Hva skjer med webhotell ‘Uptime Garanties’…

Anbefalt WordPress Hosting


Vi ønsker alle at nettstedene våre skal opp 100% av tiden – det er åpenbart. Tross alt, hvis nettstedene våre går ned, vil vi sannsynligvis miste faktiske kunder, potensielle kunder og muligens til og med noe av ryktet vi har jobbet så hardt for å oppnå – for ikke å snakke om utsiktene til besøkende som kan ha bidratt til å spre ordet om sosiale nettverk osv. hadde de klart å nå innholdet vårt! Hvordan måler du tapet? Vel, det er umulig å virkelig sette et tall på det: når alt kommer til alt, hvordan setter du en verdi på tapt potensial? Uansett hvilken måte du velger å se på det, bør oppetid betraktes som en stor avtale for enhver online virksomhet!

Men er oppetid noe du holder rede på? Eller er du en av personene som ganske enkelt antar at vertselskapet ditt holder øye med nettstedets oppetid for deg? Kanskje du tenker at de vil ha systemer for å kontakte deg i det øyeblikket noe går galt? Når alt kommer til alt, da du meldte deg på hosting, var det ikke en av attraksjonene i selskapet du valgte deres ‘Oppetidsgaranti’? Les videre…

Etter å ha opplevd litt nedetid på et av nettstedene mine de siste ukene, har jeg nylig fått grunn til å undersøke forskjellige webhotellfirmaers “oppetidsgarantier” … og mye av det jeg har funnet har rystet min tro på slike løfter ganske betydelig!

Noen overraskende funn:

Fra og med det minst overraskende av mitt funn først, går her:

Oppetidsgarantier varierer enormt!

Mens noen webhotellfirmaer tilbyr oppetidsgarantier på 100%, tilbyr andre ikke noen form for oppetidsgaranti overhodet! Hvis jeg nå hadde lest at for noen uker siden, hadde jeg umiddelbart tenkt noe sånt som: “Ja, kanskje, men det er bare de mindre anerkjente, ikke sant?”. Vel, nei … faktisk tilbyr noen topp webhotellfirmaer ingen garantier for noen av deres tjenester i det hele tatt!

Noen selskaper tilbyr, til og med skryt, oppetidsgarantier på bare 99,9% …

Ved første øyekast høres 99,9% oppetid ganske bra ut ?! Det er tross alt nesten 100%! Når du gjør litt matte, tilsvarer dette imidlertid en oppetidsgaranti på 364,64 dager i året – eller med andre ord: en 99,9% oppetidsgaranti gir rom for hele 8,64 timer nedetid per år; noe som betyr at webhotellfirmaer som tilbyr dette servicenivået i utgangspunktet gir seg en feilmargin på rundt 40 minutter i måneden … At ‘99,9% oppetidsgaranti ikke høres ikke så bra ut nå? Når det er sagt, på slutten av dagen betyr ikke det garanterte servicenivået så mye: i stedet, det som virkelig teller er den faktiske oppetiden du virkelig får: en tjeneste med en garanti på 99% (eller til og med ingen garanti i det hele tatt), men en faktisk oppetid på 100% er langt og bort å foretrekke fremfor en tjeneste som garanterer 100% oppetid, men oppnår faktisk bare en oppetid på si 99%!

Noen oppetidsgarantier er ikke verdt så mye!

Når noen sier at de garanterer noe, er en sunn fornuftreaksjon å spørre hva som skjer hvis ting ikke viser seg som lovet? Når det gjelder webhotellfirmaer, ser det ut til at mange ikke sikkerhetskopierer garantien med veldig mye … for eksempel: en felles garanti er at hvis servicenivået skulle bli funnet under den garanterte oppetiden i en bestemt måned, Jeg har rett til å be om maksimal rabatt på neste månedlige betaling på 5% av følgende månedlige avgift (tenk å betale $ 5 i måneden og en måned for å finne at du har hatt en oppetid på bare 90% – du vil da ha rett til en 25 cent rabatt på din neste regning). Neppe mye av et incentiv for vertselskapet for å sikre at de oppfyller sitt ‘garanterte’ servicenivå. Webhotellgarantier varierer selvfølgelig, med noen betydelig mer tiltalende enn andre – sjekk din!

Nedetid på grunn av planlagt servervedlikehold teller ikke vanligvis som ‘nedetid’…

I hodet til mange webhotellfirmaer ser det ut til at det er to forskjellige typer driftsstans: ‘generell driftsstans’ og ‘planlagt driftsstans’. Hvis vertsfirmaet varsler deg på forhånd om forestående / planlagt driftsstans, blir dette vanligvis tatt ut av den garanterte nivået for tjenesteligningen. Heldigvis er imidlertid denne typen driftsstans veldig sjelden! Sjelden nok til å ta den med i garantien? Du skulle tro det ikke ville du gjort?

De fleste webhotellfirmaer vil faktisk ikke gjøre noe for å kontakte deg når nettstedet ditt går ned!

Det ser ut til at mange webhotellfirmaer ganske enkelt ikke vil varsle deg når nettstedet i det hele tatt går ned (noen vil faktisk ikke engang vite det selv – se nedenfor). På lignende måte vil mange ikke åpent komme frem for å tilby noen form for kompensasjon (garantert eller ikke) hvis de ikke klarer å oppfylle deres garanterte servicenivå (faktisk, som allerede nevnt, vil noen ikke engang innse at det er noe til og med galt – se nedenfor) – i stedet for å motta den lovede kompensasjonen, må du ofte være den som skal starte samtalen ved å fortelle dem at nettstedet ditt er (eller nylig har vært) nede!

Selv når du blir spurt direkte, vil få webhotellbedrifter fortelle deg om nettstedets samlede oppetidnivå!

Vet du nettstedets nivå på oppetid? Gir verten din tilgang til slike data? Hvis du frem til nå har antatt at webhotellet har slike data tilgjengelig, er det nå på tide å sjekke: spør webhotellet og se hva de sier!

Og kanskje mest overraskende: mange webhotellfirmaer implementerer rett og slett ikke noen form for oppetidsovervåking i det hele tatt!

Hvis en webvert ikke garanterer et visst oppetid, kan du forstå at de faktisk ikke er opptatt av å overvåke det. Men hva med de selskapene som kan skryte av et visst nivå av garantert oppetid? Burde de ikke overvåke det? Når alt kommer til alt, hvis de ikke har noen måte å engang kjenne til nettstedets oppetid, hvordan kan de være sikre på at de oppfyller deres garanterte servicenivå? Det korte svaret er overraskende: mange kan ikke! … med mer enn noen få vertsfirmaer som tilsynelatende egentlig bare bruker ideen om å “garantere” et visst oppetidnivå som et middel til å imponere nye kunder og deretter aldri gjøre noen innsats for å sikre at nevnte oppetidnivå noensinne er oppfylt!

… men er noe av dette virkelig så ille?

En webverts jobb er først og fremst å være vertskap for nettstedet ditt – det er det du virkelig betaler dem for! Inkluderer det overvåking av oppetid? Vel, jeg antar at det hele kommer an på hvordan du ser på det: Noen mennesker vil sannsynligvis tro at webverter virkelig bør overvåke kundenes oppetid (spesielt de som garanterer et visst servicenivå), mens andre vil se at mange webhotellfirmaer gi ingen slike oppetid-overvåking-løfter til kundene i det hele tatt (dvs. at de er perfekt i tråd med tjenestene de tilbyr og som kundene deres registrerer / registrerer seg for).

anbefalinger:

Så bør du bli skremt hvis du finner ut at webhotellet ikke varsler deg om / når nettstedet ditt går ned? Eller hvis de ser ut til å tilby et så lavt kompensasjonsbeløp, skulle ting gå galt, det får garantien til å virke noe meningsløs? Eller hvis de garanterer et visst nivå av oppetid, men ikke fortsetter med å overvåke det? Vel, nei: sannsynligvis ikke… I en ideell verden vil kanskje verter alle gjøre disse tingene, men i virkeligheten: Selv noen av de mest respekterte bransjeledende vertene ser ikke ut til å bry! Moraler og markedsføringsprogrammer til side, det viktigste i tankene mine er det ikke hvem overvåker oppetiden din, det er den oppetiden din blir overvåket av noen et sted! Ellers, uten at noen overvåker det, er det helt mulig, for eksempel at nettstedet ditt kan gå ned med jevne mellomrom på grunn av din egen feil * med at du aldri blir gjort oppmerksom på det i det hele tatt!

Løsningen: uansett om webhotellet overvåker oppetiden din eller ikke, overvåke det selv bruker et verktøy / tjeneste som Jetpack ” Monitor ‘Module, UpTime Robot og / eller Pingdom (som også har en praktisk gratis mobilapp – (merk: det gjør aldri vondt å spille den trygt ved å bruke mer enn ett oppetidsovervåkingsverktøy / tjenester i sammen for å sikre mot falske positiver) og hvis du ser at ditt vertsfirma underpresterer: ta opp problemet med dem så snart som mulig. Etter det, hvis du fremdeles ser dårlige nivåer av pålitelighet, kan du vurdere å flytte til et bedre nivå av tjenesten (fra en delt til en VPS-server for eksempel) eller en helt ny vert helt. Tross alt, bør oppetid være en avgjørende vurdering for all seriøs online-innsats, og noe som noen, et sted, burde virkelig holde orden på!

* Hvis du bruker en delt hosting-tjeneste, kan du godt oppleve driftsstans som følge av at noen andre nettsteder på den samme serveren bruker opp for mange av ressursene sine, for eksempel!

Hva tenker du: Har oppetidsgarantier noe? Bør hosting selskaper som garanterer et visst nivå av oppetid overvåke om nevnte nivå faktisk blir oppfylt eller ikke? Måler nettstedets oppetid ditt ansvar eller webhotellet ditt?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me