SiteGround vs WP Engine – Welke biedt de beste WordPress-hosting?

WordPress aanbiedingen


Als u op zoek bent naar hosting voor uw WordPress-website, zijn er twee namen die u binnenkort zult tegenkomen: WP Engine en SiteGround. Beide bedrijven bieden op WordPress gerichte hostingdiensten aan – maar dat is het beste?

In de vergelijking van vandaag onderzoeken we de aangeboden functies, wat u voor uw geld krijgt en welke service de snelste laadtijden oplevert.

Sinds de lancering in 2010 is WP Engine een van de belangrijkste spelers geworden in de premium managed WordPress-hostingruimte en heeft het een reputatie opgebouwd als specialist op dit gebied. SiteGround biedt sinds de lancering in 2004 universele hostingpakketten aan en voegde later managed WordPress-hosting toe aan de line-up.

Dus wat is beter voor WordPress? Laten we beginnen…

Hostingplannen vergeleken

WP Engine biedt drie belangrijke gedeelde WordPress-hostingplannen, met twee extra, krachtigere opties. SiteGround heeft ook drie belangrijke gedeelde hostingplannen, evenals geavanceerde dedicated serveropties en enterprise hosting.

Voor deze vergelijking zullen we ons concentreren op het GoGeek top-level shared hostingplan van SiteGround en het shared hosting instapmodel Personal plan van WP Engine. Deze twee plannen hebben vergelijkbare prijzen, hoewel (zoals we zullen zien in het prijsgedeelte van deze vergelijking) de eerste momenteel aanzienlijke besparingen biedt voor degenen die jaarlijks betalen.

WP Engine Personal- en SiteGround GoGeek-plannen zijn goede keuzes voor WordPress-gebruikers omdat de servers zijn geoptimaliseerd voor WordPress-software en ook worden geleverd met vooraf geïnstalleerde WordPress voor een gemakkelijke lancering van de website.

Details van het plan: SiteGround GoGeek vs WP Engine Personal

De belangrijkste details van de SiteGround GoGeek- en WP Engine Personal-plannen zijn als volgt:

 • Aantal toegestane WordPress-installaties – WP Engine: één; SiteGround: onbeperkt websites.
 • Ondersteunde bezoekers per maand – WP Engine: 25.000 (maximaal); SiteGround: 100.000 (aanbevolen).
 • Webruimte – WP Engine: 10 GB; SiteGround: 30 GB.
 • Gegevensoverdracht – WP Engine: onbeperkt; SiteGround: onbeperkt.

We zullen de prijzen in meer detail bekijken in de volgende sectie, maar de belangrijkste verschillen zijn dat SiteGround je een onbeperkt aantal websites laat hosten op je GoGeek-account, terwijl het WP Engine Personal-plan beperkt is tot slechts één live site (plus een verzamelsite).

Bovendien dekt WP Engine een bepaald aantal bezoekers op uw site, terwijl SiteGround dat niet doet, alleen met vermelding van het aantal bezoekers waarvoor het plan geschikt is.

Wat gebeurt er als u uw limiet overschrijdt?

Als u de limiet met WP Engine overschrijdt, kunt u verwachten dat u meerkosten betaalt dan dat uw toegang tot uw website beperkt is. Hoewel er geen gebruiksbeperkingen zijn met het SiteGround GoGeek-plan, zal het ondersteuningsteam contact met u opnemen om uw opties te bespreken als het lijkt alsof uw website prestatieproblemen kan ondervinden als gevolg van toegenomen bezoekersaantallen of activiteiten..

Prijsopties voor SiteGround GoGeek en WP Engine Personal Plan

Voordat we de details van elke service bekijken, zijn hier de prijsinformatie op de SiteGround GoGeek en de WP Engine Personal-abonnementen:

 • WP Engine Personal Plan: $ 29 per maand (twee maanden gratis indien jaarlijks betaald).
 • SiteGround GoGeek: $ 29,95 per maand (verlaagd tot het equivalent van $ 11,95 per maand indien jaarlijks betaald).

WP Engine-prijsopties

De gebruiksdetails en prijsinformatie voor gedeelde WP Engine-hostingplannen.

Het persoonlijke abonnement van $ 29 per maand van WP Engine is het instapmodel, terwijl GoGeek het beste gedeelde hostingplan van SiteGround is.

SiteGround-prijsopties

De gebruiksdetails en prijsinformatie voor de SiteGround gedeelde hostingplannen.

Als het gaat om geld-terug-garanties, geeft SiteGround u 30 dagen, terwijl WP Engine u 60 dagen geeft om een ​​volledige terugbetaling aan te vragen.

Belangrijkste webhostingfuncties

Nu hebben we de prijzen en de belangrijkste details van de plannen besproken, laten we eens kijken wat voor soort service SiteGround en WP Engine bieden.

Website-back-ups

Hoewel er een aantal uitstekende WordPress-back-upplug-ins zijn (zoals VaultPress), kunt u gemoedsrust krijgen door uw webhost de back-ups van de site te laten verzorgen.

Zowel de SiteGround GoGeek- als WP Engine Personal-plannen omvatten automatische dagelijkse back-ups van uw site, evenals de mogelijkheid om zelf handmatige back-ups te maken. Klanten kunnen back-ups herstellen via de controlepanelen van hun hostingaccount of het ondersteuningspersoneel vragen om een ​​restauratie uit te voeren.

Ondersteuningskanalen

De enige manier om contact op te nemen met het WP Engine-ondersteuningsteam voor mensen met een persoonlijk abonnement op instapniveau is via het 24/7 live chat-kanaal. Alle WP Engine-hostingplannen, met uitzondering van het persoonlijke plan, bieden 24/7 telefonische ondersteuning, terwijl ticketondersteuning is gereserveerd voor het hoogste Enterprise-plan.

Ondersteuningsopties voor SiteGround

SiteGround-klanten met het GoGeek-abonnement krijgen toegang tot 24/7 telefonische, livechat en ticketondersteuning.

Klanten van SiteGround GoGeek kunnen contact opnemen met de 24/7 helpdesk via telefoon, livechat en het ticketsysteem. Ondersteuningsverzoeken van GoGeek (en het lagere GrowBig-abonnement) klanten krijgen prioriteitsstatus boven verzoeken van klanten op het instapniveau StartUp-plan.

Staging-websites

Als u een testversie van uw site maakt, heeft u een veilige ruimte om test- en ontwikkelingswerkzaamheden uit te voeren voordat u de wijzigingen op uw live site toepast.

Zowel de WP Engine Personal- als SiteGround GoGeek-plannen bieden u de mogelijkheid om een ​​kopie van uw site te maken in een beschermde testomgeving. Het maken van een staging-site met WP Engine is ongelooflijk eenvoudig, met de bedieningselementen in uw WordPress-beheerdersgebied. Met SiteGround is het proces bijna net zo eenvoudig, maar vindt plaats via uw externe cPanel-dashboard (daarover later meer).

Migratie van WordPress-websites

Als u al een WordPress-website heeft, is het geen probleem om deze naar WP Engine of SiteGround te verplaatsen. SiteGround biedt één gratis sitemigratie voor nieuwe klanten zonder verwachte downtime en een doorlooptijd van een paar uur.

WP Engine Migration Controls

De plug-in WP Engine Automated Migration helpt uw ​​WordPress-site te verplaatsen naar de hostingservice van WP Engine.

WP Engine heeft een gratis plug-in die de migratie van een WordPress-website van een andere host naar zijn servers zal vergemakkelijken. Als u tijdens de migratie problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met ondersteuning.

Datacenters

Zowel WP Engine als SiteGround bieden u opties als het gaat om waar uw website wordt gehost.

WP Engine heeft datacenters in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, België, Ierland, Taiwan en Tokio. Uw opties variëren echter afhankelijk van het abonnement dat u kiest, waarbij het persoonlijke plan alleen betrekking heeft op de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, België en Taiwan.

Bij het maken van een GoGeek-hostingaccount kunt u kiezen uit SiteGround-datacenters in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Singapore en Italië.

WP Engine vs SiteGround laadtijden

Een verbeterde laadtijd is een van de belangrijkste redenen om een ​​beheerde WordPress-host te kiezen in plaats van generieke shared hosting. Vaak kunnen de voordelen van een snellere website de extra kosten rechtvaardigen. Maar welke webhost is sneller: WP Engine of SiteGround?

Avada Theme Demo

Het multifunctionele Avada-thema en een van de veelzijdige demopagina’s werd gebruikt voor de snelheidstests.

Voor onze SiteGround vs WP Engine laadtijd-test hebben we het bestverkopende Avada-thema geïnstalleerd en een van de demo’s geïmporteerd in de vooraf geïnstalleerde versie van de WordPress-configuratie die door elke host wordt geleverd. Een pagina van de demo van Avada Agency werd zeven dagen lang op beide sites in Pingdom bijgehouden. Dit zijn de resultaten:

WP Engine vs SiteGround laadtijden vergeleken

De WP Engine vs SiteGround-paginasnelheid is het resultaat van zeven dagen testen met Pingdom.

Zoals u kunt zien, tonen onze testresultaten een merkbaar verschil in paginasnelheid, waarbij WP Engine de snellere laadtijden levert:

 • SiteGround: 1,91 seconden
 • WP Engine: 627 milliseconden

Terwijl de gegevens werden verzameld, hebben we contact opgenomen met de SiteGround-supportdesk om te zien of ze advies hadden over het versnellen van de testwebsite. Op basis van hun advies en de online documentatie waren gZIP-compressie en browsercaching ingeschakeld. Caching was ingeschakeld voor zowel WP Engine- als SiteGround-websites – net als alle andere prestatieverhogende technieken waaruit hun diensten deel uitmaakten (meer hierover later). Voor beide diensten is gekozen voor de Pingdom-testlocatie die het dichtst bij het datacenter ligt waar de website werd gehost.

Dit zijn de resultaten die Pingdom heeft geregistreerd gedurende de zeven dagen van testen voor de WordPress-website gehost door WP Engine:

Pingdom-resultaten voor de WP Engine-website

De laadtijden van de pagina die zijn geregistreerd voor de WordPress-website die wordt gehost door WP Engine.

En dit zijn de resultaten die Pingdom heeft geregistreerd gedurende de zeven dagen van testen voor de WordPress-website die wordt gehost door SiteGround:

Resultaten van Pingdom-paginasnelheid voor SiteGround

De laadtijden van de pagina die zijn geregistreerd voor de WordPress-website die wordt gehost door SiteGround.

De demo-inhoud van een veelzijdig thema met veel functies werd gebruikt voor het testen, dus het kan mogelijk zijn om betere resultaten te behalen door een lichter thema te gebruiken met inhoud die is geoptimaliseerd voor verbeterde prestaties, of door te experimenteren met de andere manieren om WordPress sneller te maken.

SiteGround vs WP Engine Uptime

Tijdens het testen van SiteGround en WP Engine hebben we de uptime gecontroleerd en de volgende niveaus werden door Pingdom geregistreerd gedurende 11 dagen testen:

 • WP Engine-uptime: 100%
 • SiteGround uptime: 100%

Dus, met beide services met goede uptime-scores, laten we de fijnere punten van de SiteGround- en WP Engine WordPress-hostingplannen bespreken om u te helpen beslissen welke het beste bij u past.

Andere SiteGround GoGeek en WP Engine persoonlijke abonnementsgegevens

De online SiteGround File Manager

Met SiteGround heeft u toegang tot de webserver en zijn bestanden via de online bestandsbeheerder.

 • Website caching: WP Engine heeft een eigen caching-systeem genaamd EverCache, terwijl SiteGround zijn eigen SuperCacher-technologie heeft.
 • Content Delivery Network (CDN) -service: SiteGround omvat gratis CloudFlare CDN-toegang, terwijl WP Engine CDN-toegang biedt voor $ 19,95 extra per maand.
 • PHP: SiteGround biedt een keuze uit versies, waaronder 5.3 en 7.1, terwijl je met WP Engine kunt kiezen tussen PHP 5.6 en 7.1. WP Engine biedt ook een gratis plug-in voor compatibiliteitscontrole.
 • HTTP / 2.0: zowel WP Engine als SiteGround gebruiken HTTP / 2.0.
 • SSL: zowel WP Engine als SiteGround bieden gratis Let’s Encrypt SSL-certificaten en ondersteunen andere opties.
 • SFTP: zowel WP Engine als SiteGround bieden SFTP-toegang voor alle plannen.
 • Server bestandsbeheer: SiteGround biedt webservertoegang via een online bestandsbeheerder, terwijl WP Engine dat niet doet.
 • Databasetoegang: zowel SiteGround als WP Engine bieden toegang via phpMyAdmin.
 • E-mailservice: SiteGround biedt een volledige e-mailservice, terwijl WP Engine geen e-mailservices biedt.
 • Beheer van WordPress-websites: beide services houden uw WordPress-websitesoftware up-to-date.
 • Plugin-beperkingen: SiteGround staat alle WordPress-plug-ins toe, terwijl WP Engine een lijst met niet-toegestane plug-ins heeft.
 • Beveiligingsmaatregelen: zowel SiteGround als WP Engine voeren malware- en DDoS-scancontroles uit op uw website, waarbij WP Engine ook inlogpogingen beperkt en meer.
 • Opschoningsservices na hack: SiteGround biedt geen opruimingsservices voor hack of infectie, terwijl WP Engine assistentie biedt om uw site te repareren als deze is gehackt op de hosting.

Nu u een goed begrip heeft van de belangrijkste overeenkomsten en verschillen van WP Engine en SiteGround, gaan we de gebruikerservaring van elke webhost verkennen.

Een snelle blik op de WP Engine en SiteGround Dashboards

Met zowel WP Engine als SiteGround vindt account- en websitebeheer plaats via hun online dashboards.

In het WP Engine-klantendashboard

Het WP Engine-accountdashboard.

Het aangepaste WP Engine-dashboard maakt het gemakkelijk om te zien hoeveel opslagruimte u gebruikt en hoeveel bezoekers op uw site zijn geregistreerd. Deze twee cijfers kunnen van invloed zijn op de manier waarop u wordt gefactureerd, dus het is goed om ze in één oogopslag te kunnen bekijken. U kunt ook zien hoeveel bandbreedte uw site verbruikt.

Beheer website-back-ups met WP Engine

Back-ups kunnen worden gemaakt, gedownload en hersteld vanuit uw WP Engine-dashboard.

Zoals eerder vermeld, wordt met WP Engine automatisch een back-up van uw website gemaakt volgens een regelmatig schema en voordat WordPress-software-updates worden geïnstalleerd. U kunt echter ook op elk moment handmatig een back-up maken via het dashboard van uw WP Engine-account. Aangezien het een goed idee is om een ​​back-up van uw site te maken wanneer u wijzigingen aanbrengt, is het goed om te zien dat u met één klik een back-up kunt maken met WP Engine. Het herstellen van een back-up is net zo eenvoudig.

Maak een staging-site met WP Engine

Maak een staging-versie van uw website via de WP Engine-sectie van uw WordPress-dashboard.

Websites gehost door WP Engine hebben ook een optionele extra set bedieningselementen in hun WordPress-dashboards. Via deze bedieningselementen vindt u de cache-instellingen, de mogelijkheid om een ​​staging-omgeving voor uw website te creëren en koppelingen naar uw accountdashboard op de WP Engine-website en het ondersteuningsportaal.

WP Engine Page Performance Tools

WP Engine geeft u de mogelijkheid om de prestaties van specifieke pagina’s op uw website te testen.

Terug in uw accountgebied op de WP Engine-site is er een tool voor prestatietests op paginaniveau. Door de URL van een pagina op uw site in te voeren, kunt u een rapport opstellen waarin wordt beschreven hoe goed die pagina presteert, samen met aanbevelingen voor verbeteringen.

Contact opnemen met WP Engine-ondersteuning

WP Engine-ondersteuningspersoneel is bereikbaar via de livechatfunctie van het dashboard.

Andere kenmerken van het aangepaste dashboard van de WP Engine-website zijn:

 • de mogelijkheid om contact op te nemen met het ondersteuningsteam via de live chat-service
 • de mogelijkheid om extra WordPress-installaties te maken en te beheren (afhankelijk van uw plan)
 • de mogelijkheid om toegang te krijgen tot fout- en toegangslogboeken
 • de mogelijkheid om anderen toegang te verlenen tot uw controlepaneel met een specifieke gebruikersrol
 • de mogelijkheid om SFTP-gebruikersaccounts aan te maken en te beheren
 • de mogelijkheid om de factureringsgegevens voor uw account te beheren.

Het WP Engine-dashboard is goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken. Alle benodigdheden zijn gedekt zonder iets extra’s dat mogelijk kan leiden tot afleiding of verwarring.

Het SiteGround cPanel-dashboard

Enkele van de tools en bedieningselementen die beschikbaar zijn via het SiteGround cPanel.

In tegenstelling tot WP Engine en het aangepaste configuratiescherm, gebruikt SiteGround de populaire cPanel-software voor zijn dashboard. SiteGround en cPanel geven je veel controle over je webhostingaccount, maar dit kan ook een beetje overweldigend zijn. Hoewel WP Engine gericht is op het hosten van WordPress-websites, is de SiteGround-service gevarieerder en dit wordt weerspiegeld in het configuratiescherm.

Meer van het SiteGround cPanel

SiteGround geeft u meer vrijheid en meer toegang tot uw accountconfiguratie, maar dit kan voor sommige gebruikers verwarrend zijn.

Hoewel u met SiteGround veel controle over websiteback-ups krijgt, is de gebruikersinterface voor het beheer ervan niet zo glad als met WP Engine.

Beheer SiteGround website-back-ups

Website-back-ups worden automatisch gemaakt met SiteGround, maar u kunt ze ook zelf maken en herstellen via het configuratiescherm.

Net als WP Engine voegt SiteGround een configuratiescherm toe aan het WordPress-dashboard van websites die het host via de SG Optimizer-plug-in. Via het SG Optimizer-gedeelte van uw WordPress-dashboard kunt u caching inschakelen, HTTPS forceren en de PHP-versie wijzigen.

SiteGround SuperCacher Plugin

De SiteGround SuperCacher-tool kan worden geconfigureerd vanuit uw WordPress-dashboard.

Andere kenmerken van het SiteGround-configuratiescherm zijn:

 • de mogelijkheid om ondersteuningstickets te openen, toegang te krijgen tot het live chat-ondersteuningskanaal of het telefoonnummer voor hulp te vinden
 • de mogelijkheid om extra domeinen en subdomeinen te beheren
 • de mogelijkheid om back-ups te maken en te herstellen
 • de mogelijkheid om WordPress en andere software en scripts te installeren
 • de mogelijkheid om toegang te krijgen tot fout- en toegangslogboeken
 • de mogelijkheid om webmail te openen en meerdere e-mailaccounts in te stellen
 • de mogelijkheid om anderen toegang te verlenen tot uw configuratiescherm
 • de mogelijkheid om SFTP-gebruikersaccounts aan te maken en te beheren
 • de mogelijkheid om de factureringsgegevens voor uw account te beheren.

Hoewel u veel meer kunt doen via het SiteGround-configuratiescherm, zoals het beheren van meerdere websites, het installeren van extra software (zoals Joomla) op uw webruimte met behulp van Softaculous, of het openen van de bestanden op uw server, is de interface niet zo gebruiksvriendelijk en intuïtief als het dashboard van WP Engine.

Laatste gedachten

Het WP Engine Personal-plan was in staat om snellere laadtijden te leveren in vergelijking met het SiteGround GoGeek-plan in onze tests.

Als u echter profiteert van de huidige jaarlijkse betalingskorting, is het SiteGround GoGeek-plan een stuk goedkoper dan zijn rivaal.

Andere aandachtspunten zijn onder meer dat u met het SiteGround GoGeek-plan meerdere websites op verschillende domeinen kunt hosten, terwijl het WP Engine Personal-plan slechts één WordPress-website plus een staging-site ondersteunt.

Met het SiteGround GoGeek-plan kunt u naast WordPress-sites ook andere soorten websites maken, een e-mailservice gebruiken en toegang tot uw serverruimte krijgen via een grafische gebruikersinterface. U kunt ook contact opnemen met het ondersteuningsteam van SiteGround via e-mail en telefoon, terwijl deze extra’s bij WP Engine niet zijn inbegrepen. WP Engine biedt echter een eenvoudigere gebruikerservaring.

Als prijs uw belangrijkste overweging is, is het SiteGround GoGeek-plan en de jaarlijkse betalingskorting erg aantrekkelijk. Als u echter waarde hecht aan prestaties en eenvoud, liever een service gebruikt met één focus en het niet erg vindt om telefonische ondersteuning te missen, dan is het WP Engine Personal-plan de betere optie.

Gebruikt / gebruikt u een van deze twee hosts? Gedachten over elk?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map