Kinsta vs WPEngine – Welke biedt de best beheerde WordPress-hosting?

WordPress aanbiedingen


WP Engine en Kinsta zijn twee van de populairste namen in beheerde WordPress-hosting – wat precies het type hosting is dat u zou moeten overwegen als u een winstgevende website wilt hebben. Maar wat is het beste? En welke moet je kiezen? Dit zijn de vragen die we u in deze vergelijking zullen helpen beantwoorden – met behulp van enkele echte snelheid- en prestatietests

Zowel Kinsta als WP Engine hebben plannen boordevol functies en positieve reputaties, terwijl ze ook vergelijkbare prijsstrategieën delen, wat het kiezen ervan erg moeilijk maakt – althans op het eerste gezicht. Tegen de tijd dat je deze vergelijking hebt gelezen, heb je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen welke van de twee je moet kiezen.

Om ervoor te zorgen dat u volledig op de hoogte bent, zullen we niet alleen de functies en gebruikerservaring van deze twee hosts vergelijken – we zullen ook de laadtijden van twee speciaal opgezette testsites opnemen, evenals hun respectieve uptime en prestatiebewaking resultaten. Deze resultaten zullen laten zien hoe goed elke host omgaat met meerdere bezoekers die tegelijkertijd de sites bezoeken, en de resulterende impact die dit heeft op de snelheid van de site.

Laten we erin duiken …

Kinsta- en WP Engine-hostingpakketten op instapniveau

Kinsta en WP Engine bieden beide een breed scala aan hostingplannen voor WordPress-websites die geschikt zijn voor alle soorten projecten – van eenvoudige blogs tot grote bedrijfssites. Dus, ongeacht de grootte van uw site en het publiek, beide hosts moeten een plan hebben dat aan uw vereisten voldoet.

WPEngine - Startpagina

Hoewel deze handleiding de bedrijven als geheel behandelt, hebben we voor de prestatietests en de evaluatie van functies de instapplannen van beide hosts vergeleken. Hierdoor kunnen zelfs lezers met een lager budget een goed inzicht krijgen in welke de best beheerde WordPress-hosting biedt.

Kinsta - Homepagina

Dus met dat in gedachten zijn de belangrijkste details van de instapplannen die in deze WP Engine en Kinsta-vergelijking worden gebruikt:

 • Kinsta Starter-abonnement: $ 30 per maand voor één WordPress-website, 10 GB opslag, 20.000 bezoeken per maand en 50 GB aan CDN-gebruik.
 • WP Engine Startup-abonnement: $ 35 per maand voor één WordPress-website, 10 GB opslag, 25.000 bezoekers per maand en 50 GB bandbreedte.

Als het gaat om toegestane bandbreedte, is de WP Engine 50 GB-vergoeding van toepassing op serverbandbreedte, terwijl Kinsta geen limiet voor serverbandbreedte heeft, hoewel ze wel een acceptabel gebruiksbeleid hebben. In plaats daarvan is de toeslag van 50 GB op het Kinsta Starter-abonnement van toepassing op CDN-gebruik.

Zowel WP Engine als Kinsta bieden kortingen als je jaarlijks betaalt, waardoor je in feite twee maanden gratis hosting krijgt als je ervoor kiest om een ​​jaar vooruit te betalen.

Hoewel er niet veel is om Kinsta en WP Engine te scheiden als het gaat om de belangrijkste functies die hierboven zijn vermeld, zijn er eigenlijk enkele belangrijke verschillen tussen deze twee hosts die we nu zullen benadrukken.

WP Engine vs Kinsta Extra kosten

Zowel Kinsta als WP Engine stellen limieten in voor het aantal bezoeken dat uw site kan ontvangen en hoeveel bandbreedte het kan verbruiken. Als u deze maandelijkse limieten overschrijdt, worden de volgende extra kosten in rekening gebracht:

 • Kinsta: $ 1 voor elke 1.000 extra maandelijkse sitebezoeken en $ 0,10 voor elke extra GB aan gebruikte CDN-bandbreedte.
 • WP Engine: $ 2 voor elke 1.000 extra maandelijkse sitebezoeken, maar geen extra kosten voor bandbreedte.

WP Engine zal klanten nooit vertragen of hun site offline halen als de vergoeding wordt overschreden of als er een verkeerspiek optreedt. Als u echter constant uw limieten overschrijdt, raden ze u aan te upgraden naar een hoger plan. Kinsta zal de toegang tot je site ook niet beperken voor regelmatige overschrijdingen, maar als er een extreme overschrijding optreedt, kunnen ze je site offline halen totdat het probleem is opgelost.

Met beide hosts kunt u uw bezoek en toegestane bandbreedte volgen vanuit uw dashboard, en hopelijk helpt u verrassingsoverschotten te voorkomen.

Analytics-dashboard

Beide hosts geven je een goed inzicht in je gebruik, hoewel Kinsta wel wat meer informatie geeft dan WP Engine.

Met de financiële details uit de weg, laten we eens kijken wat elke host te bieden heeft voordat we bij de resultaten van de prestatietests komen.

Kinsta vs WP Engine Belangrijkste kenmerken

Enkele van de voordelen van het kiezen van managed WordPress-hosting van bedrijven zoals Kinsta of WP Engine zijn onder meer een snellere sitesnelheid, toegang tot deskundig ondersteunend personeel, robuustere beveiliging en nuttige functies die normaal niet worden aangetroffen in goedkopere shared hosting-abonnementen.

Hier zijn enkele redenen om WP Engine en Kinsta te overwegen, en de verschillen die je zullen helpen om een ​​definitieve beslissing te nemen.

Beheerde WordPress Cloud Hosting

Om je een state-of-the-art infrastructuur te bieden, bieden zowel Kinsta als WP Engine nu cloudhosting aan in samenwerking met het Google Cloud Platform. Dus of je nu kiest voor WP Engine of Kinsta, je website wordt daadwerkelijk gehost op het Google Cloud Platform.

Dankzij het bijna oneindig schaalbare karakter van de cloudhosting van Google heeft uw website altijd toegang tot de bronnen die hij nodig heeft. Je hebt echter altijd rechtstreeks contact met Kinsta of WP Engine voor alles, inclusief facturering, websitebeheer, gebruikersondersteuning en meer.

Hoewel deze vergelijking tussen WP Engine en Kinsta is gericht op de instapplannen van deze twee hosts – die beide het Google Cloud Platform gebruiken – is het vermeldenswaard dat de eersteklas speciale gehoste plannen van WP Engine u de mogelijkheid bieden om Amazon te gebruiken Web Services-platform voor uw website. Een voordeel hiervan is dat u kunt kiezen uit meer datacenterlocaties – op voorwaarde dat u bereid bent om de hogere prijs te betalen voor de duurdere speciale plannen van WP Engine.

Voor de meeste lezers van deze vergelijking zouden de plannen die het Google Cloud Platform gebruiken echter voldoende bronnen moeten bieden.

Voordelen van WordPress Cloud Hosting

Een goede reden om cloudhosting te overwegen, is dat de bronnen die beschikbaar zijn voor uw website automatisch of handmatig kunnen worden verhoogd of geschaald door uw host, indien nodig.

Dit in tegenstelling tot meer traditionele hosting, waarbij uw website mogelijk moet worden verplaatst naar een server met een hogere specificatie tijdens het upgraden, wat mogelijk kan leiden tot downtime en onderbreking. Deze migratie naar een server met hogere prestaties kan niet alleen verstoring veroorzaken, maar moet ook worden ingepland. Met cloudhosting zijn de extra bronnen bijna onmiddellijk toegankelijk voor uw site – indien nodig – waardoor cloudhosting ideaal is voor het afhandelen van onverwacht verkeer pieken, evenals die momenten waarop u naar een hoger plan moet overstappen maar geen downtime wilt ervaren.

Hoewel er veel goede WordPress-cloudhostingproviders zijn, betekent het kiezen van Kinsta of WP Engine dat je een ervaren WordPress-hostingbedrijf hebt dat voor je website zorgt, terwijl je ook gebruikmaakt van de bijna eindeloze bronnen van het Google Cloud Platform.

Content Delivery Network

Naast het hosten van uw website in de cloud, bieden zowel WP Engine als Kinsta toegang tot een content delivery-netwerk of een CDN als onderdeel van hun instapplannen.

Schakel CDN in WP Engine in

Beide hosts bieden optionele CDN-integratie die met een paar klikken kan worden ingeschakeld.

Daarom, als u ervoor kiest om de CDN in te schakelen, worden uw websitebestanden op meerdere locaties over de hele wereld opgeslagen. Wanneer een bezoeker vervolgens uw website bezoekt, worden die bestanden geserveerd vanaf de locatie die zich het dichtst bij die bezoeker bevindt. Omdat de bestanden minder reisafstand hebben dan met een website die geen CDN gebruikt, zouden uw bezoekers snellere laadtijden moeten ervaren. Niet alleen dat, maar als uw websitebestanden op meerdere locaties zijn opgeslagen, wordt redundantie toegevoegd, waardoor perioden van onbeschikbaarheid kunnen worden verminderd als één datacenter offline gaat.

Onze gids voor contentleveringsnetwerken voor WordPress-gebruikers legt dit in meer detail uit, maar het is zeker de moeite waard om te hebben.

Schakel CDN in Kinsta in

Het inschakelen van de optionele CDN-integratie met beide hosts is heel eenvoudig.

Met zowel WP Engine als Kinsta kun je de CDN met slechts een paar klikken inschakelen vanuit je accountgebied. Als het eenmaal is ingeschakeld, hoeft u niets anders te doen en de service regelt alles voor u. Als het gaat om welke CDN elke host gebruikt, heeft Kinsta samengewerkt met KeyCDN terwijl WP Engine MaxCDN gebruikt, hoewel je vrij bent om je eigen CDN-arrangementen te maken als je dat liever hebt.

Migratie van WordPress-websites

Als u overweegt een bestaande WordPress-website naar Kinsta of WP Engine te verplaatsen, is het goede nieuws dat beide hosts het heel gemakkelijk maken om uw site naar hun platform te migreren.

Kinsta migreert je WordPress-website gratis naar hun servers als onderdeel van hun plannen, inclusief onbeperkte migraties als je meerdere WordPress-websites wilt verplaatsen van specifieke hosts, waaronder WP Engine, Flywheel en DreamHost. WP Engine biedt geen migratieservice.

Afgezien van de gratis migratie die door Kinsta wordt aangeboden, is het handmatig overzetten van een WordPress-website naar deze hosts heel eenvoudig. Aangezien beide hosts ofwel een interne migratieplug-in (WP Engine) of een aanbevolen tool van derden (Kinsta) hebben, samen met gedetailleerde instructies, zou het hele proces soepel moeten verlopen.

WordPress-thema’s

Sinds de overname van StudioPress krijgen WP Engine-klanten nu toegang tot 37 premium WordPress-thema’s voor hun websites, waardoor dit misschien wel het grootste verschil is tussen Kinsta en WP Engine.

StudioPress-thema's

Enkele van de premium WordPress-thema’s van StudioPress die WP Engine-klanten zonder extra kosten kunnen gebruiken.

Met prijzen van de meest populaire WordPress-thema’s vanaf ongeveer $ 60, en sommige van de StudioPress-thema’s die beschikbaar zijn voor WP Engine-klanten die tot $ 129 kosten, kan het krijgen van een thema zonder extra kosten een aanzienlijke besparing opleveren – op voorwaarde dat je er een kunt vinden die geschikt voor uw website onder de beschikbare opties.

Helaas hebben Kinsta geen thema’s in hun hostingplannen. Er zijn echter nog steeds genoeg goede gratis thema’s.

Toegang tot deskundige WordPress-ondersteuningsmedewerkers

Een ander belangrijk kenmerk van goed beheerde WordPress-hosting is toegang tot deskundig ondersteunend personeel. Aangezien bedrijven zoals Kinsta en WP Engine alleen WordPress-websites hosten, is hun ondersteunend personeel zeer ervaren als het gaat om het verzorgen van dit type site. In tegenstelling tot generieke hosting, moet u, wanneer u contact opneemt met Kinsta of WP Engine, altijd verbonden zijn met iemand die weet hoe WordPress-gebruikers het beste kunnen worden ondersteund.

Er zijn echter enkele verschillen in de manier waarop u contact kunt opnemen met het ondersteunend personeel van Kinsta en WP Engine dat belangrijk voor u kan zijn, afhankelijk van uw voorkeuren:

 • Kinsta-ondersteuningsopties: 24/7 livechat en tickets voor alle abonnementen, maar geen telefonische ondersteuning.
 • Ondersteuningsopties voor WP Engine: 24/7 live chat voor alle abonnementen, 24/7 telefonische ondersteuning voor alle abonnementen behalve het instapmodel Startup, en tickets alleen beschikbaar voor eersteklas aangepaste speciale abonnementen.

Ondanks de hierboven geschetste verschillen, hebben beide hosts tijdens het testen voor deze vergelijking een goede mate van ondersteuning geboden.

Live Chat-ondersteuningskanaal van Kinsta

Beide hosts bieden 24/7 ondersteuning via live chat op hun instapplannen.

Hoewel basistaken zoals het opzetten van een nieuwe WordPress-website, het migreren van een bestaande site en het verwijzen van een domein naar de accounts, zonder problemen werden uitgevoerd, kon ik tijdens het testen enkele problemen veroorzaken waardoor ik contact moest opnemen met de WP Engine en Kinsta ondersteunend personeel.

Deze problemen zijn ontstaan ​​na het maken en verwijderen van nieuwe WordPress-sites, het experimenteren met verschillende migratieplug-ins, het uitproberen van meerdere domeinregistreerders en het in- en uitschakelen van de SSL-certificaten. Na een tijdje dit soort activiteiten te hebben uitgevoerd, begonnen de sites een aantal problemen te ervaren – voornamelijk te maken met de domeinen en naamservers.

Dit was een goede gelegenheid om het ondersteunend personeel van Kinsta en WP Engine uit te proberen, met wie ik contact opnam via de live chatkanalen die beschikbaar waren voor hun instapplannen. Hoewel sommige lezers er de voorkeur aan geven telefonisch contact op te nemen met het ondersteunend personeel – iets dat niet beschikbaar is op een van de WP Engine- of Kinsta-instapplannen – reageerden de live chat-kanalen voor beide hosts zeer snel en werden de problemen opgelost door de eerste mensen die ik verbinding maakte met. Bovendien, toen ik contact opnam met de ondersteuningsteams, duurde het maar een paar seconden voordat iemand reageerde.

Als het echter een dealbreaker is om telefonisch contact op te nemen met het ondersteunend personeel, moet u een van de WP Engine-plannen kiezen, afgezien van het instapmodel Startup. Kinsta biedt helemaal geen telefonische ondersteuning, maar ze bieden wel ondersteuning via e-mailtickets (naast livechat) voor alle plannen, terwijl met WP Engine-tickets gereserveerd zijn voor klanten met hun hoogste niveau.

Omgekeerd is telefonische ondersteuning beschikbaar voor alle goedkopere SiteGround gedeelde hostingplannen, waarover u meer kunt lezen in onze recente SiteGround-recensie.

Aangezien toegang tot deskundig ondersteunend personeel een van de belangrijkste verkoopargumenten is van managed WordPress-hosting, was het geruststellend om te zien dat zowel WP Engine als Kinsta de problemen snel en effectief hebben afgehandeld.

Geautomatiseerde en handmatige WordPress-website-back-ups

Een ander belangrijk kenmerk van premium WordPress-gerichte hosting is het aanbieden van een gebruiksvriendelijke back-uptool voor websites.

Kinsta en WP Engine zijn in dit opzicht geen uitzondering, aangezien beide hosts automatische dagelijkse website-back-ups bieden voor al hun plannen, en u de mogelijkheid bieden om handmatig een site-back-up te maken wanneer dat nodig is. Maar nogmaals, er zijn enkele belangrijke verschillen in hoe elke host deze functie biedt.

WP Engine Website Backup-punten

Met WP Engine kunnen de geautomatiseerde back-ups worden gedownload voor bewaring; met Kinsta moet je eerst handmatig een downloadbare back-up maken.

De back-ups of herstelpunten worden bewaard op de WP Engine- en Kinsta-servers en zijn beschikbaar via je accountdashboard, met de mogelijkheid om ze te downloaden voor bewaring. Hoewel je met WP Engine een van de bestaande back-ups in je dashboard kunt downloaden, moet je met Kinsta een afzonderlijke downloadbare back-up genereren. Met Kinsta kun je ook maar één keer per week een van deze downloadbare back-ups genereren.

Kinsta WordPress Website-back-ups

Kinsta-back-ups worden 14 dagen bewaard, terwijl WP Engines tot 40 back-ups in je dashboard bewaart.

De geautomatiseerde back-ups die Kinsta dagelijks maakt, worden 14 dagen bewaard, terwijl met WP Engine de laatste 40 dagelijkse automatische back-ups beschikbaar zijn. Bij het herstellen van de back-ups is je enige optie bij Kinsta om de volledige back-up te herstellen, terwijl je met WP Engine de database kunt opnemen in of uitsluiten van het back-upherstel. Beide hosts bieden u de mogelijkheid om met slechts een paar klikken een back-up te herstellen naar uw productiesite of staging-omgeving.

WP Engine Restore Backup-opties

WP Engine geeft je de mogelijkheid om de back-up met of zonder de database te herstellen, terwijl met Kinsta je enige optie een volledig herstel is.

Met WP Engine kunt u een gedeeltelijke back-up maken – iets dat handig kan zijn bij grote websites – zodat u bijvoorbeeld thema’s en plug-ins kunt uitsluiten. Deze optie is niet beschikbaar bij Kinsta, maar wanneer je een downloadbare back-up maakt, kan je hele site worden gedownload, waardoor het mogelijk is om handmatig bestanden uit het archief te verwijderen die je niet nodig hebt.

Opties voor gedeeltelijke back-up van WP Engine

Met WP Engine kun je een gedeeltelijke back-up maken, terwijl bij Kinsta de dichtstbijzijnde optie is om een ​​volledige back-up te downloaden en vervolgens te verwijderen wat je niet nodig hebt.

Het is van vitaal belang dat u eenvoudig op verzoek een back-up van uw website kunt maken (zoals voordat u de WordPress-software bijwerkt of een nieuwe plug-in activeert), dus het is goed om te zien dat beide hosts dit heel eenvoudig maken.

Hoewel beide hosts een functionele back-upservice bieden, heeft WP Engine bij het vergelijken van hun kenmerken en functionaliteiten enkele voordelen ten opzichte van Kinsta. Dit houdt onder meer in dat u uw back-upbestanden langer bewaart, zodat u bestaande back-upbestanden kunt downloaden en u meer controle krijgt over wat uw back-ups en herstelbewerkingen bevatten. Kinsta biedt je echter de mogelijkheid om te betalen voor de add-on voor uurlijkse back-ups, waardoor je extra herstelpunten krijgt om mee te werken.

WordPress Staging-websites

Met beide hosts kunt u een staging-website maken waar u nieuwe plug-ins kunt uitproberen, een thema kunt aanpassen of andere taken kunt uitvoeren die een negatieve invloed kunnen hebben op uw bezoekers als u ze op uw live site zou doen. Wanneer je klaar bent, kun je de inhoud van de staging-site overzetten naar je live- of productiewebsite.

Beide hosts maken het heel eenvoudig om inhoud over te dragen tussen uw staging- en live-sites. Maar nogmaals, er zijn enkele verschillen in de manier waarop ze deze functie leveren, die we nu zullen onderzoeken.

WP Engine Staging-functie

WP Engine biedt u eigenlijk drie omgevingen om mee te werken, inclusief ontwikkel-, staging- en productieomgevingen. Een manier waarop deze regeling kan worden gebruikt, is om op een site in de ontwikkelomgeving te werken en deze over te dragen naar de staging-omgeving, waar deze toegankelijk is voor degenen aan wie u toestemming hebt gegeven, zoals uw klanten of team.

WP Engine Staging Site opgezet

Met WP Engine kunt u staging- en ontwikkelomgevingen creëren voor het bouwen en testen van sites.

Wanneer je klaar bent, kun je de staging-site overzetten naar de productieomgeving, zodat deze voor iedereen toegankelijk is.

Wanneer u uw staging-site naar de productieomgeving kopieert met WP Engine, worden alleen de bestanden gekopieerd (in plaats van de inhoud die is opgeslagen in de WordPress-database). U kunt desgewenst echter uw keuze van tabellen uit de database van de staging-site kopiëren. U kunt meer lezen over hoe de staging-functie werkt op de WP Engine-website.

Kinsta Staging-functie

Kinsta houdt het simpel met slechts twee omgevingen: live en staging. Wanneer u een staging-site maakt, heeft u de mogelijkheid om een ​​van uw bestaande back-ups te herstellen naar de staging-site, zodat u een kloon van uw live site krijgt om aan te werken. Als u er klaar voor bent, kunt u de staging-site naar de live site pushen.

Kinsta Staging Site Creation

De Kinsta-staging-functie is gemakkelijk te gebruiken, maar is niet zo geavanceerd als de WP Engine-aanpak.

In tegenstelling tot WP Engine wordt bij Kinsta de hele site en de database gekopieerd van de staging-omgeving naar de live site (in plaats van alleen de websitebestanden en uw keuze van databasetabellen). Daarom, als u meer controle wilt over wat er tussen omgevingen wordt gekopieerd, geeft u misschien de voorkeur aan de WP Engine-benadering boven staging-sites.

Overdraagbare sites

Naast de drie omgevingen voor uw hoofdwebsite – ontwikkeling, staging en productie – is een andere leuke ontwikkelaarvriendelijke functie van WP Engine de mogelijkheid om overdraagbare sites te maken. Deze overdraagbare sites hebben de drie omgevingen die reguliere sites hebben, maar de sites zijn met een wachtwoord beveiligd – inclusief de productieomgeving – zodat alleen degenen met de juiste inloggegevens er toegang toe hebben..

Het doel van de functie voor overdraagbare sites is om een ​​ruimte te bieden waar ontwikkelaars websites voor hun klanten kunnen maken, die vervolgens kunnen worden overgezet naar het WP Engine-account van de klant wanneer ze klaar zijn om live te gaan. Als alternatief zou de ontwikkelaar een tegoed kunnen kopen – $ 20 op het Startup-plan – om een ​​extra site op hun account te hosten, waardoor de site live en openbaar beschikbaar wordt.

Je krijgt deze functie niet bij Kinsta, dus als je het idee leuk vindt om sites te kunnen maken die gemakkelijk kunnen worden overgedragen van je hostingaccount naar het account van iemand anders, is Kinsta misschien niet de host voor jou.

WP Engine en Kinsta gebruikerservaringen

Naast de functies waartoe u toegang krijgt, is het ook belangrijk om te kijken naar de gebruikerservaring die elke host biedt. Als uw hostkeuze het immers moeilijk maakt om uw account te beheren of een nieuwe WordPress-website te maken, kunt u uiteindelijk spijt krijgen van uw beslissing.

Laten we daarom met dat in het achterhoofd eens kijken hoe het is om elke host te gebruiken om een ​​WordPress-website te maken en te beheren.

Een WordPress-website maken met Kinsta en WP Engine

Gelukkig maken zowel Kinsta als WP Engine het heel gemakkelijk om een ​​nieuwe WordPress-website te maken. Nadat u zich heeft aangemeld en uw account heeft gemaakt, kunt u een paar details invoeren om uw nieuwe WordPress-website in te stellen.

Maak een nieuwe site met Kinsta

Met Kinsta kun je kiezen in welke datacenterlocatie je site wordt gehost wanneer je een nieuwe site maakt.

Je kunt niet alleen kiezen waar je website wordt gehost, maar je kunt ook een van je bestaande door Kinsta gehoste websites naar de nieuwe site kopiëren. Met WP Engine kunt u een gegevenslocatie kiezen wanneer u uw account maakt en u aanmeldt voor een abonnement, maar u kunt niet elke keer een datacenterlocatie kiezen wanneer u een nieuwe site maakt. U kunt echter contact opnemen met ondersteuning en indien nodig een migratie naar een andere locatie aanvragen.

Maak een nieuwe site met WP Engine

WP Engine maakt het proces van het maken van een nieuwe site ook heel eenvoudig.

Net als Kinsta biedt WP Engine je ook de mogelijkheid om een ​​van de bestaande sites in je account naar de nieuwe site te kopiëren. Dit kan handig zijn als je een site hebt gemaakt in de staging-omgeving en klaar bent om deze te publiceren, of als je een aangepaste WordPress-websiteconfiguratie hebt die je gebruikt als basis voor nieuwe projecten.

Door Kinsta gehost WordPress Dashboard

De extra bedieningselementen die zijn toegevoegd aan WordPress-websites die door Kinsta worden gehost, maken het wissen van de cache eenvoudig.

WordPress-websites gemaakt met WP Engine en Kinsta staan ​​dicht bij de standaard WordPress-installatie. Beide hosts voegen een extra sectie toe aan het WordPress-dashboard waarmee u de cache van uw site kunt wissen, terwijl WP Engine enkele extra functies bevat waarmee u het CDN kunt in- of uitschakelen, evenals een knop voor het kopiëren van de site naar uw staging-gebied . WP Engine voegt ook handige links naar hun ondersteunings- en documentatiepagina’s toe aan het WordPress-dashboard.

Door WP Engine gehost WordPress-dashboard

Zowel WP Engine als Kinsta voegen een extra sectie toe aan het WordPress-dashboard van websites die ze hosten.

Een opmerkelijk verschil tussen WordPress-websites die worden gehost door Kinsta en WP Engine is dat een site die is gemaakt met WP Engine prompts weergeeft die u eraan herinneren om een ​​herstelpunt te maken wanneer u op het punt staat een plug-in, thema of de WordPress-software bij te werken.

Maak herstelpunt in WP Engine

U wordt aangemoedigd om een ​​back-up van uw website te maken voordat u updates uitvoert op een site die wordt gehost door WP Engine.

In het geval dat u zich afvroeg, kunnen de premium StudioPress-thema’s waartoe WP Engine-klanten nu toegang krijgen, worden gedownload van uw WP Engine-accountgebied naar uw computer en vervolgens worden geüpload naar uw WordPress-dashboard.

StudioPress Theme downloaden

WP Engine-klanten kunnen de premium StudioPress WordPress-thema’s downloaden vanuit hun accountgebied.

Het is goed om te zien dat beide hosts u een redelijk schone WordPress-installatie bieden, in tegenstelling tot sommige andere hosts die plug-ins en thema’s van derden aan uw site toevoegen, die u misschien niet wilt.

Een bestaande WordPress-website migreren naar WP Engine en Kinsta

Zoals eerder vermeld, migreren beide hosts een bestaande WordPress-website naar hun servers.

Alleen Kinsta biedt echter een hands-off migratieservice voor alle abonnementen, terwijl met WP Engine deze service is gereserveerd voor klanten met hun eersteklas speciale abonnementen. Dus als u niet in aanmerking komt voor de hands-off migratie, of als u liever zelf voor het proces zorgt, moet u een handmatige migratie uitvoeren.

Migratie van WordPress-website naar Kinsta

De aanbevolen gratis Migrate Guru-plug-in van BlogVault maakt het heel eenvoudig om een ​​WordPress-website naar Kinsta te verplaatsen.

Gelukkig hebben beide hosts geweldig werk verricht door het proces van het migreren van een WordPress-website naar hun platforms te vereenvoudigen. WP Engine heeft zijn eigen gratis plug-in – gebaseerd op de Migration Guru-tool van BlogVault – die het heel gemakkelijk maakt om een ​​WordPress-website naar hun servers te migreren, met gedetailleerde documentatie die iedereen zou moeten kunnen volgen.

Migratie-plug-in van WP Engine

WP Engine heeft zijn eigen migratieplug-in die wordt ondersteund met geschreven en video-tutorials.

Kinsta heeft geen eigen migratie-plug-in, maar ze bevelen het gebruik van de gratis Migrate Guru WordPress-plug-in van BlogVault aan en ondersteunen deze volledig. Met beide hosts heeft u ook de mogelijkheid om in plaats daarvan uw eigen keuze voor migratieplug-in te gebruiken.

WP Engine en Kinsta Account Management

In plaats van een kant-en-klare oplossing zoals cPanel te gebruiken – zoals vaak het geval is bij webhosts – hebben zowel WP Engine als Kinsta hun eigen dashboard voor accountbeheer gemaakt. Via deze portalen kunt u uw WordPress-websites maken, back-ups maken en herstellen en andere belangrijke taken uitvoeren.

Kinsta Account Dashboard Gebruikersinterface

Het Kinsta-dashboard is goed ontworpen met een mooie uitstraling die het gemakkelijk maakt om je account en website te beheren.

Aangezien beide hosts u een bepaalde hoeveelheid bandbreedte en bezoeken geven die uw site elke maand kan verbruiken en ontvangen, evenals een limiet voor de hoeveelheid schijfruimte die u kunt gebruiken, is het goed om te zien dat zowel WP Engine als Kinsta u een snelle en gemakkelijke manier om deze statistieken in de gaten te houden – vooral als u deze limieten overschrijdt, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

WP Engine Account Dashboard Gebruikersinterface

Het WP Engine-dashboard is ook gemakkelijk te gebruiken, maar misschien niet zo stijlvol als het Kinsta-configuratiescherm.

Beide hosts bieden snelle en gemakkelijke toegang tot uw WordPress-websitedatabases via de phpMyAdmin-software, hoewel u ook verbinding kunt maken met de database met een tool naar keuze.

WP Engine phpMyAdmin-databasetoegang

Met beide hosts kun je aan je WordPress-database werken via phpMyAdmin of de interface van je keuze.

Beide hosts hebben zeer gebruiksvriendelijke interfaces gemaakt voor het beheren van uw account. Er is in dit opzicht echt niet veel om WP Engine en Kinsta te scheiden – hoewel je de plug-ins die op je site zijn geïnstalleerd kunt updaten via het Kinsta-accountdashboard.

Beheer WordPress-plug-ins

In tegenstelling tot WP Engine biedt Kinsta je de mogelijkheid om WordPress-plug-ins bij te werken via je accountgebied.

Dat besluit ons overzicht van hoe het is om de door Kinsta en WP Engine beheerde WordPress-hostingservices te gebruiken. Beide bieden een toegankelijke gebruikerservaring, hoewel WP Engine een paar kleine extra’s heeft die u misschien op prijs stelt, zoals de prompts om een ​​back-up van uw WordPress-website te maken voordat u updates installeert.

Kinsta vs WP Engine technische details

Voordat we bij de resultaten van de prestatietests komen, is hier wat technische informatie over deze hosts die u zou moeten helpen beslissen of WP Engine of Kinsta de beste optie is voor uw website:

 • Website caching: Beide hosts hebben hun eigen cachetechnologie, waarbij Kinsta caching op serverniveau en een eigen WordPress caching-plug-in heeft, terwijl WP Engine regelmatig caching van websites en optioneel caching van objecten heeft voor het cachen van databasequery’s.
 • Content Delivery Network (CDN): Beide hosts bieden optionele CDN-toegang, met WP Engine-abonnementen inclusief CDN-toegang van MaxCDN zonder extra kosten, en Kinsta inclusief KeyCDN-gebruik op hun abonnementen standaard.
 • PHP: Beide hosts maken het gemakkelijk om te schakelen tussen verschillende versies van PHP, maar terwijl WP Engine PHP 5.6 en 7.2 ondersteunt, kunnen Kinsta-gebruikers kiezen uit PHP 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 en 7.4.
 • HTTP / 2.0: Zowel Kinsta als WP Engine gebruiken HTTP / 2.0 op de servers en het CDN.
 • SSL: Beide hosts bieden gratis Let’s Encrypt SSL-certificaten, terwijl u ook de mogelijkheid krijgt om uw eigen certificaat te importeren of er een te kopen via uw account.
 • SFTP: Met beide hosts kunt u verbinding maken met uw serverruimte voor het uploaden en bewerken van bestanden via Secure FTP, met WP Engine kunt u ook meerdere SFTP-gebruikersaccounts maken.
 • Server bestandsbeheer: Noch WP Engine, noch Kinsta bieden een online bestandsbeheerder voor toegang tot serverruimte.
 • SSH: Kinsta biedt veilige shell-toegang tot uw serverruimte op alle abonnementen, terwijl met WP Engine SSH is gereserveerd voor diegenen op het hoogste niveau van toegewijde hostingplannen.
 • Toegang tot de database: Beide hosts gebruiken phpMyAdmin om toegang te bieden tot de WordPress-websitedatabase via een browser met de mogelijkheid om verbinding te maken via uw favoriete tool.
 • E-mailservice: Geen e-mailservice op een van de hostingplannen van Kinsta of WP Engine.
 • Beheer van WordPress-websites: Noch WP Engine, noch Kinsta werken uw thema’s of plug-ins automatisch voor u bij, maar WP Engine zal de WordPress-software automatisch bijwerken – hoewel u de mogelijkheid heeft om een ​​update 60 dagen uit te stellen. In tegenstelling tot WP Engine biedt Kinsta je de mogelijkheid om je plug-ins bij te werken via het My Kinsta-accountdashboard.
 • Plugin-beperkingen: Beide hosts hebben lijsten met verboden Kinsta of niet-toegestane WP Engine-plug-ins die u niet kunt gebruiken, inclusief enkele caching-, back-up- en optimalisatie-plug-ins die de prestaties van de website kunnen beïnvloeden.
 • Veiligheids maatregelen: Kinsta heeft veel maatregelen genomen om uw site veilig te houden, waaronder GeoIP-blokkering, DDoS-scannen, het proactief stoppen van schadelijke code die het netwerk binnenkomt, en meer, terwijl met WP Engine websites worden gescand op malware en andere beveiligingsproblemen, en het ondersteuningsteam zal actie ondernemen als er iets ongewoons wordt gedetecteerd.
 • Opschoningsdiensten na hack: Als je door WP Engine gehoste website wordt gehackt, betalen ze Sucuri om het te repareren, terwijl Kinsta je site gratis repareert als deze wordt gehackt.
 • Datacenter locaties: Bij beide hosts kunt u via hun partnerschappen met Google Cloud Platform kiezen uit meerdere serverlocaties in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Azië en Australië.
 • Staging-sites: Zowel WP Engine- als Kinsta-plannen omvatten toegang tot een staging-site met implementatie met één klik op de live site via de grafische gebruikersinterface van de gebruikersportal.
 • Migratie van WordPress-websites: Alle Kinsta-abonnementen bevatten een WordPress-websitemigratie of je kunt de aanbevolen gratis plug-in gebruiken om de site zelf te migreren. WP Engine biedt geen sitemigraties op instapniveau, maar heeft een gratis plug-in die u kunt gebruiken om het zelf te doen. De migratietools zijn gemakkelijk te gebruiken en werken goed, waarbij beide hosts gedetailleerde instructies geven.
 • Bezoekersanalyse: Met beide hosts kunt u websiteverkeer en gebruiksgegevens voor toewijzing bekijken via hun accountdashboards.
 • Uptime-controles: Bij beide hosts wordt de voorkant van uw site gecontroleerd op downtime, terwijl de achterkant ook wordt bewaakt om de algehele gezondheid van de site in de gaten te houden. Er wordt actie ondernomen als er een probleem wordt gedetecteerd. Beide hosts hebben een uptime-garantie, met 99,95% uptime gegarandeerd door WP Engine en 99,9% door Kinsta.
 • Ondersteunende kanalen: WP Engine biedt een 24/7 live chat-kanaal voor alle abonnementen, en 24/7 telefonische ondersteuning is beschikbaar voor alle abonnementen, behalve het instapmodel Startup. De ticketondersteuning van WP Engine 24/7 is alleen gereserveerd voor de op maat gemaakte speciale plannen van het hoogste niveau. Met Kinsta zijn er voor alle plannen een 24/7 live chat-kanaal en ticketsysteem aanwezig, maar er is geen telefonische ondersteuning.

Meer informatie vindt u op de plan vergelijking pagina van de WP Engine website en de functiepagina van de Kinsta-website.

WP Engine vs Kinsta laadtijden

Een van de belangrijkste redenen om een ​​premium beheerde WordPress-host te kiezen in plaats van goedkopere shared hosting, zijn de snellere laadtijden die uw site zou moeten behalen.

Zoals de tests van onze SiteGround versus WP Engine-vergelijking lieten zien, is goed beheerde WordPress-hosting zeker sneller dan de beste shared hosting. Maar is er een verschil tussen beheerde hosts? En zo ja, wie is sneller, Kinsta of WP Engine?

Om die vraag te beantwoorden, hebben we bij elke host verschillende WordPress-testwebsites gemaakt en vervolgens hun prestaties gecontroleerd met behulp van de betaalde Pingdom-service. De laadtijden van de testwebsites werden gedurende een periode van zeven dagen met tussenpozen van 30 minuten geregistreerd.

Om u een completer beeld te geven van hoe uw site zou kunnen presteren als deze wordt gehost door WP Engine of Kinsta, registreerden onze testsites de laadtijden bij gebruik van een lichtgewicht thema, evenals bij het gebruik van een meer uitgelichte, zwaargewicht optie.

Hier zijn de resultaten …

Lichtgewicht thema laadtijd resultaten

Als u een eenvoudige blog maakt of als u wilt dat uw website een minimaal ontwerp heeft, kunt u een relatief licht thema voor uw site kiezen. Een modern en populair voorbeeld is Twenty Nineteen, de nieuwste release van het officiële WordPress.org-themateam dat standaard is ingeschakeld op nieuwe WordPress-websites.

Twenty Nineteen WordPress Theme

Het gratis, lichtgewicht Twenty Nineteen-thema is standaard ingeschakeld op nieuwe WordPress-websites.

Met kleinere bestandsgroottes en het ontbreken van mooie extra’s, zou Twenty Nineteen zeer snel moeten laden. Laten we dus eens kijken hoe snel onze testsites waren bij het gebruik van dit thema en wanneer gehost door WP Engine en Kinsta.

Pingdom Page Speed ​​Resultaten voor Twenty Nineteen

Vergelijking van de laadtijden van Kinsta en WP Engine met een lichtgewicht thema.

Zoals u kunt zien in de bovenstaande samenvatting, was de door WP Engine gehoste site gedurende zeven dagen na het controleren van de laadtijden van blogberichten op de sites met behulp van het Twenty Nineteen-thema de snelste. Met WP Engine was de mediane laadtijd 361 milliseconden, vergeleken met 405 milliseconden op de door Kinsta gehoste site.

Met slechts 44 milliseconden, of 0,044 seconden, is er echter niet veel om WP Engine en Kinsta te scheiden bij het gebruik van een basisthema.

Pingdom-resultaten voor Twenty Nineteen met WP Engine

Laadtijdresultaten voor de site met een lichtgewicht thema gehost door WP Engine.

De afbeeldingen hierboven en hieronder tonen de laadtijden die met regelmatige tussenpozen zijn geregistreerd gedurende de testperiode van zeven dagen voor de blogposts op de sites met het thema Twenty Nineteen.

Pingdom-resultaten voor Twenty Nineteen with Kinsta

Laadtijdresultaten voor de site met een lichtgewicht thema gehost door Kinsta.

Resultaten van multifunctionele laadtijd voor thema’s

Terwijl Twenty Nineteen een goede optie is voor iedereen die op zoek is naar een gratis, snel en gemakkelijk te gebruiken thema voor zijn website, aan de andere kant van het spectrum heb je thema’s zoals Avada. Deze multifunctionele thema’s zitten meestal vol met vooraf gebouwde website-inhoud, krachtige plug-ins en talloze functies, en het bestverkopende Avada-thema is geen uitzondering.

Avada Theme Agency Homepage Demo

Onze tweede reeks tests controleerde de laadtijden van een site met behulp van de Avada Agency-demo.

Dus als je van plan bent een bedrijfswebsite, een bureausite, een e-commerce winkel of een blog te maken met functies zoals schuifregelaars, animatie-effecten of video-achtergronden, dan wil je weten of Kinsta of WP Engine beter is in het hosten van een site met een multifunctioneel thema zoals Avada.

Avada Agency Demo Homepage Laadtijd Resultaten

Om deze tests realistischer te maken, hebben we de demo van Avada Agency geïmporteerd in onze WordPress-testwebsites. De laadtijden van de homepages werden door Pingdom elke 30 minuten geregistreerd, gedurende een periode van zeven dagen. Hier volgt een samenvatting van de resultaten:

Paginasnelheid van Avada Homepage

Gedurende zeven dagen testen is de startpagina van de site met het Avada-thema sneller geladen met Kinsta dan met WP Engine.

Zoals de Pingdom-testresultaten aantoonden, laadde de startpagina van de door Kinsta gehoste site in 1,07 seconden, terwijl dezelfde pagina op de door WP Engine gehoste site in 1,19 seconden werd geladen, met een verschil van 0,12 seconden of 120 milliseconden ertussen.

Avada homepage laadtijden

De startpagina van de site met het Avada-thema gehost door Kinsta is in 1,07 seconden geladen.

Sommige lezers zullen merken dat de grootte van de geteste pagina verschillend is in de twee reeksen resultaten, die hierboven en hieronder worden weergegeven. U vindt hierover meer informatie in het volgende deel van deze vergelijking, maar de variatie in paginagrootte zou het verschil in laadtijden kunnen verklaren.

Avada Homepage Testresultaten voor WP Engine

Voor de site gehost door WP Engine is de demo-startpagina van het Avada-thema in 1,19 seconden geladen.

Avada Agency Demo Blogbericht Laadtijdresultaten

De demo-homepages van een product als Avada doen geweldig werk om te laten zien waartoe deze thema’s in staat zijn. Niet elke website heeft echter een multimedia-diavoorstelling, animatie-effecten of een ingesloten video op de startpagina nodig.

Avada Theme Agency Demo Blogbericht

We hebben ook de laadtijden van een blogpost getest met een kleinere bestandsgrootte die is gemaakt met Avada.

Om u een idee te geven van wat voor soort laadtijden u zou kunnen verwachten van een bescheidener pagina die met Avada is gemaakt, hebben we ook de prestaties van een blogpost op onze testsites gemeten. Hier is een samenvatting van de resultaten van zeven dagen meten van de laadtijden:

Resultaten voor de Avada Blog Post

In tegenstelling tot de homepagetest, laadde deze keer de door WP Engine gehoste pagina sneller dan de pagina die door Kinsta werd gehost.

Deze keer waren de resultaten bijna identiek: de pagina werd gehost door WP Engine in 1,19 seconden geladen en de door Kinsta gehoste site kwam in slechts 0,02 seconden of 20 milliseconden, langzamer.

Zoals je kunt zien, zijn de blog en de startpagina van de site die wordt gehost door WP Engine beide in 1,19 seconden geladen, ondanks hun verschil in grootte. Met Kinsta werd de kleinere blogpost echter in 1,21 seconden geladen, tegenover 1,07 seconden voor de grotere startpagina. Beide sets tests – voor de startpagina en de blogposts – werden tegelijkertijd gedurende dezelfde zeven dagen uitgevoerd.

Hier is een overzicht van de laadtijden van de blogpost van de site gehost door WP Engine en met gebruik van het Avada-thema, zoals vastgelegd door Pingdom:

WP Engine Avada Blog resultaten

De onderstaande grafiek toont de laadtijden van de blogpost van de door Kinsta gehoste site van Pingdom:

Avada Blogpost Times gehost door Kinsta

Waarom het verschil in paginaformaten?

Zoals eerder vermeld, laten de Pingdom-resultaten verschillende formaten en aantallen verzoeken zien voor de pagina’s die worden gecontroleerd, waarbij de door WP Engine gehoste Avada-homepage naar verluidt 5,14 MB is, en dezelfde pagina op de door Kinsta gehoste site 5,08 MB. Een soortgelijk verschil is te zien in de Avada-blogpost en de Twenty Nineteen-thematests.

De websites zijn op dezelfde manier opgezet, te beginnen met een nieuwe installatie van WordPress, vervolgens de thema’s te installeren, de vereiste plug-ins te activeren en de demo-inhoud te importeren. In een poging om de verschillende door Pingdom geregistreerde formaten te overwinnen, heb ik ook een site op een andere host gemaakt, met behulp van het Avada-thema, en deze vervolgens gemigreerd naar WP Engine en Kinsta met behulp van een plug-in voor siteduplicatie. Maar toch, de Pingdom-resultaten lieten verschillende paginagroottes zien voor schijnbaar identieke sites.

Ondanks dat ze op dezelfde manier zijn gemaakt, kan het zijn dat de caching en CDN-configuratie die door de hosts is ingevoerd, evenals de interne plug-ins die door WP Engine en Kinsta zijn ingeschakeld, de uiteindelijke formaten van de pagina’s hebben beïnvloed.

Zoals de onderstaande afbeeldingen laten zien, fluctueren ook de paginagroottes die door Pingdom zijn vastgelegd tijdens het testen. Aangezien dit echter geldt voor alle testsites, denk ik dat het redelijk is om te zeggen dat de resultaten relevant zijn en een goed inzicht geven in hoe snel deze hosts zijn.

Pingdom-uitsplitsing van door WP Engine gehoste site

De kolom Paginagrootte toont verschillende formaten voor de pagina die wordt bewaakt, ondanks dat er tijdens de testperiode geen wijzigingen zijn aangebracht aan de site.

Pingdom-uitsplitsing van door Kinsta gehoste site

Nogmaals, Pingdom somt verschillende formaten op voor de pagina die wordt gecontroleerd op de door Kinsta gehoste site.

Voor het testen van de sitesnelheid werden de websites allemaal gehost op dezelfde fysieke locatie in Iowa en werd dezelfde testlocatie gekozen in Pingdom New York.

Impact Performance Testing laden

De bovenstaande laadtijdtests zijn uitgevoerd op sites die geen verkeer hebben ontvangen. Hoewel deze resultaten kunnen worden gebruikt om de snelheid van deze twee hosts te vergelijken, is het ook nuttig om te zien hoe de testsites presteren wanneer ze tegelijkertijd door meerdere bezoekers worden geopend.

Door gebruik te maken van de Load Impact-service konden we meerdere gebruikers simuleren die tegelijkertijd toegang tot de sites hadden, terwijl de laadtijden van de sites werden geregistreerd. In onze aangepaste tests nam het aantal virtuele gebruikers dat de sites bezocht toe in tien minuten, totdat er 250 gelijktijdige virtuele gebruikers de site bezochten. Tijdens deze periode van tien minuten registreerde Load Impact de snelheid van de sites.

In de onderstaande grafieken vertegenwoordigt de blauwe lijn het aantal virtuele gebruikers dat de site bezoekt, terwijl de groene lijn de laadtijd van de site aangeeft.

Kinsta Site Load Impact Results

De door Kinsta gehoste site verwerkte 250 gelijktijdige virtuele gebruikers zonder prestatieverlies.

Voor meer informatie over hoe deze test werd uitgevoerd en welk effect het had op de website gehost door Kinsta, kunt u de resultaten zien op de Load Impact-website.

WP Engine Site Load Impact Results

De door WP Engine gehoste site bood ook plaats aan 250 gelijktijdige virtuele gebruikers zonder enige vertraging.

De resultaten van deze test zijn ook beschikbaar op de Load Impact-website.

Voor de context laten onze Bluehost-, GoDaddy- en SiteGround-vergelijking zien dat de WordPress-websites die worden gehost op deze goedkopere gedeelde plannen worstelden met minder dan 50 gelijktijdige virtuele gebruikers. Hoewel, zoals onze recente SiteGround-recensie aantoonde, het gedeelde GoGeek-plan van het middelste niveau van SiteGround goed presteerde met honderd gelijktijdige virtuele gebruikers. Dus als de WP Engine- en Kinsta-abonnementen te duur zijn, kun je misschien een robuust huis voor je website vinden met een gedeeld hostingplan van een bedrijf als SiteGround als je boven de instapplannen kijkt.

Kinsta vs WP Engine Uptime

Beide hosts hebben uptime-garanties, waarbij WP Engine ernaar streeft 99,95% servicebeschikbaarheid te bieden en 99,9% van Kinsta. Hoewel het verschil tussen 99,95% en 99,9% misschien niet zo veel lijkt, komt het volgens deze uptime-calculator over een jaar neer op een verschil van ongeveer vier uur in gegarandeerde uitvaltijd tussen de twee hosts. Tijdens onze tests ondervond echter geen van de vier testlocaties die we controleerden enige downtime van beide hosts gedurende de testperiode van zeven dagen.

Kinsta vs WP Engine Uptime-vergelijking

Geen van de vier door WP Engine en Kinsta gehoste testsites ondervond enige downtime.

Laatste gedachten

Op het eerste gezicht valt er niet veel te scheiden van Kinsta en WP Engine. Beide hosts hebben vergelijkbare instapplannen met vergelijkbare opslag-, bandbreedte- en bezoekvergoedingen. Bovendien worden websites die worden gehost met zowel WP Engine als Kinsta opgeslagen op het krachtige Google Cloud Platform.

Zelfs de resultaten van onze laadtijd- en prestatietests maken het niet gemakkelijk om de ene host beter te verklaren dan de andere.

Vanwege dit, pas wanneer je begint te graven in de details en de hosts daadwerkelijk gebruikt, beginnen de verschillen duidelijk te worden en begin je de winnaar te worden.

Met een functioneler back-upsysteem, meer opties voor het gebruik van staging-sites en geen extra kosten voor bandbreedte – om nog maar te zwijgen van toegang tot de 37 premium-thema’s van StudioPress – krijg je meer voor je geld met WP Engine.

Daarom, tenzij er een specifieke functie is waar je toegang toe moet hebben die alleen door Kinsta wordt aangeboden, zou je waarschijnlijk eerst moeten overwegen om je site te hosten met WP Engine.

Gebruikt / gebruikt u een van deze twee hosts? Gedachten?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me