Shared vs Managed WordPress Hosting – Hoe u de juiste service kiest

WordPress aanbiedingen


Hosting is een essentieel onderdeel van elk online bedrijf. Ervoor zorgen dat u een plan gebruikt dat bij uitstek geschikt is voor uw behoeften, is cruciaal om uw bezoekers een snelle, veilige website te bieden. Als zodanig kan het hostingplan dat u kiest vaak rechtstreeks van invloed zijn op de inkomsten van uw website!

Het doel van dit artikel is om te vergelijken gedeeld en beheerde WordPress-hosting. Misschien bent u deze voorwaarden al eerder tegengekomen, maar weet u nog een aantal zaken niet, zoals: Wat zijn de voordelen van managed WordPress-hosting? Is het de extra kosten waard? Is het de moeite waard om over te schakelen van gedeeld naar beheerd en wie zijn de best beheerde WordPress-hosts? Zo ja, lees dan verder!

Shared vs Managed WordPress Hosting: niet inherent verschillende dingen

Voordat we ingaan op de diepere vergelijking, is het belangrijk op te merken dat gedeelde en beheerde WordPress-hosting niet altijd elkaar uitsluitende aanbiedingen zijn.

Gedeelde hosting is een type hostingopstelling waarbij uw account bronnen ‘deelt’ met andere accounts op dezelfde server. Dit heeft een aantal nadelen, die we in een seconde zullen bespreken. Maar het heeft een duidelijk voordeel: het maakt het hosten van een website ongelooflijk goedkoop en daarom is het zo populair.

Naast shared hosting zijn andere populaire hostingopstellingen:

 • VPS / Cloud – uw site krijgt zijn eigen specifieke bronnen, hetzij als onderdeel van een enkele machine (VPS) of verspreid over meerdere machines (cloud). U hoeft uw bronnen niet met iemand anders te delen.
 • Dedicated – u krijgt uw eigen fysieke server helemaal voor uzelf. De meeste ‘gewone’ WordPress-sites hebben dit nooit nodig.

Beheerde WordPress-hosting, Aan de andere kant kan het misschien het beste worden gedefinieerd als een conciërgeset van WordPress-specifieke functies en optimalisaties die aan elke hostingopstelling kunnen worden toegevoegd. Beheerde WordPress-hosting omvat bijvoorbeeld doorgaans:

 • hostingomgevingen die zijn geoptimaliseerd voor WordPress-prestaties
 • WordPress-specifieke beveiligingsregels
 • automatische WordPress-updates
 • automatische back-ups en eenvoudig herstel
 • ondersteun leden die experts zijn in WordPress
 • staging sites om veranderingen te testen.

U kunt beheerde WordPress-hosting gebruiken die gedeelde infrastructuur gebruikt, beheerde WordPress-hosting die gebruikmaakt van VPS / cloud-infrastructuur of zelfs beheerde WordPress-hosting met behulp van een specifieke infrastructuur.

Tegenwoordig gebruiken de meeste prestatiegerichte beheerde WordPress-hosts cloud-hostinginfrastructuur van Google of AWS.

Naarmate de vraag naar managed WordPress-hosting is gegroeid, hebben we ook gezien dat het ‘down market’ beweegt naar meer toegankelijke prijspunten. Als zodanig zie je ook veel gedeelde hosts die hun eigen beheerde WordPress-hostingplannen aanbieden.

Sommige mensen zullen beweren dat dit niet echt beheerde WordPress-hosts zijn omdat je nog steeds bronnen deelt, maar ik denk dat ze nog steeds op het label passen, zij het met enkele nadelen.

‘Vanilla’ Shared Hosting en Managed WordPress Hosting zijn echter verschillend

Hoewel u beheerde WordPress-hosting kunt gebruiken die een gedeelde infrastructuur gebruikt, doen de meeste populaire shared hosting-providers dat wel niet bieden beheerde WordPress-hostingfuncties op hun reguliere gedeelde plannen.

Wanneer we ‘gedeelde versus beheerde WordPress-hosting’ vergelijken, hebben we het over dat soort niet-geoptimaliseerde gedeelde abonnementen.

Hier is een voorbeeld van de reguliere shared hosting van Bluehost:

Bluehost is een voorbeeld van shared hosting

Deze service valt vierkant in de ‘shared hosting’-kant van onze vergelijking.

En hier is een voorbeeld van door Kinsta beheerde WordPress-hosting:

Kinsta is een voorbeeld van managed WordPress-hosting

Deze service valt duidelijk aan de kant van de beheerde WordPress-hosting.

Het probleem met gedeelde hosting

Er zijn een aantal problemen met standaard shared hosting, waarvan de meeste voortkomen uit het bedrijfsmodel. Hoewel de accounts goedkoop zijn, zijn ze goedkoop omdat honderden (soms duizenden) gebruikers op dezelfde server staan. Dit leidt tot het zogenaamde ‘bad neighbour-effect’.

De server, die honderden accounts herbergt, heeft een vaste hoeveelheid geheugen. Als een website meer dan zijn deel van het beschikbare geheugen gebruikt, allemaal van de andere sites op dezelfde server zullen problemen ondervinden vanwege deze ‘slechte buur’. Dit betekent in wezen dat één onrustige website het potentieel heeft om ervoor te zorgen dat duizenden niet-gerelateerde sites langzaam of zelfs – in het ergste geval – helemaal niet worden geladen.

Bovendien is geheugen niet de enige bron die wordt verdeeld op een gedeelde server. Bandbreedte, verwerkingskracht, opslag … Alles moet tussen deze accounts worden gedeeld.

In veel gevallen zijn hosts niet bij machte een probleem op te lossen. Een bijzonder ijverig bedrijf kan bijvoorbeeld een website uitschakelen die te veel bronnen gebruikt vanwege inefficiënte code, maar wat kunnen ze doen als een website op het systeem plotseling een enorme verkeersstroom van sociale media ervaart? Weinig!

In een notendop: websites op shared hosting zijn niet betrouwbaar. Wat meer is, vanwege bronbeperkingen (onthoud: bronnen moeten worden gedeeld) en het feit dat shared-hostingomgevingen in het algemeen een grote verscheidenheid aan applicaties moeten kunnen draaien (dwz niet alleen WordPress), ze zijn vaak veel langzamer dan hun beheerde WordPress-tegenhangers die voor elk account afzonderlijke bronnen gebruiken.

De voordelen van Managed WordPress Hosting

Door uw site naar een beheerde WordPress-host te verplaatsen, kunt u niet alleen het probleem van de ‘slechte buur’ effectief omzeilen, maar ook een aantal zeer belangrijke voordelen behalen …

Razendsnelle snelheden

Alles aan managed hosting-servers is geoptimaliseerd om WordPress te draaien. Daarentegen moeten reguliere gedeelde hosts elk type platform / toepassing kunnen uitvoeren, dus moeten ze alle WordPress-specifieke aanpassingen en verfijningen van beheerde WordPress-hosts opgeven..

Bij managed hosting is alles, van de hardware tot de software, gebouwd voor WordPress-websites. Ze hebben caching op serverniveau en zullen waarschijnlijk de meest optimale versie van PHP, MySQL en Nginx gebruiken, die allemaal afzonderlijk worden geconfigureerd om de best mogelijke prestaties te leveren.

Snellere laadtijden van pagina’s zijn niet alleen een ijdelheid-metriek – het versnellen van uw site kan van invloed zijn op uw winst omdat de laadtijden van pagina’s belangrijk zijn voor alles, van gebruikerservaring tot betrokkenheid, Google-ranglijsten en conversieratio’s.

Verbeterde beveiliging

Gemeenschappelijke hosts voeren waarschijnlijk basisbeveiligingsacties uit om ervoor te zorgen dat hun honderden gebruikers op elke server niet worden getroffen door allerlei soorten bedreigingen. Managed WP-hosting tilt beveiliging echter naar een heel ander niveau.

Verhoogde beveiligingsprotocollen, dagelijkse malwarescans en de mogelijkheid om allerlei soorten cyberdreigingen (zoals DDoS-aanvallen) af te weren, zijn functies die u vrijwel standaard vindt op de meeste beheerde WordPress-hostingplannen.

Veel beheerde hosts helpen u ook om de inlogpagina van WordPress te beschermen, en bijna alle beheerde WordPress-hosts bieden gratis, eenvoudig te installeren SSL-certificaten om de gegevens van uw site tijdens het transport te beveiligen.

Aan het eind van de dag worden websites (vooral populaire) echter nog steeds af en toe aangevallen, ongeacht hoe veilig uw servers zijn. Als uw site ongelukkig genoeg is om gehackt te worden op beheerde WordPress-hosting, krijgt u veel meer deskundige hulp – en sommige beheerde WordPress-hosts zullen zelfs gratis malwareproblemen oplossen.

Zowel Kinsta als Flywheel, twee van de best beheerde WordPress-hosts, bieden bijvoorbeeld gratis ‘hackfix-garanties’. Als je site wordt gehackt, lossen ze het probleem gratis op.

Geautomatiseerde back-ups

Ik kan simpelweg niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om regelmatig back-ups van uw site te maken! Gelukkig bevatten de meeste (zo niet alle) beheerde WordPress-hostingplannen niet alleen geautomatiseerde dagelijkse back-ups, maar ook functies waarmee u snel en gemakkelijk uw back-ups kunt herstellen, mocht u dat ooit nodig hebben.

Veel shared hosting-services bieden wel automatische back-ups (naar een mode) via cPanel. Deze worden echter bijna altijd op dezelfde server opgeslagen; wat betekent dat ze net zo gevoelig zijn voor schade als de originele gegevens. Bovendien is het herstellen naar een van deze back-ups meestal geen triviale taak.

Daarentegen biedt managed WordPress-hosting meestal herstelbewerkingen met één klik waarmee uw hele site binnen enkele minuten, zo niet binnen enkele seconden, weer online is!

Automatische updates

Met managed WordPress-hosting wordt uw webserver beheerd door professionals die als doel hebben ervoor te zorgen dat de zaken zo efficiënt mogelijk presteren. Automatische updates omvatten niet alleen alles, van het besturingssysteem op de server tot PHP en MySQL enz., Maar ook WordPress zelf!

Dit betekent dat u altijd de nieuwste, meest stabiele en veiligste versies van bijna alles gebruikt.

Gedeelde hosting biedt soms iets soortgelijks, maar met een kleine draai. Shared hosting-operators zorgen ook voor het onderhoud van uw serverbenodigdheden, maar dit zal veel minder proactief gebeuren en omvat in de eerste plaats alleen het besturingssysteem, het configuratiescherm, PHP, MySQL en Apache – op zijn best. Het bevat over het algemeen geen WordPress, die u zelf moet onderhouden.

Handige dashboardfuncties

Omdat beheerde WordPress-hosts 100% toegewijd zijn aan WordPress, gebruiken de meesten een aangepast hostingdashboard, in plaats van het standaard cPanel-dashboard dat u bij de meeste gedeelde hosts zou krijgen.

Deze dashboards zijn niet alleen prettiger om in te werken, maar bieden u ook toegang tot veel handige beheerfuncties.

Met Kinsta kun je bijvoorbeeld je WordPress-plug-ins bekijken vanuit je hostingdashboard en zien wanneer er updates beschikbaar zijn:

Het Kinsta-dashboard bevat enkele WordPress-specifieke functies

De meeste bieden ook staging-sites, die u veilige sandboxen bieden om eventuele wijzigingen te testen. Wanneer u tevreden bent met de wijzigingen, kunt u ze met één klik op de knop naar uw live site pushen.

Betere ondersteuning

Ondersteunend personeel bij uw gedeelde host is misschien buitengewoon vriendelijk, maar het is onwaarschijnlijk dat het WordPress-experts zijn.

Heeft u ooit problemen gehad waarbij de standaardreactie was: ‘Zorg ervoor dat WordPress is bijgewerkt en zorg ervoor dat u geen slechte plug-ins gebruikt?’ Of die oude klassieker: ‘Probeer uw plug-ins een voor een uit te schakelen om te zien of een van die de probleem?’

Beheerde WordPress-hosts weten precies welke versie van WordPress je gebruikt (aangezien zij het zelf zijn) en welke plug-ins je hebt geïnstalleerd. Ze kunnen uw probleem meestal veel sneller onder de aandacht brengen en kunnen over het algemeen problemen oplossen die gedeelde hosts niet eens zullen oplossen.

Betere beschikbaarheid & Schaalbaarheid

Vanwege het sterk afgestemde karakter van de setup, zal uw website een veel groter aantal kijkers met een beheerde WordPress-host aankunnen dan wanneer het op shared hosting draait – hoewel u er rekening mee moet houden dat veel toonaangevende hosts, zoals WP Engine, heeft vooraf gedefinieerde limieten voor het aantal maandelijkse bezoekers dat uw site kan ontvangen voordat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Bovendien, als uw site het specifieke beheerde WordPress-plan dat u heeft gekozen, ontgroeit, zullen technici u meestal laten weten dat u moet overwegen om naar een hoger serviceniveau te upgraden.

Nadelen van Managed WordPress Hosting

Op basis van al het bovenstaande, weet ik zeker dat het vooruitzicht van een beheerde WP-omgeving behoorlijk goed begint te klinken – zoals het inderdaad zou moeten! Voordat u echter beslist, zijn er enkele nadelen waarvan u op de hoogte moet zijn.

Een hoger prijskaartje

U kunt er niet aan ontkomen: Managed WordPress-hosting kost meer dan shared hosting. Als u een serieus online bedrijf / onderneming runt, zijn de extra kosten natuurlijk vrijwel zeker meer dan gerechtvaardigd.

Als je echter gewoon een persoonlijke of niet-winstgevende blog runt, is het misschien de moeite waard om alle bovengenoemde potentiële voordelen op te offeren en vast te houden aan shared hosting om de kosten in plaats daarvan tot een minimum te beperken.

Beheerde WP-hostingplannen op instapniveau beginnen meestal rond de $ 30 per maand. Op veel beheerde WordPress-hosts kan deze prijs u uw eigen toegewijde bronnen op een VPS opleveren. Het instapmodel van Kinsta voor $ 30 maakt bijvoorbeeld gebruik van de Google Cloud-infrastructuur.

Dit is veel hoger dan de $ 4 tot $ 5 per maand die u zou betalen voor goedkope shared hosting. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat de meeste beheerde WordPress-hosts het aantal sites beperken dat u kunt hebben – u zult de optie ‘onbeperkte websites’ die goedkope gedeelde hosts aanbieden meestal niet vinden.

Hard Visit Caps en toeslagen voor extra kosten

Naast het hogere prijskaartje, implementeren veel beheerde WordPress-hosts ook hard caps voor het aantal bezoekers dat uw website een maand kan hebben.

Doorgaans zal een beheerd WordPress-hostingplan van ~ $ 30 per maand ongeveer ~ 20.000 tot 25.000 bezoeken per maand mogelijk maken, wat verre van het ‘onbeperkte’ verkeer is dat de meeste gedeelde hosts adverteren. Natuurlijk bestaat er niet zoiets als onbeperkt in de echte wereld.

Dit betekent niet dat een beheerde WordPress-host uw site zal afsluiten als u die limieten overschrijdt, maar het betekent wel dat u extra kosten moet betalen als u uw verkeerslimieten overschrijdt.

De meeste beheerde WordPress-hosts brengen ongeveer $ 1 per duizend bezoekers in rekening boven uw limiet.

Beperkingen op plug-ins

Veel beheerde WordPress-hostingbedrijven leggen vaak bepaalde beperkingen op aan bruikbare plug-ins. Ze kunnen sommige plug-ins uitschakelen omdat de taak die ze uitvoeren op serverniveau wordt afgehandeld (zoals caching), of ze kunnen ze om prestatie- of veiligheidsredenen uitschakelen.

WP Engine blokkeert bijvoorbeeld de Broken Link Checker-plug-in vanwege het effect op de prestaties.

Inflexibele infrastructuur

Deze is bijna vanzelfsprekend: u kunt WordPress alleen gebruiken op beheerde WordPress-hosts. Je kunt geen andere systemen zoals Joomla, Drupal of Magento op dezelfde server draaien.

Dit is natuurlijk een absolute dealbreaker als je iets anders moet doen dan alleen WordPress!

Top beheerde WordPress-hostingbedrijven

Het grootste, meest populaire en bekendste bedrijf gespecialiseerd in WordPress-hosting is ongetwijfeld WP Engine. WP Engine host een aantal extreem grote sites en biedt diensten variërend van instapaccounts voor $ 27 per maand (die tot 25.000 bezoeken per maand toestaan) tot toegewijde hostingomgevingen vanaf meer dan ~ $ 400 per maand (waarmee miljoenen bezoeken per maand mogelijk zijn).

Onze WP Engine-beoordeling ?

Kinsta is een ander bekend bedrijf dat snel in populariteit is gegroeid. Ze begonnen als een premium-optie, maar zijn sindsdien een stuk toegankelijker geworden, met startprijzen vergelijkbaar met WP Engine.

Hun hostingpakket op instapniveau begint bij $ 30 per maand voor maximaal 20.000 bezoeken. Al hun plannen bieden speciale bronnen op de Google Cloud-infrastructuur.

Onze Kinsta-recensie ?

Vliegwiel is een andere populaire optie die onlangs door WP Engine is gekocht, hoewel de twee nog steeds als afzonderlijke entiteiten worden uitgevoerd. Net als Kinsta gebruikt Flywheel de Google Cloud-infrastructuur om al hun plannen van stroom te voorzien.

Hun instapmodel begint bij $ 15 per maand (5.000 bezoekers), hoewel de meeste mensen waarschijnlijk willen kiezen voor het plan van $ 30 per maand, dat 25.000 bezoeken per maand mogelijk maakt.

Omdat Flywheel zichzelf positioneert als een hostingbedrijf dat is gemaakt voor ‘ontwerpers en creatieve bureaus’, hebben ze ook een lange weg afgelegd door een aantal functies aan te bieden die specifiek zijn gericht op het gemakkelijker maken van het leven van webontwerpers / bureaus – zoals de mogelijkheid om gratis demosites te creëren, staging-omgevingen met één klik en facturering op een later tijdstip aan klanten over te dragen!

Onze vliegwielrecensie ?

Bovendien bieden zowel Flywheel als Kinsta volledig gratis sitemigraties, waardoor het hele proces van het verplaatsen van een vorige / gedeelde host naar beheerde WordPress-hosting een stuk eenvoudiger wordt!

Budgetoptie voor beheerde WordPress-hosting

Als je de ‘volledige’ beheerde WordPress-ervaring wilt, raden we een van de bovenstaande hosts aan.

Zoals we eerder al zeiden, zijn er echter ook enkele hosts die beheerde WordPress-functies aanbieden met een gedeelde omgeving.

U profiteert van de voordelen van shared hosting qua prijs en de mogelijkheid om ‘onbeperkte’ websites te hosten, terwijl u toch toegang krijgt tot enkele beheerde WordPress-functies, zoals automatische updates, back-ups, staging-sites en meer.

U krijgt echter ook enkele nadelen van shared hosting als het gaat om prestaties, uptime en ondersteuning.Daarom denken we nog steeds dat de drie bovenstaande hosts de beste opties zijn als ze binnen uw budget passen.

Hoewel veel gedeelde hosts naar deze ruimte zijn verhuisd, is een van de betere opties SiteGround onze recensie. Let gewoon op de verlengingsprijzen – terwijl de plannen beginnen bij slechts $ 3,95 per maand, verdrievoudigen die prijzen na uw eerste factureringscyclus.

Toch, zelfs voor de volle prijs, de $ 19,95 per maand GrowBig plan ($ 5,95 per maand promo) biedt beheerde WordPress-functies voor onbeperkte sites, wat vanuit budgetperspectief moeilijk te verslaan is.

Hostingbedrijven om te vermijden

Afgaande op online beoordelingen en reacties op sociale media, lijkt het erop dat als het gaat om managed WordPress-hosting, de bedrijven die moeten worden vermeden, voor het grootste deel degenen zijn die managed WordPress-hosting niet tot hun primaire focus maken.

GoDaddy en Bluehost hebben een aantal verschrikkelijke recensies voor hun beheerde WordPress-hostingservices – zelfs een aantal anders hoog gewaardeerde bedrijven, zoals Media Temple, lijken te lijden in de arena van managed-WordPress-hosting.

De bedrijven die we hebben aanbevolen, hebben één ding gemeen: WordPress-hosting is hun enige bedrijf.

Hoe u de juiste host kiest voor uw behoeften

Als je alleen kijkt naar de kwaliteit van de service die je ontvangt, is de beste keuze natuurlijk een premium managed WordPress-host zoals Kinsta, WP Engine of Flywheel. Deze drie hosts bieden absoluut de beste prestaties, betrouwbaarheid, ondersteuning en gemak.

De meesten van ons moeten zich natuurlijk zorgen maken over een andere overweging dan de kwaliteit van de dienstverlening: het budget!

Dus als $ 25 plus een maand uitgeven voor de beste hosting geen optie is, zijn hier uw andere keuzes:

 • Eenvoudige gedeelde hosting – gebruik dit alleen als het letterlijk het enige is dat u zich kunt veroorloven. Het enige positieve dat we over deze hosts kunnen zeggen, is dat ze goedkoop zijn en dat ze je een werkende WordPress-site kunnen bezorgen. Dit zijn onze aanbevolen gedeelde hosts.
 • ‘Gedeelde’ beheerde WordPress-hosting – als je een aantal beheerde functies wilt voor een lagere prijs, dan vind je SiteGround misschien leuk, dat een aantal beheerde WordPress-functies biedt in gedeelde omgevingen. Nogmaals, dit soort hosts doen dat niet match Kinsta, WP Engine of Flywheel in servicekwaliteit, maar ze bieden wel een budgetvriendelijk toegangspunt voor beheerde WordPress-hosting, vooral als je meerdere sites moet hosten.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map