HostGator vs Bluehost – Yang Menawarkan Hosting WordPress Belanjawan Terbaik?

Tawaran WordPress


Bluehost dan HostGator adalah dua nama terbesar dalam hosting WordPress, jadi jika anda mencari kaedah terbaik untuk mendapatkan laman web dalam talian dengan perbelanjaan minimum, kemungkinan kedua-duanya akan berada dalam senarai pendek anda. Tetapi mana yang terbaik?

Bluehost dan HostGator secara teknikal mungkin dimiliki oleh syarikat yang sama (lebih lanjut mengenai ini kemudian), tetapi ada beberapa perkara yang harus anda pertimbangkan semasa memutuskan mana yang sesuai untuk anda. Dengan membandingkan ciri, kebolehpercayaan dan prestasi mereka – menggunakan yang sebenarnya data ujian kehidupan sebenar dari tema WordPress popular Divi, oleh Tema Elegan – semoga kami memberi anda semua maklumat yang anda perlukan untuk membuat keputusan yang tepat mengenai mana yang sesuai untuk laman web anda.

Mari kita lihat…

Pelan Hosting yang Digunakan untuk Perbandingan Ini

Dalam perbandingan ini, kami akan menguji salah satu rancangan hosting bersama serba guna dari Bluehost, bersama dengan salah satu rancangan hosting bersama HostGator WordPress yang dioptimumkan. Dengan kedua-dua rancangan yang tersedia dengan harga yang sama, perbandingan Bluehost vs HostGator ini bukan sahaja dapat membantu anda memutuskan mana yang harus dipercayai dengan laman web anda, tetapi juga sama ada hosting bersama untuk tujuan umum atau perkhidmatan yang dioptimumkan untuk WordPress adalah pilihan terbaik untuk projek anda.

Perincian utama rancangan yang digunakan dalam perbandingan ini adalah seperti berikut:

 • Bluehost – Shared Plus: Dari $ 5,95 sebulan (harga biasa $ 10,99 sebulan).
 • HostGator – Pemula WordPress: Dari $ 5.95 sebulan (harga biasa $ 14.95 sebulan).

Memilih untuk membayar bulanan bermaksud anda akan dikenakan harga biasa, sementara jika mendaftar untuk jangka masa yang lebih lama, anda akan mendapat potongan dengan HostGator dan Bluehost.

Mengenai HostGator dan Bluehost

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Bluehost dan HostGator adalah dua hos web yang paling terkenal dalam operasi, dan, pada tahun 2015, kedua-duanya berada di 20 syarikat hosting web terbesar di dunia. Oleh itu, tidak kira mana yang anda pilih, anda akan menghoskan laman web anda dengan syarikat yang sangat mapan.

laman utama bluehost

Sebenarnya, kedua HostGator dan Bluehost kini dimiliki oleh syarikat yang sama, Endurance International Group (EIG). EIG bukan sahaja memiliki dan mengendalikan Bluehost dan HostGator, tetapi mereka juga telah membeli banyak syarikat hosting web lain, dan, pada tahun 2015, mereka dilaporkan mempunyai 4.2 juta pengguna yang benar-benar mengejutkan.

hostgator-laman utama

Bluehost ditubuhkan pada tahun 2003 di Utah, AS di mana ibu pejabatnya masih berada. Ia diperoleh oleh EIG pada tahun 2010 untuk jumlah yang tidak didedahkan. HostGator ditubuhkan di Florida, AS pada tahun 2002, walaupun sejak itu memindahkan ibu pejabatnya ke Texas, AS. HostGator diambil alih oleh EIG pada tahun 2012 dengan harga $ 225 juta. Bersama dengan tuan rumah milik EIG yang lain, kedua-dua syarikat mengalami gangguan perkhidmatan yang ketara pada tahun 2013 – namun, tidak ada yang sama skala yang dilaporkan sejak.

Perincian Utama Pelan Bluehost dan HostGator: Berbanding

Aspek utama rancangan hosting bersama peringkat permulaan yang digunakan dalam perbandingan ini adalah seperti berikut:

 • Bluehost Shared Plus: Hoskan laman web tanpa had dengan storan dan lebar jalur yang tidak dimeterai.
 • HostGator WordPress Starter: Hoskan satu laman web dengan storan tanpa meter dan trafik laman web purata bulanan sebanyak 100,000 lawatan.

Setidaknya di atas kertas, nampaknya Bluehost menawarkan perkhidmatan yang paling kompetitif dengan harganya. Namun, seperti yang akan kita lihat tidak lama lagi, ada lebih banyak pilihan untuk memilih host web daripada lebar jalur dan elaun laman web.

Ciri-ciri Hosting Web Utama Bluehost dan HostGator: Berbanding

Alat Sandaran CodeGuard

HostGator merangkumi sandaran laman web WordPress automatik, sementara Bluehost mempunyai alat sandaran satu klik.

Sebelum kita mencapai keputusan ujian kelajuan dan prestasi, mari kita lihat beberapa ciri terbaik dari dua rancangan hosting dari HostGator dan Bluehost.

Sandaran Laman Web WordPress

Walaupun dua rancangan hosting dalam perbandingan ini menjelang akhir spektrum tahap kemasukan, perlu diperhatikan bahawa rancangan HostGator ditujukan khusus untuk pengguna WordPress, dan oleh itu mempunyai beberapa ciri tambahan yang bagus yang harus dihargai oleh demografi ini. Namun, ini juga bermaksud anda sedikit lebih terhad dalam apa yang dapat anda lakukan dengan akaun hosting anda.

Status CodeGuard

Dengan HostGator, laman web WordPress disandarkan setiap 24 jam menggunakan perkhidmatan CodeGuard.

Salah satu ciri yang berguna adalah sandaran laman web WordPress automatik melalui CodeGuard. Sebagai sebahagian daripada perkhidmatan ini, pelanggan HostGator mendapat penyimpanan sandaran laman web 1GB, dengan pilihan untuk menyimpan fail sandaran selama yang mereka inginkan selagi ruang masih ada.

Tetapan Sandaran CodeGuard

Alat sandaran HostGator CodeGuard memudahkan anda memilih berapa lama untuk menyimpan fail sandaran.

Pelanggan Bluehost pada pelan Asas Bersama peringkat permulaan perlu mengurus sandaran laman web sendiri. Walau bagaimanapun, panel kawalan Bluehost menjadikannya sangat mudah untuk membuat sandaran laman web, dengan hanya satu klik diperlukan.

Alat Sandaran Bluehost

Pelan Bluehost Shared Basic peringkat kemasukan tidak termasuk sandaran automatik, tetapi mempunyai alat yang mudah digunakan.

Sekiranya ciri ini penting bagi anda, rancangan hosting Bluehost Shared Prime yang lebih mahal termasuk alat SiteBackup Pro, yang membolehkan sandaran laman web WordPress automatik. Terdapat juga beberapa penyelesaian sandaran WordPress pihak ketiga yang sangat baik di luar sana yang dapat menambahkan ciri ini ke laman web anda.

Saluran Sokongan

Mampu menghubungi hos web anda sangat penting, jadi bagus untuk melihat bahawa kedua-dua Bluehost dan HostGator menawarkan sembang langsung dan sokongan telefon 24/7. Semasa ujian, kedua-dua hos web menawarkan perkhidmatan sembang langsung yang responsif dan berpengetahuan. Walau bagaimanapun, jika e-mel adalah kaedah pilihan anda untuk menghubungi sokongan, tidak ada perkhidmatan yang menawarkan sokongan teknikal melalui tiket e-mel lagi.

Butiran Perbandingan Bluehost dan HostGator Penting Yang Lain

Untuk membantu anda memutuskan mana dari dua rancangan hosting yang terbaik untuk laman web anda – Bluehost Shared Plus atau HostGator WordPress Starter – berikut adalah beberapa butiran penting untuk dipertimbangkan:

 • Cache laman web: Bluehost menggunakan teknologi cache proprietari sendiri untuk meningkatkan kelajuan laman web anda, sementara HostGator mengesyorkan dan memasang secara automatik plugin WP Super Cache WordPress yang popular.
 • Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN): Bluehost menyokong dan mengesyorkan perkhidmatan CDN Cloudflare percuma sementara HostGator membolehkan anda menggunakan sebarang perkhidmatan CDN.
 • PHP: Bluehost menawarkan pertukaran mudah antara versi PHP 5.6, 7, dan Edge, sementara dengan HostGator anda perlu menghubungi sokongan untuk beralih antara versi PHP 5.6. dan 7.1.
 • HTTP / 2.0: Bluehost menggunakan HTTP / 2.0; HostGator tidak.
 • SSL: Pelan Bluehost merangkumi sijil SSL percuma, sementara dengan HostGator ia adalah tambahan berbayar pilihan.
 • Teknologi pelayan: Pelayan Bluehost dan HostGator menjalankan Apache.
 • SFTP: Bluehost dan HostGator menawarkan akses FTP yang selamat ke ruang web anda untuk memuat naik dan menyunting fail.
 • Pengurus fail pelayan: Bluehost membolehkan anda mengakses ruang web anda melalui pengurus fail dengan antara muka pengguna grafik; HostGator tidak membenarkan ini untuk pelanggan di rancangan WordPress.
 • Akses pangkalan data: Bluehost membolehkan anda mengakses pangkalan data laman web anda melalui phpMyAdmin, sedangkan rancangan HostGator WordPress Starter tidak termasuk akses pangkalan data.
 • Perkhidmatan e-mel: Bluehost dan HostGator menawarkan perkhidmatan e-mel penuh sebagai sebahagian daripada rancangan ini.
 • Pengurusan laman web WordPress: Bluehost memberi anda pilihan untuk mengaktifkan teras, pemalam, dan / atau tema WordPress automatik, sementara HostGator mengemas kini teras, pemalam, dan tema WordPress secara automatik tanpa pilihan untuk tidak ikut serta.
 • Sekatan pemalam: Bluehost membenarkan semua pemalam WordPress, sementara HostGator mempunyai senarai pemalam yang tidak dibenarkan untuk pelanggan pada pakej WordPress.
 • Langkah keselamatan: HostGator dilindungi dari serangan DDoS (banjir UDP) dan perisian hasad, dan rancangannya merangkumi perkhidmatan keselamatan SiteLock, sementara Bluehost tidak menjalankan pemeriksaan pengimbasan malware dan DDoS sebagai standard, tetapi menawarkan perkhidmatan keselamatan SiteLock sebagai peningkatan berbayar pilihan.
 • Perkhidmatan pembersihan selepas peretasan: Bluehost akan memberikan senarai fail yang diretas untuk anda atasi, sementara rancangan HostGator WordPress merangkumi penghapusan malware secara automatik.
 • Lokasi pusat data: Bluehost mempunyai pusat data di Utah (AS) dan HostGator mempunyai pusat di Utah dan Texas (Amerika Syarikat).
 • Laman web pementasan: HostGator tidak menawarkan perkhidmatan laman pementasan, sementara Bluehost mempunyai alat laman pementasan yang kaya dengan ciri.
 • Penghijrahan laman web WordPress: Walaupun HostGator menawarkan perkhidmatan migrasi laman web WordPress percuma, Bluehost mempunyai perkhidmatan migrasi berbayar $ 149, tetapi menyokong plugin migrasi WordPress untuk membantu anda berpindah ke hos web baru.

Mudah-mudahan, itu telah menjawab soalan anda yang lain mengenai rancangan HostGator dan Bluehost. Sekarang, mari kita ketahui mana hos web yang paling dipercayai dan terpantas dalam perbandingan masa dan kelajuan halaman kami.

Waktu Tayang Bluehost dan HostGator

Untuk setiap saat laman web anda di luar talian dan tidak tersedia, anda mungkin kehilangan penjualan, pelanggan, atau peluang untuk mengembangkan khalayak anda. Sama seperti sebuah kedai yang ditutup tanpa amaran pada waktu buka yang dijadualkan, sebuah laman web yang mengalami waktu henti tidak akan memberi kesan yang baik kepada pengunjung, dan tidak mungkin menang atas kedatangan baru.

Dengan ini, sangat penting anda memilih host dengan fokus yang kuat untuk memberikan tahap uptime yang tinggi dan kemampuan yang terbukti untuk mengurangkan downtime. Sebilangan jenis pengembalian wang atau jaminan masa tambahan juga bagus.

Kedua Bluehost dan HostGator bertujuan untuk memastikan laman web anda dalam talian semaksimum mungkin, tetapi hanya HostGator yang menawarkan jaminan masa operasi. Tidak seperti Bluehost, jika laman web anda di pelayan kongsi HostGator mengalami masa kurang daripada 99.9%, anda mungkin akan menerima kredit selama satu bulan. Walaupun ini bagus, tidak ada waktu henti yang lebih disukai daripada bayaran balik.

Oleh itu, bagaimana Bluehost dan HostGator membandingkan jika dibandingkan dengan masa operasi dan kelajuan halaman?

HostGator vs Bluehost: Keputusan Ujian Masa

Dalam dua minggu pemantauan kami dengan Pingdom, kedua Bluehost dan HostGator berjaya memberikan uptime 99.9%. Walau bagaimanapun, laman web di pelayan Bluehost mengalami lebih dari dua kali lebih banyak minit di luar talian.

Perbandingan Waktu Masa

Perbandingan waktu henti yang dialami oleh Bluehost dan HostGator semasa ujian kami.

Seperti yang anda lihat dari ujian kami, walaupun masa operasi 99.9% memungkinkan untuk beberapa keadaan berasingan dan beberapa minit waktu henti dalam jangka masa yang agak singkat iaitu 18 hari.

Laporan Masa Laluan HostGator

Dalam ujian kami, HostGator memberikan waktu operasi terbaik dengan 99.97%, dan satu gangguan, yang berlangsung selama lapan minit.

Sebenarnya, seperti yang ditunjukkan oleh laman web uptime.is, dalam setahun, 99.9% waktu operasi sama dengan 8h 45m 57.0s waktu henti, berbanding dengan 52m 35.7s untuk waktu operasi 99.99%. Oleh itu, jika anda dapat menemui hos bersama yang menawarkan 99,99% masa aktif, tambahkan mereka ke senarai pendek anda.

Laporan Masa Lalu Bluehost

Semasa ujian, Pingdom melaporkan 99.94% waktu operasi dan 17 minit waktu henti selama tiga gangguan.

Dengan HostGator memberikan waktu operasi yang lebih baik daripada Bluehost, mari kita lihat perbandingan antara host web ini ketika memuat masa.

Bluehost vs HostGator Memuat Masa: Berbanding

Terdapat banyak faedah yang didokumentasikan dengan baik dari memiliki laman web yang memuat cepat, termasuk kadar penukaran yang lebih tinggi, lawatan laman web yang lebih lama, dan kedudukan mesin pencari yang lebih baik. Oleh itu, semasa memilih hos web, prestasi harus menjadi salah satu keutamaan utama anda.

Oleh itu, siapa hos web terpantas: HostGator atau Bluehost? Untuk mengetahui, kami menguji kedua-dua perkhidmatan menggunakan tema WordPress percuma asas, dan templat serbaguna yang hebat.

Bluehost vs HostGator: Waktu Muat Halaman 7 Hari dengan Tema Ringan

Tangkapan Skrin Laman Ujian Tema 2017

Tangkapan skrin dari halaman ujian tema Twenty Seventeen WordPress.

Pertama, kami memasang tema WordPress Twenty Seventeen percuma percuma di laman web ujian, dan kemudian membuat catatan blog. Kemudian, kami menetapkan Pingdom untuk memantau kepantasan halaman itu dalam jangka masa tujuh hari, dengan waktu dicatat pada selang 30 minit untuk menentukan waktu pemuatan rata-rata.

Perbandingan Kelajuan Halaman Pingdom

Semasa menggunakan tema WordPress asas, HostGator berprestasi lebih baik daripada Bluehost.

Waktu pemuatan berikut ketika menggunakan tema WordPress ringan dan catatan blog ringkas untuk ujian menunjukkan bahawa laman HostGator jauh lebih pantas:

 • Bluehost: 2.15 saat (tema Twenty Seventeen).
 • HostGator: 814 milisaat (tema Twenty Seventeen).

Mengingat harga yang serupa dari pakej hosting ini, hasilnya menunjukkan perbezaan prestasi yang sangat besar ketika menggunakan tema WordPress asas dan menguji dengan catatan blog yang sederhana.

Waktu Muat Halaman 7 Hari HostGator dengan Tema Ringan

HostGator Memuat Masa dengan Tema 2017

Di laman web yang menggunakan tema asas Twenty Seventeen WordPress, HostGator menyampaikan masa pemuatan yang lebih cepat.

Waktu Muat Halaman 7 Hari Bluehost dengan Tema Ringan

Bluehost Loading Times dengan Tema 2017

Purata masa muat yang dicatatkan selama tujuh hari jauh lebih perlahan untuk laman web Bluehost.

Ujian Kelajuan Halaman dengan Tema WordPress Serbaguna Premium

Sekiranya anda membuat apa-apa selain blog asas, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan tema WordPress serba guna atau kaya dengan ciri. Divi, dari Elegant Themes, adalah salah satu tema WordPress serbaguna yang paling popular yang terdapat pada masa ini, dan, semasa ujian kami, kami juga merakam masa memuatkan laman web menggunakan tema ini.

Perbandingan Waktu Memuat dengan Tema Divi

Pada set kedua ujian kelajuan halaman menggunakan laman web yang dibuat dengan tema Divi, HostGator mengungguli Bluehost sekali lagi.

Seperti yang anda lihat, setelah tujuh hari ujian lagi, laman web yang dihoskan dengan HostGator sekali lagi dimuat lebih pantas daripada halaman yang sama di laman web yang dihoskan oleh Bluehost ketika menggunakan tema Divi:

 • Bluehost: 2.76 saat (tema Divi).
 • HostGator: 1.38 saat (tema Divi).

Halaman web yang digunakan untuk pengujian lebih besar, dan memasukkan lebih banyak kandungan dan ciri dari toolkit Divi, yang menjelaskan kelajuan yang lebih perlahan secara keseluruhan.

Halaman Ujian Tema Divi

Tangkapan skrin halaman ujian tema Divi.

Sekiranya anda merancang untuk menggunakan tema serbaguna untuk laman web anda, anda pasti akan melihat kesan pada masa muat berbanding dengan tema blog asas. Walau bagaimanapun, anda masih boleh memperoleh hasil yang baik dengan memilih host web yang memuat cepat.

Waktu Muat Halaman 7 Hari HostGator dengan Tema Serbaguna

Hasil HostGator Pingdom

Waktu Muat Halaman 7 Hari Bluehost dengan Tema Serbaguna

Keputusan Ujian Pingdom Bluehost

Berdasarkan hasil dari perbandingan WP Engine vs SiteGround baru-baru ini, HostGator membandingkan dengan hos bersama berprestasi tinggi yang lain, seperti SiteGround, tetapi tidak berada di kelas yang sama dengan perkhidmatan hosting WordPress yang diuruskan dengan terbaik, seperti WP Engine.

Uji Prestasi Kesan Beban

Oleh itu, sekarang kita tahu betapa boleh dipercayai kedua-dua hos web ini, dan jenis masa muat yang anda boleh jangkakan ketika menggunakan tema WordPress asas – serta pilihan serbaguna yang kaya dengan ciri. Seterusnya, inilah masanya untuk mengetahui bagaimana prestasi kedua hos web popular ini di bawah tekanan.

Di bahagian perbandingan HostGator vs Bluehost ini, kami akan memberi anda idea tentang bagaimana prestasi laman web anda ketika diakses oleh beberapa pengunjung sekaligus.

Untuk ujian prestasi ini, kami menggunakan perkhidmatan Load Impact untuk mensimulasikan banyak pengunjung yang mengakses laman web ini sekaligus. Ujian beban dimulakan dengan satu pengguna maya mengunjungi laman web anda, dan meningkatkan nombor itu satu persatu (lihat garis biru pada grafik) sehingga laman web tersebut berhenti bertindak balas. Waktu muat (garis hijau pada grafik) direkodkan pada selang waktu yang tetap sementara jumlah pelawat maya ke laman web ujian meningkat.

Hasil Ujian Kesan Beban Bluehost

Hasil Ujian Impak Beban Bluehost dengan Divi

Tiga puluh pengguna maya aktif serentak mengenai had untuk laman web WordPress yang dihoskan Bluehost menggunakan Divi.

Seperti yang anda lihat dari tangkapan skrin di atas dari ujian Load Impact, pada saat 30 pengguna maya mengakses laman web yang dihoskan oleh Bluehost, masa pemuatan telah mencapai 5.48 saat. Selepas itu, dengan setiap pengguna maya tambahan mengakses laman web ini, masa pemuatan mulai meningkat dengan ketara (seperti yang ditunjukkan oleh garis hijau).

Hasil Ujian Kesan Beban HostGator

Hasil Kesan Beban HostGator dengan Tema Divi

Laman web yang dihoskan oleh HostGator tidak melihat peningkatan masa muat sehingga jumlah pengguna maya serentak mencapai 31.

Berbanding dengan Bluehost, HostGator bernasib lebih baik dalam ujian impak beban. Tidak sampai 40 pengguna maya mengakses laman web secara serentak bahawa masa memuat menjadi tidak dapat diterima, mencapai 9.03 saat. Pada 30 pengguna maya serentak, masa pemuatan masih kurang sesaat pada 556.6 milisaat.

Ringkasan Ujian Kesan Beban

Sekiranya anda menjangkakan laman web anda mempunyai jumlah pengunjung yang banyak, maka hasil ini menunjukkan bahawa anda mungkin harus menggunakan tema WordPress ringan atau menaik taraf ke hos web berprestasi lebih tinggi. Walau bagaimanapun, jika anda baru memulakan dan belum membina khalayak, sementara laman web ujian HostGator kami dapat menangani lebih ramai pengunjung daripada Bluehost, kedua-dua pilihan hosting harus sesuai.

Papan Pemuka Akaun dan Panel Kawalan Laman Web

Selain mengetahui bagaimana prestasi setiap web host dan ciri-ciri yang anda dapat akses, penting juga untuk memahami betapa mudahnya perkhidmatan tertentu digunakan. Dalam bahagian perbandingan HostGator vs Bluehost ini, kami akan meneroka kemudahan pengurusan akaun dan panel kawalan laman web setiap hos.

Pengurusan Akaun dan Laman Web Bluehost

Kedua-dua hos web ini akan memasang WordPress untuk anda, jadi anda akan bersedia untuk pergi sebaik sahaja anda mendaftar. Terima kasih kepada kawasan akaun pelanggan Bluehost yang baru, mengakses ciri pengurusan laman web WordPress yang tersedia untuk anda.

Kemas kini WordPress Bluehost

Kawasan akaun pelanggan Bluehost memudahkan anda menguruskan laman web WordPress anda.

Melalui bahagian Alat WordPress pada panel kawalan Bluehost, ada kemungkinan untuk mengemas kini plugin dan tema, mengaktifkan kemas kini automatik, dan membuat dan memulihkan sandaran laman web.

Pengurusan Versi PHh Bluehost

Mengubah versi PHP melalui papan pemuka pengurusan laman web Bluehost sangat mudah.

Anda juga boleh menukar versi PHP yang digunakan di ruang pelayan anda dan menguruskan sijil keselamatan untuk domain anda, termasuk menaik taraf dari sijil SSL percuma yang diberikan kepada pelanggan Bluehost dan mengaktifkan perkhidmatan CDN percuma. Sekiranya anda menghoskan lebih daripada satu laman web di bawah akaun anda, anda boleh mengurus beberapa laman web dari dalam kawasan papan pemuka yang sama.

Pemasangan Laman Web WordPress Bluehost

Sama ada anda memilih WordPress untuk dipasang semasa mendaftar dengan Bluehost atau memasangnya sendiri melalui kawasan pengurusan akaun, anda mendapat akses ke beberapa tambahan yang berguna untuk membantu anda melancarkan laman web anda.

Pemasang WordPress Panel Kawalan Bluehost

Pemasangan WordPress baru boleh dibuat hanya dengan beberapa klik dengan Bluehost.

Selain menjadikannya sangat mudah untuk memasang WordPress, Bluehost memaparkan halaman tidak lama lagi untuk laman web baru anda.

Laman Bluehost Akan Datang

Bluehost secara automatik memaparkan halaman tidak lama lagi untuk pemasangan WordPress baru.

Bukan hanya itu, tetapi semasa anda log masuk ke laman web WordPress baru anda, Bluehost akan membimbing anda melalui proses menyiapkan laman web baru anda.

Skrin Selamat Datang di Laman Web Baru Bluehost

Pemasangan Bluehost WordPress merangkumi wizard penyediaan laman web untuk membantu anda mengkonfigurasi laman web baru anda.

Proses penyediaan membantu anda membuat halaman kenalan, mengkonfigurasi blog anda, dan menyambung ke Jetpack untuk mengaktifkan ciri laman web tambahan. Anda juga dapat mengakses beberapa ciri akaun anda melalui kawasan Bluehost di papan pemuka laman web WordPress anda.

Papan Pemuka Pemasangan Bluehost WordPress

Bluehost menambah satu set kawalan tambahan ke papan pemuka WordPress anda.

Dengan akses mudah ke alat dan ciri, seperti caching, laman pementasan, dan integrasi kedai tema premium MOJO Marketplace, semua yang anda perlukan untuk membuat dan mengurus laman web baru anda boleh didapati di hujung jari anda dengan Bluehost.

Laman web WordPress Bluehost

Anda kini boleh melihat dan membeli tema dan plugin WordPress premium dari pasar MOJO tanpa meninggalkan papan pemuka laman web anda.

Akses Panel Kawalan Bluehost

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak kawalan dan akses ke laman web dan persekitaran hostingnya, anda boleh melancarkan cPanel. Walaupun Bluehost telah menggunakan kulitnya sendiri di cPanel, anda masih mendapat akses ke semua alat biasa melalui panel kawalan.

Bluehost cPanel dengan Kulit Custom

Akses cPanel memastikan anda dapat menggunakan pengurus fail, phpMyAdmin, dan banyak lagi untuk menguruskan akaun hosting anda.

Bluehost telah melakukan tugas dengan baik untuk mempermudah proses membuat dan mengurus laman web WordPress. Kumpulan kawalan berguna yang ditambahkan pada pemasangan WordPress anda bermaksud anda dapat mencari semua ciri dan alat dari akaun hosting anda di satu lokasi pusat.

Pengurusan Akaun dan Laman Web HostGator

Untuk terus berdaya saing dengan hos web lain yang berpatutan, seperti Bluehost dan GoDaddy, HostGator sedang dalam proses mengemas kini portal pelanggannya. Walau bagaimanapun, versi baru belum tersedia secara meluas, dan sebaliknya, kebanyakan pengguna masih akan menguruskan akaun HostGator mereka melalui kawasan pelanggan standard.

Portal Pelanggan HostGator

Portal pelanggan HostGator dijangka akan dikemas kini tidak lama lagi.

Melalui kawasan ini di laman web HostGator, anda dapat melihat perincian akaun anda, menghubungi sokongan, dan melihat-lihat dokumentasi.

Pemasangan Laman Web WordPress HostGator

Seperti Bluehost, laman web HostGator WordPress merangkumi plugin integrasi Marketplace MOJO, memberi anda cara mudah untuk melayari dan membeli tema, plugin, dan perkhidmatan WordPress premium.

Pemasangan WordPress HostGator Lalai

Tidak seperti Bluehost, tidak ada kawalan atau kawasan papan pemuka tambahan pada pemasangan HostGator WordPress.

Pemasangan HostGator WordPress yang baru juga merangkumi WP Super Cache percuma, Google Analytics Dashboard for WP (GADWP), dan plugin Varnish HTTP Purge secara lalai.

Butiran Plugin HostGator WalkMe

Plugin HostGator WalkMe dipasang dengan WordPress, tetapi belum berfungsi.

Namun, belum ada panduan panduan untuk membantu anda menyiapkan laman web baru anda. Pemasangan WordPress baru merangkumi plugin HostGator WalkMe, tetapi, semasa menulis, ia belum lagi berjalan dan berjalan.

Akses Panel Kawalan HostGator

Tidak seperti rancangan hosting bersama Bluehost dan HostGator standard, pakej hosting HostGator WordPress dalam perbandingan ini tidak termasuk akses cPanel. Sebaliknya, tugas asas pengurusan laman web dapat dijalankan melalui bahagian Pengurus WordPress di Portal Pelanggan HostGator.

Pengurus Pemasangan HostGator WordPress

HostGator menyediakan panel kawalan asas kepada pengguna pada rancangan hosting WordPress.

Ini sememangnya membantu untuk menjaga kesederhanaan, tetapi akses berkurang ini menyekat apa yang boleh anda lakukan dengan akaun anda. Sebagai contoh, kekurangan pengurus fail atau akses pangkalan data yang disediakan melalui cPanel pada akaun hosting bersama tradisional mungkin menjadi kelemahan bagi beberapa pengguna.

Alat Sandaran Laman Web HostGator CodeGuard

Perkhidmatan sandaran CodeGuard dapat diakses melalui panel kawalan WordPress HostGator.

Walau bagaimanapun, sesiapa sahaja yang mahukan laman web WordPress mungkin tidak boleh dihalang oleh ini. Juga, dengan HostGator mengurus kemas kini untuk perisian, plugin, dan tema WordPress, serta sandaran laman web, tidak ada yang perlu dikhawatirkan dengan pakej hosting ini.

Pemikiran Akhir

Semasa memutuskan sama ada pelan Bluehost Shared Plus atau HostGator WordPress Starter adalah pilihan terbaik anda, ia merangkumi beberapa faktor.

Sekiranya anda mahukan banyak ciri dan pilihan, seperti kemampuan untuk mengehoskan banyak laman web yang mungkin tidak semuanya adalah laman WordPress, akses cPanel, sokongan laman pementasan, sijil SSL percuma, lebar jalur dan storan tanpa had, panel kawalan yang berguna, dan ahli sihir untuk membantu anda menyiapkan laman web WordPress anda, maka rancangan Bluehost Shared Plus adalah pilihan yang bagus.

Walau bagaimanapun, walaupun anda hanya dapat menghoskan satu laman web WordPress dan kekurangan akses cPanel, serta beberapa tambahan lain, seperti yang ditunjukkan oleh ujian prestasi kami, rancangan HostGator WordPress Starter memberikan masa pemuatan yang lebih cepat dan dapat mengatasi dengan lebih baik di bawah tekanan.

Dengan harga bermula dari $ 5.99 sebulan (dengan diskaun lebih lanjut sering tersedia, kedua-dua pilihan memberikan nilai saksama untuk wang. Memutuskan mana yang tepat untuk laman web anda bergantung kepada sama ada anda lebih suka prestasi HostGator atau ciri dan pilihan Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map