Bluehost ‘WordPress Pro’ – Hosting WordPress Terurus diulas: Berbaloi dengan Wang Tambahan?

Tawaran WordPress


Bluehost mungkin terkenal dengan hosting bersama yang berpatutan, tetapi sekarang mereka menawarkan hosting WordPress yang diuruskan premium di samping pilihan kos rendah mereka. Oleh itu, jika anda tertanya-tanya adakah rancangan hosting WordPress WP Pro baru mereka bernilai lebih banyak wang atau tidak, maka artikel ini akan membantu anda membuat keputusan.

Dalam ulasan ini, kami akan meneroka apa yang anda dapat dengan rancangan WP Pro Bluehost, dan membandingkan ciri dan spesifikasi dengan rancangan bersama mereka dengan harga lebih rendah.

Kami juga akan melihat kelajuan dan waktu operasi laman web kami yang dihoskan di Bluehost WP Pro dan rancangan bersama. Ujian yang dilakukan dengan menggunakan Pingdom dan Load Impact, juga melihat kemampuan mereka menangani banyak pengunjung sekaligus.

Pada saat anda selesai membuat semakan ini, anda akan mengetahui sama ada perkhidmatan hosting WordPress yang diuruskan Bluehost WP Pro sesuai untuk laman web anda, dan adakah ia bernilai wang tambahan berbanding dengan hosting bersama dan rancangan hosting yang diuruskan di luar sana.

Mari kita mulakan…

Mengenai Pelan Pro Bluehost WP

Dengan beberapa rancangan harga terendah di sekitarnya, yang merangkumi ciri-ciri yang mengagumkan dan spesifikasi yang murah hati, mudah tergoda dengan rancangan hosting bersama Bluehost.

Hosting WP Pro

Walau bagaimanapun, hosting bersama kos rendah tidak sesuai untuk semua orang. Beberapa laman web memerlukan lebih banyak sumber daripada yang dapat disediakan oleh hosting bersama untuk memberikan pengalaman pengguna yang positif. Bukan hanya itu, tetapi beberapa pemilik laman web lebih suka tugas-tugas yang terlibat dalam menguruskan laman web WordPress dari tangan mereka.

Oleh itu, walaupun rancangan bersama Bluehost mewakili nilai wang yang besar – sekurang-kurangnya di atas kertas – ia tidak sesuai untuk setiap jenis laman web.

Di situlah hosting WordPress terurus masuk, dan, khususnya, perkhidmatan Bluehost WP Pro.

Apa itu Bluehost Managed WP Pro Hosting?

Pelancaran WP Pro menyaksikan Bluehost bersaing dengan syarikat seperti Kinsta, Pagely dan WP Engine, yang memfokuskan pada hosting WordPress yang dikendalikan, dan juga host seperti DreamHost, yang terutama terkenal dengan rancangan bersama mereka, tetapi kini menawarkan WordPress premium rancangan hosting juga.

Kami akan meneroka ciri-ciri WP Pro dengan lebih terperinci dalam ulasan ini, tetapi beberapa sebab utama untuk mempertimbangkan perkhidmatan ini termasuk:

 • panggilan concierge selama satu jam untuk membantu anda menyiapkan akaun dan laman web anda
 • keupayaan untuk menghoskan laman web anda di pelayan yang dioptimumkan untuk WordPress
 • sandaran laman web automatik
 • perisian WordPress automatik pilihan, pemalam dan kemas kini tema
 • keupayaan untuk mengehoskan laman web WordPress dalam jumlah yang tidak terhad
 • tiada had lalu lintas, lebar jalur atau storan
 • papan pemuka pengurusan laman web dan akaun Bluehost yang diperbaharui
 • akses ke Jetpack (langganan bergantung pada rancangan WP Pro yang anda pilih).

Matlamat ciri-ciri ini adalah untuk membantu laman web anda memuat lebih cepat dan berkinerja lebih baik, di samping mempermudah tugas melancarkan dan menjaga laman web WordPress.

Namun, kerana beberapa ciri ini juga terdapat pada rancangan bersama Bluehost, sukar untuk memutuskan sama ada bernilai membayar wang tambahan untuk perkhidmatan WP Pro atau tidak. Akan tetapi, apabila anda selesai membaca artikel ini, anda akan mengetahui pilihan yang tepat untuk projek anda.

Sebelum kita mengetahui sama ada rancangan baru ini sesuai dengan tuntutan pemasaran mereka, mari kita lihat dengan tepat berapa kos Bluehost WP Pro dan apa yang termasuk dalam rancangan ini, bersama dengan harga rancangan hosting bersama mereka untuk perbandingan.

Harga Pro Pro Bluehost

Pelan Pro WP

Semua rancangan hosting yang dikendalikan Bluehost WP Pro dilengkapi dengan banyak ciri dan sumber.

Berikut adalah perincian rancangan yang ada.

Pelan Hosting WordPress yang Diuruskan Bluehost WP Pro:

Pelan Bluehost WP Pro yang baru dilancarkan telah dibuat untuk bersaing dengan rancangan hosting WordPress yang dikendalikan dari syarikat seperti Kinsta dan WP Engine, dan harganya mencerminkan bahawa.

Walaupun harga utama agak berpatutan untuk hosting WordPress yang dikendalikan, harganya hanya tersedia untuk pelanggan baru. Setelah tempoh pembayaran pertama anda berakhir, anda akan membayar harga biasa, yang disenaraikan di bawah dalam kurungan. Namun, kerana pembayaran pertama anda dapat merangkumi hosting selama 36 bulan, anda dapat menjimatkan sedikit sekiranya anda bersedia melakukan jangka panjang.

 • WP Pro Build: Dari $ 19.95 ($ 29.99) sebulan untuk laman web, storan dan lebar jalur tanpa had.
 • WP Pro Grow: Dari $ 29.95 ($ 39.99) sebulan untuk laman web, storan dan lebar jalur tanpa had, serta Jetpack Premium.
 • Skala WP Pro: Dari $ 49.95 ($ 59.99) sebulan untuk laman web, storan dan lebar jalur tanpa had, ditambah Jetpack Professional.

Harganya setanding dengan syarikat lain yang beroperasi di ruang ini. Walau bagaimanapun, jika anda mengambil kira hakikat bahawa setiap rancangan merangkumi penyimpanan, lebar jalur dan bilangan pelawat tanpa had, serta kemampuan untuk menjadi tuan rumah laman web tanpa had, rancangan Bluehost WP Pro nampaknya menawarkan nilai yang lebih baik – sekurang-kurangnya di atas kertas.

Walaupun begitu, kerana salah satu sebab utama untuk memilih hosting WordPress yang diuruskan adalah masa memuatkan lebih cepat, storan dan lebar jalur yang tidak terhad tidak akan menjadi masalah jika anda menggunakan laman web yang perlahan.

Harga Hosting Bersama Bluehost

Salah satu cara untuk menentukan apakah rancangan WP Pro layak dilaburkan adalah dengan membandingkannya dengan alternatif dengan harga yang lebih rendah.

Mengenai hosting murah, Bluehost mempunyai beberapa rancangan dengan harga terendah, jadi, jika dibandingkan dengan rancangan bersama, yang bermula pada $ 2,95 sebulan untuk harga promosi dan kemudian $ 7,99 sebulan dengan harga biasa, WP Pro merancang nampaknya tidak memberikan nilai wang yang baik.

Hosting WordPress yang dikendalikan dengan baik semestinya menawarkan lebih banyak daripada hosting yang dikongsi berkaitan dengan ciri, prestasi dan perkhidmatan, sebab itulah harganya lebih tinggi – dan mengapa orang sanggup membayar tambahan.

Kemudian dalam ulasan ini, anda akan mendapat keputusan ujian prestasi yang menunjukkan sama ada WP Pro adalah perkhidmatan hosting WordPress terurus yang bernilai lebih banyak wang.

Sebelum itu, mari kita lihat ciri-ciri rancangan hosting WordPress yang dikendalikan, dengan perbandingan dengan apa yang ada pada rancangan bersama, untuk membantu anda memutuskan sama ada membayar lebih atau tidak untuk WP Pro adalah pelaburan yang baik.

Akses Premium dan Profesional Jetpack

Seperti yang anda lihat di atas, rancangan Bluehost WP Pro Grow and Scale (tetapi bukan Pelan Bangun tahap kemasukan) merangkumi langganan untuk rancangan Jetpack Premium dan Professional. Oleh kerana pelan Jetpack Premium berharga $ 9 sebulan dan rancangan Pro $ 29 sebulan, dengan beberapa ciri yang sangat berguna pada kedua-duanya, ini benar-benar meningkatkan nilai rancangan WP Pro.

Beberapa kelebihan rancangan Jetpack Premium dan Professional berbayar termasuk:

 • sandaran automatik harian (Pelan premium) dan masa nyata (Pelan profesional) dengan VaultPress
 • perlindungan serangan kekerasan, pengimbasan perisian hasad dan pembaikan keselamatan
 • carian laman WordPress yang lebih baik melalui Elasticsearch (Rancangan profesional sahaja)
 • akses ke lebih daripada 200 tema WordPress premium (Rancangan profesional sahaja)
 • ditambah banyak lagi.

Walaupun anda boleh mengehos laman web WordPress tanpa had di semua rancangan WP Pro, anda hanya boleh menggunakan ciri langganan Premium atau Profesional di satu laman web dari akaun anda.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Jetpack dan bagaimana ia dapat memberi manfaat kepada laman web WordPress anda, panduan utama kami untuk perkhidmatan ini akan memberi anda kelajuan.

Walaupun langganan Jetpack menarik, Bluehost WP Pro bukan satu-satunya perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan untuk memasukkan akses ke rancangan Jetpack berbayar, dengan rancangan Perniagaan DreamHost DreamPress, Pressable dan WordPress.com juga menggabungkan pengaya ini.

Oleh kerana anda tidak mendapat akses ke langganan Jetpack berbayar pada mana-mana rancangan bersama Bluehost, ini akan meningkatkan nilai rancangan WP Pro Grow and Scale, sekaligus membantu mempermudah tugas menjaga keselamatan laman web anda..

Sandaran Laman Web WordPress

Ketika datang ke sandaran laman web, bergantung pada rancangan yang anda pilih, terdapat sedikit perbezaan dalam ciri yang anda dapat akses. Sebagai contoh, seperti yang baru kita lihat, jika anda memilih rancangan Bluehost WP Pro Grow and Scale, anda akan dapat menggunakan VaultPress untuk membuat sandaran laman web WordPress anda.

Oleh kerana VaultPress adalah salah satu penyelesaian sandaran terbaik untuk WordPress, ciri ini pasti tidak boleh dilupakan.

Sistem Sandaran VaultPress

Beberapa rancangan Bluehost WP Pro termasuk sistem sandaran VaultPress, tetapi rancangan bersama tidak.

Walau bagaimanapun, semua rancangan WP Pro, termasuk rancangan WP Pro Build peringkat permulaan, termasuk sandaran laman web WordPress harian automatik, dengan kemampuan untuk membuat sandaran berdasarkan permintaan melalui CodeGuard. Walaupun CodeGuard kekurangan ciri VaultPress, seperti kemampuan untuk memulihkan bahagian sandaran (mis. Hanya pangkalan data atau hanya folder tema), ia membuat sandaran laman web WordPress anda.

Sistem Sandaran Bluehost

Hanya dua rancangan bersama Bluehost yang paling mahal termasuk sandaran laman web.

Pada rancangan hosting bersama Bluehost, fungsi sandaran lebih terhad. Dua rancangan bersama teratas – Choice Plus dan Pro – termasuk akses ke sandaran CodeGuard, walaupun ini adalah versi yang lebih asas berbanding dengan perkhidmatan yang tersedia pada rancangan WP Pro. Oleh kerana itu, anda tidak boleh membuat sandaran sendiri, dan sebaliknya harus bergantung pada sandaran harian automatik.

Malangnya, kedua-dua rancangan bersama Basic dan Plus dengan harga yang lebih rendah sama sekali tidak menyertakan alat sandaran, jadi anda harus mencari jalan keluar sendiri. Walau bagaimanapun, anda mempunyai pilihan untuk membayar Bluehost tambahan untuk menambahkan sandaran pada rancangan anda, tetapi ini akan meningkatkan kos menjalankan laman web anda.

Sekiranya sistem sandaran yang dipaparkan sepenuhnya penting bagi anda, maka membayar tambahan untuk Bluehost WP Pro, terutamanya jika anda mendapat akses ke Jetpack, semestinya lebih mudah dibenarkan.

Pengemaskinian dan Tema WordPress Automatik

Salah satu kelebihan memilih hosting WordPress yang dikendalikan daripada kebanyakan jenis hosting biasa ialah perisian, plugin dan tema WordPress anda dikemas kini secara automatik.

Kemas kini Laman Web Automatik

Semua rancangan Bluehost yang dikongsi dan WP Pro termasuk kemas kini automatik pilihan.

Namun, dengan Bluehost, kedua-dua rancangan yang dikongsi dan rancangan hosting yang dikendalikan memberi anda kemampuan untuk mengaktifkan kemas kini automatik untuk perisian WordPress dan sebarang plugin dan tema yang telah anda pasang. Walaupun anda tidak dapat mengaktifkannya untuk setiap pemalam, ia masih merupakan ciri penjimatan masa yang baik yang dapat membantu menjaga keselamatan laman web anda.

Untuk pembaruan automatik, rancangan WP Pro tidak mempunyai ciri-ciri berbanding rancangan bersama yang menjadikannya bernilai lebih baik.

Ciri-ciri keselamatan

Serta kemas kini perisian automatik, ciri lain yang dirancang untuk memastikan laman web anda selamat tersedia pada rancangan Bluehost. Salah satu contohnya ialah akses ke SiteLock, perkhidmatan keselamatan laman web. Walau bagaimanapun, walaupun kedua-dua Bluehost dikongsi dan hosting WP Pro termasuk ini, anda mendapat tahap akses yang berbeza ke SiteLock bergantung pada rancangan yang anda pilih.

Tetapan Keselamatan Laman Web Bluehost

Semua rancangan Bluehost merangkumi beberapa ciri keselamatan laman web, tetapi anda mendapat lebih banyak wang untuk rancangan WP Pro.

Oleh itu, sementara dengan hosting bersama Bluehost, SiteLock akan memantau laman web anda untuk masalah keselamatan, hanya pada rancangan WP Pro, anda akan dapat menggunakannya untuk menyelesaikan beberapa masalah ketika mereka ditemui, seperti perisian hasad.

Terdapat beberapa ciri keselamatan lain yang tersedia pada semua rancangan Bluehost, seperti kemampuan untuk memeriksa integriti fail inti WordPress dan sijil SSL percuma untuk semua laman web yang anda hoskan di akaun anda. Sekiranya rancangan WP Pro anda menyertakan langganan Jetpack, anda juga mendapat akses ke ciri keselamatan dari perkhidmatan tersebut.

Membayar tambahan untuk WP Pro membuat anda mendapat akses ke lebih banyak ciri keselamatan, menjadikannya pelaburan yang lebih baik bagi mereka yang serius menjaga keselamatan laman web mereka.

Pilihan Sokongan

Sama ada anda memilih salah satu rancangan Bluehost yang dikongsi atau WP Pro, anda dapat menghubungi staf sokongan 24/7 melalui sembang langsung atau telefon.

Sekiranya anda ingin menghubungi staf sokongan melalui e-mel, anda perlu memilih rancangan Grow atau Scale WP Pro, tetapi bukan rancangan Build peringkat permulaan. Kedua-dua rancangan WP Pro ini juga merangkumi akses ke perkhidmatan Bluehost Blue Sky yang membolehkan anda menghubungi pakar WordPress yang dapat membantu anda dalam laman web anda.

Papan Pemuka Langit Biru

Blue Sky memberi anda bantuan tambahan, dan termasuk dalam rancangan WP Pro atau sebagai tambahan berbayar dengan rancangan bersama.

Semasa menggunakan Bluehost untuk ulasan ini, mudah untuk berhubung dengan kakitangan sembang langsung, tetapi cadangan mereka nampaknya tidak semestinya bermanfaat dan berpengetahuan seperti yang dihoskan oleh hos lain, seperti SiteGround dan WP Engine.

Sekiranya anda berpendapat saluran sembang langsung dan telefon standard akan mencukupi, maka tidak ada banyak alasan untuk melabur dalam WP Pro ketika menyokong. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan sedikit bantuan untuk menyiapkan laman web anda, dan kemampuan untuk beralih kepada ‘pakar WordPress’ apabila berlaku sesuatu, anda mungkin mendapati bahawa rancangan WP Pro bernilai tambahan untuk.

Pengalaman Pengguna Bluehost

Sama ada anda memilih hosting bersama Bluehost atau perkhidmatan WP Pro premium mereka, memulakannya sangat mudah. Cukup cari rancangan yang ingin anda daftarkan di halaman yang relevan di laman web mereka, dan kemudian masukkan maklumat anda.

Pendaftaran Domain

Sekiranya anda belum mendaftarkan nama domain untuk laman web anda, anda boleh melakukannya semasa proses pendaftaran Bluehost, dan, apabila anda mendapatkan pendaftaran domain tahun pertama secara percuma, ini dapat membantu mengurangkan kos penyediaan laman web anda. Sekiranya anda sudah mempunyai nama domain, atau anda memutuskan untuk mendaftarkannya di tempat lain, anda boleh memberikannya dengan mudah ke akaun Bluehost anda.

Wizard Laman Web WordPress

Setelah anda membayar dan selesai mendaftar, anda boleh mula menyiapkan laman web WordPress baru anda dengan segera. Sekiranya anda membuat laman web WordPress baru, kedua-dua rancangan hosting yang dikongsi dan dikendalikan mempunyai wizard berguna yang memandu anda melalui proses.

Wizard Penyediaan WordPress Bluehost

Wizard penyediaan Bluehost bertujuan untuk mempermudah proses melancarkan laman web WordPress baru.

Anda boleh menjawab beberapa soalan mengenai laman web baru anda semasa wizard, dan Bluehost kemudian akan mengesyorkan pemalam yang relevan dan mengkonfigurasi laman web anda dengan betul, mis. dengan membuat blog atau mengaktifkan pemalam e-dagang. Anda juga berpeluang memilih tema untuk laman web baru anda dari pilihan yang tersedia secara percuma melalui WordPress.org. Pelan WP Pro peringkat teratas juga merangkumi akses ke lebih dari 200 tema premium dari WordPress.org, melalui langganan Jetpack, membantu mengurangkan beberapa kos yang terlibat dalam melancarkan laman web baru.

Senarai Semak Pelancaran Laman Web

Senarai semak di papan pemuka Bluehost anda menggariskan langkah-langkah yang mungkin anda mahu lakukan untuk melancarkan laman web baru anda.

Dengan senang hati, halaman tidak lama lagi akan dipaparkan di laman web anda sehingga anda siap untuk ditayangkan.

Juga, jika anda mendaftar dengan salah satu rancangan WP Pro, anda boleh mendapatkan bantuan menyiapkan laman web anda atau menyelesaikan masalah dari pakar Blue Sky WordPress dengan menggunakan panggilan concierge selama satu jam.

Papan Pemuka Pengurusan Laman Web dan Akaun

Papan pemuka akaun Bluehost dan pengurusan laman web baru-baru ini diperbaharui dan kini kelihatan baik, sementara juga menjadikan tetapan dan ciri tambahan tersedia pada rancangan anda dengan sangat mudah. Kedua-dua rancangan hosting yang dikongsi dan dikendalikan menggunakan papan pemuka yang sama, tetapi anda mendapat akses ke tetapan dan kawalan yang berbeza bergantung pada rencana yang telah anda pilih.

Papan Pemuka Akaun Bluehost

Portal Bluehost direka dengan baik dan senang dilayari.

Berkat kemudahan penggunaan, anda dapat dengan cepat mengkonfigurasi fitur seperti sistem cache dan kemas kini automatik, dan juga mengakses sandaran.

Tetapan Cache

Banyak aspek bagaimana laman web WordPress anda dapat dikonfigurasi melalui papan pemuka akaun Bluehost.

Sekiranya anda mahu, anda juga boleh menggunakan perisian cPanel untuk mengkonfigurasi akaun anda dan berfungsi dengan ciri yang ada. cPanel tidak sering tersedia pada rancangan hosting WordPress yang diuruskan, tetapi, jika anda memerlukan tahap akses ini, rancangan WP Pro menyediakannya.

Portal Bluehost juga merangkumi pautan ke tempat-tempat di mana anda boleh membeli tema dan pemalam untuk laman web anda, serta tambahan untuk akaun anda. Oleh kerana itu, Bluehost berjaya menyampaikan lokasi pusat di mana anda boleh membuat dan mengurus laman web anda, dan juga mencari alat dan perkhidmatan untuk meningkatkannya.

Sekarang setelah kami mengetahui apa yang anda dapat dari pelbagai rancangan dari Bluehost, inilah masanya untuk melihat bagaimana prestasi laman web kami yang dihoskan pada rancangan yang dikongsi dan WP Pro dalam ujian kami.

Keputusan Ujian Prestasi Bluehost WP Pro vs Shared Hosting

Untuk membantu anda memutuskan apakah perlu membayar lebih banyak untuk WP Pro, kami menggunakan Pingdom untuk memantau masa pemuatan dan waktu operasi laman web ujian kami yang dihoskan di rancangan WordPress yang dikongsi dan dikendalikan Bluehost. Kami juga menggunakan perkhidmatan Load Impact untuk mensimulasikan beberapa pengunjung yang mengakses laman web ini untuk melihat bagaimana mereka menangani lonjakan lalu lintas.

Inilah hasilnya…

Memuatkan Keputusan Ujian Masa

Untuk menilai prestasi WP Pro, kami menyiapkan laman web WordPress pada rancangan ini dan pada rancangan bersama Bluehost. Kami kemudian memasang sama ada tema ringan ringan atau tema kelas berat premium dan menggunakan Pingdom untuk memantau kelajuan laman web ini dalam jangka masa tujuh hari untuk mengetahui purata masa pemuatan mereka.

Keputusan Kelajuan Laman Web Tema Ringan

Untuk mengetahui bagaimana Bluehost WP Pro membandingkan dengan perkhidmatan berkongsi dengan harga lebih rendah ketika menjadi tuan rumah blog asas atau laman web sederhana, kami memasang tema Twenty Nineteen di dua laman web ujian kami. Twenty Nineteen adalah contoh yang baik untuk tema yang popular, ringan dan agak minimum.

Dua Puluh Sembilan Belas Tema WordPress

Twenty Nineteen adalah tema percuma yang popular untuk membuat laman web asas dan blog dengan WordPress.

Setelah menerbitkan catatan blog yang mengandungi teks dan gambar, Pingdom diatur untuk merakam kelajuan halaman tersebut pada selang 30 minit. Setelah tujuh hari pemantauan, rata-rata masa muat adalah 1.08 saat untuk laman web yang dihoskan pada rancangan bersama dan 1.44 saat untuk laman web yang dihoskan oleh Pro WP.

Kelajuan Tapak Dua Puluh Sembilan Belas

Waktu muat rata-rata laman web yang menggunakan tema ringan adalah 1.08 saat pada rancangan bersama dan 1.44 saat pada rancangan WP Pro.

Anehnya, laman ujian kami yang dihoskan pada rancangan bersama yang lebih murah adalah lebih pantas daripada laman web ujian kami yang dihoskan pada rancangan WordPress Pro yang jauh lebih mahal dan sepatutnya lebih tinggi.

Berikut adalah pecahan masa pemuatan yang dicatatkan oleh Pingdom untuk laman web ujian yang dihoskan di rancangan bersama menggunakan tema ringan:

Hosting Berkongsi Bluehost Memuat Masa

Waktu muat yang dicatatkan oleh Pingdom selama tujuh hari memantau laman web pada rancangan bersama menggunakan tema ringan.

Ini adalah pecahan dari Pingdom masa muat laman web ujian menggunakan tema ringan yang dihoskan pada rancangan WP Pro:

Masa Pemuatan Bluehost WP Pro

Waktu muat yang dicatatkan oleh Pingdom selama tujuh hari memantau laman web pada rancangan WP Pro menggunakan tema ringan.

Walaupun laman web yang dihoskan bersama lebih pantas daripada laman web dalam rancangan hosting WordPress yang dikendalikan, ia masih tidak memuat dengan cepat. Oleh kerana masa memuatkan hasil tinjauan SiteGround kami, laman ujian di rancangan bersama Bluehost lebih perlahan daripada laman web ujian kami yang dihoskan pada rancangan harga yang serupa yang terdapat di tempat lain. Bluehost juga merupakan hos paling lambat ketika kami membandingkannya dengan GoDaddy dan SiteGround, dan dalam perbandingan Bluehost vs HostGator kami.

Oleh kerana itu, wajar untuk mengatakan WP Pro tidak kelihatan perlahan kerana laman web dalam rancangan hosting bersama begitu pantas – ia sebenarnya memuat perlahan.

Namun, mungkin rancangan Bluehost WP Pro lebih baik untuk mengehoskan laman web yang lebih kompleks dengan menggunakan tema serbaguna kelas berat. Mari kita cari…

Keputusan Kelajuan Laman Web Tema Berat

Sekiranya anda ingin membuat laman web yang lebih maju, memilih salah satu tema serbaguna moden yang tersedia untuk WordPress adalah idea yang bagus. Namun, mereka dapat meningkatkan ukuran file dan kerumitan laman web anda dengan banyak, sering kali menghasilkan waktu pemuatan yang lebih lambat, terutama dibandingkan dengan tema ringan, seperti Twenty Nineteen.

Demo Laman Web Agensi Tema Avada WordPress

Avada adalah salah satu tema premium yang paling kaya dengan ciri dan popular untuk WordPress.

Oleh itu, kami juga memantau masa memuatkan dua laman web ujian menggunakan Avada, salah satu tema WordPress serbaguna terlaris yang ada sekarang. Seperti sebelumnya, satu laman web dibentuk pada rancangan bersama Bluehost dan yang lain di rancangan hosting terkelola Bluehost WP Pro.

Setelah mengimport demo laman web Avada Agency dan mengaktifkan plugin yang disyorkan, kelajuan halaman utama laman web ujian dicatatkan setiap 30 minit. Setelah tujuh hari melakukan pemantauan, waktu muat rata-rata laman web yang dihoskan pada rancangan bersama adalah 2.76 saat, sementara waktu muat rata-rata laman web pada rancangan WP Pro yang lebih mahal ialah 3.53 saat.

Tema Avada Kelajuan Tapak

Waktu muat laman web ujian kami menggunakan tema Avada yang dihoskan pada rancangan bersama dan WP Pro.

Sekali lagi, menurut Pingdom, laman web yang dihoskan pada rancangan bersama lebih cepat daripada laman web pada perkhidmatan WP Pro, yang dipasarkan sebagai mempunyai ‘prestasi yang dioptimumkan untuk kecepatan situs yang luar biasa’.

Berikut adalah pecahan masa pemuatan yang dicatatkan oleh Pingdom untuk laman web yang dihoskan pada rancangan bersama menggunakan tema Avada:

Hosting Berkongsi Bluehost Memuat Masa

Waktu muat yang dicatatkan oleh Pingdom selama tujuh hari memantau laman web pada rancangan bersama menggunakan tema kelas berat.

Ini adalah pecahan masa pemuatan untuk laman web yang dihoskan dengan WP Pro menggunakan tema Avada:

Masa Pemuatan Bluehost WP Pro

Waktu muat yang dicatatkan oleh Pingdom selama tujuh hari memantau laman web pada rancangan WP Pro menggunakan tema kelas berat.

Mengapa begitu Lambat?

Semasa bercakap dengan sokongan Bluehost melalui sembang langsung mengenai mengapa laman web yang dihoskan di rancangan WP Pro dimuat secara perlahan, anggota kakitangan menyatakan bahawa laman web tersebut tidak boleh lambat dan saya harus berusaha mengoptimumkannya untuk meningkatkan prestasi.

Walaupun cache Bluehost dan CDN dihidupkan untuk keempat-empat laman web ujian sebelum pemantauan dimulakan, saya merasa tidak adil mengambil langkah lain untuk mengoptimumkan laman web, seperti memasang plugin caching pihak ketiga dan menggunakan perkhidmatan tambahan, seperti bukan itu yang kami lakukan semasa meninjau perkhidmatan hosting lain.

Namun, kerana ingin tahu, saya memasang WP Super Cache, salah satu plugin caching WordPress yang paling popular, tetapi walaupun itu tidak memberi kesan ketara pada masa memuat. Namun, ada plugin caching lain di luar sana, seperti WP Rocket premium dan W3 Total Cache percuma, yang boleh anda gunakan untuk mempercepat laman web yang dihoskan oleh Bluehost.

Ringkasan Kelajuan Laman Web WP Pro

Secara keseluruhan, masa memuatkan empat laman web yang dihoskan di Bluehost dikongsi dan rancangan WP Pro sangat mengecewakan. Anehnya, laman web di rancangan bersama lebih cepat daripada yang ada di rancangan WP Pro, tetapi, seperti yang disebutkan, situs tersebut lebih lambat daripada penyedia hosting bersama lain, seperti HostGator, GoDaddy dan SiteGround.

Ringkasan Kelajuan Laman Pingdom

Walaupun laman web kami di rancangan hosting bersama lebih cepat daripada yang ada di rancangan WP Pro, laman web kami tidak sepantas yang terdapat di rancangan yang disediakan oleh host lain.

Kelajuan Bluehost WP Pro jauh lebih perlahan daripada rancangan harga yang serupa yang kami uji dari Flywheel, Kinsta, Liquid Web, Pressable dan WP Engine, untuk menamakan beberapa.

Beban Hasil Ujian Prestasi Impak

Serta memantau kepantasan laman web ujian kami dengan Pingdom untuk mencari purata masa muat mereka, kami juga menggunakan perkhidmatan Impact Load premium untuk melihat sejauh mana laman web yang dihoskan oleh Bluehost dapat menangani beberapa pengunjung yang mengaksesnya secara serentak.

Untuk mengetahuinya, Load Impact diatur untuk mensimulasikan beberapa pengguna yang mengakses laman web pada masa yang sama, bermula dengan satu pengguna maya (VU) dan meningkat menjadi 200 dalam jangka masa lima minit. Semasa ujian berjalan, Load Impact terus mencatat masa tindak balas laman web untuk melihat apa kesan lalu lintas terhadap prestasi mereka.

Untuk ujian ini, halaman utama laman web yang dikongsi dan rancangan WP Pro yang mempunyai tema Avada WordPress kelas berat dan demo laman web Agensinya dipasang dipantau. Inilah hasilnya…

Hasil Ujian Impak Beban Hosting Bersama Bluehost

Dalam hasil di bawah, garis biru mewakili jumlah pengguna maya (VU) yang mengakses laman web ini, sementara garis hijau menunjukkan masa tindak balas halaman yang dipantau.

Uji Impak Beban hosting yang dikongsi

Laman ujian pada rancangan Bluehost Shared menjadi tidak responsif pada sekitar 89 VU serentak.

Masa tindak balas laman web di rancangan hosting bersama Bluehost tetap berada dalam jangkauan yang dapat diterima sehingga sekitar 89 VU mengaksesnya pada masa yang sama. Selepas itu, laman web tersebut menjadi tidak responsif. Untuk hosting bersama kos rendah, ini sebenarnya cukup bagus, menunjukkan bahawa jika anda mengehoskan laman web menggunakan tema kelas berat pada rancangan bersama dan laman web anda mengalami sedikit trafik, ia harus tetap responsif.

Keputusan Ujian Impak Beban Bluehost WP Pro

Untuk menunjukkan sama ada WP Pro bernilai membayar tambahan untuk prestasi, ujian yang sama dijalankan di laman web kami yang dihoskan di perkhidmatan WordPress yang diuruskan Bluehost. Pada grafik di bawah, garis biru sekali lagi mewakili jumlah pengguna maya (VU), sementara garis hijau menunjukkan masa tindak balas halaman.

Ujian Impak Beban Pro Bluehost WP

Laman web ujian pada rancangan hosting WordPress yang dikendalikan Bluehost menjadi tidak responsif pada sekitar 97 VU serentak.

Laman web dalam rancangan WP Pro menunjukkan prestasi yang lebih baik daripada laman web yang dihoskan bersama, tetap responsif sehingga terdapat sekitar 97 VU serentak yang mengaksesnya. Walau bagaimanapun, kami telah menguji hos WordPress yang dikendalikan lain dalam kurungan harga yang sama yang telah menangani 200 VU serentak tanpa masalah, termasuk Kinsta dan WP Engine.

Oleh itu, walaupun rancangan bersama menunjukkan prestasi yang cukup baik di bawah tekanan, WP Pro tidak dapat menandingi prestasi host terurus lain yang telah kami uji.

Hasil Pemantauan Masa

Tidak seperti banyak hos web, termasuk banyak perkhidmatan hosting WordPress yang murah, Bluehost tidak mempunyai jaminan masa pakai. Walaupun mereka bertujuan untuk 99,7% waktu operasi, mereka tidak memberikannya dengan jaminan wang dikembalikan, seperti yang biasa dilakukan oleh banyak host lain.

Hasil Pemantauan Waktu Hemat Bluehost

Tiga dari empat laman web ujian kami yang dihoskan oleh Bluehost mengalami beberapa waktu henti selama tujuh hari pemantauan.

Namun, sementara Pingdom mengesan waktu henti di tiga laman web ujian kami ketika memantau selama seminggu, tahap waktu henti tidak turun di bawah 99.93%. Perlu diperhatikan bahawa walaupun 99.93% waktu operasi terdengar mengagumkan, ia tetap bersamaan dengan waktu berhenti selama enam jam dan lapan minit selama setahun.

Terutama, dua laman web yang dihoskan dengan WP Pro mengalami paling banyak waktu henti, menunjukkan bahawa tidak berbaloi untuk membayar perkhidmatan ini jika uptime menjadi keutamaan.

Butiran Teknikal Bluehost WP Pro

Berikut adalah beberapa perincian teknikal mengenai rancangan hosting WordPress yang diuruskan Bluehost WP Pro untuk membantu anda memutuskan sama ada ini adalah perkhidmatan yang anda mahu bayar lebih:

 • Cache laman web: Sistem cache in-house Bluehost tersedia untuk semua rancangan.
 • Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN): Semua rancangan merangkumi akses ke CDN global.
 • PHP: Pilihan versi PHP termasuk 5.6, 7.0 dan 7.2, secara automatik menerapkan versi terbaru.
 • HTTP / 2.0: HTTP / 2.0 diaktifkan pada semua rancangan.
 • SSL: Sijil SSL percuma dari Let’s Encrypt diterapkan ke laman web anda secara automatik, atau anda boleh menggunakan sijil anda sendiri dari tempat lain.
 • SFTP: Anda boleh mengakses ruang pelayan anda melalui SFTP dan pilihan pelanggan anda.
 • Pengurus fail pelayan: Ruang pelayan dapat diakses melalui pengurus fail berasaskan penyemak imbas cPanel.
 • Akses pangkalan data: Pangkalan data laman web WordPress boleh diakses melalui phpMyAdmin.
 • Perkhidmatan e-mel: Rancangannya disertakan dengan perkhidmatan e-mel.
 • Pengurusan laman web WordPress: Anda boleh mengaktifkan kemas kini teras, pemalam dan / atau tema WordPress automatik.
 • Sekatan pemalam: Tidak seperti beberapa rancangan hosting WordPress yang diuruskan yang lain, tidak ada batasan pada plugin WordPress yang boleh anda pasang pada rancangan WP Pro.
 • Langkah keselamatan: Ciri keselamatan disediakan melalui SiteLock dan Jetpack, yang terdapat pada beberapa rancangan WP Pro dan mempunyai ciri keselamatan tersendiri.
 • Perkhidmatan pembersihan pasca-hack: Bluehost tidak mempunyai perkhidmatan untuk memperbaiki laman web yang telah diretas, walaupun beberapa rancangan termasuk akses ke SiteLock yang dapat membantu dengan ini.
 • Lokasi pusat data: Pusat data Bluehost berada di Utah, AS Barat, dan di situlah mereka menjadi tuan rumah semua laman web pelanggan mereka. Namun, anda boleh menggunakan akses CDN yang disertakan untuk menyebarkan kandungan laman web anda ke seluruh dunia.
 • Laman web pementasan: Rancangannya merangkumi alat pementasan untuk WordPress.
 • Penghijrahan laman web WordPress: Walaupun tidak ada perkhidmatan migrasi laman web WordPress percuma, anda boleh membayar $ 149 untuk Bluehost untuk memindahkan hingga lima laman web WordPress anda ke pelayan mereka. Sebagai alternatif, anda boleh melakukannya sendiri menggunakan pemalam migrasi.
 • Pemeriksaan dan jaminan masa tamat: Bluehost tidak memeriksa laman web yang mereka hoskan untuk waktu henti, dan, sementara mereka bertujuan untuk 99.7% waktu operasi, tidak ada jaminan atau SLA untuk ini.
 • Saluran sokongan: Sokongan langsung 24/7 dan sokongan telefon tersedia untuk semua rancangan. Sokongan tiket tersedia melalui perkhidmatan Bluehost Blue Sky yang disertakan dengan beberapa rancangan WP Pro. Beberapa rancangan WP Pro juga merangkumi akses ke saluran sokongan Jetpack premium.

Mudah-mudahan, itu menjawab sebarang soalan yang anda ada mengenai perkhidmatan hosting Bluehost WP Pro.

Pemikiran Akhir

Apabila berkaitan dengan nilai wang, anda pasti mendapat akses ke banyak ciri dan kelonggaran jika anda mendaftar ke perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan Bluehost WP Pro.

Harga dibandingkan dengan rancangan hosting WordPress yang dikendalikan dari syarikat lain di ruang ini. Dan, seperti yang baru kita lihat, anda memperoleh beberapa lagi ciri untuk wang anda berbanding dengan rancangan bersama Bluehost yang lebih rendah.

Walau bagaimanapun, mustahil untuk mengabaikan prestasi yang agak buruk dari laman web ujian kami yang dihoskan dengan WP Pro.

Laman web kami yang dihoskan pada rancangan WP Pro malah dilengkapkan oleh laman web kami dengan rancangan bersama Bluehost yang jauh lebih murah. Oleh itu, sementara anda mungkin mendapat akses ke lebih banyak ciri pada rancangan WP Pro, seperti sistem sandaran yang lebih baik dan langganan Jetpack, sukar untuk menyatakan bahawa peningkatan dari rancangan bersama ke rancangan WP Pro bernilai lebih banyak wang.

Selain itu, memandangkan terdapat lebih banyak host WordPress yang diuruskan dengan harga yang setanding, jika prestasi penting bagi anda (yang sepatutnya), anda akan mendapat nilai yang lebih baik di tempat lain.

Terdapat jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, jadi, jika anda masih tergoda, anda boleh mendaftar, membuat laman web anda dan melihat sejauh mana prestasi kerjanya untuk mengetahui sendiri jika WP Pro benar-benar bernilai wang tambahan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me