HostGator vs Bluehost – Cili ofron Bujtinën më të mirë për WordPress Hosting?

Marrëveshjet me WordPress


Bluehost dhe HostGator janë dy nga emrat më të mëdhenj në mbajtjen e WordPress, kështu që nëse po kërkoni mënyrën më të mirë për të marrë një faqe në internet me shpenzime minimale, ka të ngjarë që të dy do të jenë në listën e shkurtër. Por cila është më e mira?

Bluehost dhe HostGator teknikisht mund të jenë në pronësi të së njëjtës kompani (më shumë për këtë më vonë), por ka një numër të gjërave që duhet të merrni parasysh kur vendosni se cila është e përshtatshme për ju. Duke krahasuar tiparet, besueshmërinë dhe performancën e tyre – duke përdorur aktuale të dhëna të provës së jetës reale nga tema e njohur e WordPress Divi, nga Temat Elegant – shpresojmë se do t’ju japim të gjitha informacionet që do t’ju duhet për të marrë një vendim të informuar mbi të cilin është i duhuri për faqen tuaj.

Le të hedhim një vështrim…

Contents

Planet e strehimit të përdorura për këtë krahasim

Në këtë krahasim, ne do të testojmë një nga planet për qëllime të përbashkëta të përbashkëta nga Bluehost, së bashku me një nga programet HostGator WordPress të optimizuara të pritjes së pritjes. Me të dy planet e disponueshme për të njëjtin çmim, kjo krahasim Bluehost vs HostGator jo vetëm që do t’ju ndihmojë të vendosni se cilit i besoni me uebfaqen tuaj, por edhe nëse qëllimi i përgjithshëm i përbashkët ose një shërbim i optimizuar për WordPress është opsioni më i mirë për projektin tuaj.

Detajet kryesore të planeve të përdorura në këtë krahasim janë si më poshtë:

 • Bluehost – Shared Plus: Nga 5,95 $ në muaj (çmimi i rregullt 10,99 $ në muaj).
 • HostGator – Filluesi i WordPress: Nga 5,95 $ në muaj (çmimi i rregullt 14,95 $ në muaj).

Zgjedhja për të paguar mujore do të thotë që do të tarifoni çmimin e rregullt, ndërsa nëse regjistroheni për periudha më të gjata do të merrni një zbritje si me HostGator ashtu edhe me Bluehost.

Rreth HostGator dhe Bluehost

Siç u përmend më herët, Bluehost dhe HostGator janë dy nga web-hostet më të njohur në operacion, dhe, që nga viti 2015, ishin të dy në 20 kompanitë më të mëdha të pritjes së faqeve në botë. Prandaj, pavarësisht se cilën do ta zgjidhni, do të jeni duke pritur në faqen tuaj te internetit me një kompani shumë të themeluar.

Bluehost-homepage

Në fakt, të dy HostGator dhe Bluehost tani janë në pronësi të së njëjtës kompani, Endurance International Group (EIG). Jo vetëm që EIG zotëron dhe operon Bluehost dhe HostGator, por ata gjithashtu kanë blerë shumë kompani të tjera të mbajtjes në internet, dhe, nga viti 2015, ata raportohet se kishin një absolutisht dajak 4.2 milion përdorues.

Hostgator-homepage

Bluehost u themelua në vitin 2003 në Juta, SH.B.A. ku selitë e saj janë akoma vendosur. Ajo u ble nga EIG në vitin 2010 për një shumë të padeklaruar. HostGator u themelua në Florida, SH.B.A. në 2002, megjithëse që nga momenti që transferoi selinë e tij në Teksas, SH.B.A. HostGator u përvetësua nga EIG në vitin 2012 për 225 milion dollarë. Së bashku me hostet e tjerë në pronësi të EIG, të dy kompanitë pësuan ndërprerje të konsiderueshme të shërbimit në 2013 – megjithatë, asgjë në të njëjtën shkallë nuk është raportuar që nga.

Detajet kryesore të planeve Bluehost dhe HostGator: Krahasuar

Aspektet kryesore të planeve të pritjes së niveleve të hyrjes të përdorura në këtë krahasim janë si më poshtë:

 • Bluehost Shared Plus: Pritini uebfaqe të pakufizuara me ruajtje dhe gjerësi të pakryer.
 • Starter HostGator WordPress: Pritni një uebsajt me depo të pa-ruajtura dhe trafik mesatar mujor të faqeve prej 100,000 vizitash.

Në letër, të paktën, duket sikur Bluehost ofron shërbimin më konkurrues për çmimin. Sidoqoftë, siç do të shohim së shpejti, ka më shumë për të zgjedhur një host në internet se sa gjerësia e bandës dhe lejimet e faqes në internet.

Karakteristikat kryesore të mbajtjes në internet të Bluehost dhe HostGator: Krahasuar

Vegël rezervë CodeGuard

HostGator përfshin kopje rezervë automatike të faqes në internet WordPress, ndërsa Bluehost përmban një mjet rezervë me një klik.

Para se të arrijmë në rezultatet e testit të shpejtësisë dhe performancës, le të shohim disa nga karakteristikat më të mira të dy planeve të pritjes nga HostGator dhe Bluehost.

Krijimet rezervë të faqes në WordPress

Edhe pse dy planet pritëse në këtë krahasim janë drejt nivelit të hyrjes së spektrit, vlen të theksohet se plani i HostGator ka për qëllim posaçërisht përdoruesit e WordPress, dhe për këtë arsye ka disa veçori të këndshme shtesë që kjo demografikë duhet t’i vlerësojë. Sidoqoftë, kjo gjithashtu do të thotë që ju jeni pak më të kufizuar në atë që mund të bëni me llogarinë tuaj të pritjes.

Statusi i kodit

Me HostGator, faqet e internetit të WordPress janë rezervuar çdo 24 orë duke përdorur shërbimin CodeGuard.

Një nga ato karakteristika të dobishme është kopjimi i automatizuar i faqes në internet WordPress përmes CodeGuard. Si pjesë e këtij shërbimi, klientët HostGator marrin 1 GB ruajtje rezervë të faqes në internet, me opsionin për të mbajtur skedarët rezervë për aq kohë sa dëshirojnë ndërsa hapësira mbetet..

Cilësimet e kopjimit të rezervave të kodit

Mjet rezervë HostGator CodeGuard e bën të lehtë zgjedhjen për sa kohë të ruani skedarët rezervë për.

Konsumatorët e Bluehost në planin Shared Basic të nivelit të hyrjes do të duhet të kujdesen vetë për kopjet e faqeve. Sidoqoftë, paneli i kontrollit Bluehost e bën shumë të lehtë krijimin e një kopje rezervë në internet, me vetëm një klik të kërkuar.

Vegël rezervë Bluehost

Plani i hyrjes Bluehost Shared Basic në nivelin e hyrjes nuk përfshin rezervë automatik, por ka një mjet të lehtë për t’u përdorur.

Nëse kjo karakteristikë është e rëndësishme për ju, plani më i shtrenjtë i hosthit Bluehost Shared Prime përfshin mjetin SiteBackup Pro, i cili mundëson kopjime automatike të faqes në internet WordPress. Ekzistojnë gjithashtu disa zgjidhje të shkëlqyera rezervë WordPress të palëve të treta atje që mund të shtojnë këtë veçori në faqen tuaj.

Kanalet mbështetëse

Të jesh në gjendje të kontaktosh hostin tënd të internetit është thelbësore, kështu që është mirë të shohësh që të dy Bluehost dhe HostGator ofrojnë bisedë të drejtpërdrejtë dhe mbështetje telefonike. Gjatë testimit, të dy hostet e internetit ofruan një shërbim të biseduar live të përgjegjshëm dhe të ditur. Sidoqoftë, nëse posta elektronike është metoda juaj e preferuar për të kontaktuar mbështetjen, asnjë shërbim nuk ofron mbështetje teknike përmes biletave të postës elektronike.

Detaje të tjera të rëndësishme për krahasimin e Bluehost dhe HostGator

Për t’ju ndihmuar të vendosni se cili nga dy planet e hostimit është më i miri për faqen tuaj të internetit – Bluehost Shared Plus ose HostGator WordPress Starter – këtu janë disa detaje të rëndësishme për t’u marrë parasysh:

 • Caching i faqes në internet: Bluehost përdor teknologjinë e vet të mbajtjes së fshehtë për të rritur shpejtësinë e faqes suaj të internetit, ndërsa HostGator rekomandon dhe instalon automatikisht shtojcën popullore WP Super Cache WordPress.
 • Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN): Bluehost mbështet dhe rekomandon shërbimin falas të Cloudflare CDN ndërsa HostGator ju lejon të përdorni çdo shërbim CDN.
 • PHP: Bluehost ofron një ndërrim të thjeshtë midis versioneve PHP 5.6, 7 dhe Edge, ndërsa me HostGator do të duhet të kontaktoni mbështetje për të kaluar ndërmjet versioneve PHP 5.6. dhe 7.1.
 • HTTP / 2.0: Bluehost përdor HTTP / 2.0; HostGator nuk e bën.
 • SSL: Planet Bluehost përfshijnë një çertifikatë falas SSL, ndërsa me HostGator është një shtesë shtesë e paguar.
 • Teknologjia e serverit: Serverat Bluehost dhe HostGator drejtojnë Apache.
 • SFTP: Bluehost dhe HostGator ofrojnë qasje të sigurt FTP në hapësirën tuaj të internetit për të ngarkuar dhe redaktuar skedarë.
 • Menaxher i skedarëve të serverit: Bluehost ju lejon të hyni në hapësirën tuaj në internet përmes një menaxheri skedar me një ndërfaqe grafike të përdoruesit; HostGator nuk e lejon këtë për klientët në planet e WordPress.
 • Qasja në bazën e të dhënave: Bluehost ju lejon të hyni në bazat e të dhënave në faqen tuaj të internetit përmes phpMyAdmin, ndërsa plani i HostGator WordPress Starter nuk përfshin ndonjë qasje në bazën e të dhënave.
 • Shërbimi i postës elektronike: Bluehost dhe HostGator ofrojnë një shërbim të plotë me email si pjesë e këtyre planeve.
 • Menaxhimi i faqes në internet të WordPress: Bluehost ju jep mundësinë e mundësimit të bërthamave automatike të WordPress, shtojcave dhe / ose azhurnimeve të temave, ndërsa HostGator automatikisht azhurnon thelbin, shtojcat dhe temat e WordPress pa asnjë mundësi për të hequr dorë.
 • Kufizimet e prizës: Bluehost lejon të gjitha shtojcat e WordPress, ndërsa HostGator ka një listë të shtojcave të palejuara për klientët në paketat e WordPress.
 • Masat e sigurisë: HostGator është i mbrojtur nga sulmet DDoS (përmbytja UDP) dhe malware, dhe plani i tij përfshin shërbimin e sigurisë SiteLock, ndërsa Bluehost nuk kryen kontrolle të skanimit të malware dhe DDoS si standard, por ofron shërbimin e sigurisë SiteLock si një azhurnim opsional me pagesë.
 • Shërbime pastrimi post-hack: Bluehost do të sigurojë një listë të skedarëve të hackuar që ju të merreni, ndërsa plani i HostGator WordPress përfshin heqjen automatike të malware.
 • Vendndodhjet e qendrës së të dhënave: Bluehost ka qendra të të dhënave në Utah (SHBA) dhe HostGator ka qendra në Utah dhe Texas (USA).
 • Vendet e skenimit: HostGator nuk ofron një shërbim të faqeve në skenë, ndërsa Bluehost ka një mjet të pasur me funksion skenik.
 • Migrimi i faqes në internet të WordPress: Ndërsa HostGator ofron një shërbim falas të migracionit në uebfaqe të WordPress, Bluehost ka një shërbim të paguar prej 149 dollarësh të migracionit, por mbështet mbështetëset e migracionit të WordPress për t’ju ndihmuar të transferoheni në një host të ri në internet.

Shpresojmë që kjo të ketë përgjigjur pjesën tjetër të pyetjeve tuaja në lidhje me planet e HostGator dhe Bluehost. Tani, le të zbulojmë se cili është hosti më i besueshëm dhe më i shpejtë në internet në krahasimin tonë të shpejtë dhe të faqes.

Bluehost dhe HostGator Uptime

Për çdo sekondë, faqja juaj e internetit është jashtë linje dhe e padisponueshme, ju mund të humbisni shitjet, klientët ose një mundësi për të rritur audiencën tuaj. Ashtu si një dyqan që është mbyllur pa paralajmëruar gjatë orarit të tij të planifikuar të hapjes, një faqe në internet që vuan nga joproduktive nuk do të bëjë një përshtypje të mirë për vizitorët dhe nuk ka gjasa të fitojë mbi ndonjë ardhje të re.

Duke pasur parasysh këtë, është e rëndësishme që ju të zgjidhni një mori me fokus të fortë në ofrimin e niveleve të larta të kohës dhe një aftësi të provuar për të minimizuar kohën e ndërprerjes. Një lloj garancie për rimbursim ose në kohën e duhur mund të jetë gjithashtu e bukur.

Të dy Bluehost dhe HostGator synojnë ta mbajnë faqen tuaj në internet sa më shumë që të jetë e mundur, por vetëm HostGator ofron një garanci në kohë. Për dallim nga Bluehost, nëse faqja juaj në një server të përbashkët HostGator përjeton më pak se 99.9% në kohën e duhur, ju mund të merrni një muaj kredie. Ndërsa kjo është e mirë, asnjë ndërprerje nuk preferohet për rimbursim.

Pra, si mund të krahasohen Bluehost dhe HostGator kur bëhet fjalë për uptime dhe shpejtësinë e faqes?

HostGator vs Bluehost: Rezultatet e Testimit të Uptime

Në dy javët tona të monitorimit me Pingdom, të dy Bluehost dhe HostGator arritën të japin 99.9% kohën e duhur. Sidoqoftë, faqja e internetit në serverat Bluehost përjetoi më shumë se dy herë më shumë minuta jashtë linje.

Krahasimi i Uptime

Një krahasim i joproduktive të përjetuar nga Bluehost dhe HostGator gjatë testimit tonë.

Siç mund ta shihni nga testet tona, madje 99.9% në kohën e duhur lejojnë disa raste të ndara dhe një numër minutash joproduktive gjatë një periudhe relativisht të shkurtër prej 18 ditësh.

Raporti i UGJP-së i HostGatorit

Në provën tonë, HostGator dha kohën më të mirë me 99.97%, dhe një ndërprerje, e cila zgjati tetë minuta.

Në fakt, siç tregon faqja e internetit uptime.is, gjatë një viti, 99.9% me kohë të barabartë është e barabartë me 8h 45m 57.0s të kohëzgjatjes, krahasuar me 52m 35.7s për një kohë të gjatë prej 99,99%. Kështu që, nëse mund të gjeni një host të përbashkët që ofron 99,99% në kohën e duhur, shtojini ato në listën e ngushtë.

Raporti i Uptime Bluehost

Gjatë testimit, Pingdom raportoi 99.94% kohë të pushimit dhe 17 minuta kohë joproduktive për tre ndërprerje.

Me HostGator që ofron një kohë më të mirë sesa Bluehost, le të shohim se si krahasohen këta hostë në internet kur bëhet fjalë për kohën e ngarkimit.

Koha e ngarkimit Bluehost vs HostGator: Krahasuar

Ka shumë përfitime të dokumentuara mirë nga të pasurit një uebfaqe me ngarkim të shpejtë, përfshirë nivele më të larta të konvertimit, vizita më të gjata në site, dhe renditje më të mirë të motorëve të kërkimit. Prandaj, kur zgjidhni një host të uebit, performanca duhet të jetë një nga përparësitë tuaja kryesore.

Pra, kush është pritësi më i shpejtë në internet: HostGator apo Bluehost? Për të zbuluar, ne kemi testuar të dy shërbimet duke përdorur një temë themelore falas WordPress dhe një model të fuqishëm shumë qëllimesh.

Bluehost vs HostGator: Koha e ngarkimit të faqeve 7-ditore me një temë të lehtë

Pamja e faqes së Testit të Temave 2017

Pamja e ekranit nga faqja e njëzet e Shtatëmbëdhjetë WordPress testesh temë.

Së pari, ne instaluam temën themelore falas Njëzet e Shtatëmbëdhjetë WordPress në faqet e provës, dhe më pas krijuam një postim në blog. Pastaj, ne vendosëm Pingdom të monitorojë shpejtësinë e asaj faqe gjatë një periudhe shtatë ditore, me kohën e regjistruar në intervalet 30-minutëshe për të përcaktuar kohët mesatare të ngarkimit.

Krahasimi i Shpejtësisë së faqes Pingdom

Kur përdorni një temë themelore të WordPress, HostGator performoi më mirë sesa Bluehost.

Kohët e mëposhtme të ngarkimit kur përdorni një temë të lehtë WordPress dhe një postim të thjeshtë në blog për provë treguan se faqja e HostGator ishte shumë më e shpejtë:

 • Bluehost: 2.15 sekonda (Njëzet e Shtatëmbëdhjetë temë).
 • HostGator: 814 milisekonda (Njëzet e Shtatëmbëdhjetë temë).

Duke marrë parasysh çmimet e ngjashme të këtyre paketave pritëse, rezultatet tregojnë një ndryshim çuditërisht të madh në performancën kur përdorni një temë themelore të WordPress dhe testoni me një postim të thjeshtë në blog.

Koha e ngarkimit të faqeve 7 ditore nga HostGator me një Temë të Lehtë

TimesGator Loading Times with 2017 Theme

Në një uebfaqe duke përdorur temën themelore Njëzet e Shtatëmbëdhjetë WordPress, HostGator dha kohën më të shpejtë të ngarkimit.

Koha e ngarkimit të faqeve 7-ditore në Bluehost me një temë të lehtë

Timesh Bluehost Loading Times me 2017 Temë

Koha mesatare e ngarkimit të regjistruar gjatë shtatë ditëve ishte shumë më e ngadaltë për faqen e internetit të Bluehost.

Testimi i Shpejtësisë së faqeve me një Temë Premium Multipurpose WordPress

Nëse po krijoni ndonjë gjë tjetër përveç një blogu themelor, mund të dëshironi të merrni parasysh përdorimin e një teme WordPress me shumë qëllime ose të pasura me funksion. Divi, nga Temat Elegant, është një nga temat më të njohura me shumë qëllime WordPress të disponueshme sot, dhe, gjatë testimit tonë, kemi regjistruar edhe kohën e ngarkimit të një faqe në internet duke përdorur këtë temë.

Krahasimi i Kohëve të ngarkimit me temën Divi

Në grupin e dytë të testeve të shpejtësisë së faqes duke përdorur një faqe në internet të krijuar me temën Divi, HostGator e tejkaloi sërish Bluehost.

Siç mund ta shihni, pas shtatë ditëve të tjera të testimit, faqja e internetit e pritur me HostGator përsëri u ngarkua më shpejt se e njëjta faqe në faqen e pritur nga Bluehost kur përdorni temën Divi:

 • Bluehost: 2.76 sekonda (temë Divi).
 • HostGator: 1.38 sekonda (temë Divi).

Faqja e internetit e përdorur për testim ishte më e madhe, dhe përfshin më shumë përmbajtje dhe veçori nga kutia e veglave Divi, e cila shpjegon shpejtësinë e ngadaltë në përgjithësi.

Faqja e Testit Divi

Pamja e faqes së testit të temave Divi.

Nëse planifikoni të përdorni një temë me shumë qëllime për faqen tuaj të internetit, duhet të prisni të shihni një ndikim në kohën e ngarkimit në krahasim me një temë themelore të Blogging. Sidoqoftë, prapë mund të merrni rezultate të mira duke zgjedhur një host të ngarkuar me shpejtësi në internet.

Koha e ngarkimit të faqeve 7-ditore të HostGator me një Temë Shumë qëllimesh

Rezultatet e HostGator Pingdom

Koha e ngarkimit të faqeve 7-ditore në Bluehost me një Temë Shumë qëllimesh

Rezultatet e Testit të Pingdomit Bluehost

Bazuar në rezultatet e krahasimit tonë të fundit WP Engine vs SiteGround, HostGator krahasohet në mënyrë të favorshme me host të tjerë të tjerë me performancë të lartë, të tilla si SiteGround, por nuk është në të njëjtën klasë si shërbimet e menaxhimit më të mirë të WordPress, siç është WP Engine.

Testi i Performancës së Ndikimit të Ndikimit

Pra, tani ne e dimë se sa të besueshëm janë këta dy hostë në internet, dhe çfarë lloji të kohëve të ngarkimit mund të presësh kur përdorni një temë themelore të WordPress – si dhe një mundësi të pasur me shumë funksione. Më tej, është koha për të zbuluar se si këto dy hoste të njohura të internetit kryejnë nën presion.

Në këtë seksion të krahasimit tonë HostGator vs Bluehost, ne do t’ju japim një ide se si mund të kryejë uebsajti juaj kur të arrihet nga shumë vizitorë menjëherë.

Për këto teste të performancës, ne kemi përdorur shërbimin Load Impact për të simuluar vizitorë të shumtë që hyjnë në faqe menjëherë. Testet e ngarkesës fillojnë me një përdorues virtual që viziton faqen tuaj dhe e rrisin atë numër për një (shiko vijën blu në grafikë) derisa faqja të ndalojë të përgjigjet. Koha e ngarkimit (linjat e gjelbërta në grafikë) regjistrohen në interval të rregullt ndërsa numri i vizitorëve virtualë në sitin e provës rritet.

Rezultatet e Testit të Ndikimit të Ndikimit të BluHostit

Rezultatet e provës së ndikimit të ngarkesës Bluehost me Divi

Tridhjetë përdorues aktivë të njëkohshëm aktivë ishin gati për kufirin për faqen e WordPress-it të pritur nga Bluehost duke përdorur Divi.

Siç mund ta shihni nga pamja e mësipërme nga testi Load Impact, deri në kohën kur 30 përdorues virtualë kishin hyrë në sitin e pritur nga Bluehost, koha e ngarkimit kishte arritur në 5.48 sekonda. Pas kësaj, me çdo përdorues shtesë virtual që hyn në faqe, koha e ngarkimit filloi të rritet ndjeshëm (siç tregohet nga linja e gjelbër).

Rezultatet e Testimit të Ndikimit të Ndikimit të HostGatorit

Rezultatet e ndikimit të ngarkesës nga HostGator me temë Divi

Uebfaqja e organizuar nga HostGator nuk ka parë një rritje të kohës së ngarkimit derisa numri i përdoruesve virtualë të njëkohshëm të arrijë në 31.

Krahasuar me Bluehost, HostGator u mundësua më mirë në testimin e ndikimit të ngarkesës. Nuk ishte deri në 40 përdorues virtualë të hyrnin në të njëjtën kohë në sit se koha e ngarkimit u bë e papranueshme, duke arritur në 9.03 sekonda. Në 30 përdorues të njëkohshëm virtual, koha e ngarkimit ishte akoma mirë nën një sekondë në 556.6 milisekonda.

Përmbledhja e Testit të Ndikimit të Ndikimit

Nëse prisni që faqja juaj e internetit të ketë një numër të madh vizitorësh, atëherë këto rezultate tregojnë se ju ndoshta duhet të përdorni një temë të lehtë WordPress ose të azhurnoni në një host të performancës më të lartë. Sidoqoftë, nëse thjesht po filloni dhe akoma keni për të ndërtuar një audiencë, ndërsa faqja jonë e provës HostGator mund të trajtojë më shumë vizitorë sesa Bluehost, të dy opsionet e pritjes duhet të jenë të përshtatshme.

Panelet e llogarive dhe panelet e kontrollit në internet

Si dhe duke e ditur se si kryen çdo pritës të uebit dhe cilat karakteristika ju mundësoheni, është gjithashtu e rëndësishme të kuptoni se sa e thjeshtë është një shërbim i veçantë. Në këtë pjesë të krahasimit tonë HostGator vs Bluehost, ne do të eksplorojmë objektet e menaxhimit të llogarisë dhe panelet e kontrollit të faqes në internet të secilit host.

Llogaria Bluehost dhe Menaxhimi i Uebfaqeve

Të dy këta hostë të Internetit do të instalojnë WordPress për ju, kështu që do të jeni gati të shkoni sa më shpejt që të regjistroheni. Falë zonës së re të llogarisë së klientit Bluehost, qasja në veçoritë e menaxhimit të faqes në internet WordPress në dispozicion për ju është shumë e drejtpërdrejtë.

Përditësimet e WordPress Bluehost

Zona e llogarisë së klientit Bluehost e lehtëson menaxhimin e uebfaqes suaj të WordPress.

Nëpërmjet seksionit të mjeteve WordPress të panelit të kontrollit Bluehost, është e mundur të azhurnoni shtojcat dhe temat, të mundësoni azhurnime automatike dhe të krijoni dhe rivendosni kopjime në internet.

Menaxhimi i Versionit të PHP Bluehost

Ndryshimi i versioneve PHP përmes pultit të menaxhimit të faqes në internet Bluehost është i thjeshtë.

Shtë gjithashtu e mundur të ndërroni versionin PHP që është në përdorim në hapësirën e serverit tuaj dhe të menaxhoni certifikatat e sigurisë për domenet tuaja, duke përfshirë edhe përmirësimin nga çertifikata falas SSL të dhënë për klientët Bluehost dhe mundësimin e shërbimeve falas të CDN. Nëse jeni duke pritur më shumë se një uebfaqe nën llogarinë tuaj, mund të menaxhoni shumë site në të njëjtën zonë të panelit.

Instalimi i faqes në internet të WordPress Bluehost

Pavarësisht nëse vendosni që WordPress të instalohet kur regjistroheni me Bluehost ose ta instaloni vetë përmes zonës së administrimit të llogarisë, ju merrni akses në disa shtesa të dobishme për t’ju ndihmuar të filloni faqen tuaj të internetit..

Paneli i Kontrollit Bluehost Installer WordPress

Instalimet e reja të WordPress mund të krijohen vetëm me disa klikime me Bluehost.

Si dhe duke e bërë shumë të lehtë instalimin e WordPress, Bluehost shfaq një faqe së shpejti për faqen tuaj të re.

Së shpejti Faqja Bluehost

Bluehost automatikisht shfaq një faqe së shpejti për instalimet e reja të WordPress.

Jo vetëm kaq, por kur të hyni në faqen tuaj të re të WordPress, Bluehost do t’ju udhëheqë gjatë procesit të ngritjes së faqes tuaj të re.

Ekrani i Mirëseardhjes në Uebfaqen e Re Bluehost

Instalimet e Bluehost WordPress përfshijnë një magjistar të konfigurimit të faqes në internet për t’ju ndihmuar të konfiguroni faqen tuaj të re.

Procesi i konfigurimit ju ndihmon të krijoni një faqe kontakti, të konfiguroni blogun tuaj dhe të lidheni me Jetpack për të mundësuar veçori shtesë të faqes në internet. Ju gjithashtu mund të përdorni disa nga veçoritë e llogarisë tuaj përmes zonës Bluehost të pultit të faqes tuaj të internetit WordPress.

Paneli i instalimit të WordPress Bluehost

Bluehost shton një grup shtesë kontrollesh në pultin tuaj WordPress.

Me qasje të lehtë në mjete dhe veçori, të tilla si caching, faqet e skenimit dhe integrimi i dyqanit me tema premium MOJO Marketplace, gjithçka që ju nevojitet për të krijuar dhe menaxhuar faqen tuaj të re është e disponueshme në majë të gishtave tuaj me Bluehost.

Bluehost WordPress Themeshop

Tani mund të shfletoni dhe blini temat premium WordPress dhe shtojcat nga tregu MOJO pa lënë tryezën tuaj të internetit.

Qasja në panelin e kontrollit Bluehost

Nëse keni nevojë për më shumë kontroll mbi dhe qasje në faqen tuaj të internetit dhe mjedisin e saj pritës, mund të filloni cPanel. Edhe pse Bluehost ka aplikuar lëkurën e vet në cPanel, ju akoma merrni akses në të gjitha mjetet e zakonshme përmes panelit të kontrollit.

Bluehost cPanel me Lëkurë të Lirë

Qasja në cPanel siguron që ju të mund të përdorni menaxherin e skedarëve, phpMyAdmin dhe më shumë për të menaxhuar llogarinë tuaj të pritjes.

Bluehost ka bërë një punë të mirë për të thjeshtuar procesin e krijimit dhe menaxhimit të një uebfaqeje të WordPress. Grupi i dobishëm i kontrolleve të shtuar në instalimin tuaj të WordPress do të thotë që të jeni në gjendje të gjeni të gjitha tiparet dhe mjetet nga llogaria juaj e hostimit në një vendndodhje qendrore.

Llogaria HostGator dhe Menaxhimi i Uebfaqeve

Për të qëndruar konkurrues me host-et e tjerë të përballueshëm, si Bluehost dhe GoDaddy, HostGator është në proces të azhurnimit të portalit të tij të klientëve. Sidoqoftë, versioni i ri nuk është ende gjerësisht i disponueshëm, dhe, përkundrazi, shumica e përdoruesve do të menaxhojnë akoma llogarinë e tyre HostGator përmes zonës standarde të klientit.

Portali i Konsumatorëve të HostGatorit

Portali i klientëve HostGator pritet të azhurnohet së shpejti.

Përmes kësaj zone në faqen e internetit të HostGator, ju mund të shihni detajet e llogarisë suaj, mbështetjen e kontaktit dhe të shfletoni dokumentacionin.

Instalimi i faqes në internet HostGator WordPress

Ashtu si Bluehost, faqet e internetit të HostGator WordPress përfshijnë shtojcën e integrimit të MOJO Marketplace, duke ju dhënë një mënyrë të thjeshtë për të shfletuar dhe blerur temat premium, shtojcat dhe shërbimet e WordPress.

Instalimi i parazgjedhur i HostGator WordPress

Për dallim nga Bluehost, në instalimet HostGator WordPress nuk ka kontroll shtesë ose fushë pulti.

Një instalim i ri HostGator WordPress përfshin gjithashtu falas WP Super Cache, Panelin e Google Analytics për WP (GADWP) dhe shtojcat Varnish HTTP Purge si parazgjedhje.

Detaje të Pluginit të HostGator WalkMe

Shtojca HostGator WalkMe është instaluar me WordPress, por nuk është akoma e mbaruar.

Sidoqoftë, nuk ka ende një udhëzues në rrugëdalje për t’ju ndihmuar të krijoni uebfaqen tuaj të re. Instalimet e reja të WordPress përfshijnë shtojcën HostGator WalkMe, por, në kohën e shkrimit, ajo nuk ishte akoma mbaruar dhe funksionuar.

Qasja e Panelit të Kontrollit të HostGatorit

Për dallim nga planet standarde të ndarjes së përbashkët të Bluehost dhe HostGator, paketa pritëse e HostGator WordPress në këtë krahasim nuk përfshin aksesin cPanel. Në vend të kësaj, detyrat themelore të menaxhimit të faqes së internetit mund të kryhen përmes seksionit Menaxher WordPress të Portalit të Klientëve të HostGator.

Menaxheri i Instalimit të WordPress HostGator

HostGator siguron përdoruesit në planet pritëse të WordPress me një panel themelor kontrolli.

Kjo përfundimisht ndihmon për t’i mbajtur gjërat thjeshtë, por kjo qasje e zvogëluar kufizon atë që mund të bëni me llogarinë tuaj. Për shembull, mungesa e menaxherit të skedarëve ose hyrjes në bazën e të dhënave që sigurohet përmes cPanel në një llogari tradicionale të përbashkët pritjeje mund të jetë një pengesë për disa përdorues.

Mjet rezervë për faqet e internetit të HostGator CodeGuard

Shërbimi rezervë CodeGuard mund të arrihet përmes panelit të kontrollit WordPress HostGator.

Sidoqoftë, kushdo që thjesht dëshiron një uebfaqe të WordPress mbase nuk duhet të pengohet shumë nga kjo. Gjithashtu, kur HostGator kujdeset për azhurnimet për programin, shtojcat dhe temat e WordPress, si dhe kopjet rezervë të faqes në internet, nuk ka më pak të shqetësoheni me këtë paketë pritëse.

Mendimet përfundimtare

Kur vendosni nëse plani i Bluehost Shared Plus ose HostGator WordPress Starter është opsioni juaj më i mirë, ai zbret në disa faktorë.

Nëse doni shumë karakteristika dhe opsione, të tilla si aftësia për të pritur faqet e internetit të shumta që nuk mund të jenë të gjitha faqet e WordPress, aksesi cPanel, organizimi i mbështetjes së faqes, një çertifikatë falas SSL, një bandë e pakufizuar dhe ruajtja, një panel kontrolli i dobishëm dhe një magjistar për t’ju ndihmuar të vendosni uebfaqen tuaj të WordPress, atëherë plani Bluehost Shared Plus është një mundësi e shkëlqyeshme.

Sidoqoftë, ndërkohë që ju mund të gjeni vetëm një uebfaqe të WordPress-it dhe nuk keni akses cPanel, si dhe disa shtesa të tjera, siç treguan testet tona të performancës, plani i HostGator WordPress Starter dorëzoi kohë më të shpejtë të ngarkimit dhe përballoi më mirë nën presion.

Me çmimet që fillojnë nga 5,99 dollarë në muaj (me zbritje të mëtejshme shpesh në dispozicion, të dyja opsionet ofrojnë vlerë të drejtë për paratë. Vendosja se cila është zgjedhja e duhur për faqen tuaj të internetit zbret nëse ju preferoni performancën e HostGator ose veçoritë dhe opsionet e Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me