Kinsta, WP Engine или маховик – три от най-добрите сравнени хостинг на WordPress в сравнение!


Kinsta срещу Flywheel срещу WP Engine е непрекъснато съперничество в света на управлявания хостинг на WordPress. Всяка компания има своите плюсове и минуси, всяка има малко по-различно настроение и всяка има за цел да привлече малко по-различен тип клиент.

Нека да настроим нещата направо, като погледнем какво носят тези три играчи на масата и как можете да избирате между тях. Кой трябва да изберете за вашия сайт: Kinsta, маховик или WP Engine? Нека да разгледаме.

Предисторията на Kinsta срещу Flywheel срещу WP Engine

Преди да влезем в ниско-зърнестия и да погледнем под капака на всеки от тези хостове, нека да обобщим бързо какво означава управлявания хостинг на WordPress и какво прави нашите кандидати добър избор – особено ако търсите надежден хост за следващия ви уебсайт WordPress.

Честно казано, понятието „управляван хостинг на WordPress“ се изобилва много в наши дни и в някои случаи всъщност не означава много на практика.

Много хостинг компании разбраха, че само използването на етикета „WordPress“ в техните маркетингови материали носи допълнителни очни ябълки към иначе стандартните им споделени хостинг предложения. По същество това доведе до това, че управляваното хостинг пространство на WordPress става малко напоено и много потребители вече не са сигурни на кого да се доверят, когато видят рекламата на хостинг платформа като „оптимизирана за WordPress“.

Е, няма такъв проблем с тези три доставчика: И трите са истинската сделка.

 • WP двигател са един от пионерите на управлявания хостинг пазар на WordPress – те предлагат планове, оптимизирани за WordPress от самото начало. Понастоящем те са разработили своя продукт до степен, в която целят да служат като своеобразна платформа за цифрово преживяване на WordPress (техните собствени думи – повече за това по-долу), а не само за хостинг доставчик.
 • Kinsta са новодошли на хостинг пазара на WordPress – с какво да предложат! Техният подход ми напомня на WP Engine, когато за първи път започнаха.
 • маховик са най-евтино управляваният хост на WordPress от трите (и всъщност компанията, която използваме, за да хостваме този много уебсайт. Те предлагат редица уникални функции специално за дизайнери и агенции, фокусирани върху уеб дизайна. И поради ниската си входна цена , те също така привличат собственици на сайтове, които иначе биха избрали по-евтин споделен хостинг план – канят ги в света на управлявания хостинг на WordPress на много достъпна цена.

Ето как тези компании се изправят една срещу друга въз основа на няколко ключови критерия:

Kinsta срещу Flywheel срещу WP Engine в детайли

Преминете към секция: �� Цени | �� Характеристики | �� WordPress Perks | �� Лесна употреба | �� Изпълнение | �� Окончателна присъда

�� 1. Цени

Цената е фактор номер едно за повечето хора, когато купуват буквално нещо. Това е напълно разбираемо. Без значение колко по-добро може да бъде Решение А от Решение Б, няма значение дали не можете да си го позволите.

Така че, нека разгледаме темата за цените преди всичко друго.

И направо от портата има проблем. Всяка компания има многобройни планове и представянето им всички в една таблица или списък би било нечетливо. Затова вместо това нека разделим нещата на нива.

За всяка компания ще сравним цените на:

 • входно ниво: (за един сайт)
 • средно ниво (за три до пет сайта)
 • разширено (за десет сайта или повече).

Имайки това предвид, ето разликите в цените между трите компании:

Таблица (a): Kinsta срещу Flywheel срещу WP Engine за хостинг на Влизане

Kinsta
маховик
WP двигател

Цена$ 30$ 15$ 35
сайтове111
Месечни посещения20000500025000
Дисково пространство5GB5GB10GB
Bandwidthнеограничен250GB50GB
Безплатна миграция на сайтнYY
SSLYYY
CDN50 GB включениплюс $ 10 на месецY

Таблица (б): Kinsta срещу Flywheel срещу WP Engine за хостинг на MID-TIER

Kinsta
маховик
WP двигател

Цена$ 100$ 100$ 115
сайтове3105
Месечни посещения100000150000100000
Дисково пространство10GB40GB20GB
Bandwidthнеограничен4TB200GB
Безплатни миграции на сайтовесамо за един сайтYY
SSLYYY
CDN200GB включениплюс $ 10 на месец на сайтY

Таблица (в): Kinsta срещу Flywheel срещу WP Engine за ДОПЪЛНИТЕЛНИ планове

Kinsta
маховик
WP двигател

Цена$ 200$ 100$ 290
сайтове101015
Месечни посещения250000150000400000
Дисково пространство20GB40GB30GB
Bandwidthнеограничен4TB400GB
Безплатни миграции на сайтовесамо двеYY
SSLYYY
CDN300GB включениплюс $ 10 на месец на сайтY

* Цените, представени по-горе, се прилагат, когато плащате месечно. Всяка компания има някои отстъпки, ако плащате за цялата година напред.

Нещо, което става очевидно веднага, е, че има много разлики в тези таблици и няма ясен победител, когато вземем предвид всички параметри.

Дори и да искате да хоствате само на един уебсайт, решението ви все още може да бъде трудно в зависимост от мащаба на трафика, който очаквате или дисковото пространство, за което знаете, че ще консумирате..

Въпреки това, както виждате, евтиният платформа от трите, за да започнете са маховик. Тяхното ниво на входно ниво е половината от цената на другите две компании. Очевидно има някои ограничения с това – главно техните 5000 посетители месечно.

Докато съм на това, маховик казват те нямат такси за натрупване, но нямам опит как това работи конкретно. Не си представям, че просто ще преглътнат допълнителните посещения над лимита на плана ви. Вероятно ще бъдете подканени да надстроите до по-висок план, което има смисъл.

Ако тези 5 000 месечни посетители не са ви достатъчни, Flywheel има допълнителни планове за един сайт с повече място:

 • 30 долара на месец – 25 000 посещения | 10GB диск | 500GB честотна лента
 • 75 долара на месец – 100 000 посещения | 20GB диск | 1TB честотна лента

Говорейки за таксите за излишък, ето как те играят с другите две компании:

 • Kinsta: $ 1 на 1000 посещения над капачката на плана ви
 • WP Engine: $ 2 на 1000 посещения

Да, четете това право, WP Engine зарежда два пъти повече от Kinsta.

Това, което можете също да видите в таблиците по-горе, е, че Kinsta предлага „неограничена“ честотна лента. Това е така, защото Kinsta не проследява пропускателната способност сама по себе си. Ценообразуването им се базира на общия брой уникални посещения всеки месец, а не на количеството данни, които посещенията преместват по кабела.

Преминавайки към хостинга от средната степен (таблица Б), нещата са приблизително в същия диапазон.

 • Ако искате да стартирате три сайта на WordPress, можете да го направите с всеки хост на една и съща цена.
 • Пет сайта? Това ще бъде много по-евтино с WP Engine и Flywheel. За да стартирате пет сайта с Kinsta, се нуждаете от техния план „БИЗНЕС 2“, който е 200 долара на месец.

Ако се интересувате от хостинг на десет или повече сайтове (таблица C), ще бъдете изкушени от предлагането на Flywheel. Да можете да хоствате десет сайта за 100 долара на месец при управлявана настройка на хостинг е много интригуващо. Flywheel целят този план към фрийлансъри, създаващи сайтове за клиенти, което е много интересно предложение.

Хостингът на множество сайтове с WP Engine е най-скъпият – не само за десетте маркировки, но и напред оттам.

 • 20 сайта: маховик – $ 250 | Kinsta – $ 300 | WP двигател – 390 долара
 • 30 сайта: маховик – $ 250 | Kinsta – $ 400 | WP двигател – $ 590
 • 40 сайта: Маховик – по поръчка | Kinsta – $ 400 | WP двигател – 790 долара

Разбира се, получавате няколко страхотни функции с WP Engine за цената – която ще обсъдим скоро – но този номер сам по себе си е доста мащабен.

Освен това, интересното е, че Kinsta сега провежда промоция, при която получавате безплатни миграции на сайтове, ако идвате от Flywheel или WP Engine. Изглежда, те не се отчитат от броя на разрешените миграции на сайтове, както се вижда от таблици A, B и C.

�� 2. Основни характеристики

Основната идея зад управлявания хостинг на WordPress е да предостави на потребителя сървърна среда, която е конфигурирана специално за уебсайтове на WordPress и не позволява друг софтуер.

Освен това става въпрос за отдалечаване от това, което се случва с действителната сървърна машина, и вместо това ви дава по-лесен за използване интерфейс Накратко, забравете за cPanel.

Имайки това предвид, очаквам офертите на Kinsta, Flywheel и WP Engine да отразят тези идеи:

2.1. Основни хостинг параметри

Ето как се развиват нещата, започвайки с някои общи характеристики:

Kinsta
маховик
WP двигател

Ежедневно архивиранеYYY
многосайтовоYYY
постановкаYYY
SFTPYYY
Безплатни миграцииДа, но в зависимост от планаYY автоматизиран
HTTP / 2YYY
Безплатен SSLYYY
SSHYнн
поддържа24/7M-F от 9:00 до 17:00 CDT24/7
Git IntegrationYнY
CDNY ограничена честотна лентаY допълнително платенY

Да го заявя ясно: Всичко е там. И точно това очаквате да бъдат нещата. В края на краищата това е първокласен хостинг на WordPress, а не вашият споделен сървър, работещ на мелницата.

Като оставим настрана всички тези „дрожди“, единствените разлики се открояват:

 • Kinsta изглежда е единствената платформа тук, предлагаща SSH достъп.
 • Поддръжката на маховика не е достъпна 24 часа в денонощието, което може да е проблематично за тези, които не живеят в САЩ.
 • Маховикът е и единственият без вградена Git интеграция.
 • Миграцията на сайта с WP Engine се извършва автоматично, а не от техник. Значение понякога нещата може да не работят, ако вашият сайт е нестандартна.
 • Безплатните миграции на сайтове с Kinsta са ограничени до по-малко от общия брой разрешени сайтове във вашия план.
 • Kinsta също така ограничава безплатния CDN трафик, който можете да прехвърляте, от 50 GB за плана на входно ниво. Таксата за натрупване на CDN трафик е $ 0,10 за GB.
 • CDN е платена допълнителна цена с Flywheel – 10 долара на месец на сайт.

С основните неща извън начина, ето още информация за сървърната инфраструктура на всяка от компаниите:

2.2. Сървъри и центрове за данни

Ето кой управлява сървърите с Kinsta, Flywheel и WP Engine:

 • Kinsta – Google Cloud Platform
 • Flywheel – собствена и Google Cloud Platform
 • WP Engine – Google Cloud Platform и Amazon AWS

И сега наличните местоположения на сървъра:

Kinsta
маховик
WP двигател
Белгия;
Франкфурт, Германия;
Лондон, Великобритания;
Холандия;
Финландия;
Мумбай, Индия;
Сингапур;
Тайван;
Токио, Япония;
Сидни, Австралия;
Сао Пауло, Бразилия;
Монреал, Канада;
Айова, САЩ;
Орегон, САЩ;
Вирджиния, САЩ;
Южна Каролина, САЩ;
Лос Анджелис, Калифорния, САЩ
Сингапур;
Торонто, Канада;
Амстердам, Холандия;
Франкфурт, Германия;
Лондон, Великобритания;
Ню Йорк, САЩ;
Сан Франциско, САЩ
Белгия;
Ирландия;
Лондон, Великобритания;
Франкфурт, Германия;
Тайван;
Сидни, Австралия;
Токио, Япония;
Монреал, Канада;
Айова, САЩ;
Вирджиния, САЩ;
Южна Каролина, САЩ;
Орегон, САЩ;
Охайо, САЩ

Бележки за местоположението на центровете за данни за Kinsta, Flywheel и WP Engine:

 • Покритието на Kinsta изглежда най-впечатляващо, с някои добри места не само в САЩ, но и в цяла Азия и Европа.
 • На маховика липсва център за данни в Австралия и имат само едно място в Азия.
 • WP Engine предлага добра карта като цяло. Нищо не липсва.

Освен това си струва да се отбележи, че Flywheel работят с Google Cloud за внедряване на нов набор от хостинг пакети. По време на писането, сървърната инфраструктура на Flywheel беше тяхна собствена, но това се променя, докато четете това.

В работата има нови хостинг планове със свежи функции и някои подобрения в сравнение със стандартните планове, по-специално:

Нови планове на маховика

�� 3. Функции и предимства, специфични за WordPress

Сега, нека отделим малко време, за да обсъдим това, което най-вероятно ви е най-интересно: Има ли специфични за WordPress функции, предлагани от тези компании, които наистина биха им спечелили етикет „управляван хостинг на WordPress“?

Краткият отговор е да, има. Но всяка компания подхожда към темата от различен ъгъл. Освен, разбира се, от факта, че можете да хоствате само сайтове на WordPress с тях.

3.1. Kinsta

Kinsta са най-младата компания в това сравнение. С това те сякаш са намерили своята ниша в това да са едновременно удобни за използване и мощни.

Когато използвате Kinsta, става очевидно, че те се стремят да улеснят живота ви като собственик на уебсайт възможно най-лесно – от техническа гледна точка – така че не е нужно да се притеснявате за нещата от сървъра. Но в същото време можете да се възползвате от неща като архивиране дори толкова често, колкото на всеки шест часа, CDN интеграция, Cloudflare Railgun, Elasticsearch, Redis и други.

Що се отнася до специфичните функции на WordPress, заслужава да се отбележи тяхната мултисайтова способност с картографиране на домейни и добри механизми за архивиране с 14 до 30-дневно задържане на архивиране. Можете да прегледате всички резервни копия в потребителския панел, а те всъщност са цели снимки, използвайки контейнери, а не стандартни архиви на база данни и файлова система.

Kinsta архивиране

Има и лесна за използване постановка – можете да създадете копие на сайта си с няколко кликвания, да тествате нови функции и плъгини и след това да избутате сайта, ако ви харесва резултатът (или го запишете).

Kinsta също следи инсталираните ви WordPress плъгини и ви уведомява дали някой от тях се нуждае от вашето внимание.

Kinsta плъгини

Не на последно място, вие получавате WP-CLI интегриран от самото начало, което е полезно, ако предпочитате по-директен начин за взаимодействие с вашия WordPress сайт.

Ако влизате със съществуващ сайт, в главната странична лента има удобно меню за миграции. Можете да заявите миграции на отделни сайтове и в зависимост от това къде е миграцията (миграциите от WP Engine и маховика са безплатни независимо от вашия план), може да се наложи да я заплатите отделно.

Говорейки за създаване на нови сайтове, това също е много лесно да се направи. Получавате бутон „Добавяне на сайт“ в потребителския панел. Можете да зададете своите вход и пароли, да свържете име на домейн и да изберете местоположение на сървъра и сте готови. След като попълните няколко формуляра, в потребителския панел ще видите нов екземпляр на WordPress. Kinsta изброява важните подробности за връзката на едно място.

Уебсайт на Kinsta централен

3.2. маховик

Основният акцент на маховика несъмнено е върху лекотата на използване. Плюс това, те определиха най-важните функции за всеки тип потребители и доставиха тези, които се провалят.

Например, ако сте на свободна практика, Flywheel ви помага, когато е време да предадете сайта на клиента си. Можете да кажете на Flywheel да започне да ги таксува вместо вас, като ефективно се отстранява от всякакви други сделки след приключване на проекта.

Ако искате да направите стъпка по-нататък, можете да получите един от основните планове на Flywheel, поставете бял етикет на Flywheel върху всичко и започнете да продавате хостинг на вашите клиенти.

Още една вълнуваща характеристика на Flywheel е възможността да се разработва локално вашия сайт чрез техния персонализиран инструмент – Local by Flywheel – и след това да го разгърне на жив сървър, когато е готов.

Ако влизате със съществуващ сайт, получавате и безплатни миграции. Плюс това, Flywheel работи с WordPress Multisite, ако имате нужда.

Има и автоматично архивиране, заедно с възстановяване с едно щракване, да не говорим за общите им персонализирани конфигурации за сървър на WordPress, плюс оптимизирано вградено кеширане.

Резервни копия на маховика

На всичкото отгоре Flywheel улеснява работата на вашия WordPress сайт благодарение на техните удобни превключватели за включване / изключване за неща като WP_CACHE (макар че само WP-Rocket е официално поддържан кешинг плъгин в платформата), WP_DEBUG и поставяне с едно щракване се даде възможност на.

Маховикът напредна

3.3. WP двигател

WP Engine не са съвсем оригиналният пионер на управлявания хостинг на WordPress – тази чест всъщност отива на Pagely. Те обаче са най-голямата хостинг компания в космическото пространство – с най-голямо пазарно споделяне.

Предложението на WP Engine се развива доста през годините. Етапът, на който се намират в момента, изглежда е насочен към привличане на по-широка клиентска база и вече не се преструва на бутиковият домакин на WordPress, в който бяха в миналото..

Дори миграциите на техните сайтове се извършват автоматично в днешно време, което има смисъл предвид мащаба на тяхната работа.

С една дума, те са основното хостинг на WordPress.

Но това не означава, че нямат нещо интересно да предложат. Обратно, те все още са в горната част на своята игра, когато става въпрос за оптимизирани за WordPress сървъри, заедно с персонализиран панел за управление на уебсайтове.

Получавате много бонуси, когато се регистрирате с WP Engine, включително:

 • добра структура на сцената с Dev, Stage и Prod среди
 • автоматизирани резервни копия
 • поддръжка за WordPress Multisite и други.

Плюс това, WP Engine предлагат основно всичко, което може да се счита за авангарда на хостинг технологията.

Като се има предвид, потребителският им панел е малко по-лесен от Kinsta или Flywheel и не е оптимизиран за мобилни устройства, което го прави малко смущаващ при първо влизане.

В същото време WP Engine правят много в общността на WordPress. Наскоро те се сдобиха с тематичния магазин StudioPress и оттогава вършат отлична работа, като го интегрират с предложението си. Всеки хостинг план на WP Engine сега ви дава достъп до 35 плюс плюс теми на StudioPress – включително техния флагман, рамката Genesis. Ако си спомням правилно, закупуването на рамката отделно струва 60 долара – и отделните подтеми често надхвърлят марката от 100 долара. Ето, тук има някаква реална стойност и сериозен фактор, който трябва да вземете предвид, когато избирате между Kinsta, Flywheel и WP Engine.

Още по-наскоро WP Engine придоби Array Themes, заедно с техните атомни блокове и Gutenberg News. WP Engine очевидно искат да влязат в новата ера на Гутенберг на WordPress. Трябва да започнем да виждаме скоро продуктите на Array, интегрирани в предлагането на WP Engine.

В същото време обаче, WP Engine е известно, че ограничава някои от нещата, които можете да направите със своя WordPress сайт. Основно, предотвратяване на използването на някои (качествени) приставки.

�� 4. Лесна употреба

Опитът ви с Kinsta, маховик или WP двигател започва почти по същия начин. След като преминете през стандартен процес на регистрация, получавате достъп до наскоро зададения си потребителски акаунт.

Ключовото тук е, че не виждате нито един от познатия cPanel подобен интерфейс или друг потребителски интерфейс, който споделена хостинг платформа може да ви предложи. Вместо това можете да взаимодействате със сървъра си чрез напълно персонализиран интерфейс, който има за цел да ви отдели от нещата, които се случват под капака.

Що се отнася до това колко лесно е да се използва всичко това, маховикът е номер едно за мен, след това Kinsta, а след това WP Engine. Но вие можете да бъдете съдия: Ето как изглеждат най-често срещаните панели с всяка от платформите:

Основното табло

Kinsta:

Kinsta табло

маховик:

Табло за маховик

WP двигател:

WP Engine табло

Индивидуален изглед на сайта

Kinsta:

индивидуален сайт Kinsta

маховик:

индивидуален сайт маховик

WP двигател:

отделен сайт WP Engine

Мигриране на сайт

Kinsta:

миграции Kinsta

маховик:

миграции маховик

WP Engine има автоматизирани миграции, така че процесът е малко по-различен там. Тя включва инсталиране на персонализиран плъгин на сайта, към който искате да мигрирате, и след това свързване с вашата настройка на WP Engine. Прочетете повече за това тук.

анализ

Kinsta:

аналитика Kinsta

маховик:

аналитичен маховик

WP двигател:

аналитика WP Engine

Не изглежда, че WP Engine има какъвто и да е друг модул за статистика освен този, който се вижда на таблото за управление.

Архивите

Kinsta:

архивиране Kinsta

маховик:

архивирайте маховика

WP двигател:

архивира WP Engine

постановка

Kinsta:

постановка Кинста

маховик:

постановка на маховик

WP двигател:

поставяне на WP Engine

WP Engine изглежда имат различни интерфейси за поетапно изпълнение в зависимост от вида на плана, който имате. В моя случай това, което е на разположение, е организиране чрез wp-администратора. Ето и другата опция.

Отново този раздел е предназначен да ви покаже някои от различните секции на интерфейса, предлагани от всяка компания. Може би един от тях се откроява като нещо, което бихте искали да използвате.

�� 5. Изпълнение

Анализът на работата на Kinsta, Flywheel и WP Engine може да бъде сложен, когато имате само един сайт, настроен на всеки – както аз. Така че вместо да ви казвам с каква скорост се зарежда всеки от сайтовете ми, позволете ми да се обърна към данните на ReviewSignal, който има по-голяма извадка от сайтове за разглеждане.

Да започнем с таблицата:

Сравнени са производителностите на Kinsta срещу Flywheel и WP Engine

Kinsta
маховик
WP двигател

Максимално време за реакция10.015.611.5
Средно време за реакция0.3552.4150.509
Съотношение на общите грешки към общите заявки0.001%30.949%0.041%
Средна производителност (MB / s)11.886.5664.19
Uptime10010099.95
PHP Bench резултат8.8539.73110,766
WP Bench резултат1036555418

Забележки:

 • PHP Bench score е показател за ефективност, показващ колко добре PHP код работи на сървър; по-ниско е по-добре
 • Оценката на WP Bench е подобна, но конкретно за WordPress (тя може да варира много според архитектурата на базата данни и дали базата данни работи локално или не); по-високо е по-добре
 • Средната пропускателна способност (MB / s) е мярка за това колко данни могат да бъдат изпращани до инфраструктурата на хоста в секунда; по-високо е по-добре

Като цяло, въз основа на данните, с които разполагаме, Kinsta са победителите от трите представяния. По-добри са в почти всички показатели. Имайте предвид обаче, че тестовете са извършени за различни ценови точки при всяка от компаниите.

Още едно нещо, което се откроява е, че маховикът показва значителен брой грешки по отношение на общия брой заявки. Това не е задължително да е проблем за всички потребители, но това означава, че платформата може да се бори при по-голямо натоварване. Въпреки че, отново, не е като Flywheel да пускат на пазара на потребители с високо натоварване.

�� Окончателна присъда

Както при повечето продукти, които са по вид сложни по своята същност – които управлява хостинг на WordPress със сигурност е – трудно е да посочите един победител сред трите: Kinsta срещу Flywheel срещу WP Engine.

Като се казва, аз си имам любими:

 • Например, ако получавате по-малко от 5000 посетители месечно и искате да преместите сайта си на управляван хостинг на WordPress, за да видите колко по-добър е опитът в сравнение със споделения хостинг, вероятно ще изберете Flywheel.
 • Ако получавате някъде в обхвата от 20 000 посещения на месец, в крайна сметка ще плащате приблизително същото с всяка компания от този списък – 30 долара или около това. Kinsta обаче предлага повече местоположения в центъра за данни от останалите, 24/7 поддръжка и приятен потребителски панел – със сигурност по-лесен за използване от WP Engine.
 • И накрая, ако сте на свободна практика, който иска да влезе в хостинг препродажба или който просто иска нещата да са по-лесни при работа с клиентски сайтове, Flywheel изглежда като по-добро решение, тъй като имат вградени функции за тази цел.

И все пак, най-добрият път, който трябва да предприемете, когато вземате своето решение, е да преминете отново през всеки от секциите по-горе и да обърнете специално внимание на информацията вътре в таблиците. Вижте колко струва да хоствате X сайтове, какъв трафик можете да приемете, какви центрове за данни можете да изберете, какви други функции получавате и т.н..

�� Допълнително четене

 • Ако искате да разгледате по-широко света на управлявания хостинг на WordPress, ето нашето голямо сравнение на осем видни компании в това пространство (включително Kinsta, Flywheel и WP Engine).
 • Ето нашия задълбочен преглед на Kinsta.
 • Ето нашия задълбочен преглед на маховика.
 • Ето нашия задълбочен преглед на WP Engine.

Използван / използван или мислиш да използваш някой от тези три хоста? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me