Pse Free WordPress Hosting është Pothuajse Gjithmonë Një Ide e Keqe!

Marrëveshjet me WordPress


Nëse jeni duke e lexuar këtë postim, ka një shans të mirë që po mendoni të pritni faqen tuaj në pritjen falas të WordPress.

Nëse ndodh kështu, unë rekomandoj të pomponi pak frenat dhe të përfundoni këtë post para se të merrni vendimin tuaj.

Ndërsa premtimi për të marrë diçka falas është gjithmonë tërheqëse, ka disa ‘shpenzime’ të fshehura me një host falas WordPress që e bëjnë atë pothuajse gjithmonë një ide të keqe.

Për shembull, faqja juaj do të ngarkojë ngadalë, do të duhet të merreni me kufij dhe mbyllje të papritura, dhe përgjithësisht do të keni një përvojë nën-parash, krahasuar me blerjen e pritjes me pagesë.

Në këtë post, unë do të shkoj mbi nëntë arsye pse nuk duhet të përdorni një pritje falas të WordPress, përveç disa situatave specifike. Atëherë, unë do të ndaj tre nga hostet “më të mirë” falas të WordPress, si dhe tre alternativa me pagesë të përballueshme, të cilat bëjnë një mundësi më të mirë për shumicën e faqeve.

Pse dikush ofron një WordPress Free Hosting në radhë të parë?

Nëse jeni një tifoz i Heinlein, ju e dini se “nuk ka diçka të tillë si drekë falas”. Pra, pse bizneset ofrojnë në radhë të parë mbajtjen falas të WordPress? Cila është kapja?

Pasi të keni shikuar një mori hostesh të ndryshëm falas WordPress, përgjithësia mbizotëruese duket se ata përdorin pritje falas si një strategji marketingu për t’ju drejtuar drejt planeve të tyre të paguara.

Ata përdorin planin falas për t’ju tërhequr në shërbimin e tyre, por më pas ato zbatojnë kufij të rreptë dhe përfshijnë shumë zbritje për t’ju bërë që të azhurnoni shërbimin tuaj falas në një plan të paguar.

Por, edhe nëse mund të qëndroni brenda atyre kufijve dhe t’i rezistoni këngës sirenale të ofertave agresive të shitjes në internet, përdorimi i falas WordPress hosting nuk është një vendim i mirë shumicën e kohës. Ja pse:

Nëntë arsye pse nuk duhet të mbështeteni në WordPress Free Hosting për një Uebfaqe të Rënda

1. faqja juaj do të ngarkojë super ngadalë

Nëse po ndërtoni një faqe në internet serioze, është e rëndësishme që faqja juaj të ngarkohet shpejt. Ekzistojnë të gjitha llojet e të dhënave dhe arsyet për të dëshiruar një uebfaqe me ngarkim të shpejtë. Për shembull:

 • Google përdor shpejtësinë e faqeve si një faktor renditje si në rezultatet e tij celular ashtu edhe në desktop.
 • Koha më e ngadaltë e ngarkesës lidhet me normat më të larta të fryrjes, që do të thotë që më shumë njerëz largohen nga faqja juaj pa u angazhuar.

Pra, sa e keqe është ajo në krahasim me një host të paguar të WordPress?

Epo, unë u regjistrova për një host të njohur falas WordPress Byet për të provuar performancën e tyre, dhe ishte zhgënjyese të bëja edhe veprime në pultin e WordPress sepse gjithçka ishte kaq e ngadaltë.

Në fakt, kur u përpoqa të importoja përmbajtjen demo të një teme për të provuar performancën e pritjes, procesi i importit vazhdoi të përfundojë sepse lidhja ishte shumë e ngadaltë.

Në fund, unë u detyrova të provoj vetëm temën e paracaktuar njëzet e njëzet, e cila kishte një kohë mesatare të ngarkesës 2.681 s:

Test i performancës së pritjes së bajtit

Rezultatet e plota.

Ndërsa 2.681 sekonda tingëllon mirë, mos harroni se kjo është vetëm postimi i paracaktuar ‘Përshëndetje Bota!’ Dhe tema e paracaktuar. Edhe më e lirë e hosteve të përbashkëta të lirë zakonisht mund ta ngarkojë këtë konfigurim në 1-1,5 sekonda, kështu që kjo performancë me të vërtetë është e tmerrshme.

Në thelb, vizitorët tuaj do të kenë një përvojë të dobët të përdoruesit në pjesën e përparme, dhe do të keni një përvojë të dobët të përdoruesit në anën e pasme, gjithashtu.

2. Do t’ju duhet të bindeni në kufijtë e ruajtjes së rreptë dhe të brezit

Me një host falas WordPress, zakonisht do të merrni vetëm 1 deri në 2 GB hapësirë ​​ruajtjeje me një plan falas në të mirë, gjë që nuk ju jep shumë fleksibilitet. Disa janë edhe më të ulëta, në 300 MB ose më pak.

Mos më gabo – kjo është e mjaftueshme për një sit të thjeshtë të WordPress, por shpejt mund ta goditësh atë kufi në varësi të shtojcave që po përdor dhe madhësisë së imazheve / videove që i ngarkon në faqen tënde.

Përtej kësaj, do të duhet të shqetësoheni gjithashtu për të arritur kufirin e gjerësisë së bandës tuaj nëse faqja juaj pranon shumë vizitorë. Kjo është një marrëveshje e madhe sepse shumica e pritësve të lirë do të mbyllin në mënyrë agresive faqet që përdorin shumë bandwidth.

Në krahasim, shumë pritës të lirë të përbashkët ofrojnë ruajtje të pakufizuar dhe gjerësi të bandës, që do të thotë që nuk do të duhet të shqetësoheni për të goditur kufijtë tuaj.

3. Ju nuk do të merrni qasje në mbështetje

Kur paguani për pritjen, ju zakonisht merrni 24/7 mbështetje përmes postës elektronike ose bisedës live në minimum, ndërsa disa pritës gjithashtu ofrojnë mbështetje telefonike.

Kjo është e rëndësishme sepse pothuajse me siguri do të futeni në një situatë ku ju duhet të përdorni atë mbështetje. Unë e konsideroj veten me mjaft përvojë në menaxhimin e faqeve të WordPress, dhe megjithatë, herë pas here, duhet të arrij tek ndihma e hostit tim për ndihmë.

Sidoqoftë, kur përdorni falas WordPress hosting, zakonisht do të merrni:

 • Mbështetje zero.
 • Mbështetje shumë minimale përmes një forumi ose diçka të ngjashme.

Skenari juaj për rastin më të mirë është mbështetje e kufizuar e biletave, me shumicën e pritësve të lirë që shkojnë vetëm me një forum mbështetje të komunitetit.

Për shembull, shikoni ndryshimin në mbështetje midis planeve të lira dhe të paguara në pritjen falas të AccuWeb:

Politikat mbështetëse të AccuWeb

4. Faqja juaj mund të arkivohet / fshihet nëse është joaktive

Shumica e hosteve falas të WordPress gjithmonë përpiqen të ruajnë burimet, që do të thotë se ata pastrojnë periodikisht vendet joaktive për të hequr peshën e vdekur.

Nëse faqja juaj kalon në një periudhë pasiviteti, ju mund të përfundoni aksidentalisht në anën e gabuar të njërës prej këtyre pastrimeve dhe të humbisni plotësisht faqen tuaj.

Për shembull, nëse kërkoni në forume mbështetjeje në 000webhost, një tjetër nga hostet falas të njohura të WordPress, do të shihni mijëra raste që po ndodhin:

Sajti mbyllet në 000webhost

Pra, përveç nëse dëshironi që presioni të kujtoni të regjistroheni kaq shpesh, ju do të jeni më mirë të paguani për një host që nuk do t’ju pastrojë nëse shkoni joaktiv për shumë kohë.

5. Faqja juaj mund të fshihet për një arsye tjetër (dhe nuk keni asnjë rekurs)

Përveç faktit që një faqe është mbyllur për pasivitet, ju jeni gjithashtu tekat e një pritësi falas të WordPress për llojet e tjera të pezullimeve.

Për shembull, në 000webhost, ju mund të pezullohen automatikisht nëse tejkaloni kufijtë e “fuqisë përpunuese, kujtesës, goditjeve dhe kështu me radhë”. Pritësi juaj gjithashtu mund t’ju pezullojë nëse një palë e tretë ose një anëtar i stafit ju raporton.

Ndërsa ju mund të apeloni një pezullim, ju duhet ta bëni këtë brenda shtatë ditësh ose të dhënat tuaja janë fshirë përgjithmonë, pa asnjë shans për t’i rikuperuar ato:

000 politikat e pezullimit të llogarisë

Politikat e pezullimit ndryshojnë në varësi të hostit, por ato zakonisht janë shumë të ngjashme në këtë drejtim.

Ndërsa pritës të paguar mund t’ju pezullojnë edhe ju, ata kanë një nxitje financiare jo për të, gjë që e bën atë shumë më pak të një çështje.

6. Pritësi juaj mund të mbyllet rastësisht (dhe ju do të humbni të dhënat tuaja)

Edhe nëse faqja juaj nuk do të pezullohet ose fshihet, ekziston akoma një mënyrë tjetër që të mund të humbni qasjen në faqen tuaj.

Nëse google “hostet më të mirë të WordPress” ose të ngjashëm, do të vini re një ngjashmëri befasuese midis shumë listave që gjeni:

Ata shpesh janë të mbushur me opsione defunct që nuk funksionojnë më.

Jo, këta blogerë nuk janë thjesht dembelë, është thjesht një lloj rreziku i hapësirës së lirë të pritjes së WordPress.

Thënë thjesht, hostet pa pagesë të internetit kanë shumë më shumë gjasa të mbyllen sesa hostet e paguar të uebit.

Kështu që, faqja juaj mund të jetë duke e kontrolluar pa probleme për pak, por ekziston një shans jo i parëndësishëm që hosti juaj të mund të mbyllet në një moment në të ardhmen. Ndonjëherë, ju madje nuk mund të merrni ndonjë njoftim, gjë që mund të bëjë që ju të humbni të dhënat tuaja nëse nuk bëni kopje rezervë të faqes tuaj.

7. Ju jeni vetë me siguri

Shumica e pritësve të paguar të uebit zbatojnë masa proaktive të sigurisë dhe skanimit, sepse ata kanë një interes financiar për ta mbajtur të pastër dhe funksionuar faqen tuaj.

Nuk është rasti me shumicën e pritësve të lirë. Disa ofrojnë zjarre themelorë dhe izolim të llogarisë, por është shumë larg nga llojet e masave proaktive të sigurisë që zbaton një host i WordPress me cilësi të paguar me cilësi.

Shumica e pritësve të paguar të WordPress gjithashtu ofrojnë çertifikata SSL falas për t’u instaluar në ditët e sotme. Kjo ju siguron bllokimin e gjelbër në shfletuesit e vizitorëve dhe ndihmon për të siguruar të dhënat që kalojnë midis vizitorëve tuaj dhe uebfaqes tuaj.

Ju nuk do të merrni një çertifikatë falas SSL me pritjeje falas, e cila i lë të dhënat tuaja të hapura për aktorët me qëllim të keq ndërsa ato janë në tranzit.

8. Ju mund të duhet të merreni me teknologjitë e vjetruara

Nëse doni ta mbani faqen tuaj të WordPress të sigurt dhe funksionuar, duhet të përdorni teknologjitë më të fundit. Për shembull, PHP 5.6, PHP 7.0 dhe PHP 7.1 nuk marrin më mbështetje aktive ose rregullime sigurie, që do të thotë se duhet të përdorni PHP 7.2 në minimum..

Përkundër kësaj, shumë pritës të lirë nuk ofrojnë asgjë përtej PHP 7.0.

Ju gjithashtu shpesh do të vini re të njëjtën gjë me teknologjitë e tjera, të tilla si HTTP / 2.

Kjo çështje nuk qëndron e vërtetë në të gjithë hostet falas të WordPress, megjithëse. Për shembull, pritja falas e AccuWeb ofron PHP 7.X dhe HTTP / 2. Por është e vërtetë për shumicën e hosteve falas të WordPress që shikova.

9. Do të duhet të merreni me disa gjëra të bezdisshme

Më në fund, unë e vendos këtë pjesë në fund sepse është një lloj interesi për ‘gjëra të bezdisshme me të cilat do të merreni, por keni rrugëdalje’.

Për shembull, shumë hoste falas të WordPress nuk mbështesin mbajtjen e postës elektronike, që do të thotë se nuk mund të krijoni emailin tuaj (p.sh. [email protected]). Ka rrugëdalje – të tilla si përdorimi i një llogarie falas Zoho Mail – por kjo është diçka që nuk do të kishit të bënte me një host të mirë dhe të përbashkët.

Në mënyrë të ngjashme, postat elektronike që dërgon faqja juaj në WordPress (siç janë postat elektronike për rivendosjen e fjalëkalimit) do të kenë një shpërndarje të tmerrshme, që do të thotë se ato do të shkojnë direkt në dosjet e spamit të njerëzve. Ose, disa hostë falas thjesht çaktivizojnë postën PHP, që do të thotë që faqja juaj e WordPress nuk do të jetë në gjendje të dërgojë asnjë email fare.

Përsëri, ju mund ta rregulloni këtë duke përdorur një shërbim falas SMTP, të tilla si SendGrid ose Mailgun, por shton disa punë.

Karakteristikat e tjera që do të ju mungojnë në atë ofertë më të paguar të hosteve të WordPress janë:

 • Kopje rezervë automatike
 • Përditësime automatike të WordPress
 • Vendet e skenimit

Në thelb, për shkak se ju po merrni minimumin e lirë të shërbimit, do të duhet të merrni iniciativën dhe të merreni me disa gjëra që një host i paguar i mirë do të trajtojë për ju.

Dy situata ku Hosting falas me WordPress bën sens

Unë mendoj se ka dy situata kur mbajtja falas e WordPress mund të ketë kuptim. Unë ende nuk mendoj se është zgjidhja më e mirë, por ndonjëherë mund të jetë një zgjidhje mjaft e mirë.

Skenari i parë do të ishte nëse thjesht dëshironi një lloj sandbox ku mund të luani me temat dhe shtojcat e WordPress pa asnjë rrezik. Për shembull, kam mijëra faqe testimi të WordPress të përhapura në hoste të ndryshme sepse e bën më të lehtë për mua të provoj mjete të ndryshme të WordPress.

Në skenarë të tillë, nuk është aspak diçka e madhe nëse faqja juaj ngarkohet ngadalë ose ka një çështje sigurie sepse nuk ka asgjë të rëndësishme në sit.

Një skenar tjetër ku mund të funksionojë pritja falas është një sit jo-fitimprurës. Për shembull, nëse thjesht dëshironi të krijoni një faqe në internet ku familja juaj e zgjeruar mund të presë fotografi, mbase mbajtja falas e WordPress është gjithçka që ju nevojitet.

Prapëseprapë, unë do të jem i kujdesshëm sepse është gjithmonë e mundur që hosti juaj të mund të mbyllet ose të pezullojë ju, gjë që mund t’ju bëjë të humbni faqen tuaj dhe të dhënat e saj.

Nëse vlerësoni sitin tuaj të hobi, mund të jetë më mirë ta transferoni atë në një host të përbashkët të lirë që do të jetë pak më i besueshëm.

Rasti i biznesit për Pse Pritja falas e WordPress është një ide e keqe

Nëse rilexoni seksionin e mësipërm, do të vini re që nuk e përmendja drejtimin e një biznesi të drejtuar nga fitimi në pritjen falas të WordPress.

Ka një arsye për këtë lëshim – është një ide e keqe!

Nëse doni që biznesi juaj të jetë i suksesshëm, duhet të investoni në të. Ndërsa shpresoj se kam përzënë shtëpinë më lart, ka disa kosto shumë të vërteta të biznesit për të lira hostimin e WordPress.

Më i madhi është koha e ngarkesës së faqes suaj. Koha e ngadaltë e ngarkesës ndikon negativisht në përvojën e përdoruesit dhe renditjen e Google. Plus, madje ka të dhëna që tregojnë një korrelacion midis kohës më të ngadaltë të ngarkesës dhe një rënie të normave të konvertimit. Të gjitha këto gjëra janë e kundërta e asaj që ju nevojitet nëse dëshironi që biznesi juaj të jetë i suksesshëm.

Ekzistojnë gjithashtu çështje të sigurisë që përmenda më lart, dhe fakti që ju mund të humbni biznesin tuaj në çdo kohë në një mbyllje të papritur.

Nëse po planifikoni të krijoni një biznes të suksesshëm, investimi në hostimin e menaxhuar me cilësi të WordPress, të tilla si WP Engine ose Kinsta, është një përdorim i mirë i parave tuaja. Do të merrni një partner që do të kujdeset për optimizimin dhe mirëmbajtjen e faqes tuaj, në mënyrë që të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj. Mësoni më shumë rreth asaj se si ju ndihmon mbajtja e menaxhuar e WordPress.

Tre “Pritjet më të mira” të WordPress-it pa pagesë

Nëse akoma mendoni se mbajtja falas e WordPress është e përshtatshme për ju, këtu janë disa nga opsionet më të mira atje, bazuar në studimin tim.

Këto mundësi mund të eleminojnë disa nga pengesat që diskutova më lart, por unë ende nuk mendoj se ato janë një zgjedhje e mirë për çdo lloj uebsajti serioz.

000webhost

000webost falas WordPress hosting

Në seksionet e mësipërme, mund të jetë dukur pak sikur unë po kapja në 000webost, por arsyeja që vazhdova t’i përdorja ato si shembull ishte në të vërtetë sepse ato janë një nga opsionet më të mira, më të njohura për mbajtjen falas në WordPress.

000webhost është opsioni falas nga Hostinger, një host i lirë i përbashkët i WordPress.

Ju duhet të merreni me një shumë të shitjeve që ju shtyjnë të blini hosting të paguar nga Hostinger, por 000webhost është akoma një mundësi e mirë. Ja çfarë merrni:

 • Krijoni dy faqe interneti falas.
 • Përdorni domainin tuaj personal ose një nënfushë falas 000webhost.
 • Baza e të dhënave e plotë dhe aksesi FTP.
 • Instalues ​​me një klik WordPress.
 • Pa reklama.
 • 300 MB ruajtje
 • 3 GB bandwidth

Dobësitë kryesore me këtë janë kufijtë e rreptë – 300 MB nuk është shumë hapësirë ​​për një faqe në internet, dhe lehtë mund ta hani atë me imazhe.

Byet

Hostet pa WordPress falas

Bajtët janë unikë sepse ofrojnë (ose së paku reklamojnë) ruajtje dhe gjerësi të pakufizuar. Ekziston një paralajmërim me ruajtje të pakufizuar, sidoqoftë – skedarët individualë nuk mund të kalojnë 10 MB. Pra, mos prisni që ta ngarkoni me ton video ose ndonjë gjë tjetër.

Karakteristikat e tjera përfshijnë:

 • Përdorni domainin tuaj personal ose një emër domain falas.
 • Pritja e postës elektronike për deri në pesë llogari.
 • Automatikues me një klikim të WordPress me një klik.
 • Pa reklama.

Byet kanë rreth më shumë se dhjetë vjet, kështu që ata janë gjithashtu një nga hostet më të qëndrueshëm falas të WordPress.

AccuWeb

Hosting falas në WordPress në AccuWeb

AccuWeb janë një host tjetër i krijuar falas – ata kanë qenë që nga viti 2003. Ata janë pak më të rreptë se të tjerët se kush regjistrohen – duhet të paraqisni një ID të lëshuar nga qeveria kur të regjistroheni, e cila, pjesërisht, i ndihmon ata të zbatojnë një rregull i rreptë ‘një faqe në internet për person’.

Këtu janë tiparet e tjera:

 • Ruajtje 2 GB SSD dhe gjerësia e bandës 30 GB.
 • Përdor cPanel.
 • Akses i plotë i serverit dhe bazës së të dhënave.
 • Instalues ​​me një klik WordPress.
 • Pa reklama.
 • Përdorni emrin tuaj të domain. Sidoqoftë, AccuWeb e bëjnë nuk ofroni një nënfushë falas si të tjerët.
 • Deri në 25 llogari të postës elektronike.

AccuWeb duket se është opsioni më i mirë falas kur bëhet fjalë për ofrimin e teknologjive moderne. Për shembull, ju akoma keni akses në cPanel, versionet më të fundit të PHP dhe HTTP / 2.

Tre alternativa me pagesë të lirë për nikoqirët e WordPress-it Falas

Kështu që, nëse nuk duhet të përdorni falas WordPress hosting për një projekt serioz, ku duhet të presë faqen tuaj?

Epo, nëse po mendoni për mbajtjen falas të WordPress, kjo me siguri do të thotë që jeni me një buxhet të ngushtë, që do të thotë se do të jeni mirë i përshtatshëm për mbajtjen e përbashkët të WordPress.

Me hostimin e përbashkët të WordPress, faqja juaj “ndan” burimet e saj me faqet e tjera në një server.

Ndërsa kjo nuk është ideale për vendet me trafik të lartë, me performancë të lartë, është plotësisht e zbatueshme për projekte të vogla – dhe avantazhi i madh është që i mban shpenzimet tuaja shumë të ulëta.

Kemi një faqe të tërë të dedikuar për ofruesit e rekomanduar për hosting të WordPress-it të përbashkët, por ja një përmbledhje e shpejtë e opsioneve tona të rekomanduara …

 • SiteGround – rishikimi ynë – planet e paguara fillojnë me 3,95 dollarë në muaj (minimumi një vjeçar) me karakteristika të dobishme siç janë azhurnimet automatike të WordPress, çertifikata falas SSL, një tabelë me porosi dhe më shumë.
 • DreamHost – rishikimi ynë – planet e paguara fillojnë me $ 2.59 në muaj (minimumi tre vjeçar) ose 4,95 $ në muaj (paguaj çdo muaj) me azhurnime automatike të WordPress, çertifikata falas SSL dhe kopje rezervë automatike.
 • Bluehost – planet e paguara fillojnë nga 2.95 dollarë në muaj (minimumi tre vjeçar) ose 4,95 $ në muaj (minimumi një vjeçar) me një dashboard miqësor me përdoruesin, skenarët, azhurnimet automatike të WordPress dhe më shumë.

Anydo prej këtyre pritësve të përbashkët do të ofrojë një produkt shumë më të mirë sesa mbajtja falas e WordPress në disa fusha kryesore:

 • Performance – edhe në një pritje të përbashkët të lirë, faqja juaj do të ngarkojë shumë më shpejt sesa hostimi falas i WordPress.
 • Eksperienca e perdoruesit – të tre këta hostë ofrojnë pultë vërtet të përshtatshëm dhe karakteristika të dobishme të mirëmbajtjes, siç janë azhurnimet automatike të WordPress.
 • mbështetje – do të keni qasje në mbështetjen 24/7 kur të keni nevojë për të.

Ne kemi mbledhur edhe disa host të tjerë të lirë të WordPress.

përfundim

Në këtë pikë, shpresoj se e kam sqaruar se ka disa kosto reale për të lira pritjen e WordPress-it. Ndërsa nuk do të paguani me para, do të duhet të paguani me:

 • herë më të ngadaltë të ngarkesës dhe përvojë të degraduar të përdoruesit
 • më shumë kohë të shpenzuar për të menaxhuar faqen tuaj sepse ju mungojnë mjetet që ofrojnë pritësit më të paguar
 • ankthi i njohjes së faqes tuaj mund të mbyllet në çdo kohë me pak ose aspak mundësi për rekurs.

Mendimi im? Kur e faktoni këtë, të shpenzoni 5 dollarë në muaj për një host të përbashkët të lirë është në të vërtetë “më i lirë” sesa mbajtja falas e WordPress!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map