Kinsta срещу WPEngine – Кои предлага най-добрият управляван хостинг на WordPress?

Сделки с WordPress


WP Engine и Kinsta са две от най-горещите имена в управлявания хостинг на WordPress – какъв точно тип хостинг трябва да обмислите, ако имате печеливш уебсайт за стартиране. Но кое е най-доброто? И кой да изберете? Това са въпросите, на които ще ви помогнем да отговорите в това сравнение – с помощта на някои реални тестове за скорост и производителност

И Kinsta, и WP Engine имат пакети от функции и положителна репутация, като същевременно споделят подобни стратегии за ценообразуване, което прави избора между тях много труден – поне на пръв поглед. Докато прочетете това сравнение обаче, ще разполагате с цялата необходима информация, за да решите коя от двете да изберете.

За да гарантираме, че сте напълно информирани, ние не само ще сравняваме функциите и потребителското изживяване на тези два хоста – ще включим и времената за зареждане на два специално настроени тестови сайта, както и съответния им мониторинг за работа и работа резултати. Тези резултати ще покажат колко добре всеки хост се справя с множество посетители, които имат достъп до сайтовете едновременно, и произтичащото от това влияние върху скоростта на сайта.

Нека се потопим в …

Contents

Хостинг планове за Kinsta и WP Engine

Kinsta и WP Engine предлагат широка гама от хостинг планове за уебсайтове на WordPress, които са подходящи за всички видове проекти – от базови блогове до големи корпоративни сайтове. Така че, независимо от размера на вашия сайт и неговата аудитория, и двамата хостове трябва да имат план, който да отговаря на вашите изисквания.

WPEngine - Начална страница

Въпреки че настоящото ръководство обхваща компаниите като цяло, за тестване на производителността и оценка на характеристиките, ние сравнихме плановете за начално ниво от двамата хостове. Поради това дори читателите с по-ниски бюджети могат да получат добра представа за това кой предлага най-добре управлявания хостинг на WordPress.

Kinsta - Начална страница

Така че, имайки това предвид, основните подробности за плановете за входно ниво, използвани в това сравнение на WP Engine и Kinsta са:

 • План на Kinsta Starter: 30 долара на месец за един уебсайт на WordPress, 10 GB хранилище, 20 000 посещения на месец и 50 GB използване на CDN.
 • План за стартиране на WP Engine: 35 долара на месец за един уебсайт на WordPress, 10 GB хранилище, 25 000 посетители на месец и 50 GB трафик.

Що се отнася до квотите за пропускателна способност, надбавката за WP Engine 50 GB се прилага за пропускателната способност на сървъра, докато Kinsta няма ограничение на честотната лента на сървъра – въпреки че имат приемлива политика за използване. Вместо това надбавката от 50 GB в плана Kinsta Starter се прилага за използване на CDN.

Както WP Engine, така и Kinsta предлагат отстъпки, ако плащате ежегодно, което Ви дава ефективно безплатен хостинг за два месеца, ако решите да платите за една година напред.

Въпреки че няма много да се разделят Kinsta и WP Engine, когато става дума за изброените по-горе ключови функции, всъщност има някои важни разлики между тези два хоста, които сега ще подчертаем.

WP Engine vs Kinsta Overage такси

Както Kinsta, така и WP Engine задават ограничения за броя посещения, които вашият сайт може да получи и колко честотна лента може да консумира. Ако превишите тези месечни лимити, ще ви бъдат начислени следните такси за излишък:

 • Kinsta: $ 1 за всеки 1000 допълнителни месечни посещения на сайта и 0,10 USD за всеки използван допълнителен GB GB на честотна лента CDN.
 • WP Engine: $ 2 за всеки 1000 допълнителни месечни посещения на сайта, но без такси за превишаване на честотната лента.

WP Engine никога няма да заглуши клиентите или да отвежда сайта им офлайн, ако надвишаването е надвишено или се появи скок на трафика. Ако обаче постоянно надхвърляте своите граници, препоръчват ви да помислите за надграждане до по-висок план. Kinsta също няма да ограничи достъпа до вашия сайт за редовно пренапрежение, но ако настъпи екстремно пренасищане, може да отнеме сайта ви офлайн, докато проблемът не бъде решен.

И с двата хоста можете да наблюдавате посещенията си и надбавките за честотна лента от вътрешното табло, надяваме се да помогнете да избегнете изненади.

Табло за управление на Google Анализ

И двамата домакини ви дават добра представа за използването ви, въпреки че Kinsta предоставят малко повече информация от WP Engine.

Тъй като финансовите детайли не са на път, нека проучим какво точно може да предложи всеки хост, преди да стигнем до резултатите от тестване на ефективността.

Основни функции на Kinsta срещу WP Engine

Някои от предимствата на избора на управляван хостинг на WordPress от компании като Kinsta или WP Engine включват по-бърза скорост на сайта, достъп до персонал за поддръжка на специалисти, по-здрава сигурност и полезни функции, които обикновено не се намират в по-евтините споделени хостинг планове.

Ето някои от причините да помислите за WP Engine и Kinsta и разликите, които ще ви помогнат да вземете окончателно решение.

Управляван облачен хостинг на WordPress

За да ви осигурим най-съвременна инфраструктура, Kinsta и WP Engine вече предлагат облачен хостинг в партньорство с платформата на Google Cloud. Следователно, независимо дали избирате WP Engine или Kinsta, вашият уебсайт всъщност ще бъде хостван в облачната платформа на Google.

Благодарение на почти безкрайно мащабируемия характер на облачния хостинг, предоставен от Google, вашият уебсайт винаги ще има достъп до необходимите ресурси. Въпреки това, винаги ще се справяте директно или с Kinsta, или с WP Engine за всичко, включително таксуване, управление на уебсайтове, поддръжка на потребители и други.

Въпреки че това сравнение на WP Engine с Kinsta е фокусирано върху плановете за начално ниво от тези два хоста – които и двамата използват платформата за облак на Google – заслужава да се спомене, че най-високо ниво подредени хоствани планове от WP Engine ви дават възможност да използвате Amazon Платформа за уеб услуги за вашия уебсайт. Едно предимство на това е, че можете да избирате от повече местоположения в центъра за данни – при условие че сте готови да платите по-високата цена на по-скъпите специализирани планове от WP Engine.

Въпреки това, за повечето читатели на това сравнение, плановете, използващи платформата в облак на Google, трябва да осигурят достатъчно ресурси.

Предимства на облачния хостинг на WordPress

Една добра причина да обмислите хостинг в облак е, че наличните ресурси за вашия уеб сайт могат да бъдат автоматично или ръчно увеличени или мащабирани от вашия хост, както и когато е необходимо.

Това е за разлика от по-традиционния хостинг, при който уебсайтът ви може да се наложи да бъде преместен на сървър с по-висока спецификация при надстройка, което потенциално може да доведе до престой и прекъсване. Не само тази миграция към сървър с по-висока производителност може да доведе до смущения, но трябва да бъде насрочена. С облачния хостинг, допълнителните ресурси могат да бъдат достъпни от вашия сайт почти незабавно – както и когато е необходимо – което прави облачния хостинг идеален за обработка на неочакван трафик шипове, както и онези моменти, когато трябва да преминете към по-висок план, но не искате да изпитвате престой.

Въпреки че има много добри доставчици на облачен хостинг на WordPress, изборът на Kinsta или WP Engine означава, че ще имате опитна хостинг компания WordPress, която се грижи за вашия уебсайт, като същевременно ще използвате почти безкрайните ресурси на облачната платформа на Google.

Мрежа за доставка на съдържание

Освен че хоствате уебсайта си в облака, WP Engine и Kinsta включват достъп до мрежа за доставка на съдържание или CDN като част от плановете си за влизане.

Активирайте CDN в WP Engine

И двата хоста осигуряват незадължителна CDN интеграция, която може да бъде активирана само с няколко кликвания.

Поради това, ако решите да активирате CDN, вашите уебсайтове ще се съхраняват на множество места по света. След това, когато посетител получи достъп до вашия уебсайт, тези файлове ще бъдат обслужвани от местоположението, най-близо до този посетител. Тъй като файловете имат по-малко разстояние за пътуване, отколкото при уебсайт, който не използва CDN, посетителите ви трябва да изпитат по-бързо време за зареждане. Не само това, но запазването на файловете на уебсайта ви на няколко места добавя излишък, което може да намали периодите на недостъпност, ако един център за данни не работи офлайн.

Нашето ръководство за мрежи за доставяне на съдържание за потребителите на WordPress обяснява това по-подробно, но определено си струва да има.

Активирайте CDN в Kinsta

Активирането на незадължителната CDN интеграция с всеки хост е много ясно.

И с WP Engine, и с Kinsta можете да активирате CDN само с няколко щраквания от зоната на вашия акаунт. След като е активирана, не е нужно да правите нищо друго и услугата ще се погрижи за всичко за вас. Когато става въпрос за това, кой CDN използва всеки хост, Kinsta си партнира с KeyCDN, докато WP Engine използва MaxCDN, въпреки че можете да правите свои собствени CDN договорености, ако предпочитате.

Миграция на уебсайтове на WordPress

Ако мислите да преместите съществуващ уебсайт на WordPress към Kinsta или WP Engine, добрата новина е, че и двамата хостове улесняват миграцията на вашия сайт към тяхната платформа.

Kinsta ще мигрира вашия уебсайт WordPress на сървърите им безплатно като част от техните планове, включително неограничени миграции, ако искате да преместите множество уебсайтове на WordPress от конкретни хостове, включително WP Engine, Flywheel и DreamHost. WP Engine не предлага услуга за миграция.

Освен безплатната миграция, осигурена от Kinsta, ръчното прехвърляне на уебсайт на WordPress на тези хостове е много лесно. Тъй като и двамата хостове имат вътрешен приставка за миграция (WP Engine) или препоръчителен инструмент на трета страна (Kinsta), заедно с подробни инструкции, целият процес трябва да протече гладко.

Теми на WordPress

След придобиването на StudioPress, клиентите на WP Engine получават достъп до 37 премиум теми WordPress за своите уебсайтове, което прави тази може би най-голямата разлика между Kinsta и WP Engine.

Теми на StudioPress

Някои от първокласните теми на WordPress от StudioPress, които клиентите на WP Engine могат да използват без допълнителни разходи.

С цените на най-популярните WordPress теми, които започват от около 60 долара, и някои от темите на StudioPress, които са достъпни за клиентите на WP Engine, струват до 129 долара, получаването на тема без допълнителни разходи може да означава значителна икономия – при условие че можете да намерите такава, която е тази подходящ за вашия уеб сайт сред наличните опции.

За съжаление, Kinsta нямат теми, включени в техните хостинг планове. Въпреки това, все още има много добри безплатни теми.

Достъп до експертния екип за поддръжка на WordPress

Друга ключова характеристика на добре управлявания хостинг на WordPress е достъпът до специалисти по поддръжка. Тъй като компании като Kinsta и WP Engine хостват само в уебсайтове на WordPress, техният екип за поддръжка е изключително опитен, когато става въпрос за грижата за този тип сайтове. За разлика от генеричния хостинг, когато се свържете с Kinsta или WP Engine, винаги трябва да сте свързани с някой, който знае как най-добре да поддържа потребителите на WordPress.

Въпреки това, има някои различия в това как можете да се свържете със служителите за поддръжка в Kinsta и WP Engine, които може да са важни за вас, в зависимост от вашите предпочитания:

 • Опции за поддръжка на Kinsta: 24/7 чат на живо и билети за всички планове, но без телефонна поддръжка.
 • Опции за поддръжка на WP Engine: 24/7 чат на живо на всички планове, денонощна поддръжка по телефона за всички планове с изключение на началния план за входно ниво и билети са достъпни само за персонализирани планове от първо ниво.

Въпреки разликите, посочени по-горе, по време на тестването за това сравнение и двамата хостове предоставиха добро ниво на подкрепа.

Канал за поддръжка на чат на живо от Kinsta

И двамата домакини предлагат денонощна поддръжка чрез чат на живо на своите планове за начално ниво.

Въпреки че основните задачи като настройка на нов уебсайт на WordPress, мигриране на съществуващ сайт и посочване на домейн към акаунти бяха изпълнени без никакви проблеми, по време на тестване успях да причиня няколко проблема, които изискваха да се свържа с WP Engine и Поддържащ персонал на Kinsta.

Тези проблеми възникват след създаването и изтриването на нови сайтове на WordPress, експериментирането с различни приставки за миграция, изпробването на множество регистратори на домейни и активирането и деактивирането на SSL сертификатите. След като извърши подобни видове дейности за известно време, сайтовете започнаха да изпитват някои проблеми – основно свързани с домейните и сървърите на имена.

Това даде добра възможност да изпробвам екипа за поддръжка на Kinsta и WP Engine, с когото се свързах чрез каналите за чат на живо, налични за техните планове за начално ниво. Въпреки че някои читатели могат да предпочетат да се свържат с обслужващия персонал по телефона – нещо, което не се предлага нито в WP Engine, нито в Kinsta планове за входно ниво – каналите за чат на живо и за двамата хостове бяха много отзивчиви и проблемите бяха решени от първите хора, които свързах с. Освен това, когато се свързах с екипите за поддръжка, ми отне само няколко секунди, за да отговори някой.

Ако обаче да можете да се свържете с обслужващия персонал по телефона, е прекъсвач на сделките, тогава ще трябва да изберете някой от плановете на WP Engine, освен началния план за стартиране. Kinsta изобщо не предлагат телефонна поддръжка, но предлагат поддръжка чрез билети по имейл (в допълнение към чат на живо) на всички планове, докато билетите с WP Engine са резервирани за клиентите в плана им от най-високо ниво.

Обратно, телефонна поддръжка е достъпна за всички споделени хостинг планове на SiteGround за по-ниски цени, за които можете да разберете повече в последния ни преглед на SiteGround.

Тъй като достъпът до персонал за поддръжка на експерти е една от ключовите точки за продажба на управлявания хостинг на WordPress, беше успокоително да се види, че и WP Engine, и Kinsta се справят с проблемите бързо и ефективно.

Автоматизирани и ръчни архивиране на уебсайтове WordPress

Друга ключова характеристика на първокласния хостинг за WordPress е предоставянето на лесен за използване инструмент за архивиране на уебсайтове.

Kinsta и WP Engine не правят изключение в това отношение, тъй като и двамата хостове предлагат автоматично ежедневно архивиране на уебсайтове във всичките им планове, както и ви дават възможност да създадете ръчно архивиране на сайта, когато е необходимо. Въпреки това, отново има някои ключови разлики в това как всеки хост предоставя тази функция.

Резервни точки за уебсайтове на WP Engine

С WP Engine автоматизираните архиви могат да бъдат изтеглени за безопасно съхраняване; с Kinsta първо трябва ръчно да създадете резервно копие за изтегляне.

Резервните копия или точките за възстановяване се съхраняват на сървърите на WP Engine и Kinsta и се предлагат през таблото за управление на вашия акаунт, с възможност да ги изтеглите за запазване. Въпреки това, докато WP Engine ви позволява да изтеглите някоя от съществуващите архиви на таблото си за управление, с Kinsta трябва да генерирате отделна резервна копие за сваляне. Освен това с Kinsta можете да генерирате само един от тези изтеглящи се резервни копия само веднъж седмично.

Резервни копия на уебсайтове на Kinsta WordPress

Резервните копия на Kinsta се съхраняват в продължение на 14 дни, докато WP Двигателите запазват до 40 резервни копия във вашето табло.

Автоматизираните архиви, създадени ежедневно от Kinsta, се съхраняват в продължение на 14 дни, докато при WP Engine се предлагат последните 40 ежедневни автоматизирани архивирания. Когато възстановявате резервните копия, единствената ви възможност с Kinsta е да възстановите целия архив, докато с WP Engine можете да включите или изключите базата данни от възстановяването на архиви. И двамата хостинги ви дават възможност да възстановите резервно копие на вашия производствен сайт или сценична среда само с няколко кликвания.

Опции за възстановяване на резервни копия на WP Engine

WP Engine ви дава възможност да възстановите архивирането със или без базата данни, докато при Kinsta единствената ви опция е пълно възстановяване.

WP Engine ви позволява да създадете частично архивиране – нещо, което може да бъде полезно за големи уебсайтове – което ви позволява да изключвате теми и плъгини, например. Тази опция не е налична с Kinsta, но когато създадете резервна копие за изтегляне, целият ви сайт е достъпен за изтегляне, което прави възможно ръчното изтриване на всички файлове от архива, които не са ви необходими.

Опции за частично резервно копие на двигателя на WP

WP Engine ви позволява да създадете частично архивиране, докато при Kinsta най-близкият вариант е да изтеглите пълен архив, след което да изтриете това, което не ви трябва.

Възможността лесно да създадете резервно копие на уебсайта си при поискване (например преди актуализиране на софтуера на WordPress или активиране на нов плъгин) е жизненоважно, така че е добре да видите, че и двамата хостове правят това много лесно.

Въпреки че и двамата хостове предоставят функционална услуга за архивиране, когато сравняват техните характеристики и функционалности, WP Engine има някои предимства пред Kinsta. Това включва запазване на вашите архивни файлове за по-дълго време, което ви позволява да изтеглите съществуващи архивни файлове и ви дава по-голям контрол върху това, какво включват вашите архиви и възстановявания. Въпреки това, Kinsta ви дава възможност да платите за почасовата добавка за резервни копия, която ви дава допълнителни точки за възстановяване, с които да работите.

Уебсайтове за организиране на WordPress

И двамата хостове ви позволяват да създадете уебсайт за поставяне, където можете да изпробвате нови плъгини, да персонализирате тема или да изпълнявате други задачи, които биха могли да повлияят негативно на посетителите ви, ако ги направите на вашия сайт на живо. Когато сте готови, можете да прехвърлите съдържанието на сценичния сайт на уебсайта си на живо или на живо.

И двамата хостове улесняват прехвърлянето на съдържание между вашите сайтове за организиране и на живо. Въпреки това, отново има някои различия в това, как те предоставят тази функция, която ще проучим сега.

Функция на WP двигател за поставяне

WP Engine всъщност ви дава три среди за работа, включително среда за разработка, поставяне и производство. Един от начините, по които тази подредба може да се използва, е да работите върху сайт в среда за разработка и да го прехвърлите в сценична среда, където до него могат да бъдат достъпни онези, на които сте дали разрешение, като вашите клиенти или екип.

Настройка на сайта на WP Engine

WP Engine ви позволява да създавате среди за етапи и разработки за изграждане и тестване на сайта.

Когато сте готови, можете да прехвърлите сайта за поставяне в производствената среда, като го направите достъпен за всички.

Когато копирате вашия сайт за поставяне в производствената среда с WP Engine, се копират само файловете (а не съдържанието, което се съхранява в базата данни на WordPress). Можете обаче да копирате избора си от таблици от базата данни на сценичните сайтове, ако искате. Можете да прочетете повече за това как функционира функцията за поставяне на уебсайта на WP Engine.

Постановка на Кинста

Kinsta улеснява нещата само с две среди: На живо и постановка. Когато създавате етапен сайт, имате възможност да възстановите едно от съществуващите си резервни копия в сценичния сайт, което ви дава клонинг на вашия сайт на живо, за да работите. След това, когато сте готови, можете да избутате уебсайта на сцената към сайта на живо.

Създаване на сайт за създаване на Kinsta

Функцията Kinsta staging е лесна за използване, но не е толкова сложна като подхода на WP Engine.

За разлика от WP Engine, с Kinsta целият сайт и неговата база данни се копират от сценичната среда в сайта на живо (а не само от файловете на уебсайта и вашия избор на таблици с бази данни). Ето защо, ако искате повече контрол върху това, което се копира между среди, може да предпочетете подхода на WP Engine пред стационарни сайтове.

Прехвърляеми сайтове

Както и трите среди за вашия основен уебсайт – разработка, поставяне и производство – друга приятна за разработчиците функция на WP Engine е възможността да създавате преносими сайтове. Тези преносими сайтове имат трите среди, които обикновените сайтове имат, но сайтовете са защитени с парола – включително производствената среда – така че само тези с подходящите идентификационни данни да имат достъп до тях.

Целта на функцията за преносими сайтове е да предостави пространство, където разработчиците да могат да създават уебсайтове за своите клиенти, които след това могат да бъдат прехвърлени в акаунта на WP Engine на клиента, когато те са готови да стартират на живо. Като алтернатива, програмистът може да закупи кредит – $ 20 при стартиращия план – за да бъде домакин на допълнителен сайт в акаунта си, като направи сайта на живо и публично достъпен.

Не получавате тази функция с Kinsta, така че, ако ви харесва идеята да можете да създавате сайтове, които лесно могат да бъдат прехвърлени от вашия хостинг акаунт и в сметка на някой друг, Kinsta може да не е домакин за вас.

WP Engine и Kinsta потребителски опит

Освен функциите, до които получавате достъп, също така е важно да разгледате потребителското изживяване, което всеки хост предоставя. В края на краищата, ако изборът ви на хост затруднява управлението на акаунта ви или създаването на нов уебсайт на WordPress, може да съжалявате за решението си.

Така че, имайки това предвид, нека разгледаме накратко какво е да използвате всеки хост за създаване и управление на уебсайт на WordPress.

Създаване на уебсайт на WordPress с Kinsta и WP Engine

За щастие, Kinsta и WP Engine правят много лесно създаването на нов уебсайт на WordPress. След като се регистрирате и създадете своя акаунт, можете да въведете няколко подробности, за да настроите вашия нов уебсайт WordPress.

Създайте нов сайт с Kinsta

С Kinsta можете да изберете в кой център на центровете за данни ще бъде хостван вашият сайт при създаването на нов сайт.

Освен че избирате къде ще бъде хостван уебсайтът ви, можете да копирате и един от съществуващите уебсайтове, хоствани от Kinsta, в новия. С WP Engine можете да изберете местоположение за данни при създаване на акаунта си и да се регистрирате в план, но не можете да избирате местоположение на център за данни всеки път, когато създавате нов сайт. Можете обаче да се свържете с поддръжката и да поискате миграция към друго място, ако е необходимо.

Създайте нов сайт с WP Engine

WP Engine също прави процеса на създаване на нов сайт много лесен.

Подобно на Kinsta, WP Engine също ви дава възможност да копирате един от съществуващите сайтове в акаунта си в новия сайт. Това може да е полезно, ако сте създали сайт в среда за поставяне и сте готови да го публикувате, или ако имате персонализирана конфигурация на уебсайт WordPress, която използвате като основа за нови проекти.

Табло за управление на WordPress, хоствано от Kinsta

Допълнителните контроли, добавени към уебсайтовете на WordPress, хоствани от Kinsta, правят изчистването на кеша лесно.

Уебсайтовете на WordPress, създадени с WP Engine и Kinsta, са много близки до инсталирането на WordPress по подразбиране. И двата хоста добавят допълнителен раздел към таблото за управление на WordPress, което ви дава възможност да изчистите кеша на вашия сайт, докато WP Engine включва някои допълнителни функции, които ви позволяват да активирате или деактивирате CDN, както и бутон за копиране на сайта във вашата сцена , WP Engine също добавя удобни връзки към страниците си за поддръжка и документация към таблото за управление на WordPress.

WP Engine-хостинг табло за управление на WordPress

И WP Engine, и Kinsta добавят допълнителен раздел към таблото за управление на WordPress на уебсайтовете, които са хоствани.

Една забележима разлика между уебсайтовете на WordPress, хоствани от Kinsta и WP Engine, е, че сайтът, създаден с WP Engine, показва подкана да ви напомня да създадете точка за възстановяване, когато искате да актуализирате плъгин, тема или софтуера WordPress..

Създайте точка за възстановяване в WP Engine

Насърчаваме се да архивирате уебсайта си, преди да извършите актуализации на сайт, хостван от WP Engine.

В случай, че се чудите, премиум темите на StudioPress, до които клиентите на WP Engine получават достъп, могат да бъдат изтеглени от зоната на вашия акаунт в WP Engine на вашия компютър и след това да бъдат качени на вашия WordPress табло за управление.

Изтегляне на тема StudioPress

Клиентите на WP Engine могат да изтеглят премиум темите StudioPress WordPress от областта на акаунта си.

Хубаво е да видите, че и двамата хостове ви осигуряват доста чиста инсталация на WordPress, за разлика от някои други хостове, които добавят добавки и теми на трети страни към вашия сайт, които може да не искате.

Мигриране на съществуващ WordPress уебсайт към WP Engine и Kinsta

Както бе споменато по-рано, и двамата хостове ще мигрират съществуващ уебсайт на WordPress на своите сървъри.

Въпреки това, само Kinsta предоставя услуга за миграция с ръка на всички планове, докато с WP Engine тази услуга е запазена за клиентите на техните планове от най-високо ниво. Така че, ако не отговаряте на условията за миграция на ръцете или предпочитате сами да се грижите за процеса, ще трябва да извършите ръчна миграция.

Миграция на уебсайтове на WordPress към Kinsta

Препоръчителният безплатен Migrate Guru плъгин от BlogVault улеснява преместването на уебсайт на WordPress в Kinsta.

За щастие, и двамата домакини свършиха чудесна работа за опростяване на процеса на мигриране на уебсайт на WordPress към техните платформи. WP Engine имат собствен безплатен плъгин – базиран на инструмента за миграция Гуру от BlogVault – което улеснява мигрирането на уебсайт на WordPress към сървърите им с подробна документация, която всички трябва да могат да следват.

Приставка за миграция от WP Engine

WP Engine имат собствен плъгин за миграция, който се поддържа с писмени и видео уроци.

Kinsta нямат собствен плъгин за миграция, но те препоръчват и изцяло поддържат използването на безплатния Migrate Guru WordPress плъгин от BlogVault. И с двата хоста, вие също имате възможност да използвате вашия собствен избор на приставка за миграция.

WP Engine и управление на акаунти в Kinsta

Вместо да използват решение, което не е на разположение, като cPanel – както често се случва с уеб хостове – и WP Engine, и Kinsta създадоха свои табла за управление на акаунти. Чрез тези портали можете да създавате вашите уебсайтове в WordPress, да създавате и възстановявате архиви и да извършвате други важни задачи.

Потребителски интерфейс на Kinsta Account Dashboard

Таблото за управление на Kinsta е добре проектирано с приятен външен вид, което улеснява управлението на вашия акаунт и уебсайт.

Тъй като и двамата хостове ви дават набор отпуск за честотна лента и посещения, които вашият сайт може да консумира и получава всеки месец, както и ограничение за количеството дисково пространство, което можете да използвате, добре е да видите, че и WP Engine, и Kinsta ви дават бърз и удобен начин да следите тези статистически данни – особено, ако преодолеете тези граници, може да ви бъдат начислени такси за издръжка.

Потребителски интерфейс на WP Engine Wash Engine

Таблото за управление на WP Engine също е лесно за използване, но може би не е толкова стилно, колкото контролния панел на Kinsta.

И двамата хостове осигуряват бърз и лесен достъп до вашите бази данни на уебсайта на WordPress чрез софтуера phpMyAdmin, въпреки че можете също да се свържете с базата данни с инструмент по ваш избор.

WP Engine phpMyAdmin Достъп до база данни

И двата хоста ви позволяват да работите върху вашата база данни на WordPress чрез phpMyAdmin или вашия избор на интерфейс.

И двамата хостове са създали много лесни за използване интерфейси за управление на вашия акаунт. В това отношение наистина няма много да разделяте WP Engine и Kinsta – въпреки че можете да актуализирате плъгините, инсталирани на вашия сайт, чрез таблото за управление на акаунта в Kinsta.

Управление на WordPress приставки

За разлика от WP Engine, Kinsta ви дава възможност да актуализирате WordPress приставки през зоната на вашия акаунт.

С това завършваме нашия преглед на това какво е да използваме хостинг услугите, управлявани от Kinsta и WP Engine. И двамата предоставят достъпно потребителско изживяване, въпреки че WP Engine имат няколко допълнителни екстри, които може да оцените, като подканите да архивирате уебсайта си WordPress, преди да инсталирате актуализации.

Технически подробности за Kinsta срещу WP Engine

Преди да стигнем до резултатите от тестовете за ефективност, ето малко техническа информация за тези хостове, която трябва да ви помогне да решите дали WP Engine или Kinsta е най-добрият вариант за вашия уебсайт:

 • Кеширане на уебсайтове: И двамата хостове имат собствена технология за кеширане, като Kinsta има кеширане на ниво сървър и вътрешен WordPress кешинг плъгин, докато WP Engine имат редовно кеширане на уебсайтове и опционално кеширане на обекти за кеширане на заявки към база данни.
 • Мрежа за доставка на съдържание (CDN): И двамата хостове предоставят опционален достъп до CDN, като плановете на WP Engine включват CDN достъп от MaxCDN без допълнителни разходи, а Kinsta включва използване на KeyCDN в своите планове като стандарт.
 • PHP: И двата хоста улесняват превключването между различни версии на PHP, но докато WP Engine поддържа PHP 5.6 и 7.2, Kinsta потребителите могат да избират от PHP 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 и 7.4.
 • HTTP / 2.0: И Kinsta, и WP Engine използват HTTP / 2.0 на сървърите и CDN.
 • SSL: И двамата хостове предоставят безплатни SSL сертификати Let’s Encrypt, като същевременно ви дават възможност да импортирате свой сертификат или да закупите такъв през вашия акаунт.
 • SFTP: И двата хоста ви позволяват да се свържете със сървърното си пространство за качване и редактиране на файлове чрез Secure FTP, като WP Engine ви дава възможност да създавате множество потребителски акаунти на SFTP.
 • Мениджър на сървърни файлове: Нито WP Engine, нито Kinsta предоставят онлайн файлов мениджър за достъп до сървърно пространство.
 • SSH: Kinsta осигурява сигурен достъп до черупки до вашето сървърно пространство при всички планове, докато WP Engine SSH е запазен за тези от най-високо ниво подредени хостинг планове.
 • Достъп до база данни: И двамата хостове използват phpMyAdmin, за да осигурят достъп до базата данни на уебсайта на WordPress през браузър с възможност за свързване чрез предпочитания от вас инструмент.
 • Услуга по имейл: Без имейл услуга на някой от хостинг плановете на Kinsta или WP Engine.
 • Управление на уебсайта на WordPress: Нито WP Engine, нито Kinsta автоматично актуализират вашите теми или плъгини за вас, но WP Engine автоматично ще актуализира софтуера на WordPress – въпреки че имате възможност да отложите актуализация за 60 дни. За разлика от WP Engine, Kinsta ви дава възможност да актуализирате своите плъгини през таблото за управление на акаунта My Kinsta.
 • Ограничения за приставки: И двамата хостове имат списъци със забранени Kinsta или забранени плъгини за WP Engine, които не можете да използвате, включително някои приставки за кеширане, архивиране и оптимизиране, които могат да повлияят на производителността на уебсайта.
 • Мерки за сигурност: Kinsta има много мерки, за да запази сигурността на вашия сайт, включително блокиране на GeoIP, сканиране на DDoS, проактивно спиране на злонамерен код, влизащ в мрежата и други, докато с WP Engine уебсайтовете се сканират за злонамерен софтуер и други проблеми със сигурността, както и екипът за поддръжка ще предприеме действия, ако бъде открито нещо недобросъвестно.
 • Услуги за почистване след хакване: Ако вашият уебсайт, хостван от WP Engine е хакнат, те ще плащат на Sucuri да го поправят, докато Kinsta ще коригира вашия сайт безплатно, ако е хакнат.
 • Местоположение на центъра за данни: И двамата хостове ви позволяват да избирате от множество сървърни местоположения в САЩ, Канада, Европа, Азия и Австралия чрез партньорствата си с Google Cloud Platform.
 • Съставни сайтове: И двата плана на WP Engine и Kinsta включват достъп до етапен сайт с внедряване с едно щракване до сайта на живо чрез графичния интерфейс на потребителския портал.
 • Миграция на уебсайтове на WordPress: Всички планове на Kinsta включват миграция на уебсайт на WordPress или можете сами да използвате препоръчания безплатен плъгин, за да мигрирате сайта. WP Engine не предоставят миграции на сайтове в плана за входно ниво, но имат безплатен плъгин, който можете да използвате, за да го направите сами. Инструментите за миграция са лесни за използване и работят добре, като и двамата хостове предоставят подробни инструкции.
 • Анализ на посетителите: И двамата хостове ви позволяват да преглеждате трафика на уебсайта и данните за използване на разпределението през таблата за управление на профила си.
 • Временни проверки: И при двата хоста предният край на вашия сайт се следи за престой, докато задният край също се следи, за да се следи за цялостното здраве на сайта. Ако се открие проблем, се предприемат действия. И двамата хостинг имат гаранция за продължаване, като 99,95% продължаване на времето е гарантирано от WP Engine и 99,9% от Kinsta.
 • Поддържащи канали: WP Engine осигурява 24/7 канал за чат на живо за всички планове, а 24/7 поддръжка по телефона е достъпна за всички планове с изключение на началния план за входно ниво. Поддръжката на билети WP Engine 24/7 е запазена само за първокласни специализирани планове. С Kinsta съществува 24/7 канал за чат на живо и система за издаване на билети във всички планове, но няма телефонна поддръжка.

Можете да намерите повече информация на страница за сравнение на план на уебсайта на WP Engine и страницата с функции на уебсайта Kinsta.

WP Engine vs Kinsta Loading Times

Една от основните причини да изберете първокласно управляван хост на WordPress над по-евтиния споделен хостинг е по-бързото време за зареждане, което вашият сайт трябва да постигне.

Както показаха тестовете от нашето сравнение на SiteGround срещу WP Engine, добрият управляван хостинг на WordPress определено е по-бърз от най-добрия споделен хостинг. Но има ли разлика между управляваните хостове? И ако е така, кой е по-бърз, Kinsta или WP Engine?

За да отговорим на този въпрос, създадохме няколко тестови уебсайта на WordPress с всеки хост и след това следихме тяхната ефективност с помощта на платената услуга Pingdom. Времето за зареждане на тестовите уебсайтове се записва на интервали от 30 минути за период от седем дни.

За да ви дадем по-закръглена картина за това как може да работи вашият сайт, ако е хостван от WP Engine или Kinsta, нашите тестови сайтове записаха времената на зареждане при използване на лека тема, както и при използване на по-черен вариант в тежка категория.

Ето резултатите …

Леки резултати за време за зареждане на теми

Ако създавате обикновен блог или искате уебсайтът ви да има минимален дизайн, тогава можете да изберете сравнително лека тема за вашия сайт. Един модерен и популярен пример е Twenty Nineteen, най-новото издание от официалния екип за теми WordPress.org, който е активиран по подразбиране в новите уебсайтове на WordPress.

Двадесет деветнадесет WordPress тема

Безплатната, лека, двайсет деветнадесета тема е активирана по подразбиране в новите уебсайтове на WordPress.

С по-малки размери на файловете и отсъствие на фантазия, Twenty Nineteen трябва да се зарежда много бързо. Така че, нека да видим колко бързи бяха тестовите ни сайтове при използване на тази тема и когато бяха хоствани от WP Engine и Kinsta.

Резултати за скоростта на страницата на Pingdom за двадесет деветнадесет

Сравнение на времената на зареждане на Kinsta и WP Engine, като се използва лека тема.

Както можете да видите от горното обобщение, за седем дни на наблюдение на времето за зареждане на публикации в блогове в сайтовете, използвайки темата Twenty Nineteen, сайтът, домакин на WP Engine, беше най-бързият. С WP Engine, средното време за натоварване е 361 милисекунди, в сравнение с 405 милисекунди на хоствания сайт Kinsta.

Само с 44 милисекунди или 0,044 секунди между тях обаче няма много да се разделят WP Engine и Kinsta при използване на основна тема.

Резултати от Pingdom за двадесет деветнадесет с WP Engine

Зареждане на резултатите от времето за сайта с помощта на лека тема, хоствана от WP Engine.

Изображенията отгоре и отдолу показват времената на зареждане, които са били записани на редовни интервали през седемдневния период на тестване за публикациите в блога в сайтовете, използвайки темата Twenty Nineteen.

Резултати от Pingdom за двадесет деветнадесет с Kinsta

Резултатите от времето за зареждане на сайта с помощта на лека тема, хоствана от Kinsta.

Многофункционални резултати за време за зареждане на тема

Докато Twenty Nineteen е добър вариант за всеки, който търси безплатна, бърза и лесна за използване тема за своя уебсайт, в другия край на спектъра имате теми като Avada. Тези многофункционални теми обикновено са пълни с предварително изградено съдържание на уебсайтове, мощни плъгини и безброй функции, а най-продаваната тема на Avada не е изключение.

Демо страница на тематичната агенция Avada

Вторият ни набор от тестове проследяваше времето за зареждане на сайт, използвайки демонстрацията на агенция Avada.

Така че, ако планирате да създадете корпоративен уебсайт, сайт на агенция, магазин за електронна търговия или блог с функции като плъзгачи, анимационни ефекти или видео фонове, тогава ще искате да знаете дали Kinsta или WP Engine са по-добри при хостинг на сайт, използвайки многоцелева тема като Avada.

Демо начална страница на агенция Авада Резултати от времето за зареждане

За да направим тези тестове по-реалистични, импортирахме демонстрацията на агенция Avada в нашите тестови уебсайтове WordPress. Времето за зареждане на началните страници се записва от Pingdom на всеки 30 минути за период от седем дни. Ето обобщение на резултатите:

Скорост на страницата на началната страница на Avada

За седем дни тестване началната страница на сайта, използваща темата Avada, се зарежда по-бързо с Kinsta, отколкото WP Engine.

Както показаха резултатите от теста на Pingdom, началната страница на хоствания от Kinsta сайт се зарежда за 1,07 секунди, докато същата страница на хоствания от WP Engine сайт се зарежда за 1,19 секунди, с разлика от .12 секунди или 120 милисекунди между тях..

Време за зареждане на началната страница на Avada

Началната страница на сайта, използваща темата Avada, хоствана от Kinsta, се зареди за 1,07 секунди.

Някои читатели могат да забележат, че размерът на тестваната страница е различен в двата набора от резултати, показани по-горе и по-долу. Ще намерите повече информация за това в следващия раздел на това сравнение, но разликата в размера на страницата може да обясни разликата в времената на зареждане.

Резултати от теста на началната страница на Avada за WP Engine

За сайта, хостван от WP Engine, демо началната страница от темата Avada се зарежда за 1,19 секунди.

Демо блог на Агенция Авада Публикуване на резултатите от времето за зареждане

Демо началните страници на продукт като Avada вършат чудесна работа да покажат на какво са способни тези теми. Не всеки уебсайт обаче се нуждае от мултимедийно слайдшоу, анимационни ефекти или вградено видео на началната си страница.

Тема на агенцията за тематични агенции Avada

Тествахме и времената за зареждане на публикация в блог с по-малък размер на файла, създаден с Avada.

Така че, за да ви дадем представа за това какъв период от време за зареждане можете да очаквате от по-скромната страница, създадена с Avada, ние също измерихме ефективността на блог публикация в нашите тестови сайтове. Ето обобщение на резултатите от седем дни на измерване на времената за зареждане:

Резултати за публикацията в блога на Avada

За разлика от теста за начална страница, този път хостваната от WP Engine страница се зарежда по-бързо от тази, хоствана от Kinsta.

Този път резултатите бяха почти идентични, като страницата, хоствана от WP Engine, се зарежда за 1,19 секунди, а хостваният от Kinsta сайт идва само за 0,02 секунди, или 20 милисекунди, по-бавно.

Както можете да видите, блогът и началната страница на сайта, хостван от WP Engine, се зареждат за 1,19 секунди, въпреки разликата им в размерите. При Kinsta обаче по-малката публикация в блога се зарежда за 1,21 секунди срещу 1,07 секунди за по-голямата начална страница. И двата комплекта тестове – за началната страница и публикациите в блога – се провеждаха едновременно, през същите седем дни.

Ето разбивка на времето за зареждане на публикацията в блога от сайта, хостван от WP Engine и използвайки темата Avada, записана от Pingdom:

Резултати от блога на WP Engine Avada

Графиката по-долу показва времето за зареждане на публикацията в блога от хоствания в Kinsta сайт от Pingdom:

Avada Blog Post Times, домакин на Kinsta

Защо разликата в размера на страниците?

Както споменахме, резултатите от Pingdom показват различни размери и брой заявки за страниците, които се наблюдават, като според съобщенията началната страница на Avada, хоствана от WP Engine, е 5.14 MB, а същата страница на хоствания в Kinsta сайт е 5.08 MB. Подобна разлика може да се види в публикацията в блога на Avada и тестовите тестове Twenty Nineteen.

Уебсайтовете са създадени по същия начин, като се започне с нова инсталация на WordPress, след това се инсталира темите, активиране на необходимите плъгини и импортиране на демо съдържание. В опит да преодолея различните размери, записани от Pingdom, аз също създадох сайт на различен хост, използвайки темата Avada, след което го мигрирах към WP Engine и Kinsta, използвайки плъгин за дублиране на сайт. Но въпреки това резултатите от Pingdom показаха различни размери на страниците за привидно идентични сайтове.

Въпреки че са създадени по същия начин, може да се окаже, че кеширането и CDN конфигурацията, въведени от хостовете, както и вътрешните плъгини, активирани от WP Engine и Kinsta, повлияха на крайните размери на страниците.

Освен това, както показват изображенията по-долу, размерите на страниците, записани от Pingdom по време на тестването, се колебаят. Въпреки това, тъй като това се отнася за всички тестови сайтове, мисля, че е честно да се каже, че резултатите са подходящи и дават добра представа колко бързи са тези хостове.

Разбивка в Pingdom на хоствания сайт на WP Engine

Графата с размер на страницата показва различни размери за страницата, която се наблюдава, въпреки че не са направени промени в сайта през периода на тестване.

Разбивка в Pingdom на хоствания сайт на Kinsta

Отново Pingdom изброява различни размери за страницата, която се следи на хоствания в Kinsta сайт.

За тестване на скоростта на сайта всички уебсайтове са били хоствани на едно и също физическо място в Айова и е избрано същото място за тестване в Pingdom New York.

Зареждане Тестване на въздействието на въздействието

Горните тестове за време за зареждане бяха извършени на сайтове, които не получиха никакъв трафик. Въпреки че тези резултати могат да се използват за сравняване на скоростта на тези два хоста, също така е полезно да видите как функционират тестовите сайтове, когато са достъпни от няколко посетители едновременно..

Използвайки услугата Load Impact, успяхме да симулираме множество потребители, които имат достъп до сайтовете едновременно, докато времето за зареждане на сайтовете беше записано. В нашите персонализирани тестове, броят на виртуалните потребители, които осъществяват достъп до сайтовете, се увеличава за десет минути, докато няма 250 едновременни виртуални потребители, които посещават сайта. През този десет минутен период Load Impact записа скоростта на сайтовете.

В графиките по-долу синята линия представлява броя на виртуалните потребители, достъпващи сайта, докато зелената линия показва времето за зареждане на сайта.

Резултати от въздействието на зареждане на сайта Kinsta

Сайтът, хостван от Kinsta, обработва 250 едновременни виртуални потребители без никакъв спад в производителността.

За повече информация как е извършен този тест и какъв ефект има той върху уебсайта, хостван от Kinsta, можете да видите резултатите на уебсайта Load Impact.

Резултати от въздействието на зареждане на сайта на WP Engine

Сайтът, домакин на WP Engine, също побира 250 едновременни виртуални потребители без никакво забавяне.

Резултатите от този тест са достъпни и на уебсайта Load Impact.

За контекст нашето сравнение Bluehost, GoDaddy и SiteGround показва уебсайтовете на WordPress, хоствани на тези по-евтини споделени планове, борещи се с по-малко от 50 едновременни виртуални потребители. Въпреки че, както показа последният ни преглед на SiteGround, споделеният план на GoGeek на средно ниво от SiteGround се представи добре със сто едновременни виртуални потребители. Така че, ако плановете за WP Engine и Kinsta са твърде скъпи, може да успеете да намерите здрав дом за вашия уебсайт с споделен хостинг план от компания като SiteGround, ако погледнете над плановете за входно ниво.

Kinsta срещу WP Engine Uptime

И двамата домакини имат гаранции за ъптайм, като WP Engine цели да предложи 99,95% наличност на услугите и 99,9% от Kinsta. Въпреки че разликата между 99,95% и 99,9% може да не изглежда много, според този калкулатор за ъптайм, за една година тя се равнява на разлика от около четири часа при гарантиран престой между двата хоста. По време на нашите тестове обаче, нито един от четирите тестови площадки, които наблюдавахме, не е прекъснал нито един от хостовете през седемдневния период на тестване.

Сравнение на Kinsta с WP Engine Uptime

Нито един от четирите тестови площадки, хоствани от WP Engine и Kinsta, нямаше престой.

Заключителни мисли

На пръв поглед не може много да се разделят Kinsta и WP Engine. И двамата хостове имат планове за входно ниво със сходни цени със съпоставими възможности за съхранение, честотна лента и посещения. Освен това, уебсайтовете, хоствани както с WP Engine, така и с Kinsta, се съхраняват в мощната платформа на Google Cloud.

Дори резултатите от нашето тестване на времето за зареждане и ефективността не правят лесно декларирането на един хост по-добър от другия.

Поради това, едва когато започнете да ровите в детайлите и реално да използвате хостовете, разликите започват да стават очевидни и човек започва да се очертава като победител.

С изградена по-функционална система за архивиране, повече опции за използване на сайтове за стадиране и без такси за надвишаване на честотната лента – да не говорим за достъп до 37-те премиум теми от StudioPress – вие получавате повече за парите си с WP Engine.

Следователно, освен ако няма конкретна функция, трябва да имате достъп до тази, предоставена само от Kinsta, вероятно първо трябва да помислите за хостинг на вашия сайт с WP Engine.

Използван / използващ някой от тези два хоста? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me