Què passa amb l’allotjament web “Garanties de temps” …

Recomanació de WordPress Hosting


Tots volem que els nostres llocs web tinguin un 100% del temps, i això és obvi. Al cap i a la fi, si els nostres llocs disminueixen, probablement perdrem clients reals, clients potencials i possiblement, fins i tot, una mica de la reputació que hem treballat tant per aconseguir-ho, sense oblidar la perspectiva de visitants que puguin haver ajudat a difondre la paraula Les xarxes socials, etc si havien pogut arribar als nostres continguts! Com es mesura la pèrdua? Bé, és impossible posar-hi un número: al capdavall, com podeu posar en valor el potencial perdut? Tanmateix, sigui quina sigui la manera d’optar per mirar-la, el temps d’ús hauria de ser considerat com un gran negoci per a qualsevol empresa en línia!

Però, en algun moment, es fa un seguiment a l’altura del temps? O Ets una de les persones que simplement assumeix que la vostra empresa d’allotjament està vigilant el temps de la vostra feina per al vostre lloc? Potser estàs pensant que tindran sistemes per contactar-te en el moment que alguna cosa vagi malament? Al cap i a la fi, quan us vau registrar per acollir, no era un dels atractius de l’empresa que vau escollir “Garantia d’horari”? Segueix llegint…

Aquestes darreres setmanes, quan he tingut un temps d’aturada en algun dels meus llocs, he tingut motiu per fer una petita investigació sobre les “garanties de temps” de diferents empreses d’allotjament web… i gran part del que he trobat té. sacsejava la meva fe en tals promeses bastant considerablement!

Alguns resultats sorprenents:

Començant amb el menys sorprenent de la meva troballa primer, aquí va:

Les garanties d’horari varien enormement!

Tot i que algunes empreses d’allotjament web ofereixen garanties de temps de durada del 100%, d’altres no ofereixen cap tipus de garantia de temps de vida. Ara, si ho hagués llegit fa unes setmanes, hauria pensat immediatament una cosa així: “Sí, potser, però només són els menys respectables?” Bé, no … de fet, algunes de les millors empreses d’allotjament web no ofereixen aquestes garanties en alguns dels seus serveis!

Algunes empreses ofereixen, fins i tot presumptes, garanties de temps de vida del 99,9% …

A primera vista, el 99,9% de la capacitat de funcionament sona força bé, oi ?! Al cap i a la fi, això és gairebé el 100%! Tanmateix, fent una mica de matemàtiques, això equival a una garantia de temps de vida de 364,64 dies a l’any – o dit d’una altra manera: una garantia de temps de vida del 99,9% deixa lloc a una crisi de 8,64 hores d’inici; és a dir, que les empreses d’allotjament web que ofereixen aquest nivell de servei es donen bàsicament un marge d’error d’uns 40 minuts al mes … Aquesta “garantia de temps de manteniment del 9,9%” no sona tan bé ara? Dit això, al final del dia, el nivell de servei garantit no importa gaire: en canvi, el que realment compte és el temps de funcionament real que esteu realitzant: un servei amb una garantia del 99% (o fins i tot sense cap garantia), però una autonomia real del 100% és molt de lluny preferible a un servei que garanteix un funcionament del 100%, però en realitat només aconsegueix un temps de funcionament del 99%.!

Algunes garanties de disponibilitat no valen la pena tant!

Quan algú diu que garanteixen alguna cosa, una reacció de sentit comú és preguntar què passa si les coses no resulten tal com es va prometre? Quan es tracta d’empreses d’allotjament web, sembla que molts no avalen la seva garantia amb gaire cosa … per exemple: una garantia comuna és en cas que el nivell de servei estigui situat per sota del temps de servei garantit en un determinat mes, ” Tindré dret a sol·licitar un descompte màxim en el vostre proper pagament mensual del 5% de la quota mensual següent (imagineu-vos que pagueu 5 dòlars al mes i un mes trobant que heu tingut un temps de funcionament de només el 90%; aleshores tindríeu dret a un 25% de descompte en la propera factura). Gairebé no és un incentiu per a l’empresa d’acollida per assegurar-se que compleixin el seu nivell de servei “garantit”. Les garanties d’allotjament web varien, per descomptat, amb algunes de molt més atractives que d’altres: comproveu la vostra!

Els temps morts a causa del manteniment planificat del servidor no solen comptar com a “temps d’inactivitat” …

En la ment de moltes empreses d’allotjament web, sembla que hi ha dos tipus diferents d’aturada: “temps d’aturada general” i “temps d’aturada planificats”. Si la vostra empresa d’allotjament notifica amb antelació algun temps d’inactivitat imminent / planificat, normalment es treu de l’equació del nivell de servei garantit. Per sort, però, aquest tipus d’aturada és molt rara. Prou rar per incloure-la a la garantia? Pensaria que no seria així?

La majoria de les empreses d’allotjament web realment no faran cap esforç per contactar-vos quan el vostre lloc s’inhibeixi!

Sembla que moltes empreses d’allotjament web simplement no us avisaran quan el vostre lloc baixi del tot (de fet, alguns no ho sabran ells mateixos, vegeu més avall). De manera similar, molts no es presentaran obertament a oferir cap forma de compensació (garantida o no) en cas que no compleixin el seu nivell garantit de servei (de fet, com s’ha dit anteriorment, alguns fins i tot no s’adonaran que hi ha res, fins i tot depenent. a continuació): en canvi, per rebre la compensació promesa, sovint haureu de ser la persona per iniciar la conversa dient-los que el vostre lloc està (o ha estat recentment) a la baixa!

Fins i tot quan se’ls pregunta directament, poques empreses d’allotjament web us diran el nivell global de temps de funcionament del vostre lloc!

Coneixeu el nivell de temps del vostre lloc? El vostre amfitrió us dóna accés a aquestes dades? Si fins ara heu pensat que el vostre host web té aquestes dades disponibles, ara és el moment de comprovar-ho: pregunteu al vostre host web i vegeu què diuen!

I potser el més sorprenent: moltes empreses d’allotjament web simplement no implementen cap tipus de control de temps de vida!

Si un amfitrió web no garanteix un cert temps de funcionament, podreu entendre que realment no els interessa supervisar-lo. Però, i les empreses que tenen un cert nivell de temps garantit? No haurien de vigilar-ho? Al cap i a la fi, si no tenen cap mitjà de conèixer el temps de servei d’un lloc, aleshores, com poden estar segurs que compleixen el seu nivell de servei garantit? La resposta breu és, sorprenentment, que molts no ho poden fer. … amb més d’unes poques empreses d’allotjament que aparentment només utilitzen la idea de “garantir” un cert nivell de temps de funcionament com a mitjà per impressionar els nous clients i no fer mai cap esforç real per assegurar que el nivell de temps de vida es compleixi.!

… Però és realment qualsevol cosa tan dolenta?

El treball d’un amfitrió web és, en primer lloc, allotjar el vostre lloc web: és el que realment els pagueu! Inclou controlar el seu temps de funcionament? Bé, suposo que tot depèn de com ho mireu: algunes persones probablement pensin que els host web haurien de controlar els horaris dels seus clients (sobretot aquells que garanteixen un cert nivell de servei), mentre que d’altres veuen que moltes empreses d’allotjament web no realitzin aquestes promeses de supervisió en temps real als seus clients (és a dir, estan perfectament en línia amb els serveis que ofereixen i als quals els seus clients es van inscriure / inscriure).

Recomanacions:

Llavors, us hauríeu d’alarmar si sabeu que el vostre host web no us avisa si / o el vostre lloc baixa? O si semblen oferir una compensació tan baixa si les coses no funcionen, fa que la seva garantia sembli una mica sense sentit? O si garanteixen un cert nivell de temps de treball, però no es passa a controlar-lo realment? Bé, no: probablement no … En un món ideal, potser els amfitrions farien totes aquestes coses, però en realitat: fins i tot alguns dels amfitrions més respectats de la indústria no semblen molestar-se! La moral i les planes de màrqueting a part, el més important en la meva ment no ho són OMS vigila el seu temps de funcionament, és que el seu temps de funcionament algú en algun lloc és controlat! En cas contrari, sense que ningú el segueixi, és del tot factible, per exemple, que el vostre lloc pogués baixar de forma regular a causa de que no hi hagi cap culpa *, sense que ni tan sols se’l notifiqués.!

La solució: independentment de si el vostre host web supervisa o no el seu temps de funcionament, supervisar-lo tu mateix utilitzant una eina / servei com el mòdul “Monitor” de Jetpack, el robot UpTime i / o Pingdom (que també tenen una aplicació mòbil gratuïta) (nota: mai no fa mal reproduir-la segura si utilitza més d’una eina / serveis de control d’upptime a conjunció per ajudar a assegurar-se de falsos positius) i si veieu que la vostra empresa d’allotjament no funciona bé: resolgui el problema tan aviat com sigui possible, i després, si encara veieu nivells de fiabilitat pobres, penseu passar a un nivell millor. del servei (des d’un servidor compartit a un servidor VPS, per exemple) o un amfitrió completament nou, després de tot, el temps de treball hauria de ser una consideració crucial per a qualsevol esforç en línia seriós i alguna cosa que algú, en algun lloc, realment hauria de mantenir les pestanyes!

* Si utilitzeu un servei d’allotjament compartit, podríeu experimentar temps d’inactivitat com a conseqüència d’alguns altres llocs web del mateix servidor que usen massa recursos per exemple.!

Què en penses: importen les garanties de temps morts? Les empreses d’acollida que garanteixin un cert nivell de temps de funcionament haurien de controlar si es compleix o no aquest nivell? Està mesurant el temps de la vostra responsabilitat o de la vostra màquina web?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me