Kinsta vs SiteGround: Performance Compared – Hvilket er bedre for WordPress? (2020)

WordPress-tilbud


Hvis du leter etter WordPress-hosting av høy kvalitet, er Kinsta og SiteGround to navn som ofte kommer opp.

Begge har bygget et godt omdømme i WordPress-samfunnet, og begge tilbyr høykvalitetsstyrte WordPress-hostingprodukter.

Hvis du prøver å velge mellom Kinsta og SiteGround, er du sannsynligvis mer interessert i forskjellene enn likhetene – og det er det jeg er her for å dekke i dag.

Jeg kommer til å høre på begge vertene, gi deg en titt på dashbordene, kjøre noen ytelsestester og dele annen relevant informasjon.

Til slutt synes jeg begge er gode alternativer, men det er noen viktige forskjeller som kan føre til at du velger det ene over det andre. SiteGround er rimelig og gir mye penger for pengene når det kommer til funksjoner og ytelse, mens Kinsta tilbyr den beste ytelsen og brukeropplevelsen generelt, men til et høyere prispunkt.

Det er imidlertid mye mer enn det, så la oss ta oss i bruk for å hjelpe deg med å ta din hosting-beslutning …

Kinsta vs SiteGround: Sammenligning av nøkkelfunksjoner

Både Kinsta og SiteGround tilbyr en rekke viktige funksjoner og concierge-funksjoner. Det vil si at begge tilbyr viktige funksjoner som alle WordPress-nettsteder trenger, i tillegg til praktiske funksjoner som hjelper deg med den daglige administrasjonen av nettstedet ditt.

KinstaSiteground
WordPress Installer
Auto WordPress-oppdateringer
Tilpasset hosting-dashbord
Automatiske sikkerhetskopier
On-demand-sikkerhetskopier✅ *
Iscenesettelsessteder✅ *
Bufring på servernivå✅ *
PHP 7.3+
Gratis SSL
Gratis CDN❌ **
E-post hosting
Datasentre215 ***

Noen merknader:

 • * Ikke tilgjengelig på den billigste plannivået
 • ** SiteGround reklamerer for et gratis Cloudflare CDN og gjør det enkelt å integrere, men dette er egentlig ikke unikt for plattformen, og du kan bruke Cloudflare med alle verter. Kinsta gir deg faktisk tilgang til en premium CDN-tjeneste.
 • *** SiteGround lar deg bare velge ett datasenter for hele kontoen din, mens Kinsta lar deg velge et annet datasenter for hvert enkelt WordPress-nettsted.

Som du ser, tilbyr begge en fantastisk funksjonsliste, selv om ikke alle funksjonene er tilgjengelige på SiteGround billigste nivå. Det betyr at hvis du vil ha de mest sammenlignbare funksjonsspesifikasjonene, vil du følge med SiteGround’s GrowBig plan eller over (mer om priser senere).

En viktig funksjonsforskjell er at Kinsta gjør det ikke tilbyr hosting via e-post, mens SiteGround gjør det.

Det vil si at SiteGround lar deg opprette din egen e-postadresse ([email protected]) fra hosting-dashbordet.

Hvis du vil opprette din egen e-postadresse med Kinsta, trenger du en ekstern hosting-løsning for e-post, for eksempel Googles G Suite. Dette er ikke så veldig bra, og mange anbefaler faktisk å bruke noe som G Suite over vertens e-hosting. Men du kan forvente å betale noe som $ 5 i måneden for privilegiet. Du kan også bruke en gratis e-postserveringstjeneste, for eksempel Zoho Mail.

Kinsta vs SiteGround: Sammenligning av brukeropplevelse

I 2019 tilbyr både Kinsta og SiteGround tilpassede hosting-dashboards som gjør det enkelt å administrere nettsteder.

Begge tilbyr en flott opplevelse, selv om Kinsta tilbyr noen få mer avanserte verktøy som brukere kan sette pris på. For eksempel tilbyr Kinsta mye mer detaljert analyse, så vel som New Relic-overvåking og et redigeringsadministrasjonsverktøy i dashbordet..

Tidligere benyttet SiteGround et standard dPanel for cPanel-hosting, og eldre SiteGround-kontoer bruker fortsatt cPanel. Imidlertid vil alle nye SiteGround-kontoer opprettet etter 30. juli 2019 bruke det nye tilpassede hosting-dashbordet som er beskrevet nedenfor.

Kinsta

Kinsta tilbyr et 100% tilpasset hosting-dashbord som gjør det veldig enkelt å administrere WordPress-nettstedene dine, og se viktige analyser og bruksmålinger.

Hovedpanelet-siden gir deg et høyt nivå på kontobruken din, samt viser viktige merknader:

Kinsta hovedside

Derfra kan du åpne separate dashboards for hvert nettsted som ligger på kontoen din.

Her ser du grunnleggende detaljer om nettstedet ditt – for eksempel serverens IP-adresse og SFTP-kontoen din – samt en liste over verktøy og alternativer:

Kinsta-dashbordet

Et av de mest nyttige verktøyene her er sikkerhetskopier -fanen, hvor du kan administrere de automatiske sikkerhetskopiene som Kinsta tar hver dag, og også ta en manuell sikkerhetskopi når det er nødvendig:

Kinsta sikkerhetskopieringsverktøy

Kinsta gjør det også superenkelt å gjenopprette en sikkerhetskopi til enten din levende server eller iscenesettingsserveren.

Når vi snakker om iscenesettelsesservere, kan du også bruke Endre miljø rullegardinmenyen for raskt å bytte mellom live-serveren og iscenesettingsserveren.

Du får et identisk dashbord for iscenesettingsområdet ditt, noe som gjør det enkelt å teste endringer. Du får også et nytt alternativ til Push Staging to Live:

Kinsta iscenesettelsesverktøy

For å legge til et nytt WordPress-nettsted til kontoen din, inkluderer Kinsta et enkelt installasjonsverktøy som i tillegg til å installere en tom kjerneinstallasjon, også kan hjelpe deg med å installere WooCommerce eller sette opp WordPress Multisite:

Kinsta WordPress installasjonsprogram

Hvis du er en strømbruker, vil du elske den Analytics , som lar deg grave i bruken for hele kontoen eller individuelle nettsteder:

Kinsta analyse i dashbordet

Og til slutt, hvis du har flere personer på laget ditt, vil du at Kinsta inkluderer et detaljert brukerrettighetssystem som lar deg gi andre mennesker tilgang til hostingkontoen din og kontrollere hvor mye strøm de har:

Kinsta brukeradministrasjonsverktøy

Alt i alt er Kinsta hosting-dashbordet en glede å bruke og en av mine favoritt brukeropplevelser.

Siteground

Det nye tilpassede dashbordet for SiteGround-hosting er en enorm oppgradering i forhold til deres tidligere bruk av cPanel. Når du går til denne tilpassede løsningen, kan SiteGround tilby en mye mer brukervennlig opplevelse, sammen med en rekke nyttige verktøy.

Dette er en stor forandring, og jeg tror det setter SiteGround brukeropplevelse nærmere Kinstas, og også mye over mange andre WordPress-verter til et lignende prispunkt.

Når du først åpner det nye kontodashbordet, ser du et grunnleggende sammendrag og noen tips for å få mest mulig ut av kontoen din:

SiteGround hovedpanel

Derfra kan du få tilgang til de forskjellige områdene på kontoen din fra toppen, inkludert å legge til nye tjenester og administrere faktureringsdetaljene dine.

Du vil tilbringe mesteparten av tiden din i nettsteder men det er her du vil administrere alle nettstedene i kontoen din.

Her ser du en oversikt over alle nettstedene dine, samt alternativer for å få tilgang til to områder for hvert nettsted:

 1. Nettverktøy
 2. WordPress Kit

SiteGround nettstedets dashbord

I Nettverktøy kan du administrere e-postkontoer, bruke en filbehandler i dashbordet og se noen grunnleggende analyser for nettstedet:

SiteGround-verktøy

Noe av det pene med dette området er at du kan “feste” favorittverktøyene dine til toppen av grensesnittet, som lar deg lage din egen tilpassede dashbordvisning som oppfyller dine egne arbeidsflyter.

I WordPress Kit området, får du verktøy for å administrere:

 • caching
 • Automatiske oppdateringer
 • Iscenesettelsessteder
 • On-demand-sikkerhetskopier

Alternativer for SiteGround WordPress Kit

Hvis du vil legge til et nytt nettsted, inkluderer SiteGround også et veldig praktisk WordPress-installasjonsverktøy som lar deg opprette et nytt tomt WordPress-installasjon, eller komme i gang med en eCommerce-butikk med forhåndsinstallert WooCommerce:

SiteGround WordPress installasjonsverktøy

I likhet med Kinsta, tilbyr det nye SiteGround-dashbordet også et nytt samarbeid funksjon som lar deg gi tilgang til kontoen din. Du har imidlertid ikke så mye kontroll over brukerrettigheter som du får med Kinsta:

SiteGround brukeradministrasjon

Kinsta vs SiteGround: Performance Comparison

For å få en følelse av hvordan disse vertene sammenligner fra et ytelsesperspektiv, satte jeg opp identiske testnettsteder på begge vertene som er hostet på datasentre i det samme geografiske området.

Jeg ønsket at denne sammenligningen skulle etterligne den virkelige verdenen så mye som mulig, så jeg importerte et fullt demoside bygget med det populære Avada-temaet. Hvis du vil se hvordan testområdet mitt ser ut, kan du sjekke ut et fullskjermbilde her.

Når det gjelder ytelsesoptimaliseringer foretok jeg ikke noen av mine egne ytelsesjusteringer, men som jeg nevnte i funksjonsdelen ovenfor, implementerer begge vertene hurtigbufring på servernivå.

På SiteGround har du muligheten til å deaktivere denne hurtigbufringen for å bruke din egen hurtigbufringsløsning, eller du kan integrere SiteGround’s cache-lagring på servernivå med WP Rocket.

Hos Kinsta er hurtigbufferen på servernivå alltid på, men du kan også kombinere den med WP Rocket, og de to integrerer sammen.

For å samle de faktiske dataene om ytelsestest, brukte jeg WebPageTest til å kjøre ti separate hastighetstester med følgende konfigurasjon:

 1. Teststed for Chicago, Illinois
 2. 20 Mbps-tilkobling, som er omtrent den gjennomsnittlige Internett-hastigheten i USA

For det første vil jeg bare dele rådataene. Deretter tar jeg gjennomsnittet og trekker noen konklusjoner.

Kinsta

Gjennomsnittet på alle ti testene var 3,06 sekunder.

Test 1Test 2Test 3Test 4Test 5
4.040 s2.647 s2.913 s2.728 s2.922 s
Test 6Test 7Test 8Test 9Test 10
3.730 s3.159 s2.942 s2.864 s2,657 s

Du kan se alle resultatene på WebPageTest:

 • Tester en til fem
 • Tester seks til ti

Siteground

Gjennomsnittet på alle ti testene var 3,46 sekunder.

Test 1Test 2Test 3Test 4Test 5
3.523 s3.735 s3,988 s3.382 s3.163 s
Test 6Test 7Test 8Test 9Test 10
3.701 s3.606 s3,342 s3.011 s3.109 s

Du kan se alle resultatene på WebPageTest:

 • Tester en til fem
 • Tester seks til ti

Sette det sammen

Når du legger sammen gjennomsnittlig sideinnlastningstid, er det slik ting ristet ut:

KinstaSiteground
Gjennomsnittlig sidebelastning3,06 s3,46 s

Som du kunne forvente, slo Kinsta ut SiteGround når det gjelder ytelse, og tilbyr spesielt raskere sideinnlastningstider med min 20 Mbps testforbindelse.

Så hvis ytelse er av største viktighet for deg, vil du ta med Kinsta hvis du har råd.

Kinsta vs SiteGround: Sammenligninger av støttealternativer

Når det gjelder støtte, tilbyr både Kinsta og SiteGround 24/7 support, selv om SiteGround gir deg flere kanaler du kan få tilgang til denne støtten.

Med hensyn til kvalitet er både Kinsta og SiteGround to av de bedre vertene når det kommer til støtte.

Uansett hvilken vert du velger, vil du kunne koble til et vennlig, kunnskapsfullt supportpersonell uten å vente for lenge. Dessuten er begge vertene ganske flinke til å faktisk løse eventuelle underliggende problemer for deg.

Kinsta

Kinsta tilbyr eksklusivt live chat support – de gjør faktisk et poeng av å ikke tilby telefonstøtte, noe de forklarer her.

Kinsta bruker Intercom for å administrere sin live chat support, som tilbyr en veldig praktisk måte å få tilgang til support.

I stedet for å trenge å åpne en ny chat når du trenger hjelp, kan du bruke den allestedsnærværende Intercom-widgeten til å chatte med Kinsta-støtte fra hvor som helst i Kinsta-dashbordet. Du kan også fortsette å chatte eller få tilgang til gamle chat-logger, selv om du flytter til en annen del av dashbordet:

Kinsta live chat

Siteground

SiteGround tilbyr 24/7 support via telefon, live chat eller billett. Så hvis du liker å kunne få noen på telefonen, er det noe som er til fordel for SiteGround, ettersom SiteGround er den eneste som tilbyr telefonstøtte.

Imidlertid er SiteGround live chat-tjeneste ikke så praktisk – du må åpne et live chat-vindu og holde det vinduet aktivt i løpet av chatten din.

Dette er litt kresen, men Kinstas implementering av live chat er litt mer praktisk.

Kinsta vs SiteGround: Prissammenligning

Når det gjelder priser er SiteGround vesentlig rimeligere enn Kinsta. SiteGround tilbyr også salgsfremmende priser som kan spare deg for et pakke i den første faktureringssyklusen, men det er viktig å huske at du må betale vanlig pris for hver faktureringssyklus etter det..

For å gi deg et inntrykk av hvordan de to vertene sammenligner, ser jeg på både nivået på inngangsnivå og neste nivå opp (AKA det andre nivået). Husk at du trenger SiteGround-planen for å få tilgang til noen administrerte WordPress-funksjoner, for eksempel iscenesettelse og sikkerhetskopiering på forespørsel.

Inngangsplan:

KinstaSiteground
Kampanjepris (måned)N / A$ 3.95
Vanlig pris (måned)$ 30$ 11.95
FaktureringssyklusMånedligårlig
Nettsteder tillatt11
Trafikk2000010000
Oppbevaring10 GB10 GB

Andre nivå plan:

KinstaSiteground
Kampanjepris (måned)N / A$ 5.95
Vanlig pris (måned)$ 60$ 19.95
FaktureringssyklusMånedligårlig
Nettsteder tillatt2ubegrenset
Trafikk4000025000
Oppbevaring20 GB20 GB

I tillegg til bare prisforskjellen, er en annen viktig ting å merke seg at SiteGround lar deg være vert for ubegrensede nettsteder i nivå 2. og over, mens Kinsta alltid begrenser deg til et visst antall nettsteder.

Så hvis du har en mengde nettsteder med lite trafikk, vil du absolutt ønske å gå med SiteGround, mens Kinsta er et bedre alternativ for et lite antall nettsteder med mye trafikk.

I tillegg er SiteGround litt mer sjenerøs med lagringsgrensene. Imidlertid, hvis du trenger å overskride lagringsgrensene, kan du alltid vurdere å laste ned mediefilene til en billigere objektlagringstjeneste som Amazon S3.

Endelig, en viktigere ting å merke seg er trafikkgrensene – dvs. antall besøkende du kan ha per måned.

Med Kinsta er de besøkende begrensningene en faktisk grense. Kinsta vil aldri slå av nettstedet ditt bare fordi du overskrider disse grensene, men de vil belaste deg for et overskuddsgebyr hvis du overskrider grensene dine (1 tusen besøk). Merk: Kinsta ekskluderer automatisk botbesøk, så disse grensene gjelder bare for menneskelige besøkende.

Med SiteGround er grensene imidlertid mer av et “foreslått estimat”. De hjelper deg med å gi deg et inntrykk av hva planen din kan håndtere, men SiteGround begrenser faktisk kontoen din med CPU-bruk, ikke trafikk. Jeg har funnet ut at du med et optimalisert nettsted og smart hurtigbufring faktisk kan overskride disse trafikkanslagene med en god mengde uten å komme inn på problemer.

Konklusjon: Skal du velge Kinsta eller SiteGround?

Både Kinsta og SiteGround er høykvalitetsalternativer for å være vert for et WordPress-nettsted, så jeg tror ikke du kommer til å ta en dårlig beslutning her.

I stedet burde valget egentlig bare komme ned til budsjettet ditt, samt hvor mye du verdsetter visse funksjoner.

Fra et budsjettperspektiv er SiteGround tydeligvis mye mer tilgjengelig. Med planer som starter på bare $ 3,95 per måned (kampanjepriser) eller $ 11,95 per måned (vanlig pris), er SiteGround mye billigere enn Kinstas startnivå $ 30 per måned plan.

I tillegg lar SiteGround deg være vert for ubegrensede nettsteder (men ikke på den billigste tier), noe som gjør dem til et flott budsjettalternativ for mange små nettsteder, og trafikkgrensene deres er ikke harde grenser, mens Kinsta vil belaste deg for å gå over trafikkgrense (selv om Kinsta aldri vil kutte nettstedet ditt bare for å overskride grensene – ikke bekymre deg!).

Til tross for at budsjettprisen har tilbudt, klarer SiteGround likevel å pakke inn mange praktiske funksjoner som andre budsjettverter ikke tilbyr. For eksempel vil du fortsatt få et tilpasset hosting-dashbord, iscenesettingssteder (ikke i den billigste tier), automatiske sikkerhetskopier / oppdateringer og så videre. Du kan lære mer i vår SiteGround-gjennomgang.

Når det er sagt, sparker Kinsta opp et hakk med et mer premiumprodukt. Du får raskere sideinnlastningstider, et veldig fint instrumentpanel med mange praktiske verktøy og god støtte. Så mye som jeg liker det nye SiteGround-vertsdashbordet, er Kinstas instrumentbord fremdeles overlegent etter min mening, og jeg elsker virkelig noen av de automatiske arbeidsflytene de har lagt til (som å automatisk sikkerhetskopiere nettstedet ditt når du skyver iscenesettingsstedet ditt live).

Så hvis du har et lite antall nettsteder og er villig til å betale en pris for en førsteklasses tjeneste, vil Kinsta ikke skuffe og tilby et overlegen produkt til SiteGround når du fjerner prisen fra ligningen. Du kan lære mer i Kinsta-vurderingen vår.

Velg den som fungerer etter budsjettet og hostingbehovene dine, og jeg tror ikke du kommer ulykkelig bort.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me