SiteGround WordPress Hosting Review – Plus Welk hostingplan om te kiezen? (2020)

WordPress aanbiedingen


De afgelopen jaren heeft SiteGround een indrukwekkende reputatie opgebouwd en is het een hostingbedrijf geworden dat het overwegen waard is als u op zoek bent naar betaalbare hoogwaardige hostingservices. Hieronder gaan we in op alles wat ze te bieden hebben en kijken we ook naar hun drie belangrijkste WordPress-hostingplannen: StartUp, GrowBig en GoGeek – met een bijzonder gedetailleerde vergelijking van de StartUp- en GoGeek-plannen.

We hebben de snelheid van WordPress-websites die worden gehost op SiteGround’s StartUp- en GoGeek-plannen op prestaties getest, gemeten en gecontroleerd (met behulp van het extreem populaire Avada-thema van ThemeForest, en we gebruikten ook onafhankelijke ‘Load Impact’-testdiensten om te zien hoe deze sites meerdere gebruikers behandelden tegelijkertijd toegang tot hen hebben. Vervolgens hebben we gekeken naar het effect dat dit had op de laadtijden van de website / pagina.

Dus, moet je hosten met SiteGround? En zo ja, welk plan moet je kiezen? Hoeveel moet je betalen?

Laten we erin duiken …

Over de StartUp- en GoGeek-plannen

Als u uw WordPress-website wilt hosten met een betrouwbare host, zoals onze eerdere hostingvergelijkingen hebben aangetoond, is SiteGround een goede keuze. Maar met een paar belangrijke verschillen tussen de plannen – om nog maar te zwijgen van hun verschillende prijspunten – vraagt ​​u zich misschien af ​​of u het StartUp- of GoGeek-plan voor uw website moet kiezen. Dan ben je hier aan het juiste adres.

SiteGround Hosting-plannen beoordeeld

Hoewel het StartUp-plan het beheerde WordPress-hostingplan op instapniveau van SiteGround is, is GoGeek de krachtigere en duurdere optie. Er is ook een GrowBig-abonnement in het middensegment dat tussen StartUp en GoGeek zit.

StartUp versus GoGeek-prijzen

Hoewel de prijs niet de enige factor mag zijn bij het kiezen van een hostingplan, speelt uw budget waarschijnlijk een grote rol bij uw beslissing. Dus met dat in gedachten, hier zijn de prijzen en details van de StartUp- en GoGeek-plannen.

SiteGround gedeelde plannen vergeleken

Dit zijn de belangrijkste details van de beheerde WordPress-hostingplannen van SiteGround.

Ter referentie: de details van het GrowBig-plan op het middenniveau zijn ook opgenomen naast de instap StartUp en GoGeek-abonnementen op het hoogste niveau:

 • Opstarten: $ 0,33 * per maand voor één website, 10 GB webruimte en ~ 10.000 maandelijkse bezoeken.
 • GrowBig: $ 5,95 * per maand voor onbeperkte websites, 20 GB webruimte en ~ 25.000 maandelijkse bezoeken.
 • GoGeek: $ 11,95 * per maand voor onbeperkte websites, 30 GB webruimte en ~ 100.000 maandelijkse bezoeken.

Zoals u kunt zien, moet u verder kijken dan het StartUp-plan op instapniveau als u meer dan één website in uw account wilt hosten. Naast de hierboven vermelde vergoedingen bevat het GoGeek-plan enkele extra handige functies en hulpmiddelen, terwijl het u ook meer bronnen biedt om de prestaties van uw website te verbeteren.

Websites die op het hoogste niveau worden gehost, krijgen ook toegang tot extra cacheniveaus – waardoor het GoGeek-plan verder wordt gepositioneerd als een potentieel goede keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een snelladende website met een beperkt budget. De testresultaten die u later in deze vergelijking zult zien, laten echter zien of u al dan niet meer betaalt, of u daadwerkelijk een snellere website krijgt.

Met SiteGround zijn er geen gegevensoverdracht – ook wel bandbreedtebeperkingen genoemd. In plaats daarvan wordt het aantal maandelijkse bezoeken dat uw site ontvangt, gebruikt als referentiepunt om u te helpen bij het kiezen van het juiste plan op basis van uw verkeersniveaus. Hoewel er geen limieten zijn voor bandbreedte en aantal bezoeken, zijn er andere limieten.

Deze limieten en toewijzingen worden later in meer detail besproken in het gedeelte WordPress Optimized Hosting van deze recensie, maar om samen te vatten, ze dekken het gebruik van de inode, het aantal bestanden of mappen in uw account, dat u zelf kunt volgen via uw accountgebied.

Laten we nu eens kijken waar u precies toegang toe krijgt met de SiteGround StartUp- en GoGeek-plannen – en wat hun belangrijkste verschillen zijn.

* Opmerking: de vermelde prijzen zijn speciale introductietarieven voor nieuwe klanten. Op het moment van schrijven had SiteGround een COVID-19-korting waardoor het StartUp-plan gedurende de eerste drie maanden werd verlaagd tot $ 0,33 per maand. Daarna wordt het plan verlengd met 50% korting op de normale prijs. De verlengingskorting geldt alleen voor een verlenging van 12 maanden en alle andere geadverteerde speciale prijzen zijn alleen van toepassing op uw oorspronkelijke factuur. Voor alle volgende verlengingen gelden reguliere prijzen.

Wat de StartUp- en GoGeek-plannen te bieden hebben

Aangezien de StartUp- en GoGeek-plannen worden geadverteerd als beheerde WordPress-hosting, betekent dit onder andere dat u toegang krijgt tot webservers die zijn geoptimaliseerd voor WordPress-websites, evenals enkele extra functies om u te helpen bij het opzetten en beheren van een kluis en beveiligde WordPress-site.

We zullen nu de kenmerken van deze plannen – en hun verschillen – onderzoeken om u te helpen beslissen of StartUp of GoGeek geschikt voor u is.

WordPress-geoptimaliseerde Google Cloud Hosting

Google Cloud Hosting

SiteGround host nu websites met het StartUp- en GoGeek-abonnement op het Google Cloud-platform.

Begin 2020 kondigde SiteGround aan dat ze het Google Cloud-platform zouden gaan gebruiken om een ​​deel van de infrastructuur te hosten, inclusief hun door StartUp en GoGeek beheerde WordPress-hostingplannen. De websites van alle nieuwe klanten worden gehost op het Google Cloud-platform, waarbij bestaande sites geleidelijk worden verplaatst naar het nieuwe platform.

Het hosten van websites in de cloud heeft veel voordelen, waaronder:

 • eenvoudiger schalen en resourcebeheer voor snellere laadtijden
 • gedistribueerde opslag voor verbeterde uptime
 • kans om gebruik te maken van de state-of-the-art Google Cloud-infrastructuur voor betere prestaties
 • meer keuze aan datacenterlocaties zodat u uw bezoekers beter van dienst kunt zijn
 • verbeterde duurzaamheid, dankzij de inzet van Google voor koolstofneutraliteit.

SiteGround zal hun hostingomgeving voor WordPress-websites blijven optimaliseren, ook al gebruiken ze nu het Google Cloud-platform voor hun infrastructuur. Hierdoor kunt u profiteren van de expertise die SiteGround heeft opgedaan door 15 jaar WordPress-websites te hosten, gecombineerd met de kracht van Google Cloud.

Er zijn echter enkele verschillen in het type server- en databasebronnen dat u bent toegewezen, afhankelijk van of u kiest voor het GoGeek- of StartUp-plan.

Serverbronnen

Het hostingplan dat u kiest, bepaalt ook tot welke server- en databasebronnen uw website toegang heeft.

Enkele van de verschillen in toewijzing van middelen tussen de StartUp- en GoGeek-plannen zijn:

 • Gelijktijdig serverproces: StartUp ten vs GoGeek 30.
 • Inodes: StartUp 150.000 versus GoGeek 450.000.
 • Databasegrootte: StartUp 500 MB versus GoGeek 1.000 MB.
 • Databasequery’s: Start tot 10% van de serverbronnen op versus GoGeek tot 30% van de serverbronnen.

Hoewel niet altijd het geval bij het vergelijken van getallen, is hoger voor de bovenstaande cijfers beter. Met meer serverbronnen beschikbaar voor uw website, naast de andere prestatiegerelateerde functies van het GoGeek-plan, kunt u snellere laadtijden verwachten van het beheerde WordPress-hostingplan op het hoogste niveau van SiteGround, in vergelijking met hun goedkopere aanbod.

U kunt bijhouden hoeveel van uw bronnen, zoals de inodes, u gebruikt via uw SiteGround-accountgebied. Dit is een goed idee, want als u uw limiet overschrijdt, kan uw website offline worden gehaald totdat u met SiteGround-ondersteuning heeft gewerkt om het probleem op te lossen dat de consumptie van bronnen veroorzaakte. SiteGround zal u een e-mail sturen als u 90 procent van uw totale limiet bereikt, maar vanwege de mogelijke gevolgen van het overschrijden van de limiet, wordt het aanbevolen om uw statistieken in de gaten te houden.

Serverstatistieken

U kunt zien hoeveel van uw toegewezen serverbronnen u gebruikt via uw SiteGround-accountgebied.

Migratie van WordPress-websites

Een andere goede reden om voor SiteGround te kiezen, is dat als u al een door uzelf gehoste WordPress-website heeft die u wilt verplaatsen, het proces van het migreren van een WordPress-site van een andere host heel eenvoudig is.

SiteGround Migrator WordPress Plugin

Het GoGeek-abonnement bevat één gratis WordPress-websitemigratie per account, maar bij andere abonnementen kun je de SiteGround Migrator-plug-in gebruiken om je WordPress-website over te zetten.

Terwijl degenen die voor het GoGeek-plan kiezen, een hands-off WordPress-websiteoverdracht krijgen die wordt uitgevoerd door het SiteGround-team als onderdeel van hun pakket, kunnen degenen met het StartUp-plan de gratis SiteGround Migrator-plug-in gebruiken om de overdracht zelf uit te voeren.

Resultaten van migratie-plug-in

Het overzetten van een WordPress-website met de SiteGround Migrator-plug-in is heel eenvoudig.

Het migreren van een WordPress-website met de SiteGround-plug-in omvat slechts een paar eenvoudige stappen, dus iedereen zou het proces zelf moeten kunnen voltooien. Als u echter gemoedsrust wilt hebben omdat u weet dat iemand die u heeft ervaren uw site voor u heeft gemigreerd en heeft gecontroleerd of alles correct is overgedragen, is het GoGeek-plan misschien aantrekkelijker.

Geautomatiseerde back-ups van WordPress-websites

Zoals eerder vermeld, bevatten de beheerde WordPress-hostingplannen van SiteGround automatische dagelijkse website-back-ups. Dus als er iets misgaat met uw site, heeft u toegang tot een volledige back-up die niet ouder is dan 24 uur.

SiteGround Website-back-ups

Met SiteGround GoGeek kunt u de hele site zelf herstellen, of alleen de database of bestanden.

Er is echter één grote vangst met de SiteGround-back-ups: tenzij u het GoGeek- (of GrowBig) -plan gebruikt, moet u betalen om een ​​back-up te laten herstellen. Als u ook uw eigen back-up wilt maken buiten het automatische back-upschema, zoals voordat u een nieuwe plug-in installeert, moet u het GoGeek-plan op het hoogste niveau hebben om back-ups op aanvraag te kunnen maken (hoewel u kunt kopen de mogelijkheid om een ​​enkele back-up te maken op de StartUp- en GrowBig-plannen indien en wanneer nodig).

Herstel back-upbestanden

Bij het herstellen van de bestandsback-up kunt u selecteren welke bestanden u wilt herstellen.

Gelukkig heeft SiteGround, in tegenstelling tot sommige andere webhosts, geen lijst met verboden WordPress-plug-ins. Dit betekent dat u vrij bent om uw eigen keuze voor WordPress back-upplug-in te installeren en back-ups op uw eigen voorwaarden te maken en te herstellen.

Updates van WordPress-websites

Een belangrijk aspect van het onderhouden van een veilige WordPress-website is het up-to-date houden van de WordPress-software. Gelukkig zal SiteGround, als onderdeel van hun beheerde WordPress-hostingservice, dit voor u regelen. De SiteGround WordPress autoupdate manager geeft je ook de mogelijkheid om automatische plug-in updates in te schakelen, waardoor je een andere taak uit handen wordt genomen.

Automatische updates van WordPress

De WordPress Auto Update Manager geeft je enige controle over wanneer de WordPress-software automatisch wordt bijgewerkt.

Voor extra gemak wordt er automatisch een back-up van uw WordPress-website gemaakt voordat er updates worden toegepast, zodat u naar een eerdere staat kunt terugkeren als er iets misgaat. Hoewel, zoals vermeld, als u niet op het GoGeek-abonnement zit, u moet betalen om de back-up van de website te herstellen.

WordPress website caching

Om de snelheid van uw website te helpen verbeteren, heeft SiteGround een aangepaste WordPress caching-plug-in – SG Optimizer – gemaakt waarmee u de caching van uw websites vanuit het WordPress-dashboard kunt beheren. De plug-in is standaard geïnstalleerd op nieuwe door SiteGround gehoste WordPress-websites en bevat een eenvoudig te gebruiken interface om te bepalen hoe uw website is geoptimaliseerd.

SiteGround SG Optimizer Plugin

De SiteGround Optimizer-plug-in biedt veel functionaliteit via een gebruiksvriendelijke interface.

De SiteGround caching-tool geeft u veel controle over hoe deze technologie op uw website wordt toegepast, in vergelijking met enkele van de beste premium caching-plug-ins voor WordPress.

Via de plug-in-interface is het ook mogelijk om andere prestatiegerelateerde functies in te schakelen, zoals browsercaching en GZIP-compressie, evenals het optimaliseren van de voorkant van uw website door het verkleinen van de onderliggende HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden. Beeldoptimalisatie en lui laden van afbeeldingen zijn ook opties.

SG Optimizer Plugin Frontend-instellingen

Functies zoals beeldoptimalisatie, bestandsminificatie en lui laden kunnen worden ingeschakeld via de SG Optimizer-interface.

Als het gaat om het type caching dat beschikbaar zal zijn voor uw website, krijgen klanten met GrowBig- en GoGeek-abonnementen op het midden- en topniveau toegang tot de WordPress Special Cache-functie, terwijl die op het Startup-plan op instapniveau niet werken ‘ t. Er is ook de gepatenteerde SuperCacher-technologie die tot doel heeft het aantal hits dat een site tegelijkertijd kan verwerken te vergroten, terwijl ook de algehele snelheid wordt verhoogd.

Prijzen Plan Caching Options

Het hostingplan dat u kiest, bepaalt welk type website-caching u krijgt.

Al dit caching-jargon kan verwarrend zijn, maar hopelijk geeft deze uitsplitsing van de drie caching-niveaus van de SiteGround SuperCacher u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de plannen:

 • Niveau 1: cache met statische inhoud (alle plannen).
 • Niveau 2: dynamische gegevenscache, beide mogelijk gemaakt door NGINX (GrowBig- en GoGeek-plannen).
 • Level 3: Database queries resultaten cache, draaiend op Memcached (GrowBig en GoGeek plannen).

Het gedeelte over de snelheid van de sitesnelheidstest van deze vergelijking zou u een beter idee moeten geven van de impact van de verschillende niveaus van caching.

WordPress Website Staging Tool

Met een testversie van uw website kunt u veilig de nieuwste versie van WordPress testen, code bewerken en andere wijzigingen aanbrengen – zonder de live site in gevaar te brengen of de gebruikerservaring van uw bezoekers te verstoren. Alleen de GrowBig- en GoGeek-abonnementen bevatten deze functionaliteit.

Het creëren en beheren van een staging-omgeving vindt plaats via het accountgedeelte op de SiteGround-website en tijdens het testen voor deze beoordeling werkte alles zoals verwacht.

Maak een staging-site

Alleen de GoGeek en GrowBig-abonnementen op het hoogste niveau bieden toegang tot de WordPress-tool voor het stagen van websites.

Wanneer u klaar bent, kunt u automatisch de hele staging-site naar uw live hostingomgeving pushen, of in plaats daarvan kiezen welke elementen van uw testsite moeten worden overgezet. Als u niet de hele testsite wilt overzetten, geeft de SiteGround-testtool handig de tabellen weer van de database voor de testpagina die u heeft gewijzigd.

Aangepaste implementatie van staging-site

Met de stagetool SiteGround kunt u kiezen welke wijzigingen u naar uw live site wilt pushen.

U kunt vervolgens kiezen welke van die tabellen u naar de live site wilt pushen. Door deze functionaliteit heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om alleen de tabel over te dragen die de site-instellingen bevat, zonder andere delen van uw live site, zoals de posts of gebruikerscommentaar, te overschrijven..

Voor extra veiligheid wordt automatisch een volledige back-up van uw live site gemaakt voordat u de wijzigingen vanuit de staging-omgeving pusht.

Beheer staging-sites

Het creëren en beheren van de staging-omgevingen vindt plaats in het SiteGround-accountgebied.

Als je een veilige ruimte wilt waar je nieuwe plug-ins kunt uitproberen of kunt experimenteren met verschillende thema-instellingen en codefragmenten, is de staging-tool een andere goede reden om de GoGeek- of GrowBig-plannen te kiezen boven het StartUp-plan.

SiteGround e-mailservice

Alle door SiteGround beheerde WordPress-hostingplannen bevatten een e-mailservice waarmee u onbeperkte adressen en inboxen voor uw domeinen kunt maken, zoals [email protected] of [email protected]

U kunt e-mails verzenden en ontvangen via drie van de meest populaire webgebaseerde e-mailclients, waaronder RoundCube en SquirrelMail, zodat u vanaf elke computer met internetverbinding toegang heeft tot uw e-mailaccounts. Als alternatief kunt u een service zoals Gmail of Outlook configureren om berichten te verzenden en te ontvangen met het e-mailadres van uw websitedomein.

SiteGround E-mailaccountbeheer

Alle SiteGround-abonnementen bevatten de mogelijkheid om onbeperkte e-mailadressen en inboxen voor uw domein te maken.

Hoewel alle abonnementen toegang hebben tot de SiteGround e-mailservice, heeft het GoGeek-abonnement een grotere mailboxcapaciteit en een paar andere verhoogde vergoedingen in vergelijking met het StartUp-plan.

Zelfs enkele van de beste premium beheerde WordPress-hosts die meer dan het dubbele kosten van de StartUp- en GoGeek-abonnementen, bevatten geen e-mailservice, dus het is geweldig om te zien dat dit beschikbaar is voor alle SiteGround-klanten.

Overzicht technische details

Deze sectie van onze vergelijking geeft u een snel overzicht van de belangrijkste technische details en verschillen tussen deze twee hostingplannen:

 • Website caching: Eigen SuperCache-service met beperkte caching beschikbaar in het StartUp-plan en alle caching-niveaus beschikbaar in het GoGeek-plan. Beheer van sitecaching en optimalisatie geleverd via de interne WordPress-plug-in.
 • Content Delivery Network (CDN): Alle SiteGround WordPress-hostingplannen bevatten optionele integratie met een gratis CDN-abonnement van Cloudflare, met de mogelijkheid om te upgraden naar een betaald abonnement of uw eigen CDN-provider te kiezen.
 • PHP: Mogelijkheid om te schakelen tussen PHP-versies 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 en 7.4 vanuit het SiteGround-accountgebied.
 • HTTP / 2.0: In gebruik op de servers en de CDN.
 • SSL: Gebruik het gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat, importeer uw eigen certificaat of koop een ander certificaat via SiteGround.
 • SFTP: Mogelijkheid om meerdere beveiligde FTP-accounts te maken om toegang te krijgen tot uw webruimte voor het uploaden en bewerken van bestanden.
 • Server bestandsbeheer: Online browsergebaseerde bestandsbeheerder toegankelijk via SiteGround-accountgebied.
 • Toegang tot de database: phpMyAdmin wordt gebruikt om via een browser toegang te krijgen tot de WordPress-websitedatabase.
 • E-mailservice: E-mailservice op alle SiteGround gedeelde hostingplannen, met de grootste mailboxgrootte op GoGeek-abonnement.
 • Beheer van WordPress-websites: Auto-updater-tool die de WordPress-software en plug-ins (optioneel) up-to-date houdt met de mogelijkheid om individuele updates uit te stellen.
 • Plugin-beperkingen: Geen lijst met niet-toegestane plug-ins, in tegenstelling tot sommige beheerde WordPress-hosts.
 • Veiligheids maatregelen: Websites worden door SiteGround gescand op malware en andere beveiligingsproblemen. Extra bescherming beschikbaar via de betaalde SG Site Scanner-add-on.
 • Opschoningsdiensten na hack: SiteGround helpt niet om uw site op te schonen als deze wordt gehackt, maar verwijst u door naar Sucuri.
 • Datacenter locaties: Keuze uit vier serverlocaties in het VK, de EU, Azië en de VS..
 • Staging-sites: Het GoGeek-abonnement op het hoogste niveau bevat een handige staging-tool, maar het StartUp-plan niet.
 • Migratie van WordPress-websites: Het GoGeek-plan omvat één WordPress-websiteoverdracht per account, afgehandeld door het ondersteuningsteam van SiteGround. StartUp-klanten kunnen de gratis SiteGround Migrator-plug-in gebruiken om hun website te verplaatsen of te betalen om deze voor hen te laten migreren.
 • Uptime-controles en garantie: SiteGround controleert hun servers op downtime, maar controleert niet de status van de sites die ze hosten. SiteGround garandeert een netwerk-uptime van 99,9% op jaarbasis (wat neerkomt op ongeveer 8 uur en 45 miljoen downtime per jaar), met hostingkredieten die worden aangeboden als de uptime onder 99,9% daalt.
 • Ondersteunende kanalen: De supportdesk is 24/7 bemand, met live chat-, telefoon- en ticketkanalen voor alle abonnementen. Ondersteuningsproblemen van GoGeek-klanten krijgen voorrang boven StartUp- (en GrowBig-) klanten voor snellere doorlooptijden, hoewel StartUp-klanten tegen een extra maandelijks bedrag kunnen upgraden naar Premium Support.

U kunt alle verschillen tussen de StartUp- en GoGeek-hostingplannen bekijken op de planvergelijkingspagina van de SiteGround-website.

Gebruikerservaring

Aangezien de StartUp- en GoGeek-plannen beheerde WordPress-hostingservices zijn, zou het geen verrassing moeten zijn om te horen dat het heel eenvoudig is om een ​​WordPress-website voor uw account te maken. Dankzij de nieuwe accountwizard kunt u er zelfs voor kiezen om WordPress automatisch te laten installeren tijdens het aanmeldingsproces.

Niet alleen dat, maar nieuwe WordPress-installaties bij SiteGround bevatten nu de interne WordPress Starter-plug-in die tot doel heeft het proces van het opzetten van een nieuwe site te vereenvoudigen. Zodra u zich aanmeldt bij uw nieuwe WordPress-website, helpt de Starter-tool u bij het kiezen van een thema voor uw site.

WordPress Website Starter

Met de SiteGround WordPress Starter kunt u kiezen uit een selectie van gratis en betaalde thema’s uit verschillende bronnen.

Zodra je een thema hebt gekozen of ervoor hebt gekozen om bij het huidige standaard Twenty Twenty-thema te blijven, heb je de mogelijkheid om een ​​aantal essentiële functies in te schakelen, zoals een contactformulier, e-commercefunctionaliteit en de Jetpack-suite met tools.

Aanbevelingen voor plug-ins

U kunt via de Starter ook enkele handige functies aan uw WordPress-website toevoegen.

De derde en laatste stap van de WordPress Starter biedt u de mogelijkheid om enkele marketinggerelateerde extensies in te schakelen, waaronder een SEO-plug-in en een analyse-plug-in. Hierna wordt WordPress geïnstalleerd volgens uw specificaties en is het klaar om in te loggen.

Aangepast WordPress-dashboard

De verbeterde WordPress-ervaring van SiteGround stopt daar echter niet. Wanneer u zich aanmeldt bij uw nieuwe website, ziet u dat er een aangepast dashboard is gemaakt om het gemakkelijker te maken om de meest gebruikte functies van WordPress te vinden, zoals de secties voor het maken van inhoud en ontwerpinstellingen.

SiteGround Custom WordPress Dashboard

Door SiteGround gehoste WordPress-websites hebben een optioneel aangepast dashboard.

Er zijn ook links naar nuttige ondersteunende inhoud op de SiteGround-site, mocht u hulp nodig hebben. Als je geen fan bent van het aangepaste SiteGround WordPress Dashboard, kun je eenvoudig met één druk op de knop overschakelen naar de standaardversie.

Dankzij de Starter-tool kunt u in één keer de essentiële zaken regelen, zoals het kiezen van een thema, het toevoegen van een contactformulier of het inschakelen van een SEO-plug-in, zonder dat u uw WordPress-dashboard hoeft te verlaten. Natuurlijk kunt u de thema’s en plug-ins later wijzigen. Als het echter aan de slag gaat, maakt de Starter het eenvoudig om in slechts een paar stappen een nieuwe WordPress-website te starten.

Hoewel de meeste webhosts nu zorgen voor het installeren van WordPress voor u, zijn ze niet allemaal even nuttig als de SiteGround Starter-tool als het gaat om het opzetten van uw nieuwe website.

Extra WordPress-websites maken

Als je voor het GoGeek-plan hebt gekozen, met de mogelijkheid om onbeperkte WordPress-websites te maken (mits opslag toegestaan), kun je met een paar klikken een nieuwe WordPress-installatie maken via je SiteGround-accountgebied.

Om dit te doen, logt u eenvoudig in op uw SiteGround-accountgebied, klikt u op de knop Nieuwe website toevoegen en volgt u de stappen om een ​​nieuwe WordPress-website te maken.

Maak een nieuwe website

SiteGround maakt het gemakkelijk om extra WordPress-installaties voor uw account te maken.

U kunt vervolgens kiezen op welk domein of subdomein WordPress moet worden geïnstalleerd en de inloggegevens voor de nieuwe site opgeven.

De cacheplug-in instellen

Nadat u de essentiële zaken hebt geregeld, kunt u beginnen met het optimaliseren van uw site via het SiteGround Optimizer-plugin-configuratiescherm vanuit uw WordPress-dashboard.

We hebben de belangrijkste functionaliteit van de SG Optimizer-plug-in al besproken, en de verschillende manieren waarop deze uw site kan optimaliseren, in het gedeelte WordPress Website Caching van deze vergelijking. Een nuttige extra functie van deze tool die de moeite van het benadrukken waard is, is de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard te schakelen tussen de beschikbare PHP-versies.

PHP-versie instellen

De SiteGround StartUp- en GoGeek-plannen hebben veel flexibiliteit als het gaat om het kiezen van een PHP-versie.

Zoals eerder vermeld, kunnen SiteGround-gebruikers kiezen uit een indrukwekkend scala aan PHP-versies, waardoor maximale compatibiliteit met oude en nieuwe plug-ins wordt gegarandeerd.

Daarnaast kunt u de cache op elk moment wissen door op de handige link op de WordPress-beheerwerkbalk of in het SG Optimizer-dashboard te klikken. Dus hoewel de plug-in de cache automatisch vernieuwt telkens wanneer de inhoud van de site wordt gewijzigd, kunt u de cache indien nodig handmatig leegmaken, bijvoorbeeld bij het testen van nieuwe plug-ins of thema-instellingen.

Instellingen voor cacheplug-ins

Het definiëren van URL’s om uit te sluiten van caching is slechts één functie van de SiteGround cachetool.

De gratis Cloudflare CDN-service activeren

Naast caching is een andere manier om de snelheid van uw website op alle abonnementen te verbeteren – inclusief StartUp en GoGeek – toegang tot een netwerk voor inhoudslevering via een gratis abonnement van Cloudflare. Deze optionele integratie met Cloudflare kan worden geactiveerd via het SiteGround-accountgebied. Eenmaal geactiveerd, wordt het CDN beheerd via het SiteGround-accountportaal, waardoor u controle heeft over welke aspecten van uw website op deze manier worden geoptimaliseerd.

SiteGround CDN-instellingen

Alle SiteGround-hostingplannen bevatten optionele integratie met de gratis Cloudflare CDN-service.

Naast het kiezen voor een upgrade naar de betaalde Cloudflare CDN-service, kunt u in plaats daarvan ook uw eigen CDN-keuze gebruiken. Als er mensen van over de hele wereld uw site bezoeken, is het gebruik van een CDN een geweldige manier om ervoor te zorgen dat alle bezoekers vergelijkbare laadtijden ervaren, ongeacht waar ze zijn gevestigd.

Dankzij de gratis Cloudflare CDN-integratie maakt SiteGround het heel gemakkelijk om deze prestatieverbeterende functie in te schakelen.

Zoals je kunt zien, zijn er een paar stappen nodig bij het opzetten en optimaliseren van je WordPress-website. SiteGround heeft echter goed werk verricht door het proces zo eenvoudig mogelijk te maken, terwijl het toch toegang biedt tot enkele geavanceerde functies en services, zoals een CDN en meerdere niveaus van caching en optimalisatie.

Toegang tot de WordPress-database en bestandsserver

Als het gaat om het beheren van de bestanden waaruit uw website en de onderliggende database bestaan, biedt SiteGround u volledige toegang. Naast uw FTP-client naar keuze om u aan te melden bij uw serverruimte, kunt u ook de aangepaste online bestandsbeheerder gebruiken die beschikbaar is via het SiteGround-accountgebied.

SiteGround Bestandsbeheer

Naast toegang tot de server via FTP-software, kunt u ook de SiteGround File Manager gebruiken.

Toegang tot de database is net zo eenvoudig – nogmaals, dankzij software (deze keer phpMyAdmin) die toegankelijk is via het SiteGround-accountgebied.

phpMyAdmin-databasetoegang

De database voor uw WordPress-website is gemakkelijk toegankelijk via de phpMyAdmin-webinterface.

Als u ooit een thema of plug-inbestand moet verwijderen of bewerken, verander dan uw WordPress-beheerderswachtwoord nadat u bent buitengesloten van uw site of voer een andere, soortgelijke taak uit, dan is het hebben van dit niveau van server- en databasetoegang van onschatbare waarde.

Na een recente update van het SiteGround-accountgebied krijgen klanten geen toegang meer tot cPanel en zijn tools. Veel, zo niet alle, dezelfde functies die beschikbaar waren via cPanel, zijn nu beschikbaar via het nieuwe SiteGround-accountgebied, vaak in veel gemakkelijker te gebruiken formaten. Over het algemeen voelt de migratie van cPanel naar een interne site en een accountbeheerplatform als een positieve zet. Vanwege de manier waarop het nieuwe klantengebied werkt, geldt dit vooral als u meerdere sites host met SiteGround, omdat u ze allemaal vanaf één locatie kunt beheren.

Dat dekt vrijwel de ervaring van het gebruik van de SiteGround-hostingservice om een ​​WordPress-website op te zetten en te beheren. Zoals u kunt zien, zijn de door SiteGround StartUp en GoGeek beheerde WordPress-abonnementen ideaal voor zowel degenen die nieuw zijn bij WordPress als voor ervaren gebruikers.

Prestaties van StartUp en GoGeek vergeleken

Zoals we zojuist hebben besproken, hebben de SiteGround StartUp- en GoGeek-plannen veel functies die erop gericht zijn de prestaties van uw WordPress-website te verbeteren, evenals een paar verschillen in de prestatieverbeteringsniveaus van elk plan.

Dus, om u te helpen beslissen of het SiteGround GoGeek-hostingplan op het hoogste niveau het beste is voor uw website of dat het goedkopere StartUp-plan voldoende is, hebben we enkele WordPress-websites gemaakt en vervolgens hun prestaties getest.

Ten eerste werd de snelheid van onze testsites geregistreerd om te zien hoe snel ze gemiddeld over een periode van zeven dagen zijn geladen. Vervolgens gebruikten we een load-simulator om erachter te komen hoe websites in de StartUp- en GoGeek-plannen presteerden wanneer meerdere bezoekers er tegelijkertijd toegang toe hadden. We hebben ook de uptime van de testsites gecontroleerd om te zien hoe onze ervaring in vergelijking met de SiteGround 99,9% netwerkuptime garantie.

Laten we beginnen met een blik op de laadtijden …

Laadtijd testresultaten

Om een ​​vollediger beeld te krijgen van wat voor soort laadtijden u zou kunnen ervaren als u kiest voor de StartUp- of GoGeek-hostingplannen van SiteGround, hebben we de snelheid van een WordPress-website vastgelegd met een lichtgewicht WordPress-thema, evenals een tweede site met een veeleisender veelzijdig alternatief met vele functies.

De betaalde Pingdom-service werd gebruikt om de snelheid van de websites te volgen, waarbij de laadtijden gedurende een periode van zeven dagen met tussenpozen van 30 minuten werden geregistreerd. Allereerst is er een vergelijking van de StartUp- en GoGeek-plannen met behulp van een eenvoudig gratis WordPress-thema.

Lichtgewicht thema snelheidstestresultaten

Het huidige standaardthema dat op nieuwe WordPress-websites is geactiveerd, is het gratis Twenty Twenty-thema van het WordPress.org-team. Het is een goed voorbeeld van een eenvoudig lichtgewicht thema dat veel nieuwe eigenaren van WordPress-websites kunnen gebruiken.

Twenty Twenty WordPress Theme

Het gratis Twenty Twenty-thema werd gebruikt om te zien hoe goed SiteGround een site kon hosten met een lichtgewicht thema.

Om u een idee te geven van de laadtijden die u kunt verwachten als u dit thema of een vergelijkbare no-nonsense optie kiest, volgen hier de resultaten van onze zeven dagen monitoring van de door StartUp en GoGeek gehoste sites met Pingdom:

Pingdom Twenty Twenty Samenvatting

De testsite gehost op het StartUp-plan laadde gemiddeld 943 milliseconden, terwijl de door GoGeek gehoste site sneller was, met een gemiddelde van 768 milliseconden.

Zoals u kunt zien, was de site die werd gehost op het duurdere GoGeek-plan sneller dan de site die werd gehost op het StartUp-plan op instapniveau.

Hier is een meer gedetailleerde uitsplitsing van de laadtijden over de periode van zeven dagen geregistreerd door Pingdom:

SiteGround Startup Plan Laadtijden met Twenty Twenty-thema

De laadtijden van de WordPress-website gehost op het StartUp-plan met het Twenty Twenty-thema.

Gedurende de periode van zeven dagen registreerde Pingdom een ​​gemiddelde laadtijd van 943 ms voor de site die werd gehost op het StartUp-plan met behulp van het lichtgewicht Twenty Twenty-thema.

SiteGround GoGeek laadtijden met Twenty Twenty-thema

De laadtijden van de WordPress-website gehost op het GoGeek-plan met behulp van het Twenty Twenty-thema.

Multipurpose Theme Speed ​​Test Results

Hoewel gratis lichtgewichtthema’s, zoals Twenty Twenty, ideaal zijn voor standaardblogs, is de kans groot dat je kiest voor een meer veelzijdig, multifunctioneel WordPress-thema voor je website. Vanwege hun verbeterde functionaliteit en veelzijdigheid hebben deze thema’s meestal grotere bestandsgroottes waardoor websites langzamer kunnen worden geladen, vergeleken met een lichtgewicht thema.

Dus om u een idee te geven van de laadtijden die u zou verwachten als u kiest voor een veelzijdig thema met veel functies, hebben we ook de laadtijden van twee testsites op de StartUp- en GoGeek-plannen vergeleken met het best verkochte Avada-thema geactiveerd.

Avada WordPress-thema

Het Avada-thema en de demo van het Agency werden gebruikt voor onze site-snelheidstests.

Om de StartUp- en GoGeek-laadtijden met het Avada-thema te testen, werd de Agency-demo op beide sites gebruikt.

Multifunctionele thema’s, zoals Avada, worden vaak geleverd met een gevarieerde selectie van vooraf gebouwde demo’s op de website; voor onze tests hebben we de demo van Avada Agency op beide sites geïmporteerd. Hier volgt een korte samenvatting van de resultaten van Pingdom, gevolgd door een meer gedetailleerde uitsplitsing van de laadtijden van beide sites:

Pingdom Avada Samenvatting

Als het ging om het gebruik van een feature-rijk WordPress-thema met een grotere bestandsgrootte, was de door GoGeek gehoste site bijna een halve seconde sneller dan de site in het StartUp-plan.

Bij gebruik van een zwaargewicht thema namen de algehele laadtijden van de testsites toe, waardoor het prestatieverschil tussen de StartUp- en GoGeek-plannen groter werd.

SiteGround opstartplan Avada thema laadtijden

Gedurende een periode van zeven dagen laadde de startpagina van Avada Agency in een gemiddelde tijd van 2,71 seconden wanneer gehost op het StartUp-plan.

Zoals verwacht duurde het met een grote paginagrootte van 6,47 MB ​​- vergeleken met 149 KB voor het Twenty Twenty-thema – de startpagina van het Avada-thema langer, waarbij Pingdom een ​​zevendaagse gemiddelde van 2,71 seconden opnam voor de site op het StartUp-plan.

SiteGround GoGeek Avada Thema laadtijden

De startpagina van de site met behulp van de Avada Agency-demo gehost op het GoGeek-plan werd in gemiddeld 2,29 seconden geladen.

De startpagina van de site gehost op het GoGeek-abonnement werd gemiddeld in 2,29 seconden geladen, vergeleken met 2,71 seconden voor de site die werd gehost op het StartUp-plan. Dit snelheidsverschil tussen de twee abonnementen lijkt te laten zien dat hoe meer functies of groter de grootte van uw site is, des te meer het zal profiteren van de hosting op het hogere GoGeek-abonnement.

Samenvatting van de laadtijden

Samenvatting van de laadtijd van SiteGround

Een samenvatting van de laadtijden van SiteGround geregistreerd door Pingdom.

Deze testresultaten van de sitesnelheid suggereren dat, ongeacht of u besluit een lichtgewicht thema te gebruiken zonder veel extra widgets of functies, of kiest voor een zwaargewicht thema met schuifregelaars en grote afbeeldingen, u zult genieten van snellere laadtijden door te kiezen voor het SiteGround GoGeek-plan over het goedkopere StartUp-plan.

Load Impact Performance Testing

De paginasnelheidstests van de WordPress-websites die werden gehost op de SiteGround StartUp- en GoGeek-plannen werden uitgevoerd op testsites die geen bezoekers ontvingen. Dus hoewel ze je een goed idee geven van hoe de prestaties van deze twee plannen zich verhouden, vertellen ze niet het volledige verhaal.

Om u een beter idee te geven welk plan de juiste hostingkeuze is voor uw website, hebben we ook een aantal loadtests uitgevoerd. Door betaalde tests van de Load Impact-service uit te voeren, konden we meerdere gebruikers simuleren die elke website tegelijkertijd bezochten om te zien hoe ze met een steeds zwaardere gebruikersbelasting omgingen.

Voor de tests werden de laadtijden van een blogpost op de door StartUp en GoGeek gehoste WordPress-websites met het Avada-thema gecontroleerd door Load Impact. Tijdens de test nam het aantal virtuele gebruikers dat toegang kreeg tot de pagina die werd gecontroleerd toe gedurende een periode van vijf minuten, totdat er 200 virtuele gebruikers tegelijkertijd toegang kregen tot de pagina.

Hier zijn de resultaten van de Load Impact-tests voor de twee sites …

Startup Plan Load Impact Test Results

Volgens de Load Impact-testresultaten heeft het SiteGround-startniveau StartUp-plan de WordPress-website goed gehost met het zware Avada-thema geïnstalleerd.

Load Impact test van StartUp

In de Load Impact-test bleef de site gehost op het SiteGround StartUp-plan reageren totdat ongeveer 130 virtuele gebruikers er toegang toe hadden.

Zoals de blauwe lijn in de bovenstaande grafiek laat zien, waren de reactietijden een beetje grillig naarmate het aantal gelijktijdige virtuele gebruikers toenam. Pas toen het aantal gelijktijdige virtuele gebruikers rond de 130 bereikte, reageerde de site niet meer.

Dus, als u niet verwacht dat meer dan 130 bezoekers uw website regelmatig tegelijkertijd zullen bezoeken, dan zou het StartUp-plan uw publiek zonder veel moeite moeten kunnen behandelen.

Voor meer informatie over hoe de door StartUp gehoste site presteerde, kunt u de testresultaten bekijken op de Load Impact-website.

GoGeek Plan Load Impact Test Results

Hoewel de door StartUp gehoste site behoorlijk robuust leek toen tot 130 virtuele gebruikers er tegelijkertijd toegang toe hadden, was de WordPress-website met het GoGeek-plan nog stabieler.

Load Impact test van het GoGeek-plan

In deze Load Impact-test bleef de site gehost op het SiteGround GoGeek-plan responsief tot het einde van de test, toen 199 virtuele gebruikers er toegang toe hadden.

Zoals de blauwe lijn in de bovenstaande grafiek van Load Impact laat zien, werd de snelheid van de testsite gehost op het GoGeek-plan niet negatief beïnvloed tijdens de hele test, zelfs niet wanneer 199 virtuele gebruikers er tegelijkertijd toegang toe hadden.

Daarom, als u wilt dat uw WordPress-website grote aantallen gebruikers of stijgingen in het verkeer aankan, zou het GoGeek-plan een goede investering zijn.

Om zelf te zien hoe de door GoGeek gehoste website presteerde, kunt u de testresultaten bekijken op de Load Impact-website.

Uptime resultaten

Een hoge uptime is net zo belangrijk (zo niet belangrijker) dan snelle laadtijden. Als uw site immers niet beschikbaar is, maakt het niet uit hoe snel deze wordt geladen wanneer deze online is. Dus met dat in gedachten, hebben we ook onze testsites gecontroleerd op downtime met behulp van de Pingdom-uptimechecker.

Pingdom Uptime-resultaten

Slechts zeven van de sites ondervonden gedurende zeven dagen monitoring enige downtime, en dat was slechts één minuut.

Zoals de resultaten van Pingdom aantonen, ondervond slechts één van de vier testsites downtime tijdens de zeven dagen van monitoring en zelfs dan daalde de hoeveelheid uptime nooit onder het niveau van 99,9% gegarandeerd door SiteGround.

Over het algemeen waren onze door SiteGround gehoste testwebsites eenvoudig in te stellen en presteerden ze goed onder druk, waarbij de site op het GoGeek-plan zeer stabiel bleef bij zware belasting.

Laatste gedachten

Onze tests van de StartUp- en GoGeek-plannen maken duidelijk dat SiteGround inderdaad een hoogwaardige maar toch budgetvriendelijke host is.

Degenen die nieuw zijn bij WordPress zullen de gebruiksvriendelijkheid van de SiteGround-ervaring waarderen. Hoewel er geen cPanel-toegang meer is, kunnen ervaren gebruikers nog steeds taken uitvoeren zoals bestandsbewerking en databasebeheer via het nieuwe SiteGround-accountgebied. Andere functies, zoals de staging-tool van het GoGeek-plan, zijn ook gemakkelijk te gebruiken. Als het gaat om functies en functionaliteit, steken de SiteGround-plannen gunstig af bij veel van de veel duurdere premium beheerde WordPress-hostingbedrijven.

Zoals onze vergelijking van SiteGround en WP Engine laat zien, zijn de goedkopere abonnementen van SiteGround echter niet zo snel als die van WP Engine. (Opmerking: voor degenen die het niet weten, wordt WP Engine beschouwd als een van de duurdere, zij het ook duurdere, beheerde WordPress-hostingservices.) Maar, tenzij u bereid bent om $ 30 per maand of meer te betalen, SiteGround zijn een waardig alternatief – vooral in vergelijking met andere goedkope hosts zoals GoDaddy of Bluehost.

Over het algemeen wordt het ten zeerste aanbevolen om SiteGround voor uw website te kiezen – vooral als u de prijs van een instapmodel van bijvoorbeeld Kinsta niet kunt rechtvaardigen (lees onze volledige recensie hier of WP Engine. Als het erom gaat of u met het StartUp- of GoGeek-plan, de snellere maar duurdere GoGeek is de voor de hand liggende keuze in termen van betere websiteprestaties en extra functies. Als uw budget de hogere prijs echter niet aankan, is het meer betaalbare StartUp-plan een goed compromis.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me