Managed vs Unmanaged Hosting – Forklart!

WordPress-tilbud


Hosting er et av de mest avgjørende aspektene ved enhver internettbasert virksomhet. Å gi nettstedet ditt solid grunnlag – som muligheten til å motstå trafikkstød og nedetid på siden – er bare en av de mange grunnene til at det er viktig å velge riktig tjeneste.

I tillegg til den tekniske dyktigheten til en verts servere, er ting som tilleggstjenester og nivået av kundestøtte de tilbyr like viktig. Det er trygt å si at en god vert vil ta en enorm hostingbelastning fra skuldrene dine, mens en dårlig vert – eller til og med et relativt dårlig valg i vertsplaner – kan kaste en ganske stor skiftenøkkel i verkene på nettstedet ditt.

I denne artikkelen skal jeg diskutere forskjellene mellom fikk til og ustyrt hosting og hva hvert av disse vilkårene virkelig betyr for deg, brukeren. På slutten av denne artikkelen, bør du ikke bare vite mye mer om begge disse tjenestene, men også hvilken du skal bruke. La oss komme i gang…

Hva er administrert hosting?

En vertsplan består av en rekke forskjellige komponenter. Den mest grunnleggende komponenten er selve servermaskinvaren. Serveren har vanligvis et operativsystem installert og forskjellige typer programvare som brukes til å kjøre nettsteder.

I tillegg kan vertselskaper også tilby forskjellige tjenester som automatisert sikkerhetskopi, skanning og fjerning av skadelig programvare, statusovervåking, sikkerhetsfeier og mer.

Disse tilleggsfunksjonene er ledelse tjenester, og det er her den “administrerte” delen av begrepet “managed hosting” kommer inn. I hovedsak henviser administrert hosting ganske enkelt til en hostingplan som kommer med en rekke ekstra fordeler eller tjenester.

Hva er ikke-administrert hosting?

Ikke-administrert hosting er en vertsplan uten (eller svært få) tilleggstjenester. Med ustyrt hosting kan du for eksempel få en server med bare et operativsystem installert. Dette betyr at du da må installere nødvendig programvare på egen hånd. (Med “programvare” mener jeg ikke bare WordPress eller Drupal eller lignende, men til og med basesystemprogramvare som Apache eller PHP.)

Årsaken til at det blir referert til som “ikke-administrert” er fordi vertselskapet selv ikke leverer noen tjenester eller utfører noen administrasjonsoppgaver på serveren din. Hvis du vil ha noe gjort, må du gjøre det selv. Jeg vil gå nærmere inn på om ikke-administrert hosting og hva det mangler senere i denne artikkelen, men først skal vi få et godt inntrykk av hvilke typer administrasjonstjenester som administrerte hosting kan by på.

Tilgjengelige ledelsestjenester

De nøyaktige tjenestene som tilbys varierer fra selskap til selskap. Det er imidlertid noen veldig vanlige som pleier å bli tilbudt av de fleste selskaper. La oss gå gjennom noen av disse for å forstå hva de mener.

Automatiserte sikkerhetskopier

Denne er veldig viktig, siden ingen liker at dataene deres forsvinner med et øyeblikk. Automatiserte sikkerhetskopier er en flott løsning: de gir deg trygghet og – til en viss grad – tar noe av trykket av deg for å måtte ta regelmessige sikkerhetskopier av nettstedet ditt selv. (Merk: Du bør fremdeles lage dine egne sikkerhetskopier fra tid til annen for å være på den sikre siden. Det er alltid bedre å være trygg enn beklager!)

Det skal imidlertid påpekes at ikke alle automatiserte sikkerhetskopier opprettes likt. Du bør spørre leverandøren om to ting spesielt:

 • Er sikkerhetskopien lagret på samme server som nettstedet mitt?
 • Inneholder sikkerhetskopien databasene mine?

Forsikre deg om at sikkerhetskopien er ikke lagret på samme server er viktig. Hvis maskinvaren din fysisk fungerer som den skal og må byttes ut, hvis sikkerhetskopiene dine også vil gå tapt hvis de er lagret på den!

Databasene dine er vanligvis den viktigste delen av nettstedet ditt. WordPress, for eksempel, kan installeres på nytt, og temaet ditt kan lastes ned på nytt eller kodes på nytt. Hvis du mister databasen din, mister du imidlertid innleggene, kommentarene, brukerne dine og mer! Kort sagt: Når du bruker et innholdsstyringssystem (CMS) som WordPress, alltid sørge for at maksimal sikkerhet på plass ved å ha sikkerhetskopier inneholder databasen.

Jeg spurte leverandørene Bluehost, Media Temple, A Small Orange og Vultr om sikkerhetskopier – her er resultatene:

Bluehost tilbyr høflighetskopier. Disse er lagret på samme server som nettstedet ditt, men sikkerhetskopiene inkluderer i det minste databasen din. Imidlertid, hvis du vil være så sikker som anbefalt ovenfor, må du laste ned og lagre disse sikkerhetskopiene selv et annet sted.

Media Temple lagrer sikkerhetskopier i et helt eget system, og det inkluderer databasene dine også.

A Small Orange tilbyr ikke automatiske sikkerhetskopier som standard, men du kan legge dem til planen din ved å betale ytterligere $ 5 / måned – som deretter vil gi deg vanlige sikkerhetskopier som inneholder databasen din, på separate servere..

Vultr tilbyr bare automatiserte sikkerhetskopier av filsystemer, men de lagrer dem på en egen server.

Etter min mening danner dette den største vanskeligheten med å velge en vert. Du må gjøre research, fordi ikke alle verter tilbyr de samme funksjonene – og selv om de gjør det, kan de være forskjellige mellom selskaper. Videre kan det som er inkludert, variere avhengig av den nøyaktige serviceplanen du velger, og selv når vertene forbedrer eller endrer det de tilbyr. Huske: Gjør alltid din egen undersøkelse før du velger en ny vert.

Ytelsesovervåkning

Resultatovervåking er viktig fordi den kan (og forhåpentligvis vil) advare deg før katastrofen rammer. Verten din kan for eksempel varsle deg når nettstedet ditt er i nærheten av å ha brukt alle de tilgjengelige ressursene (som blant annet minne). Denne advarselen kan gi deg nok tid til å kontakte en støttetekniker for å løse problemet før det er for sent, og trafikken din lider.

Automatiske programvareoppdateringer

Automatiske oppdateringer av kjerneprogramvare som PHP, Apache, MySQL og andre kan være en velsignelse hvis du vil ha de nyeste versjonene så snart de kommer ut. Mange verter vil ta seg av alt dette for deg, slik at du ikke trenger å oppdatere noe av det selv.

Merk imidlertid at dette i noen tilfeller er uønsket. Noen eldre applikasjoner er kanskje ikke kompatible med nyere versjoner av disse kjerneprogramvarene. Hvis du driver et WordPress-nettsted, trenger du sannsynligvis ikke å bekymre deg for dette, men hvis du har en tilpasset applikasjon, kan det være et problem som er verdt å tenke på.

Sikkerhet, skanning og fjerning av skadelig programvare

Server sikkerhet bør være en absolutt topp prioritet for alle som har et nettsted. Når det gjelder sikkerhet, kan nedetid på nettstedet virke nesten trivielt sammenlignet med utsiktene til et ondsinnet forsøk på å eksponere brukerens data.

Skanning av sikkerhet og malware kan utsette mange problemer på serveren din, og fjerning / oppryddingstjenester tjener til å bli kvitt dem hvis de tilfeldigvis dukker opp. Selvfølgelig kan det hende at denne typen tjenester ikke kan hindre alt, men de kan absolutt være en utmerket første forsvarslinje.

Kontrollpanel

En administrert server skal ha et kontrollpanel der du kan sette opp spesifikke ting. Dette inkluderer oppretting av databaser, videresending av e-post, DNS-poster, tilgang til logger, visning av ytelsesstatistikk og lignende.

Det er en rekke standard kontrollpaneler tilgjengelig, for eksempel Plesk, cPanel og til og med noen få helt spesiallagde. Så lenge den er brukbar og inneholder informasjonen du trenger, bør du være god å gå.

Merk at du selvfølgelig kan installere ditt eget kontrollpanel (som Plesk eller cPanel) for å bruke på en ikke-administrert server. Dette vil imidlertid ikke være mulig med mindre du har de nødvendige ferdighetene til å gjøre det.

SSH-tilgang

Denne kan være noe de aller fleste grunnleggende brukere aldri vil trenge. Når det er sagt, vil utvikleren din nesten helt sikkert takke for det hvis du ber om mer avansert utviklingsarbeid fra dem. Hvis du har tenkt å lære mer og mer om servere og utvikle dine egne nettsteder, kan du til og med ende opp med å bruke det selv.

SSH er forkortelse for “Secure Shell”. Det er egentlig en sikker måte å få tilgang til serveren din via et kommandolinjegrensesnitt. Ikke bare kan det gjøre alt kontrollpanelet ditt kan, det kan også gjøre mye mer – og det er derfor utviklere liker det så mye!

En av de vanligste bruken av SSH er for å installere tilleggsprogramvare som versjonskontroll, utviklerverktøy, skript og andre nyttige tillegg.

Support Service

Grunnleggende støttetjenester er alltid gratis. Mange topprangerte vertsfirmaer i disse dager tilbyr til og med øyeblikkelig live chat support! Teknisk støtte kan gi deg en hånd med mange av problemene dine – eller i det minste peke deg i riktig retning. Du bør ikke forvente at de mest grunnleggende gratis tjenestene installerer applikasjoner og oppdaterer programvare for deg (noe de kanskje ikke en gang kan gjøre uansett), men de gjør (eller i det minste burde) alltid tilby generelle råd.

Personlig gjør jeg alltid et poeng av å snakke med en verts live support før jeg bestemmer meg for å bruke noen av tjenestene deres. Jeg har funnet ut at det er et egentlig god indikasjon på selskapets generelle intensjoner og vil råde deg til å gjøre det samme!

Et godt støttesystem betyr ikke nødvendigvis at et selskap har bedre maskinvare. Hva det betyr er at de er forpliktet til brukerne sine. Jeg har funnet at dette ofte er en av de viktigste faktorene.

On-Demand Services

I utgangspunktet kan du ringe denne betalte kundesupporten. Dette kan omfatte alt fra programvareoppdateringer eller etterspurt virussøk, til opprydding av skadelig programvare eller en analyse av hastighetsoptimalisering.

Noen tjenester kan eksistere som on-demand-funksjoner og automatiserte funksjoner. Fjerning av skadelig programvare er et godt eksempel. Hos Media Temple tilbyr for eksempel den administrerte VPS-tjenesten (Virtual Private Server) skadelig programvare, men ingen automatisk fjerning. Hvis systemene deres oppdager at nettstedet ditt har blitt smittet, får du en advarsel om problemet – som du deretter kan handle for å fjerne infeksjonen selv, eller betale et tilleggsgebyr på $ 160 for å få Media Temple til å rydde opp for deg.

Den fullt administrerte VPS-tjenesten de tilbyr, inkluderer imidlertid automatisk skanning og fjerning – men den månedlige kostnaden for denne tjenesten er på sin side mye høyere.

Et annet spesielt høyt vertsfirma som heter A Small Orange organiserer ytelsesovervåkning og sikkerhetsskanningstjenester i spesifikke pakker. Grunnpakken deres gir deg overvåking av serverprosesser, deres andre lagpakke tilbyr regelmessige automatiserte oppdateringer til serverprogramvare og månedlige kontroller av tredjepartsprogramvare du leverer, og deres dyreste lag gir deg også en ekstra brannmur, sikkerhetsrevisjoner og et antall av andre lignende sikkerhetsfokuserte funksjoner.

Som du ser, forklarer forskjellen i tjenester de betydelige prisforskjellene. For eksempel kan Media Temple standard fullstyrte VPS-tjeneste virke dyrt for $ 249 i måneden, men hvis du begynner å ta på forskjellige “ekstra” tjenester til billigere VPS-tjenester som tilbys av andre selskaper (som A Small Orange, som tilbyr $ 30 / månedsløsninger), kan prisforskjellene raskt begynne å bli irrelevante.

Administrert WordPress Hosting

Du bør nå ha en viss forståelse av hva administrert hosting er, så la oss krydre ting litt ved å ta en rask titt på en spesiell type administrert hosting: Administrert WordPress hosting.

Generelt sett må servere være klare for alt. Brukere kan installere WordPress, Joomla, Drupal eller til og med alle disse tre systemene – og kjøre dem på en gang! Dette gir ingen problemer for serveren, men det betyr at den ikke kan optimaliseres for å kjøre bare ett bestemt system.

Det er her administrert WordPress-hosting kommer inn. Tenkningen går slik: Hvis noen bare vil kjøre WordPress, hvorfor ikke lage en server som er veldig innstilt på å kjøre bare WordPress?

På grunn av dette er administrert WordPress-hosting vanligvis mye raskere og sikrere enn dets generelle delte og / eller VPS-hosting-kolleger. På en administrert WordPress-hosting-tjeneste er alt fra maskinvare til programvare innstilt for å kun kjøre WordPress-nettsteder. Cache er et flott eksempel på denne WordPress-rettede innstillingen.

Cache er en teknikk som dramatisk kan forbedre hastigheten på nettsteder. Det kan oppnås gjennom WordPress-plugins, men det kan også gjøres på et mye lavere og mer effektivt nivå med serverbaserte verktøy. Fordi administrerte WordPress-verter vet at hvert nettsted de har, vil bli kjørt på WordPress, kan de ta seg av denne hurtigbufringen for deg. Siden alle brukermiljøene deres er de samme, kan de automatisere analyse, skanning og oppdateringer mye lettere og bygge dem inn i basisprisen. Dette gjør at entryPress-administrerte WordPress-verter er litt dyrere enn deres generelle kolleger. Men igjen, inkluderer de langt mer ledelsestjenester.

La oss gjemme omkantene: nettstedet ditt vil være mer pålitelig, betydelig raskere, sikrere, og hostingplanen din vil inneholde et bredere spekter av administrasjonstjenester for en betydelig lavere prislapp. Alt som kommer med noen potensielle ulemper, skjønt.

Den største ulempen med denne spesifikke typen administrert hosting er tapet av fleksibilitet. Først av alt, kan du bare kjøre WordPress-nettsteder. Dette er imidlertid mer av en gitt enn en ulempe.

I tillegg kan det hende du er begrenset til å bare kjøre visse WordPress-plugins. Hvis verten har hurtigbuffer på servernivå, vil de ikke tillate deg å installere noen WordPress-hurtigbuffer-plugins som WP Total Cache, bare for å nevne en. For en fullstendig liste over plugins som ikke er tillatt på WPEngine (en av lederne i den administrerte WordPress-vertsarenaen), sjekk ut deres offisielle støtteside for pluginbegrensning for mer informasjon..

Alle disse begrensningene er i virkeligheten en god ting, til tross for de få få som driver høyt spesialiserte eller litt utenom de vanlige nettsteder som kan synes de er for restriktive.

Unmanaged Hosting Revisited

Nå som du vet nøyaktig hva administrert hosting innebærer, la oss se på nytt ustyrt hosting. Etter å ha fått vite hva vi nå vet, kan du lure på hvorfor vil noen ha en server uten administrasjonstjenester? Det er i utgangspunktet tre hovedgrunner:

 • En applikasjon krever spesiell finjustering og innstilling av serveren
 • Brukeren liker å tulle og / eller ønsker å lære om serveradministrasjon
 • Å spare penger

Ikke-administrerte servere har en tendens til å komme med et operativsystem installert, men ikke mye annet. Alt du vil gjøre, må du gjøre via kommandolinjen.

Det er viktig å forstå at kommandolinjen er det ultimate kraftverktøyet. Alle administrasjonstjenester vertene tilbyr, all funksjonalitet som tilbys av kontrollpaneler – et eller annet sted, de er avhengige av kommandoer utstedt via kommandolinjen. Det er ikke sikkert du kan se det, men det er det som skjer.

Derfor kan alt hva verten kan gjøre for deg, gjøre deg selv – forutsatt at du har de nødvendige ferdighetene. Du kan laste ned, installere og sette opp overvåkingstjenester for deg selv. Du kan legge til verktøy for gjenkjenning og fjerning av skadelig programvare på egen hånd; du kan til og med lage ditt eget kontrollpanel!

Hvis du vil spare penger og ha kunnskapen, kan ikke-administrerte servere være veien for deg.

I noen spesielle tilfeller kan applikasjoner som kjører på serveren kreve et så spesifikt oppsett at vertsselskapet ganske enkelt ikke tilbyr de nøyaktige tingene du trenger. Dette kan også oppstå fra behovet for å optimalisere en server til det ekstreme.

Merk at du trenger en betydelig mengde kunnskap om serveradministrasjon for å komme sammen med en ikke-administrert server. Med en grunnleggende, ustyrt hostingplan kan du ikke kjøre nettsteder “ut av boksen”, og det er ikke noe grafisk grensesnitt du kan bruke til å samhandle med serveren. Kort sagt, ustyrte servere / hostingplaner er definitivt forbeholdt teknisk kunnskapsrike!

Managed Service Case Study: A Small Orange vs Media Temple vs Flywheel

Som jeg nevnte tidligere i artikkelen, er forskjellene i ledelsestjenester som tilbys grunnen til at det er noen ganske brede prisklasser. Noen selskaper bygger flere tjenester inn i basisprisen, noe som vil gjøre at prisene deres virker høyere. Andre selskaper bruker en lav basispris, men tilbyr færre styringsfunksjoner utenfor boksen.

Som en rask case study, la oss sammenligne de billigste administrerte VPS-alternativene fra Media Temple, A Small Orange og Flywheel administrerte WordPress hosting.

Media Temples inngangsnivå VPS koster 55 dollar i måneden. Maskinvaremessig får du 2 GB minne, 30 GB lagringsplass og 2 TB båndbredde.

En billig appelsins billigste løsning er $ 20 per måned, men får bare 1 GB minne, 20 GB lagringsplass og 500 GB båndbredde. La oss bruke $ 30 per måned-løsning i dette eksemplet, da det vil gi deg 2 GB minne, 30 GB lagringsplass og 1 TB båndbredde (noe som betyr at serverne bare skiller seg når det gjelder båndbredde).

Flywheels startnivåløsning er $ 30, men den mangler serverkraft, så la oss se på neste nivå opp som er $ 75 i måneden. Dette får deg 1 TB båndbredde (eller 100 000 månedlige besøk) og 20 GB plass. Minne vises ikke, men siden servere er innstilt på WordPress, vil det sannsynligvis ikke være noe problem.

Basert på en månedlig pris har vi en løsning på $ 30, $ 55 og $ 75. Det er en forskjell på 250%, og ikke mellom low- og high-end-løsninger, men mellom low-end løsninger fra forskjellige selskaper. La oss grave litt dypere!

Det viser seg at Media Temple tilbyr automatiserte sikkerhetskopier, og sikkerhet og malware skanninger inkludert i prisen. En liten appelsin inkluderer ikke disse i prisen; Du må betale separat for disse. Automatiserte sikkerhetskopier vil koste $ 5, og du må betale hele 100 dollar ekstra for å få skanning av sikkerhet og malware. Selvfølgelig får du massevis av andre funksjoner også taklet for de hundre dollar, så sammenligningen er ikke helt rettferdig. Likevel er det fortsatt potensielt 105 dollar mer.

Flywheel-planen på 75 dollar inkluderer faktisk sikkerhetskopier, overvåking, sikkerhetsskanninger og alt det gode. For å få de samme administrasjonsfunksjonene på Media Temple, må du få den $ 249 / måneden fullstyrte løsningen (som også inkluderer on-demand-tjenester og er grunnen til at den er betydelig dyrere) og over på A Small Orange betaler du minst $ 135. Dollar for dollar får du mest ut av svinghjulet, men du er – selvfølgelig – begrenset til å kun kjøre WordPress.

Dette eksemplet viser veldig tydelig at hvis du har et WordPress-basert nettsted, vil administrert WordPress-hosting sannsynligvis være det beste valget. I et nøtteskall: Administrert hosting tilbyr en langt overlegen opplevelse av generell hosting, så lenge du har det bra med tap av fleksibilitet.

Konklusjon

Forhåpentligvis er forskjellene mellom administrert og ustyrt hosting nå mye tydeligere, og du har også fått en grunnleggende forståelse av de forskjellige spesifikke tjenestene som administrert hosting innebærer.

Du vil sannsynligvis ikke kunne velge din nye vert i løpet av de neste ti minuttene, men du bør i det minste nå vite hva slags spørsmål du trenger å stille. Lykke til og gi oss beskjed hvis du har en spesielt god eller dårlig opplevelse med en bestemt vert!

Til slutt, hvis du i det hele tatt er forvirret eller nysgjerrig på hvordan delt hosting stabler opp mot administrert hosting laget spesielt for WordPress (dvs. administrert WordPress-hosting), kan du lese ‘Shared vs Managed WordPress Hosting – How To Select The Right Service’

Nyt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map