GoDaddy vs WP Engine: Krahasimi i Performancës – Cila është më e mirë për WordPress?

Marrëveshjet me WordPress


Duke u përpjekur të zgjidhni midis GoDaddy dhe WP Engine për të pritur faqen tuaj në WordPress?

GoDaddy janë një nga kompanitë pritëse më të njohura atje, me reklama Superbowl, një listë publike në Bursën e Nju Jorkut dhe një kapak tregu 12 miliardë dollarë.

WP Engine nuk janë skuqur as të vegjël. Ata janë një nga kompanitë më të vjetra dhe më të mëdha të menaxhuara të WordPress-it, dhe gjithashtu janë në kërkim të vlerësimit të tyre prej 1 miliardë dollarësh, me një blerje të fundit të ish-konkurrencës së tyre, Flywheel.

Në thelb, pika që unë po bëj duke hedhur rreth atyre vlerësime miliardë dollarësh është se këta janë dy nga qenët e mëdhenj në industrinë e pritjes, dhe të dy kanë vënë një ton të burimeve në ndërtimin e produkteve të tyre pritëse.

Qëllimi i këtij postimi është t’ju ndihmojë të kuptoni ndryshimet midis këtyre dy hosteve (të cilat janë të konsiderueshme), të zgjidhni midis tyre dhe të gjeni planin e duhur të strehimit për t’iu përshtatur nevojave tuaja.

Nuk ka të bëjë me zgjedhjen e një fituesi të vetëm për çdo situatë të vetme, por thjesht do t’ju ndihmojë të zgjidhni vendin më të mirë për të pritur në faqen tuaj, duke marrë parasysh buxhetin tuaj, veçoritë e dëshiruara dhe sa theks i kushtoni performancës, etj..

Këtu mund të krahasohen

Ndërsa ky është një krahasim WP Engine vs GoDaddy, unë do të krahasoj tre mundësi të ndryshme të pritjes – një nga WP Engine dhe dy nga GoDaddy.

Ja pse:

Me WP Engine, të gjithë marrin të njëjtën përvojë të menaxhuar të përgjithshme të menaxhuar WordPress. Ndërsa WP Engine ofrojnë plane të shumëfishta, të gjitha kanë të njëjtat karakteristika themelore – ndryshimi i vetëm është burimet e harduerit që ju merrni (p.sh. më shumë ruajtje ose më shumë bandwidth).

Sidoqoftë, GoDaddy ofron dy mënyra të njohura për të pritur një faqe WordPress:

 1. Një plan i menaxhuar i WordPress që ofron funksionim të thjeshtuar të WordPress. Mund ta përdorni vetëm për të pritur faqet e WordPress.
 2. Një plan gjenerik i përbashkët Linux i përbashkët. Mund ta përdorni për të pritur WordPress, si dhe llojet e tjera të faqeve.

Pra, në thelb, ky postim është një lloj përgjigjeje për dy pyetje:

 1. Nëse duhet të presë faqen tuaj të WordPress me WP Engine ose GoDaddy?
 2. Nëse GoDaddy janë më shpejtësia juaj, duhet të zgjidhni planin e tyre të menaxhuar WordPress ose planin e tyre më të lirë të përbashkët?

Le të fillojmë që të mund të merrni vendimin e duhur…

WP Engine vs GoDaddy: Krahasimi i Karakteristikave

Le të fillojmë me një krahasim tipar themelor të këtyre tre planeve për të vendosur skenën:

Motori WPGoDaddy MenaxhuarGoDaddy Shared
Instaluesi i WordPress
Përditësimet e WordPress
Pult Hosting Custom
Rezervime automatike
Vende skenike✅ *
Ruajtja e nivelit të serverit
SSL falas✅ *
CDN falas

* Këto karakteristika nuk janë të disponueshme në të gjitha nivelet.

Nga krahasimi i veçorive më të mëdha që përdoruesit e WordPress do të duan, ju mund të thoni që plani i menaxhuar i WordPress i GoDaddy i menaxhuar është shumë më i krahasueshëm me WP Engine sesa plani i tij më i lirë, i cili ofron shumë pak një instalues ​​automatik të WordPress dhe jo shumë më tepër.

Ndërsa këto karakteristika nuk janë të domosdoshme për të drejtuar një faqe WordPress, ato do ta bëjnë jetën tuaj shumë më të përshtatshme. Për shembull:

 • Pulti personal i hosteve ju lejon të shihni aspekte të rëndësishme të faqes tuaj. Për shembull, lehtë mund të shihni se cilat shtojca duhet të azhurnohen menjëherë nga pulti juaj i pritjes.
 • Rikthim automatik do të thotë që nuk duhet të grumbulloheni me një shtojcë rezervë WordPress.
 • Caching i nivelit të serverit do të thotë që nuk duhet të konfiguroni plugin-in tuaj të ruajtjes (megjithëse mund të ketë përfitime nga përdorimi i diçkaje si WP Rocket.
 • Includedertifikatat e përfshira CDN dhe SSL ju kursejnë të blini shërbime të paguara ndryshe.

Kështu që, për t’i bashkuar të gjitha së bashku, planet e menaxhuara të WP Engine dhe GoDaddy janë të krahasueshme kur bëhet fjalë për karakteristikat më të mëdha të “menaxhuara me WordPress” që shumica e njerëzve dëshirojnë, ndërsa plani i përbashkët më i lirë i GoDaddy është shumë më i zhveshur.

Sidoqoftë, WP Engine gjithashtu ofron karakteristika të tjera me vlerë të shtuar që nuk do t’i merrni me GoDaddy. Shembulli më i madh është që ju të merrni falas Kornizën e Zanafillës dhe të gjitha temat e fëmijëve të StudioPress. Këto janë tema premium me cilësi të lartë, të cilat përfshihen pa ndonjë kosto shtesë.

Ju mund t’i përdorni ato nga Tema zonë në pultin e motorit WP:

WP Engine përfshiu Kornizën e Zanafillës

Duke folur për pultet …

WP Engine vs GoDaddy: Paneli i krahasimit / Lehtësia e përdorimit

Tjetra, le të bëjmë më shumë përdorim dhe do të shohim lehtësisht përdorimin e secilës platformë në baza ditore. Me këtë, dua të them kryesisht pultet që do të përdorni për të menaxhuar pjesë të ndryshme të faqes tuaj.

Motori WP

Ka shumë gjëra në pultin e faqes WP Engine – shumë më tepër sesa secili nga planet e GoDaddy.

Nëse jeni një përdorues i rastësishëm, kjo mund të ndjeheni pak të tronditur në fillim. Sidoqoftë, është shumë më mirë të kesh këtë funksionalitet sesa të mos e kesh atë, dhe unë mendoj se pulti i WP Engine është një nga pikat e larta të shërbimit të tyre.

Ja si duket kur menaxhoni një sit specifik. Përsëri, ka shumë gjëra që po ndodhin. Ju merrni:

 • një listë e gjatë e opsioneve të menusë në të majtë për të hyrë në zona të ndryshme
 • statistikat themelore në qendër për të monitoruar përdorimin e faqes tuaj
 • njoftoni azhurnime për programin dhe shtojcat WordPress (mund ta shihni këtë në këndin e djathtë të poshtëm).

Paneli kryesor i faqes WordPress të WP Engine

Le të shohim disa nga ato opsione që ju merrni në shiritin e majtë.

Së pari, Pika rezervë zona ju lejon të shikoni të gjitha rezervat automatike ditore që marrin WP Engine. Ju gjithashtu mund të:

 • krijoni një kopje rezervë, e cila është e përshtatshme nëse jeni gati të bëni një ndryshim të madh
 • rivendosni faqen tuaj nga çdo rezervë
 • shkarkoni një kopje rezervë në kompjuterin tuaj.

Mjet rezervë i motorit WP

Nëse shkoni në Rregullat e ridrejtimit zonë, mund të vendosni ridrejtime pa qenë nevoja të rrëmuheni me skedarin e HTML. të faqes tuaj, që është një mjet tjetër i përshtatshëm:

WP Engine mjet për ridrejtim në pult

Një përfitim tjetër me të vërtetë i fuqishëm është që WP Engine të ju jap jo vetëm një zonë zhvillimi, por dy mundësi:

 1. vënie në skenë
 2. zhvillim

Të dyja këto janë si “sandboxes” ku mund të luani me siguri ndryshime në faqen tuaj përpara se t’i shtyni ata të jetojnë.

Ata janë jashtëzakonisht të lehtë për t’u përdorur, dhe WP Engine ju japin mjete të përshtatshme që ju lejojnë të klononi faqen tuaj në WordPress midis mjediseve të ndryshme:

Funksionaliteti i skenimit të motorit WP

Më në fund, ju gjithashtu merrni një kushtuar Tools zonë që mund t’ju ndihmojë të testoni performancën e faqes tuaj:

WP Engine mjet për provën e performancës në pult

Në përgjithësi, WP Engine është padyshim fituesi kur bëhet fjalë për pultin pritës, megjithëse në fillim mund të ndjehet pak i tepërt për përdoruesit rastësor..

HostD WordPress i Menaxhuar GoDaddy

Planet e menaxhuara të WordPress të GoDaddy ju japin një përvojë të zakonshme të panelit, që është shumë më miqësor sesa planet e tyre të përbashkëta. Për një përdorues të rastësishëm, unë mendoj se është gjithashtu pak më miqësor se WP Engine në fillim.

Kjo do të thotë, është më pak dërrmuese, por nuk ju jep aq mjete sa WP Engine.

Ja se si duket pulti kryesor – mund të shihni se si rendit ato të azhurnimeve, të cilave ju duhet t’i kushtoni vëmendje, dhe gjithashtu ju lejon të menaxhoni kopjen rezervë automatike dhe shërbimet e tjera (plani im i provës nuk ka një çertifikatë falas SSL – nivele më të larta bëjnë, pse):

Paneli kryesor i menaxhimit të WordPress, GoDaddy menaxhoi

Nëse lëvizni poshtë, mund të ekzekutoni menjëherë një kontroll të performancës së faqes në internet nga pulti juaj, që është një tjetër veçori me të vërtetë e përshtatshme:

Mjet mjet kontrolli i performancës në dashboard GoDaddy

WP Engine gjithashtu ju lejon të bëni këtë, gjë që ju tregova më lart.

Më në fund, pjesa e poshtme e pultit ju jep disa detaje në lidhje me faqen dhe serverin tuaj, dhe është gjithashtu aty ku do të hyni në sitin tuaj të skenimit, nëse zgjidhni një shtresë që përfshin skenë.

Për më tepër, është aty ku mund të aktivizoni ose çaktivizoni funksionimin falas të CDN që vjen me planin tuaj:

Seksioni i detajuar i faqes GoDaddy në pult

Duke shkuar pak më thellë, më lejoni t’ju jap një vështrim në mjetin rezervë automatik dhe për të rivendosur. Ndërsa nuk duket se jeni në gjendje të ekzekutoni manualisht një kopje rezervë – gjë që është zhgënjyese – GoDaddy ju lejon të rivendosni nga ndonjë rezervë automatike. Ata gjithashtu ju japin mundësinë të zgjidhni për të rivendosur vetëm skedarët / bazën e të dhënave ose tërë faqen tuaj:

Rezervuar automatik GoDaddy dhe mjet për rivendosjen

Përveç asaj që ju kam treguar më lart, plani i menaxhuar i WordPress i GoDaddy gjithashtu ofron një proces vërtet të përshtatshëm të ndërhyrjes që mund t’ju ndihmojë të instaloni faqen tuaj të parë të WordPress ose të migroni një faqe ekzistuese të WordPress nga një host tjetër.

Në përgjithësi, pulti i menaxhuar i WordPress i GoDaddy ofron një dashboard të bukur dhe të përshtatshëm për përdoruesit rastësor.

Unë mendoj se përdoruesit e energjisë dhe zhvilluesit do të preferojnë thellësinë e ofertës së funksionalitetit WP Engine, por, nëse jeni përdorues i rastësishëm, mund të preferoni thjeshtësinë e GoDaddy.

GoDaddy Shared WordPress Hosting

Përvoja e përbashkët e organizimit të WordPress të GoDaddy nuk është aq e bukur sa funksionimi i tyre i menaxhuar i WordPress.

Në pultin kryesor, ju merrni një përmbledhje themelore të faqes tuaj, si dhe lidhje me mjete të rëndësishme të tilla si phpMyAdmin dhe File Manager. Sidoqoftë, nuk ka asnjë nga veçoritë specifike të WordPress që ju merrni me planin e menaxhuar të GoDaddy:

Paneli i përbashkët i pritjes i GoDaddy

Nëse klikoni në cPanel lidhje, ju do të merrni panelin “standard” cPanel për të menaxhuar serverin e faqes tuaj:

GoDaddy ndau pultin e panelit cPanel

Në thelb, plani i përbashkët i GoDaddy është një përvojë mjaft e hosting tipike ’e përbashkët e pritjes, ku në thelb do të ekzekutoni gjithçka përmes cPanel dhe nuk ka ndonjë veçori specifike të WordPress.

Nga ana tjetër, planet e menaxhuara të WordPress të WP Engine dhe GoDaddy ofrojnë përvoja të përshtatura të tabelave të ndërtuara posaçërisht për WordPress.

WP Engine vs GoDaddy: Krahasimi i Mbështetjes

Pavarësisht se ku e strehoni faqen tuaj, me siguri do të vijë një kohë kur të keni nevojë për një ndihmë, kështu që do të dëshironi një kompani që ofron mbështetje yjore.

Opsionet e Mbështetjes së Motorit WP

WP Engine ofron mbështetje bisede 24/7 për të gjitha planet. Planet e nivelit të lartë marrin gjithashtu 24/7 mbështetje telefonike.

Mund të hyrni lehtësisht në mbështetjen e bisedës menjëherë nga pulti juaj WP Engine në çdo kohë:

Mbështetje e drejtpërdrejtë e bisedës WP Engine

Opsionet e Ndihmës GoDaddy

Të dyja programet e menaxhuara të GoDaddy të WordPress dhe ofrimi i përbashkët i hostit ofrojnë mbështetje 24/7 përmes telefonit, si dhe mbështetje për biseda live nga e hëna në të premte.

Ju nuk mund të hyni në bisedën e drejtpërdrejtë nga kudo në pultin tuaj, por ato e bëjnë aq të lehtë sa ta gjeni me një të dedikuar Na kontaktoni Faqe:

Faqja e mbështetjes GoDaddy

WP Engine vs GoDaddy: Krahasimi i Performancës

Për të provuar performancën e WP Engine vs GoDaddy, kam ngritur tre site identike testimi në:

 1. Motori i WP Engine Startup plan.
 2. GoDaddy-së themelor menaxhoi planin e hostimit të WordPress.
 3. GoDaddy-së ekonomi planin e përbashkët të Linux-it.

Ky është niveli më i lirë në çdo host.

Faqja e provës është 100% identike për secilin host – kam përdorur të njëjtën kopje të klonit.

Përtej kësaj, unë u përpoqa ta bëj këtë një provë të botës reale duke imituar një faqe të vërtetë të WordPress. Pra, faqet e testimit janë duke përdorur të gjitha temat e popullarizuara Avada, si dhe një faqe të plotë demo Avada dhe disa shtojca të tjera të zakonshme, siç është SEO Yoast.

Sitet demo kanë një faqe të gjatë në internet me shumë gjëra që po ndodhin, kështu që ato duhet të jenë një provë e mirë e këtyre tre planeve të pritjes. Nëse jeni të interesuar, mund të shihni një pamje të faqes së plotë këtu.

Pastaj, do të ekzekutoj dhjetë teste të performancës për secilin plan pritës duke përdorur WebPageTest. Unë e kam vendosur WebPageTest deri në:

 • provë nga Chicago Illinois
 • ngërthen lidhjen me 20 Mbps, që është rreth shpejtësisë mesatare të internetit në SH.B.A..

Do të filloj thjesht duke shpërndarë të dhënat e papërpunuara, dhe pastaj do të nxjerr disa përfundime në fund të kësaj pjese.

Motori WP

Mesatarja në të gjithë dhjetë provat ishte 2.43 sekonda.

Testi 1Testi 2Testi 3Test 4Testi 5
2.121 s2.386 s2.623 s2.515 s2.624 s
Testi 6Test 7Testi 8Testi 9Testi 10
2.186 s2.582 s2.298 s2.402 s2.530 s

Shikoni rezultatet e plota në WebPageTest:

 • Testet një deri në pesë
 • Testet gjashtë deri në dhjetë

WordPress i Menaxhuar GoDaddy

Mesatarja në të gjithë dhjetë provat ishte 2.94 sekonda.

Testi 1Testi 2Testi 3Test 4Testi 5
3.081 s3.194 s2.822 s2.936 s3.329 s
Testi 6Test 7Testi 8Testi 9Testi 10
3.411 s2.602 s2.410 s2.951 s2.701 s

Shikoni rezultatet e plota në WebPageTest:

 • Testet një deri në pesë
 • Testet gjashtë deri në dhjetë

GoDaddy Sharing Linux Hosting

Mesatarja në të gjithë dhjetë provat ishte 3.02 sekonda.

Testi 1Testi 2Testi 3Test 4Testi 5
3.276 s3.347 s2.897 s3.040 s2.922 s
Testi 6Test 7Testi 8Testi 9Testi 10
2.985 s2.901 s2.934 s2.907 s2.989 s

Shikoni rezultatet e plota në WebPageTest:

 • Testet një deri në pesë
 • Testet gjashtë deri në dhjetë

Duke nxjerrë përfundime nga të dhënat

Për ta bërë më të lehtë për të parë dallimet nga të gjitha ato teste, këtu është një tabelë që krahason shpejtësinë e përgjithshme mesatare për secilin plan pritës:

Motori WPGoDaddy MenaxhuarGoDaddy Shared
2.43 s2.94 s3.02 s

Siç mund ta shihni, ndryshimi midis WP Engine dhe dy planeve të GoDaddy ishte shumë më i madh sesa diferenca midis dy planeve të GoDaddy vetë.

Pra, nëse performanca është me shumë rëndësi për ju, me siguri do të dëshironi të shkoni me WP Engine.

Sidoqoftë, WP Engine janë gjithashtu më të shtrenjtë se planet e GoDaddy që po i testoj, kështu që ju nuk po merrni atë performancë shtesë falas.

Do të duhet të vendosni nëse vlerësoni performancën më të shpejtë të WP Engine mjaftueshëm për të paguar paratë shtesë.

Për më tepër, nëse nuk jeni në buxhet dhe nuk kujdeseni për veçoritë shtesë në planet e mbajtjes së WordPress të menaxhuar të GoDaddy, nuk do të ketë ndonjë ndryshim të madh të performancës midis këtij plani dhe planeve të përbashkëta më të lira të GoDaddy.

Duke folur për para…

WP Engine vs GoDaddy: Krahasimi i mimeve

Nga këta tre hoste, WP Engine janë më të shtrenjtët, me të dy planet e GoDaddy që vijnë mirë nën planet e WP Engine.

Këtu është një krahasim i niveleve të nivelit të hyrjes për të tre hostet. Për këtë krahasim, unë do të përdor çmimin e rregullt për ciklin më të shkurtër të faturimit të mundshëm. Sidoqoftë, GoDaddy ofrojnë zbritje promovuese mjaft agresive që vlejnë për ciklin e parë të faturimit.

Për shembull, ndonjëherë mund të gjeni zbritje për të paguar vetëm 12 dollarë për të gjithë vitin tuaj të parë. Pas kësaj, duhet të paguani çmimin ‘të rregullt’ të listuar më poshtë.

Për më tepër, ju gjithashtu mund të merrni një çmim më të lirë duke paguar më shumë kohë përpara – kjo është e vërtetë për të tre hostet:

Motori WPGoDaddy MenaxhuarGoDaddy Shared
Pricemimi në muaj$ 35$ 12.99$ 10.99
Cikli i faturimitmujormujorDo 3 muaj
Uebfaqet e lejuara111
trafik25,00025,000pamatur
ruajtje10 GB10 GB100 GB
Bandwidth50 GBN / Apamatur

Siç tregon tabela, ka një arsye pse WP Engine ngarkon faqen tuaj më shpejt dhe të ketë një tabelë më të bukur – çmimi! Thjesht, WP Engine janë pak më shumë se një produkt i nivelit më të lartë dhe një rritje në çmim krahasuar me GoDaddy.

Mendimet përfundimtare në WP Engine vs GoDaddy

Nëse jeni një përdorues i WordPress duke provuar të vendosni midis WP Engine dhe GoDaddy, mendoj se së pari duhet të merrni një vendim:

Planet e menaxhuara të GoDaddy me WordPress vs Planet e përbashkëta të GoDaddy.

WordPress i Menaxhuar GoDaddy me Planet e Ndara

Këtu, unë mendoj se planet e menaxhuara të GoDaddy të WordPress ofrojnë vlerë shumë më të mirë për shumicën e njerëzve. Diferenca në çmim është e vogël, duke filluar nga 12,99 dollarë në muaj për menaxhuar vs 10.99 dollarë në muaj për të përbashkët. Plus, me planin e përbashkët, ju duhet të paguani për tre muaj në të njëjtën kohë, ndërsa plani i menaxhuar ju lejon të shkoni muaj pas muaji.

Për atë ndryshim të vogël çmimesh, ofertat e menaxhuara të GoDaddy të WordPress ofrojnë:

 • më shumë funksionalitet, me karakteristika kryesore si rezervë automatik, memorje të integruar dhe CDN, dhe, në nivele më të larta, faqet e vënies në skenë
 • një përvojë shumë më e mirë e panelit, me karakteristika të përshtatshme si njoftimet e azhurnimit të plugin-it dhe një mjet i performancës në pult
 • performancë pak më të mirë.

Unë mendoj se arsyeja e vetme për të zgjedhur planet e përbashkëta të GoDaddy mbi planet e menaxhuara të WordPress është nëse planifikoni të pritni shumë site të ndryshme. Në nivelet më të larta të planit të përbashkët, mund të organizoni uebfaqe të pakufizuara. Sidoqoftë, shumica e planeve të menaxhuara të WordPress lejojnë vetëm një ose dy faqe.

WP Engine vs GoDaddy Menaxhuar WordPress

Tani për pyetjen tjetër – cilën duhet të zgjidhni midis planeve të menaxhuara të WordPress të WP Engine dhe GoDaddy?

Këtu, unë me të vërtetë mendoj se zbret në buxhetin tuaj.

Duke marrë çmimin nga ekuacioni, WP Engine thjesht ofron një produkt me cilësi më të lartë me:

 • performanca më e mirë
 • më shumë funksionalitete të disponueshme në pultin tuaj, veçanërisht për përdoruesit e energjisë dhe zhvilluesit
 • Caching e nivelit të lartë të serverit dhe një CDN e integruar
 • çertifikata falas SSL për të gjitha planet
 • shton vlera të tilla si Korniza e Zanafillës dhe të gjitha temat e fëmijëve 35-plus StudioPress.

E vetmja catch kapje ’është që ju do të paguani më shumë për këtë – plani më i lirë i WP Engine është 35 dollarë në muaj, ndërsa plani më i lirë i menaxhuar i WordPress i GoDaddy kushton vetëm 12.99 dollarë në muaj për nivele të ngjashme ruajtjeje / trafiku (dhe ofron ulje promovuese agresive, siç është pagimi i 12 $ gjithsej për tërë vitin tuaj të parë).

Pra, nëse jeni në buxhet, merrni parasysh planet e WordPress të menaxhuara të GoDaddy pasi ato ofrojnë vlera të përshtatshme për paratë.

Por nëse doni mbajtjen më të mirë të përgjithshme të WordPress-it, atëherë do të dëshironi të pranoni për WP Engine mbi GoDaddy.

Për një vështrim edhe më të thellë, shikoni rishikimin tonë të plotë të Motorit WP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map