HostGator срещу Bluehost – Кой предлага най-добрият бюджетен WordPress хостинг?

Сделки с WordPress


Bluehost и HostGator са две от най-големите имена в хостинг на WordPress, така че ако търсите най-добрия начин да създадете уебсайт онлайн с минимални разходи, най-вероятно и двамата ще са в списъка ви с кратки списъци. Но кой е най-добрият?

Bluehost и HostGator технически могат да бъдат собственост на една и съща компания (повече за това по-късно), но има редица неща, които трябва да вземете предвид, когато решавате кой е подходящ за вас. Сравнявайки техните характеристики, надеждност и производителност – използвайки действителните данни от реални тестове от популярната WordPress тема Divi, от Elegant Themes – ще се надяваме да ви дадем цялата информация, която ще ви е необходима, за да вземете информирано решение, кое е подходящо за вашия сайт.

Нека да разгледаме …

Contents

Хостинг планове, използвани за това сравнение

В това сравнение ще тестваме един от универсалните споделени хостинг планове от Bluehost, заедно с един от оптимизираните от HostGator WordPress планове за споделен хостинг. С двата плана, предлагани за една и съща цена, това сравнение на Bluehost срещу HostGator не само ще ви помогне да решите на кого да се доверите на вашия уебсайт, но и дали споделеният хостинг с общо предназначение или услуга, оптимизирана за WordPress е най-добрият вариант за вашия проект.

Основните подробности за плановете, използвани в това сравнение, са следните:

 • Bluehost – Shared Plus: От $ 5,95 на месец (редовна цена $ 10,99 на месец).
 • HostGator – WordPress Starter: От $ 5,95 на месец (редовна цена $ 14,95 на месец).

Избирането на плащане месечно означава, че ще бъдете таксувани по редовната цена, докато ако се регистрирате за по-дълги периоди, ще получите отстъпка както с HostGator, така и с Bluehost.

За HostGator и Bluehost

Както споменахме по-рано, Bluehost и HostGator са два от най-известните уеб хостове в експлоатация, а от 2015 г. и двамата бяха в топ 20 на най-големите уеб хостинг компании в света. Следователно, независимо кой изберете, ще хоствате уебсайта си с високо утвърдена компания.

Bluehost-страница

Всъщност и HostGator, и Bluehost вече са собственост на една и съща компания Endurance International Group (EIG). EIG не само притежават и оперират Bluehost и HostGator, но и са закупили много други уеб хостинг компании, а според 2015 г. те имат абсолютно огромни 4.2 милиона потребители.

Hostgator-страница

Bluehost е основана през 2003 г. в щата Юта, САЩ, където все още се намира седалището му. Тя е придобита от EIG през 2010 г. за неразкрита сума. HostGator е основана във Флорида, САЩ през 2002 г., въпреки че оттогава е преместила централата си в Тексас, САЩ. HostGator беше придобит от EIG през 2012 г. за 225 милиона долара. Заедно с други собственици на EIG, и двете компании претърпяха значителни прекъсвания на услугата през 2013 г., но нищо не е от същия мащаб, тъй като.

Основни подробности за планове Bluehost и HostGator: Сравнени

Основните аспекти на плановете за споделяне на хостинг за входно ниво, използвани в това сравнение, са следните:

 • Bluehost Shared Plus: Хоствайте неограничени уебсайтове с немерно съхранение и честотна лента.
 • HostGator WordPress Starter: Хоствайте един уебсайт с немерно съхранение и среден месечен трафик на сайта от 100 000 посещения.

Поне на хартия изглежда, че Bluehost предлага най-конкурентната услуга за цената. Въпреки това, както скоро ще видим, има още избор от уеб хост, отколкото честотна лента и квоти за уебсайтове.

Основни уеб хостинг функции на Bluehost и HostGator: Сравнено

Инструмент за архивиране на CodeGuard

HostGator включва автоматично архивиране на уебсайтове на WordPress, докато Bluehost разполага с инструмент за архивиране с едно щракване.

Преди да стигнем до резултатите от тестовете за бързина и ефективност, нека разгледаме някои от най-добрите характеристики на двата хостинг плана от HostGator и Bluehost.

Резервни копия на уебсайтове на WordPress

Въпреки че двата хостинг плана в това сравнение са към края на спектъра на входното ниво, струва си да се отбележи, че планът HostGator е насочен специално към потребителите на WordPress и следователно има някои хубави допълнителни функции, които тази демографска стойност трябва да оцени. Това обаче означава, че сте малко по-ограничени в това, което можете да направите с хостинг акаунта си.

Статус на CodeGuard

С HostGator уебсайтовете на WordPress се архивират на всеки 24 часа, използвайки услугата CodeGuard.

Една от тези полезни функции е автоматизираното архивиране на уебсайтове на WordPress чрез CodeGuard. Като част от тази услуга, клиентите на HostGator получават 1 GB резервно копие на уебсайтове, с възможност да запазят резервни файлове толкова дълго, колкото желаят, докато остава място.

Настройки за архивиране на CodeGuard

Инструментът за архивиране на HostGator CodeGuard улеснява избора за колко време да запазите архивните файлове.

Клиентите на Bluehost в плана за споделено начално ниво ще трябва сами да се грижат за архивирането на сайта. Въпреки това, контролния панел Bluehost улеснява създаването на резервно копие на уебсайт, като се изисква само едно щракване.

Bluehost Backup Tool

Планът за споделяне на Bluehost за начално ниво не включва автоматизирани резервни копия, но има лесен за използване инструмент.

Ако тази функция е важна за вас, по-скъпият хостинг план Bluehost Shared Prime включва инструмента SiteBackup Pro, който позволява автоматично архивиране на уебсайтове на WordPress. Има и няколко отлични решения за архивиране на WordPress на трети страни, които могат да добавят тази функция към вашия сайт.

Поддържащи канали

Възможността да се свържете с вашия уеб хост е жизненоважно, така че е добре да видите, че Bluehost и HostGator предлагат денонощна чат на живо и телефонна поддръжка. По време на тестването и двамата домакини на мрежата предложиха отзивчива и знаеща услуга за чат на живо. Ако обаче имейлът е предпочитаният от вас метод за връзка с поддръжката, нито една от двете услуги вече не предлага техническа поддръжка чрез електронни билети.

Други важни данни за сравнението на Bluehost и HostGator

За да ви помогнем да решите кой от двата хостинг плана е най-подходящ за вашия уеб сайт – Bluehost Shared Plus или HostGator WordPress Starter – ето някои важни подробности, които трябва да вземете предвид:

 • Кеширане на уебсайтове: Bluehost използва своя собствена технология за кеширане, за да увеличи скоростта на вашия уебсайт, докато HostGator препоръчва и автоматично инсталира популярния WP Super Cache WordPress плъгин.
 • Мрежа за доставка на съдържание (CDN): Bluehost поддържа и препоръчва безплатната Cloudflare CDN услуга, докато HostGator ви позволява да използвате всяка CDN услуга.
 • PHP: Bluehost предлага лесно превключване между PHP 5.6, 7 и Edge версии, докато с HostGator ще трябва да се свържете с поддръжката, за да превключвате между PHP версии 5.6. и 7.1.
 • HTTP / 2.0: Bluehost използва HTTP / 2.0; HostGator не прави.
 • SSL: Плановете на Bluehost включват безплатен SSL сертификат, докато при HostGator е допълнително платена допълнителна такса.
 • Сървърна технология: Bluehost и HostGator сървърите работят Apache.
 • SFTP: Bluehost и HostGator предлагат сигурен FTP достъп до вашето уеб пространство за качване и редактиране на файлове.
 • Мениджър на сървърни файлове: Bluehost ви позволява да получите достъп до уеб пространството си чрез файлов мениджър с графичен потребителски интерфейс; HostGator не разрешава това за клиенти в WordPress плановете.
 • Достъп до база данни: Bluehost ви позволява да осъществявате достъп до базите данни на уебсайта си чрез phpMyAdmin, докато планът HostGator WordPress Starter не включва достъп до база данни.
 • Услуга по имейл: Bluehost и HostGator предлагат пълна електронна услуга като част от тези планове.
 • Управление на уебсайта на WordPress: Bluehost ви дава възможност да активирате автоматични актуализации на ядрото на WordPress, плъгини и / или теми, докато HostGator автоматично актуализира ядрото, плъгините и темите на WordPress, без опция да се откажете.
 • Ограничения за приставки: Bluehost позволява всички WordPress плъгини, докато HostGator има списък с недопустими плъгини за клиенти на WordPress пакетите.
 • Мерки за сигурност: HostGator е защитен от DDoS атаки (UDP наводнение) и зловреден софтуер, а планът му включва услугата за сигурност SiteLock, докато Bluehost не извършва проверки за сканиране на злонамерен софтуер и DDoS като стандарт, но предлага услугата за сигурност на SiteLock като незадължителна платена надстройка.
 • Услуги за почистване след хакване: Bluehost ще предостави списък на хакнати файлове, с които да се справите, докато планът HostGator WordPress включва автоматично премахване на зловреден софтуер.
 • Местоположение на центъра за данни: Bluehost има центрове за данни в Юта (САЩ), а HostGator има центрове в Юта и Тексас (САЩ).
 • Съставни сайтове: HostGator не предлага услуга за организиране на сайт, докато Bluehost има богат на функции инструмент за организиране на сайт.
 • Миграция на уебсайтове на WordPress: Докато HostGator предлага безплатна услуга за миграция на уебсайтове на WordPress, Bluehost има платена услуга за миграция в 149 долара, но поддържа поддръжката на миграцията на WordPress, за да ви помогне да преминете към нов уеб хост.

Надяваме се, че отговори на останалите въпроси, свързани с плановете на HostGator и Bluehost. Сега, нека разберем кой е най-надеждният и най-бърз уеб хост в нашето сравнение на скоростта на работа и страниците.

Bluehost и HostGator Uptime

За всяка секунда уебсайтът ви е офлайн и не е достъпен, може да пропуснете продажбите, клиентите или възможността да увеличите аудиторията си. Подобно на магазин, който е затворен без предупреждение по време на планираното му работно време, уебсайт, страдащ от престой, няма да направи добро впечатление на посетителите и е малко вероятно да спечели нови пристигащи.

Имайки това предвид, че е жизненоважно да изберете хост със силен фокус върху осигуряването на високи нива на време на работа и доказана способност да минимизирате времето за престой. Някакъв вид възстановяване или гаранция за продължаване на работното време също може да бъде приятно.

И Bluehost, и HostGator имат за цел да поддържат уебсайта ви възможно най-онлайн, но само HostGator предлага гаранция за продължаване. За разлика от Bluehost, ако вашият уебсайт на споделен сървър на HostGator изпитва по-малко от 99,9% ъптайм, може да получите кредит за един месец. Въпреки че това е добре, не се предпочита престой пред възстановяване.

Как сравняват Bluehost и HostGator, когато става въпрос за продължителност и скорост на страницата?

HostGator vs Bluehost: Резултати от тестване на време

В нашите две седмици на мониторинг с Pingdom, Bluehost и HostGator успяха да осигурят 99,9% време за изпълнение. Въпреки това, уебсайтът на сървърите Bluehost изживя повече от два пъти повече минути офлайн.

Сравнение на времето

Сравнение на престоя, преживян от Bluehost и HostGator по време на нашето тестване.

Както можете да видите от нашите тестове, дори 99,9% продължителност позволява няколко отделни инстанции и няколко минути престой за сравнително кратък период от 18 дни.

Отчет за Uptime на HostGator

В нашия тест HostGator предостави най-доброто време за работа с 99,97% и един прекъсване, който продължи осем минути.

Всъщност, както показва уебсайтът на uptime.is, за една година 99,9% продължителността на работа е равна на 8h 45m 57,0s престой, в сравнение с 52m 35,7s за време на работа 99,99%. Така че, ако можете да намерите споделен хост, предлагащ 99,99% продължителност, добавете ги в своя списък.

Bluehost Uptime Report

По време на тестването Pingdom отчита 99,94% време за продължаване и 17 минути престой при три прекъсвания.

С HostGator предоставя по-добър ъптайм от Bluehost, нека да видим как тези уеб хостове сравняват, когато става дума за време за зареждане.

Bluehost vs HostGator Време за зареждане: Сравнено

Има много добре документирани предимства от наличието на уеб сайт с бързо зареждане, включително по-високи проценти на реализация, по-дълги посещения на сайта и по-добро класиране на търсачките. Ето защо, когато избирате уеб хост, ефективността трябва да бъде един от основните ви приоритети.

И така, кой е най-бързият уеб хост: HostGator или Bluehost? За да разберем, тествахме както услугите, използвайки основна безплатна тема на WordPress, така и мощен многофункционален шаблон.

Bluehost срещу HostGator: 7-дневно време за зареждане на страници с лека тема

Снимка на тестовата страница на темата за 2017 г.

Екранна снимка от тестовата страница на двадесет седемнадесет WordPress.

Първо инсталирахме основната безплатна тема Twenty Seventeen WordPress на тестовите сайтове, след което създадохме публикация в блога. След това настроихме Pingdom да следи скоростта на тази страница за период от седем дни, като времената се записват на интервали от 30 минути, за да се определят средните времена на зареждане.

Сравнение на скоростта на страницата на Pingdom

Когато използва основна тема на WordPress, HostGator се представи по-добре от Bluehost.

Следните периоди на зареждане при използване на лека тема на WordPress и обикновена публикация в блога за тестване показаха, че сайтът HostGator е много по-бърз:

 • Bluehost: 2.15 секунди (тема двадесет и седемнадесет).
 • HostGator: 814 милисекунди (тема двадесет и седемнадесет).

Имайки предвид сходните цени на тези хостинг пакети, резултатите показват изненадващо голяма разлика в производителността при използване на основна тема на WordPress и тестване с обикновена публикация в блога.

7-дневно време за зареждане на страницата на HostGator с лека тема

Време за зареждане на HostGator с тема 2017

На уебсайт, използващ основната тема за двадесет седемнадесет WordPress, HostGator достави по-бързите времена за зареждане.

7-дневно време за зареждане на страницата на Bluehost с лека тема

Bluehost Loading Times с темата за 2017 г.

Средното време за зареждане, записано за седем дни, беше много по-бавно за уебсайта Bluehost.

Тестване на скоростта на страницата с премиум многофункционална WordPress тема

Ако създавате нещо различно от основен блог, може да помислите да използвате многофункционална или богата на функции тема WordPress. Divi, от Elegant Themes, е една от най-популярните многофункционални WordPress теми, достъпни днес, и по време на нашето тестване ние също записахме времето за зареждане на уебсайт, използвайки тази тема.

Сравнение на времената на зареждане с темата Divi

Във втория набор от тестове за скорост на страницата с помощта на уеб страница, създадена с темата Divi, HostGator отново изпревари Bluehost.

Както можете да видите, след още седем дни тестване, уебсайтът, хостван с HostGator, отново се зарежда по-бързо от същата страница на сайта, хостван от Bluehost, когато използвате темата Divi:

 • Bluehost: 2.76 секунди (тема Divi).
 • HostGator: 1,38 секунди (тема Divi).

Уеб страницата, използвана за тестване, беше по-голяма и включваше повече съдържание и функции от инструментариума на Divi, което обяснява по-ниските скорости като цяло.

Страница за тест на темата Divi

Снимка на тестовата страница на темата Divi.

Ако планирате да използвате многофункционална тема за вашия уебсайт, трябва да очаквате да видите влияние върху времето за зареждане в сравнение с основната тема на блоговете. Все пак можете да получите добри резултати, като изберете бързо зареждащ се уеб хост.

7-дневно време за зареждане на страница от HostGator с многоцелева тема

Резултати от HostGator Pingdom

7-дневно време за зареждане на страницата на Bluehost с многоцелева тема

Резултати от теста на Bluehost Pingdom

Въз основа на резултатите от нашето скорошно сравнение на WP Engine и SiteGround, HostGator се сравнява благоприятно с други високоефективни споделени хостове, като SiteGround, но не е в същия клас с най-добре управляваните хостинг услуги на WordPress, като WP Engine.

Заредете тестване на въздействието на въздействието

И така, сега знаем колко са надеждни тези два уеб хоста и какъв тип пъти за зареждане можете да очаквате, когато използвате основна тема на WordPress – както и многофункционална опция, богата на функции. След това е време да разберете как се поддават тези два популярни уеб хоста.

В този раздел на нашето сравнение на HostGator с Bluehost, ще ви дадем представа за това как може да се представи уебсайтът ви, когато достъпът му се осъществява от няколко посетители наведнъж.

За тези тестове за ефективност използвахме услугата Load Impact, за да симулираме множество посетители, достъпни до сайта наведнъж. Тестовете за натоварване започват с един виртуален потребител, който посещава вашия сайт и го увеличавайте с едно (вижте синята линия на графиките), докато сайтът спре да реагира. Времето за зареждане (зелените линии на графиките) се записват на редовни интервали, докато броят на виртуалните посетители на тестовия сайт се увеличава.

Резултати от тестване на Bluehost Load Impact

Резултати от тестовете на Bluehost Load Impact с Divi

Тридесет едновременно активни виртуални потребители бяха около ограничението за уебсайта на WordPress, домакин на Bluehost, използвайки Divi.

Както можете да видите от горния скрийншот от теста Load Impact, по времето, когато 30 виртуални потребители са посещавали сайта, хостван от Bluehost, времето за зареждане е достигнало 5,48 секунди. След това с всеки допълнителен виртуален потребител, който влиза в сайта, времето за зареждане започва значително да се увеличава (както е показано от зелената линия).

Резултати от тестване на HostGator Load Impact

Резултати от въздействието на зареждане от HostGator с темата Divi

Уебсайтът, хостван от HostGator, не видя увеличение на времето за зареждане, докато броят на едновременните виртуални потребители не достигне 31.

В сравнение с Bluehost, HostGator се представи по-добре в тестовете за ударно натоварване. Едва 40 виртуални потребители влизаха в сайта едновременно, че времето за зареждане стана неприемливо и достигна 9.03 секунди. При 30 едновременни виртуални потребители времето за зареждане все още беше доста под секунда при 556,6 милисекунди.

Обобщение на тестовете за въздействие на натоварване

Ако очаквате уебсайтът Ви да има голям брой посетители, тогава тези резултати показват, че вероятно трябва или да използвате лека тема на WordPress или да надстроите до уеб хост с по-висока производителност. Ако обаче тепърва започвате и все още не сте изградили аудитория, докато тестовият ни сайт HostGator може да се справи с повече посетители, отколкото Bluehost, и двете опции за хостинг трябва да са подходящи.

Табла за управление на профила и контролни панели за уебсайтове

Освен че знаете как се изпълнява всеки уеб хост и до какви функции получавате достъп, също така е важно да разберете колко лесна е да се използва определена услуга. В този раздел от нашето сравнение на HostGator срещу Bluehost ще проучим съоръженията за управление на акаунти и контролните панели на уебсайтове на всеки хост.

Bluehost акаунт и управление на уебсайтове

И двата уеб хоста ще инсталират WordPress за вас, така че ще сте готови да започнете веднага след като се регистрирате. Благодарение на новата област на клиентския акаунт Bluehost, достъпът до функциите за управление на уебсайта на WordPress, достъпни за вас, е много лесен.

Актуализации на WordPress Bluehost

Областта на клиентските акаунти на Bluehost улеснява управлението на вашия уебсайт WordPress.

Чрез секцията WordPress Tools на контролния панел Bluehost е възможно да актуализирате плъгини и теми, да активирате автоматични актуализации и да създадете и възстановите архивирането на уебсайтове..

Управление на версиите на Bluehost PHP

Промяната на PHP версиите чрез таблото за управление на уебсайта на Bluehost е лесно.

Възможно е също така да превключите PHP версията, която се използва на вашето сървърно пространство и да управлявате сертификати за сигурност за вашите домейни, включително надстройка от безплатния SSL сертификат, предоставен на клиентите на Bluehost и активиране на безплатните CDN услуги. Ако хоствате повече от един уебсайт под акаунта си, можете да управлявате няколко сайта от една и съща зона на таблото за управление.

Инсталиране на уеб сайт Bluehost WordPress

Независимо дали сте избрали WordPress да бъде инсталиран, когато се регистрирате в Bluehost, или сами да го инсталирате през областта за управление на акаунта, получавате достъп до някои полезни екстри, които да ви помогнат да стартирате уебсайта си.

Инсталатор на WordPress за контролен панел Bluehost

Нови WordPress инсталации могат да бъдат създадени само с няколко кликвания с Bluehost.

Освен че прави много лесно да инсталирате WordPress, Bluehost показва скорошна страница за вашия нов сайт.

Очаквайте скоро страницата на Bluehost

Bluehost автоматично показва скорошна страница за нови инсталации на WordPress.

Не само това, но когато влезете в новия си уебсайт на WordPress, Bluehost ще ви преведе през процеса на настройка на вашия нов сайт.

Нов екран за добре дошли на Bluehost

Инсталациите на Bluehost WordPress включват съветника за настройка на уебсайт, който да ви помогне да конфигурирате вашия нов сайт.

Процесът на настройка ви помага да създадете страница за контакти, да конфигурирате блога си и да се свържете с Jetpack, за да активирате допълнителни функции на уебсайта. Можете също така да получите достъп до някои от функциите на вашия акаунт през областта на Bluehost на таблото за управление на уебсайта си на WordPress.

Табло за инсталиране на Bluehost WordPress

Bluehost добавя допълнителен набор от контроли към вашето табло за управление на WordPress.

С лесния достъп до инструменти и функции, като кеширане, поставяне на сайтове и интеграцията на тематични магазини за премиум MOJO Marketplace, всичко необходимо за създаване и управление на вашия нов уебсайт е достъпно на една ръка разстояние с Bluehost.

Bluehost WordPress Themeshop

Вече можете да преглеждате и купувате първокласни теми и приставки за WordPress от пазара MOJO, без да напускате таблото за управление на уебсайта си.

Достъп до Bluehost Control Panel

Ако имате нужда от още повече контрол и достъп до вашия уеб сайт и неговата хостинг среда, можете да стартирате cPanel. Въпреки че Bluehost е приложил собствената си кожа към cPanel, вие все още получавате достъп до всички обичайни инструменти чрез контролния панел.

Bluehost cPanel с персонализирана кожа

cPanel достъп гарантира, че можете да използвате файловия мениджър, phpMyAdmin и други, за да управлявате хостинг акаунта си.

Bluehost свърши добра работа по опростяването на процеса на създаване и управление на уебсайт на WordPress. Полезният набор от контроли, добавен към вашата инсталация на WordPress, означава, че трябва да можете да намерите всички функции и инструменти от вашия хостинг акаунт в едно централно местоположение.

Управление на акаунти и управление на уебсайтове на HostGator

За да остане конкурентоспособен с други достъпни уеб хостове, като Bluehost и GoDaddy, HostGator е в процес на актуализиране на своя клиентски портал. Новата версия обаче все още не е широко достъпна и вместо това повечето потребители все още ще управляват своя акаунт в HostGator през стандартната зона за клиенти.

Портал за клиенти на HostGator

Очаква се скоро порталът за клиенти на HostGator да бъде актуализиран.

Чрез тази област на уебсайта на HostGator можете да прегледате данните на акаунта си, да се свържете с поддръжката и да разгледате документацията.

Инсталиране на уебсайт на HostGator WordPress

Подобно на Bluehost, уебсайтовете на HostGator WordPress включват плъгин за интеграция на MOJO Marketplace, който ви дава лесен начин да разглеждате и закупувате първокласни WordPress теми, плъгини и услуги.

Инсталация по подразбиране на HostGator WordPress

За разлика от Bluehost, в инсталациите на HostGator WordPress няма допълнителни контроли или област на таблото.

Нова инсталация на HostGator WordPress включва също безплатния WP Super Cache, таблото за управление на Google Analytics за WP (GADWP) и добавянето по подразбиране на Varnish HTTP Purge..

Подробности за Plugin на HostGator WalkMe

Плъгинът HostGator WalkMe е инсталиран с WordPress, но все още не е стартиран и работи.

Все още няма ръководство за подробности, което да ви помогне да настроите новия си уебсайт. Новите инсталации на WordPress включват плъгин HostGator WalkMe, но към момента на писането той все още не е стартиран и работи..

Достъп до контролния панел на HostGator

За разлика от стандартните планове за хостинг на Bluehost и HostGator, хостинг пакетът HostGator WordPress в това сравнение не включва cPanel достъп. Вместо това основните задачи за управление на уебсайтове могат да се извършват чрез секцията WordPress Manager на портала за клиенти на HostGator.

Мениджър за инсталиране на HostGator WordPress

HostGator предоставя на потребителите на хостинг плановете на WordPress основен контролен панел.

Това определено помага да се опростят нещата, но този намален достъп ограничава това, което можете да направите с вашия акаунт. Например липсата на файлов мениджър или достъп до базата данни, предоставена чрез cPanel в традиционния споделен хостинг акаунт, може да бъде недостатък за някои потребители.

Инструмент за архивиране на уебсайтове на HostGator CodeGuard

Можете да получите достъп до услугата за архивиране на CodeGuard чрез контролния панел WordPress HostGator.

Всеки, който просто иска уебсайт на WordPress, вероятно не бива да бъде твърде възпиран от това. Освен това, когато HostGator се грижи за актуализации за софтуера, плъгините и темите за WordPress, както и за архивирането на уебсайтове, има по-малко притеснения за този хостинг пакет.

Заключителни мисли

Когато решавате дали Bluehost Shared Plus или HostGator WordPress Starter планът е най-добрият ви вариант, се свежда до няколко фактора.

Ако искате много функции и опции, като например възможността да хоствате множество уебсайтове, които може да не са всички WordPress сайтове, достъп до cPanel, поддръжка на сайт за организиране, безплатен SSL сертификат, неограничена ширина на честотната лента и съхранение, полезен контролен панел и съветник за да ви помогне да създадете вашия уебсайт WordPress, тогава планът Bluehost Shared Plus е чудесна възможност.

Въпреки това, въпреки че можете да хоствате само един уебсайт на WordPress и ви липсва достъп до cPanel, както и няколко други екстри, както показаха тестовете ни за ефективност, планът HostGator WordPress Starter доставя по-бързо време за зареждане и се справя по-добре под натиск.

С цени, започващи от 5,99 долара на месец (с допълнителни отстъпки често се предлагат, и двете опции осигуряват справедлива стойност на парите. Решението кой е правилният избор за вашия уеб сайт се свежда до това дали предпочитате работата на HostGator или функциите и опциите на Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me