Delt vs administrert WordPress Hosting – Hvordan velge riktig tjeneste

WordPress-tilbud


Hosting er en viktig del av enhver online virksomhet. Å sørge for at du bruker en plan som er ideelt tilpasset dine behov, er avgjørende for å servere et raskt, sikkert nettsted for de besøkende. Som sådan kan hostingplanen du velger ofte påvirke inntektene til nettstedet ditt direkte!

Målet med denne artikkelen er å sammenligne delt og administrert WordPress hosting. Kanskje har du kommet over disse vilkårene før, men er ennå ikke klar over noen få ting, for eksempel: Hva er fordelene med administrert WordPress-hosting? Er det verdt den ekstra kostnaden? Er det verdt å bytte fra delt til administrert, og hvem er de toppstyrte WordPress-vertene? Les i så fall videre!

Delt vs administrert WordPress Hosting: Ikke i seg selv forskjellige ting

Før vi får en dypere sammenligning, er det viktig å merke seg at delt og administrert WordPress-hosting ikke alltid er gjensidig eksklusive tilbud.

Delt vertskap er en type hostingoppsett der kontoen din ‘deler’ ressurser med andre kontoer på samme server. Dette har en rekke ulemper, som vi vil diskutere om et sekund. Men det har en tydelig fordel – det gjør hosting av et nettsted utrolig billig, og det er derfor det er så populært.

Utover delt hosting er andre populære hostingoppsett:

 • VPS / Cloud – nettstedet ditt får egne dedikerte ressurser, enten som en del av en enkelt maskin (VPS) eller spredt over flere maskiner (sky). Du trenger ikke å dele ressursene dine med noen andre.
 • Dedikert – du får din egen fysiske server helt til deg selv. De fleste ‘vanlige’ WordPress-nettsteder vil aldri trenge dette.

Administrert WordPress hosting, på den annen side, er kanskje best definert som et concierge-sett med WordPress-spesifikke funksjoner og optimaliseringer som kan legges til ethvert hostingoppsett. For eksempel inkluderer administrert WordPress-hosting vanligvis:

 • vertsmiljøer som er optimalisert for WordPress-ytelse
 • WordPress-spesifikke sikkerhetsregler
 • automatiske WordPress-oppdateringer
 • automatiske sikkerhetskopier og enkle gjenoppretter
 • støtt medlemmer som er eksperter på WordPress
 • iscenesettingssteder for å teste endringer.

Du kan ha administrert WordPress hosting som bruker delt infrastruktur, administrert WordPress hosting som bruker VPS / sky infrastruktur, eller til og med administrert WordPress hosting ved hjelp av dedikert infrastruktur.

I dag bruker de fleste ytelsesfokuserte administrerte WordPress-verter cloud hosting-infrastruktur fra Google eller AWS.

Etter hvert som etterspørselen etter administrert WordPress-hosting har vokst, har vi imidlertid også sett det flytte ‘ned markedet’ til mer tilgjengelige prispunkter. Som sådan vil du også se mange delte verter som tilbyr egne administrerte WordPress-hostingplaner.

Noen mennesker vil hevde at disse ikke virkelig administreres WordPress-verter fordi du fortsatt deler ressurser, men jeg tror de fremdeles passer til etiketten, om enn med noen ulemper.

‘Vanilla’ delt hosting og administrert WordPress-hosting er forskjellige, men

Mens du kan ha administrert WordPress-hosting som bruker delt infrastruktur, gjør de mest populære hostingleverandørene det ikke tilby administrerte WordPress-vertsfunksjoner på sine vanlige delte planer.

Når vi sammenligner ‘delt vs administrert WordPress-hosting’, snakker vi om den slags uoptimerte delte planer.

Her er et eksempel på Bluehosts vanlige delte hosting:

Bluehost er et eksempel på delt hosting

Denne tjenesten faller firkantet på den delte siden av sammenligningen vår.

Og her er et eksempel på Kinstas administrerte WordPress-hosting:

Kinsta er et eksempel på administrert WordPress-hosting

Denne tjenesten faller tydeligvis på den administrerte WordPress-hostingsiden.

Problemet med delt hosting

Det er en rekke problemer med standard delt hosting, de fleste stammer fra forretningsmodellen. Selv om kontoene er billige, er de billige fordi hundrevis (noen ganger tusenvis) brukere blir satt på den samme serveren. Dette fører til den såkalte ‘dårlig nabovirkningen’.

Serveren, som rommer hundrevis av kontoer, har en fast mengde minne. Hvis ett nettsted utnytter mer enn sin rettferdige andel av det tilgjengelige minnet, alle av de andre nettstedene som ligger på den samme serveren, vil oppleve problemer på grunn av denne ‘dårlige naboen’. Dette betyr i hovedsak at et urolig nettsted har potensial til å få tusenvis av ikke-tilknyttede nettsteder til å laste sakte, eller til og med – i verste fall – ikke i det hele tatt.

På toppen av det er ikke minnet den eneste ressursen som blir delt på en delt server. Båndbredde, prosessorkraft, lagring … Alt må deles mellom disse kontoene.

I mange tilfeller er verter maktesløse til å løse et problem. Et spesielt flittig selskap kan for eksempel deaktivere et nettsted som bruker for mange ressurser på grunn av ineffektiv kode, men hva kan de gjøre hvis et nettsted på systemet plutselig opplever en enorm trafikkstigning fra sosiale medier? Ikke mye!

Kort sagt: Nettsteder på delt hosting er ikke pålitelige. På grunn av ressursbegrensninger (husk: Ressurser må deles) og det faktum at miljøer med delt vertskap generelt må kunne kjøre et stort utvalg av applikasjoner (dvs. ikke bare WordPress), er de ofte mye tregere enn de administrerte WordPress-hosting-kollegene som bruker separate ressurser for hver konto.

Fordelene ved administrert WordPress Hosting

Ved å flytte nettstedet ditt til en administrert WordPress-vert, vil du ikke bare være i stand til å eliminere problemet med den “dårlige naboen” helt, men også høste en rekke veldig betydelige fordeler …

Rasende raske hastigheter

Alt om administrerte hosting-servere er optimalisert for å kjøre WordPress. I motsetning til dette, vanlige delte verter trenger å kunne kjøre hvilken som helst form for plattform / applikasjon, så de må miste alle WordPress-spesifikke finjusterende og finjustere administrerte WordPress-verter som er i stand til å gjøre.

På administrert hosting er alt fra maskinvare til programvare bygget for WordPress nettsteder. De vil ha hurtigbuffer på servernivå og vil sannsynligvis kjøre den mest optimale versjonen av PHP, MySQL og Nginx – som alle vil bli individuelt konfigurert for å gi best mulig ytelse.

Raskere sideinnlastningstider er ikke bare en forfengelighetsmetrik – å få fart på nettstedet ditt kan ha effekt på bunnlinjen fordi sideinnlastningstidene er viktige for alt fra brukeropplevelse til engasjement, Google-rangering og konverteringsfrekvens.

Forbedret sikkerhet

Grunnleggende sikkerhetsfeier utføres sannsynligvis av delte verter for å sikre at hundrevis av brukere på hver server ikke blir rammet av alle slags trusler. Administrert WP-hosting tar imidlertid sikkerheten til et helt annet nivå.

Økte sikkerhetsprotokoller, daglige skanninger av skadelig programvare og muligheten til å avverge alle slags cybertrusler (for eksempel DDoS-angrep) er funksjoner du finner ganske så standard på de fleste administrerte WordPress-hostingplaner.

Mange administrerte verter vil også hjelpe deg å beskytte WordPress-påloggingssiden, og nesten alle administrerte WordPress-verter tilbyr gratis, enkle å installere SSL-sertifikater for å sikre nettstedets data under transport.

På slutten av dagen, men uansett hvor sikre serverne dine er, fremdeles noen ganger nettsteder (spesielt populære nettsteder) blir angrepet. Hvis nettstedet ditt er uheldig nok til å bli hacket på administrert WordPress-hosting, vil du få mye mer eksperthjelp – og noen administrerte WordPress-verter vil til og med løse problemer med skadelig programvare gratis.

For eksempel tilbyr både Kinsta og Flywheel, to av de best administrerte WordPress-vertene, gratis ‘hack fix-garantier’. Hvis nettstedet ditt blir hacket, løser de problemet gratis.

Automatiserte sikkerhetskopier

Jeg kan rett og slett ikke understreke nok hvor viktig det er å lage regelmessige sikkerhetskopier av nettstedet ditt! Heldigvis inkluderer de fleste (om ikke alle) administrerte WordPress-hostingplaner ikke bare automatiserte daglige sikkerhetskopier, men også funksjoner som lar deg raskt og enkelt gjenopprette til sikkerhetskopiene hvis du noen gang måtte trenge å.

Mange delte hosting-tjenester tilbyr automatiske sikkerhetskopier (etter en måte) via cPanel. Imidlertid er disse nesten alltid lagret på samme server; noe som betyr at de er like utsatt for skade som de opprinnelige dataene. I tillegg er det som regel ingen bagatelloppgave å gjenopprette til en av disse sikkerhetskopiene.

I kontrast til det, administrerte WordPress-hosting tilbyr vanligvis ett-klikks gjenoppretting som vil bringe hele nettstedet ditt tilbake på nett i løpet av få minutter, om ikke sekunder!

Automatiske oppdateringer

Med administrert WordPress-hosting blir webserveren din administrert av fagfolk som har som mål å sikre at ting presterer på topp effektivitet. Automatiske oppdateringer dekker ikke bare alt fra operativsystemet på serveren til PHP og MySQL osv., Men også WordPress selv!

Dette betyr at du alltid kjører de nyeste, mest stabile og sikreste versjonene av omtrent alt.

Delt hosting tilbyr noen ganger noe lignende, men med en liten vri. Delte hostingoperatører vil også sørge for å opprettholde essensielle servere, men dette vil bli gjort langt mindre proaktivt og inkluderer først og fremst bare operativsystemet, kontrollpanelet, PHP, MySQL og Apache – i beste fall. Generelt vil det ikke inkludere WordPress – som du trenger å opprettholde selv.

Praktiske dashbordfunksjoner

Fordi administrerte WordPress-verter er 100% dedikert til WordPress, bruker de fleste av dem et tilpasset hosting-dashbord, i stedet for det vanlige cPanel-dashbordet du vil få med de fleste delte verter.

Utover å være mer behagelig å jobbe i, kan disse dashbordene også gi deg tilgang til mange nyttige administrasjonsfunksjoner.

For eksempel lar Kinsta deg se på WordPress-plugins fra vertsdashbordet og se når oppdateringer er tilgjengelige:

Kinsta-oversikten inneholder noen WordPress-spesifikke funksjoner

De fleste tilbyr også iscenesettingssteder, som gir deg trygge sandkasser til å teste eventuelle endringer du gjør. Når du er fornøyd med endringene, kan du skyve dem til ditt live nettsted med et klikk på en knapp.

Bedre støtte

Støttepersonell på din delte vert kan være ekstremt vennlige, men det er lite sannsynlig at de vil være WordPress-eksperter.

Har du noen gang hatt problemer der standardresponsen var: ‘Sørg for at WordPress er oppdatert og sørg for at du ikke bruker dårlige plugins?’ Eller den gamle klassikeren: ‘Prøv å deaktivere programtilleggene en etter en for å se om en av disse er problem?’

Administrerte WordPress-verter vet nøyaktig hvilken versjon av WordPress du kjører (siden de selv er de som opprettholder den) og hvilke plugins du har installert. De vil vanligvis kunne komme inn på problemet ditt mye raskere, og generelt sett vil de kunne løse problemer som delte verter ikke engang kommer inn på.

Bedre oppetid & skalerbarhet

På grunn av den sterkt innstilte oppsetningen, vil nettstedet ditt kunne håndtere et mye høyere antall seere med en administrert WordPress-vert enn det ville være i stand til når du kjører på delt hosting – selv om, husk at mange ledende verter, som WP Engine, vil ha forhåndsdefinerte grenser for antall månedlige besøkende nettstedet ditt kan romme før det blir pålagt ekstra kostnader.

Videre, hvis nettstedet ditt begynner å vokse ut av den bestemte administrerte WordPress-planen du har valgt, vil teknikere vanligvis gi deg beskjed om at du må vurdere å oppgradere til et høyere servicenivå.

Ulemper med Managed WordPress Hosting

Basert på alt det ovennevnte, er jeg sikker på at utsiktene til et administrert WP-miljø begynner å høres ganske bra ut – som det faktisk burde! Før du bestemmer deg, er det imidlertid noen ulemper som du bør være klar over.

En høyere prislapp

Det kommer ikke unna det: Administrert WordPress-hosting koster mer enn delt hosting. Hvis du driver en seriøs online virksomhet / forsøk, vil selvfølgelig tilleggskostnadene nesten helt sikkert være mer enn berettiget.

Hvis du imidlertid bare driver en personlig eller ikke-lønnsom blogg, kan det være verdt å ofre alle de ovennevnte potensielle fordelene og holde fast ved delt hosting for å holde kostnadene til et minimum i stedet.

Inngangsstyrte WP-hostingplaner har en tendens til å starte på rundt $ 30 i måneden. På mange administrerte WordPress-verter kan denne prisen gi deg dine egne dedikerte ressurser på en VPS. For eksempel bruker Kinstas plan for inngangsnivå på $ 30 Google Cloud-infrastruktur.

Dette er mye høyere enn $ 4 til $ 5 i måneden du vil betale for billig delt hosting. I tillegg er det viktig å huske at de fleste administrerte WordPress-verter begrenser antall nettsteder du kan ha – du vil ikke vanligvis finne “ubegrenset nettsteder” som billige, delte verter tilbyr.

Hardt besøk Caps og overstyringsgebyrer

Utover den høyere prislappen, implementerer mange administrerte WordPress-verter også hardkap på antall besøkende nettstedet ditt kan ha en måned.

Vanligvis vil en administrert plan for WordPress-administrasjon på ~ $ 30-måneden tillate rundt ~ 20 000 til 25 000 besøk i måneden, noe som er langt fra den ‘ubegrensede’ trafikken de fleste delte verter annonserer. Selvfølgelig er det ikke noe som er ubegrenset i den virkelige verden.

Nå, dette betyr ikke at en administrert WordPress-vert stenger av nettstedet ditt hvis du overskrider disse grensene, men det betyr at du må betale meravgift hvis du går over trafikkgrensene.

De fleste administrerte WordPress-vertene belaster rundt $ 1 promille besøkende over grensen din.

Begrensninger på plugins

Mange administrerte WordPress-vertsfirmaer vil ofte sette visse begrensninger for brukbare plugins. De kan deaktivere noen plugins fordi oppgaven de utfører blir håndtert på servernivå (for eksempel cache), eller de kan deaktivere dem av ytelse eller sikkerhetsmessige årsaker..

For eksempel blokkerer WP Engine Broken Link Checker-plugin på grunn av dens innvirkning på ytelsen.

Ufleksibel infrastruktur

Denne sier selvsagt: Du kan bare bruke WordPress på administrerte WordPress-verter. Du vil ikke kunne kjøre andre systemer som Joomla, Drupal eller Magento på samme server.

Dette er selvfølgelig en absolutt avtale hvis du trenger å kjøre noe annet enn bare WordPress!

Toppstyrte WordPress hosting selskaper

Det største, mest populære og mest kjente selskapet som spesialiserer seg på WordPress-hosting er utvilsomt WP Engine. WP Engine er vert for noen ekstremt store nettsteder og tilbyr tjenester som spenner fra inngangskontoer for $ 27 i måneden (som tillater opptil 25 000 besøk i måneden) til dedikerte vertsmiljøer fra opptil ~ $ 400 i måneden (som tillater millioner av besøk i måneden).

Vår WP Engine-gjennomgang ?

Kinsta er et annet kjent selskap som raskt har vokst i popularitet. De startet som et premiumalternativ, men har siden blitt mye mer tilgjengelig, med startpriser som ligner på WP Engine.

Deres vertsplan for inngangsnivå starter på $ 30 i måneden for opptil 20 000 besøk. Alle planene deres tilbyr dedikerte ressurser på Google Cloud-infrastruktur.

Kinsta-anmeldelsen vår ?

Svinghjul er et annet populært alternativ som nylig ble kjøpt av WP Engine, selv om de to fremdeles drives som separate enheter. I likhet med Kinsta bruker svinghjul Google Cloud-infrastruktur for å drive alle planene sine.

Planen deres på startnivå starter på $ 15 i måneden (5000 besøkende), selv om de fleste sannsynligvis vil ønske å velge $ 30 per måned, som gir 25 000 besøk i måneden.

Fordi Flywheel posisjonerer seg som et vertsfirma opprettet for ‘designere og kreative byråer’, har de også gått langt i å tilby en rekke funksjoner som er spesifikt rettet mot å gjøre webdesigners ‘byråer mye enklere – som muligheten til å opprette gratis demosider, iscenesettelsesmiljøer med ett klikk og overføre fakturering til klienter på et senere tidspunkt!

Vår svinghjul-anmeldelse ?

Dessuten tilbyr både Flywheel og Kinsta helt gratis nettstedmigrasjoner, noe som gjør hele prosessen med å gå fra en tidligere / delt vert til administrert WordPress-hosting helt enklere!

Budsjettalternativ for administrert WordPress Hosting

Hvis du vil ha den ‘full’ administrerte WordPress-opplevelsen, anbefaler vi en av vertene over.

Som vi nevnte tidligere, er det imidlertid også noen verter som tilbyr administrerte WordPress-funksjoner med et delt miljø.

Du får fordelene med delt hosting når det gjelder pris og å være vertskap for ‘ubegrensede’ nettsteder, mens du fremdeles får tilgang til noen administrerte WordPress-funksjoner, for eksempel automatiske oppdateringer, sikkerhetskopieringer, iscenesettingssider og mer..

Imidlertid får du også noen av ulempene med delt hosting når det gjelder ytelse, oppetid og support, og det er derfor vi fremdeles synes de tre vertene ovenfor er de beste alternativene hvis de passer til budsjettet ditt..

Mens mange delte verter har flyttet inn i dette rommet, er et av de bedre alternativene SiteGround-anmeldelsen vår. Bare vær oppmerksom på fornyelsesprisene – mens planene starter på bare $ 3,95 i måneden, vil prisene tredobles etter den første faktureringssyklusen.

Selv til full pris, $ 19,95 per måned GrowBig plan (5,95 dollar per måned-kampanje) tilbyr administrerte WordPress-funksjoner for ubegrensede nettsteder, som er vanskelig å slå fra et budsjettperspektiv.

Hosting selskaper å unngå

Ut fra omtaler og reaksjoner på sosiale medier på nettet, ser det ut til at selskapene å unngå WordPress-hosting er for det meste de som ikke lager administrert WordPress-hosting som sitt primære fokus.

GoDaddy og Bluehost har en rekke forferdelige anmeldelser for de administrerte WordPress-hosting-tjenestene deres – til og med en rekke ellers høyt rangerte selskaper, som Media Temple, ser ut til å lide under den administrerte WordPress-vertsarenaen.

Bedriftene vi har anbefalt har en ting til felles: WordPress hosting er deres eneste virksomhet.

Hvordan velge riktig vert for dine behov

Hvis du bare ser på kvaliteten på tjenesten du mottar, er det beste valget åpenbart en premiumstyrt WordPress-vert som Kinsta, WP Engine eller svinghjul. Disse tre vertene tilbyr absolutt beste ytelse, pålitelighet, støtte og bekvemmelighet.

Selvfølgelig må de fleste av oss bekymre oss for et annet hensyn utover kvaliteten på tjenesten – budsjettet!

Så hvis du ikke bruker et alternativ på 25 dollar pluss en måned for det beste vertskapet, er dette de andre valgene dine:

 • Grunnleggende delt hosting – bare bruk dette hvis det bokstavelig talt er det eneste du har råd til. Det eneste positive vi kan si om disse vertene er at de er billige og at de kan få deg et fungerende WordPress-nettsted. Her er våre anbefalte delte verter.
 • ‘Delt’ administrerte WordPress-hosting – Hvis du vil ha noen administrerte funksjoner til et lavere prispunkt, kan du like SiteGround, som tilbyr noen administrerte WordPress-funksjoner i delte miljøer. Igjen, det gjør denne typen verter ikke matcher Kinsta, WP Engine eller svinghjul i servicekvalitet, men de tilbyr et budsjettvennlig inngangspunkt for administrert WordPress-hosting, spesielt hvis du trenger å være vert for flere nettsteder.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map