SiteGround срещу WP Engine – Кой предлага най-добрият хостинг на WordPress?

Сделки с WordPress


Ако търсите хостинг за уебсайта си WordPress, две имена, на които скоро ще се натъкнете, са WP Engine и SiteGround. И двете компании предлагат хостинг услуги, насочени към WordPress – но кое е най-доброто?

В днешното сравнение ще проучим предлаганите функции, какво получавате за парите си и коя услуга осигурява най-бързо време за зареждане.

От пускането си през 2010 г. WP Engine се превърна в един от основните играчи в първокласно управляваното хостинг пространство на WordPress и си спечели репутация на специалист в тази област. SiteGround предлага хостинг пакети с общо предназначение след старта си през 2004 г., като по-късно добавя управляван хостинг на WordPress към своя състав.

И така, кое е по-добро за WordPress? Да започваме…

Хостинг планове в сравнение

WP Engine предлага три основни споделени хостинг планове на WordPress, с две допълнителни опции с по-висока производителност. SiteGround също има три основни споделени хостинг планове, както и по-висок клас специализирани опции за сървър и корпоративен хостинг.

За това сравнение ще се съсредоточим върху споделения хостинг план на най-високо ниво от GoGeek от SiteGround и личния план за споделяне на хостинг входно ниво от WP Engine. Тези два плана имат сходни цени, въпреки че (както ще видим в ценовия раздел на това сравнение), първият в момента предлага значителни спестявания за тези, които плащат годишно.

Личните планове на GoGeek на WP Engine и SiteGround са добър избор за потребителите на WordPress, тъй като сървърите са оптимизирани за софтуер на WordPress, а също така и с предварително инсталиран WordPress за лесно стартиране на уебсайта.

Подробности за плана: SiteGround GoGeek срещу WP Engine Personal

Основните подробности за личните планове на SiteGround GoGeek и WP Engine са следните:

 • Брой разрешени инсталации на WordPress – WP Engine: един; SiteGround: неограничени уебсайтове.
 • Поддържани посетители на месец – WP Engine: 25 000 (максимум); SiteGround: 100 000 (препоръчително).
 • Уеб пространство – WP Engine: 10GB; SiteGround: 30GB.
 • Трансфер на данни – WP Engine: немериран; SiteGround: без значение.

Ще разгледаме цените по-подробно в следващия раздел, но основните разлики са, че SiteGround ще ви позволи да хоствате неограничен брой уебсайтове в профила си в GoGeek, докато личният план на WP Engine е ограничен до само един сайт на живо (плюс сайт за постановка).

В допълнение, WP Engine покрива определен брой посетители на вашия сайт, докато SiteGround не го прави, като само посочва броя на посетителите, за които планът е подходящ.

Какво се случва, ако преминете лимита си?

Ако превишите лимита с WP Engine, можете да очаквате да плащате такси за натрупване, вместо да имате ограничен достъп до уебсайта си. Въпреки че няма ограничения за използване с план SiteGround GoGeek, ако изглежда, че вашият уебсайт може да страда от проблеми с производителността в резултат на увеличен брой посетители или активност, екипът за поддръжка ще се свърже с вас, за да обсъди вашите възможности.

Опции за личен план на SiteGround GoGeek и WP Engine

Преди да стигнем до подробностите за всяка услуга, ето информация за цените в SiteGround GoGeek и личните планове на WP Engine:

 • Личен план на WP Engine: 29 долара на месец (два месеца безплатно, ако се плащат годишно).
 • SiteGround GoGeek: $ 29,95 на месец (намален до еквивалента на $ 11,95 на месец, ако се плаща ежегодно).

Опции за ценообразуване на двигателя на WP

Подробности за използването и информация за цените на споделените хостинг планове на WP Engine.

Личният план за $ 29 на месец от WP Engine е планът за начално ниво, а GoGeek е споделен хостинг план от най-високо ниво от SiteGround.

Опции за ценообразуване на SiteGround

Подробности за използването и информация за цените на споделените хостинг планове на SiteGround.

Що се отнася до гаранциите за връщане на пари, SiteGround ви дава 30 дни, докато WP Engine ви дава 60 дни, за да кандидатствате за пълно възстановяване.

Основни функции за уеб хостинг

Сега покрихме ценообразуването и основните подробности за плановете, нека разгледаме какъв вид услуга предлагат SiteGround и WP Engine.

Резервни копия на уебсайтове

Въпреки че има някои отлични приставки за архивиране на WordPress там (като VaultPress, оставянето на вашия уеб-домакин да се грижи за архивирането на сайта може да ви осигури спокойствие.

Както личните планове на SiteGround GoGeek и WP Engine включват автоматично ежедневно архивиране на вашия сайт, както и възможността сами да създавате ръчни архиви. Клиентите могат да възстановят архивирането чрез контролните панели на хостинг акаунта си или да поискат от обслужващия персонал да извърши възстановяване.

Поддържащи канали

Единственият начин да се свържете с екипа за поддръжка на WP Engine за лицата на личния план за влизане е през 24/7 канала за чат на живо. Всички хостинг планове на WP Engine, с изключение на Личния план, предлагат денонощна поддръжка по телефона, докато поддръжката на билети е запазена за най-високо ниво на Enterprise.

Опции за поддръжка на SiteGround

Клиентите на SiteGround в плана GoGeek получават достъп до 24/7 телефон, чат на живо и поддръжка на билети.

Клиентите на SiteGround GoGeek могат да се свържат с денонощната служба за обслужване по телефон, чат на живо и системата за издаване на билети. Заявките за поддръжка от клиентите на GoGeek (и по-ниския план на GrowBig) получават приоритетно състояние пред заявки от клиенти на начален план за начално ниво.

Поставяне на уебсайтове

Създаването на поетапна версия на вашия сайт ви дава безопасно пространство за извършване на тестови и разработващи работи, преди да приложите промените към вашия сайт на живо.

Плановете на WP Engine Personal и SiteGround GoGeek ви дават възможност да създадете копие на вашия сайт в защитена сценарна среда. Създаването на сайт за организиране с WP Engine е невероятно ясно, като контролите са разположени във вашата административна област WordPress. С SiteGround процесът е почти толкова лесен, но се осъществява чрез външното ви табло за cPanel (повече за това по-късно).

Миграция на уебсайтове на WordPress

Ако вече имате уебсайт на WordPress, преместването му в WP Engine или SiteGround не е проблем. SiteGround предлага една безплатна миграция на сайтове за нови клиенти без очакван престой и време на изпълнение от няколко часа.

WP контрол на миграцията на двигателя

Приставката за автоматизирана миграция на WP Engine ще ви помогне да преместите вашия сайт WordPress към хостинг услугата на WP Engine.

WP Engine има безплатен плъгин, който ще улесни миграцията на уебсайт на WordPress от друг хост към неговите сървъри. Ако попаднете на някакви проблеми по време на миграцията, можете да се свържете с поддръжката.

Центрове за данни

Както WP Engine, така и SiteGround ви дават възможности, когато става въпрос за мястото, където е хостван уебсайтът ви.

WP Engine има центрове за данни в САЩ, Канада, Великобритания, Белгия, Ирландия, Тайван и Токио. Вашите опции обаче варират в зависимост от избрания от вас план, като личният план обхваща само САЩ, Великобритания, Белгия и Тайван.

Когато създавате хостинг акаунт на GoGeek, можете да избирате от центрове за данни на SiteGround в САЩ, Великобритания, Холандия, Сингапур и Италия.

WP Engine vs SiteGround Loading Times

Подобреното време за зареждане е една от основните причини за избиране на управляван хост на WordPress за общ споделен хостинг. Често ползите от по-бърз уебсайт могат да ви помогнат да оправдаете допълнителните разходи. Но кой уеб хост е по-бърз: WP Engine или SiteGround?

Демонстрация на тема Avada

За тестовете за бързина се използва многоцелевата тема Avada и една от нейните многофункционални демо страници.

За нашия тест на времето за зареждане на SiteGround срещу WP Engine, инсталирахме най-продаваната тема Avada и импортирахме една от нейните демонстрации на предварително инсталираната версия на конфигурацията на WordPress, предоставена от всеки хост. Страница от демонстрацията на агенция Avada беше проследена и на двата сайта в Pingdom в продължение на седем дни. Ето резултатите:

WP Engine vs SiteGround Сравнено време за зареждане

Скоростта на WP Engine vs SiteGround е резултат от седем дни тестване с Pingdom.

Както можете да видите, резултатите от нашите тестове показват забележима разлика в скоростта на страницата, като WP Engine осигурява по-бързо време за зареждане:

 • SiteGround: 1.91 секунди
 • WP двигател: 627 милисекунди

Докато данните се събираха, се свързахме с бюрото за поддръжка на SiteGround, за да проверим дали имат някакви съвети за ускоряване на тестовия уебсайт. Въз основа на техните съвети и онлайн документацията бяха активирани gZIP компресия и кеширане на браузър. Кеширането беше активирано както за уебсайтове на WP Engine, така и за SiteGround – както и всички други техники за повишаване на производителността, които съставляваха техните услуги (повече за тези по-късно). И за двете услуги е избрано местоположението за тестване на Pingdom, което е най-близкото до центъра за данни, където е бил хостван уебсайтът.

Това са резултатите, записани от Pingdom за седемте дни на тестване за уебсайта на WordPress, хостван от WP Engine:

Резултати от Pingdom за уебсайта на WP Engine

Времето за зареждане на страницата, записано за уебсайта на WordPress, хостван от WP Engine.

Това са резултатите, записани от Pingdom през седемте дни на тестване за уебсайта на WordPress, хостван от SiteGround:

Резултати за скоростта на страниците на Pingdom за SiteGround

Времето за зареждане на страницата, записано за уебсайта на WordPress, хостван от SiteGround.

Демонстрационното съдържание от многофункционална тема с пакети с функции е използвано за тестване, така че е възможно да получите по-добри резултати от използването на по-лека тема със съдържание, оптимизирано за подобрена производителност, или чрез експериментиране с другите начини да направите WordPress по-бърз.

SiteGround срещу WP Engine Uptime

По време на тестването на SiteGround и WP Engine наблюдавахме продължителност на работата и следните нива бяха регистрирани от Pingdom за 11 дни тестване:

 • Времетраене на WP двигателя: 100%
 • Време на работа на сайта: 100%

И тъй като и двете услуги имат добри резултати за време, нека разгледаме по-фините точки на хостинг плановете на SiteGround и WP Engine WordPress, за да ви помогнем да решите кой е най-добрият за вас.

Други подробности за личния план на GoGeek и WP Engine на SiteGround

Онлайн SiteGround File Manager

С SiteGround можете да получите достъп до уеб сървъра и неговите файлове чрез онлайн файловия мениджър.

 • Кеширане на уебсайтове: WP Engine има собствена кешираща система, наречена EverCache, докато SiteGround има собствена технология SuperCacher.
 • Услуга за доставка на съдържание (CDN): SiteGround включва безплатен достъп до CloudFlare CDN, докато WP Engine предлага CDN достъп за допълнителни $ 19.95 на месец.
 • PHP: SiteGround предлага избор на версии, включително 5.3 и 7.1, докато с WP Engine можете да избирате между PHP 5.6 и 7.1. WP Engine предлага и безплатен плъгин за проверка на съвместимост.
 • HTTP / 2.0: и WP Engine, и SiteGround използват HTTP / 2.0.
 • SSL: и WP Engine, и SiteGround предлагат безплатни Да шифроваме SSL сертификати и поддържаме други опции.
 • SFTP: и WP Engine, и SiteGround предлагат SFTP достъп на всички планове.
 • Мениджър на сървърни файлове: SiteGround предлага достъп до уеб сървъра чрез онлайн файлов мениджър, докато WP Engine не.
 • Достъп до база данни: както SiteGround, така и WP Engine предлагат достъп чрез phpMyAdmin.
 • Услуга за електронна поща: SiteGround предлага пълна електронна услуга, докато WP Engine не предлага имейл услуги.
 • Управление на уебсайта на WordPress: и двете услуги ще актуализират софтуера на вашия уеб сайт WordPress.
 • Ограничения за добавки: SiteGround позволява всички WordPress плъгини, докато WP Engine има списък с недопустими плъгини.
 • Мерки за сигурност: както SiteGround, така и WP Engine извършват проверки за сканиране на злонамерен софтуер и DDoS на вашия уебсайт, като WP Engine също ограничава опитите за влизане и други.
 • Услуги за почистване след хак: SiteGround не предлага услуги за почистване на хак или инфекции, докато WP Engine ще ви помогне да коригира вашия сайт, ако е хакнат на хостинга си.

Сега, когато добре разбирате основните прилики и различия на WP Engine и SiteGround, нека проучим потребителското изживяване на всеки уеб хост.

Бърз оглед на WP Engine и SiteGround табла за управление

С WP Engine и SiteGround управлението на акаунти и уебсайтове се осъществява чрез техните онлайн табла за управление.

Вътре в таблото за клиенти на WP Engine

Таблото за управление на акаунта на WP Engine.

Персонализираното табло за управление на WP Engine позволява лесно да видите колко място за съхранение използвате и колко посетители на вашия сайт са регистрирани. Тези две цифри могат да повлияят на таксуването ви, така че е добре да можете да ги проверите с един поглед. Можете също да видите колко честотна лента изразходва вашия сайт.

Управление на архивирането на уебсайтове с WP Engine

Резервните копия могат да бъдат създадени, изтеглени и възстановени от таблото за управление на WP Engine.

Както споменахме, с WP Engine вашият уебсайт автоматично ще се архивира редовно и преди да бъдат инсталирани актуализации на софтуера на WordPress. Можете обаче също така да създадете ръчно архивиране във всеки един момент чрез таблото за управление на акаунта си в WP Engine. Тъй като е добра идея да архивирате сайта си винаги, когато правите промени, хубаво е да видите, че е необходимо само щракване, за да създадете резервно копие с WP Engine. Възстановяването на резервно копие е също толкова просто.

Създайте етапен сайт с WP Engine

Създайте поетапна версия на уебсайта си чрез секцията WP Engine на таблото за управление на WordPress.

Уебсайтовете, хоствани от WP Engine, също имат опционален допълнителен набор от контроли в своите табла за управление на WordPress. Чрез тези контроли можете да намерите настройките на кеша, възможността за създаване на етапна среда за вашия уебсайт и връзки към таблото за управление на вашия акаунт на уебсайта на WP Engine и портала за поддръжка.

Инструменти за производителност на страницата на WP Engine

WP Engine ви дава възможност да тествате работата на конкретни страници на вашия уебсайт.

Обратно в профила си на сайта на WP Engine, има инструмент за тестване на ниво страница. Като въведете URL адреса на страница на вашия сайт, можете да създадете отчет, очертаващ ефективността на тази страница, заедно с препоръки за подобрения.

Как да се свържете с поддръжката на WP Engine

Служителите за поддръжка на WP Engine могат да се свържат чрез функцията за чат на живо на таблото за управление.

Други функции на персонализираното табло за управление на уебсайта на WP Engine включват:

 • възможността да се свържете с екипа за поддръжка чрез услугата чат на живо
 • възможност за създаване и управление на допълнителни инсталации на WordPress (в зависимост от вашия план)
 • възможността за достъп до грешки и регистрационни файлове за достъп
 • възможността да предоставите на другите достъп до контролния панел с конкретна потребителска роля
 • възможност за създаване и управление на потребителски акаунти SFTP
 • възможност за управление на данните за плащане за вашия акаунт.

Таблото за управление на WP Engine е добре проектирано и лесно за използване. Всички основни елементи са обхванати без нищо допълнително, което потенциално би могло да разсее или обърка.

Табло за управление на SiteGround cPanel

Някои от инструментите и контролите, налични чрез SiteGround cPanel.

За разлика от WP Engine и неговия персонализиран контролен панел, SiteGround използва популярния cPanel софтуер за таблото си за управление. SiteGround и cPanel ви дават много контрол върху вашия уеб хостинг акаунт, но това също може да бъде малко прекомерно. Докато WP Engine е фокусиран върху хостинг на уебсайтове на WordPress, услугата SiteGround е по-разнообразна и това се отразява в контролния панел.

Повече от cPanel на SiteGround

SiteGround ви предоставя повече свобода и по-голям достъп до конфигурацията на вашия акаунт, но това може да е объркващо за някои потребители.

Въпреки че получавате добър контрол върху архивирането на уебсайтове с SiteGround, потребителският интерфейс за управлението им не е толкова гладък, колкото е при WP Engine.

Управление на архивирането на уебсайтове SiteGround

Архивирането на уебсайтове се създава автоматично с SiteGround, но можете също да ги създадете и възстановите сами чрез контролния панел.

Подобно на WP Engine, SiteGround добавя контролен панел към таблото за управление на WordPress на уебсайтове, на които е домакин чрез своя плъгин SG Optimizer. Чрез секцията SG Optimizer на вашето табло за управление на WordPress можете да активирате кеширане, форсиране на HTTPS и промяна на PHP версията.

SiteGround SuperCacher Plugin

Инструментът SiteGround SuperCacher може да бъде конфигуриран от вашето табло за управление на WordPress.

Други функции на контролния панел SiteGround включват:

 • възможност за отваряне на билети за поддръжка, достъп до канала за поддръжка на чат на живо или за намиране на телефонния номер за помощ
 • възможност за управление на допълнителни домейни и поддомейни
 • възможност за създаване и възстановяване на архиви
 • възможност за инсталиране на WordPress и друг софтуер и скриптове
 • възможността за достъп до грешки и регистрационни файлове за достъп
 • възможност за достъп до уеб поща и настройване на множество имейл акаунти
 • възможността да предоставите на другите достъп до вашия контролен панел
 • възможност за създаване и управление на потребителски акаунти SFTP
 • възможност за управление на данните за плащане за вашия акаунт.

Въпреки че можете да направите много повече чрез контролния панел SiteGround, като например да управлявате множество уебсайтове, да инсталирате допълнителен софтуер (като Joomla) на вашето уеб пространство с помощта на Softaculous или да получите достъп до файловете на вашия сървър, интерфейсът не е толкова лесен за потребителя и интуитивен като таблото за управление на WP Engine.

Заключителни мисли

Личният план на WP Engine успя да осигури по-бързо време за зареждане в сравнение с плана SiteGround GoGeek в нашите тестове.

Ако обаче се възползвате от текущата му годишна отстъпка за плащане, планът SiteGround GoGeek е много по-евтин от конкурента си.

Други моменти, които трябва да се вземат предвид, включват факта, че планът SiteGround GoGeek ви позволява да хоствате множество уебсайтове в различни домейни, докато личният план на WP Engine поддържа само един уебсайт на WordPress плюс етапен сайт.

Планът SiteGround GoGeek също ви позволява да създавате други видове уебсайтове, освен сайтове на WordPress, включва имейл услуга и осигурява достъп до сървърното ви пространство чрез графичен потребителски интерфейс. Можете също да се свържете с екипа за поддръжка на SiteGround по имейл и телефон, докато с WP Engine тези екстри не са включени. WP Engine обаче предлага по-лесно потребителско изживяване.

Ако цената е вашето основно внимание, планът SiteGround GoGeek и годишната му отстъпка за плащане са много привлекателни. Ако обаче цените производителността и простотата, предпочитате да използвате услуга с един фокус и нямайте нищо против да пропускате телефонна поддръжка, тогава личният план на WP Engine е по-добрият вариант.

Използван / използващ някой от тези два хоста? Мисли за всяка?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me