Bluehost vs WP Engine: Një Krahasimi i Performancës Pritëse të WordPress-it për Hapësirë ​​për vitin 2020

Marrëveshjet me WordPress


Po përpiqeni të zgjidhni midis Bluehost dhe WP Engine? Këto dy janë hoste mjaft të ndryshme – veçanërisht kur bëhet fjalë për çmimin.

Bluehost janë një host i përballueshëm i WordPress, ndërsa WP Engine janë një pritës i menaxhuar me premium WordPress me të gjitha këmbanat dhe bilbilat – dhe një etiketë çmimesh që përputhen! Por, nëse doni të strehoni një faqe WordPress, këto janë dy nga emrat më të mëdhenj që do të hasni.

Në këtë post, unë do të krahasoj Bluehost dhe WP Engine për t’ju ndihmuar të vendosni se cili është i duhuri për ju.

Unë nuk jam shumë i shqetësuar me listat e tyre të veçorive – kjo është diçka që mund ta gjeni mjaft lehtë duke lexuar uebfaqen e secilit host.

Në vend të kësaj, unë do të hedh një vështrim të thellë se si kryen secili host duke vendosur një sit identik të secilit. Pas ekzekutimit të disa testeve, unë do t’ju ndihmoj të analizoni të dhënat dhe të zgjidhni hostin më të mirë për nevojat dhe buxhetin tuaj.

Whatfarë po krahasojmë

Në këtë post, unë do të krahasoj specifikisht këto dy plane:

 • Bluehost – të përbashkëta Plus plan, i cili fillon me vetëm 4,95 dollarë në muaj.
 • Motori WP – më e lirë Startup plan, i cili fillon me 35 dollarë në muaj.

Pra, po, ne po krahasojmë një plan 4,95 $ në muaj me një plan 35 $ në muaj dhe – alarmin e spoilerit – plani prej 35 dollarësh në muaj ka performancë më të mirë.

Sidoqoftë, vetëm për shkak se WP Engine ngarkon më shpejt me shtatë herë më shumë se çmimi, kjo nuk do të thotë automatikisht se ata janë hosti i duhur për ju.

Mënyra për të hartuar këtë krahasim të Bluehost vs WP Engine është:

 • Sa e madhe e diferencës ka pagimi i 35 dollarëve në muaj bën 4,95 dollarë në muaj? E dini që WP Engine do të performojë më mirë, por ndryshimi i performancës është mjaft i madh për të justifikuar rritjen e çmimit?
 • A keni nevojë për performancën shtesë? Për një sit me trafik të ulët, zgjedhja e WP Engine mund të jetë si blerja e një McLaren F1 kur thjesht vendosni rreth qytetit. Sigurisht, fuqia shtesë është e bukur, por është e dobishme vetëm nëse e përdorni. Do të përpiqem t’i përgjigjem kësaj duke sjellë disa të dhëna të jashtme.

Testet e Performancës

Le të fillojmë duke krahasuar performancën e secilit host.

Për të matur performancën e secilës sit, krijova një sit provash për secilin host duke përdorur temën e njohur Avada. Nga atje, unë importova një faqe të plotë demo Avada dhe instalova disa shtojca të tjera të njohura, të tilla si SEO Yoast.

Qëllimi ishte krijimi i një siti që imitoi një faqe WordPress në botën reale. Ju mund të shihni një pamje të plotë të faqes demo këtu, kështu që ju e dini se çfarë po ndodh.

Unë nuk bëra ndonjë ndryshim të performancës në faqe përtej asaj që hosti kishte zbatuar tashmë:

 • Bluehost – Bluehost vijnë me vete Cache e qëndrueshmërisë zgjidhje. E lashë këtë të aktivizuar dhe e vendosa në nivelin normal. Qendra e të dhënave për serverin tim Bluehost ishte vendosur në Juta.
 • Motori WP – WP Engine vijnë me memorje objektesh dhe faqesh përmes tyre EverCache zgjidhje. Qendra e të dhënave për serverin tim WP Engine ishte vendosur në Karolinën e Jugut.

Së pari, unë drejtova ato faqe përmes WebPageTest me konfigurimin e mëposhtëm:

 • Drejtoni nëntë teste të veçanta dhe merrni vlerën mesatare (për të eleminuar ndryshueshmërinë e një testi)
 • Test server – Chicago, IL (Unë u përpoqa të gjej diku afërsisht në mes në mes të qendrës së të dhënave Bluehost dhe qendrës së të dhënave WP Engine)
 • Lidhje – FIOS (20 Mbps shkarko)

Pastaj, unë gjithashtu vrapova çdo host përmes Load Impact për të parë se si ata performuan nën shkallë:

 • vizitorët: 50
 • Periudha kohore: Pesë minuta
 • Vendndodhja e provës: Columbus, OH

Dhe i bëra të dyja këto prova katër ditë të ndara për të marrë disa pika më shumë të dhëna. Pra, me histori të gjatë, këto të dhëna bazohen në 36 teste të ndryshme të shpejtësisë dhe katër teste të ndryshme të Ndikimit të Ndikimit për secilin host.

Këtu janë së pari të dhënat e papërpunuara, dhe pastaj do të ndaj disa analiza menjëherë pas.

Dita 1:

Përsëri, këto të dhëna testi janë vlera mesatare nga nëntë teste të ndara. Nëse klikoni në lidhjet në tabelat më poshtë, ju mund të shihni të gjitha testet e ndara, dhe unë kam llogaritur gjithashtu mesataren mesatare nën tabelë nëse dëshironi të shihni atë numër.

MikpritësKoha e ngarkesësBajti i parëIndeksi i ShpejtësisëPlotësisht i ngarkuar
Bluehost2.859 s1.112 s3.225 s3.389 s
Motori WP1.765 s0,136 s2.052 s2.175 s

Numrat e mësipërm janë për drejtimin mesatar. Këtu është mesatarja mesatare e nëntë provave për kohën e ngarkesës:

 • Bluehost: 2.93 sekonda
 • Motori WP: 1.80 sekonda

Ndikimi i ngarkesës Bluehost:

Rezultatet e ndikimit të ngarkesës Bluehost Dita 1

Ndikimi i ngarkesës së motorit WP:

Rezultatet e ndikimit në ngarkesën e motorit WP Dita 1

Dita 2:

MikpritësKoha e ngarkesësBajti i parëIndeksi i ShpejtësisëPlotësisht i ngarkuar
Bluehost3.601 s1.633 s4.021 s4.355 s
Motori WP1.642 s0,132 s2.046 s2.302 s

Numrat e mësipërm janë për drejtimin mesatar. Këtu është mesatarja mesatare e nëntë provave për kohën e ngarkesës:

 • Bluehost: 3.78 sekonda
 • Motori WP: 1.65 sekonda

Ndikimi i ngarkesës Bluehost:

Rezultatet e ndikimit të ngarkesës Bluehost Dita 2

Ndikimi i ngarkesës së motorit WP:

Rezultatet e ndikimit në ngarkesën e motorit WP Dita 2

Dita 3:

MikpritësKoha e ngarkesësBajti i parëIndeksi i ShpejtësisëPlotësisht i ngarkuar
Bluehost3.753 s1.658 s4.196 s4.437 s
Motori WP2.477 s0,135 s2.901 s3.250 s

Numrat e mësipërm janë për drejtimin mesatar. Këtu është mesatarja mesatare e nëntë provave për kohën e ngarkesës:

 • Bluehost: 3.64 sekonda
 • Motori WP: 2.40 sekonda

Ndikimi i ngarkesës Bluehost:

Rezultatet e ndikimit të ngarkesës Bluehost Dita e 3-të

Ndikimi i ngarkesës së motorit WP:

Rezultatet e ndikimit në ngarkesën e motorit WP Dita 3

Dita 4:

MikpritësKoha e ngarkesësBajti i parëIndeksi i ShpejtësisëPlotësisht i ngarkuar
Bluehost3.519 s1.630 s3.893 s4.256 s
Motori WP1.835 s0,133 s2.202 s2.481 s

Numrat e mësipërm janë për drejtimin mesatar. Këtu është mesatarja mesatare e nëntë provave për kohën e ngarkesës:

 • Bluehost: 3.64 sekonda
 • Motori WP: 1.83 sekonda

Ndikimi i ngarkesës Bluehost:

Rezultatet e ndikimit të ngarkesës Bluehost Dita 4

Ndikimi i ngarkesës së motorit WP:

Rezultatet e ndikimit në ngarkesën e motorit WP Dita 4

Analizimi i të dhënave të WebPageTest për Bluehost dhe WP Engine

Le të fillojmë me përfundimin e qartë: WP Engine janë thjesht më të shpejtë se Bluehost – të cilin do të prisnit duke pasur parasysh ndryshimet e çmimeve midis dy planeve.

Në çdo ditë të vetme, WP Engine ngarkonte të njëjtën faqe në gjysmën e kohës që i duhej Bluehost.

Dallimi është edhe më i madh kur shikoni bajti i parë të dhënave. Koha për të parë bajtin mat sa kohë duhet për të dorëzuar vetëm bajtin e parë nga serveri. Në thelb, kjo ju tregon se sa i përgjegjshëm është serveri.

Në të gjitha provat, u desh WP Engine ~ 10% e kohës që iu desh të përgjigjej Bluehost, që është një ndryshim mjaft i madh. Në thelb, duhen 1.4 sekonda Bluehost për të filluar shpërndarjen e faqes tuaj, ndërsa WP Engine fillon shumë shpejt menjëherë.

Për të verifikuar këto rezultate dhe për t’u siguruar që ato nuk do të ishin thjesht në një ndryshim në vendndodhje, unë bëra disa teste edhe me Byte Check (një mjet i veçantë për matjen e kohës për të parë bajtin). Vendndodhja ime e provës në WebPageTest ishte afërsisht e barabartë midis Bluehost dhe WP Engine, por unë dëshiroja të sigurohesha që nuk isha i padrejtë.

Mund të shihni të njëjtën ndryshim në Byte Check, edhe pse:

Testet e kontrollit të bajtitTesti 1Testi 2Testi 3
Bluehost1472 ms2188 ms1366 ms
Motori WP92 ms78 ms77 ms

Për shkak se i duhet Bluehost më shumë se një sekondë për të ofruar madje edhe bajtin e parë, nuk do të bëni asnjëherë të ngarkoni faqen tuaj aq shpejt sa me WP Engine.

Analizimi i të dhënave të ndikimit të ngarkesës për motorin Bluehost dhe WP

Megjithatë, një gjë që më befasoi ishte të dhënat e ndikimit të ngarkesës. Nëse nuk jeni të njohur me këtë provë, ajo analizon se si një host mund të kryejë nën shkallë duke simuluar 50 vizitorë që shfletojnë faqen tuaj në të njëjtën hapësirë ​​pesë-minutëshe. Fillon me një vizitor të vetëm dhe më pas gradualisht rrit numrin e vizitorëve gjatë pesë minutave. Në fund, ka 50 vizitorë që shfletojnë në të njëjtën kohë.

Në thelb, është duke iu përgjigjur pyetjes: A do të ngarkojë ky host një sit po aq shpejt për vizitorin e 50-të aktiv, siç bën për vizitorin e parë?

Kur testova Bluehost me sistemin e tyre të mbajtjes së fshehtë të fikur për postimin tonë të krahasimit të shtojcave të ruajtjes, ka pasur një rritje të dukshme në kohën e ngarkesës së faqeve rreth shënimit të 40 vizitorëve. Këtu është një shembull:

Testi i ndikimit të ngarkesës Bluehost me aftësi të kufizuara memorizimi

Testi i ndikimit të ngarkesës Bluehost me aftësi të kufizuara memorizimi

Në thelb, ky shembull është duke thënë se Bluehost ishin në gjendje të ngarkonin faqen shpejt për 40 vizitorët e parë, por pasi të kalonte 40 përdorues aktivë, koha e ngarkesës së faqeve u bë e çrregullt.

Sidoqoftë, me aktivizimin e mbajtjes së fshehtë të Bluehost-it, kjo çikërr mungonte dhe Bluehost arriti të mbajë kohë të qëndrueshme të ngarkesës së faqeve për të 50 vizitorët.

Tani, WP Engine janë ende padyshim më të shpejtë – në të tre provat, ata zbuluan rreth 500 herë ngarkesë në ngarkesë për të 50 vizitorët, ndërsa Bluehost ishin në 1.5-2 s..

Sidoqoftë, kjo tregon se me aktivizimin e caching të Bluehost mund të trajtoni deri në 50 vizitorë njëkohësisht, madje edhe me një plan të lirë të përbashkët Bluehost … Ai thjesht nuk do të jetë aq shpejt sa WP Engine.

A është mjaft e shpejtë Bluehost? Le t’i Shikojmë të dhënat

Në rregull, kështu që WP Engine janë më të shpejtë se Bluehost – kjo është mjaft e qartë nga të gjitha të dhënat e provës. Por kjo shtron edhe një pyetje tjetër interesante: A janë Bluehost mjaft shpejt?

Kjo është, për faqen mesatare, a ka rëndësi ndryshimi midis 3 herë ngarkesës së dytë të Bluehost dhe 1.5 sekondave të WP Engine.?

Epo, së pari, le të shohim se çfarë thonë emrat e mëdhenj. John Mueller, Analist i Tendencave të Webmasterit në Google, thotë: often Unë shpesh kontrolloj http://webpagetest.org dhe synoj <2-3 sekonda. ‘

Duke pasur parasysh pozicionin e John në Google, kjo është padyshim diçka për t’i kushtuar vëmendje.

Sidoqoftë, sipas të dhënave të Pingdom (të cilat patjetër i ka shumë!), Mesatarja e faqeve të internetit është në 3.21 sekonda, e cila është pothuajse shumë e keqe përreth, ku vendi ynë provë Bluehost zbarkoi.

Por këtu është gjëja:

Të dhënat e Pingdom gjithashtu tregojnë se mesatarja nuk është mjaft e mirë. Ai planifikoi shkallën e fryrjes kundrejt kohërave të ngarkesës së faqes dhe gjeti:

 • norma mesatare e fryrjes për faqet që ngarkohen në nën dy sekonda është 9%
 • Sapo koha e ngarkesës së faqes të arrijë mbi tre sekonda, shkalla e fryrjes fillon të rritet.

Ju mund ta shihni lidhjen në tabelën më poshtë:

Shkalla e fryrjes Pingdom vs koha e ngarkesës

burim

Kjo bashkohet me statistikat e kohës tjetër të ngarkesës në faqe:

 • Google zbuloi se shkalla e fryrjes u rrit me 32% kur kalon nga koha e ngarkesës me një sekondë në kohën e ngarkesës tre sekondash (në celular)
 • Akamai analizoi dyqanet e e-commerce dhe zbuloi se ‘një vonesë e njëqind miliardë sekondës në kohën e ngarkimit të faqes në internet mund të dëmtojë normat e konvertimit me 7%” dhe ‘një vonesë dy sekondë në kohën e ngarkesës në faqet në internet mund të rrisë normat e fryrjes me 103 përqind”..

Në thelb, të dhënat duket se tregojnë se marrja nën atë shenjë dy sekondëshe mund të sjellë një ndikim të dukshëm në faqen tuaj kur bëhet fjalë për normat e fryrjes dhe angazhimin. Dhe, bazuar në të dhënat tona të testimit, WP Engine do të shkojë atje, ndërsa Bluehost jo.

Pra, për këtë arsye, investimi në një pritje të një cilësie më të mirë si WP Engine mund të ketë një ndikim pozitiv në faqen tuaj … Nëse është brenda buxhetit tuaj.

Mendimet dhe konsideratat përfundimtare

Në këtë pikë, unë kam përmbledhur goxha shumë ndryshimet kryesore të performancës midis WP Engine dhe Bluehost. Pra, le ta përfundojmë këtë postim me një përmbledhje të shkurtër të disa gjërave të tjera që mund të dëshironi t’i konsideroni.

Së pari, WP Engine janë një pritës i menaxhuar i WordPress, që do të thotë që ju të merrni edhe karakteristika të tjera të dobishme si rezervime automatike, site të skenimit të thjeshtë dhe më shumë. Pra, nuk do të arrini vetëm një performancë më të mirë, po merrni edhe disa veçori të përshtatshme.

Së dyti, ata përdorin tabela të ndryshme të backend-it. WP Engine përdorin një tabelë krejtësisht të personalizuar, ndërsa Bluehost përdor një kombinim të panelit të tyre personal dhe cPanel.

Më në fund, ekziston ndryshimi në planet e pagesave – WP Engine ju lejon të paguani muaj për muaj, ndërsa Bluehost ju bën të paguani për një vit përpara.

Në përgjithësi, ka padyshim një arsye për të konsideruar përdorimin e WP Engine mbi Bluehost nëse i përshtatet buxhetit tuaj. Përtej ngarkimit të faqes tuaj më shpejt – gjë që ka një efekt në përvojën e përdoruesit dhe metrics siç është ritmi i fryrjes – do të merrni gjithashtu të gjitha ato karakteristika të këndshme të menaxhimit të menaxhuara dhe pultin personal..

Nëse ju pëlqen një vështrim më i thellë, shikoni vlerësimin tonë të plotë për WP Engine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map