Top 4 beste Bluehost-alternatieven voor WordPress-hosting – vergeleken (2020)

WordPress aanbiedingen


Op zoek naar de beste Bluehost-alternatieven?

Bluehost is een van de meest populaire webhosts die er zijn. Ze doen geweldig werk om het lanceren van een website zo eenvoudig mogelijk te maken, wat een deel is van de reden waarom ze op onze lijst met aanbevolen gedeelde hosting zijn gekomen.

Maar hoewel Bluehost absoluut een van de meest gebruiksvriendelijke hosts is, zijn ze niet altijd de beste optie als het gaat om prestaties en ondersteuning, zoals ik in een seconde zal bespreken.

Als u problemen heeft met Bluehost of als u gewoon wilt zien wat uw opties zijn, zijn er enkele uitstekende alternatieven die de zwakke punten van Bluehost kunnen verbeteren tegen ongeveer dezelfde prijs.

In dit bericht ga ik in op de vier beste Bluehost-alternatieven – twee zijn een goed alternatief voor de goedkope gedeelde abonnementen van Bluehost, terwijl de andere twee goede opties zijn om over te schakelen van de beheerde WordPress-abonnementen van Bluehost (WP Pro).

Waarom Bluehost-alternatieven overwegen??

Voordat we ingaan op de nadelen, laten we het hebben over wat Bluehost goed doet.

Bluehost heeft een geweldig dashboard voor hostingcontrole en doet ook veel om het proces van het maken van een WordPress-website te stroomlijnen. Als je een beginner bent, maakt Bluehost het zo gemakkelijk mogelijk om een ​​website te maken, wat geweldig is.

Bluehost doet ook goed werk door functies met toegevoegde waarde in te bouwen, zelfs met hun goedkope gedeelde plannen. U krijgt bijvoorbeeld functies zoals:

 • gratis SSL-certificaten
 • automatische WordPress-updates
 • ingebouwde caching
 • ensceneringssites.

Sommige hiervan, met name enscenering, zijn niet algemeen verkrijgbaar bij plannen met vergelijkbare prijzen.

Echter…

Zodra u het proces van het starten van uw site voorbij bent en verder kijkt dan die functies, merkt u mogelijk enkele gebieden op waar Bluehost niet zo sterk is.

Prestatie

Ten eerste melden veel mensen suboptimale laadtijden van pagina’s in vergelijking met sommige van de andere Bluehost-alternatieven op deze lijst. In de prestatiebenchmarks van ReviewSignal voor 2018 (het laatste jaar dat Bluehost deelnam) presteerde Bluehost bijvoorbeeld slecht in de reeks tests die ReviewSignal uitvoert..

Aan de andere kant presteerden veel van de alternatieven op deze lijst vrij goed in die tests.

Dus als u de laadtijden van pagina’s waardeert, kunt u het waarschijnlijk beter doen voor uw geld.

Ondersteuning

Ten tweede hebben veel gebruikers problemen met de ondersteuning van Bluehost. In CodeinWP’s hostingonderzoek van 2018 onder meer dan 830 WordPress-gebruikers scoorde Bluehost slechts een 3,2 (van de vijf) als het ging om algemene ondersteuning. Hun WordPress-specifieke ondersteuningskwaliteit was niet veel beter, met 3,4.

Nogmaals, u kunt hosts tegen vergelijkbare prijzen vinden die betere ondersteuning bieden, zowel in het algemeen als voor WordPress.

Prijzen

Ten slotte, hoewel de prijzen van Bluehost over het algemeen vrij concurrerend zijn, vereisen ze dat u zich voor langere termijn aanmeldt als u de beste deals wilt krijgen. In feite, voor de absoluut laagste prijs, moet u zich voor drie jaar vastleggen. Als je dat niet leuk vindt, kun je met de meeste van deze alternatieven maandelijks betalen zonder een enorme prijsverhoging.

Welk type Bluehost-alternatief heeft u nodig??

Als u een WordPress-gebruiker bent, biedt Bluehost twee plannen aan die mogelijk interessant voor u zijn.

Ten eerste heb je de goedkope gedeelde WordPress-hostingplannen, die beginnen bij minder dan $ 5 per maand. Deze gedeelde plannen zijn wat de meeste Bluehost-gebruikers kiezen.

Als u wat meer kracht nodig heeft, gebruikt / overweegt u mogelijk ook de duurdere, door WP Pro beheerde WordPress-plannen van Bluehost, onze beoordeling. Deze abonnementen beginnen iets hoger (ongeveer $ 20 per maand met promoprijzen), maar bieden verbeterde prestaties en meer functies, waaronder automatische updates.

Ik deel alternatieven voor beide.

Twee beste alternatieven voor goedkope Bluehost Shared Hosting

Als u de goedkope shared hosting van Bluehost gebruikt of overweegt, zijn dit de twee beste alternatieven voor u …

1. SiteGround

SiteGround

SiteGround is een van de beste opties die er zijn voor gedeelde WordPress-hosting. Ze slagen erin een goede balans te vinden tussen:

 • snelle laadtijden van pagina’s
 • kwaliteitsondersteuning
 • een op maat gemaakt hostingdashboard
 • handige functies.

Omdat ze een groot aantal beheerde functies bieden in hun gedeelde plannen, kan SiteGround een goed alternatief zijn voor zowel de goedkope gedeelde plannen van Bluehost als de WP Pro-plannen.

U krijgt bijvoorbeeld toegang tot functies zoals:

 • gratis SSL-certificaten
 • ensceneringssites
 • automatische WordPress-updates
 • ingebouwde caching
 • een gratis bijbehorende plug-in voor optimalisatie van prestaties SG Optimizer
 • dagelijkse automatische back-ups.

De plannen van SiteGround beginnen bij slechts $ 3,95 met promoprijzen. Houd er echter rekening mee dat deze prijzen zullen stijgen na uw eerste betalingscyclus, die ik hieronder zal bespreken.

SiteGround-prijzen

Onze volledige SiteGround-beoordeling ��

Wat SiteGround beter doet dan Bluehost

Ten eerste, terwijl Bluehost en SiteGround grotendeels gelijkheid van functies hebben, biedt SiteGround enkele functies / voordelen die Bluehost niet heeft:

 • Automatische en on-demand back-ups – Bluehost biedt deze alleen aan op zijn WP Pro-abonnementen, niet op de gedeelde abonnementen.
 • Gratis migraties – Bluehost brengt kosten in rekening voor zijn migratieservice (u kunt het natuurlijk zelf gratis doen).

SiteGround heeft ook betere prestatie. Ze verdienden de Top Tier-status in de benchmarks van Review Signal en bieden een voor prestaties geoptimaliseerde architectuur, inclusief Google Cloud-infrastructuur en Nginx Fast_CGI-caching. De bijbehorende SG Optimizer-plug-in helpt u ook bij het implementeren van veel praktische tips voor prestaties.

Ten slotte biedt SiteGround betere ondersteuning. In diezelfde CodeinWP-enquête scoorde SiteGround een 4,7 voor algemene ondersteuning en 4,5 voor WordPress-specifieke ondersteuning, wat ruim boven Bluehost ligt (respectievelijk 3,2 en 3,4).

Wat SiteGround doet erger dan Bluehost

Met de release van het nieuwe hostingdashboard van SiteGround denk ik dat er geen voor de hand liggende gebieden zijn waar SiteGround slechter is dan Bluehost als het gaat om functies, prestaties of ondersteuning.

Een nadeel van SiteGround is echter de prijs.

Ten eerste, terwijl SiteGround je onbeperkte websites laat hosten op zijn hogere abonnementen, geven ze je geen onbeperkte opslag zoals Bluehost doet. Je bent beperkt tot ergens tussen 10-30 GB opslag.

Ten tweede zijn SiteGround duurder dan Bluehost als je gaat vernieuwen. Zowel Bluehost als SiteGround bieden vergelijkbare promotieprijzen voor uw eerste factureringscyclus (die tot drie jaar kan oplopen). Maar zodra u gaat vernieuwen, springt de prijs van het goedkoopste onbeperkte abonnement van SiteGround naar $ 19,95 per maand, terwijl Bluehost’s gewoon is $ 12,99 per maand.

Als u SiteGround overweegt, raad ik u ten zeerste aan om indien mogelijk vooraf drie jaar te betalen, zodat u de promoprijzen zo lang mogelijk kunt vastleggen.

2. DreamHost

Dreamhost

DreamHost is een van de oudere onafhankelijke hosts die er zijn, gelanceerd in 1996.

Ze bieden betaalbare gedeelde plannen die gunstig afsteken bij de gedeelde plannen van Bluehost, evenals een betaalbare beheerde WordPress-service genaamd DreamPress die goed opgaat tegen de WP Pro-service van Bluehost..

In dit gedeelte richt ik me vooral op de goedkope gedeelde plannen van DreamHost. Met maandelijkse prijzen vanaf slechts $ 4,95 per maand, bieden de gedeelde abonnementen van DreamHost nog steeds functies zoals:

 • Onbeperkte Bandbreedte
 • gratis SSL-certificaten
 • gratis migraties
 • automatische back-ups
 • custom hosting dashboard.

DreamHost biedt ook maandelijkse facturering, wat de meeste goedkope shared hosts niet toestaan. Hier is hoe de prijzen uitschudden:

 • Eén website – $ 4,95 per maand (van maand tot maand) of $ 2,59 per maand (verbintenis van drie jaar).
 • Onbeperkte websites – $ 10,95 per maand (van maand tot maand) of $ 3,95 per maand (verbintenis van drie jaar).

Gedeelde DreamHost-prijs

Onze volledige DreamHost-recensie ��

Wat DreamHost beter doet dan Bluehost

Qua prijsstelling hebben Bluehost en DreamHost vergelijkbare startprijzen. DreamHost heeft echter het voordeel dat u maandelijks kunt betalen, wat Bluehost niet biedt. Het minimum bij Bluehost is een jaar en dat maakt de prijzen ook duurder.

DreamHost biedt ook enkele functies / voordelen die Bluehost niet biedt, zoals:

 • automatische dagelijkse back-ups
 • gratis websitemigraties (met de speciale plug-in van DreamHost).

Ten slotte biedt DreamHost betere ondersteuning dan Bluehost. In de eerder genoemde CodeinWP-enquête scoorde DreamHost een 4.0 voor algehele ondersteuning en 3.9 voor WordPress-specifieke ondersteuning, wat ruim boven Bluehost ligt.

Wat DreamHost erger maakt dan Bluehost

Hoewel de algehele ondersteuningskwaliteit van DreamHost solide is, hebben ze niet zoveel beschikbaarheid als Bluehost. Met Bluehost heeft u 24/7 toegang tot alle ondersteuningskanalen.

Met DreamHost krijg je 24/7 ondersteuning via e-mail / tickets. U krijgt echter geen telefonische ondersteuning (die Bluehost biedt) en livechat is alleen beschikbaar van 05.30 uur – 21.30 uur PT, wat een probleem kan zijn als die tijdzone niet handig voor u is.

Naast ondersteuning zijn er enkele opvallende verschillen in functies:

 • DreamHost biedt geen enscenering op hun goedkope gedeelde plannen, terwijl Bluehost dat wel doet.
 • DreamHost bevat geen e-mailhosting op het goedkoopste niveau – het kost $ 1,67 extra per maand. Als u echter upgradet naar de onbeperkte gedeelde laag, is e-mailhosting inbegrepen.

Twee beste alternatieven voor door Bluehost beheerde WordPress-hosting (WP Pro)

Als u Bluehost’s door WP Pro beheerde WordPress-hostingplannen gebruikt of overweegt, zijn dit de twee beste alternatieven voor u …

1. Vliegwiel

Vliegwiel homepage

Flywheel is een echte beheerde WordPress-host die toevallig ook de host is die we hier bij WinningWP gebruiken.

De infrastructuur van Flywheel is gebouwd op Google Cloud, met prestatieverhogende functies zoals caching op serverniveau en een ingebouwd Content Delivery Network (CDN) bovenop toegevoegd.

Je krijgt ook een geweldig gebruiksvriendelijk hostingdashboard, uitstekende ondersteuning en handige beheerde WordPress-hostingfuncties zoals:

 • ensceneringssites
 • gratis SSL-certificaten
 • automatische dagelijkse back-ups
 • aangepaste beveiligingsregels en een hackfixgarantie
 • automatische WordPress-updates
 • gratis migraties.

De plannen van Flywheel beginnen bij $ 13 per maand voor een enkele site met weinig verkeer of $ 25 per maand voor hogere verkeerslimieten.

Vliegwielprijzen

Onze volledige vliegwielrecensie ��

Wat Flywheel doet beter dan Bluehost

Ten eerste, hoewel ik denk dat het gebruikersdashboard van Bluehost redelijk goed is, heeft Flywheel een van de beste hostingdashboards van elke host – het is echt een genot om te gebruiken.

Flywheel helpt ook om uw site sneller te laden vanwege hun voor prestaties geoptimaliseerde infrastructuur met functies zoals:

 • Google Cloud-infrastructuur
 • aangepaste caching-oplossing
 • ingebouwde CDN aangedreven door Fastly.

Ze bieden ook betere ondersteuning dan Bluehost. Terugkomend op de CodeinWP-enquête scoorde Flywheel een 4,6 voor algemene ondersteuning en een 4,8 voor WordPress-specifieke ondersteuning, wat ruim boven Bluehost ligt.

Ten slotte, als u een creatieveling bent die sites voor andere mensen bouwt, heeft Flywheel ook een van de beste ervaringen voor u van elke WordPress-host, met functies zoals factureringoverdracht.

Wat vliegwiel erger is dan Bluehost

Flywheel verliest van Bluehost als het gaat om gebruikslimieten.

Voor zijn WP Pro-abonnementen adverteert Bluehost onbeperkte websites, opslag en bandbreedte.

Dat is niet het geval voor Flywheel. Flywheel biedt twee plannen die concurrerend zijn met de prijzen van Bluehost voor $ 13 en $ 25 per maand. Met beide plannen kunt u echter slechts één WordPress-site hosten en worden er beperkingen opgelegd aan opslagruimte en bandbreedte.

Om die reden is Flywheel waarschijnlijk geen goed alternatief als u van plan was meerdere websites te hosten, tenzij u bereid bent aanzienlijk meer te betalen dan Bluehost.

2. WP-motor

WP Engine homepage

WP Engine is een van de meest populaire premium beheerde WordPress-hosts. Ze zijn een groot bedrijf en hebben onlangs in 2018 $ 250 miljoen aan financiering opgehaald. Ze hebben dit geld gedeeltelijk gebruikt om Flywheel te kopen (hoewel de twee nog steeds afzonderlijk worden beheerd en verschillende functies / infrastructuur hebben).

Een van de opvallende dingen aan WP Engine is dat ze, naast echt beheerde WordPress-functies, ook tools met toegevoegde waarde bieden, zoals gratis toegang tot het Genesis-framework en StudioPress-kinderthema’s, onze recensie.

Daarnaast krijg je ook functies zoals:

 • automatische WordPress-updates
 • meerdere staging-omgevingen
 • caching op serverniveau met Varnish en memcached
 • ingebouwde CDN
 • gratis SSL-certificaten
 • speciale WooCommerce-tools.

De plannen van WP Engine beginnen bij $ 25 per maand voor een enkele site, of $ 22 als je af en toe een kortingsbon kunt krijgen:

WP Engine-prijzen

Onze volledige WP Engine-beoordeling ��

Welke WP-engine doet het beter dan Bluehost

Ten eerste biedt WP Engine aanbiedingen snellere prestaties dan Bluehost. U krijgt betere infrastructuur / bronnen en geoptimaliseerde caching op serverniveau. U krijgt ook prestatieverhogende functies die Bluehost niet biedt, zoals:

 • PHP 7.4
 • ingebouwde CDN
 • tool voor het analyseren van paginaprestaties.

Je krijgt ook veel betere ondersteuning – WP Engine scoorde een 4,7 van de 5 voor zowel algemene ondersteuning als WordPress-specifieke ondersteuning, wat veel hoger is dan Bluehost.

Ten slotte krijg je ook het voordeel met toegevoegde waarde van toegang tot het Genesis Framework en alle Genesis Child-thema’s van StudioPress. Dat mag op zich uw besluit niet beïnvloeden, maar het is fijn om te hebben.

Wat WP Engine doet erger dan Bluehost

WP Engine heeft hetzelfde nadeel als Flywheel – u moet gebruikslimieten accepteren als u de prijzen wilt houden rond wat Bluehost in rekening brengt.

Voor $ 25 per maand is het instapmodel van WP Engine concurrerend met de WP Pro-prijzen van Bluehost. Met dat plan kunt u echter maar één site hosten en wordt het geleverd met opslag- en bandbreedtelimieten.

Dus net als Flywheel is WP Engine waarschijnlijk geen goed alternatief voor het hosten van meerdere websites, tenzij je bereid bent meer te betalen dan Bluehost.

Wat als u meerdere websites moet hosten?

Flywheel en WP Engine delen beide hetzelfde nadeel, dus wat als u meerdere WordPress-sites moet hosten, maar toch beheerde functies wilt zoals u krijgt met WP Pro?

In dat geval is uw beste optie waarschijnlijk het GoGeek-plan van SiteGround. Hoewel het niet “echte” beheerde WordPress-hosting is zoals Flywheel en WP Engine, krijg je wel veel beheerde functies en kun je onbeperkte websites hosten (hoewel nog steeds met opslaglimieten).

Wat is het beste Bluehost-alternatief voor uw behoeften?

U heeft misschien een bovenstaande trend opgemerkt – de meeste van de belangrijkste nadelen van al deze alternatieven hebben betrekking op prijzen of gebruikslimieten.

Helaas is het moeilijk om goede alternatieven te vinden die de prijzen van Bluehost kunnen evenaren, vooral als je onbeperkte websites en opslag nodig hebt.

Als je absoluut niet meer kunt betalen dan wat Bluehost kost, denk ik dat DreamHost de beste keuze is. Ze bieden concurrerende prijzen en functies, terwijl ze ook betere ondersteuning hebben.

Als je een beetje boven de prijzen van Bluehost kunt gaan, dan denk ik dat je over het algemeen de beste opties zijn:

 • SiteGround – het beste alternatief als u meerdere / onbeperkte websites moet hosten. SiteGround biedt ook vergelijkbare prijzen als u de promoprijzen vooraf drie jaar kunt vergrendelen.
 • Vliegwiel – de meest betaalbare echt beheerde WordPress-host als je maar één site hoeft te hosten.
 • WP Engine – een beetje duurder dan Flywheel maar nog steeds binnen het bereik van Bluehost’s WP Pro-plannen. Een andere geweldige optie als u slechts één site wilt hosten.

En als je meer wilt weten over hoe al deze opties het tegen elkaar opnemen, bekijk dan onze vergelijkingen van:

 • Bluehost vs DreamHost vs Flywheel vs SiteGround
 • WP Engine versus Bluehost
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me