4 Alternatif Bluehost Terbaik untuk Hosting WordPress – Berbanding (2020)

Tawaran WordPress


Mencari alternatif Bluehost terbaik?

Bluehost adalah salah satu hos web yang paling popular di luar sana. Mereka melakukan tugas yang hebat untuk membuat proses melancarkan laman web sesederhana mungkin, itulah sebab mengapa mereka membuatnya ke senarai hosting bersama yang disyorkan.

Tetapi sementara Bluehost pastinya merupakan salah satu hos yang paling mesra pengguna, mereka bukan selalunya pilihan terbaik dalam aspek prestasi dan sokongan, seperti yang akan saya bincangkan sebentar lagi.

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan Bluehost, atau jika anda hanya ingin melihat apa pilihan anda, ada beberapa alternatif yang sangat baik di luar sana yang dapat memperbaiki titik lemah Bluehost pada titik harga yang sama.

Dalam catatan ini, saya akan menggali empat alternatif Bluehost terbaik – dua membuat alternatif yang baik untuk rancangan bersama Bluehost yang murah, sementara dua yang lain adalah pilihan yang baik untuk beralih dari rancangan WordPress yang diuruskan Bluehost (WP Pro).

Mengapa Pertimbangkan Alternatif Bluehost?

Sebelum memasuki kelemahan, mari kita bincangkan apa yang dilakukan oleh Bluehost dengan baik.

Bluehost mempunyai dashboard kawalan hosting yang hebat dan juga banyak melakukan penyederhanaan proses membuat laman web WordPress. Sekiranya anda seorang pemula, Bluehost menjadikannya semudah mungkin untuk membuat laman web, yang sangat mengagumkan.

Bluehost juga berfungsi dengan baik dalam membina ciri-ciri nilai tambah, walaupun pada rancangan bersama mereka yang murah. Contohnya, anda akan mendapat ciri seperti:

 • sijil SSL percuma
 • kemas kini WordPress automatik
 • cache terbina dalam
 • laman web pementasan.

Sebahagian daripada ini, terutama pementasan, biasanya tidak tersedia pada rancangan harga yang sama.

Walau bagaimanapun …

Sebaik sahaja anda melewati proses melancarkan laman web anda dan melihat ke luar ciri tersebut, anda mungkin mula menyedari beberapa kawasan di mana Bluehost tidak begitu kuat.

Persembahan

Pertama, banyak orang melaporkan masa muat halaman yang tidak optimum berbanding dengan beberapa alternatif Bluehost lain dalam senarai ini. Sebagai contoh, dalam penanda aras prestasi ReviewSignal 2018 (tahun terakhir Bluehost mengambil bahagian), Bluehost menunjukkan prestasi yang buruk dalam ujian yang dijalankan oleh ReviewSignal.

Sebaliknya, banyak alternatif dalam senarai ini menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian tersebut.

Oleh itu, jika anda menghargai masa muat halaman, anda mungkin dapat menghasilkan wang yang lebih baik.

Sokongan

Kedua, banyak pengguna mempunyai masalah dengan sokongan Bluehost. Dalam tinjauan hosting CodeinWP 2018 ke atas lebih dari 830 pengguna WordPress, Bluehost hanya memperoleh 3.2 (daripada lima) ketika mendapat sokongan keseluruhan. Kualiti sokongan khusus WordPress mereka tidak jauh lebih baik, pada 3.4.

Sekali lagi, anda dapat mencari host pada titik harga yang serupa yang menawarkan sokongan yang lebih baik, baik secara keseluruhan dan juga untuk WordPress.

Harga

Akhirnya, walaupun harga Bluehost pada umumnya cukup kompetitif, mereka memerlukan anda mendaftar untuk jangka masa yang lebih lama jika anda ingin mendapatkan tawaran terbaik. Sebenarnya, untuk harga paling rendah mutlak, anda perlu memberikan komitmen selama tiga tahun pada satu masa. Sekiranya anda tidak suka, kebanyakan alternatif ini membolehkan anda membayar setiap bulan tanpa kenaikan harga yang besar.

Apa Jenis Alternatif Bluehost Yang Anda Perlu?

Sekiranya anda pengguna WordPress, Bluehost menawarkan dua rancangan yang mungkin menarik bagi anda.

Pertama, anda mempunyai rancangan hosting WordPress yang dikongsi dengan harga murah, bermula dari $ 5 sebulan. Pelan bersama inilah yang dipilih oleh kebanyakan pengguna Bluehost.

Sekiranya anda memerlukan sedikit lebih banyak tenaga, anda juga mungkin menggunakan / mempertimbangkan WordPress yang diuruskan oleh WP Pro Bluehost merancang kajian kami. Pelan ini bermula sedikit lebih tinggi (sekitar $ 20 sebulan dengan harga promo), tetapi menawarkan peningkatan prestasi dan lebih banyak fitur, termasuk kemas kini automatik.

Saya akan berkongsi alternatif untuk kedua-duanya.

Dua Alternatif Terbaik untuk Hosting Berkongsi Bluehost Murah

Sekiranya anda menggunakan atau mempertimbangkan hosting bersama Bluehost yang murah, ini adalah dua alternatif terbaik untuk anda…

1. SiteGround

Tapak Tapak

SiteGround adalah salah satu pilihan terbaik di luar sana untuk hosting WordPress bersama. Mereka berjaya mencapai keseimbangan:

 • masa muat halaman cepat
 • sokongan berkualiti
 • papan pemuka hosting khas
 • ciri berguna.

Kerana mereka menawarkan sebilangan besar fitur terurus pada rancangan bersama mereka, SiteGround dapat membuat alternatif yang baik untuk kedua-dua rancangan bersama Bluehost dan rancangan WP Pro.

Sebagai contoh, anda akan mendapat akses ke ciri seperti:

 • sijil SSL percuma
 • laman web pementasan
 • kemas kini WordPress automatik
 • cache terbina dalam
 • plugin pengoptimuman prestasi pendamping percuma SG Optimizer
 • sandaran automatik setiap hari.

Rancangan SiteGround bermula hanya pada $ 3,95 dengan harga promo. Tetapi ketahuilah bahawa harga tersebut akan meningkat selepas kitaran pengebilan pertama anda, yang akan saya bincangkan di bawah.

Harga SiteGround

Ulasan SiteGround penuh kami ��

Apa SiteGround Lebih Baik daripada Bluehost

Pertama, sementara Bluehost dan SiteGround sebahagian besarnya mempunyai kesamaan ciri, SiteGround memang menawarkan beberapa ciri / faedah yang tidak dimiliki oleh Bluehost:

 • Sandaran automatik dan atas permintaan – Bluehost hanya menawarkan ini pada rancangan WP Pro, bukan rancangan bersama.
 • Penghijrahan percuma – Bayaran Bluehost untuk perkhidmatan penghijrahannya (tentu saja anda boleh melakukannya sendiri secara percuma).

SiteGround juga mempunyai prestasi yang lebih baik. Mereka memperoleh status Tingkat Atas dalam tanda aras Review Signal dan menawarkan seni bina yang dioptimumkan untuk prestasi, termasuk infrastruktur Google Cloud dan cache Nginx Fast_CGI. Plugin SG Optimizer pendamping juga membantu anda melaksanakan banyak amalan terbaik prestasi.

Akhirnya, SiteGround menawarkan sokongan yang lebih baik. Dalam tinjauan CodeinWP yang sama, SiteGround memperoleh skor 4.7 untuk sokongan keseluruhan dan 4.5 untuk sokongan khusus WordPress, yang berada di atas Bluehost (masing-masing 3.2 dan 3.4).

Apakah SiteGround Lebih Buruk Daripada Bluehost

Dengan pelancaran papan pemuka hosting baru SiteGround, saya rasa tidak ada kawasan yang jelas di mana SiteGround lebih buruk daripada Bluehost ketika datang ke ciri, prestasi, atau sokongan.

Walau bagaimanapun, satu kelemahan untuk SiteGround adalah harga.

Pertama, sementara SiteGround membenarkan anda mengehoskan laman web tanpa had pada rancangan peringkat lebih tinggi, mereka tidak memberi anda simpanan tanpa had seperti yang dilakukan oleh Bluehost. Anda akan terhad di tempat penyimpanan antara 10-30 GB.

Kedua, SiteGround lebih mahal daripada Bluehost semasa anda memperbaharui. Kedua-dua Bluehost dan SiteGround menawarkan harga promosi yang serupa untuk kitaran pengebilan pertama anda (yang boleh sampai tiga tahun). Tetapi setelah anda memperbaharui, harga pelan tanpa had termurah SiteGround akan meningkat $ 19.95 sebulan, sementara Bluehost’s adil $ 12.99 sebulan.

Sekiranya anda mempertimbangkan SiteGround, saya sangat mengesyorkan membayar selama tiga tahun di muka jika boleh supaya anda dapat mengunci harga promo selama mungkin.

2. DreamHost

Dreamhost

DreamHost adalah salah satu hos bebas yang lebih tua di luar sana, dilancarkan pada tahun 1996.

Mereka menawarkan rancangan bersama yang berpatutan yang dapat dibandingkan dengan rancangan bersama Bluehost, serta perkhidmatan WordPress yang diuruskan dengan harga terjangkau yang disebut DreamPress yang dapat bertahan dengan baik berbanding perkhidmatan WP Pro Bluehost.

Dalam bahagian ini, saya lebih fokus pada rancangan kongsi murah DreamHost. Dengan harga bulan ke bulan bermula hanya $ 4,95 sebulan, rancangan bersama DreamHost masih menawarkan ciri seperti:

 • lebar jalur tidak terhad
 • sijil SSL percuma
 • penghijrahan bebas
 • sandaran automatik
 • papan pemuka hosting khas.

DreamHost juga menawarkan pengebilan bulan ke bulan, yang tidak dibenarkan oleh host yang paling murah. Begini bagaimana harga berubah:

 • Satu laman web – $ 4,95 sebulan (bulan ke bulan) atau $ 2,59 sebulan (komitmen tiga tahun).
 • Laman web tanpa had – $ 10,95 sebulan (bulan ke bulan) atau $ 3,95 sebulan (komitmen tiga tahun).

Harga pelan bersama DreamHost

Ulasan DreamHost penuh kami ��

Apa DreamHost Lebih Baik Daripada Bluehost

Dari segi harga, Bluehost dan DreamHost mempunyai harga permulaan yang serupa. Walau bagaimanapun, DreamHost mempunyai kelebihan kerana anda boleh membayar bulan ke bulan, yang tidak ditawarkan oleh Bluehost. Minimum di Bluehost adalah satu tahun, dan itu juga menjadikan harganya lebih mahal.

DreamHost juga menawarkan beberapa ciri / faedah yang tidak ditawarkan oleh Bluehost, seperti:

 • sandaran harian automatik
 • migrasi laman web percuma (dengan plugin khas DreamHost).

Akhirnya, DreamHost menawarkan sokongan yang lebih baik daripada Bluehost. Dalam tinjauan CodeinWP yang disebutkan di atas, DreamHost memperoleh skor 4.0 untuk sokongan keseluruhan dan 3.9 untuk sokongan khusus WordPress, yang berada jauh di atas Bluehost.

Apa DreamHost Lebih Buruk Daripada Bluehost

Walaupun kualiti sokongan DreamHost secara keseluruhan kukuh, mereka tidak mempunyai ketersediaan sebanyak Bluehost. Dengan Bluehost, anda boleh mengakses semua saluran sokongan 24/7.

Dengan DreamHost, anda mendapat sokongan e-mel / tiket 24/7. Walau bagaimanapun, anda tidak mendapat sokongan telefon (yang menawarkan Bluehost) dan sembang langsung hanya tersedia dari jam 5:30 pagi hingga 09:30 malam PT, yang mungkin menjadi masalah jika zon waktu itu tidak sesuai untuk anda.

Di luar sokongan, terdapat beberapa perbezaan ciri yang terkenal:

 • DreamHost tidak menawarkan pementasan rancangan bersama mereka yang murah, sementara Bluehost juga.
 • DreamHost tidak termasuk hosting e-mel pada tahap termurah – harganya tambahan $ 1.67 sebulan. Sekiranya anda menaik taraf ke peringkat bersama yang tidak terhad, hosting e-mel disertakan.

Dua Alternatif Terbaik untuk Hosting WordPress Terurus Bluehost (WP Pro)

Sekiranya anda menggunakan atau mempertimbangkan rancangan hosting WordPress yang diuruskan WP Pro Bluehost, ini adalah dua alternatif terbaik untuk anda…

1. Flywheel

Laman Utama Flywheel

Flywheel adalah hos WordPress terurus yang benar-benar kebetulan menjadi hos yang kami gunakan di WinningWP di sini.

Infrastruktur Flywheel dibina di Google Cloud, dengan ciri peningkatan prestasi seperti cache peringkat pelayan dan rangkaian penghantaran kandungan (CDN) yang ditambahkan di atas.

Anda juga mendapat dashboard hosting yang mesra pengguna, sokongan yang sangat baik, dan ciri hosting WordPress yang mudah dikendalikan seperti:

 • laman web pementasan
 • sijil SSL percuma
 • sandaran harian automatik
 • peraturan keselamatan tersuai dan jaminan peretasan
 • kemas kini WordPress automatik
 • penghijrahan bebas.

Rancangan Flywheel bermula pada $ 13 sebulan untuk satu laman lalu lintas rendah atau $ 25 sebulan untuk had lalu lintas yang lebih tinggi.

Harga Flywheel

Ulasan Flywheel penuh kami ��

Flywheel Apa yang Lebih Baik Daripada Bluehost

Pertama, walaupun saya berpendapat bahawa papan pemuka pengguna Bluehost cukup bagus, Flywheel mempunyai salah satu papan pemuka hosting terbaik dari mana-mana hos – sungguh senang menggunakan.

Flywheel juga akan membantu memuatkan laman web anda dengan lebih pantas kerana infrastruktur yang dioptimumkan untuk prestasi yang merangkumi ciri seperti:

 • Infrastruktur Awan Google
 • penyelesaian caching tersuai
 • CDN terbina dalam yang dikuasakan oleh Fastly.

Mereka juga menawarkan sokongan yang lebih baik daripada Bluehost. Kembali ke tinjauan CodeinWP, Flywheel memperoleh skor 4.6 untuk sokongan keseluruhan dan 4.8 untuk sokongan khusus WordPress, yang berada jauh di atas Bluehost.

Akhirnya, jika anda seorang kreatif yang membina laman web untuk orang lain, Flywheel juga mempunyai salah satu pengalaman terbaik untuk anda dari mana-mana host WordPress, dengan ciri seperti pemindahan bil.

Flywheel Apa Yang Lebih Buruk Daripada Bluehost

Flywheel kalah dengan Bluehost ketika datang ke had penggunaan.

Untuk rancangan WP Pro, Bluehost mengiklankan laman web, storan dan lebar jalur tanpa had.

Itu bukan masalah Flywheel. Flywheel menawarkan dua rancangan yang kompetitif dengan harga Bluehost pada $ 13 dan $ 25 sebulan. Walau bagaimanapun, kedua-dua rancangan tersebut hanya membolehkan anda mengehos satu laman WordPress dan dilengkapi dengan sekatan ruang penyimpanan dan lebar jalur.

Atas sebab itu, Flywheel mungkin bukan alternatif yang baik jika anda merancang untuk menjadi tuan rumah beberapa laman web, melainkan jika anda bersedia membayar lebih banyak daripada Bluehost.

2. Mesin WP

Laman utama Enjin WP

WP Engine adalah salah satu hos WordPress terurus premium yang paling popular. Mereka adalah syarikat besar, baru-baru ini mengumpulkan dana $ 250 juta pada tahun 2018. Mereka menggunakan wang ini, sebahagiannya, untuk memperoleh Flywheel (walaupun kedua-duanya masih dijalankan secara berasingan dan mempunyai ciri / infrastruktur yang berbeza).

Salah satu perkara penting mengenai WP Engine adalah bahawa, selain daripada ciri WordPress yang dikendalikan sebenarnya, mereka juga menawarkan alat tambah nilai, seperti akses percuma ke kerangka Genesis dan tema anak StudioPress ulasan kami.

Di luar itu, anda juga mendapat ciri seperti:

 • kemas kini WordPress automatik
 • pelbagai persekitaran pementasan
 • cache peringkat pelayan dengan Varnish dan memcached
 • CDN terbina dalam
 • sijil SSL percuma
 • alat WooCommerce khas.

Pelan WP Engine bermula dari $ 25 sebulan untuk satu laman web, atau $ 22 jika anda dapat membeli kupon sekali-sekala:

Harga Mesin WP

Ulasan WP Engine penuh kami ��

Enjin WP Apa Yang Lebih Baik Daripada Bluehost

Pertama, WP Engine menawarkan prestasi lebih pantas daripada Bluehost. Anda mendapat infrastruktur / sumber yang lebih baik, serta cache tahap pelayan yang dioptimumkan. Anda juga mendapat ciri peningkatan prestasi yang tidak ditawarkan oleh Bluehost seperti:

 • PHP 7.4
 • CDN terbina dalam
 • alat analisis prestasi halaman.

Anda juga mendapat sokongan yang lebih baik – WP Engine memperoleh 4.7 daripada 5 untuk sokongan keseluruhan dan sokongan khusus WordPress, yang jauh lebih tinggi daripada Bluehost.

Akhirnya, anda juga mendapat faedah tambah nilai akses ke Genesis Framework dan semua tema anak StudioPress ‘Genesis. Itu tidak akan mempengaruhi keputusan anda dengan sendirinya, tetapi bagus untuk memilikinya.

Enjin WP Apa Yang Lebih Buruk Daripada Bluehost

WP Engine mempunyai kelemahan sama seperti Flywheel – anda harus menerima had penggunaan jika anda ingin mengekalkan harga sekitar apa yang dikenakan oleh Bluehost.

Dengan harga $ 25 sebulan, pelan tahap kemasukan WP Engine bersaing dengan harga WP Pro Bluehost. Namun, rancangan itu hanya membolehkan anda menjadi tuan rumah satu laman web dan dilengkapi dengan had storan dan lebar jalur.

Jadi seperti Flywheel, WP Engine mungkin bukan alternatif yang baik untuk hosting beberapa laman web, melainkan anda bersedia membayar lebih daripada Bluehost.

Bagaimana jika Anda Perlu Menjadi Pelbagai Laman Web?

Flywheel dan WP Engine kedua-duanya mempunyai kelemahan yang sama, jadi bagaimana jika anda perlu mengehoskan banyak laman WordPress tetapi masih mahukan ciri terurus seperti yang anda dapatkan dengan WP Pro?

Sekiranya demikian, pilihan terbaik anda mungkin adalah rancangan GoGeek SiteGround. Walaupun bukan hosting WordPress yang dikendalikan “benar” seperti Flywheel dan WP Engine, ia memberikan anda banyak ciri terurus dan membolehkan anda menjadi tuan rumah laman web tanpa had (walaupun masih dengan had penyimpanan).

Mana Alternatif Bluehost Terbaik untuk Keperluan Anda?

Anda mungkin menyedari trend di atas – kebanyakan kelemahan utama dari semua alternatif ini berkaitan dengan harga atau had penggunaan.

Malangnya, sukar untuk mencari alternatif yang sesuai dengan harga Bluehost, terutamanya jika anda memerlukan laman web dan storan tanpa had.

Sekiranya anda sama sekali tidak dapat membayar lebih daripada apa yang dikenakan Bluehost, saya rasa pertaruhan terbaik anda adalah DreamHost. Mereka menawarkan harga dan ciri yang kompetitif, sementara juga mendapat sokongan yang lebih baik.

Sekiranya anda dapat sedikit melebihi harga Bluehost, maka saya fikir pilihan terbaik keseluruhan anda adalah:

 • SiteGround – alternatif terbaik jika anda memerlukan banyak laman web tanpa had. SiteGround juga menawarkan harga yang serupa jika anda dapat mengunci harga promo selama tiga tahun di muka.
 • Flywheel – hos WordPress terurus yang paling berpatutan jika anda hanya perlu mengehos satu laman web sahaja.
 • WP Engine – sedikit lebih mahal daripada Flywheel tetapi masih dalam jangkauan rancangan WP Pro Bluehost. Pilihan lain yang bagus sekiranya anda hanya perlu mengehos satu laman web.

Dan jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana semua pilihan ini saling bertentangan, lihat perbandingan kami mengenai:

 • Bluehost vs DreamHost vs Flywheel vs SiteGround
 • WP Engine vs Bluehost
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map