Bluehost ‘WordPress Pro’ – Beheerde WordPress-hosting beoordeeld: het extra geld waard?

WordPress aanbiedingen


Bluehost staat misschien bekend om hun betaalbare shared hosting, maar nu bieden ze premium managed WordPress-hosting aan naast hun goedkope opties. Dus, als je je afvraagt ​​of hun nieuwe door WP Pro beheerde WordPress-hostingplannen het extra geld waard zijn of niet, dan zal dit artikel je helpen beslissen.

In deze review onderzoeken we wat u krijgt met Bluehost’s WP Pro-abonnementen en vergelijken we de functies en specificaties met die van hun goedkopere gedeelde abonnementen.

We zullen ook kijken naar de snelheid en uptime van onze sites die worden gehost op de Bluehost WP Pro en gedeelde plannen. De tests, uitgevoerd met Pingdom en Load Impact, kijken ook naar hun vermogen om meerdere bezoekers tegelijk aan te kunnen.

Tegen de tijd dat u deze beoordeling hebt voltooid, weet u of de door Bluehost WP Pro beheerde WordPress-hostingservice geschikt is voor uw website en of het het extra geld waard is in vergelijking met gedeelde hosting en de andere beheerde hostingplannen die er zijn.

Laten we beginnen…

Over de Bluehost WP Pro-abonnementen

Met enkele van de laagst geprijsde abonnementen, die indrukwekkende functies en genereuze specificaties bevatten, is het gemakkelijk om verleid te worden door de gedeelde hostingplannen van Bluehost.

WP Pro-hosting

Goedkope shared hosting is echter niet voor iedereen geschikt. Sommige websites hebben meer bronnen nodig dan shared hosting kan bieden om een ​​positieve gebruikerservaring te bieden. Niet alleen dat, maar sommige website-eigenaren geven er de voorkeur aan om de taken voor het beheer van een WordPress-website uit handen te nemen.

Dus hoewel de gedeelde plannen van Bluehost veel waar voor uw geld bieden – althans op papier – zijn ze niet geschikt voor elk type website.

Dat is waar managed WordPress-hosting binnenkomt, en met name de Bluehost WP Pro-service.

Wat is Bluehost Managed WP Pro Hosting?

Met de lancering van WP Pro gaat Bluehost de concurrentie aan met bedrijven zoals Kinsta, Pagely en WP Engine, die zich richten op managed WordPress-hosting, evenals hosts zoals DreamHost, die vooral bekend staan ​​om hun gedeelde plannen, maar nu premium WordPress aanbieden hostingplannen ook.

We zullen in deze review de functies van WP Pro in meer detail onderzoeken, maar enkele van de belangrijkste redenen om deze service te overwegen zijn:

 • een conciërge-oproep van een uur om u te helpen bij het opzetten van uw account en website
 • de mogelijkheid om uw website te hosten op een server die is geoptimaliseerd voor WordPress
 • geautomatiseerde website-backups
 • optionele geautomatiseerde WordPress-software, plug-in en thema-updates
 • de mogelijkheid om een ​​onbeperkt aantal WordPress-websites te hosten
 • geen verkeer, bandbreedte of opslaglimieten
 • een vernieuwde Bluehost-website en een dashboard voor accountbeheer
 • toegang tot Jetpack (abonnement afhankelijk van welk WP Pro-abonnement u kiest).

Het doel van deze functies is om uw site te helpen sneller te laden en beter te presteren, terwijl u ook het starten en onderhouden van een WordPress-website vereenvoudigt..

Omdat sommige van deze functies echter ook beschikbaar zijn op de gedeelde Bluehost-abonnementen, kan het moeilijk zijn om te beslissen of het de moeite waard is om het extra geld voor de WP Pro-service te betalen. Tegen de tijd dat u dit artikel hebt gelezen, weet u echter wat de juiste keuze is voor uw project.

Voordat we erachter komen of deze nieuwe plannen hun marketingclaims waarmaken, laten we eens kijken hoeveel Bluehost WP Pro kost en wat deze plannen bevatten, samen met de prijs van hun gedeelde hostingplannen ter vergelijking.

Bluehost WordPress Pro-prijzen

WP Pro-abonnementen

Alle door Bluehost WP Pro beheerde hostingplannen worden geleverd met veel functies en bronnen.

Hier volgt een overzicht van de beschikbare plannen.

Bluehost WP Pro Managed WordPress Hosting Plannen:

De onlangs gelanceerde Bluehost WP Pro-abonnementen zijn gemaakt om te concurreren met de beheerde WordPress-hostingplannen van bedrijven zoals Kinsta en WP Engine, en hun prijzen weerspiegelen dat.

Hoewel de hoofdprijzen relatief betaalbaar zijn voor managed WordPress-hosting, zijn ze alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Zodra uw eerste betalingsperiode voorbij is, betaalt u de normale tarieven, die hieronder tussen haakjes worden vermeld. Aangezien uw eerste betaling echter tot 36 maanden hosting kan dekken, kunt u behoorlijk wat besparen als u bereid bent een lange termijn vast te leggen.

 • WP Pro Build: vanaf $ 19,95 ($ 29,99) per maand voor onbeperkte websites, opslag en bandbreedte.
 • WP Pro Grow: vanaf $ 29,95 ($ 39,99) per maand voor onbeperkte websites, opslag en bandbreedte, plus Jetpack Premium.
 • WP Pro-schaal: vanaf $ 49,95 ($ 59,99) per maand voor onbeperkte websites, opslag en bandbreedte, plus Jetpack Professional.

De prijzen zijn vergelijkbaar met die van andere bedrijven die in deze ruimte actief zijn. Als u echter rekening houdt met het feit dat elk plan onbeperkte opslag, bandbreedte en bezoekersaantallen bevat, evenals de mogelijkheid om onbeperkte websites te hosten, lijken de Bluehost WP Pro-plannen een betere waarde te bieden – op papier tenminste.

Dat gezegd hebbende, aangezien een van de belangrijkste redenen om voor managed WordPress-hosting te kiezen, snellere laadtijden zijn, maakt onbeperkte opslag en bandbreedte niet veel uit als je een trage site krijgt.

Bluehost Shared Hosting-prijzen

Een manier om te beslissen of de WP Pro-plannen de moeite waard zijn om in te investeren, is door ze te vergelijken met goedkopere alternatieven.

Als het gaat om goedkope hosting, heeft Bluehost enkele van de laagst geprijsde abonnementen in de buurt, dus in vergelijking met de gedeelde abonnementen, die beginnen bij $ 2,95 per maand voor het promotietarief en vervolgens $ 7,99 per maand tegen het normale tarief, zijn de WP Pro-abonnementen lijken geen goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden.

Goed beheerde WordPress-hosting zou echter veel meer moeten bieden dan shared hosting als het gaat om functies, prestaties en service.Daarom kost het meer – en waarom mensen bereid zijn de extra te betalen.

Later in deze recensie vindt u de resultaten van de prestatietests die onthullen of WP Pro een beheerde WordPress-hostingservice is die het extra geld waard is.

Laten we eerst eens kijken naar de functies van de beheerde WordPress-hostingplannen, met vergelijkingen van wat beschikbaar is in de gedeelde plannen, om u te helpen beslissen of extra betalen voor WP Pro al dan niet een goede investering is.

Jetpack Premium en professionele toegang

Zoals je hierboven kunt zien, bevatten de Bluehost WP Pro Grow- en Scale-abonnementen (maar niet het instapmodel Build Plan) abonnementen op respectievelijk de Jetpack Premium- en Professional-abonnementen. Aangezien het Jetpack Premium-abonnement $ 9 per maand kost en het Pro-abonnement $ 29 per maand, met een aantal zeer nuttige functies op beide, verhoogt dit de waarde van de WP Pro-abonnementen echt.

Enkele van de hoogtepunten van de betaalde Jetpack Premium- en Professional-abonnementen zijn:

 • dagelijkse (Premium-abonnement) en realtime (Professional-abonnement) geautomatiseerde back-ups met VaultPress
 • bescherming tegen brute force-aanvallen, malware-scanning en beveiligingsoplossingen
 • verbeterde WordPress-sitezoekfunctie via Elasticsearch (alleen Professional-abonnement)
 • toegang tot meer dan 200 premium WordPress-thema’s (alleen Professional-abonnement)
 • en nog veel meer.

Hoewel u onbeperkte WordPress-websites kunt hosten op alle WP Pro-abonnementen, kunt u vanuit uw account slechts de functies van het Premium- of Professional-abonnement op één site gebruiken.

Als u meer wilt weten over Jetpack en hoe dit uw WordPress-website ten goede kan komen, dan helpt onze ultieme gids voor de service u op weg.

Hoewel een Jetpack-abonnement aantrekkelijk is, is Bluehost WP Pro niet de enige beheerde WordPress-hostingservice die toegang biedt tot de betaalde Jetpack-abonnementen, met de DreamHost DreamPress, Pressable en WordPress.com Business-abonnementen die ook deze add-on bevatten.

Aangezien u geen toegang krijgt tot een betaald Jetpack-abonnement op een van de gedeelde Bluehost-abonnementen, verbetert dit de waarde van de WP Pro Grow and Scale-abonnementen en helpt het ook om het werk van het veilig houden van uw site te vereenvoudigen..

Back-ups van WordPress-websites

Als het gaat om back-ups van websites, is er, afhankelijk van het plan dat u kiest, nogal wat verschil in de functies waartoe u toegang krijgt. Zoals we zojuist hebben gezien, kunt u, als u de Bluehost WP Pro Grow and Scale-plannen kiest, VaultPress gebruiken om een ​​back-up van uw WordPress-website te maken.

Aangezien VaultPress een van de beste back-upoplossingen voor WordPress is, mag deze functie zeker niet over het hoofd worden gezien.

VaultPress back-upsysteem

Sommige Bluehost WP Pro-abonnementen bevatten het VaultPress-back-upsysteem, maar de gedeelde abonnementen niet.

Alle WP Pro-abonnementen, inclusief het instapmodel WP Pro Build-plan, bevatten echter automatische dagelijkse WordPress-website-back-ups, met de mogelijkheid om op aanvraag back-ups te maken via CodeGuard. Hoewel CodeGuard VaultPress-functies mist, zoals de mogelijkheid om delen van een back-up te herstellen (bijvoorbeeld alleen de database of alleen de themamap), maakt het wel een back-up van uw WordPress-website.

Bluehost back-upsysteem

Alleen de bovenste twee duurste gedeelde Bluehost-abonnementen bevatten back-ups van websites.

Op de gedeelde hostingplannen van Bluehost is de back-upfunctionaliteit beperkter. De twee beste gedeelde plannen – Choice Plus en Pro – bevatten toegang tot CodeGuard-back-ups, hoewel het een meer basale versie is vergeleken met de service die beschikbaar is op de WP Pro-abonnementen. Daarom kunt u zelf geen back-ups maken en moet u vertrouwen op de automatische dagelijkse back-ups.

Helaas bevatten de twee goedkopere gedeelde abonnementen Basic en Plus helemaal geen back-uptools, dus u zult uw eigen oplossing moeten vinden. Je hebt echter wel de mogelijkheid om Bluehost extra te betalen om back-ups aan je plan toe te voegen, maar dit verhoogt de kosten voor het runnen van je website.

Als u een volledig uitgerust back-upsysteem belangrijk vindt, moet het betalen van de extra voor Bluehost WP Pro, vooral als u toegang krijgt tot Jetpack, gemakkelijker te rechtvaardigen zijn.

Geautomatiseerde WordPress-plug-in en thema-updates

Een van de voordelen van het kiezen van managed WordPress-hosting boven de meeste soorten reguliere hosting is dat uw WordPress-software, plug-ins en thema’s automatisch worden bijgewerkt.

Automatische website-updates

Alle gedeelde Bluehost- en WP Pro-abonnementen bevatten optionele automatische updates.

Met Bluehost bieden zowel de gedeelde plannen als de beheerde hostingplannen u de mogelijkheid om automatische updates voor de WordPress-software en eventuele plug-ins en thema’s die u hebt geïnstalleerd in te schakelen. Hoewel je dit niet kunt inschakelen voor individuele plug-ins, is het nog steeds een goede tijdbesparende functie die kan helpen om je site veilig te houden.

Als het gaat om automatische updates, hebben de WP Pro-abonnementen geen functies ten opzichte van de gedeelde abonnementen waardoor ze een betere waarde hebben.

Beveiligingsfuncties

Naast automatische software-updates zijn andere functies die zijn ontworpen om uw site veilig te houden, beschikbaar op de Bluehost-abonnementen. Een voorbeeld hiervan is toegang tot SiteLock, een website-beveiligingsdienst. Hoewel zowel de gedeelde Bluehost- als de WP Pro-hosting dit bevatten, krijgt u verschillende toegangsniveaus tot SiteLock, afhankelijk van het plan dat u kiest.

Bluehost Website beveiligingsinstellingen

Alle Bluehost-abonnementen bevatten enkele websitebeveiligingsfuncties, maar u krijgt meer waar voor uw geld met de WP Pro-abonnementen.

Dus terwijl met Bluehost shared hosting SiteLock uw site controleert op beveiligingsproblemen, kunt u het alleen op de WP Pro-plannen gebruiken om sommige problemen op te lossen wanneer ze worden gevonden, zoals malware.

Er zijn een paar andere beveiligingsfuncties die beschikbaar zijn op alle Bluehost-abonnementen, zoals de mogelijkheid om de integriteit van de belangrijkste WordPress-bestanden te controleren en een gratis SSL-certificaat voor alle websites die u op uw account host. Als uw WP Pro-abonnement een Jetpack-abonnement bevat, krijgt u ook toegang tot de beveiligingsfuncties van die service.

Extra betalen voor WP Pro geeft je toegang tot meer beveiligingsfuncties, waardoor het een betere investering wordt voor diegenen die serieus bezig zijn met het beveiligen van hun site.

Ondersteuningsopties

Of je nu kiest voor een van de gedeelde Bluehost- of WP Pro-abonnementen, je kunt 24/7 contact opnemen met het ondersteunend personeel via live chat of telefoon.

Als u via e-mail contact wilt opnemen met het ondersteunend personeel, moet u kiezen voor de Grow- of Scale WP Pro-abonnementen, maar niet voor het instapmodel Build-plan. Deze twee WP Pro-abonnementen bieden ook toegang tot de Bluehost Blue Sky-service waarmee u contact kunt opnemen met WordPress-experts die u kunnen helpen met uw website.

Blue Sky Dashboard

Blue Sky biedt u extra hulp en is inbegrepen bij de WP Pro-abonnementen of als betaalde add-on bij de gedeelde abonnementen.

Bij het gebruik van Bluehost voor deze beoordeling was het gemakkelijk om verbinding te maken met het live chat-personeel, maar hun suggesties leken niet altijd even nuttig en deskundig te zijn als die van andere hosts, zoals SiteGround en WP Engine.

Als je denkt dat de standaard live chat- en telefoonkanalen voldoende zijn, dan is er niet veel reden om te investeren in WP Pro als het gaat om ondersteuning. Als u echter wat extra hulp wilt bij het instellen van uw site en de mogelijkheid om naar ‘WordPress-experts’ te gaan wanneer er iets misgaat, zult u merken dat de WP Pro-abonnementen de moeite waard zijn om extra te betalen voor.

Bluehost-gebruikerservaring

Of u nu kiest voor Bluehost shared hosting of hun premium WP Pro-service, aan de slag gaan is heel eenvoudig. Zoek eenvoudig het plan waarvoor u zich wilt aanmelden op de relevante pagina van hun website en voer vervolgens uw gegevens in.

Domeinregistratie

Als u nog geen domeinnaam voor uw website moet registreren, kunt u dit doen tijdens het aanmeldingsproces van Bluehost, en aangezien u de domeinregistratie voor het eerste jaar gratis krijgt, kan dit helpen om de instelkosten van uw website te verlagen. Als je al een domeinnaam hebt, of je besluit er ergens een te registreren, dan kun je deze eenvoudig aan je Bluehost-account toewijzen.

WordPress Website Wizard

Zodra je hebt betaald en je hebt aangemeld, kun je meteen beginnen met het opzetten van je nieuwe WordPress-website. Als u een nieuwe WordPress-website maakt, hebben zowel de gedeelde als beheerde hostingplannen een handige wizard die u door het proces leidt.

Bluehost WordPress Setup Wizard

De Bluehost-installatiewizard heeft tot doel het proces van het lanceren van een nieuwe WordPress-website te vereenvoudigen.

U kunt tijdens de wizard een paar vragen over uw nieuwe site beantwoorden, en Bluehost zal dan relevante plug-ins aanbevelen en uw site op de juiste manier configureren, b.v. door een blog te maken of een e-commerce plug-in te activeren. Je krijgt ook de kans om een ​​thema voor je nieuwe site te kiezen uit de selectie die gratis beschikbaar is via WordPress.org. Het topniveau WP Pro-abonnement biedt ook toegang tot meer dan 200 premium-thema’s van WordPress.org, via het Jetpack-abonnement, waardoor een deel van de kosten voor het lanceren van een nieuwe site wordt verlaagd.

Website lancering checklist

De checklist in uw Bluehost-dashboard beschrijft de stappen die u mogelijk wilt nemen om uw nieuwe site te lanceren.

Handig is dat er binnenkort een pagina op je website wordt weergegeven totdat je klaar bent om live te gaan.

Als u zich aanmeldt bij een van de WP Pro-abonnementen, kunt u ook hulp krijgen bij het opzetten van uw website of het oplossen van problemen van een Blue Sky WordPress-expert door gebruik te maken van de meegeleverde conciërge-oproep van een uur.

Dashboard voor website- en accountbeheer

Het Bluehost-account en het dashboard voor websitebeheer zijn onlangs vernieuwd en zien er nu goed uit, terwijl het ook heel gemakkelijk is om de instellingen en extra functies die beschikbaar zijn in uw plan te vinden. Zowel de gedeelde als beheerde hostingplannen gebruiken hetzelfde dashboard, maar u krijgt toegang tot verschillende instellingen en bedieningselementen, afhankelijk van het plan dat u heeft gekozen.

Bluehost Account Dashboard

De Bluehost-portal is goed ontworpen en gemakkelijk te navigeren.

Dankzij het gebruiksgemak kunt u snel functies zoals het caching-systeem en automatische updates configureren, en ook toegang krijgen tot de back-ups.

Cache-instellingen

Veel aspecten van hoe uw WordPress-website werkt, kunnen worden geconfigureerd via het Bluehost-accountdashboard.

Als u wilt, kunt u ook de cPanel-software gebruiken om uw account te configureren en met de beschikbare functies te werken. cPanel is niet vaak beschikbaar op beheerde WordPress-hostingplannen, maar als u dit toegangsniveau nodig heeft, bieden de WP Pro-plannen het.

De Bluehost-portal bevat ook links naar plaatsen waar u thema’s en plug-ins voor uw website kunt kopen, evenals add-ons voor uw account. Hierdoor slaagt Bluehost erin om een ​​centrale locatie te leveren waar u uw website kunt maken en beheren, en ook tools en services kunt vinden om deze te verbeteren.

Nu we weten wat u krijgt van de verschillende abonnementen van Bluehost, is het tijd om te zien hoe onze websites gehost op de gedeelde en WP Pro-abonnementen presteerden in onze tests.

Bluehost WP Pro versus Shared Hosting Performance Test-resultaten

Om u te helpen beslissen of het de moeite waard is om extra te betalen voor WP Pro, hebben we Pingdom gebruikt om de laadtijden en uptime van onze testwebsites te controleren die worden gehost op de gedeelde en beheerde WordPress-abonnementen van Bluehost. We hebben ook de Load Impact-service gebruikt om meerdere bezoekers die deze sites bezoeken te simuleren om te zien hoe ze omgaan met stijgingen in het verkeer.

Hier zijn de resultaten …

Laadtijd testresultaten

Om de prestaties van WP Pro te evalueren, hebben we WordPress-websites opgezet voor deze plannen en voor de gedeelde Bluehost-plannen. Vervolgens installeerden we ofwel een gratis lichtgewicht thema of een premium zwaargewicht thema en gebruikten we Pingdom om de snelheid van deze sites gedurende een periode van zeven dagen te volgen om hun gemiddelde laadtijden te vinden..

Lichtgewicht snelheidsresultaten voor themasites

Om erachter te komen hoe Bluehost WP Pro zich verhoudt tot de goedkopere gedeelde service als het gaat om het hosten van een eenvoudige blog of een eenvoudige website, hebben we het thema Twenty Nineteen op twee van onze testsites geïnstalleerd. Twenty Nineteen is een goed voorbeeld van een populair, lichtgewicht en relatief minimaal thema.

Twenty Nineteen WordPress Theme

Twenty Nineteen is een populair gratis thema voor het maken van basissites en blogs met WordPress.

Na het publiceren van een blogpost met tekst en een afbeelding, werd Pingdom ingesteld om de snelheid van die pagina met intervallen van 30 minuten vast te leggen. Na zeven dagen monitoring waren de gemiddelde laadtijden 1,08 seconden voor de site gehost op het gedeelde abonnement en 1,44 seconden voor de WP Pro-gehoste site.

Sitesnelheid Twintig Negentien

De gemiddelde laadtijden van de sites met het lichtgewicht-thema waren 1,08 seconden op het gedeelde plan en 1,44 seconden op het WP Pro-plan.

Verrassend genoeg was onze testsite gehost op het goedkopere gedeelde plan sneller dan onze testsite gehost op het veel duurdere en zogenaamd betere WordPress Pro-plan.

Hier is de uitsplitsing van de laadtijden die door Pingdom zijn geregistreerd voor de testsite die wordt gehost op het gedeelde plan met een lichtgewicht thema:

Bluehost Shared Hosting laadtijden

De laadtijden geregistreerd door Pingdom gedurende zeven dagen na monitoring van de site op het gedeelde plan met behulp van een lichtgewicht thema.

Dit is de uitsplitsing van Pingdom van de laadtijden van de testsite met behulp van een lichtgewicht thema gehost op het WP Pro-plan:

Bluehost WP Pro laadtijden

De laadtijden geregistreerd door Pingdom gedurende zeven dagen van monitoring van de site op het WP Pro-plan met behulp van een lichtgewicht thema.

Hoewel de gedeelde gehoste site sneller was dan de site in het beheerde WordPress-hostingplan, werd deze nog steeds niet bijzonder snel geladen. Zoals de laadtijdresultaten van onze SiteGround-review laten zien, was de testsite op het gedeelde Bluehost-abonnement langzamer dan onze testsites die werden gehost op vergelijkbare geprijsde plannen die elders beschikbaar waren. Bluehost was ook de langzaamste host toen we ze vergeleken met GoDaddy en SiteGround, en in onze Bluehost vs HostGator-vergelijking.

Daarom is het redelijk om te zeggen dat WP Pro er niet alleen traag uitzag omdat de site op het shared hostingplan zo snel was – het laadde eigenlijk langzaam.

Misschien zijn de Bluehost WP Pro-abonnementen echter beter in het hosten van complexere websites met behulp van zwaargewicht multifunctionele thema’s. Laten wij het uitzoeken…

Zwaargewicht thema site snelheidsresultaten

Als u een geavanceerdere website wilt maken, is het een goed idee om een ​​van de moderne multifunctionele thema’s te kiezen die beschikbaar zijn voor WordPress. Ze kunnen de bestandsgrootte en complexiteit van uw website echter aanzienlijk vergroten, wat vaak resulteert in langzamere laadtijden, vooral in vergelijking met lichtgewicht thema’s, zoals Twenty Nineteen.

Avada WordPress Theme Agency Website Demo

Avada is een van de meest veelzijdige en populaire premium-thema’s voor WordPress.

Dus met dat in gedachten, hebben we ook de laadtijden van twee testsites gevolgd met behulp van Avada, een van de best verkochte multifunctionele WordPress-thema’s die vandaag beschikbaar zijn. Net als voorheen was de ene site opgezet met het gedeelde Bluehost-abonnement en de andere met het Bluehost WP Pro managed hostingplan.

Na het importeren van de website-demo van Avada Agency en het activeren van de aanbevolen plug-ins, werd de snelheid van de homepages van de testsites elke 30 minuten geregistreerd. Na zeven dagen monitoring was de gemiddelde laadtijd van de site gehost op het gedeelde plan 2,76 seconden, terwijl de gemiddelde laadtijd van de site op het duurdere WP Pro-plan 3,53 seconden was.

Site Speed ​​Avada-thema

De laadtijden van onze testsites met het Avada-thema gehost op de gedeelde en WP Pro-abonnementen.

Nogmaals, volgens Pingdom was de site gehost op het gedeelde plan sneller dan de site op de WP Pro-service, die op de markt wordt gebracht met ‘geoptimaliseerde prestaties voor verbluffende sitesnelheden’.

Hier volgt een overzicht van de laadtijden die door Pingdom zijn geregistreerd voor de site die wordt gehost op het gedeelde plan met het Avada-thema:

Bluehost Shared Hosting laadtijden

De laadtijden geregistreerd door Pingdom gedurende zeven dagen van monitoring van de site op het gedeelde plan met een zwaargewicht thema.

Dit is de uitsplitsing van de laadtijden voor de site die wordt gehost bij WP Pro met behulp van het Avada-thema:

Bluehost WP Pro laadtijden

De laadtijden geregistreerd door Pingdom gedurende zeven dagen van monitoring van de site op het WP Pro-plan met een zwaargewicht thema.

Waarom zo langzaam?

Toen ik via livechat met Bluehost-ondersteuning sprak over waarom de sites die op de WP Pro-plannen werden gehost relatief langzaam laadden, zei het personeelslid dat de sites niet traag moesten zijn en dat ik moest proberen ze te optimaliseren om de prestaties te verbeteren.

Hoewel de Bluehost-caching en CDN waren ingeschakeld voor alle vier de testsites voordat de monitoring begon, vond ik het niet eerlijk om andere stappen te nemen om de sites te optimaliseren, zoals het installeren van caching-plug-ins van derden en het gebruik van aanvullende services, zoals dat was niet wat we hadden gedaan bij het beoordelen van andere hostingservices.

Uit nieuwsgierigheid heb ik echter WP Super Cache geïnstalleerd, een van de meest populaire WordPress caching-plug-ins, maar zelfs dat had geen merkbaar effect op de laadtijden. Er zijn echter nog andere caching-plug-ins, zoals de premium WP Rocket en gratis W3 Total Cache, die u zou kunnen gebruiken om sites die door Bluehost worden gehost te versnellen.

Samenvatting van de snelheid van de WP Pro-site

Over het algemeen waren de laadtijden van de vier sites gehost op de gedeelde Bluehost- en WP Pro-plannen zeer teleurstellend. Verrassend genoeg waren de sites op de gedeelde abonnementen sneller dan die op de WP Pro-abonnementen, maar zoals gezegd waren ze langzamer dan andere shared hostingproviders, zoals HostGator, GoDaddy en SiteGround.

Samenvatting van de snelheid van de Pingdom-site

Hoewel onze sites op de gedeelde hostingplannen sneller waren dan die op de WP Pro-abonnementen, waren ze niet zo snel als die op plannen van andere hosts.

De snelheid van Bluehost WP Pro was veel langzamer dan plannen met vergelijkbare prijzen die we hebben getest van Flywheel, Kinsta, Liquid Web, Pressable en WP Engine, om er maar een paar te noemen.

Load Impact Performance Testing Results

Naast het monitoren van de snelheid van onze testsites met Pingdom om hun gemiddelde laadtijden te vinden, hebben we ook de premium Load Impact-service gebruikt om te zien hoe goed de door Bluehost gehoste sites in staat waren om meerdere bezoekers tegelijkertijd te behandelen.

Om dit te achterhalen, is Load Impact zo opgezet dat meerdere gebruikers tegelijkertijd toegang tot de site simuleren, te beginnen met één virtuele gebruiker (VU) en in een tijdsbestek van vijf minuten te verhogen tot 200. Terwijl de test liep, registreerde Load Impact voortdurend de reactietijden van de sites om te zien welk effect het verkeer had op hun prestaties.

Voor deze tests werden de homepages van de sites op de gedeelde en WP Pro-plannen met het zwaargewicht Avada WordPress-thema en de demo van de Agency-website geïnstalleerd, gecontroleerd. Hier zijn de resultaten …

Bluehost Shared Hosting Load Impact Test-resultaten

In de onderstaande resultaten geeft de blauwe lijn het aantal virtuele gebruikers (VU’s) weer dat de site bezoekt, terwijl de groene lijn de reactietijden van de te bewaken pagina aangeeft.

Load Impact Test voor gedeelde hosting

De testsite op het Bluehost Shared-plan reageerde niet meer op ongeveer 89 gelijktijdige VU’s.

De reactietijd van de site op het gedeelde Bluehost-hostingplan bleef binnen een acceptabel bereik totdat ongeveer 89 VU’s er tegelijkertijd toegang toe hadden. Daarna reageerde de site niet meer. Voor goedkope shared hosting is dit eigenlijk best goed, wat aantoont dat als u een site host met een zwaargewicht thema op het gedeelde plan en uw site een kleine golf van verkeer ervaart, deze responsief moet blijven.

Bluehost WP Pro Load Impact Test-resultaten

Om te laten zien of WP Pro de moeite waard is om extra te betalen als het gaat om prestaties, werd dezelfde test uitgevoerd op onze site die wordt gehost op de door Bluehost beheerde WordPress-service. In de onderstaande grafiek geeft de blauwe lijn weer het aantal virtuele gebruikers (VU’s) weer, terwijl de groene lijn de reactietijden van de pagina weergeeft.

Bluehost WP Pro Load Impact-test

De testsite op het door Bluehost beheerde WordPress-hostingplan reageerde niet meer op ongeveer 97 gelijktijdige VU’s.

De site op het WP Pro-plan presteerde iets beter dan de gedeelde gehoste site en bleef responsief totdat er ongeveer 97 gelijktijdige VU’s toegang tot hadden. We hebben echter andere beheerde WordPress-hosts in dezelfde prijsklasse getest die zonder problemen 200 gelijktijdige VU’s hebben afgehandeld, waaronder Kinsta en WP Engine.

Dus hoewel het gedeelde plan relatief goed presteerde onder druk, kon WP Pro de prestaties van andere door ons geteste hosts niet evenaren.

Uptime Monitoring resultaten

In tegenstelling tot veel webhosts, waaronder veel goedkope WordPress-hostingservices, heeft Bluehost geen uptime-garantie. Hoewel ze streven naar een uptime van 99,7%, ondersteunen ze dit niet met een geld-terug-garantie, zoals gebruikelijk is bij veel andere hosts.

Bluehost Uptime Monitoring-resultaten

Drie van onze vier door Bluehost gehoste testsites ondervonden enige downtime gedurende zeven dagen monitoring.

Hoewel Pingdom wel downtime op drie van onze testsites ontdekte toen ze een week lang werden gecontroleerd, daalden de downtime-niveaus niet onder 99,93%. Het is de moeite waard erop te wijzen dat hoewel de uptime van 99,93% indrukwekkend klinkt, dit nog steeds het equivalent is van zes uur en acht minuten downtime in de loop van een jaar.

Met name de twee sites die bij WP Pro werden gehost, hadden de meeste downtime, wat suggereert dat het niet de moeite waard is om extra te betalen voor deze service als uptime een prioriteit is.

Bluehost WP Pro Technische details

Hier zijn wat meer technische details over de door Bluehost WP Pro beheerde WordPress-hostingplannen om u te helpen beslissen of dit een service is waarvoor u extra wilt betalen:

 • Website caching: Het in-house caching-systeem van Bluehost is beschikbaar op alle plannen.
 • Content Delivery Network (CDN): Alle abonnementen bevatten toegang tot een wereldwijd CDN.
 • PHP: Keuze uit PHP-versies, waaronder 5.6, 7.0 en 7.2, waarbij automatisch de nieuwste versie wordt toegepast.
 • HTTP / 2.0: HTTP / 2.0 is ingeschakeld op alle abonnementen.
 • SSL: Gratis SSL-certificaten van Let’s Encrypt worden automatisch op uw sites toegepast, of u kunt uw eigen certificaten van elders gebruiken.
 • SFTP: U hebt toegang tot uw serverruimte via SFTP en uw klantkeuze.
 • Server bestandsbeheer: De serverruimte is toegankelijk via de cPanel-browsergebaseerde bestandsbeheerder.
 • Toegang tot de database: De databases van de WordPress-website zijn toegankelijk via phpMyAdmin.
 • E-mailservice: De plannen worden geleverd met een e-mailservice.
 • Beheer van WordPress-websites: U kunt automatische WordPress core-, plugin- en / of thema-updates inschakelen.
 • Plugin-beperkingen: In tegenstelling tot sommige andere beheerde WordPress-hostingplannen, zijn er geen beperkingen voor welke WordPress-plug-ins u op de WP Pro-plannen kunt installeren.
 • Veiligheids maatregelen: Beveiligingsfuncties worden geleverd via SiteLock en Jetpack, dat beschikbaar is op sommige WP Pro-abonnementen en zijn eigen beveiligingsfuncties heeft.
 • Opschoningsdiensten na hack: Bluehost heeft geen service om gehackte sites te repareren, hoewel sommige plannen toegang tot SiteLock bevatten, wat hierbij kan helpen.
 • Datacenter locaties: Het Bluehost-datacenter bevindt zich in Utah, West-VS, en daar hosten ze alle websites van hun klanten. U kunt echter de meegeleverde CDN-toegang gebruiken om de inhoud van uw website over de hele wereld te verspreiden.
 • Staging-sites: De plannen bevatten een staging-tool voor WordPress.
 • Migratie van WordPress-websites: Hoewel er geen gratis migratieservice voor WordPress-websites is, kunt u $ 149 betalen voor Bluehost om maximaal vijf van uw WordPress-websites naar hun servers over te zetten. Je kunt het ook zelf doen met een migratieplug-in.
 • Uptime-controles en garantie: Bluehost controleert de sites die ze hosten niet op downtime, en hoewel ze streven naar een uptime van 99,7%, is er geen garantie of SLA voor.
 • Ondersteunende kanalen: 24/7 live chat en telefonische ondersteuning zijn beschikbaar op alle abonnementen. Ticketondersteuning is beschikbaar via de Bluehost Blue Sky-service die bij sommige WP Pro-abonnementen is inbegrepen. Sommige WP Pro-abonnementen bieden ook toegang tot het premium Jetpack-ondersteuningskanaal.

Hopelijk beantwoordt dit alle resterende vragen die u heeft over de Bluehost WP Pro-hostingservice.

Laatste gedachten

Als het gaat om waar voor uw geld, krijgt u zeker toegang tot tal van functies en genereuze vergoedingen als u zich aanmeldt voor de door Bluehost WP Pro beheerde WordPress-hostingservice.

De prijzen zijn goed te vergelijken met de beheerde WordPress-hostingplannen van andere bedrijven in deze ruimte. En, zoals we net hebben gezien, krijg je nog een paar extra functies voor je geld in vergelijking met de goedkopere gedeelde Bluehost-abonnementen.

Het is echter onmogelijk om de relatief slechte prestaties van onze testsites die met WP Pro worden gehost, te negeren.

Onze sites gehost op de WP Pro-abonnementen werden zelfs overtroffen door onze sites op de veel goedkopere gedeelde Bluehost-abonnementen. Dus hoewel u mogelijk toegang krijgt tot meer functies van de WP Pro-abonnementen, zoals een beter back-upsysteem en een Jetpack-abonnement, is het moeilijk te zeggen dat het upgraden van de gedeelde abonnementen naar de WP Pro-abonnementen het extra geld waard is.

Bovendien, aangezien er snellere beheerde WordPress-hosts zijn met vergelijkbare prijzen, krijgt u elders betere prestaties als dat belangrijk voor u is (wat het zou moeten zijn).

Er is een geld-terug-garantie van 30 dagen, dus als u nog steeds in de verleiding komt, kunt u zich aanmelden, uw site maken en zien hoe goed het presteert om er zelf achter te komen of WP Pro echt het extra geld waard is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map