera kepada seseorang yang dapat membantu anda dalam masalah mendesak. Sekiranya perkhidmatan panggilan balik tersedia di wilayah anda dan dilindungi oleh rancangan anda, maka ini dapat mengimbangi kekurangan saluran hotline telefon atau sembang langsung sepanjang masa. Namun, kerana ia hanya meliputi AS dan Kanada, dan merupakan perkhidmatan berbayar pada beberapa rancangan (hosting bersama), ini tidak akan berlaku untuk semua orang.

Tiada Penambahbaikan Papan Pemuka WordPress

Kelemahan lain yang berpotensi dari DreamHost adalah kekurangan tambahan pada papan pemuka WordPress lalai. Beberapa hos, seperti SiteGround, misalnya, termasuk wizard penyediaan laman web yang dipaparkan di dalam laman web WordPress anda yang bertujuan untuk membantu anda menyiapkan laman web baru anda.

SiteGround juga menambahkan sekumpulan kawalan ke papan pemuka WordPress, melalui pemalamnya sendiri, yang membolehkan anda mengkonfigurasi aspek tertentu dari laman web anda dan prestasinya, sesuatu yang juga kekurangan dari DreamHost.

Namun, mereka yang ada di rancangan DreamPress yang merangkumi langganan rancangan Jetpack Professional dapat menguruskan banyak aspek laman web mereka melalui antara muka pengguna WordPress.com.

Fungsi Sandaran yang lemah

Walaupun laman web anda disandarkan secara automatik setiap hari pada rancangan DreamPress, ini tidak berlaku dengan rancangan hosting bersama.

Pada rancangan yang dikongsi, domain dan akaun anda disandarkan secara automatik, tetapi anda tidak mendapat tahap kawalan yang sama terhadap sandaran anda seperti yang anda lakukan dengan beberapa alat lain, seperti kemampuan untuk memilih hari mana yang akan dikembalikan, atau bahagian laman web anda untuk dipulihkan.

Anda boleh mendaftar ke perkhidmatan penyimpanan awan DreamObjects berbayar dan menggunakan pemalam sandaran DreamHost untuk mendapatkan akses ke sistem yang lebih kaya dengan ciri. Memasang pemalam sandaran anda sendiri juga merupakan pilihan, tetapi alangkah baiknya jika ini adalah ciri standard rancangan bersama DreamHost, seperti halnya dengan kebanyakan host lain yang setanding.

Terlalu bergantung pada Jetpack

Masalah lain yang mungkin dihadapi oleh pembaca dengan rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress dari DreamHost adalah bergantung kepada rancangan Jetpack Professional untuk menyampaikan banyak ciri utama, seperti alat keselamatan dan pengoptimuman laman web, misalnya.

Di satu pihak, memanfaatkan sekumpulan ciri kuat yang ada dari syarikat seperti WordPress.com adalah idea pintar. Tetapi, sebaliknya, kadangkala terasa seolah-olah anda bekerja dalam dua sistem, yang mana, sebenarnya.

Ringkasan DreamHost Downsides

Secara keseluruhan, berkaitan dengan ciri dan fungsi, sebahagian besar kelemahan DreamHost paling jelas pada rancangan hosting bersama, dan bukannya rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress yang lebih baik.

Jadi, jika anda mencari pengalaman hosting yang kaya dengan ciri, maka rancangan DreamPress mungkin merupakan pilihan yang lebih baik dari DreamHost, berbanding dengan rancangan bersama mereka.

Namun, ada lebih banyak pilihan untuk memilih host web daripada hanya memeriksa apakah ia mempunyai ciri yang anda perlukan. Anda juga mesti berusaha mengetahui prestasi apa yang dapat dihoskan oleh hos sebelum anda mendaftar. Di bahagian seterusnya ulasan DreamHost ini, kami membantu anda untuk melakukan perkara itu.

Prestasi Hosting DreamHost Shared dan DreamPress

Sekarang anda tahu apa yang anda dapat dengan rancangan DreamHost, termasuk beberapa kelemahan dari hos web ini, sudah tiba masanya untuk melihat sejauh mana prestasi laman web yang dihoskan dengan syarikat ini.

Untuk ujian kami, kami menggunakan perkhidmatan Pingdom dan Load Impact untuk mengukur seberapa pantas laman web kami. Kami juga melihat seberapa baik mereka dapat menangani beberapa pengunjung yang mengaksesnya pada masa yang sama, dan juga tahap tahap uptime yang anda boleh jangkakan dari DreamHost.

Walaupun DreamHost pasti mempunyai beberapa ciri yang baik, mereka tidak akan banyak digunakan jika laman web anda dimuat dengan perlahan, tidak dapat menangani beberapa pengunjung serentak dan sering di luar talian. Oleh itu, mari kita ketahui keadaannya di bahagian tinjauan DreamHost ini.

Hasil Ujian Masa Memuatkan DreamHost

Untuk ujian kami, kami membuat empat laman web WordPress. Dua laman web tersebut dihoskan di rancangan bersama DreamHost, dan dua di laman web hosting WordPress menguruskan DreamPress.

Pertama, kami memasang tema WordPress lalai ringan dan terkini, Twenty Nineteenen, di salah satu laman web yang dihoskan pada rancangan bersama, dan kemudian memasang tema yang sama di salah satu laman web yang dihoskan pada rancangan DreamPress. Kami kemudian memasang tema Avada popular dan kelas berat di dua laman web lain.

Tujuannya adalah untuk tidak hanya melihat sejauh mana kemampuan DreamHost ketika menjadi tuan rumah untuk tema asas ringan dan tema serbaguna kelas berat, tetapi juga untuk membantu anda membandingkan prestasi rancangan bersama dengan rancangan yang dikendalikan DreamPress. Tujuannya adalah untuk membantu anda menentukan pilihan terbaik untuk projek anda.

Perkhidmatan Pingdom digunakan untuk ujian ini, dengan masa memuatkan laman web dicatat setiap 30 minit. Setelah ujian selama tujuh hari, rata-rata masa memuat untuk setiap laman digunakan untuk artikel ini.

Inilah hasilnya…

Hasil Tema Ringan DreamHost Shared dan DreamPress Hosting

Sekiranya anda merancang untuk membuat blog asas atau laman web perniagaan sederhana, maka tema Twenty Nineteen yang diaktifkan di laman web WordPress baru secara lalai adalah pilihan yang sesuai.

Dua Puluh Sembilan Belas Tema WordPress

Twenty Nineteen kini menjadi tema WordPress lalai dan sesuai untuk laman web asas.

Setelah laman web itu dibentuk, halaman asas yang mengandungi teks dan gambar dibuat. Waktu pemuatan URL halaman tersebut direkodkan setiap 30 minit oleh Pingdom. Setelah tujuh hari ujian, rata-rata masa memuatkan halaman ujian dari laman web WordPress menggunakan tema ringan yang dihoskan pada rancangan bersama DreamHost kos rendah adalah 1.41 saat.

Kelajuan Halaman Pingdom Dua Puluh Sembilan Belas

Laman web yang menggunakan tema Dua Puluh Sembilan belas yang dihoskan di rancangan bersama DreamHost mempunyai masa pemuatan rata-rata 1.41 saat.

Halaman yang sama dibuat di laman web yang dihoskan pada rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress dan dipantau di Pingdom. Setelah tujuh hari ujian, rata-rata masa memuat halaman ujian dari laman web menggunakan tema kelas berat, yang dihoskan dalam rancangan DreamPress, adalah 581 milisaat.

DreamHost Pingdom Dua Puluh Sembilan belas Halaman Kelajuan DreamPress

Laman web yang menggunakan tema Dua Puluh Sembilan Belas, yang dihoskan pada rancangan DreamPress mempunyai masa pemuatan rata-rata 581 milisaat.

Seperti yang anda lihat dari hasilnya, masa memuatkan laman web WordPress yang dihoskan pada rancangan DreamPress yang lebih mahal jauh lebih cepat daripada laman web yang dihoskan pada rancangan hosting bersama yang lebih murah.

Keputusan Tema Pingdom Speed ​​Twenty Sembilan belas

Waktu pemuatan rata-rata laman web menggunakan tema Dua Puluh Sembilan Belas setelah tujuh hari pemantauan oleh Pingdom.

Untuk konteksnya, masa pemuatan rata-rata laman web yang dihoskan oleh DreamPress (581 milisaat) menggunakan tema ringan sangat hampir dengan masa rancangan yang setanding dalam tinjauan hosting Perniagaan WordPress.com baru-baru ini (603 milisaat). Walau bagaimanapun, masa pemuatan rata-rata laman web ujian kami yang dihoskan di rancangan bersama DreamHost (1.41 saat) jauh lebih perlahan daripada masa laman web serupa dari tinjauan hosting bersama SiteGround kami (576 milisaat).

Hasil Tema Berat DreamHost Shared dan DreamPress Hosting

Sekiranya anda ingin menggunakan salah satu tema yang lebih kaya dengan ciri yang tersedia untuk WordPress, maka Avada terlaris adalah pilihan yang bagus. Oleh itu, untuk memberi anda idea mengenai masa muat yang mungkin anda jangkakan jika anda memilih tema serbaguna dan menjadi hos laman web anda dengan DreamHost, berikut adalah hasil dari ujian laman web kami menggunakan Avada.

Demo Agensi Tema Avada

Avada pelbagai guna adalah salah satu tema WordPress terlaris sepanjang masa.

Untuk ujian ini, demo Agenda tema Avada diimport ke laman web WordPress. Kemudian, laman utama laman web tersebut dipantau di Pingdom, dengan masa muat dicatat setiap 30 minit. Setelah tujuh hari melakukan pemantauan, rata-rata masa memuatkan laman web yang dihoskan pada rancangan bersama dari DreamHost adalah 4.3 saat.

Memuat TImes Laman Avada Dihoskan Dikongsi

Laman web yang menggunakan tema Avada, yang dihoskan di rancangan bersama DreamHost mempunyai waktu pemuatan rata-rata 4.3 saat.

Untuk laman web yang menggunakan tema Avada yang dihoskan di rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress, masa pemuatan rata-rata setelah tujuh hari ujian adalah 1.89 saat.

Memuatkan Masa Laman Web Avada yang dihoskan oleh DreamPress

Laman web yang menggunakan tema Avada, yang dihoskan pada rancangan DreamPress mempunyai waktu pemuatan rata-rata 1.89 saat.

Sekali lagi, seperti masa memuatkan laman web yang menggunakan tema Dua Puluh Sembilan belas yang ringan, terdapat perbezaan besar antara kelajuan laman web yang menggunakan tema kelas berat Avada yang dihoskan di hosting bersama dan rancangan DreamPress.

Memuat Masa Laman Dengan Tema Avada

Waktu pemuatan rata-rata laman web menggunakan tema Avada setelah tujuh hari pemantauan oleh Pingdom.

Untuk konteks, laman dari perbandingan rancangan hosting bersama SiteGround kami, menggunakan tema Avada, jauh lebih pantas (1.59 saat) daripada laman web yang dihoskan pada rancangan bersama DreamHost (4.3 saat).

Juga, laman web yang menggunakan Avada dari tinjauan WP Engine kami (1,43 saat) dan Kinsta (1,25 saat) lebih pantas daripada laman web Avada yang dihoskan oleh DreamPress (1,89 saat).

Nota Keputusan Ujian Kelajuan DreamHost Pingdom

Seperti yang anda perhatikan dari tangkapan layar Pingdom di atas, ukuran halaman yang dipantau di laman web ujian berbeza-beza, walaupun menggunakan tema dan kandungan yang sama.

Perbezaan ukuran halaman ini boleh dikaitkan dengan pelbagai jenis cache dan ciri peningkatan prestasi lain yang terdapat pada pelbagai rancangan DreamHost.

Sebagai contoh, laman web yang dihoskan dalam rancangan DreamPress mempunyai ciri peningkatan prestasi Jetpack Professional premium, seperti CDN WordPress.com dan pengoptimuman gambar dan fail, serta mempunyai akses ke fungsi cache DreamPress. Ini semua mungkin menyumbang kepada ukuran halaman yang dikurangkan, berbanding dengan rancangan bersama dan fungsi pengoptimuman yang lebih asas.

Ringkasan Masa Pemuatan DreamHost Shared dan DreamPress

Seperti yang anda lihat, masa memuatkan laman pada rancangan bersama yang menggunakan tema kelas berat Avada jauh lebih lambat daripada laman web yang menggunakan tema Dua Puluh Sembilan Belas ringan. Oleh itu, jika anda merancang untuk menggunakan salah satu demo laman web yang kaya dengan ciri dari tema pelbagai guna seperti Avada, hosting bersama kos rendah dari DreamHost mungkin bukan pilihan yang sesuai.

Memuat Masa Laman yang Dihoskan oleh DreamHost

Masa pemuatan rata-rata keempat laman ujian setelah tujuh hari pemantauan oleh Pingdom.

Namun, walaupun masa memuatkan laman web yang dihoskan oleh DreamPress menggunakan tema Avada tidak begitu mengagumkan seperti hasil perbandingan hosting WordPress WordPress Kinsta dan WP Engine kami.

Oleh sebab itu, jika masa memuatkan yang cepat menjadi perhatian utama anda, maka rancangan hosting dikendalikan DreamHost dan DreamPress mungkin bukan pilihan terbaik untuk laman web anda jika anda merancang untuk menggunakan tema kelas berat dan kemudian mengimport salah satu demonya.

Walau bagaimanapun, jangan hampiri DreamHost dari senarai pendek anda. Seperti yang akan ditunjukkan oleh ujian seterusnya, DreamHost sangat pandai menangani lonjakan lalu lintas.

Ujian Prestasi Impak Beban DreamHost

Selain mengetahui potensi kelajuan laman web anda, juga penting untuk menentukan bagaimana laman web anda dapat mengatasi banyak pengunjung yang mengaksesnya pada masa yang sama. Untuk mengetahui seberapa baik prestasi DreamHost dalam situasi ini, kami menggunakan perkhidmatan Load Impact untuk mensimulasikan beberapa lawatan serentak ke laman web WordPress yang diuji.

Untuk ujian Load Impact, laman utama laman web yang menggunakan tema Avada, yang dihoskan di DreamHost dikongsi dan rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress, telah digunakan. Inilah hasilnya…

Ujian Impak Beban Hosting Berkongsi DreamHost

Biasanya, ketika menguji prestasi hosting bersama, kami menetapkan Load Impact untuk meningkatkan jumlah pengguna maya yang mengakses laman web pada masa yang sama dari satu hingga 50, dalam jangka masa lima minit.

Namun, tidak seperti kebanyakan rancangan hosting bersama yang kami uji sejauh ini, laman DreamHost dapat menangani 50 pengguna maya serentak tanpa menjadi tidak responsif.

Dalam ujian ini, dengan maksimum 50 pengguna serentak, waktu pemuatan meningkat dengan bertambahnya jumlah pengguna. Walau bagaimanapun, seperti yang ditunjukkan oleh garis hijau pada carta di bawah, kelajuan laman web pulih sebelum akhir ujian. Anda dapat melihat sendiri carta hasil interaktif dari ujian ini di laman web Load Impact.

Beban Hasil Ujian Kesan

Garis hijau menunjukkan masa pemuatan laman ujian di rancangan bersama DreamHost apabila bilangan pengguna maya meningkat.

Oleh kerana laman web dalam rancangan hosting bersama masih responsif ketika 50 pengguna maya mengaksesnya pada masa yang sama, ujian kedua dijalankan untuk melihat apa yang akan terjadi apabila jumlah pengguna maya serentak meningkat menjadi 250.

Dalam ujian kedua, seperti yang ditunjukkan oleh carta di bawah, masa pemuatan meningkat sekali lagi apabila lebih banyak pengguna maya mengakses laman web ini. Walau bagaimanapun, pada 77 pengguna maya, masa pemuatan adalah 1.83 saat yang boleh diterima. Walaupun waktu memuat meningkat menjadi 27,51 saat yang tidak dapat diterima pada 166 pengguna maya, ia berjaya pulih dan stabil menjadi lebih dari satu saat dari sekitar 200 pengguna maya hingga akhir ujian, ketika 250 pengguna maya mengakses laman web ini. Carta hasil interaktif untuk ujian ini boleh didapati di laman web Load Impact.

Beban Hasil Ujian Kesan

Masa memuatkan laman web di rancangan bersama DreamHost pulih dan stabil sebelum akhir ujian.

Walaupun laman web ujian yang dihoskan di rancangan bersama DreamHost pada awalnya sukar kerana jumlah pengguna meningkat, cara masa pemuatan menurun ke tahap yang dapat digunakan sangat mengagumkan. Laman web dari perbandingan Bluehost, GoDaddy dan SiteGround kami sememangnya tidak begitu baik dalam ujian jenis ini.

Oleh itu, berdasarkan hasil ujian kami, jika laman web anda dihoskan pada rancangan bersama ini dan tiba-tiba menerima lonjakan lalu lintas, masa pemuatan harus tetap dapat digunakan setelah DreamHost mempunyai satu atau dua minit untuk menyesuaikan diri dengan peningkatan beban.

Sekarang mari kita lihat bagaimana rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress yang lebih mahal menangani beban yang sama.

Uji Impak Beban Hosting Terurus DreamPress

Untuk ujian DreamPress, kami terus mensimulasikan 250 pengguna maya yang mengakses laman web WordPress, meningkatkan jumlah pengguna dari satu menjadi 250 dalam tempoh lima minit. Seperti ujian rancangan hosting bersama, laman utama laman web WordPress, yang menggunakan tema Avada dan demo Agensinya, dipantau oleh Load Impact.

Muatkan Hasil Impak Impak

Waktu pemuatan laman web WordPress yang dihoskan oleh DreamPress tidak berubah-ubah kerana jumlah pengguna maya meningkat menjadi 250.

Seperti yang ditunjukkan oleh grafik di atas, masa memuatkan laman web, yang diwakili oleh garis hijau, tidak benar-benar berubah kerana jumlah pengguna maya yang mengakses laman web meningkat kepada 250. Anda dapat melihat carta hasil interaktif dari ujian ini pada laman web Load Impact. Kami menjalankan ujian yang sama ini untuk kali kedua, dan, sekali lagi, masa memuat tidak mengalami kesukaran kerana jumlah pengguna maya meningkat.

Keupayaan DreamPress untuk menangani 250 pengguna maya serentak, tanpa peningkatan masa muat, sesuai dengan hasil dari tinjauan WP Engine kami. Walau bagaimanapun, Load Impact mencatat masa yang lebih pantas untuk laman web yang dihoskan oleh WP Engine berbanding dengan laman web di rancangan DreamPress.

Hasil Pemantauan Waktu Henti DreamHost

Selain menguji masa memuatkan laman web yang dihoskan di rancangan WordPress yang dikongsi dan dikendalikan DreamHost, waktu operasi laman web juga dipantau selama tujuh hari.

Hasil Waktu Pingdom

Hasil pemantauan waktu pingdom dari empat laman web ujian dalam tempoh tujuh hari.

Seperti yang anda lihat dari carta, Pingdom mencatatkan beberapa waktu henti untuk laman web ujian. Bahagian downtime terbesar, iaitu sekitar tiga jam, menurut Pingdom, disebabkan oleh kemas kini berjadual sistem operasi pelayan bersama.

Pengumuman Twitter DreamHost

DreamHost tidak memberitahu pengguna mereka bahawa waktu henti akan berlaku kerana kemas kini perisian yang dijadualkan.

Untuk membuat pelanggan tetap diperbarui, pemberitahuan diposting di Twitter, pesan ditampilkan di papan pemuka akun dan e-mel dikirim. Oleh kerana sifat waktu henti yang dijadualkan, penurunan waktu operasi di bawah 100 peratus tidak memenuhi syarat untuk mendapat jaminan DreamHost.

Namun, seperti yang anda lihat dari hasil Pingdom, beberapa laman web ujian mengalami masa-masa lain yang tidak aktif selama tujuh hari pemantauan.

Hasil Waktu Pingdom

Pingdom mencatatkan waktu henti untuk salah satu laman web yang dihoskan di rancangan bersama DreamHost.

Setelah membuat pertanyaan mengenai waktu henti yang direkodkan oleh Pingdom dengan DreamHost, mereka mengesahkan bahawa pelayan itu benar-benar dalam talian selama tempoh ini dan mencadangkan mungkin masalah dengan Pingdom. Sayangnya, tidak mungkin untuk memeriksa status laman web secara peribadi selama tempoh tersebut.

Butiran Teknikal DreamHost

Untuk memberi anda maklumat lebih lanjut untuk membantu anda membuat keputusan sama ada DreamHost adalah pilihan yang tepat untuk laman web anda, dan, jika demikian, rancangan mana yang merupakan pilihan terbaik, berikut adalah gambaran umum ringkas mengenai beberapa butiran teknikal dan perbezaan hosting bersama dan perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress:

 • Cache laman web: WP Super Cache adalah plugin caching yang disyorkan untuk pelanggan hosting bersama, sementara laman web dalam rancangan DreamPress mempunyai cache pelayan terbina dalam yang dikendalikan melalui plugin Proxy Cache Purge.
 • Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN): Pelan CDN Cloudflare percuma dan berbayar boleh diaktifkan melalui panel kawalan DreamHost untuk pelanggan pada rancangan bersama, sementara rancangan DreamPress Plus dan Pro merangkumi penggunaan CDN tanpa had melalui integrasi Jetpack. Pelanggan pelan kemasukan DreamPress juga boleh menggunakan perkhidmatan Cloudflare CDN.
 • PHP: Pemilik laman web boleh memilih antara versi PHP 7.1, 7.2 dan 7.3.
 • HTTP / 2.0: HTTP / 2.0 diaktifkan pada semua rancangan DreamHost yang dikongsi dan DreamPress.
 • SSL: Sijil SSL percuma dari Let’s Encrypt digunakan di laman web anda, atau anda boleh menggunakan sijil anda sendiri dari tempat lain.
 • SFTP: Anda boleh mengakses ruang pelayan anda pada rancangan bersama dan DreamPress melalui SFTP.
 • Pengurus fail pelayan: Terdapat pengurus fail berasaskan penyemak imbas untuk akses ke ruang pelayan dan failnya.
 • Akses pangkalan data: Pangkalan data laman web WordPress boleh diakses melalui phpMyAdmin.
 • Perkhidmatan e-mel: Pelan DreamPress dan paket Shared Unlimited disertakan dengan perkhidmatan e-mel, tetapi rancangan Shared Starter peringkat permulaan tidak, dan tersedia sebagai tambahan dari DreamHost.
 • Pengurusan laman web WordPress: Perisian WordPress boleh diatur untuk dikemas kini secara automatik, tetapi plugin dan tema mesti diperbaharui oleh pelanggan secara lalai. Walau bagaimanapun, Jetpack dapat digunakan untuk mengaktifkan kemas kini pemalam automatik.
 • Sekatan pemalam: Tidak ada pemalam yang dilarang, tetapi beberapa pemalam tidak digalakkan untuk digunakan pada rancangan DreamPress.
 • Langkah keselamatan: mod_security dapat diaktifkan secara percuma, untuk memberikan keselamatan laman web tambahan pada semua rancangan.
 • Perkhidmatan pembersihan pasca-hack: DreamShield adalah add-on berbayar yang akan mengimbas dan menghapus malware dan masalah lain dari $ 3 sebulan. Pelan DreamPress Plus dan Pro merangkumi rancangan Jetpack Professional, yang menyediakan akses kepada kakitangan sokongan Jetpack, yang akan membantu anda menyelesaikan masalah di laman web anda.
 • Lokasi pusat data: Anda boleh memilih antara dua pusat data AS di Virginia dan Oregon, dan CDN akan menyebarkan kandungan anda ke seluruh dunia.
 • Laman web pementasan: Ciri laman pementasan hanya tersedia pada rencana DreamPress, walaupun Anda dapat menggunakan plugin pementasan pada rencana bersama.
 • Penghijrahan laman web WordPress: Perkhidmatan migrasi laman web WordPress berbayar tersedia pada rancangan bersama dengan harga $ 99, sementara rancangan DreamPress merangkumi migrasi laman web WordPress percuma.
 • Pemeriksaan dan jaminan masa tamat: DreamHost mempunyai jaminan waktu operasi 100% dengan kredit yang diterapkan ke akaun pelanggan ketika waktu henti dialami, tetapi hanya rancangan DreamPress Pro yang merangkumi pemantauan dan penyelesaian masalah laman web jika masalah dikesan melalui fitur DreamCare, walaupun DreamCare dapat dibeli sebagai tambahan untuk rancangan lain. Namun, rancangan Jetpack Professional yang dapat diakses oleh pelanggan DreamPress Plus dan Pro termasuk pemantauan waktu henti.
 • Saluran sokongan: Sokongan tersedia melalui sembang langsung, yang dibuka dari jam 5.30 pagi hingga 9.30 malam waktu Pasifik, tujuh hari seminggu, sementara bantuan e-mel tersedia 24 jam sehari. Anda juga boleh meminta panggilan balik dari kakitangan sokongan. Rancangan DreamPress Plus dan Pro yang disertakan dengan rancangan Jetpack Professional merangkumi akses kepada pakar sokongan WordPress dari Jetpack.

Mudah-mudahan, itu menjawab segala persoalan yang anda ada mengenai rancangan hosting DreamHost dan DreamPress yang dikongsi.

Pemikiran Akhir

Pelan bersama DreamHost adalah beg campuran. Harga rancangan bersama sangat murah, terutamanya jika anda bersedia membayar selama tiga tahun di muka.

Walau bagaimanapun, rancangan bersama tidak mempunyai beberapa ciri berguna yang sering terdapat di tempat lain, seperti sistem sandaran terbina dalam. Waktu terhad saluran sokongan sembang langsung dan kekurangan nombor sokongan telefon mungkin menjadi sebab lain untuk melepasi rancangan bersama DreamHost dari senarai anda, bergantung pada keperluan sokongan anda. Waktu henti yang dicatatkan oleh Pingdom, tetapi tidak oleh DreamHost, adalah kawasan lain yang menjadi perhatian ketika mengesyorkan rancangan bersama.

Sebaliknya, ketika menangani banyak pengguna yang mengakses laman web ujian pada masa yang sama, laman web di rancangan bersama DreamHost menunjukkan prestasi yang sangat baik.

Tidak seperti rancangan bersama, rancangan hosting WordPress yang dikendalikan DreamPress merangkumi semua ciri yang mungkin anda harapkan dari jenis pakej ini, seperti sandaran harian, penggunaan CDN dan pementasan. Ini berlaku terutamanya untuk rancangan Plus dan Pro peringkat pertengahan dan atas yang disertakan dengan rancangan Jetpack Professional dan semua ciri berguna yang merangkumi. Namun, laman web yang dihoskan oleh DreamPress tidak sepantas beberapa persaingan, seperti Kinsta dan WP Engine, walaupun menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian Load Impact.

Sekiranya anda mempertimbangkan hosting WordPress yang dikendalikan dari DreamHost, mungkin layak untuk melangkau rancangan DreamPress peringkat permulaan jika anda mampu, dan memilih rancangan Plus atau Pro untuk mendapatkan akses ke rancangan Jetpack Professional. Dengan berbuat demikian, sistem sandaran VaultPress yang kuat, pilihan tema WordPress premium, dan ciri keselamatan dan prestasi lain yang menjadikan rancangan ini menjadi pilihan yang lebih menarik.

Juga, kerana rancangan Jetpack Professional merangkumi akses ke perkhidmatan sokongan e-mel WordPress.com, anda mempunyai tempat lain untuk dihubungi jika anda memerlukan bantuan dengan laman web anda. Walaupun, seperti yang ditunjukkan oleh tinjauan hosting WordPress.com yang dikendalikan baru-baru ini, memilih DreamPress bukanlah satu-satunya cara untuk mendapatkan akses ke ciri Jetpack Professional sebagai sebahagian daripada langganan hosting anda.

Rancangan hosting WordPress yang dikongsi dan dikendalikan DreamHost banyak berlaku, tetapi tidak banyak yang dapat menonjol dari persaingan, dan mereka mempunyai beberapa kelemahan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map