Shqyrtimi i lëngshëm i WordPress Hosting Web – A është ndonjë gjë e mirë? A duhet ta përdorni?

Marrëveshjet me WordPress


Liquid Web janë një ofrues i mirë-krijuar dhe i menaxhuar i menaxhuar i WordPress me disa plane tërheqëse. Por a janë ata opsioni i duhur për ju dhe faqen tuaj te internetit?

Për t’ju ndihmuar të përgjigjeni në këtë pyetje, ky përmbledhje përfshin rezultatet nga testet e ndryshme të performancës ne u zhvilluam në faqet e internetit të WordPress-it të pritur me Liquid Web.

Si dhe përdorimi i të dhënave nga mjetet me pagesë për t’ju dhënë një ide se sa shpejt mund të ngarkojë faqen tuaj te internetit dhe sa mirë mund të merret me ngritje në trafik, ky përmbledhje gjithashtu zbërthen karakteristikat kryesore – duke shkuar përtej përmbajtjes së shitjeve për të zbuluar se çfarë është me të vërtetë më pëlqen të jesh një klient i Internetit të Lëngshëm.

Në sipërfaqe, Liquid Web mund të duket se është një host i menaxhuar në WordPress, si çdo tjetër. Por deri në momentin kur ta keni lexuar këtë përmbledhje, do të dini saktësisht se ku janë më mirë se konkursi, si dhe fushat ku ka hapësirë ​​për përmirësim.

Nëse po kërkoni hostin më të mirë për faqen tuaj të internetit, Liquid Web duhet të jetë patjetër në listën tuaj të shkurtër. Por, të armatosur me informacionin nga ky përmbledhje, së shpejti do të dini nëse ato i plotësojnë kërkesat tuaja, ose nëse kërkimi duhet të vazhdojë.

Le të fillojmë…

Rreth Web Hosting të Lëngshëm

Liquid Web janë një kompani private e mbajtur me seli në Michigan, SH.B.A., dhe, ndryshe nga shumë kompani të tjera të menaxhuara me WordPress, ato gjithashtu zotërojnë tërësisht qendrat e të dhënave ku ata presin faqet e internetit të klientëve të tyre. Prandaj, nëse po kërkoni një host në internet që kontrollon të gjithë rrjetin e tij, Liquid Web duhet të jetë veçanërisht tërheqës.

Pamja e internetit e lëngshme e faqes në internet

Liquid Web specializohet në pritjen e nivelit të lartë, duke përfshirë hostimin e menaxhuar të WordPress.

Për t’ju dhënë një ide mbi madhësinë e kësaj kompanie, këtu janë disa statistika të shpejta në lidhje me Liquid Web:

 • Një milion site nën menaxhim.
 • Mbi 30,000 klientë në më shumë se 130 vende.
 • Mbi 500 profesionistë të pritjes të punësuar për të ofruar shërbime.
 • Ata presin site për marka të mëdha, përfshirë National Geographic, FedEx dhe Motorola.
 • Nota Net Promoter e Liquid Web e rendit atë si një nga markat më të dashura në botë.

Disa vjet më parë, Liquid Web ndaloi së ofruari një pritje të përbashkët, kështu që ata të mund të përqëndroheshin në ofrimin e një fundi të lartë për pronarët e faqeve dhe dyqaneve me nevoja më komplekse. Ky është një lajm i mirë për këdo që kërkon hostimin e menaxhuar të WordPress dhe kërkon një kompani që po investon të gjitha burimet e saj në ofrimin e primitit të pritjes, në vend që të harxhojë kohë dhe përpjekje duke u përpjekur të konkurrojë në botën e pritjes së përbashkët të internetit me kosto të ulët.

Dizajni i faqes në internet të Liquid është pak konfuz dhe nganjëherë i ngatërruar, me shumë informacion për tu tretur.

Sidoqoftë, deri në kohën kur e keni mbaruar këtë përmbledhje, do të keni gjithçka që ju nevojitet për të vendosur nëse Liquid Web janë hosti i duhur për projektin tuaj.

Farë e bën të lëngshëm uebin të ndryshëm?

Siç u përmend, ndryshe nga disa pritës të reputacionit të uebit, të tilla si SiteGround, Bluehost dhe GoDaddy, Liquid Web nuk ofrojnë pritje të përbashkët. Në vend të kësaj, ata përqendrohen në ofrimin e zgjidhjeve të nivelit të lartë të pritjes.

Ata nuk janë një kompani pritëse vetëm për WordPress, megjithëse, me VPS, cloud dhe paketa të dedikuara pritëse në portofolin e tyre.

Një përfitim i kësaj është se stafi dhe burimet e internetit të Liquid nuk harxhohen duke kapur dhe mbështetur pronarët bazë të faqes së internetit. Përkundrazi, ata mund të investojnë më shumë nga koha dhe energjia e tyre në ofrimin e një shërbimi premium për ata me kërkesa më komplekse të pritjes dhe duke kërkuar pritshmëri.

Një përfitim tjetër i mundshëm i zgjedhjes së Liquid Web është se, ndryshe nga kur regjistroheni me një kompani që ofron vetëm hostimin e menaxhuar të WordPress, duhet të merrni akses tek personeli me një gamë më të gjerë të njohurive, duke mbuluar një larmi më të gjerë shërbimesh dhe zgjidhjesh të niveleve të larta. – jo vetëm menaxhuar WordPress hosting.

Për shkak të kësaj, nëse stafi i Liquid Web shikon që faqja juaj e internetit e WordPress mund të shërbehet më mirë nga një host i dedikuar ose cloud, ata duhet të jenë në gjendje të rekomandojnë një plan më të përshtatshëm nga portofoli i tyre, pa pasur nevojë të shqetësoheni se do të shkoni diku tjetër për të gjetur një të tillë produkt.

Me një ekip të madh të përqendruar vetëm në sigurimin e primitive të pritjes, ka një shans të mirë që faqja juaj e internetit do të kujdeset nga stafi me një nivel më të lartë njohuri dhe ekspertizë sesa mund të merrni në kompani që ofrojnë gjithashtu pritje në fundin e poshtëm të tregut.

Notshtë jo vetëm kaq, por – siç jeni gati të zbuloni, ka disa fusha të tjera që e bëjnë Liquid Web-in të ndryshëm nga konkurrenca …

Planet e hostimit të WordPress-it të Menaxhuar me Lëng të Ujit

Ndërsa Liquid Web kanë një gamë të shërbimeve dhe produkteve të pritjes, duke përfshirë shërbimin e serverit të dedikuar cloud VPS dhe serverët e dedikuar, për këtë përmbledhje, ne po përqëndrohemi në shërbimin e tyre të menaxhuar të WordPress.

Planet e mbajtjes së WordPress të menaxhuara nga Liquid Web fillojnë me 19 dollarë në muaj, ose 190 dollarë në vit nëse vendosni të paguani çdo vit, dhe të gjitha planet përfshijnë një shtesë mujore të bandës me 5 TB:

 • Shkëndijë: 19 dollarë në muaj për një uebfaqe të WordPress dhe 15 GB ruajtje SSD.
 • Krijuesi: 79 dollarë në muaj për deri në pesë uebfaqe të WordPress dhe 40 GB memorie SSD.
 • Ndërtuesi: 149 dollarë në muaj për deri në 25 faqe në internet WordPress dhe 100 GB ruajtje SSD.
 • Prodhuesi: 299 dollarë në muaj për deri në 50 faqet e internetit të WordPress dhe 300 GB ruajtje SSD.
 • Ekzekutiv: 549 dollarë në muaj për deri në 100 faqe në internet WordPress dhe 500 GB hapësirë ​​ruajtëse SSD.
 • Ndërmarrja: 999 dollarë në muaj për deri në 250 faqet e internetit të WordPress dhe 800 GB ruajtje SSD.

Si dhe planet e menaxhuara të WordPress hosting, Liquid Web gjithashtu ka menaxhuar hostimin WooCommerce (lexoni rishikimin tonë të dedikuar për këdo që krijon dyqane online me WordPress. Ndërsa mund të instaloni WooCommerce dhe shtojcat e tjera të e-commerce në planet e rregulluara të pritjes së hostimit, pika kryesore e shitjes së planet e WooCommerce janë që ato të jenë optimizuar posaçërisht për dyqanet e e-commerce dhe bibliotekat e tyre shpesh të mëdha të produkteve, duke përfshirë edhe disa tipare shtesë të lidhura me tregtinë.

Për të gjitha planet e WordPress, ka një zbritje të disponueshme për ata që vendosin të paguajnë çdo vit në vend të muajit, që do të thotë se paguani për dhjetë muaj në vend të 12 kur paguani për një vit të pritjes përpara.

Tarifat e tepërt

Ndërsa nuk ka kufizime të shikuesve të vizitorëve ose faqeve, ekziston një lejim i gjerësisë së bandës prej 5 TB për secilin plan. Sidoqoftë, Liquid Web nuk paguan tarifa për mbikëqyrje dhe kjo ndihmë është pikërisht aty për të ndaluar abuzimin. Nëse e tejkaloni atë shumë, në shumicën e rasteve, sipas stafit mbështetës, asgjë nuk do të ndodhë.

Përmbledhje e Planeve të Pritjes

Planet e menaxhuara të WordPress hosting nga Liquid Web janë me çmim në përputhje me planet e ofruesve të tjerë në këtë hapësirë. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për të zgjedhur një shtëpi për faqen tuaj të internetit, çmimi nuk është gjithçka. Karakteristikat, performanca dhe shërbimi ndaj klientit janë fusha po aq të rëndësishme për t’u marrë parasysh.

Kështu që, për t’ju ndihmuar të vendosni nëse ky është opsioni i duhur për faqen tuaj të internetit, pjesa tjetër e këtij rishikimi, përfshirë pjesën më të detajuar teknike më vonë, mbulon saktësisht atë që ju mund të keni qasje me këto plane. Por, për të përmbledhur, sigurimi i aksesit në CDN, çertifikatat falas SSL të aktivizuara automatikisht dhe mbështetja 24/7 e drejtpërdrejtë dhe mbështetja telefonike e bëjnë Liquid Web një mundësi konkurruese.

Karakteristikat kryesore

Tani që kemi një përmbledhje të planeve të menaxhuara të hostimit të WordPress, duke përfshirë sa kushtojnë, është koha për të shqyrtuar saktësisht se cilat karakteristika ju mundësoheni, si dhe mënyra se si ato janë zbatuar.

Le të fillojmë duke hedhur një vështrim të shpejtë në mjedisin e pritjes dhe tiparet që do t’ju ndihmojnë të menaxhoni më me efikasitet faqen tuaj të internetit.

Serverët e optimizuar të WordPress

Mjedisi pritës i WordPress është ndërtuar posaçërisht dhe konfiguruar për të ofruar një shërbim të shpejtë dhe të besueshëm për faqet e internetit të krijuara me këtë softuer. Duke përdorur Nginx, PHP 7, një zgjidhje me porosi të caching dhe kompresim të imazhit, Liquid Web shpresoj të krijojë një platformë të qëndrueshme dhe të përqendruar në performancë për të gjitha llojet e faqeve të internetit të WordPress. Do të zbulojmë nëse me të vërtetë ndodh në seksionin e testimit të performancës.

Menaxhimi i faqes në internet WordPress

Për të hequr disa nga ngarkesa e menaxhimit të një faqe në internet nga duart tuaja, programi thelbësor WordPress azhurnohet automatikisht si paracaktuar. Sidoqoftë, ju mund ta ndërpresni këtë funksion nëse dëshironi më shumë kontroll kur ndodhin azhurnimet, duke ju dhënë një shans për të provuar lëshime të reja para se t’i aplikoni ato në faqen tuaj. Likuid Web gjithashtu do të azhurnojë shtojcat tuaja, por jo para se t’i provojë ato për pajtueshmëri me pjesën tjetër të faqes tuaj.

Rezervime automatike të faqes në internet të WordPress

Një tipar tjetër i shërbimit të menaxhuar të pritjes është kopja rezervë automatike e faqes në internet. Këto rezervë janë ruajtur në mënyrë të sigurt në serverët e Liquid Web, por në një zonë të veçantë nga faqja juaj. Ata janë mbajtur atje për 30 ditë, por ju mund t’i shkarkoni ato për ruajtje afatgjatë. Hyrja dhe rivendosja e kopjeve rezervë është shumë e drejtpërdrejtë: Thjesht futuni në pultin tuaj të Lëngjeve të Internetit, lundroni në zonën përkatëse dhe klikoni në kopjen rezervë që dëshironi të rivendosni.

Lista e rezervave të faqes në internet

Uebfaqet rezervohen automatikisht çdo ditë, dhe skedarët mbahen për 30 ditë.

Nëse shkarkoni një nga kopjet rezervë në kompjuterin tuaj, mund ta ekstraktoni dhe të hyrni në skedarët individuale të faqes në internet dhe në bazën e të dhënave, duke ju mundësuar të rivendosni një pjesë të faqes tuaj, sesa të gjithë kopjen rezervë.

Arkivi i Kopjimit të Uebfaqeve

Kopjet e shkarkuara përmbajnë bazën e të dhënave dhe skedarët individualë që përbëjnë faqen tuaj të internetit WordPress.

Nëse preferoni të keni një sistem rezervë më të pasur me karakteristika, mbase me kopje rezervë në kohë reale dhe aftësinë për të kryer rivendosje të pjesshme përmes një ndërfaqe në internet, atëherë mund të instaloni zgjedhjen tuaj të zgjidhjes rezervë WordPress, siç është shtesa shtesë premium VaultPress , ose regjistrohuni në planin Jetpack Professional.

Vende skenike

Një tipar i dobishëm është aftësia për të krijuar një sitë në skenë, ose një kopje të faqes tuaj live, ku mund të provoni shtojcat, temat dhe ndryshimet e tjera. Liquid Web përfshin këtë veçori në të gjitha planet e tyre të menaxhuara të WordPress-it, edhe pse disa hoste konkurrues, siç është WP Engine, ofrojnë më shumë versione të pasura me funksione.

Butoni i kopjimit të faqes

Thjesht klikoni në butonin për të bërë një kopje të faqes tuaj live në një mjedis skenë.

Krijimi i faqes skenë dhe kopjimi i përmbajtjes së faqes suaj të drejtpërdrejtë në mjedisin e testimit është mjaft i lehtë, por kur është fjala për kopjimin e faqes së provës në mjedisin live nuk ka një qasje të butonit. Në vend të kësaj, metoda e rekomanduar është të përdorni plugin Migrate to Liquid Web – një mjet që bazohet në shtojcën popullore të migracionit BlogVault.

Cilësimet e shtojcave të migracionit

Shtojca e migracionit Liquid Web është përdorur për të kopjuar përmbajtjen e faqes së inskenimit në faqen live.

Stencilët e sitit

Si dhe për të krijuar një kopje të shpejtë të faqes tuaj për qëllime të testimit duke përdorur funksionin e skenimit, ju gjithashtu mund të krijoni një kopje të faqes tuaj për t’u përdorur si pikënisje për një projekt të ri.

Ndoshta ju pëlqen vërtet dizajni dhe konfigurimi i faqes tuaj të tanishme të WordPress, ose keni një kombinim të temës dhe shtojcave që ju pëlqen t’i përdorni si bazë për faqet e reja. Sido që të jetë, me veçorinë e stencils, ju mund të krijoni shpejt një kopje të faqes tuaj dhe ta transferoni atë në një sit të ri – të gjithë përmes ndërfaqes vizuale të tabelës së llogarisë së Liquid Web.

Tipar i stencilave të sitit

Likuid Web ju lejon të krijoni klishe që mund të përdoren si bazë për faqe të reja.

Nëse planifikoni të krijoni shumë faqe në internet WordPress për veten tuaj ose klientët tuaj, atëherë veçoria e stencil mund t’ju ndihmojë të kurseni kohë dhe përpjekje kur filloni një projekt të ri.

iThemes Sync Pro

Për të thjeshtuar procesin e administrimit të një ose më shumë uebfaqeve të WordPress-it edhe më tej, planet e menaxhuara të hostimit të WordPress mbi planin e Shkëndijës së nivelit të hyrjes, përfshijnë hyrjen në iThemes Sync Pro, i cili do t’ju kushtonte 11 dollarë në muaj ndryshe. Me këtë mjet të lidhur në faqet e internetit tuaj, është e mundur të azhurnoni temat dhe shtojcat përmes pultit qendror të iThemes Sync për të gjitha faqet që po menaxhoni.

iThemes Sync Dashboard Pro

iThemes Sync Pro ju lejon të menaxhoni shumë faqe në internet WordPress përmes një pulti qendror.

Ju gjithashtu mund të monitoroni kohën e ndërprerjes, të instaloni tema dhe shtesa të reja dhe të kryeni disa detyra të tjera admin në faqet e shumta, individuale ose menjëherë, përmes pultit të iThemes Sync. Ekzistojnë gjithashtu disa veçori të optimizimit të bazës së të dhënave që mund të ndihmojnë faqet tuaja të funksionojnë më mirë.

iThemes Security Pro

Meqenëse iThemes i fituar Liquid Web, iThemes Security Pro është përfshirë gjithashtu në të gjitha planet e menaxhuara të hostimit të WordPress mbi planin e Shkëndijës të nivelit të hyrjes. Versioni falas i kësaj shtojce është shumë popullor, dhe versioni Pro bazohet në suksesin e këtij mjeti duke shtuar edhe më shumë mënyra për ta mbajtur faqen tuaj të sigurt.

Paneli i Sigurimit të iThemes Pro

iThemes Security Pro ka shumë karakteristika të dobishme për t’ju ndihmuar për ta mbajtur faqen tuaj të sigurt dhe të sigurt.

Pra, nëse dëshironi të mundësoni vërtetimin me dy faktorë, skanimin automatik të malware dhe monitorimin e sistemit të skedarëve në faqen tuaj, këto karakteristika dhe më shumë janë në dispozicion si pjesë e shumicës së planeve të menaxhimit të menaxhimit përmes iThemes Security Pro.

Qasja në prizat e tjera Premium

Si dhe qasje në mjetet e iThemes që janë në dispozicion në disa nga planet e mbajtjes të menaxhuar nga Liquid Web, klientët gjithashtu marrin akses në një përzgjedhje të shtojcave të tjera premium. Falë kësaj, ju mund të përdorni shtojcën premium ndërtuese faqe Beaver Builder Lite (me vlerë 99 dollarë në vit) dhe shtesën premium WPForms Lite për krijimin e formave online (me vlerë 79 dollarë në vit) pa ndonjë kosto shtesë, si pjesë e paketës së WordPress të menaxhuar Liquid Web..

Përvoja e Përdoruesit të Lëngshëm të Uebit

Kur bëhet fjalë për t’u bashkuar me Liquid Web, të regjistroheni dhe të filloni një uebfaqe të re të WordPress është shumë e drejtpërdrejtë. Prandaj, nëse po kërkoni një host që do t’ju lejojë të keni faqen tuaj të re dhe të funksiononi pa vonesë, Ueb Liquid i plotëson ato kritere.

Nëse nuk keni tashmë një emër domain-i për sitin tuaj, mund ta regjistroni një me Enom përmes pultit tuaj të Liquid Web. Edhe pse në 30 dollarë për një regjistrim të emrit të domainit një vjeçar .com, ka mundësi më të lira atje.

Llogaria e klientit dhe menaxhimi i faqes në internet

Paneli i llogarisë së lëngshme të Uebit

Pulti i llogarisë së Liquid Web është i lehtë për të lundruar.

Pasi të regjistroheni, mund të menaxhoni llogarinë tuaj përmes pultit në faqen e internetit të tyre. Detajet për faqet e internetit tuaj mund të arrihen përmes pultit, së bashku me cilësimet për secilën faqe.

Informacioni i faqes në internet

Informacioni në lidhje me faqen tuaj dhe lidhjet me shërbimet e tjera mund të gjenden në pultin e llogarisë.

Disa nga cilësimet e faqes që mund të konfiguroni përmes pultit të llogarisë tuaj përfshijnë aktivizimin ose çaktivizimin e azhurnimeve automatike, aktivizimin e mbrojtjes së fjalëkalimit për faqen tuaj të internetit, dhe pastrimin e cache, si dhe fikjen dhe fikjen e tij.

Ndërrimi i versioneve të PHP është një kontroll tjetër për të cilin keni akses, dhe gjithashtu mund të shkarkoni disa shkrime për faqen tuaj – përfshirë logun e hyrjes dhe shkrimet e gabimeve në Nginx dhe PHP.

Cilësimet e sitit

Disa kontrolle për faqen tuaj mund të arrihen përmes pultit të llogarisë suaj.

Një tipar i bukur është që ju lehtë mund të krijoni llogari shtesë të përdoruesve për t’u dhënë njerëzve të tjerë qasje në pultin tuaj. Nëse jeni duke punuar si pjesë e një ekipi ose keni punësuar njerëz për të ndihmuar me faqet tuaja, kjo mund të vijë në ndihmë.

Edhe pse pulti i llogarisë së Liquid Web ka disa rregullime dhe kontrolle të dobishme, si shumica, nëse jo të gjithë, hostet e menaxhuar të WordPress, ata nuk do t’ju lejojnë të menaxhoni llogarinë tuaj përmes një paneli kontrolli siç është cPanel. Prandaj, nëse dëshironi të instaloni programe të tjera në llogarinë tuaj, të krijoni punë të thjeshta ose të vendosni vetë ridrejtime URL, Liquid Web, dhe të menaxhuar WordPress hosting në përgjithësi, mund të mos jetë për ju.

Paneli i WordPress

Në varësi të planit tuaj, faqet e internetit të reja të krijuara në planet e menaxhuara të WordPress-it të menaxhuar vijnë me disa shtojca të para-instaluara, duke përfshirë iThemes Security Pro, iThemes Sync, WPMerge dhe disa shtrëngime falas për kompresimin e imazhit dhe optimizimin. Megjithatë, të gjitha mund të hiqen nëse është e nevojshme.

I vetmi modifikim jo-opsional në pultin e WordPress është butoni cache i zbrazët në shiritin e veglave të administratorit, i cili pastron cache-in e lëngshme të faqes në internet.

Butoni i zbrazët i cache

Softueri WordPress nuk është modifikuar, përveç butonit të dobishëm “Empty Cache”.

Për dallim nga disa hoste, të tilla si SiteGround ose WordPress.com, nuk ka ndonjë magjistar që t’ju ndihmojë të krijoni uebfaqen tuaj të re. Edhe pse, nëse dëshironi të përdorni një veçori të tillë si kjo, mund të instaloni shtojcën Jetpack.

Ndihma për klientët

Një mënyrë Liquid Web synon të dallojë veten nga ndërmarrjet e tjera të nivelit të lartë dhe të menaxhuar të WordPress, është duke u përqëndruar në ofrimin e shërbimit të shkëlqyeshëm të klientit. Siç u përmend më herët, kjo duket se do të paguajë – të paktën bazuar në Vlerësimin e Nxitjes së Lartë Net Promoter të markës së tyre.

Nota e Nxitjes së Rrjetit në internet të Lëngshëm

Në lidhje me markat e tjera më të mira, Liquid Web ka një rezultat të lartë të besnikërisë së klientit, bazuar në Vlerësimin e tyre Net Promoter.

Ndërsa pretendojnë të shkojnë në milje ekstra për klientët e tyre po fillojnë të bëhen më të zakonshëm në mesin e hosteve të menaxhuar të WordPress, me kompani të tilla si Pressable duke vendosur një theks të madh për të ndihmuar klientët e tyre që të përfitojnë sa më shumë nga faqet e tyre të internetit, Liquid Web do të mbështesë pretendimet e tyre me karakteristikat e tyre të lidhura me mbështetjen.

Chat Live, Telefon dhe Mbështetje Email

Të gjitha planet e menaxhuara të WordPress-it të menaxhuar përfshijnë hyrje 24/7/365 në kanalet e mbështetjes së bisedave të drejtpërdrejta, telefonit dhe postës elektronike. Jo vetëm kaq, por ato garantojnë kohë përgjigjeje ose (disa nga) paratë e kthyera. Kjo politikë përshkruhet në SLA e tyre, por nëse nuk jeni të lidhur me personelin mbështetës përmes bisedës live ose telefonit brenda 59 sekondave, ose emaili juaj nuk ju përgjigjet brenda 59 minutave, ju keni të drejtë të merrni një rimbursim të pjesshëm të tarifat e pritjes Ekziston gjithashtu një garanci 100 për qind në kohë, gjithashtu.

Ndërsa përdorni shërbimin për këtë përmbledhje, stafi mbështetës i Liquid Web ishte i lehtë për tu arritur dhe ishin shumë të dobishëm kur kontaktoheshin përmes emailit dhe bisedës live..

Rrjetet anësore të Ujit të Lëngshëm

Një gjë që mund t’ju bëjë të provoni Liquid Web është hartimi i uebfaqes së tyre. Ndërsa nuk ka asgjë të keqe saktësisht, nuk është aq e lëmuar sa disa nga hostet e tjerë atje. Sidoqoftë, faqja ka shumë përmbajtje të dobishme, kështu që, nëse ju pëlqen të bëni hulumtime të hollësishme para se të zgjidhni një host, ka shumë informacione për të shqyrtuar.

Opsionet e vendndodhjes së kufizuar të qendrës së të dhënave

Një fushë tjetër ku Liquid Web bie pas disa prej konkurencave është gamë e lokacioneve ku mund ta keni faqen tuaj të pritur. Liquid Web ofrojnë vetëm tre lokacione të qendrave të të dhënave (dy në SH.B.A. dhe një në Evropë), ndërsa pritës si Kinsta dhe WP Engine ofrojnë shumë mundësi të tjera, të vendosura në të gjithë botën. Megjithëse, ndryshe nga shumica e hosteve, Liquid Web i zotëron këto qendra të të dhënave, sesa të lëshojë me qira serverat në to.

Thënë kështu, pasi të gjitha planet e Liquid Web përfshijnë përdorimin e CDN, përmbajtja e faqes suaj të internetit do të shpërndahet në vendet që janë (shpresojmë) pranë vizitorëve tuaj.

Sistemi relativisht themelor i rezervimit

Uebfaqja juaj do të mbështetet automatikisht çdo ditë, por, siç u mbulua më herët, opsionet tuaja për rivendosjen e atyre kopjeve rezervë nuk janë aq të pasura sa ato me disa hoste të tjerë, përfshirë planet e DreamPress nga DreamHost dhe planin e biznesit të WordPress.com.

TEMA TOR PORRFSHIRA T W WORDPRESS

Disa hostë tani përfshijnë hyrje në temat premium WordPress në planet e tyre, të tilla si WP Engine dhe temat e StudioPress që klientët e tyre mund të përdorin. Anydo plan që përfshin një pajtim Jetpack Professional gjithashtu u siguron klientëve qasje në më shumë se 200 tema premium.

Ndërsa planet e pritjes të lëngshme të WooCommerce përfshijnë temën premium Astra Pro – një nga temat më të shpejta të ndërtuara për e-commerce – planet e rregulluara të mbajtjes së hosteve nuk ju japin qasje në çdo temë të WordPress.

Siç mund ta shihni, ka disa fusha ku Liquid Web mund të sigurojë një shërbim më të mirë, por, në përgjithësi, tiparet ku ju mund të përdorni, jo më pak aksesi 24/7 në bisedën e drejtpërdrejtë, telefon dhe mbështetjen e emailit, i bëjnë ato një mundësi konkurruese.

Rezultatet e Testit të Performancës Pritëse

Për t’ju ndihmuar të merrni një ide se sa shpejt mund të ngarkohet faqja juaj në internet nëse e hostoni atë me Liquid Web, si dhe cilat nivele të kohës që mund të përjetoni, kjo pjesë e rishikimit tonë ka rezultatet nga testet tona.

Loading Rezultatet e Testit Koha

Për të zbuluar se sa shpejt ishin faqet tona të testimit të pritura nga Liquid Web, ne përdorëm shërbimin premium Pingdom për të monitoruar kohët e ngarkimit të tyre gjatë një periudhe shtatë-ditore. Gjatë testimit, shpejtësitë e vendeve u regjistruan çdo 30 minuta për të gjetur kohën mesatare të ngarkimit.

Rezultate të lehta të faqes me temë të lehtë

Për sitin tonë të parë të testimit, ne kemi përdorur temën e njëzet e nëntëmbëdhjetë të lehtë që është aktivizuar si parazgjedhje në faqet e internetit të reja të WordPress. Rezultatet e këtij testi duhet të jenë veçanërisht të rëndësishme për këdo që planifikon të krijojë një blog themelor ose një uebfaqe të thjeshtë duke përdorur një temë të lehtë.

Njëzet e nëntëmbëdhjetë Tema WordPress

Njëzet e nëntëmbëdhjetë është një shembull i mirë i një teme të lehtë dhe të lehtë WordPress.

Në faqen e provës u krijua një faqe mostre që përmbante një imazh dhe disa tekst. Shpejtësia e asaj faqe u monitorua nga Pingdom, dhe u regjistrua një kohë mesatare e ngarkimit prej 358 milisekonda.

Njëzet nëntëmbëdhjetë Rezultatet e Shpejtësisë së sitit

Faqja jonë e provës duke përdorur një temë të lehtë kishte një kohë mesatare ngarkimi prej 358 milisekonda.

358 milisekonda është një kohë ngarkuese mbresëlënëse për një sit të kësaj madhësie. Për kontekstin, disa nga kohët e hosteve të tjerë të menaxhuar të WordPress që kemi testuar në këtë kllapa çmimesh përfshijnë: Shtypshëm, me 538 milisekonda; DreamPress menaxhoi planin e pritjes nga DreamHost, me 581 milisekonda; dhe planin e mbajtjes së biznesit nga WordPress.com, i cili ishte 603 milisekonda.

Rezultatet e kohës duke ngarkuar temën e rëndë

Nëse dëshironi të krijoni një faqe në internet më të pasur me karakteristika, atëherë një temë me shumë qëllime si Avada mund të jetë një mundësi më e mirë.

Demo në faqen e internetit të Avada WordPress temë

Avada është një zgjedhje e mirë nëse po ndërtoni një faqe interneti të pasur me veçori.

Për provën tonë të dytë, ne instaluam temën më të shitur të Avada dhe shtojcat e kërkuara, dhe importuam demonstrimin e saj në internet të Agjencisë. Pas shtatë ditëve të monitorimit, Pingdom regjistroi kohën mesatare të ngarkimit për faqen kryesore të kësaj faqe interneti si 959 milisekonda.

Rezultatet e Shpejtësisë së sitit të faqes Avada

Faqja kryesore e faqes së testimit duke përdorur temën Avada në peshën e rëndë kishte një kohë mesatare ngarkimi prej 959 milisekonda.

Kjo kohë mesatare e ngarkimit prej 959 milisekonda është e krahasueshme me shpejtësinë e së njëjtës faqe të pritur nga Pressable, e cila kishte një kohë mesatare të ngarkimit prej 958 milisekonda, dhe sitit të planifikuar për biznesin WordPress.com, i cili ngarkohej në 1.06 sekonda.

Sidoqoftë, faqja fillestare e faqes së pritur nga Liquid Web ishte më e shpejtë se disa nga hostet e tjerë që ne kemi shqyrtuar në këtë gamë çmimesh, përfshirë faqen e pritur nga Kinsta, e cila ngarkoi në 1.25 sekonda; siti i pritur nga WP Engine, i cili ngarkoi në 1.43 sekonda; dhe siti i pritur nga DreamPress, i cili u ngarkua në 1.89 sekonda.

Për ata që planifikojnë të përdorin një temë të pasur me tipare si Avada, por jo të instalojnë një prej faqeve të saj të para-ndërtuara, ne gjithashtu testuam kohën e ngarkimit të një postimi në blog në faqen tonë të dytë të testimit.

Temë e Agjencisë Avada WordPress Model Blog Post

Një postim në blog në faqen e provës duke përdorur temën Avada dhe demonstrimin e saj në internet të Agjencisë.

Pas shtatë ditësh monitorimi, koha mesatare e ngarkimit të postit në blog ishte 974 milisekonda.

Rezultatet e Shpejtësisë së sitit të faqes Avada Blog

Përmbledhja e kohës

Të dy vendet tona të provës kishin kohë mbresëlënëse mesatare të ngarkimit, sipas Pingdom. Për shkak të kësaj, pavarësisht nëse planifikoni të krijoni një uebfaqe të thjeshtë apo një faqe më të rëndë, Liquid Web duhet të jetë një mundësi e përshtatshme për sa i përket shpejtësisë së faqes. Për më tepër, këto kohë ngarkimi krahasohen mirë me shpejtësinë e hosteve të tjerë të menaxhuar të WordPress që kemi shqyrtuar.

Përmbledhje e Shpejtësisë së sitit Pingdom

Koha mesatare e ngarkimit të faqeve të internetit të WordPress-it tonë të testuar, të pritur nga Liquid Web.

Sidoqoftë, pasi faqet tona të provës nuk marrin ndonjë trafik, rezultatet nuk japin një pasqyrë të plotë të performancës. Pra, duke pasur parasysh këtë, ne gjithashtu testuam për të parë se sa mirë faqja jonë e pritur nga Liquid Web ishte në gjendje të trajtonte përdorues të shumtë virtualë që i qasen asaj në të njëjtën kohë.

Rezultatet e Testimit të Performancës së Ndikimit të Ndikimit

Për të zbuluar sesi faqet e pritura nga Liquid Web mund të trajtojnë trafikun, ne kemi përdorur shërbimin premium Load Impact për të simuluar vizitorë të shumtë që qasen në sitin tonë të testimit duke përdorur temën Avada në të njëjtën kohë.

Për këtë provë, Load Impact ishte vendosur të rritë numrin e përdoruesve virtualë që hyjnë në sit nga një përdorues në 200 për një periudhë pesë-minutëshe. Ndërsa testi po funksiononte, koha e reagimit të faqes u regjistrua rregullisht për të parë se çfarë ndikimi kishin këta përdorues virtualë në performancën.

Në rezultatet më poshtë, linja blu përfaqëson numrin e përdoruesve virtualë (VU) të cilët hyjnë në faqe, ndërsa linja jeshile tregon kohën e përgjigjes së faqes që monitorohet.

Rezultatet e provës së ndikimit të ngarkesës

Koha e përgjigjes ishte e qëndrueshme deri sa rreth 130 përdorues po hynin në sit, atëherë ajo u rrit paksa pa u bërë e pa përgjegjshme.

Siç mund ta shihni nga grafiku, numri i përdoruesve të njëkohshëm virtualë që hyjnë në faqe ka ndikuar në kohën e përgjigjes së faqes.

Sidoqoftë, nuk ishte derisa kishte rreth 130 përdorues që hynin në faqe në të njëjtën kohë që koha e përgjigjes shkoi. Edhe atëherë, siti i provës nuk u bë asnjëherë i përgjegjshëm, siç ka ndodhur në disa nga testet tona të hostimit të përbashkët, ku faqet nuk kanë mundur të trajtojnë 50 përdorues të njëkohshëm.

Ju mund t’i shihni detajet e plota të këtij testi, duke përfshirë një tabelë interaktive, në uebfaqen e Load Impact.

Ndërsa mundësia për të trajtuar 200 përdorues virtualë në të njëjtën kohë është mbresëlënëse, nivele të krahasueshme të performancës u regjistruan në rishikimet tona të hosteve të tjerë të menaxhuar me çmime të ngjashme, duke përfshirë DreamHost, Kinsta, Pressable, WP Engine dhe planin e biznesit të WordPress.com. Pra, nëse prisni një numër të madh vizitorësh ose ndezje të papritura në trafik, të gjithë këta host do të ishin opsione të përshtatshme.

Rezultatet e Testit Uptime

Ujit të lëngshëm duket se e marrin kohën e keqe seriozisht, pasi ato garantojnë 100 përqind kohë, dhe, bazuar në 12 ditët tona të monitorimit me Pingdom, nuk u zbuluan asnjë rast ndërprerjeje për asnjë nga dy faqet e internetit.

Rezultatet e Pingdom Uptime

Pingdom nuk zbuloi ndonjë kohë të keqe për asnjë nga dy faqet e internetit të testimit.

Nëse nivelet e uptime bien nën 100 përqind, ju mund të jeni në përputhje për një rimbursim të disa tarifave tuaja të pritjes, sipas marrëveshjes së nivelit të shërbimit të Liquid Web.

Përderisa 100 për qind kohë është niveli më i lartë i mundshëm, Liquid Web nuk janë i vetmi host që e arrijnë këtë. Për dallim prej disa prej planeve të përbashkëta të pritjes që ne kemi shqyrtuar, shumica e hosteve të menaxhuar të WordPress që kemi testuar kanë arritur një rezultat perfekt në kohë.

Në përgjithësi, faqet tona të provës kanë përjetuar disa nga kohërat më të mira të ngarkimit që kemi regjistruar deri më tani, si dhe trajtime mbresëlënëse të trafikut dhe niveleve të kohës së duhur. Prandaj, nëse jeni duke kërkuar për një host të shpejtë dhe të besueshëm në internet, Liquid Web sigurisht i plotëson ato kritere.

Detaje teknike

Para se të përfundojmë rishikimin tonë, këtu janë disa detaje më teknike rreth shërbimit të menaxhuar të WordPress-it të menaxhuar nga Liquid Web:

 • Caching i faqes në internet: Përdorimi i lëngshëm i Web-it për ruajtje të llakut, por klientët mund ta çaktivizojnë atë dhe të përdorin vetë zgjedhjen e tyre të shtojcës ose shërbimit të ruajtjes.
 • Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN): Planet e menaxhuara të hostimit të WordPress përfshijnë hyrjen në një CDN globale përmes integrimit me Cloudflare.
 • PHP: PHP 7.2 është aktivizuar si parazgjedhje, por klientët mund të kalojnë në 5.6, 7.0 dhe 7.1 përmes pultit të tyre.
 • HTTP / 2.0: HTTP / 2.0 dhe Nginx janë në përdorim në të gjitha planet e menaxhuara të hostimit të WordPress.
 • SSL: Certificertifikatat falas SSL nga Encrypt të Let-it aplikohen automatikisht në faqen tuaj, ose mund të përdorni vetë çertifikatën tuaj SSL që keni blerë nga diku tjetër.
 • SFTP & SSH: Ju mund të hyni në hapësirën e serverit tuaj përmes SFTP dhe SSH duke përdorur zgjedhjen tuaj të softuerit.
 • Menaxher i skedarëve të serverit: Nuk ka asnjë menaxher skedar me bazë shfletuesin për të hyrë në hapësirën e serverit dhe skedarët e tij.
 • Qasja në bazën e të dhënave: Baza e të dhënave në faqen e WordPress mund të arrihet përmes phpMyAdmin.
 • Shërbimi i postës elektronike: Rrjeti i lëngshëm i ofruar me email si një shërbim shtesë me pagesë, duke filluar nga 1 dollarë në muaj.
 • Menaxhimi i faqes në internet të WordPress: Si pjesë e shërbimit të menaxhuar, softueri dhe shtojcat WordPress azhurnohen automatikisht. Kjo mund të fiket përmes tabelës së internetit të Liquid nëse kërkohet.
 • Kufizimet e prizës: Për dallim nga disa pritës të tjerë të menaxhuar të WordPress, nuk ka asnjë shtesë që nuk lejohet.
 • Masat e sigurisë: Web-i i lëngshëm monitoron serverat e tyre për çështje të sigurisë duke përdorur një shërbim brenda. Ndërsa ata nuk monitorojnë faqet që ata presin, iThemes Security Pro, i cili përfshihet në të gjitha planet mbi planin e Shkëndijës së nivelit të hyrjes, e ka këtë veçori.
 • Shërbime pastrimi post-hack: Likuid Web do të kryejë skanime të faqes për t’ju ndihmuar të rregulloni faqen tuaj nëse bëhet e hakuar, por ato nuk ofrojnë një shërbim pastrimi.
 • Vendndodhjet e qendrës së të dhënave: Liquid Web zotëron qendrat e të dhënave ku ata strehojnë faqet e klientëve, me vendndodhjet në Phoenix, AZ, dhe Lansing, MI, në SH.B.A., dhe Amsterdam, NL, në Evropë.
 • Vendet e skenimit: Një shërbim i faqeve në internet është i disponueshëm në të gjitha planet e menaxhuara të hostimit të WordPress.
 • Migrimi i faqes në internet të WordPress: Likuid Web do të migrojë çdo uebfaqe ekzistuese të WordPress në serverat e tyre falas duke përdorur një kombinim të mjeteve të automatizuara dhe transferimit të duarve.
 • Kontrollet dhe garantimi i shpejtë: Serverët monitorohen për kohëzgjatje, por jo faqet që janë pritur. Sidoqoftë, mjetet e përfshira iThemes ofrojnë këtë shërbim nëse zgjidhni një plan mbi planin Shkëndijë të nivelit të hyrjes. Ekziston një garanci 100% në kohë, me para nga nëse nuk arrihet ky nivel.
 • Kanalet mbështetëse: Të gjitha planet e menaxhuara të WordPress-it të menaxhuar përfshijnë mundësinë e hyrjes në biseda të drejtpërdrejtë, telefon dhe mbështetje përmes postës elektronike që ka të punësuar 24/7/365. Marrëveshja e nivelit të shërbimit thotë që kërkesat për bisedë të drejtpërdrejta dhe telefonike u përgjigjen brenda 59 sekondave, dhe kërkesave të postës elektronike brenda 59 minutave, ose klientët marrin para mbrapa.

Informacioni i mësipërm shpresojmë se do t’ju ndihmojë të merrni një vendim më të informuar nëse duhet të regjistroheni ose jo me këtë host.

Mendimet përfundimtare

Lëngu i Uebit performoi shumë mirë në shpejtësinë e faqes dhe testet e ndikimit të ngarkesës, dhe koha e 100 përqind nuk duhet të anashkalohet ose.

Në fakt, aftësia për të trajtuar spikes në trafik dhe mungesa e tarifave të mbipeshës do të thotë që ky host mund të jetë një zgjedhje e mirë për këdo që nuk dëshiron të shqetësohet për atë që mund të ndodhë nëse audienca e tyre rritet shpejt ose përmbajtja e tyre shkon virale.

Mungesa e qasjes në temat premium mund të jetë disavantazhuese për disa, por, duke marrë parasysh që edhe temat më të mira të WordPress zakonisht kushtojnë më pak se $ 100, kjo ndoshta nuk duhet të jetë një faktor vendimtar nëse planifikoni të organizoni vetëm një ose dy faqe në internet.

Në përgjithësi, planet e Liquid Web kanë çmime në të njëjtin rajon si shumica e konkurrencës, dhe ato përfshijnë pothuajse të gjitha tiparet e gjetura diku tjetër. Për shkak të kësaj dhe rezultateve të performancës nga testet tona, Liquid Web patjetër që meritojnë një vend afër, ose në krye, të listës tuaj të shkurtër.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map