GoDaddy Me Rocket WP – A e bën atë ndryshim? A ia vlen?

Marrëveshjet me WordPress


GoDaddy ofrojnë një plan të mirëmbajtur të menaxhuar WordPress të menaxhuar me një larmi karakteristikash specifike të WordPress, të tilla si skenimi, azhurnimet automatike dhe caching të nivelit të serverit.

Për shkak të këtij caching të nivelit të serverit, GoDaddy ndalon shumë plugins caching WordPress në planet e tyre të menaxhuara të hostimit të WordPress, të cilat mund ose nuk mund të keni hasur tashmë.

Sidoqoftë, ndërsa ata ndalojnë shumicën e shtojcave të njohura të memorimit të fshehtë, ato akoma lejojnë WP Rocket, e cila është një prizë popullore e caching dhe performancës.

Kjo shtron disa pyetje – nëse tashmë jeni duke përdorur memorje të nivelit të serverit të GoDaddy, a ka ende ndonjë arsye për të përdorur WP Rocket në krye, pasi GoDaddy ende e lejon atë? A shton WP Rocket karakteristika të reja? A e bën një ndryshim WP Rocket në performancën e faqes tuaj në GoDaddy?

Për t’u përpjekur t’u përgjigjem këtyre pyetjeve, krijova një faqe në WordPress në menaxhimin e GoDaddy të menaxhuar dhe bëra disa prova. Në këtë post, unë do t’i ndaj ato të dhëna me ju, dhe do të ndaj gjithashtu saktësisht se çfarë po ndodh kur përdorni WP Rocket me faqen tuaj të WordPress-it të pritur nga GoDaddy.

A keni nevojë për raketë WP me GoDaddy Hosting?

Së pari, GoDaddy ofrojnë plane të shumta për të pritur faqen tuaj të WordPress, kështu që ne duhet të jemi të qartë saktësisht se për çfarë po flasim këtu.

Për një përdorues të WordPress, këto janë ndoshta dy opsionet më të njohura:

 • Pritja e përbashkët, e cila është e pavarur nga platforma por lehtëson instalimin e WordPress.
 • Mirëmbajtja e menaxhuar e WordPress, e cila është 100% e përkushtuar për WordPress – nuk mund të përdorni asgjë tjetër me të.

Nëse jeni duke përdorur planin e përbashkët të pritjes, bëjeni GoDaddy nuk implementoni ndonjë nga caching-in e tyre (ose optimizimet e tjera të performancës), kështu që WP Rocket do të jetë një ndërhyrje e shpejtë, sepse shkoni nga caching zero në caching faqe WP Rocket, plus një bandë marrjesh të tjera të performancës. Në pritjen e përbashkët, kalimi nga ruajtja zero në çdo lloj caching faqe duhet të bëjë një ndryshim goxha të madh për kohën e ngarkesës së faqes tuaj.

Sidoqoftë, çështja nuk është aq e qartë kur flisni për planet e menaxhuara të GoPaddy të WordPress, të cilat ofrojnë memorie të integruar në nivel serveri përmes Llak. Kjo është arsyeja pse unë do të përqëndrohem në mbajtjen e menaxhuar të GoDaddy të WordPress në testet e mia.

Për shkak se GoDaddy implementon këtë caching të nivelit të serverit në planet e tyre të menaxhuara me WordPress, ata ndalojnë shtojcat më të njohura të caching WordPress, duke përfshirë të gjitha biggies si:

 • WP Super Cache
 • Cache më e shpejtë e WP
 • W3 Total Cache

Sipas fjalëve të tyre, këto shtojca janë të ndaluara sepse account llogaria juaj e menaxhuar WordPress tashmë ka memorje të integruar në të ’.

Një shtojcë caching që bën nuk shfaqet në atë listë është WP Rocket, e cila është lloji i pikës së këtij postimi.

Si funksionon raketa WP me mbajtjen e menaxhuar të WordPress të GoDaddy?

Siç e përmenda edhe më lart, planet e hostimit të WordPress të GoDaddy të menaxhuar përdorin caching të faqes Varnish në një nivel serveri, kjo është arsyeja pse ekziston një konflikt me shumicën e shtojcave të njohura të memorimit të WordPress.

Raketë WP

Sidoqoftë, WP Rocket ka një integrim të integruar të cache Larnish që ju lejon të lidhni funksionalitetin e WP Rocket me caching tuaj Llak.

Në fakt, nëse e pritni faqen tuaj në planet e menaxhimit të WordPress të GoDaddy, WP Rocket automatikisht do të zbulojë caching të GoDaddy’s Varnish dhe do të rregullojë në përputhje me rrethanat:

WP Rocket automatikisht zbulon GoDaddy

Me këtë të aktivizuar, do të keni mundësi të pastroni cache tuaj të llakut duke përdorur ndërfaqen e rregullt WP Rocket, dhe gjithashtu do të përfitoni nga funksionalitete siç është WP Rocket automatikisht pastrues i pjesëve të cache sa herë që azhurnoni një postim.

Përtej integrimit me ruajtjen e nivelit të serverit të GoDaddy, do të përfitoni akoma nga funksionaliteti tjetër i rritjes së performancës të WP Rocket:

 • Minimizimi dhe optimizimi i skedarëve – WP Rocket zvogëlon kodin e faqes tuaj duke hequr hapësirën e bardhë dhe duke kombinuar skedarët.
 • Ngarkimi me dembel – ngarkoni dembel imazhet, videot dhe ifrat tuaj për të përmirësuar kohën e ngarkuar të faqes tuaj të perceptuar.
 • Optimizimi i bazës së të dhënave – pastroni hedhurinat nga baza e të dhënave të faqes tuaj.
 • Optimizimi i bllokimit të rendit – rregulloni riparimin JavaScript dhe CSS të bllokuar dhe merrni Google PageSpeed ​​Insights për të ndaluar të bërtasit tek ju.
 • Përplasje më të vogla – çaktivizoni emojis, hiqni telat e pyetjeve, shpejtoni shkronjat Google, kontrolloni API-në për rrahje të zemrës së WordPress dhe më shumë.

Ju mund të mësoni më shumë rreth të gjitha tiparet në rishikimin tonë WP Rocket.

Testimi i Performancës së hostimit të menaxhuar me GoDaddy në WordPress me Rocket WP

Në rregull, kështu që ju e dini që WP Rocket funksionon me GoDaddy dhe shton disa karakteristika të reja, por a janë ato karakteristika në të vërtetë do të bëjnë ndryshime në kohën e ngarkesës së faqes tuaj?

Për ta analizuar këtë, krijova një sit provash në nivelin më të lirë të menaxhuar të WordPress të GoDaddy të menaxhuar dhe bëra disa teste në dy versione:

 • Një sit kontrolli pa Rocket WP (thjesht duke përdorur caching të nivelit të serverit të GoDaddy).
 • E njëjta faqe me WP Rocket aktivizohet dhe konfigurohet në majë të caching të Varnish.

Për ta bërë këtë provë sa më realiste të jetë e mundur, unë përdora një faqe demo të plotë nga tema popullore Avada, si dhe disa shtesa të zakonshme prapa-skenave, të tilla si SEO Yoast. Mund të shihni një pamje të plotë të faqes demo këtu – siç do ta shihni, do të ndodhë shumë me të, kështu që është një rast i vështirë provë.

Për të eleminuar ndryshueshmërinë ndër-test, unë gjithashtu përdora WebPageTest për të ekzekutuar nëntë teste të ndara për secilën situatë në tre ditë të ndara (pra 27 teste gjithsej për secilin version, megjithëse hoqa dy prova provuese për shkak të gabimeve).

Le t’i shikojmë të dhënat e papërpunuara dhe pastaj do t’i bëj gjithçka në fund për t’ju ndihmuar të kuptoni …

Rezultatet e ditës së parë

HostD WordPress i Menaxhuar GoDaddy

Rezultatet e provës

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
3.101 s2.824 s3.203 s3.377 s3.047 s
Testi 5Testi 6Test 7Testi 8Testi 9
2.815 s3.344 s3.461 s3.202 s2.641 s

GoDaddy Menaxhuar WordPress Hosting ME Rocket WP

Rezultatet e provës

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
3.568 s2.769 s3.230 s4.179 s4.570 s
Testi 5Testi 6Test 7Testi 8Testi 9
5.043 s3.207 s2.896 s2.654 sRemoved

Rezultatet e Ditës së Dytë

HostD WordPress i Menaxhuar GoDaddy

Rezultatet e provës

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
3.289 s2.819 s3.468 s3.296 s3.218 s
Testi 5Testi 6Test 7Testi 8Testi 9
2.636 s3.123 s4,506 s2.881 s3.650 s

GoDaddy Menaxhuar WordPress Hosting ME Rocket WP

Rezultatet e provës

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
3.317 s3.557 s2.885 s3.091 s2.496 s
Testi 5Testi 6Test 7Testi 8Testi 9
2.527 s2.873 s2.521 s6.490 s3.412 s

Rezultatet e Ditës së Tretë

HostD WordPress i Menaxhuar GoDaddy

Rezultatet e provës

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
2.973 s3.971 sRemoved2.932 s3.088 s
Testi 5Testi 6Test 7Testi 8Testi 9
2.559 s2.574 s3.143 s2.853 s2.660 s

GoDaddy Menaxhuar WordPress Hosting ME Rocket WP

Rezultatet e provës

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
2.624 s2.518 s2.774 s2.735 s2.614 s
Testi 5Testi 6Test 7Testi 8Testi 9
2.462 s2.719 s2.691 s2.704 s2.396 s

Si e Konfigurova Rocket WP

Nëse jeni të interesuar për konfigurimin aktual të WP Rocket për këto prova, ja si e vendosa:

 • Integrimi i llakut është aktivizuar (përsëri, WP Rocket e bën këtë si parazgjedhje nëse zbulon se po përdorni hostimin e WordPress të menaxhuar të GoDaddy).
 • Minifikimi u mundësua për HTML, CSS dhe JavaScript.
 • Ngarkimi me dembel.
 • Disaktivizoni emoji dhe shkulje të tjera të vogla si kjo.
 • Disaktivizoni API-in e rrahjeve të zemrës.

A bën një ndryshim përdorimi i raketës WP me hostimin e menaxhuar me WordPress GoDaddy?

Për të ndihmuar që të dhënat të bëhen më të lehta për tu vizualizuar, unë i kam bashkuar të gjitha mesataret mesatare nga tre ditët e veçanta të testimit së bashku:

i përgjithshëmDita 1Dita 2Dita 3
Pa raketa WP3.121 s3,1013,2892,973
Me raketë WP3.169 s3,5683,3172,624

Siç mund ta shihni, mesataret e përgjithshme janë brenda një pjese të vogël të sekondës së njëri-tjetrit, megjithëse kishte disa rrasa të çuditshme që rrëzuan mesataret e WP Rocket. Për shembull, ndezja e dytë 5.043 në ditën e parë dhe 6.490 ndezja e dytë në ditën e dytë.

Nëse do të përdorja mesataren e nëntë provave të secilës ditë në vend të mesatares mesatare për të shmangur ato çështje, këtu janë mënyrat se si gjërat do të shkunden gjatë tre ditëve:

* Në përgjithësiDita 1Dita 2Dita 3
Pa raketa WP3.053 s3.202 s3.296 s2.660 s
Me raketë WP2.739 s3.230 s2.285 s2.704 s

* Mesatarja mesatare e tre vlerave mesatare për çdo ditë.

Pra, kur i përjashtoni ato ambiente të jashtme, ekziston një ndryshim i dukshëm me WP Rocket – rreth 0.3 sekonda. Unë shtoj këtë analizë shtesë sepse nuk shoh se si fijet e çuditshme janë faji i WP Rocket, dhe unë mendoj se ka më shumë të ngjarë që diçka të shkëputet në një nivel serveri.

Kështu që, në fund të fundit, mund të shihni një përmirësim të vogël të performancës nga përdorimi i WP Rocket, që ka kuptim duke marrë parasysh se si WP Rocket integrohet me tiparin ekzistues të ruajtjes së GoDaddy, dhe pastaj shton teknikat e përmirësuara të performancës, siç janë minifikimi, optimizimi i skedarëve dhe më shumë.

Nëse doni të provoni gjërat për veten tuaj, WP Rocket ofron një garanci të kthimit të parave prej 14 ditësh. Kështu që ju mund të merrni një licencë (duke filluar nga 49 dollarë), provojeni atë në faqen tuaj GoDaddy dhe shihni nëse vini re një ndikim pozitiv në kohën tuaj të ngarkesës së faqes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map