Bluehost, DreamHost, маховик или SiteGround – кое е най-доброто за WordPress?

Сделки с WordPress


Ако сте следили всички неща WordPress.org – или дори ако просто случайно сте посетили сайта наскоро – може би сте забелязали, че за последната година или така има само един уеб хост, изброен в официално препоръчания Страница с хостинг (особено видна страница, свързана директно в главното меню на сайта): Bluehost. Към май 2016 г. обаче вече са изброени и трима други хостове: DreamHost, Flywheel (компанията в момента се използва за домакинство на този сайт, всъщност) и SiteGround.

От години (до момента, в който WordPress.org обяви, че ще обновява страницата * около средата на 2015 г.), бяха изброени три хоста: Bluehost, DreamHost и много по-малко известен хост, наречен Laughing Squid.

Така че в действителност почти бихте могли да мислите за това скорошно обновяване като просто премахване на Laughing Squid и замяната им с два нови хоста: Flywheel и SiteGround – довеждайки общата стойност от три препоръки до четири.

Объркан за кой от тези четири хоста (Bluehost, DreamHost, Flywheel и SiteGround) да изберете? Нека да разгледаме …

Кое да изберете – и защо?

Две неща от особен интерес тук са редът на препоръките – със Bluehost, посочен в горната част – и колко малко информация се дава за всяка изброена компания: само един кратък параграф! На първо място, според мен, Bluehost ги кара да изглеждат като фаворити. Съдейки както по моя собствен опит, така и по сегашния консенсус на WordPress общността, аз бих ги изброил на последно място. Това не е така, защото по някакъв начин те са лоша компания (наистина много нови потребители намират хостинг услугите си повече от адекватни за цената), а защото, що се отнася до хостинг на WordPress, останалите три са според мен , по-добре – не само по отношение на използваемостта, скоростта, продължителността на работа и поддръжката, но и по отношение на различни допълнителни, често отделящи пазари нови функции също.

Използвайки четирите от тези компании за хостинг на сайтове многократно (наистина, по време на писането, все още използвам три от тях за хостинг на няколко мои собствени сайтове), ето реда, в който аз лично бих включил тях: 1. Flywheel (компания, която вече сме обхванали в относителна дълбочина в предишна статия / преглед; 2. SiteGround; 3. DreamHost; и 4. Bluehost.

За да ви помогнем да направите правилния избор за собствения си сайт и като цяло да ви дам малко повече информация за всяка от тези четири опции, ето моята информация за всеки (посочен в горепосочения ред за моите общи предпочитания):

маховик

(Специфични за WordPress планове от $ 15 на месец)

Хостинг на маховик WordPress

Първото нещо, което трябва да спомена за Flywheel, нещо, което веднага ги разделя от останалите, изброени тук, е, че те са специализирана хостинг компания WordPress: което означава, че те са само уебсайтове, работещи с WordPress. Като такава, цялата им платформа е фокусирана само върху WordPress от началото до края. Това означава на практика, че техните сървъри и системи са в състояние да управляват WordPress много по-ефективно от почти всички свои неспециализирани конкуренти – като по този начин осигуряват оптимална комбинация от почти всичко, което един потребител на WordPress може да се нуждае от уеб хост (основните четири неща са производителност, продължителност, сигурност и поддръжка).

Но това, което наистина ги отличава от тълпата (дори в сравнение с други специализирани хостинг доставчици на WordPress), е техният потребителски интерфейс. Ако някога сте използвали уеб хост преди, ще се изненадате колко точно е помислил Flywheel, за да превърне цялото хостинг изживяване възможно най-просто и интуитивно..

И тогава има всички допълнителни функции, които ще получите с Flywheel, които повечето други хостове (включително тези, изброени по-долу), просто не предлагат. Като напълно безплатни миграции (ако преминете към Flywheel, екипът ще свърши цялата тежка работа за вас), възможността да създавате безплатни демо сайтове и да плащате само когато са готови да отидат на живо, избор от повече от десет местоположения на сървъра, супер прости CDN интеграции, вградена статистика на сайта, вградено сканиране на зловреден софтуер, безплатни нощни архиви с едно щракване, и, добре, доста повече за зареждане!

Изборът на хост от тези четири обаче не е толкова просто, колкото просто да кажете „отидете с маховик“, тъй като има няколко неща, които трябва да сте наясно, преди да скочите на борда – неща, които, макар и малко вероятно, ще притесняват всеки, който вече е свикнал за WordPress, пълният начинаещ почти сигурно ще се окаже малко по-труден.

Първо: Flywheel не е регистратор на домейни, което означава, че ако създавате съвсем нов уебсайт, ще трябва да регистрирате името на домейна, което искате да използвате някъде другаде (например Namecheap, GoDaddy или дори един от другите хостинг на компании, изброени по-долу) и след това пренасочване на детайлите за това име на домейн към сървърите на Flywheel (въпреки че екипът на Flywheel, разбира се, ще може да ви помогне да направите това до известна степен).

Второ, освен че не могат да регистрират нови домейни, като повечето други наистина специализирани хостинг компании WordPress, те също не могат да предлагат всякакъв вид специфична за домейна функция за електронна поща. Това означава, че за да настроите имейл акаунти, които да използвате с избрания от вас домейн (т.е. [email protected]), ще трябва или да използвате понякога безплатните имейл услуги, предлагани от която и да е компания, която сте използвали, за да регистрирате вашия домейн или да използвате напълно независима платена услуга, като Google Apps.

И трето, в сравнение с изброените други хостинг компании, Flywheel е значително по-скъп на база посетител ** – като цените започват от 15 долара на месец за сайтове с до 5000 посетители месечно, 30 долара на месец за сайтове с над до 25 000 посетители месечно и 75 долара на месец за сайтове с до 100 000 посетители месечно. Но тогава, разбира се, качественият хостинг просто не е евтин!

Накратко, обаче, Flywheel последователно оценява някои от най-добрите отзиви и предлага – да цитирам официалната хостинг страница на WordPress.org – „възхитителна платформа WordPress“. Нещо, с което не бих могъл да се съглася повече!

Официален уебсайт – два месеца безплатно!

SiteGround

(Хостинг планове от $ 11,95 на месец)

Уеб хостинг на Siteground

През последните няколко години SiteGround се изкачва с репутация на достъпна, но високо способна уеб хостинг компания WordPress с доста бързи темпове. Всъщност, отчасти заради впечатляващия стремеж да се включат все повече и повече в общността на WordPress (редовно спонсорирайки някои от най-големите конференции в WordPress наоколо и така нататък), те вече се превърнаха почти в препоръката за потребители, които искат малко повече от техния хостинг (повече скорост, повече сигурност и повече функции, като автоматизирани резервни копия и т.н.), без да се налага да плащате за наистина специализирана WordPress хостинг услуга като Flywheel.

Нещо, което аз, както и много други, особено харесвам в SiteGround, е фактът, че те винаги мислят: „Как мога да предложа на потребителя повече стойност за парите?“ – гледна точка, отразена от факта, че те сякаш завинаги се опитват да подобрят своята основна технология (наскоро започнаха да предлагат неща, като например кеширане на базата на NGINX, например PHP 7 и HTTP / 2 – само в случай, че се появят някакви разработчици да четете това) и набор от функции (като интеграция на Git, автоматизирани архиви и тяхната собствена наистина добра система за кеширане на страници).

Нещо повече, те предлагат и конкретна услуга за кетъринг за потребителите на WooCommerce (отговорът на WordPress за стартиране на собствен онлайн магазин за електронна търговия) – нещо, което си струва да проверите дали искате да започнете уебсайт, работещ с WordPress.

Накратко, когато става въпрос за препоръчване на обща, неспециализирана уеб хостинг компания WordPress за малки и средни уебсайтове на бюджет, SiteGround наистина е един от най-добрите възможности за избор!

Официален уебсайт – спестете 60%!

DreamHost

(Хостинг планове от $ 7,95 на месец)

DreamHost Уеб хостинг

Аз хоствам WordPress сайтове с DreamHost от 2008 г., което вероятно ме прави малко пристрастен в тяхна полза. Те са компания с изключително висока почтеност, отлично обслужване на клиенти и като цяло отлична работна етика.

DreamHost са склонни да се състезават повече на ниво от малки до средни сайтове и, що се отнася до WordPress, те наистина знаят своите неща – отчасти защото, доколкото си спомням, активно допринасят за развитието на Самата WordPress.

Когато за първи път започнах в уеб дизайна (преди доста години сега), обясних на някого, че всичко, което наистина исках, е да хоствам сайтовете си с отлична компания, предлагаща достъпни услуги за хостинг и отлична поддръжка: Препоръката, която получих беше DreamHost и аз и до ден днешен смятам, че те са едни от най-добрите всеобхватни в бранша. Нещо повече, с услуги от само 7,95 долара на месец, за да хоствате толкова сайтове, колкото искате, те са и един от най-евтините.

Поради тяхната прозрачност, честност (те никога не ви бомбардират с трикове или продажби и т.н.) и изключително бърза и способна поддръжка, винаги когато разработвам нова идея за уебсайт или просто искам като цяло да бъде домакин на нова идея, DreamHost са почти винаги е моето първо пристанище за повикване.

Освен това, за разлика от много други домакини там, те предлагат и доста потресаваща 97-дневна гаранция за връщане на парите – което просто показва колко са уверени в своите услуги!

Официален уебсайт – спестете 40%!

Bluehost

(Хостинг планове от $ 10,99 на месец)

Уеб хостинг на Bluehost

В момента хоства повече от два милиона сайта, Bluehost е без съмнение един от най-големите и добре утвърдени WordPress хостинг доставчици в бранша. Те са просто за най-изпитания хост от четирите и, вероятно не, този, с който повечето от обикновените потребители на WordPress ще бъдат най-запознати – така че мога да разбера защо официалната страница за хостинг на WordPress изглежда ги държи на толкова високо отношение. Това каза, тъй като на пръв поглед неумолимия им стремеж да реализират все по-големи и по-големи печалби, като печелят все повече и повече клиенти, мнозина в бранша ги смятат за компания, която не е толкова заинтересована да предоставя хостинг на индивида, отколкото просто да се грижи за общото мнозинство.

Сега няма нищо по своята същност в техните услуги, но, използвайки ги многократно, аз, за ​​един (и знам, че не съм сам), не мога да помогна, но мисля, че те започват леко да изостават от някои от по-новите, по-модерни и като цяло по-грижовни алтернативи – гледка, която изглежда е отекна от много от по-новите им онлайн рецензии.

За сравнително малък личен уебсайт, управляван от наистина средностатистически потребител, Bluehost все още според мен (и очевидно това на официалната страница на WordPress.org) е много разумен избор.

Ако обаче искате да управлявате печелившо онлайн предприятие, в което неща като продължителност, производителност и поддръжка наистина имат голямо значение, бих посъветвал да похарчите малко повече (цените им са посочени от $ 10,99 на месец, но те почти винаги изпълняваме оферти, които всъщност ги правят едни от най-евтините хостове наоколо – като например този, който е наличен в този сайт и работят с малко по-фокусирана услуга.

Официален уебсайт – запазете >50%!

Заключителни мисли

Когато става въпрос за хостинг на WordPress, съветите ми са почти винаги еднакви, попитайте себе си: Колко важни са производителността, продължителността, сигурността и поддръжката? Ако току-що започвате с първия си самостоятелно хостван сайт, вероятно не, такива неща няма да са от изключително значение. Всъщност, ако сте потребител за първи път, хост, по-добър от средния (който определено са ВСИЧКИ гореспоменати хостове), най-вероятно ще бъде повече от достатъчен, за да започнете нещата – особено ако вашият сайт е просто личен уебсайт това е малко вероятно да събере много инерция или някога наистина да доведе до печалба. Ако обаче търсите да управлявате сериозен онлайн бизнес, всички тези неща са от първостепенно значение – показано е например време и време, например, че по-бързите уебсайтове са по-приятни за посетителите и по-вероятно да реализират (т.е. всъщност превърнете читателите във фенове и абонати) – така харчете толкова, колкото можете да си позволите и вземете най-доброто! В крайна сметка, каква е цената от 25 до 50 долара на месец за бизнес в реалния живот, който вероятно не прави толкова пари на всеки няколко реализации / клиенти?!

* Процесът започна, като помолихте хостинг компаниите да попълнят доста обширен въпросник, състоящ се от 40 въпроса, като „Какъв тип клиенти насочвате?“, „Моля, опишете своя технологичен стек и защо ви харесва“, „100 % от включения или популяризиран код с вашата WordPress инсталиране на GPL съвместим? “, и„ За какъв% от вашите клиенти работят WordPress? “

** Отчасти защото, за разлика от огромното мнозинство от други уеб хостинг услуги, Flywheel поставя всички свои клиенти на по-скъпи VPS (виртуални частни сървъри), а не на много по-евтини – и, за съжаление, по-често срещани – споделени сървъри (на които потребителите са необходими за споделяне на ресурси с цял куп други уебсайтове).

Използвате, използвате или имате мнение за някой от горепосочените хостове? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me