Top 3 beste GoDaddy-alternatieven: betere WordPress-hosting voor een vergelijkbare prijs? (2020)

WordPress aanbiedingen


Zoeken naar enkele GoDaddy-hostingalternatieven voor uw website?

Hoewel GoDaddy zeker een populaire hostingprovider is, vindt u gemengde recensies wanneer u leest hoe echte gebruikers erover denken.

De hostingruimte is behoorlijk competitief, met veel geweldige opties, dus er is geen reden om bij GoDaddy te blijven als je niet tevreden bent. U zult zelfs tal van hosts vinden die voor ongeveer hetzelfde bedrag een vergelijkbare (of betere) service kunnen bieden.

In dit bericht heb ik drie van die services verzameld.

Voor elk alternatief zal ik ook enkele gedachten delen over wat ze beter doen dan GoDaddy, en waar ze niet helemaal overeenkomen.

Waarom een ​​GoDaddy-alternatief overwegen??

Volgens cijfers zijn GoDaddy de meest populaire webhostingprovider ter wereld. Hoewel het moeilijk is om hun exacte marktaandeel te kennen, stelt BuiltWith het op ~ 18% en Datanyze heeft het op ~ 17%. Om een ​​lang verhaal kort te maken: veel mensen gebruiken GoDaddy.

Maar er zijn talloze redenen waarom een ​​host populair zou kunnen zijn (bijvoorbeeld Super Bowl-commercials), en populariteit alleen betekent niet kwaliteit.

Als u GoDaddy-recensies op Google opzoekt, ziet u enkele verontrustende overeenkomsten tussen veel van de negatieve recensies (waarvan er een groot aantal zijn):

 • Slechte ondersteuning – in CodeinWP’s hostingonderzoek van 2018 onder meer dan 800 WordPress-gebruikers scoorde GoDaddy’s ondersteuning slechts 3,3 van de 5, wat een stuk lager is dan sommige vergelijkbare geprijsde hosts. Veel gebruikers in recensies klagen ook over slechte ondersteuning.
 • Slechte prestaties – veel GoDaddy-gebruikers klagen over trage laadtijden van pagina’s of problemen met de uptime. Laadtijden van pagina’s zijn essentieel, dus dit is een reden om helemaal zelf te schakelen.
 • Gebrek aan functies – De plannen van GoDaddy missen enkele functies die gebruikelijk zijn bij andere vergelijkbare geprijsde providers. GoDaddy biedt bijvoorbeeld geen gratis SSL-certificaat voor hun instapplannen, terwijl alle alternatieven op deze lijst hetzelfde doen als veel andere hosts.

Als u nog nooit problemen met een van deze dingen heeft ondervonden, hoeft u mogelijk niet te wisselen. Maar als je klachten hebt op die gebieden (of ergens anders), denk ik dat je betere webhosts kunt vinden voor een vergelijkbare prijs.

Die laatste kwalificatie is belangrijk – bij het maken van deze lijst met alternatieven heb ik geprobeerd te zoeken naar hosts die die zwakke punten kunnen verbeteren tegen een vergelijkbare prijs.

Het is duidelijk dat als je er het budget voor hebt, je zou kunnen kiezen voor een premium beheerde WordPress-host zoals Flywheel, WP Engine of Kinsta. Deze drie hosts bieden een enorm superieur product… Maar ze kosten ook veel meer dan GoDaddy, daarom heb ik ze niet op deze lijst gezet.

In plaats daarvan koos ik hosts die ongeveer dezelfde prijs hadden als GoDaddy, alleen met superieure ondersteuning, prestaties en functies.

Welk GoDaddy-abonnement gebruikt / overweegt u momenteel?

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een goed alternatief is welk GoDaddy-abonnement u al gebruikt (of overweegt te gebruiken).

De twee meest populaire abonnementen voor WordPress-gebruikers zijn waarschijnlijk de gedeelde abonnementen en beheerde WordPress-abonnementen van GoDaddy:

 • Generieke gedeelde plannen – begin bij $ 5,99 per maand ($ 8,99 bij verlenging). Basic shared hosting met cPanel-toegang. Je kunt het gebruiken voor WordPress of andere content management systemen.
 • WordPress hostingplannen – gedeelde WordPress-hostingplannen beginnen bij $ 5 per maand ($ 9,99 bij verlenging). Deze abonnementen bieden een aangepast hostingdashboard met beheerde functies, zoals automatische back-ups, staging-sites, automatische updates, enz. GoDaddy biedt ook door Pro beheerde WordPress-abonnementen vanaf $ 24,99 per maand.

Als je naar de WordPress-abonnementen van GoDaddy kijkt, wil je waarschijnlijk een alternatief dat ook die beheerde functies biedt.

Aan de andere kant, als je alleen naar de gedeelde plannen kijkt, ben je misschien blij met elke gedeelde host.

Klaar om te gaan? Laten we de alternatieven eens bekijken …

1. SiteGround

SiteGround

Terwijl GoDaddy afzonderlijke gedeelde en beheerde WordPress-abonnementen aanbiedt, biedt SiteGround slechts één gedeeld hostingplan met beheerde WordPress-functies.

Dit maakt ze een prima alternatief voor beide GoDaddy’s gedeelde en beheerde WordPress-abonnementen.

SiteGround heeft veel werk gestoken in het continu verbeteren van hun hostingproduct, heeft onlangs een aangepast hostingdashboard gelanceerd en is overgestapt op de Google Cloud-infrastructuur voor al hun hostingplannen.

Ze bieden ook beheerde WordPress-functies zoals:

 • automatische updates
 • ensceneringssites
 • caching op serverniveau
 • een firewall om te beschermen tegen beveiligingsbedreigingen.

Voor hun prijs biedt SiteGround uitstekende prestaties. Zoals ik al zei, gebruiken ze nu de Google Cloud-infrastructuur en voegen ze topprestatie-optimalisaties toe, zoals caching op serverniveau en een bijbehorende SG Optimizer-plug-in die u helpt bij het implementeren van een aantal best practices voor WordPress-prestaties.

Je kunt ook ondersteuning krijgen via live chat, ticket en telefoon. Ik gebruik SiteGround persoonlijk en heb de ondersteuning gevonden om niet alleen snelle reactietijden te bieden, maar ook om eventuele problemen die ik heb daadwerkelijk op te lossen. Ik gebruik altijd live chat – ik heb nog nooit telefonische ondersteuning geprobeerd, dus ik kan niet voor dat kanaal spreken.

SiteGround biedt drie prijsniveaus – u kunt de onderstaande details zien:

SiteGround-prijzen

Voordelen van SiteGround

In termen van prestaties, functies en gebruikerservaring denk ik dat SiteGround GoDaddy overtreft in alle categorieën:

 • Betere prestatie – als alles gelijk is, wordt uw site meestal sneller geladen op SiteGround dan op GoDaddy. Een groot deel hiervan is de architectuur van SiteGround, zoals hun Google Cloud-infrastructuur en Nginx Fast_CGI paginacaching op serverniveau.
 • Superieure ondersteuning – SiteGround scoorde een 4.7 voor ondersteuning in de CodeinWP-enquête die ik eerder noemde, wat veel hoger is dan de 3.3-score van GoDaddy. Het is zelfs nog hoger dan sommige premium beheerde WordPress-hosts, zoals WP Engine.
 • Custom hosting dashboard – SiteGround heeft zijn eigen aangepaste hostingdashboard gebouwd dat erg prettig is om te gebruiken, terwijl GoDaddy je alleen cPanel geeft voor hun gedeelde plannen, en het dashboard voor hun beheerde WordPress-plannen is niet zo mooi als het dashboard van SiteGround.
 • Meer eigenschappen – u krijgt bijvoorbeeld gratis SSL-certificaten, staging, automatische WordPress-updates, enz.

Kortom, exclusief prijs, biedt SiteGround gewoon een superieur hostingproduct. De prijs kan echter belangrijk voor je zijn, wat me naar mijn volgende punt brengt …

Nadelen van SiteGround

Het grote nadeel van SiteGround is dat hun normale niet-promoprijzen duurder zijn dan de normale prijzen van GoDaddy.

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt voor SiteGround, krijgt u een aantrekkelijke promoprijs. Maar na uw eerste betalingscyclus (die kan variëren van één tot drie jaar), zal uw maandelijkse prijs ongeveer verdrievoudigen.

Het goedkoopste onbeperkte gedeelde abonnement van GoDaddy begint bijvoorbeeld bij $ 7,99 per maand, terwijl het goedkoopste onbeperkte gedeelde abonnement van SiteGround begint bij $ 5,95 per maand.

Dus SiteGround is goedkoper, toch? Nou ja, totdat je moet vernieuwen.

Zodra u gaat verlengen, is de volledige prijs voor het GoDaddy-abonnement $ 11,99 per maand, terwijl het $ 19,95 per maand is voor SiteGround.

Kortom, als u SiteGround kiest, moet u op hun verlengingsprijzen letten en proberen de promotieprijzen voor de volledige drie jaar vast te leggen als u de vooraf gemaakte kosten kunt betalen.

2. Bluehost

Bluehost

Hoewel Bluehost niet zo populair is als GoDaddy, zijn ze zeker een van de bekendste hostingbedrijven ter wereld.

Net als GoDaddy biedt Bluehost zowel goedkope gedeelde hostingplannen als betaalbare beheerde WordPress-hostingplannen.

In tegenstelling tot GoDaddy, heeft Bluehost uitstekend werk verricht door een geweldige gebruikerservaring op te bouwen, zelfs met hun goedkope gedeelde plannen. Hoewel Bluehost je nog steeds cPanel-toegang geeft zoals GoDaddy, hebben ze ook hun eigen aangepaste hostingdashboard gebouwd, wat het een stuk eenvoudiger maakt om met je website te werken.

Bluehost heeft ook handige functies, zoals staging en gratis SSL-certificaten, toegevoegd aan zelfs hun goedkoopste gedeelde hostingplannen, iets wat GoDaddy niet biedt.

Als u op zoek bent naar goedkope shared hosting, zijn de normale prijzen van Bluehost vergelijkbaar met die van GoDaddy, hoewel Bluehost grotere promotiekortingen biedt voor uw eerste factureringscyclus:

Bluehost gedeelde prijzen

Als u op zoek bent naar een alternatief voor GoDaddy’s beheerde WordPress-hosting, geeft u misschien de voorkeur aan Bluehost’s WP Pro beheerde WordPress-abonnementen, die op dezelfde manier geprijsd zijn als GoDaddy’s Pro beheerde WordPress-hostingplannen en premium toegevoegde waarde bieden, zoals geïntegreerde Jetpack Premium:

Bluehost beheerde WordPress-prijzen

Voordelen van Bluehost

Ik denk dat de grote voordelen van Bluehost vs GoDaddy de gebruikerservaring en functies zijn.

Ten eerste krijg je het aangepaste hostingdashboard bovenop cPanel, wat het aangenamer maakt om je sites op Bluehost te beheren.

Ten tweede biedt Bluehost gewoon meer functies dan GoDaddy – vooral als je kijkt naar de goedkope gedeelde plannen van GoDaddy.

Zelfs op de goedkoopste gedeelde WordPress-hostingplannen van Bluehost krijgt u bijvoorbeeld nog steeds functies zoals:

 • automatische WordPress-updates
 • gratis SSL-certificaten (GoDaddy biedt dit alleen aan op hun hogere abonnementen)
 • WordPress-staging-sites (via de Bluehost-plug-in – het werkt niet voor niet-WordPress-sites).

Kortom, Bluehost biedt een meer gebruiksvriendelijke, functierijke hostingervaring voor een vergelijkbare prijs.

Nadelen van Bluehost

Net zoals mensen klagen over de prestaties en ondersteuning van GoDaddy, zul je ook veel van diezelfde klachten vinden over het aanbod van Bluehost.

Terwijl de ondersteuning van GoDaddy bijvoorbeeld een 3,3 ontving in die CodeinWP-enquête, scoorde de ondersteuning van Bluehost eigenlijk lager op 3,2.

Dus als de grootste reden waarom u van GoDaddy overstapt, hun ondersteuning en prestaties is, wilt u misschien kiezen voor SiteGround of DreamHost (de volgende host in deze lijst).

3. DreamHost

DreamHost

DreamHost is een gerenommeerde webhost die al sinds 1996 bestaat.

Als u op zoek bent naar een alternatief voor de gedeelde hosting van GoDaddy, biedt DreamHost generieke of WordPress gedeelde plannen vanaf slechts $ 2,59 per maand. Ze hebben ook een betaalbaar beheerd WordPress-aanbod genaamd DreamPress, dat een goed alternatief is voor de beheerde WordPress-hosting van GoDaddy.

Ongeacht welk abonnement u gebruikt, u krijgt toegang tot een aantal handige functies, zoals:

 • Custom hosting dashboard – DreamHost heeft zijn eigen aangepaste hostingdashboard gebouwd, dat misschien de voorkeur geeft aan GoDaddy’s cPanel-aanpak.
 • Gratis SSL-certificaten op alle abonnementen – deze worden mogelijk gemaakt door Let’s Encrypt.
 • Automatische dagelijkse back-ups – DreamHost maakt elke dag een back-up van uw site – zelfs met hun goedkope gedeelde plannen.
 • Automatische WordPress-updates – DreamHost werkt automatisch uw belangrijkste WordPress-software bij – zelfs op hun goedkope gedeelde abonnementen.

DreamPress, het beheerde WordPress-hostingplan, biedt ook staging-sites met één klik, een gebundelde Jetpack Professional-licentie, caching op serverniveau en een robuustere back-upoplossing.

De gedeelde hostingplannen van DreamHost beginnen bij slechts $ 2,59 per maand met een verbintenis van drie jaar of $ 4,95 per maand met facturering van maand tot maand:

Gedeelde DreamHost-prijs

De DreamPress-abonnementen beginnen bij $ 16,95 per maand met jaarlijkse facturering of $ 19,95 per maand met maandelijkse facturering:

DreamHost beheerde WordPress-prijzen

Voordelen van DreamHost

Een groot voordeel van DreamHost ten opzichte van GoDaddy (en de andere alternatieven op deze lijst) is de prijs. De prijzen zijn niet alleen betaalbaar en transparant met DreamHost, maar ze zijn ook een van de weinige hosts die maandelijkse facturering aanbieden voor goedkope gedeelde abonnementen.

Bij GoDaddy is de minimale verplichting drie maanden, wat een te hoge prijs heeft vergeleken met de jaarplannen. Aan de andere kant laat DreamHost u maandelijks betalen terwijl u de prijs laag houdt.

De beheerde WordPress-hosting van DreamHost is ook goedkoper dan de door GoDaddy Pro beheerde WordPress-hosting.

Naast meer toegankelijke prijzen, biedt DreamHost ook meer functies dan GoDaddy. Het goedkoopste hostingplan van DreamHost wordt bijvoorbeeld nog steeds geleverd met een gratis SSL-certificaat, het aangepaste hostingdashboard en automatische back-ups.

GoDaddy biedt wel een automatische back-upservice voor hun gedeelde plannen, maar het is een extra $ 2,99 per maand.

Ten slotte presteerde de ondersteuning van DreamHost een stuk beter volgens de CodeinWP-enquête. De ondersteuning van DreamHost scoorde een 4.0, wat ver boven de 3.3 van GoDaddy ligt.

Nadelen van DreamHost

In termen van ondersteuningskwaliteit versloeg DreamHost GoDaddy. Maar DreamHost verslaat GoDaddy niet als het gaat om beschikbaarheid. DreamHost biedt 24/7 ticketondersteuning, maar livechatondersteuning is alleen beschikbaar van 5.30 uur tot 21.30 uur PT.

De ondersteuningskanalen van GoDaddy zijn daarentegen allemaal 24/7 geopend. Dit is iets om te overwegen als u de voorkeur geeft aan live chat-ondersteuning en ergens woont waar de uren van DreamHost niet handig voor u zijn.

Wat is het beste alternatief voor jou?

Op dit moment zou u hopelijk een goed idee moeten hebben welk GoDaddy-alternatief voor u geschikt is.

Zo niet, dan volgt hier een korte samenvatting om uw keuze te begeleiden:

 • SiteGround – uitstekende functies, ondersteuning en prestaties. Hun normale prijzen zijn echter hoger dan die van GoDaddy, dus u wilt de promoprijzen voor drie jaar vastzetten als u de aanloopkosten kunt dragen.
 • Bluehost – u merkt misschien geen enorme verbetering met ondersteuning of prestaties, maar u krijgt toegang tot een aangenamer hostingdashboard en meer functies dan de GoDaddy-aanbieding.
 • DreamHost – betaalbare prijzen met maandelijkse facturering. Ze bieden ook meer functies dan GoDaddy en hebben superieure ondersteuning, hoewel livechat niet 24/7 beschikbaar is.

Gebruikt / gebruikt u een van deze GoDaddy-alternatieven? Gedachten?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me