SiteGround WordPress Hosting Review – Pluss hvilken hostingplan du skal velge? (2020)

WordPress-tilbud


I løpet av de siste årene har SiteGround bygget et imponerende rykte og blitt et vertsfirma som det er vel verdt å vurdere om du leter etter rimelige hostingtjenester av høy kvalitet. Nedenfor skal vi undersøke alt de har å tilby, og også se på de tre viktigste WordPress-hostingplanene: StartUp, GrowBig og GoGeek – og gir en spesielt detaljert sammenligning av StartUp og GoGeek planene.

Vi ytelsestestede, målte og overvåket hastigheten på WordPress-nettsteder som er hostet på SiteGrounds StartUp- og GoGeek-planer (ved å bruke det ekstremt populære Avada-temaet fra ThemeForest, og vi brukte også uavhengige ‘Load Impact’-testtjenester for å se hvordan disse nettstedene håndterte flere brukere tilgang til dem samtidig. Vi så på effekten dette hadde på lastetidene for nettstedet / siden.

Så, bør du være vert for SiteGround? Og i så fall hvilken plan bør du velge? Hvor mye trenger du å betale?

La oss dykke inn …

Om StartUp- og GoGeek-planene

Hvis du ønsker å være vertskap for ditt WordPress-nettsted med en pålitelig vert, som vår tidligere vertsammenligning har vist, er SiteGround et godt valg. Men med noen få viktige forskjeller mellom planene – for ikke å nevne de forskjellige prispunktene – lurer du kanskje på om du bør velge StartUp eller GoGeek-planen for nettstedet ditt. I så fall har du kommet til rett sted.

SiteGround-vertsplaner anmeldt

Selv om StartUp-planen er det oppstartsstyrte WordPress-hostingplanet fra SiteGround, er GoGeek det kraftigere og dyrere alternativet. Det er også en mellomstore GrowBig-plan som ligger mellom StartUp og GoGeek.

StartUp vs GoGeek-priser

Selv om pris ikke bør være den eneste faktoren når du velger en vertsplan, vil budsjettet sannsynligvis spille en stor rolle i beslutningen din. Så med det i tankene, her er prisene og detaljene i StartUp og GoGeek-planene.

SiteGround-delte planer sammenlignet

Dette er de viktigste detaljene i de administrerte WordPress-hostingplanene fra SiteGround.

Som referanse er detaljene i GrowBig-planen på mellomnivå også inkludert ved siden av StartUp og GoGeek-planene på nivået:

 • Oppstart: $ 0,33 * i måneden for ett nettsted, 10 GB webplass og ~ 10 000 månedlige besøk.
 • GrowBig: $ 5,95 * i måneden for ubegrensede nettsteder, 20 GB webplass og ~ 25 000 månedlige besøk.
 • GoGeek: $ 11,95 * i måneden for ubegrensede nettsteder, 30 GB webplass og ~ 100 000 månedlige besøk.

Som du kan se, hvis du vil være vert for mer enn ett nettsted på kontoen din, må du se lenger enn Startup-planen på startnivået. I tillegg til tilleggene som er nevnt over, inkluderer GoGeek-planen noen nyttige nyttige funksjoner og verktøy, og gir deg også større ressurser for å forbedre ytelsen til nettstedet ditt.

Nettsteder som er vert på toppnivåplanen, får også tilgang til ekstra nivåer av hurtigbufring – og plasserer GoGeek-planen ytterligere som et potensielt godt valg for de som søker et raskt lastet nettsted på et budsjett. Testresultatene du vil se senere i denne sammenligningen, viser om du betaler mer eller ikke, faktisk gir deg et raskere nettsted.

Med SiteGround er det ingen dataoverføring – også kjent som båndbredde – grenser. I stedet brukes antall månedlige besøk nettstedet ditt mottar som et referansepunkt for å hjelpe deg med å velge riktig plan i henhold til trafikknivået. Selv om det ikke er noen begrensninger for båndbredde og antall besøk, er det imidlertid andre grenser på plass.

Disse grensene og tildelingene dekkes mer detaljert senere i WordPress Optimized Hosting-delen av denne gjennomgangen, men for å oppsummere dekker de inode-bruken av antallet filer eller mapper på kontoen din, som du kan spore deg selv gjennom ditt kontoområde.

La oss undersøke nøyaktig hva du får tilgang til med SiteGround StartUp og GoGeek-planene – og hva deres viktigste forskjeller er.

* Merk: Prisene som er oppført er spesielle introduksjonspriser for nye kunder. I skrivende stund kjørte SiteGround en COVID-19-rabatt som så StartUp-planen reduseres til $ 0,33 i måneden for de første tre månedene. Etter det vil planen bli fornyet til 50% av ordinær pris. Fornyelsesrabatten gjelder kun for en 12-måneders fornyelse, og alle andre annonserte spesialpriser gjelder bare for din første faktura. For alle påfølgende fornyelser gjelder vanlige priser.

Hva StartUp- og GoGeek-planene har å tilby

Ettersom StartUp- og GoGeek-planene er annonsert som administrert WordPress-hosting, betyr dette at du blant annet får tilgang til webservere som er optimalisert for WordPress-nettsteder, samt noen ekstra funksjoner som hjelper deg å sette opp og administrere en safe og sikkert WordPress-nettsted.

Vi skal nå utforske funksjonene i disse planene – og deres forskjeller – for å hjelpe deg med å bestemme om StartUp eller GoGeek er riktig for deg.

WordPress-optimalisert Google Cloud Hosting

Google Cloud Hosting

SiteGround er vert for nettsteder på StartUp og GoGeek-planen på Google Cloud-plattformen.

Tidlig i 2020 kunngjorde SiteGround at de ville begynne å bruke Google Cloud-plattformen for å være vert for en del av infrastrukturen, inkludert deres StartUp og GoGeek administrerte WordPress-hostingplaner. Nettstedene til alle nye kunder blir arrangert på Google Cloud-plattformen, hvor eksisterende nettsteder gradvis blir flyttet over til den nye plattformen.

Det er mange fordeler med å være vert for nettsteder i skyen, inkludert:

 • enklere skalering og ressursstyring for raskere lastetid
 • distribuert lagring for forbedret oppetid
 • sjansen til å utnytte den moderne Google Cloud-infrastrukturen for bedre ytelse
 • flere valg av datasenterplasseringer slik at du kan betjene besøkende bedre
 • forbedret bærekraft, takket være forpliktelsen fra Google til karbonneutralitet.

SiteGround vil fortsette å optimalisere vertsmiljøet for WordPress-nettsteder, selv om de nå bruker Google Cloud-plattformen for sin infrastruktur. På grunn av dette kan du dra nytte av ekspertisen SiteGround har samlet fra 15 års hosting av WordPress-nettsteder, kombinert med kraften fra Google Cloud.

Imidlertid er det noen forskjeller i typen server- og databaseressurser du tildeles, avhengig av om du velger GoGeek- eller StartUp-planen.

Serverressurser

Hostingplanen du velger, dikterer også hvilke server- og databaseressurser nettstedet ditt vil ha tilgang til.

Noen av forskjellene i ressursallokering mellom StartUp og GoGeek-planene inkluderer:

 • Samtidig serverprosess: StartUp ten vs GoGeek 30.
 • Inoder: StartUp 150.000 vs GoGeek 450.000.
 • Databasestørrelse: StartUp 500 MB vs GoGeek 1000 MB.
 • Databasespørsmål: Start opptil 10% av serverressursene vs GoGeek opptil 30% av serverressursene.

Selv om det ikke alltid er tilfelle når man sammenligner tall, er høyere for de ovennevnte tallene bedre. Med flere serverressurser tilgjengelig på nettstedet ditt, sammen med de andre ytelsesrelaterte funksjonene i GoGeek-planen, kan du forvente raskere lastetid fra SiteGround’s toppnivåstyrte WordPress-hostingplan, sammenlignet med deres rimelige tilbud.

Du kan spore hvor mye av ressursene dine, for eksempel inodene du bruker gjennom kontoområdet ditt SiteGround. Det er en god idé å gjøre det, fordi hvis du overskrider godtgjørelsen din, kan nettstedet ditt tas offline uten å jobbe med SiteGround-støtte for å løse det problemet som forårsaker ressursforbruket. SiteGround vil sende deg en e-post hvis du når 90 prosent av den totale grensen, men på grunn av de potensielle konsekvensene av å overskride grensen, anbefales det å holde øye med statistikken din.

Serverstatistikk

Du kan se hvor mye av de tildelte serverressursene du bruker gjennom kontoområdet for SiteGround.

WordPress nettsted migrering

En annen god grunn til å velge SiteGround er, hvis du allerede har et WordPress-nettsted som er hostet selv og du vil flytte, er prosessen med å migrere et WordPress-nettsted fra en annen vert veldig grei.

SiteGround Migrator WordPress Plugin

GoGeek-planen inkluderer en gratis migrering av WordPress-nettsteder per konto, men på andre planer kan du bruke SiteGround Migrator-plugin til å overføre WordPress-nettstedet ditt.

Mens de som velger GoGeek-planen får en hands-off WordPress-nettstedoverføring som blir utført av SiteGround-teamet som en del av pakken, kan de som er på StartUp-planen bruke gratis SiteGround Migrator-plugin til å utføre overføringen selv.

Resultater for migreringsplugin

Å overføre et WordPress-nettsted med SiteGround Migrator-plugin er veldig greit.

Migrering av et WordPress-nettsted med plugin-modulen SiteGround innebærer bare noen få enkle trinn, slik at alle skal kunne fullføre prosessen selv. Imidlertid, hvis du ønsker den tryggheten som kommer av å vite at noen erfarne har migrert nettstedet ditt for deg og sjekket at alt er overført riktig, kan GoGeek-planen være mer tiltalende.

Automatiserte sikkerhetskopier av WordPress-nettsteder

Som nevnt tidligere inkluderer de administrerte WordPress-hostingplanene fra SiteGround automatiske daglige sikkerhetskopier av nettsteder. Så hvis noe går galt med nettstedet ditt, har du tilgang til en full sikkerhetskopi som ikke er mer enn 24 timer gammel.

SiteGround nettstedsikkerhetskopiering

Med SiteGround GoGeek kan du gjenopprette hele nettstedet selv, eller bare databasen eller filene.

Imidlertid er det en stor fangst med SiteGround-sikkerhetskopiene: Med mindre du er med på GoGeek (eller GrowBig) -planen, må du betale for å få en sikkerhetskopi gjenopprettet. Hvis du vil opprette din egen sikkerhetskopi utenfor den automatiske sikkerhetskopieringsplanen, for eksempel før du installerer en ny plugin, må du være på GoGeek-planen på toppnivå for å kunne lage sikkerhetskopier på forespørsel (selv om du kan kjøpe muligheten til å lage en enkelt sikkerhetskopi på StartUp og GrowBig-planene når og når det trengs).

Gjenopprett sikkerhetskopifiler

Når du gjenoppretter sikkerhetskopiering av fil, kan du velge hvilke filer du vil gjenopprette.

Heldigvis, i motsetning til noen andre webhoteller, har SiteGround ikke en liste over forbudte WordPress-plugins. Dette betyr at du står fritt til å installere ditt eget valg av WordPress backup-plugin, og opprette og gjenopprette sikkerhetskopier på dine egne vilkår.

WordPress nettstedoppdateringer

Et sentralt aspekt ved å opprettholde et trygt og sikkert WordPress-nettsted er å holde WordPress-programvaren oppdatert. Heldigvis, som en del av deres administrerte WordPress-hosting-tjeneste, vil SiteGround ta seg av dette for deg. SiteGround WordPress autoupdate manager gir deg også muligheten til å aktivere automatiske plugin-oppdateringer, ta en annen jobb fra hendene.

WordPress Auto Updates

WordPress Auto Update Manager gir deg litt kontroll over når WordPress-programvaren automatisk blir oppdatert.

For ekstra bekvemmelighet vil WordPress-nettstedet automatisk bli sikkerhetskopiert før eventuelle oppdateringer blir brukt, noe som gir deg muligheten til å rulle tilbake til en tidligere tilstand dersom noe skulle gå galt. Selv om du som nevnt ikke er med på GoGeek-planen, må du betale for å gjenopprette sikkerhetskopien av nettstedet.

WordPress-bufring av nettsteder

For å hjelpe deg med å forbedre hastigheten på nettstedet ditt, har SiteGround laget et tilpasset WordPress-hurtigbufring-plugin – SG Optimizer – som lar deg administrere hurtigbufring av nettstedene dine fra WordPress Dashboard. Plugin-en er installert på nye WordGround-hostede WordPress-nettsteder som standard, og den inneholder et brukervennlig grensesnitt for å kontrollere hvordan nettstedets optimaliserte.

SiteGround SG Optimizer Plugin

SiteGround Optimizer-pluginen leverer mye funksjonalitet gjennom et brukervennlig grensesnitt.

SiteGround-cache-verktøyet gir deg mye kontroll over hvordan denne teknologien brukes på nettstedet ditt, og sammenlignes gunstig med noen av de beste premium cache-pluginene for WordPress.

Gjennom plugin-grensesnittet er det også mulig å aktivere andre ytelsesrelaterte funksjoner, for eksempel nettleserbufring og GZIP-komprimering, samt optimalisere frontend på nettstedet ditt gjennom å minifisere de underliggende HTML-, CSS- og JavaScript-filene. Bildeoptimalisering og lat lasting av bilder er også alternativer.

SG Optimizer Plugin Frontend Settings

Funksjoner som bildeoptimalisering, filminifisering og lat lasting kan aktiveres gjennom SG Optimizer-grensesnittet.

Når det gjelder den typen hurtigbufring som vil være tilgjengelig på nettstedet ditt, får kunder på GrowBig- og GoGeek-planene på mellom- og toppnivå tilgang til WordPress Special Cache-funksjonen, mens de på startnivåplanen på startnivå ikke har t. Det er også den egenutviklede SuperCacher-teknologien som tar sikte på å øke antall treff et nettsted kan håndtere samtidig, samtidig som den øker den totale hastigheten.

Priser Plan Bufringsalternativer

Hostingplanen du velger, vil diktere hvilken type cache-buffer du får tilgang til.

Alt dette hurtiglageret kan være forvirrende, men forhåpentligvis gir denne fordelingen av de tre nivåene til hurtigbufring av SiteGround SuperCacher deg en oversikt over de viktigste forskjellene mellom planene:

 • Nivå 1: Cache for statisk innhold (alle planer).
 • Nivå 2: Dynamisk datacache, begge drevet av NGINX (GrowBig og GoGeek-planer).
 • Nivå 3: Resultatbuffer for databaseforespørsler kjører på Memcached (GrowBig og GoGeek-planer).

Resultatet av resultatene for nettstedets hastighetsresultat i denne sammenligningen skal gi deg en bedre ide om virkningen av de forskjellige cache-nivåene.

WordPress Staging Tool

En iscenesatt versjon av nettstedet ditt lar deg trygt teste den nyeste versjonen av WordPress, redigere kode og gjøre andre endringer – uten å sette det levende nettstedet i fare eller forstyrre brukeropplevelsen til besøkende. Bare GrowBig- og GoGeek-planene inkluderer denne funksjonaliteten.

Opprette og administrere et iscenesettelsesmiljø foregår gjennom kontoområdet på nettstedet SiteGround, og under testingen for denne gjennomgangen fungerte alt som forventet.

Opprett iscenesettingsside

Bare GoGeek-planene på toppnivå og GrowBig på mellomnivå inkluderer tilgang til WordPress-stasjonsverktøyet.

Når du er klar, kan du automatisk skyve hele iscenesettingsnettstedet til ditt live vertsmiljø, eller i stedet velge hvilke elementer på testnettstedet du vil overføre. Hvis du ikke ønsker å overføre hele testnettstedet, vil stedsverktøyet SiteGround hjelpe med å vise tabellene til stasjonsstedets database som du har endret.

Staging Site Custom Deploy

Stasjonsverktøyet SiteGround lar deg velge hvilke endringer du vil presse til ditt live nettsted.

Du kan deretter velge hvilke av disse tabellene du vil skyve til direktesiden. På grunn av denne funksjonaliteten har du muligheten til for eksempel bare å overføre tabellen som inneholder nettstedinnstillingene, uten å overskrive andre deler av ditt live nettsted, for eksempel innlegg eller brukerkommentarer.

For ekstra sikkerhet opprettes automatisk en full sikkerhetskopi av ditt live nettsted før du skyver endringene fra iscenesettelsesmiljøet.

Administrer iscenesettingssteder

Opprettelse og styring av iscenesettelsesmiljøene skjer i SiteGround-kontoområdet.

Hvis du vil ha et trygt sted hvor du kan prøve ut nye plugins eller eksperimentere med forskjellige temainnstillinger og kodebiter, er stasjonsverktøyet en annen god grunn til å velge GoGeek- eller GrowBig-planene fremfor StartUp-planen.

SiteGround e-posttjeneste

Alle de SiteGround-administrerte WordPress-hostingplanene inkluderer en e-posttjeneste som lar deg lage ubegrensede adresser og innbokser for domenene dine, for eksempel [email protected] eller [email protected]

Du kan sende og motta e-post via tre av de mest populære nettbaserte e-postklientene, inkludert RoundCube og SquirrelMail, slik at du får tilgang til e-postkontoer fra alle datamaskiner med internettforbindelse. Alternativt kan du konfigurere en tjeneste som Gmail eller Outlook for å sende og motta meldinger ved å bruke e-postadressen til ditt domenet til nettstedet.

SiteGround e-postkontostyring

Alle SiteGround-planer inkluderer muligheten til å opprette ubegrensede e-postadresser og innbokser for domenet ditt.

Selv om alle planer inkluderer tilgang til SiteGround-e-posttjenesten, har GoGeek-planen en større postkassekapasitet og noen få andre økte kvoter sammenlignet med StartUp-planen.

Selv noen av de beste premiumstyrte WordPress-vertene som koster over det dobbelte av prisen for StartUp og GoGeek-planene inkluderer ikke en e-posttjeneste, så det er flott å se dette tilgjengelig for alle SiteGround-kunder.

Oversikt over tekniske detaljer

Denne delen av sammenligningen vår gir deg en rask oversikt over de viktigste tekniske detaljene og forskjellene mellom disse to hostingplanene:

 • Bufring av nettsteder: Intern SuperCache-tjeneste med begrenset hurtigbufring tilgjengelig på StartUp-planen og alle nivåer av hurtigbufring som er tilgjengelig på GoGeek-planen. Administrasjon av hurtigbufring og optimalisering av nettsteder gitt via WordPress-plugin.
 • Content Delivery Network (CDN): Alle SiteGround WordPress-hostingplaner inkluderer valgfri integrasjon med en gratis CDN-plan fra Cloudflare, med muligheten til å oppgradere til en betalt plan eller velge din egen CDN-leverandør.
 • PHP: Mulighet for å bytte mellom PHP-versjoner 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 og 7.4 fra kontoområdet SiteGround.
 • HTTP / 2.0: I bruk på serverne og CDN.
 • SSL: Bruk gratis Let’s Encrypt SSL-sertifikat, importer ditt eget sertifikat eller kjøp et annet sertifikat gjennom SiteGround.
 • SFTP: Mulighet for å opprette flere sikre FTP-kontoer for å få tilgang til webområdet ditt for opplasting og redigering av filer.
 • Serverfilbehandling: Online nettleserbasert filbehandling tilgjengelig via SiteGround-kontoområdet.
 • Databasetilgang: phpMyAdmin brukes til å få tilgang til WordPress nettstedsdatabase gjennom en nettleser.
 • E-posttjeneste: E-posttjeneste på alle delte hostingplaner for SiteGround, med største postkassestørrelse på GoGeek-plan.
 • WordPress nettstedsadministrasjon: Auto-oppdateringsverktøy som holder WordPress-programvaren og plugins (valgfritt) oppdatert med muligheten til å utsette individuelle oppdateringer.
 • Plugin-begrensninger: Ingen liste over tillatte plugins, i motsetning til noen administrerte WordPress-verter.
 • Sikkerhetstiltak: Nettsteder skannes for skadelig programvare og andre sikkerhetsproblemer av SiteGround. Ytterligere beskyttelse tilgjengelig gjennom det betalte SG Site Scanner-tillegget.
 • Oppryddingstjenester etter hacking: SiteGround hjelper ikke med å rydde opp på nettstedet ditt hvis det blir hacket, men vil henvise deg til Sucuri.
 • Datasenterplasseringer: Valg av fire serverlokasjoner i Storbritannia, EU, Asia og USA.
 • Iscenesettingssteder: GoGeek-planen på toppnivå inneholder et nyttig iscenesettelsesverktøy, men StartUp-planen gjør det ikke.
 • WordPress nettsted migrering: GoGeek-planen inkluderer en WordPress-nettstedoverføring per konto, håndtert av SiteGround-supportteamet. StartUp-kunder kan bruke gratis SiteGround Migrator-plugin for å flytte nettstedet sitt eller betale for å få det migrert for dem.
 • Oppetidskontroll og garanti: SiteGround overvåker serverne deres for nedetid, men sjekker ikke statusen til nettstedene de er vert. SiteGround garanterer en oppetid på nettet på 99,9% på årlig basis (som gir mulighet for omtrent 8 timer 45m nedetid per år), med hosting-kreditter som tilbys hvis oppetid faller under 99,9%.
 • Støttekanaler: Support desk er bemannet 24/7, med live chat, telefon og billettkanaler tilgjengelig på alle planer. Støtteproblemer reist av GoGeek-kunder prioriteres fremfor StartUp (og GrowBig) kunder for raskere behandlingstid, selv om StartUp-kunder kan oppgradere til Premium Support mot en ekstra månedlig avgift.

Du kan se alle forskjellene mellom StartUp- og GoGeek-hostingplanene på plansammenligningssiden på SiteGround-nettstedet.

Brukererfaring

Ettersom StartUp- og GoGeek-planene administreres WordPress-hosting-tjenester, bør det ikke være noen overraskelse å vite at det er veldig greit å lage et WordPress-nettsted på kontoen din. Faktisk, takket være den nye kontoveiviseren, kan du velge å få WordPress automatisk installert under påmeldingsprosessen.

Ikke bare det, men nye WordPress-installasjoner på SiteGround inkluderer nå den interne WordPress Starter-plugin som tar sikte på å forenkle prosessen med å sette opp et nytt nettsted. Når du har logget deg på det nye WordPress-nettstedet ditt, vil Starter-verktøyet hjelpe deg med å velge et tema for nettstedet ditt.

WordPress Nettstarter

Med SiteGround WordPress Starter kan du velge mellom et utvalg gratis og betalte temaer fra en rekke kilder.

Når du har valgt et tema, eller valgt å holde deg med gjeldende standard Twenty Twenty-tema, har du muligheten til å aktivere noen viktige funksjoner, for eksempel et kontaktskjema, e-handelsfunksjonalitet og Jetpack-pakken med verktøy.

Tilleggsanbefalinger

Du kan også legge til noen nyttige funksjoner på WordPress-nettstedet ditt gjennom Starter.

Det tredje og siste trinnet i WordPress Starter gir deg muligheten til å aktivere noen markedsføringsrelaterte utvidelser, inkludert en SEO-plugin og en analytics-plugins. Etter dette blir WordPress installert i henhold til spesifikasjonene dine og vil være klar for deg å logge på.

Tilpasset WordPress-dashbord

Den SiteGround-forbedrede WordPress-opplevelsen slutter ikke der. Når du logger på det nye nettstedet ditt, vil du se at et tilpasset dashbord er laget for å gjøre det enklere å finne de mest brukte funksjonene i WordPress, for eksempel seksjoner for innholdsoppretting og designinnstillinger.

SiteGround tilpasset WordPress-dashbord

WordPress-nettsteder med WordGround-hosting har et valgfritt tilpasset dashbord.

Det er også lenker til nyttig støtteinnhold på SiteGround-nettstedet, hvis du trenger hjelp. Hvis du ikke er tilhenger av det tilpassede SiteGround WordPress Dashboard, kan du enkelt bytte til standardversjonen med et tastetrykk.

Takket være Starter-verktøyet kan du ta vare på det viktigste, for eksempel å velge et tema, legge til et kontaktskjema eller aktivere en SEO-plugin, alt på en gang, uten å måtte forlate WordPress Dashboard. Selvfølgelig kan du endre temaene og plugins senere. Når det gjelder å komme i gang, gjør Starter det imidlertid enkelt å lansere et nytt WordPress-nettsted på bare noen få trinn.

Selv om de fleste webverter nå sørger for å installere WordPress for deg, er ikke alle av dem like nyttige som SiteGround Starter-verktøyet når det kommer til å sette opp din nye webside.

Opprette flere WordPress-nettsteder

Hvis du har valgt GoGeek-planen, med muligheten til å opprette ubegrensede WordPress-nettsteder (lagringstillatelse tillater det), kan du opprette en ny WordPress-installasjon med bare noen få klikk gjennom området SiteGround-kontoen din.

For å gjøre det, logger du bare på ditt SiteGround-kontoområde, klikker på knappen Legg til nytt nettsted, og følg deretter trinnene for å opprette et nytt WordPress-nettsted.

Lag et nytt nettsted

SiteGround gjør det enkelt å lage flere WordPress-installasjoner på kontoen din.

Du kan deretter velge hvilket domene eller underdomenet du vil installere WordPress på og oppgi innloggingsdetaljene for det nye nettstedet.

Sette opp cache-plugin

Når du har tatt vare på det vesentlige, kan du begynne å optimalisere nettstedet ditt via SiteGround Optimizer-plugin-kontrollpanelet fra WordPress Dashboard.

Vi har allerede dekket hovedfunksjonaliteten til SG Optimizer-plugin, og de forskjellige måtene det kan optimalisere nettstedet ditt, i WordPress Nettstedsbuffer-delen i denne sammenligningen. En nyttig ekstrafunksjon i dette verktøyet som er verdt å fremheve er imidlertid muligheten til å veksle mellom de tilgjengelige PHP-versjonene direkte fra ditt WordPress Dashboard.

Angi PHP-versjon

SiteGround StartUp- og GoGeek-planene har mye fleksibilitet når det gjelder valg av en PHP-versjon.

Som nevnt kan SiteGround-brukere velge fra et imponerende utvalg av PHP-versjoner, og sikre maksimal kompatibilitet med gamle og nye plugins.

I tillegg til dette kan du rense cachen når som helst ved å klikke på den nyttige lenken på WordPress admin verktøylinje eller inne i SG Optimizer-dashbordet. Så selv om pluginprogrammet vil oppdatere hurtigbufferen automatisk hver gang innholdet på nettstedet endres, kan du manuelt spyle hurtigbufferen etter behov, for eksempel når du tester nye plugins eller temainnstillinger.

Cache Plugin Settings

Å definere nettadresser for å ekskludere fra å bli bufret, er bare en funksjon i cacheverktøyet SiteGround.

Aktivering av gratis Cloudflare CDN-tjeneste

I tillegg til hurtigbufring, er en annen måte å bidra til å forbedre hastigheten på nettstedet ditt på alle planer – inkludert StartUp og GoGeek – tilgang til et innholdsleveringsnettverk via en gratis plan fra Cloudflare. Denne valgfrie integrasjonen med Cloudflare kan aktiveres gjennom kontoområdet SiteGround. Når den er aktivert, administreres CDN gjennom SiteGround-kontoportalen, og gir deg kontroll over hvilke aspekter av nettstedet ditt som er optimalisert på denne måten.

SiteGround CDN-innstillinger

Alle SiteGround-hostingplaner inkluderer valgfri integrasjon med den gratis Cloudflare CDN-tjenesten.

I tillegg til å velge å oppgradere til den betalte Cloudflare CDN-tjenesten, kan du også bruke ditt eget valg av CDN i stedet. Hvis du har folk fra hele verden som besøker nettstedet ditt, er bruk av CDN en fin måte å sikre at alle besøkende opplever lignende lastetider, uansett hvor de er basert.

Takket være den gratis Cloudflare CDN-integrasjonen, gjør SiteGround det veldig enkelt å aktivere denne ytelsesforbedrende funksjonen.

Som du kan se er det noen få trinn involvert i å sette opp og optimalisere WordPress-nettstedet ditt. SiteGround har imidlertid gjort en god jobb med å gjøre prosessen så enkel som mulig, samtidig som den gir tilgang til noen avanserte funksjoner og tjenester, for eksempel en CDN og flere nivåer av hurtigbuffring og optimalisering.

Åpne WordPress-databasen og filserveren

Når det gjelder administrering av filene som utgjør nettstedet ditt og den underliggende databasen, gir SiteGround deg full tilgang. I tillegg til å bruke ditt valg av FTP-klient for å logge på serverområdet ditt, kan du også bruke den tilpassede online filbehandleren som er tilgjengelig gjennom SiteGround-kontoområdet.

SiteGround File Manager

I tillegg til å få tilgang til serveren via FTP-programvare, kan du også bruke SiteGround File Manager.

Å få tilgang til databasen er like grei – igjen, takket være programvare (denne gangen phpMyAdmin) som er tilgjengelig gjennom kontoområdet SiteGround.

phpMyAdmin Database Access

Databasen for ditt WordPress-nettsted kan lett nås via det phpMyAdmin-webbaserte grensesnittet.

Hvis du noen gang trenger å slette eller redigere et tema eller en plugin-fil, kan du endre WordPress-adminpassordet etter å ha blitt låst ute av nettstedet ditt eller utføre en annen, lignende oppgave, og det er uvurderlig å ha dette nivået av server- og databasetilgang.

Etter en nylig oppdatering av kontoområdet SiteGround, får kundene ikke lenger tilgang til cPanel og verktøyene. Imidlertid er mange, om ikke alle, av de samme funksjonene som var tilgjengelige via cPanel nå tilgjengelige via det nye SiteGround-kontoområdet, ofte i mye enklere å bruke formater. Totalt sett føles overgangen fra cPanel til en egen nettsted- og kontoadministrasjonsplattform som et positivt trekk. På grunn av måten det nye kundeområdet fungerer på, gjelder dette spesielt hvis du er vert for flere nettsteder med SiteGround, ettersom du kan administrere dem alle fra ett sted.

Det dekker ganske mye opplevelsen av å bruke SiteGround-hosting-tjenesten til å sette opp og administrere et WordPress-nettsted. Som du kan se, er SiteGround StartUp og GoGeek administrerte WordPress-planer ideelle for både de som er nye for WordPress og strømbrukere.

StartUp og GoGeek ytelse sammenlignet

Som vi nettopp har dekket, har SiteGround StartUp og GoGeek-planene mange funksjoner som tar sikte på å øke ytelsen til WordPress-nettstedet ditt, i tillegg til noen få forskjeller i ytelsesforbedringsnivåene til hver plan.

Så for å hjelpe deg med å bestemme om den toppnivå SiteGround GoGeek-vertsplanen er best for nettstedet ditt, eller om den rimelige StartUp-planen vil være tilstrekkelig, opprettet vi noen WordPress-nettsteder og testet deretter ytelsen deres.

Først opp ble hastigheten på teststedene våre registrert for å se hvor raskt de lastet i gjennomsnitt over en syv dager lang periode. Deretter brukte vi en lastsimulator for å finne ut hvordan nettsteder på StartUp- og GoGeek-planene fungerte når flere besøkende fikk tilgang til dem samtidig. Vi overvåket også oppetiden til testnettstedene for å se hvordan erfaringene våre sammenlignet med SiteGround 99,9% nettverks oppetidsgaranti.

La oss starte med å se på lastetidene …

Lastingstestresultater

For å få et fyldigere bilde av hva slags lastetid du kan oppleve hvis du velger StartUp- eller GoGeek-hostingplanene fra SiteGround, registrerte vi hastigheten til et WordPress-nettsted ved hjelp av et lett WordPress-tema, samt en annen side ved å bruke et mer krevende funksjonsrikt flerbruksalternativ.

Den betalte Pingdom-tjenesten ble brukt til å overvåke hastigheten på nettstedene, med lastetidene registrert med 30 minutters intervaller over en syv-dagers periode. Først opp er en sammenligning av StartUp- og GoGeek-planene ved å bruke et enkelt gratis WordPress-tema.

Resultater for lett vekthastighetstest

Det nåværende standardtemaet som er aktivert på nye WordPress-nettsteder er det gratis Twenty Twenty-temaet fra WordPress.org-teamet. Det er et godt eksempel på et grunnleggende lett tema som mange nye eiere av WordPress-nettsteder kan bruke.

Twenty Twenty WordPress Theme

Det gratis Twenty Twenty-temaet ble brukt for å se hvor godt SiteGround kunne være vert for et nettsted ved hjelp av et lett tema.

Så, for å gi deg en ide om hvilke lastetider du kan forvente deg hvis du velger dette temaet eller et lignende alternativ uten frills, her er resultatene fra de syv dagene vi overvåker StartUp- og GoGeek-hostede nettsteder med Pingdom:

Pingdom Twenty Twenty Sammendrag

Teststedet som vert på StartUp-planen lastet i gjennomsnitt 943 millisekunder, mens GoGeek-vertsstedet var raskere, med et gjennomsnitt på 768 millisekunder.

Som du kan se, nettstedet som vert på den dyrere GoGeek-planen var raskere enn nettstedet som ble arrangert på startnivåplanen på startnivå.

Her er en mer detaljert oversikt over lastetidene i løpet av den syv dager lange perioden registrert av Pingdom:

Oppstartplan for SiteGround-lastingstider med Twenty Twenty tema

Lastetidene for WordPress-nettstedet vert på StartUp-planen ved å bruke Twenty Twenty-temaet.

I løpet av den sju dager lange perioden registrerte Pingdom en gjennomsnittlig lastetid på 943 ms for nettstedet som er vert på StartUp-planen ved bruk av det lette Twenty Twenty-temaet.

SiteGround GoGeek Loading Times med Twenty Twenty tema

Lastetidene for WordPress-nettstedet som er vert på GoGeek-planen ved å bruke Twenty Twenty-temaet.

Resultater for flerbrukshastighetstest

Selv om gratis lette temaer, for eksempel Twenty Twenty, er ideelle for grunnleggende blogger, er det en god sjanse for at du vil velge et mer funksjonsrikt, flerbruks WordPress-tema for nettstedet ditt. På grunn av den forbedrede funksjonaliteten og allsidigheten har disse temaene en tendens til å ha større filstørrelser som kan føre til at nettsteder lastes saktere sammenliknet med et lett tema.

Så for å gi deg en ide om lastetidene du kan forvente hvis du velger et funksjonsrikt flerbruks-tema, sammenlignet vi også lastetidene for to teststeder på StartUp og GoGeek-planene med det mest solgte Avada-temaet aktivert.

Avada WordPress Theme

Avada-temaet og agenturets demo ble brukt til hastighetstester for nettstedet vårt.

For å teste lastetidene StartUp og GoGeek med Avada-temaet, ble byrådsdemoen brukt på begge nettstedene.

Flerbruks-temaer, for eksempel Avada, kommer ofte med et variert utvalg av forhåndsbygde nettsteddemoer; for testene våre importerte vi Avada Agency demo på begge nettstedene. Her er en rask oversikt over resultatene fra Pingdom, etterfulgt av en mer detaljert oversikt over lastetidene på begge nettstedene:

Pingdom Avada Sammendrag

Når det gjaldt å bruke et funksjonsrikt WordPress-tema med en større filstørrelse, var GoGeek-vert nettstedet nær et halvt sekund raskere enn nettstedet på StartUp-planen.

Når du bruker et tungvektema, økte de samlede lastetidene for teststedene, noe som gjorde forskjellen i ytelse mellom StartUp- og GoGeek-planene mer utpreget..

SiteGround StartUp Plan Avada-tema for lasting av temaer

Over en syv-dagers periode lastet hjemmesiden til Avada Agency i en gjennomsnittlig tid på 2,71 sekunder når den ble arrangert på StartUp-planen.

Som forventet, med en stor sidestørrelse på 6,47 MB ​​- sammenlignet med 149 KB for Twenty Twenty-temaet – tok Avada-temasiden hjemmeside lengre tid å laste, med Pingdom som registrerte et syv-dagers gjennomsnitt på 2,71 sekunder for nettstedet på StartUp-planen.

SiteGround GoGeek Avada Theme Loading Times

Hjemmesiden til nettstedet som bruker Avada Agency-demo som er vert på GoGeek-planen lastet i gjennomsnitt 2.29 sekunder.

Hjemmesiden til nettstedet som er vert på GoGeek-planen lastet i gjennomsnitt på 2,29 sekunder, sammenlignet med 2,71 sekunder for nettstedet som er vert på StartUp-planen. Denne forskjellen i hastighet mellom de to planene ser ut til å vise at jo mer funksjonsrik eller større størrelsen på nettstedet ditt er, desto mer vil det dra nytte av å være vert på GoGeek-planen med høyere nivå.

Sammendrag av lastetidene

Sammendrag av lastetid for SiteGround

Et sammendrag av lastetidene for SiteGround registrert av Pingdom.

Disse nettstedets hastighetstestresultater antyder at uansett om du bestemmer deg for å bruke et lett tema uten mange ekstra widgeter eller funksjoner, eller velge et tungtvektema med glidebrytere og store bilder, vil du glede deg over raskere lastetid ved å velge SiteGround GoGeek-plan over den billigere StartUp-planen.

Test av ytelseseffekt

Sidehastighetstestene av WordPress-nettsteder som er vert på SiteGround StartUp og GoGeek-planene ble utført på testnettsteder som ikke fikk noen besøkende. Så selv om de gir deg en god ide om hvordan resultatene til disse to planene sammenligner, forteller de ikke hele historien.

Derfor, for å gi deg en bedre ide om hvilken plan som er det riktige vertsvalget for nettstedet ditt, har vi også utført noen belastningstesting. Ved å kjøre betalte tester fra Load Impact-tjenesten, kunne vi simulere flere brukere som besøker hvert nettsted samtidig for å se hvordan de håndterte en stadig større brukerbelastning.

For testene ble lastetidene for et blogginnlegg på StartUp- og GoGeek-hostede WordPress-nettsteder med Avada-temaet overvåket av Load Impact. Under testen økte antallet virtuelle brukere som fikk tilgang til siden som ble overvåket, i løpet av en periode på fem minutter, til det var 200 virtuelle brukere som fikk tilgang til siden samtidig.

Her er resultatene fra Load Impact-testene for de to nettstedene …

StartUp Plan Load Impact Test Results

I henhold til Load Impact-testresultatene, gjorde StartUp-planen for startområdet SiteGround en god jobb med å være vert for WordPress-nettstedet med det tunge Avada-temaet installert.

Load Impact-test av StartUp

I Load Impact-testen forble nettstedet som er vert på SiteGround StartUp-planen til rundt 130 virtuelle brukere fikk tilgang til det.

Som den blå linjen på grafen over viser, var responstidene litt ujevn når antallet samtidige virtuelle brukere økte. Imidlertid var det først før antallet samtidige virtuelle brukere nådde rundt 130 at nettstedet ble reagerende.

Så hvis du ikke forventer at mer enn 130 besøkende skal ha tilgang til nettstedet ditt på regelmessig basis, så bør StartUp-planen kunne håndtere publikum uten store problemer.

Du kan se testresultatene på nettstedet Load Impact hvis du vil ha mer informasjon om hvordan StartUp-vert nettstedet presterte.

GoGeek-plan Load Impact Test Results

Selv om nettstedet StartUp-vert virket ganske robust når opptil 130 virtuelle brukere fikk tilgang til det samtidig, var WordPress-nettstedet på GoGeek-planen enda mer stabil.

Load Impact-test av GoGeek-plan

I denne Load Impact-testen forble nettstedet som er vert på SiteGround GoGeek-plan responsivt til slutten av testen, da 199 virtuelle brukere fikk tilgang til den.

Som den blå linjen på grafen over fra Load Impact viser, ble ikke hastigheten på teststedet som er vert på GoGeek-planen påvirket negativt under hele testen, selv ikke når 199 virtuelle brukere fikk tilgang til den samtidig.

Derfor, hvis du ønsker at WordPress-nettstedet ditt skal kunne håndtere et stort antall brukere eller kraftige bølger i trafikken, ville GoGeek-planen være en god investering.

For å se selv hvordan GoGeek-vert nettstedet fungerte, kan du se testresultatene på Load Impact-nettstedet.

Oppetid Resultater

Høye oppetidnivåer er like viktig (hvis ikke mer) enn rask lastetid. Tross alt, hvis nettstedet ikke er tilgjengelig, spiller det ingen rolle hvor raskt det laster når det er online. Så med det i tankene, overvåket vi også teststedene våre for driftsstans ved bruk av Pingdom oppetidssjekker.

Pingdom Uptime Results

I løpet av syv dager med overvåking var det bare ett av nettstedene som opplevde noe driftsstans, og det var bare i ett minutt.

Som resultatene fra Pingdom viser, opplevde bare ett av de fire teststedene driftsstans i løpet av de syv dagene av overvåkning, og selv da falt ikke oppetiden under nivået 99,9% garantert av SiteGround.

Totalt sett var testnettstedene våre som ble arrangert av SiteGround enkle å sette opp og presterte godt under press, der nettstedet på GoGeek-plan forble veldig stabilt når det opplevde stor belastning.

Siste tanker

Våre tester av StartUp- og GoGeek-planene gjør det klart at SiteGround faktisk er en høy kvalitet, men likevel budsjettvennlig vert.

De som er nye innen WordPress vil sette pris på brukervennligheten til SiteGround-opplevelsen. Selv om det ikke er noen cPanel-tilgang lenger, kan strømbrukere fremdeles utføre oppgaver som filredigering og databehåndtering via det nye SiteGround-kontoområdet. Andre funksjoner, for eksempel oppsetningsverktøyet i GoGeek-planen, er også enkle å bruke. Når det gjelder funksjoner og funksjonalitet, sammenligner SiteGround-planene gunstig med mange av de mye dyrere premiumstyrte WordPress-vertsselskapene..

Som vår sammenligning av SiteGround og WP Engine viser, er imidlertid ikke de rimelige planene fra SiteGround like raske som de fra WP Engine. (Merk: For de som ikke vet, blir WP Engine sett på som en av de overordnede – om enn også dyrere – administrerte WordPress-hosting-tjenestene.) Men med mindre du er villig til å betale $ 30 i måneden eller mer, SiteGround er et verdig alternativ – spesielt sammenlignet med andre rimelige verter som GoDaddy eller Bluehost.

Totalt sett anbefales det å velge SiteGround for nettstedet ditt – spesielt hvis du ikke kan rettferdiggjøre prisen på en plan på inngangsnivå fra slike som Kinsta (les hele vurderingen vår her eller WP Engine. Når det gjelder om du bør gå med StartUp- eller GoGeek-planen, jo raskere, men dyrere, GoGeek er det åpenbare valget med tanke på økt nettstedytelse og ekstrafunksjoner. Hvis budsjettet ditt ikke har plass til den høyere prisen, er den rimeligere StartUp-planen et godt kompromiss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map