Hosting WordPress Terurus DreamHost ‘DreamPress 2’ – Tayangan Pertama

Hosting WordPress Terurus adalah masalah besar – jadi tidak menghairankan bahawa hampir setiap syarikat hosting yang menawarkan jenis perkhidmatan ini terus melakukan iterasi dan meningkatkannya untuk mencuba dan mendahului pesaingnya. Salah satu penyedia hosting seperti itu – salah satu yang terbesar dalam perniagaan – adalah DreamHost.


DreamHost pertama kali menceburkan diri ke pasaran hosting WordPress yang dikendalikan pada pertengahan 2013, dengan perkhidmatan yang dijuluki DreamPress. Namun, pada saat DreamPress dilancarkan secara rasmi, itu sudah sebanding dengan beberapa pesaingnya dan sepertinya tidak pernah mendapat perhatian sebanyak mungkin.

Kali ini, DreamHost kembali dengan DreamPress 2 – produk yang jauh lebih kuat dengan sejumlah ciri yang sangat menarik: seperti pelayan VPS sahaja, PHP 5.5, OpCache dan HHVM pilihan (kini dalam versi beta).

Mari aktifkan salah satu sistem baru ini, buat laman web baru dan lakukan sedikit ujian …

Mengenai perkhidmatan

Sejak beroperasi sejak tahun 1997, DreamHost adalah salah satu syarikat hosting paling lama dan terkenal di sekitar – dan bahkan sebelum pelancaran DreamPress awal mereka, mereka telah memperoleh banyak pengalaman berkaitan WordPress melalui VPS bersama mereka yang sudah mapan ( perkhidmatan yang mendapat kehidupan baru November lalu dan perkhidmatan khusus. Sehubungan dengan itu, adalah wajar untuk mengharapkan ini, percubaan kedua mereka, untuk menjadi sesuatu yang agak baik! Mari kita lihat:

Ciri-ciri utama

 • Direka khas untuk WordPress dengan cache sisi pelayan, pelajari lebih lanjut
 • Sehingga 2.1 juta pelawat bulanan lihat di bawah
 • Semua pelanggan di VPS – tidak dikongsi – pelayan
 • RAM penskalaan automatik
 • Tiada caj berlebihan
 • PHP 5.5 dengan OpCache
 • HHVM pilihan (beta)
 • Prestasi hebat lihat di bawah
 • Alamat e-mel tanpa had
 • Shell penuh (SSH) dengan Git ada
 • Sokongan sembang langsung 24/7 *
 • Sandaran harian automatik
 • Kredit Google AdWords $ 100
 • Penyepaduan CloudFlare yang mudah ketahui lebih lanjut
 • Sangat murah (memandangkan elaun lalu lintas bulanan)!
 • Tiada sekatan pemalam
 • Sijil SSL (+ $ 15 / tahun)

Bagaimana rupa dan rasanya?

Antara muka untuk perkhidmatan DreamPress 2 yang baru sangat mudah. Ini sebenarnya hanya halaman tambahan dengan beberapa submenu yang dilekatkan pada papan pemuka pelanggan web hosting DreamHost – yang tidak cantik atau sangat senang dilayari (walaupun masih agak lebih baik daripada antara muka jenis cPanel biasa yang digunakan oleh banyak syarikat hosting lain ** ). Berbanding dengan, katakanlah, Temple Media atau Flywheel, ini benar-benar pengalaman yang kurang menarik secara estetik. Namun demikian, ia melakukan pekerjaan yang dirancang – walaupun tanpa banyak kesungguhan.

Tangkapan skrin:

Tangkapan Skrin Papan Pemuka DreamPress 2

… Hmmm. Namun, bernasib baik, ini bukan antara muka yang anda perlukan untuk selalu menggunakannya. Sebaliknya, antara muka yang lebih penting adalah papan pemuka WordPress sebenarnya – yang sebahagian besarnya tidak berkaitan. Jadi mari kita teruskan.

Betapa senangnya penyediaannya?

Tidak seperti kebanyakan penyedia hosting WordPress yang pakar, DreamHost juga merupakan pendaftar domain – yang bermaksud anda berdua boleh mendaftarkan domain dengan mereka DAN meminta mereka menjadi tuan rumah laman web anda. Ini menjadikan penubuhan laman web yang baru (dengan domain baru) dengan mereka sangat menarik! Lebih-lebih lagi, DreamPress 2 juga dilengkapi dengan jumlah akaun e-mel yang tidak terhad – jadi itu juga yang perlu dikendalikan di luar kotak!

Tidak kira sama ada domain anda didaftarkan dengan mereka atau tidak, tidak ada yang rumit untuk memulakan dengan DreamPress 2. WordPress dipasang secara automatik pada setiap rancangan baru dan memerlukan masa sekitar 40-45 minit untuk dapat beroperasi sepenuhnya di akaun anda. Mudah!

Kelajuan …

Kelajuan adalah salah satu faktor yang lebih kritikal dari laman web berprestasi tinggi. Membuat pelawat menunggu lebih dari beberapa saat untuk melihat kandungan anda benar-benar tidak! Ini, sebahagiannya, di mana nilai sebenar hosting WordPress terurus dimainkan, dan berdasarkan skor ini DreamPress 2 tidak mengecewakan.

Betapa pantasnya?

Menjalankan sebilangan ujian kelajuan di laman web yang benar-benar habis (iaitu pemasangan WordPress baru tanpa tetapan berubah, tiada pemalam tambahan dan tidak lain selain daripada tema Dua Puluh Lima Puluh lalai terpasang) masa muat untuk halaman depan keluar di suatu tempat di wilayah sekitar antara 0.5 hingga 1.2 saat*** dengan kelajuan memuatkan halaman purata 0.8 saat (mengikut ujian kami)! Inilah laman ujian **** kami yang hampir keseluruhan – sekiranya anda ingin menjalankannya melalui katakan GTMetrix atau Pingdom untuk diri anda sendiri: http://webhostingspeedchecks-drmprs2.com (kemas kini: laman web kini di luar talian).

Laporan GTMetrix biasa:

Laporan DreamPress 2 GTMetrix

… yang hampir secepat yang saya lihat setakat ini perkhidmatan yang setanding!

Keselamatan

Sayangnya, satu-satunya ujian keselamatan yang sebenar adalah sama ada laman web (dan sebenarnya syarikat hosting itu sendiri) menghadapi serangan yang diatur dengan baik. DreamHost menulis:

“Sebagai tambahan kepada kemas kini teras WordPress automatik dan sandaran harian, kami mempunyai Firewall Aplikasi Web (WAF) yang diselaraskan oleh WordPress, Fail2ban untuk melindungi daripada log masuk brute force, mitigasi DDoS dan kami bekerja secara langsung dengan pasukan keselamatan WordPress untuk melindungi anda secara proaktif Laman WordPress daripada ancaman yang muncul. “

… yang sangat memberangsangkan. Nampak baik DreamPress 2!

Waktu tamat

Dengan hanya membuat laman web baru di DreamPress 2 dan tanpa sumber data lain untuk dikendalikan, saya sebenarnya belum dapat memberi komen mengenai waktu operasi. Namun, saya akan memantau ini selama sebulan berikutnya dan akan mengemas kini ini untuk mencerminkan apa yang saya dapati … nantikan!

(kemas kini: hasil uptime saya = 99.7% melalui pemantauan Robot Pingdom dan Uptime)

Prestasi di bawah beban

Ketika menguji prestasi laman web dalam keadaan tidak dimuat, tidak ada alat yang lebih baik daripada Load Impact. Bagi mereka yang belum mengetahui, apa yang dilakukan oleh alat ini membolehkan anda memetakan kesan menghantar peningkatan jumlah pengguna maya ke laman web dalam jangka masa yang telah ditentukan, sehingga mensimulasikan bagaimana prestasi laman web berbeza dengan peningkatan beban. Menggunakan alat ini untuk menghantar dari 1 hingga 250 pengguna serentak ke laman web ujian kami yang disebutkan di atas selama 10 minit memberikan hasil yang mengagumkan (walaupun memang diakui laman web ujian kami sama asasnya dengan laman web yang dikuasakan oleh WordPress). Saya tidak akan memberi anda butiran, tetapi cukup untuk mengatakan bahawa ujian kami pada dasarnya tiada kesan di laman web ini – dengan masa muat maya kami kekal jauh di bawah hanya 75ms sepanjang (mengikuti fasa cache awal – lihat di sini untuk hasil penuh! Nota: Sekiranya anda ragu-ragu betapa baiknya hasil ini, cuba jalankan ujian yang serupa untuk diri anda sendiri mana-mana laman web lain yang anda gemari.

Sehingga 2.1 juta lawatan setiap bulan?!

Janji sehingga 2.1 juta pelawat bulanan sangat mengagumkan! Negeri DreamHost:

“Kami tidak mengehadkan pengunjung ke laman web anda, atau terlalu banyak lalu lintas … … kami melihat prestasi DreamPress 2 menggunakan loader.io, alat penanda aras bebas. Anggaran ini didasarkan pada 50-100 pelawat tanpa cache seminit (rata-rata 3 paparan halaman masing-masing) pada pemasangan WordPress asas yang dipenuhi dengan kandungan. Dalam kebanyakan keadaan, laman web anda dapat mengekalkan tahap trafik yang jauh lebih tinggi kerana sistem cache bertingkat bertingkat DreamPress 2. “

Membolehkan kapasiti pengguna hingga 2.1 juta pengunjung bulanan ke laman web mereka dengan hanya $ 25 sebulan sangat luar biasa memandangkan WPEngine dan Flywheel (dua perkhidmatan terkemuka semasa dalam perniagaan hosting WordPress yang dikendalikan), sebagai contoh, kedua-duanya menawarkan kapasiti hanya 25,000 pengunjung sebulan untuk $ 30 / bulan! Adakah janji seperti ini terlalu baik untuk menjadi kenyataan? Saya pernah melihat janji-janji seperti itu sebelumnya dari beberapa syarikat hosting web lain yang tidak menepati kata mereka dengan cara yang anda harapkan – Saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai sama ada laman web yang dikuasakan oleh DreamPress 2 atau tidak sebenarnya boleh membawa banyak lalu lintas yang tinggi, tetapi saya tidak boleh benar-benar menguji ini dengan pasti …

Apa yang tidak ditawarkannya:

Sebilangan pesaingnya menawarkan beberapa nilai jualan tambahan. Perkara-perkara seperti antara muka pengguna yang jauh lebih menarik dan lebih senang digunakan, pilihan pementasan laman web, migrasi percuma, perkhidmatan CDN sepenuhnya, pemindahan bil pelanggan, laman demo percuma, imbasan malware automatik dan pilihan lokasi pelayan (perhatikan bahawa semua DreamHost’s pusat data berpusat di AS). Walaupun begitu, kebanyakan ciri “tambahan” ini hanya akan menarik perhatian pemaju dan bukan kepada pemilik laman web yang kebanyakannya: Saya hanya menyebutnya di sini kerana ada baiknya saya mengetahui, pada pendapat saya, sedikit mengenai apa lagi yang ada di luar sana (sekiranya anda belum sedar).

Kesimpulannya

Nampaknya akhirnya DreamHost mempunyai pakej khusus WordPress yang sangat kompetitif – dan sangat pantas – untuk meletakkannya di peta hosting-WordPress yang dikendalikan. Oleh itu, saya akan memerhatikan mereka dengan lebih mendalam mulai sekarang. Janji HHVM agak mendahului (walaupun diakui masih dalam versi beta) dan senang melihat DreamHost sekali lagi mendorong sempadan. Keseluruhannya, selagi anda tidak mengharapkan antara muka pengguna yang cemerlang atau cantik untuk bekerjasama dan dapat dilakukan tanpa beberapa ciri yang lebih berfokus pada pembangun yang ditawarkan oleh beberapa penyedia hosting WordPress terkawal lain (lihat perenggan di atas untuk beberapa contoh khusus), kemudian DreamPress 2 nampaknya menunjukkan prestasi yang cukup baik. DAN jika ia benar-benar menepati janji untuk menyediakan kapasiti hampir 2 juta pengunjung dalam sebulan, maka ia dapat membuktikan pilihan nilai-untuk-wang yang sangat baik untuk banyak perniagaan berskala sederhana hingga relatif besar!

Maklumat lanjut

Lawati halaman DreamPress 2 rasmi di laman web DreamHost utama di http://www.dreamhost.com/hosting/wordpress/

Baca pengumuman pelepasan awal di http://www.dreamhost.com/press/dreamhost-brings-ssds-and-other-enhancements-to-managed-wordpress/ (penuh dengan humor DreamHost khas!)

* Purata masa sokongan-melalui-untuk-ini-instan-sembang-sembang (berdasarkan sepenuhnya pengalaman saya sendiri) sekitar 10 hingga 15 minit.

** Pada pendapat saya yang rendah hati.

*** Menggunakan semua tetapan dan ujian lalai GTMetrix dari Dallas dan bukan Vancouver lalai (kerana pelayan laman web ujian kami secara fizikal terletak di pusat data Virginia DreamHost – dan bukannya Kanada).

**** Secara harfiah semua yang telah kami lakukan adalah mematikan semua komen dan pingback (untuk mengelakkan komen spam dan menjaga semua perkara sebagai standard).

Menggunakan DreamPress 2 lagi? Ada yang mahu ditambah? Beritahu kami dalam komen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me