Течен уеб хостинг уеб хостинг план за преглед на хостинг – най-добрият хостинг на WooCommerce на пазара?

Сделки с WordPress


Като относителен новодошъл, Liquid Web е компания, с която може да не сте твърде запознати, ако не обръщате много внимание на хостинг пазара на WordPress. Но въпреки че са доста нови, те все още имат някои наистина интересни оферти за хостинг – едно от които ще разгледаме днес.

Прочетете за задълбочен поглед върху това, което може да предложи управляваният хостинг на WooCommerce на Liquid Web, как се сравнява с конкуренцията, колко е лесен за използване, колко струва и дали всичко си заслужава.

Съдържание:

�� Течен уеб фон | �� Цена | �� Характеристики | �� Лесна употреба | �� Изпълнение | ��‍♂️ В сравнение с конкуренцията | �� Заключение

�� Хостинг на течен уеб WooCommerce хостинг

Liquid Web представи своите планове за хостинг на WooCommerce в началото на 2018 г. Този първоначален пакет предлагаше шепа неочаквани функции, някои страхотни оптимизации под капака и цялостен обмислен подход към модерния магазин на WooCommerce и неговите нужди.

Имаше обаче един недостатък.

Това беше 249 долара на месец при входно ниво. ��

Jeeeez! ��

Повечето хора не бяха впечатлени, най-малкото.

Но Liquid Web се ​​вслуша в приноса на общността и сега излезе с по-достъпен план, който има много по-голям смисъл за начинаещ. Или го прави?

течност уеб успя-woocommerce хостинг

Следва преглед на това начинаещ план на хостинг линията за хостинг на WooCommerce на Liquid Web.

�� Цена

Нека първо изведем слона от стаята. ��

Течният уеб хостинг на WooCommerce все още не е пет долара евтин или дори двадесет долара евтин.

Планът за начинаещи е 39 долара (актуализация: сега $ 19) месец.

И така, въпросът е: Защо бихте похарчили 39 долара (актуализация: сега $ 19) на месец на хостинг на WooCommerce с Liquid Web, когато можете да получите достатъчно добра настройка от SiteGround за $ 11.95?

И се влошава. В този план за входно ниво Liquid Web ви позволява да имате само 15 продукта *. Какво?! Това е огромни $ 2.60 на продукт на месец.

(* Това е или 15 продукта и неограничени поръчки, или 150 поръчки на месец и неограничени продукти.)

Изчакайте, не оставяйте този отзив все още! Изслушай ме! ��

Liquid Web предоставя набор от ценни функции и бонуси, които превръщат тази оферта в нещо, което всъщност може да искате да помислите.

�� Характеристиките, които получавате с хостинг на течен уеб WooCommerce

Първо, нека кажем това отново, тъй като е нещо като ключов в този преглед:

Като част от плана за начинаещи, трябва да решите дали искате неограничени продукти или неограничени поръчки. Не можете да имате и двете.

 • Ако изберете неограничени продукти, ще можете да обработвате само 150 поръчки всеки месец.
 • Ако изберете неограничени поръчки, можете да продавате само 15 продукта общо.

Сега за някои добри новини: Течният уеб доставя много интересни функции и оптимизации, които имат за цел не само да ви помогнат да управлявате ефективно вашия магазин, но и да ви помогнат да намерите нови възможности за продажби.

Някои ключови елементи от това включват:

 • неограничен брой сметки за персонала
 • докладване
 • цени за доставка на живо
 • оферти при напускане
 • PDF фактури
 • опаковъчни фишове
 • пакети с продукти
 • Включен стандарт Beaver Builder (стойност $ 99)
 • upsells и кръстосани продажби
 • списъка с желания
 • изоставяне на количката (чрез Jilt – стойност 29 долара)
 • безплатен SSL
 • iThemes Security Pro вграден (стойност $ 80)
 • Включена тема Astra Pro (стойност $ 59)
 • Всички приставки на IconicWP в пакет (стойност $ 56).

Както можете да видите, тези включвания биха добавили някои сериозни ценови тагове, ако ги получите отделно. Astra Pro, IconicWP плъгини, Jilt и Beaver Builder възлизат на общо $ 323. Това е страхотна новина, без съмнение, и прави $ 39 (актуализация: сега $ 19) цена маркер на самия хостинг по-лесно за преглъщане. Това е, разбира се, ако реално планирате да закупите всички тези допълнителни инструменти.

Добре, така че какво не е там?

Нека не забравяме, че това все още е WooCommerce, за която говорим, което означава, че може да ви е необходим допълнителен шлюз за плащане или два. Те обикновено са $ 79 поп.

Освен това Liquid Web не се грижи за имейла ви като част от този план. Това има отделен ценови маркер – 11 долара на месец за една пощенска кутия.

Какво ще кажете за самия сървър? Това не е част от информацията, която лесно можете да намерите на уеб сайта Liquid, но екипът за поддръжка ми казва, че имате машина, която има два процесора, 2 GB RAM, 40 GB SSD дисково пространство и 5TB месечна честотна лента.

Под предния капак този план за начинаещи не се различава от плановете на Liquid Web десет пъти по-скъпи – това е същата среда и същия хардуер. Това не е тонизирана споделена настройка. Като цяло това е наистина обмислен пакет, който включва много страхотни инструменти. Функционалният, Liquid Web наистина доставя! ��

Доста прилича на закупуване на вече създаден празен магазин на WooCommerce, който включва всички допълнителни важни елементи още от първа стъпка. Горе-долу…

�� Лесна употреба

Тъй като се отнасям сериозно към този преглед на хостинг на течна уеб WooCommerce, Закупих планът за начинаещи, за да види колко лесно е да се използва на практика. Ето моят опит:

Веднага след като финализирате покупката си, ще видите екран за потвърждение, който ви инструктира да изчакате телефонно обаждане от вашия личен инженер по продажбите, който ще ви помогне и да се справи с първоначалната настройка.

Обаждането никога не идва.

Още по-интересното е, че няма и имейл комуникация (поне не веднага). Така че, ако току-що сте направили покупка и се чудите какво се случва, Liquid Web не е достатъчно, за да ви информира или дори да потвърди, че са получили поръчката ви.

Отнема около час, за да започнат да влизат първите имейли от Liquid Web. В тях те ви информират, че вашият сайт всъщност е напълно създаден – вече имате WordPress и WooCommerce!

Така че, само да повторя: Не е необходимо да инсталирате нито WordPress, нито WooCommerce самостоятелно. Течната мрежа прави това за вас – и още.

Получавате и имейли от доставчици на услуги на трети страни, които са част от предлагането на Liquid Web.

имейли

За съжаление тези имейли не помагат много по отношение на улесняване на настройката на магазина ви. Класическият имейл за добре дошли от Liquid Web ви казва как да влезете в акаунта си и къде да намерите всичко, но не ви казва какво да правите по-нататък. Не забравяйте, че съм начинаещ и купих план за начинаещи.

Единственото място, на което те насочват течният уеб, е тяхната база от знания, където може да се намери цялата информация, от която се нуждаеш. Те обаче не ви насочват направо към какъвто и да е вид „прочетете този първи“ ресурс. Вместо това те ви изпращат на тази обща страница с резултати от търсенето.

знание

Не е оптимално.

Измислянето какво да правите е главно върху вас. В един от имейлите, Liquid Web също ви изпраща данни за вход за вашия wp-администратор.

Всичко е наред, но поради всички приставки, които са предварително инсталирани, действителното изживяване при първо влизане не е много приятелско. Вместо да вижда някакво общо приветствено съобщение, потребителят отива директно към панела с настройки на Convert Pro, сякаш създаването на някои имейли за оптимизация е най-критичната стъпка от всички.

Течен уеб хостинг преглед на WooCommerce: първо влизане

По някаква причина също така откривате, че всички тези предварително инсталирани приставки и теми остаряват.

остарял

Когато преминете към таблото за управление, ще разберете също, че нито един от плъгините / услугите не е активиран – Jetpack, Astra Pro, Beaver Builder и т.н., така че трябва да го направите на ръка.

Ако следвате имейлите на трети страни, които сте получили заедно с Liquid Web, в крайна сметка ще интегрирате вашия сайт с повечето от тях. Казвам „повечето“, защото все още не съм получил подробности за нито един от обещаните плъгини IconicWP, така че …

Това може да ви звучи като нищо, ако вече сте запознати с WordPress и WooCommerce, но за начинаещи това е наистина объркващо. Например, когато отидете на таблото за управление на вашия новосъздаден сайт, получавате подсказки за активиране на две до три на екрана (един над друг) и нямате идея с какво трябва да се справите първо. И моля, не забравяйте, че съм начинаещ, който беше примамен от обещанието за управлявано изживяване в WooCommerce.

Плюс това, някои от тези активи дори не вървят толкова добре. Това видях при опит да активирам Astra:

астрата се провали

Таблото за управление също е мястото, където можете да решите дали искате да изберете неограничени продукти или неограничени поръчки – основното ограничение на начинаещия план, за който говорихме по-рано.

изберете лимити

�� Резюме по темата за лекотата на използване:

Буквално всичко, което направихме за вас, е да инсталирате няколко допълнителни плъгини и услуги (безплатни и платени), но не конфигурирани. Така че вие ​​все още трябва да преминете през предложенията и да се заемете с всичко това.

Действителният потребителски панел в Liquid Web (не wp-admin) наподобява до известна степен WP Engine, но с по-малко видими опции. Това със сигурност е далеч от това, което получавате с Kinsta или Flywheel – шампионите на начинаещи интерфейси.

Течен уеб панел:

Течен уеб хостинг преглед на WooCommerce: панелът

Като цяло, въпреки името, този план не е много лесен за начинаещи.

И преди да се ядосате, че не оценявам всичко, което ми дава Liquid Web, ключовото тук е, че планът се нарича „Начинаещ“. И ако сте начинаещ, това просто не е добро изживяване. ��

За да е ясно, всички компоненти, включени в пакета, в крайна сметка ще работят както трябва. Ако не сте сплашени и не сте добре да ги настройвате сами, няма нужда да се притеснявате за проблемите с борда, посочени тук.

Update. След известно време в крайна сметка получавате имейл от Партньорски мениджър, питайки дали искате да се свържете и да обсъдите настройката си.

�� Производителност

Съставих магазина си, като добавих 15 продукта (ха!), Добавих дизайн на Astra и Beaver Builder (тъй като Liquid Web ме насърчава да го направя) и пуснах сайта чрез някои тестове на Pingdom. Ето резултатите (правих три теста от всяко място).

Местоположение на сървъра: Мичиган, САЩ

 • Вашингтон, D.C: 1,03s, 0,93s, 0,98s; средно 0,98s
 • Сан Франциско: 0.96s, 0.95s, 0.97s; средно 0,96s
 • Франкфурт: 2.41s, 2.45s, 2.39s; средно 2,42s
 • Сидни: 3,51s, 3,77s, 4,04s; средно 3.77s

Тези резултати са добре, ако сте в САЩ. Не помня дали Liquid Web ме попита за предпочитаното ми местоположение на сървъра, така че не знам дали има опция да имате вашия сървър в Европа, ако това е вашият целеви пазар.

��‍♂️ Течен уеб WooCommerce хостинг спрямо конкуренцията

Този план за начинаещи WooCommerce на Liquid Web по принцип има два основни конкурента:

 • хоствани платформи за електронна търговия, представени тук от Shopify
 • по-евтини хостове на WooCommerce, представени от SiteGround.

Добре, чуйте ме. Ако знаете нещо за хостинга, вероятно знаете, че те не са действителните конкуренти на Liquid Web.

Въпреки това бих спорил, че тъй като планът се нарича „Начинаещ“ и има за цел да помогне на хората да стартират в света на електронната търговия, тогава тези хора наистина ще се вглеждат в Shopify, BigCommerce, SiteGround и дори евтиния хостинг опции на GoDaddy … Защо не го направят?

Следователно, Liquid Web е по-добър от SiteGround или Shopify за човек, който влиза само с идея за онлайн магазин и без реална работа, извършена освен тази?

Този е труден. Да започнем с малко сурова информация:

Течен уеб WooCommerce начинаещ
SiteGround GoGeek
Shopify Basic

Уебсайтове1неограничен1
Bandwidth5TB~ 100 000 посещения месечноНеограничен *
диск40 GB SSD30 GB SSDНеограничен *
Ограничения15 общо продукти или 150 поръчки на месецНито един2 сметки за персонала
Имейл акаунтиНедаНе
Цена на месец$ 39 (актуализация: сега $ 19)11.95 долара ново / $ 34.95 подновяване$ 29

* Всички знаем, че е само неограничен, докато не стане.

Настройката на Liquid Web с голяма мощност със сигурност е впечатляваща. Въпреки това е трудно да се каже какво седи под капака в Shopify. Така или иначе, Liquid Web вероятно ще може да се справи с каквото и да ги хвърлите, особено след като ви е разрешено да имате само 15 продукта или 150 поръчки …

Плюс това, не забравяйте, че получавате много екстри: Astra Pro, Beaver Builder, Convert Pro, iThemes Security Pro и Jilt.

Единственото задържане е цената. Shopify е с 10 долара по-евтин като цяло. SiteGround ви дава две ценови точки – $ 11,95 на първата ви фактура и след това $ 34,95 след това. Ако сте уверени и искате да сведете до минимум тези разходи, максималният първоначален период на регистрация е три години, което го прави 27,05 долара по-евтино от Liquid Web.

За мен Liquid Web не са ясни победители в този състав. Разбира се, те предлагат много мощност, но ние просто не можем да игнорираме цената. Също така, все още за начинаещи говорим тук. Накратко, ако така или иначе сте ограничени до 150 поръчки на месец, наистина ли ви трябва цялата тази мощност?

�� Заключение

Поставянето на крайна оценка на този преглед е трудно за мен.

Ако го разделя на няколко категории, ще трябва да бъде:

 • Мощност: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Характеристики: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Цена: ⭐⭐
 • Подходяща за начинаещи: ⭐

Както мисля за него, типът потребител, който наистина може да се възползва от тази оферта, е някой със съществуващ малък магазин, който е изморен от техния настоящ хост и просто иска да получи настройка, която просто работи. ��

Но освен това ми е трудно да видя стойността на всички онези звънци и свирки за начинаещ.

Единствената перспектива за стартиране на онлайн магазин е достатъчно смущаваща, ако е за първи път около блока. Просто не си представям начинаещите да скачат направо в неща като изоставена конфигурация на количките, създаване на множество оптимизирани форми и т.н., докато те започват. Добавяне на продукти, проектиране на сайта, като се уверите, че той работи – това е достатъчно главоболие, ако създавате първия си магазин за електронна търговия.

Плюс това, да започнете с Liquid Web платформата не е на първо място за начинаещи. Те видът ви хвърлят точно в средата на празна настройка за WooCommerce с много предварително инсталирани приставки, които трябва да разберете как да укротите сами.

Като цяло, Liquid Web изглежда, че имат страхотна платформа за съществуващи магазини, по-големи от тях с множество поръчки, тези, които имат проблеми с производителността на настоящия си хост и магазини, които вече са женени за WooCommerce, но е трудно да се обадят на тези потребители начинаещи.

Ако получавам под-150 поръчки на месец или имам по-малко от 15 продукта в каталога си, вероятно не ми трябва Liquid Web.

Така че, трябва ли да се регистрирате в Liquid Web WooCommerce хостинг въз основа на този преглед?

 • �� Установени настройки за WooCommerce, които се нуждаят от повече сок? Да! Но тези потребители няма да продължат с плана за начинаещи.
 • �� Начинаещи да правят електронна търговия само с идея за магазин? Не.

Греша ли. Какво мислиш? Кажи ми защо течният уеб скали.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me