Bluehost, GoDaddy или SiteGround: Коя е най-добрата уеб хостинг услуга за WordPress?

Сделки с WordPress


Bluehost, GoDaddy и SiteGround са сред най-големите имена в уеб хостинга, всеки от които предлага набор от различни хостинг планове. Независимо дали стартирате нов уебсайт или търсите нов хост, с толкова ниски цени всички те са много привлекателни опции – но което е най-добре? Кой от тях трябва да изберете?

В това сравнение ще разгледаме плановете за начално ниво за Bluehost, GoDaddy и SiteGround, за да разберем какво е включено във всеки, да разгледаме специфичните екстри за потребителите на WordPress и да разгледаме както производителността, така и времето за работа – с реални тестове и данни (използвайки две много различни теми на WordPress: темата за WordPress по подразбиране, „Двадесет седемнадесет“ и „Divi“ от елегантни теми за всяка услуга.

Да започваме…

Contents

Хостинг планове, използвани за това сравнение

Въпреки че всеки от тези уеб хостове предлага множество планове, за целите на това сравнение избрахме следните опции за начално ниво:

 • Bluehost – Shared Basic: От $ 3,49 на месец (редовна цена $ 7,99 на месец).
 • GoDaddy – Основен управляван хостинг на WordPress: От $ 3,99 на месец (редовна цена $ 7,99 на месец).
 • SiteGround – StartUp: От $ 3,95 на месец (редовна цена $ 11,95 на месец).

Всеки хост предлага значителна отстъпка, ако решите да плащате годишно или двугодишно, докато месечните разплащателни планове обикновено водят до редовната цена.

Основни подробности за планове на SiteGround, GoDaddy и Bluehost: Сравнени

Основните характеристики на плановете за начално ниво, използвани в това сравнение, са следните:

 • Bluehost Shared Basic: Хоствайте един уебсайт с 50 GB място за съхранение и нерегламентирана честотна лента.
 • GoDaddy Basic Управляван WordPress хостинг: Хоствайте един уебсайт с 10GB хранилище и 25 000 посетители месечно
 • SiteGround StartUp: Хоствайте един уебсайт с 10 GB памет и неметрирана честотна лента.

За няколко допълнителни долара всеки хост предлага опция за надграждане до по-високи планове, които поддържат хостинг за неограничени уебсайтове, допълнително съхранение и повече честотна лента. Всъщност следващият план на Bluehost поддържа неограничен брой уебсайтове с неметрирано съхранение и неметрирана честотна лента от $ 5,95 на месец, което го прави чудесно надграждане на стойността.

Хостинг планове на Bluehost

Поне на хартия Bluehost предлага уеб хостинг с най-добра стойност в сравнение със SiteGround и GoDaddy.

Въпреки че горният раздел обхваща ограниченията за използване, има много повече за разглеждане при избора на подходящия уеб хост за вашия уебсайт WordPress. В следващия раздел ще разгледаме основните функции, предлагани във всеки план, за да гарантираме, че сте избрали най-доброто за вашите нужди.

Основни уеб хостинг функции на Bluehost, SiteGround и GoDaddy: Сравнено

Нека разгледаме някои от най-важните функции, включени в плановете за влизане на ниво …

Резервни копия на уебсайтове на WordPress

Сайтове, хоствани на входното ниво на GoDaddy Основен управляван план за хостинг на WordPress, автоматично се архивират всеки ден, но за разлика от SiteGround – които съхраняват само една версия – с GoDaddy, по всяко време се съхраняват 30 архивни файла. Можете да възстановите тези архивни файлове само с няколко кликвания през таблото за управление на клиенти на GoDaddy и, когато правите това, имате възможност да възстановите файловете, базата данни или и двете.

Инструмент за архивиране на уебсайтове GoDaddy

GoDaddy улеснява възстановяването на файлове в уебсайта на WordPress и архивирането на базата данни.

Входният план Bluehost Shared Basic не включва автоматизирани резервни копия, но можете да ги създадете ръчно през таблото за управление на акаунта. За разлика от GoDaddy, можете да възстановите само целия си сайт – не само файловете или базата данни.

Инструмент за архивиране на уебсайтове Bluehost

Bluehost улеснява създаването и възстановяването на цялостно архивиране на сайтове, но няма автоматични архиви в плана за влизане.

Планът за начално зареждане на SiteGround за начално ниво включва автоматично ежедневно архивиране, но се запазва само най-новото архивиране на сайта. Освен това клиентите в плана на SiteGround StartUp не могат сами да възстановят архивирането и вместо това трябва да отворят билет, за да заявят тази платена услуга. Надстройка до следващия пакет нагоре – GrowBig – увеличава броя на съхранените архивни версии до 30 и предоставя възможност за възстановяване на резервно копие от конкретна дата през последните 30 дни с помощта на инструмента за възстановяване на архивиране.

Инструмент за архивиране на уебсайтове SiteGround

Разпоредбите за резервно копие на SiteGround в StartUp плана за входно ниво са най-малко щедри и удобни за потребителите в сравнение с Bluehost и GoDaddy.

Въпреки че някои от тези хостинг планове имат ограничения за архивиране, винаги имате възможност да използвате приставка за архивиране на WordPress, като VaultPress.

Поддържащи канали

И трите домакина предлагат денонощна чат на живо и телефонна поддръжка. GoDaddy обаче вече не предлага поддръжка по имейл, така че ако предпочитате да се занимавате с поддръжка чрез билети Bluehost или SiteGround са най-добрите опции за вас.

GoDaddy Live Chat Service

GoDaddy вече не предлага поддръжка на билети по имейл. Както и с другите домакини в нашето сравнение, можете да се свържете с тях по телефон или чат на живо (въпреки че последният често беше зает от нашия опит по време на тестване).

Всички хостове бързо отговориха на заявките за чат на живо, след като се свържат. По време на тестване обаче GoDaddy чатът на живо изглеждаше най-малко на разположение и има най-дълги времена на чакане. Операторите за чат на живо Bluehost като че ли отговарят на много въпроси с въпрос, докато SiteGround са най-полезни като цяло.

Липсата на поддръжка по имейл от GoDaddy ще бъде разочароваща за всеки, който обича да задейства имейл, след което да се върне на работа, докато не получи отговор (за разлика от това да бъде свързан с верига за чат на живо или телефон на живо). Наличието на писмен запис на взаимодействието с поддръжката чрез използването на билети е още едно предимство, което може да пропуснете при GoDaddy.

Други важни данни за сравняването на Bluehost, GoDaddy и SiteGround

GoDaddy PHP версия

За разлика от другите хостове, хостингът на GoDaddy WordPress понастоящем предлага само по-стара версия на PHP в плана за входно ниво, без опция за надграждане.

Ето още подробности за услугите от Bluehost, GoDaddy и SiteGround, от които може да се интересувате:

 • Кеширане на уебсайтове: Bluehost предлагат незадължително собствено кеширане и SiteGround също имат собствена технология SuperCacher, но и двете позволяват на други плъгини за кеширане на WordPress. GoDaddy също предлагат собствена услуга за кеширане, но много други кешинг плъгини са в черен списък.
 • CDN мрежа за доставка на съдържание: Поддържат Bluehost, GoDaddy и SiteGround и препоръчват интегриране с безплатната CDN услуга на Cloudflare.
 • PHP: Bluehost предлагат избор на версии от 5.4 до 7.0, SiteGround предлагат избор на версии, включително 5.5, 7.0 и 7.1, докато GoDaddy в момента поддържа само версия PHP 5.4 в плановете си за WordPress за начално ниво.
 • HTTP / 2.0: Bluehost и SiteGround използват HTTP / 2.0, докато GoDaddy в момента не.
 • SSL: Плановете Bluehost и SiteGround включват безплатни SSL сертификати съответно от Comodo и Let’s Encrypt, като и двете поддържат други SSL опции. GoDaddy предлага SSL сертификати от $ 55 на година.
 • Сървърна технология: Bluehost и GoDaddy изпълняват Apache, докато SiteGround използват NGINX.
 • SFTP: Bluehost, GoDaddy и SiteGround предлагат сигурен FTP достъп до вашето уеб пространство за качване и редактиране на файлове.
 • Мениджър на сървърни файлове: Bluehost и SiteGround ви позволяват да получите достъп до уеб пространството си чрез файлов мениджър с графичен потребителски интерфейс, докато GoDaddy не.
 • Достъп до база данни: Bluehost, GoDaddy и SiteGround всички ви позволяват да имате достъп до базите данни на уебсайта си чрез phpMyAdmin.
 • Услуга по имейл: Bluehost и SiteGround предлагат пълна електронна услуга, докато GoDaddy предлагат безплатна поддръжка на Office 365 по пощата.
 • Управление на уебсайта на WordPress: Bluehost и SiteGround ви дават възможност да активирате автоматично WordPress ядро, плъгини и / или актуализации на теми. GoDaddy не предлагат автоматични актуализации на WordPress за споделените им планове за начално ниво.
 • Ограничения за приставки: Bluehost и SiteGround позволяват всички WordPress плъгини, докато GoDaddy имат списък с недопустими плъгини.
 • Мерки за сигурност: SiteGround извършва проверки за сканиране на злонамерен софтуер и DDoS и можете да закупите актуализацията на SG SiteScanner Sucuri. GoDaddy предлагат и защита на сайта във връзка със Sucuri. Bluehost предлагат услугата за сигурност на SiteLock като опция за премиум надграждане.
 • Услуги за почистване след хакване: Bluehost ще предостави списък на хакнатите файлове, с които да се справите. GoDaddy и SiteGround не предлагат услуги за почистване на хакове или инфекции, но екипът за поддръжка е на разположение, за да ви помогне, където могат.
 • Местоположение на центъра за данни: Bluehost имат центрове за данни в Юта (САЩ); GoDaddy в Северна Америка, Европа и Азия; и SiteGround в Чикаго (САЩ), Сингапур (SG) и три места в Европа.
 • Съставни сайтове: GoDaddy и SiteGround не предлагат услуга за организиране на сайтове в плановете си за начално ниво, докато Bluehost предлагат богата на функции сценична услуга.
 • Миграция на уебсайтове на WordPress: GoDaddy и SiteGround ще преместят съществуващ уебсайт на WordPress в тяхната услуга, докато Bluehost предлагат услуга за миграция в размер на 149 долара, но добавките за миграция на WordPress се поддържат.

Сега, когато сте запознати с функциите и услугите на плановете, нека сравним времената за зареждане на уебсайта.

Bluehost, GoDaddy и SiteGround Време за зареждане: Сравнено

Всички планове, избрани за този преглед, се рекламират като предлагащи изпълнение на начално ниво. С всеки от тези уеб хостове е възможно да се надстрои до по-скъпи планове, които потенциално биха осигурили по-бързо време за зареждане на уебсайта Ви.

Страница за тест на WordPress 2017

За първия тест на скоростта бяха измерени времената на зареждане на основна страница на сайт, използващ темата Twenty Seventeen.

За да разберете кой уеб-хост предложи най-бързо време за зареждане, бяха направени два теста. Първо, основна страница на уебсайт на WordPress, използваща популярна безплатна тема от екипа на WordPress.org, беше тествана за период от седем дни с помощта на услугата Pingdom.

Сравнени са резултатите от тестовете за Pingdom Bluehost, SiteGround, GoDaddy

Резултатите от седем дни тестване с Pingdom, проверяващи времената на зареждане на интервали от 30 минути.

Както можете да видите, нашите резултати показват, че уебсайтът, хостван в плана на SiteGround StartUp, се зарежда най-бързо през седемте дни на тестване:

 • Основен план на Bluehost: 1.27 секунди.
 • GoDaddy Основен управляван WordPress хостинг план: 842 милисекунди.
 • План за стартиране на SiteGround: 652 милисекунди.

За всеки сайт е избрано местоположението за тестване на Pingdom, което е най-близо до мястото, където се хоства. Ето подробния отчет за седемте дни на тестване за всеки уеб хост:

Седемдневна страница за зареждане на Bluehost с лека тема

Bluehost Pingdom Report Times Report

Времето за зареждане на страницата, записано от Pingdom за сайта, използвайки темата Twenty Seventeen, хоствана от Bluehost.

Седемдневна страница за зареждане на GoDaddy с лека тема

Тест за време за зареждане на GoDaddy с Pingdom

Времето за зареждане на страницата, записано от Pingdom за сайта, използвайки темата Twenty Seventeen, хоствана от GoDaddy.

Седемдневни време за зареждане на сайта SiteGround с лека тема

Време за зареждане на страницата на SiteGround от Pingdom

Времето за зареждане на страницата, записано от Pingdom за сайта, използвайки темата Twenty Seventeen, хоствана от SiteGround.

Тестване на скоростта на страницата с премиум многофункционална WordPress тема

Въпреки че минималният двадесет седемнадесет е популярна тема на WordPress, много собственици на уебсайтове ще изберат по-богата на многофункционална тема тема. И така, за да ви дадем представа колко бързо може да се зареди уебсайтът ви с този тип теми, ние също проведохме седем дни тестване, използвайки популярните Divi от Elegant Themes.

Пример на тестовата страница на Divi WordPress

За втория тест бяха измерени времената на зареждане на страница, богата на функции на сайт, използващ темата Divi.

Отново времената за зареждане на страницата се записват на интервали от 30 минути за период от седем дни.

Резултати от теста за темата Divi

Резултатите от седем дни тестване, използвайки темата Divi с Pingdom, проверяваща времето за зареждане на интервали от 30 минути.

Отново уебсайтът, хостван в плана на SiteGround StartUp, се зарежда най-бързо през седемте дни на тестване:

 • Основен план на Bluehost: 2.42 секунди.
 • GoDaddy Основен управляван WordPress хостинг план: 1,43 секунди.
 • План за стартиране на SiteGround: 1,1 секунди.

Ето подробните отчети за всеки хост през седемдневния период на тестване при използване на многоцелевата тема Divi:

Седемдневни време за зареждане на страницата на Bluehost с многоцелева тема

Резултати от Pingdom от тестване на Divi Loading Times с Bluehost

Времето за зареждане на страницата, записано от Pingdom за сайта, използвайки темата Divi, хоствана от Bluehost.

Седемдневни време за зареждане на GoDaddy с многофункционална тема

Резултати от Pingdom от тестване на Divi Loading Times с GoDaddy

Времето за зареждане на страницата, записано от Pingdom за сайта, използвайки темата Divi, хоствана от GoDaddy.

Седемдневни време за зареждане на сайта SiteGround с многоцелева тема

Резултати от Pingdom от тестване на Divi Време за зареждане с SiteGround

Времето за зареждане на страницата, записано от Pingdom за сайта, използвайки темата Divi, хоствана от SiteGround.

Заредете тестване на въздействието на въздействието

Горните времена за зареждане, сравняващи Bluehost, GoDaddy и SiteGround, бяха проведени на тестов сайт, който не получи посетители. И така, за да ви дадем реалистична представа за това колко бързо може да се зареди уебсайтът ви, проведохме тестване на въздействието на натоварването, за да разберем как биха работили тези три уеб хостове под натиск.

За резултатите от тестовете за натоварване на GoDaddy, Bluehost и SiteGround

За всеки тест за въздействие на натоварване все по-голям брой виртуални потребители (вижте синята линия на графиките по-долу) са достъпвали сайтовете за период от пет минути, достигайки до 50 едновременни виртуални посетители. Зелената линия на диаграмите показва времето за зареждане на виртуалния потребител – или колко време отнема да се покаже страницата. Увеличаващият се график предполага влошаваща ефективност, докато плосък график предполага стабилност. За тестването на ударно натоварване беше използвана многоцелевата тема Divi.

Резултати от тестване на въздействието на натоварване Bluehost Load

Резултати от тестване на Bluehost Load Impact

Зелената линия показва, че производителността на Bluehost остана стабилна, докато 17 виртуални потребители не получиха достъп до сайта едновременно. След това времето за натоварване се увеличи от 2,55 секунди до 12,31 секунди. Въпреки това, скоростта се върна на предишните нива, докато 46 виртуални потребители не получиха достъп до сайта и той спря да отговаря, което показва, че не е в състояние да се справи с товара. Можете да видите пълните подробности за резултатите от тестовете на Bluehost на уебсайта Load Impact.

Резултати от тестване на въздействието на GoDaddy Load

Резултати от тестване на GoDaddy Load

Сайтът, домакин на GoDaddy, се справи добре с теста, като времето за зареждане всъщност намалява леко, тъй като повече виртуални потребители едновременно достъпват сайта. Когато броят на потребителите достигна 49, времето за зареждане беше точно 62,34 милисекунди. Резултатите от тестовете GoDaddy могат да се видят на уебсайта Load Impact.

SiteGround Load Резултати от тестване на ефективността на натоварване

Резултати от тестване на влиянието на натоварването на сайта

С SiteGround времената на зареждане останаха доста стабилни, докато имаше 35 виртуални потребители едновременно достъпа до сайта, когато той спря да отговаря. Резултатите от тестовете на SiteGround могат да бъдат достъпни на уебсайта Load Impact.

Обобщение на тестовете за въздействие на натоварване

Ето обобщение на резултатите от тестовете за въздействие на натоварване:

 • Bluehost: Най-бавно време за зареждане = 12,12 секунди (22 потребители); максимални едновременни потребители = 46 (2,34 секунди).
 • GoDaddy: Най-бавно време за зареждане = 113,05 милисекунди (20 потребители); максимални едновременни потребители = 49 (62,34 милисекунди).
 • SiteGround: Най-бавно време за зареждане = 505,06 милисекунди (4 потребители); максимални едновременни потребители = 35 (428,89 милисекунди).

Сайтът, хостван от GoDaddy, се представи най-добре по време на теста за въздействие на натоварването, като успя да се справи с 49 едновременни виртуални потребители, докато се зарежда с впечатляващите 62,34 милисекунди. Времето за зареждане на Bluehost беше много по-бавно от останалите, но те успяха да се справят с 49 едновременни виртуални потребители, докато SiteGround се изписа на 35.

Bluehost, GoDaddy ad SiteGround Uptimes: Сравнено

Сравнение на Pingdom Uptime

Време, престой и прекъсвания, регистрирани от Pingdom за период от 35 дни.

Pingdom също беше използван за тестване на нивата на ъптайм на трите хоста на уеб. През 35-дневния период на тестване са регистрирани следните периоди на прекъсване, прекъсвания и прекъсвания:

 • Bluehost: 99,94% време за продължаване – 28 минути престой – седем прекъсвания.
 • GoDaddy: 99,97% продължителност – 13 минути престой – един прекъсване.
 • SiteGround: 99,98% време за работа – 7 минути престой – три прекъсвания.

Като цяло, през 35-дневния период, SiteGround имаше най-добрите резултати за ъптайм, като седем минути престой бяха разпределени за три прекъсвания. Bluehost се оказа най-лошото с 28 минути престой при седем прекъсвания.

Bluehost Uptime Report

Pingdom отчете седем прекъсвания на сайта, хостван с Bluehost, което доведе до общо 28 минути престой.

GoDaddy Uptime Report

GoDaddy беше в средата с 99,97% продължителност, което се равнява на 13 минути престой от един прекъсване.

SiteGround Uptime Report

Както при тестовете за скорост на страницата, SiteGround се представи най-добре с продължителност от 99,98%. Въпреки това уебсайтът, хостван от SiteGround, все още е регистриран като слизащ три пъти за общо седем минути през 35-дневния период на тестване.

Табла за управление на профила и контролни панели за уебсайтове

Сега, когато покрихме подробностите, функциите и производителността на плана, нека проучим потребителското изживяване на всеки хост.

Инсталиране на табло Bluehost и WordPress

Наскоро Bluehost обнови областта на таблото си и процеса на борда на клиентите с цел да улесни още по-лесно всеки да стартира и управлява собствения си уебсайт WordPress.

Табло за управление на WordPress Bluehost

Уебсайтовете на WordPress, хоствани от Bluehost, имат допълнителен контролен панел, добавен към таблото за управление на WordPress.

Ако сте се въздържали от стартиране на собствен уебсайт на WordPress поради липса на увереност в техническите си способности, това със сигурност ще дойде като добра новина.

Инсталиране и управление на Bluehost WordPress

Ново ръководство за инсталиране на Bluehost

Новото табло за управление Bluehost улеснява стартирането и управлението на множество уебсайтове на WordPress.

След като WordPress е инсталиран, по подразбиране се показва удобна страница „Очаквайте скоро“, за разлика от стандартната публикация в блога на WordPress „Hello World“.

Bluehost Очаквайте скоро инструмент за страница

Посетителите на новия ви уебсайт Bluehost WordPress ще видят тази страница „Очаквайте скоро“.

Когато влезете в новия си уебсайт на WordPress, ще имате възможност да преминете през ръководството за настройка. Това ще ви покаже как да изберете какво съдържание ще се показва на началната ви страница и ще ви преведе дали трябва да създадете страница за контакти и дали трябва да свържете вашия сайт към услугата Jetpack.

Настройка на началната страница на Bluehost WordPress

Съветникът за настройка на Bluehost ви помага да конфигурирате основните настройки на вашия уебсайт.

Предварително инсталирани приставки за Bluehost WordPress

Освен плъгините Akismet и Hello Dolly, които се добавят към новите инсталации на WordPress по подразбиране, Bluehost също ще инсталира и активира няколко други разширения, включително плъгин за създаване на формуляри WPForms Lite и плъгин OptinMonster, който свързва вашия сайт с този популярен имейл маркетинг инструмент. Тъй като OptinMonster е първокласна услуга, всъщност няма да можете да използвате тази приставка, освен ако не се регистрирате за платен акаунт.

Плъгин е инсталиран в уебсайта на Bluehost WordPress

Инсталацията на Bluehost WordPress добавя няколко допълнителни приставки към вашия уебсайт.

Интеграция на пазара на Bluehost MOJO

Пазарът на MOJO WordPress е интегриран и с нови инсталации Bluehost WordPress. Това означава, че можете да преглеждате първокласните WordPress теми, плъгини, графики и услуги, достъпни от MOJO от вътрешното си табло за WordPress.

Интеграция на пазара на Bluehost Mojo

Можете да закупите допълнителни продукти и услуги за вашия уеб сайт чрез интеграцията на пазара MOJO.

Можете също да конфигурирате опционалната технология за кеширане на уебсайтове, осигурена от Bluehost, и да управлявате интеграция в мрежата за доставка на съдържание.

Bluehost Caching Tool

Инструментът за кеширане Bluehost може да бъде конфигуриран от таблото за управление на уебсайта ви в WordPress.

Създаване на уебстраничен уебсайт с Bluehost

Bluehost улеснява създаването на поетапна версия на вашия уебсайт – всичко това от таблото ви за WordPress. Това означава, че можете да извършвате разработка и тестване на клонинг на уебсайта си, без да рискувате да счупите вашия сайт на живо или да нарушите опита на посетителите си.

Създаване на уебсайт за стадиране на WordPress с Bluehost

Създаването на уебстраничен уебсайт и клонирането на версиите на живо и разработка на вашия сайт е лесно да се направи с Bluehost.

Опциите за копиране на съдържание между сайтовете за постановки и на живо са впечатляващи. Това, че можете да добавяте точки за възстановяване, докато работите на сайта си за поставяне, прави много лесно връщането към предишна версия, ако нещо се обърка. Обикновено трябва да платите за премиум уебсайт за копиране на WordPress, за да получите достъп до това ниво на функционалност, така че е чудесно да го видите като част от плановете за споделяне на хостинг Bluehost от начално ниво..

Възстановете уебсайта на Поставяне WordPress с Bluehost

Дори и никога досега да не сте използвали сайтове за стадиране, Bluehost го прави много лесен за управление.

Табло за управление на акаунта в Bluehost

Назад към таблото за управление на профила на уебсайта Bluehost потребителите вече могат да управляват актуализации за основния софтуер, плъгини и теми от WordPress от областта на акаунта си. Това е особено полезно, ако хоствате множество уебсайтове в един акаунт, тъй като премахва необходимостта да влизате във всяко табло за управление на WordPress поотделно.

Активиране на автоматичните актуализации за WordPress с Bluehost

Новото табло за управление на уебсайта Bluehost улеснява поддържането на множество уебсайтове на WordPress.

Bluehost WordPress инструмент за архивиране на уебсайтове

Възможно е също така да управлявате потребители и да създавате и възстановявате архивирането на уебсайтове само с няколко кликвания. Системата за архивиране и възстановяване работи наистина добре и е друга функция, която може да ви спести от необходимостта да инвестирате в премиум WordPress плъгин.

Управление на архивирането на Bluehost WordPress

Управлявайте архивирането на уебсайта си WordPress чрез контролния панел Bluehost.

За съжаление, за разлика от GoDaddy и SiteGround, архивирането не се създава автоматично на споделените хостинг планове на Bluehost на начално ниво. Ще трябва да надстроите поне план за споделен хостинг на Prime, за да получите достъп до услугата SiteBackup Pro и нейните разширени функции за архивиране.

Bluehost cPanel достъп

В допълнение към новото актуализирано табло за управление на клиентите, Bluehost клиентите все още могат да получат достъп до софтуера cPanel за управление на акаунта си. Въпреки прилагането на Bluehost кожата на cPanel, всички очаквани усъвършенствани функции за управление на уебсайтове са налице.

Bluehost преработен cPanel

Всички разширени функции за управление на уебсайтове на cPanel могат да бъдат достъпни чрез областта на акаунта в Bluehost.

Като цяло последните актуализации на Bluehost правят този един от най-добрите опити от всеки уеб хост да опрости процеса на създаване и управление на уебсайтове на WordPress, като същевременно предоставя достъп до по-модерните инструменти на cPanel. Опростяването трябва да се хареса на новите потребители на WordPress, докато по-опитните потребители все още могат да имат достъп до разширени функции.

Инсталиране на таблото за GoDaddy и WordPress

Табло за управление на акаунта на GoDaddy

Можете да управлявате всички свои уебсайтове чрез таблото за управление на акаунта на GoDaddy.

Областта на профила GoDaddy ви дава бърз преглед на вашите уебсайтове. Можете да проверите за налични актуализации за основния софтуер на WordPress (но тази функционалност не се разширява до плъгините и темите), а също така можете да получите отзиви за работата на уебсайта си с предложения за подобрения..

Инструмент за отчитане на уебсайтове GoDaddy

Можете да извършите някои задачи за управление на производителността на уебсайта на WordPress от областта на профила си в GoDaddy.

Клиентите на тази хостинг услуга GoDaddy WordPress не могат да получат достъп до cPanel, както могат с Bluehost и SiteGround, което намалява това, което можете да направите и размера на контрола, който имате върху вашия акаунт. Въпреки това, вие получавате достъп до SFTP и phpMyAdmin до сървърното пространство и базата данни на уебсайтове с хостинг плановете GoDaddy.

GoDaddy WordPress инструмент за архивиране на уебсайтове

За разлика от Bluehost, хостинг плановете за хостинг на WordPress от начално ниво от GoDaddy (и SiteGround) включват автоматично архивиране на уебсайтове. Тези ежедневни архиви могат да се управляват и възстановяват от областта на профила GoDaddy.

GoDaddy Система за управление на архивирането

Възстановяването на архивиране с GoDaddy е много лесно и отнема само няколко кликвания.

Инсталация на GoDaddy WordPress

Можете бързо да преминете към таблото за управление на уебсайта си в WordPress от областта на акаунта на GoDaddy, където ще видите доста стандартна инсталация на WordPress. На таблото за управление има зона GoDaddy с връзки към страниците за поддръжка на уебсайта на GoDaddy. Ще намерите също връзки към препоръчани плъгини и информация за услугата на свободна практика GoDaddy.

WordPress Уебсайт GoDaddy Контролен панел

Инсталациите на GoDaddy WordPress са близки до основния опит на WordPress.

Въпреки че кеширането на уебсайтове е част от услугата GoDaddy, няма опции за деактивиране или конфигуриране на това как работи. Можете обаче да изчистите кеша от менюто на таблото.

Настройки на кеша на уебсайта на GoDaddy WordPress

Услугата за кеширане на GoDaddy е винаги включена, но можете да пречиствате кеша от вашето табло за управление на WordPress.

Няколко допълнителни приставки са предварително инсталирани с WordPress, включително полезните инструменти Ninja Forms и Beaver Builder Lite. Плъгинът за видео уроци WP101 се предлага стандартно с GoDaddy, като добавя библиотека от висококачествени видеоклипове с инструкции към таблото ви за управление. Ако сте нов в WordPress или хоствате уебсайтове за клиенти, тези видеоклипове са бонус.

WP101 Инструктивни видеоклипове

Видеоклиповете от WP101 ще ви преведат чрез настройка и използване на вашия уебсайт WordPress.

Областта на акаунта на GoDaddy улеснява извършването на полезни задачи, като възстановяване на архиви и създаване на уебсайтове за поетапни действия. Това не е толкова добре дошло до новите потребители на WordPress, колкото опитът на Bluehost, но липсата на ръководство за стартиране се компенсира с включването на полезните видео уроци за WP101. Ако сте потребител на захранване, може да пропуснете достъпа до cPanel.

SiteGround табло за управление и инсталиране на WordPress

Ако изберете един от хостинг плановете на SiteGround WordPress, WordPress ще бъде инсталиран по подразбиране. SiteGround сведе до минимум допълнителни плъгини и други екстри, като към основния софтуер за WordPress се добавя само тяхната персонализирана приставка за кеширане.

Табло за управление по подразбиране на SiteGround WordPress

Малко се добавя към WordPress от SiteGround, с изключение на приставката им за кеширане.

За разлика от Bluehost, няма ново ръководство за WordPress за потребители с SiteGround – или видео уроци, като тези, предоставени от GoDaddy. Въпреки това, по-опитните потребители трябва да оценят „чистата“ инсталация на WordPress и новите потребители винаги могат да имат достъп до онлайн документацията на SiteGround..

Промяна на PHP версията с SiteGround

Табло за управление на профила на SiteGround

Таблото за управление на акаунта на SiteGround улеснява получаването на преглед на вашия акаунт и достъп до каналите за поддръжка. Има удобни връзки към администраторската зона на уебсайта на WordPress и контролния панел, работещ с cPanel.

Зоната на клиентския профил на SiteGround

Дизайнът на зоната на акаунта на SiteGround е по-функционален, отколкото модерен, но включва цялата съществена информация.

SiteGround cPanel достъп

SiteGround хостинг акаунт cPanel

cPanel се използва за управление на вашия уеб сайт и хостинг с SiteGround.

За разлика от тествания план GoDaddy, клиентите на SiteGround (и Bluehost) получават пълен достъп до cPanel, осигурявайки повече контрол върху сървърното пространство.

Резервни копия на уебсайтове WordGress WordPress

Резервните копия на уебсайтове на WordPress се управляват чрез cPanel интерфейс с SiteGround. Въпреки че това ви дава повече контрол при възстановяване на архивирането, потребителското изживяване не е толкова приятелско в сравнение с това на Bluehost и GoDaddy.

Управление на архивирането на уебсайтове на WordPress с SiteGround

Архивирането на уебсайтове на WordPress се управлява чрез софтуера cPanel с SiteGround.

Като цяло опитът на SiteGround определено е минимален в сравнение с това, което е на разположение от плановете Bluehost и GoDaddy. Инсталацията на SiteGround WordPress е най-близката до ръчно инсталирана версия на WordPress, като е добавен само техният приставка за кеширане. Новите потребители на WordPress може да пропуснат допълнителните функции на Bluehost и GoDaddy, но тези, които имат по-голям опит, могат да оценят по-чистото преживяване, осигурено от SiteGround.

Заключителни мисли

Bluehost, GoDaddy и SiteGround предлагат достъпни споделени хостинг планове, които са идеални за уебсайтове на WordPress.

В нашето тестване SiteGround достави най-бързо време за зареждане и най-добро време за работа. В плана им за входно ниво обаче липсват някои екстри, предоставени от Bluehost и GoDaddy. Освен това SiteGround не бяха най-силните в тестовете за натоварване, като GoDaddy даде най-добри резултати.

С SiteGround не получавате система за управление на архивирането на хлъзгачи и видео уроци на GoDaddy или Word Wress съветника за настройка на WordPress на Bluehost. Макар и да не са трудни за използване, областите на акаунта на SiteGround са по-малко удобни за потребителите от тези на Bluehost и GoDaddy.

Имайки това предвид, ако сте нов в WordPress и бихте искали да помогнете за стартирането на уебсайта си и нямате нищо против да пропуснете малко по-бързите времена за зареждане на SiteGround, тогава Bluehost и може би техният неограничен план Plus са вероятно най-добрият вариант за вас.

От друга страна, ако скоростта на сайта е приоритет и сте щастливи да работите с безпроблемна инсталация на WordPress, тогава SiteGround се препоръчва силно. Ако се радвате да платите за още по-бързо пъти за зареждане, може да искате да проверите и нашето сравнение на SiteGround срещу WP Engine.

GoDaddy седи някъде по средата. Освен видео уроците за WP101, екстрите в инсталацията на GoDaddy WordPress не добавят толкова много към потребителското изживяване, колкото тези от Bluehost. Нещо повече, липсата на cPanel достъп с GoDaddy може да се окаже изключителна за по-опитните потребители – да не говорим за липсата на поддръжка за по-новите версии на PHP, без HTTP / 2 и безплатен SSL сертификат. Тестът за натоварване обаче показа, че GoDaddy предоставя еластична услуга.

Накратко, ако искате най-бързото време за зареждане и не се нуждаете от удобни за начинаещите функции на Bluehost, проверете SiteGround. Но ако предпочитате допълнителна поддръжка при стартиране и управление на сайта си, Bluehost може би е най-добър.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me